ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
Vahvasti tulee mieleen Ahon potkut ja Kotkanniemen nosto Ässien valmentajaksi. Toivottavasti Ilveksen sekoilu jää kuitenkin tällä erää tähän eikä jatkossa nähdä lisäpotkuja, mysteerivalmentajanimiyksiä ym. Ässissä vuosi sitten koettuja sekoiluja.

Itse en pysty näkemään Karrin potkuissa järjen hiventä mutta toivotaan, että Myrrän johdolla Ilves nousee kausiennakoiden mukaisille sijoille.
Sama tuli mieleen täälläkin... tosin Kotkaniemi väitti muuttaneensa peliä "aktiivisemmaksi"....
Ehkäpä kyse on vain siitä,että "nyt on tehtävä jotain ja heti" ja kun Kivi ei olisi jatkanut kuitenkaan ensi kaudella niin vaihto tulevaan valmentajaan oli helppo ratkaisu...kuten Selin/Pikkarainen casessakin herää kysymys mitä jos mitään apuvalmentaja on tehnyt?...
 

Bacon

Jäsen
Olen lukenut sieltä ja täältä, että Kivi ei enää pahemmin vastannut valmennuksesta, vaan oli lähinnä koristeena mukana. Eikös tuo nyt ole vielä huolestuttavampi tilanne, jos penkin taakse jää tuosta pelistä vastuussa olevat henkilöt?
 
Tissit.

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Ehkä Kivi päävalmentajana ei antanut Myrrän määrätä ?
 
Kaikki tehdyt lasketaan ja joskus jopa tekemättömät

keigykedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Leijonat
Katsoin tuon Koskelan haastattelun (MTV) ja ei kyllä vakuuttanut millään tasolla kommentit siitä että olisi minkään maailman punaista lankaa miten tästä Ilveksen kelkka kääntyy. Kaiken kaikkiaan surkuhupaisa ulostulo kun syyllistetään Kivi mutta samalla yritetään sönköttää että ei haluta heittää Kiveä bussin alle.... jestas. ...
Sen verran surkeita kokemuksia on näistä apuvalmentajan nostamisesta päävalmentajaksi kesken kauden että aika skeptisesti tässä kyllä väkisin suhtautuu siihen että tästä mitään hyvää seuraisi. Juuri kun Ilves vihdoin rupesi vaikuttamaan varteenotetttavalta seuralta taloudellisesti ja urheilullisesti niin taas näyttää alkavan show....
 
"Ei tuu lasta eikä paskaa,
kun ottaa e-pillerin ja imodiumin."

IkuinenVappu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Valmennus on nykyään vahvasti tiimityötä. Päävalmentaja on vastuussa valmennustiimin työstä. Hän myös joutuu tekemään selkoa esim urheilutoimenjohtajalle ja hallitukselle miten joukkueen arki sujuu sekä tietysti hänen on työskenneltävä niillä pelimerkeillä ja resursseilla mitkä hänelle annetaan. Se on varmasti kuluttavaa ja saattaa aloittaa negatiivisen kierteen kun vastuuvalmentaja joutuu tekemään usein vastoin omaa tahtoaan. Valmennustiimissä mukana olevat saavat keskittyä vain omaan vastuualueeseensa jolloin arki on paljon helpompaa. Kivi on varmasti parempi valmentaja kuin Myrrä mutta nyt nähdään miten hyväksi Myrrä kehittyy ja kääntyykö Ilveksen kurssi.
 

wilco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK,LiPu
Ai ihan oikeasti joukkue pelasi valmentajan pihalle, kun se meni liikaa sekaantumaan toimiston hommiin. Oliko Myrrä sitten myyränä Jalon puolesta joukkueessa. Missä on ne itkuilvesnauruhymiöt silloin, kun niitä tarvitsisi.

Että silleen...
 

Gorbatjovi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, New Jersey Devils
Katsoin tuon Koskelan haastattelun (MTV) ja ei kyllä vakuuttanut millään tasolla kommentit siitä että olisi minkään maailman punaista lankaa miten tästä Ilveksen kelkka kääntyy. Kaiken kaikkiaan surkuhupaisa ulostulo kun syyllistetään Kivi mutta samalla yritetään sönköttää että ei haluta heittää Kiveä bussin alle.... jestas. ...
Sen verran surkeita kokemuksia on näistä apuvalmentajan nostamisesta päävalmentajaksi kesken kauden että aika skeptisesti tässä kyllä väkisin suhtautuu siihen että tästä mitään hyvää seuraisi. Juuri kun Ilves vihdoin rupesi vaikuttamaan varteenotetttavalta seuralta taloudellisesti ja urheilullisesti niin taas näyttää alkavan show....
Ai miten niin surkeita? Nostettiinhan Jyrki Aho apuvalmentajan paikalta päävalmentajaksi 2011 syyskuussa Dufvan saatua kenkää. Lopulta 2012 keväällä JYP oli suomen mestari.

Muuten tästä jutusta tulee mieleen että tässä on jotain mitä ei kaikille kerrota, sen verran lyhyt oli Kiven näyttömahdollisuus tämän kauden osalta. Jokin on mennyt jo pidemmän aikaa pieleen joukkueen sisällä ja siihen koettiin syyllisen olevan Karri Kivi, tai vaikkei olisikaan syyllinen niin on taas helpompaa kenkiä yksi mies kuin koko joukkue.

Viime kausi noviisivalmentajan alaisuudessa meni JYPiltä ihan päin helvettiä, silti annettiin todella pitkä aika kääntää kurssi ja sitten kun vaihto tapahtui niin oli jo aivan liian myöhäistä pelastaa yhtään mitään. Ehkä tässä Ilveksen tapauksessa koettiin seurajohdon puolelta että luisussa ollaan ja sille on tehtävä jotakin ennen kuin on liian myöhäistä. Tuskin tämä luisu kesti seitsemää peliä vaan on ollut käynnissä jo viime kaudella ja kenties kesälläkin? Nyt kun sen nähtiin jatkuvan edelleen kauden alkaessa niin painettiin liipaisimesta.

Kokonaisuudessaan karu mutta oikein ajoitettu ratkaisu, nyt on Ilveksellä hyvä mahdollisuus pelastaa paljon jos vain kurssi saadaan muutettua.
 
Viimeksi muokattu:
Aina ei voi voittaa, mutta aina voi hävitä.

Patarouva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Olihan tämä melkoinen pommi, ei sitä käy kiistäminen.
Sanoisin, että case Oskari Laaksonen saattaa antaa pientä vihiä siitä mistä tässä on suuremmassa kuvassa kysymys. Tuossa ei nimittäin ainakaan minun silmin ole ollut järjen hiventäkään. Laaksonen on vetänyt jo vuoden alusta saakka täysin vihkoon, mutta vastuu ei vaan pienene. Ei sitten millään. Kauden alku on ollut Oskarilta sanalla sanoen katastrofi. KalPaa vastaan veti keskiviikkona taas alta lipan ja lauantaina Kärppiä vastaan lahjoitti huolimattomuudellaan kaksi puhdasta läpiajoa vastustajalle. Siitä huolimatta Laaksonen oli eniten peliaikaa saanut pelaaja koko Kärppä-ottelussa! Eihän tuossa touhussa ole mitään logiikkaa!

Kivihän on mediassakin vihjaillut kuinka tykkää paljon Laaksosen persoonasta.
Tykkään Karrista hemmetisti. Ensin hän oli Ässien pitkäaikainen ykköspakkiparin puolustaja ja myöhemmin mestarivalmentaja. Sanottakoon se heti kärkeen, ettei kukaan kuvittele, etten arvostaisi Karri Kiveä.

Karrin huonoin puoli valmentajana saattaa olla juuri tuo, että hän ihailee tietynlaisia pelaajia. Ne ovat niitä ”lätkäjätkiä” joihin hänellä on tietynlainen ”mancrush”. Nämä lätkäjätkät saavat runsaasti peliaikaa, vaikka eivät sitä aina tuntuisi ansaitsevankaan. Joistakin heistä tulee Mika Niemiä ja Veli-Matti Savinaisia, kaikista ei tule ja vaikka ajan myötä tulisikin se saattaa maksaa otteluita ja pisteitä. Jotkut lätkäjätkät on niitä sympaattisia Jani Honkasia, joihin valmentaja on niin kiintynyt, että pelissä katsojaa välillä hirvittää. Kaikki kunnia silti Janillekin.

Aina valmentajilla on niitä suosikkipelaaja, mutta Karrilla tämä ” lätkäjätkä” on jotain sellaista, millä ei aina tunnu olevan mitään tekemistä pelaamisen kanssa vaan jotkut vain on niitä oikeanlaisia ”lätkäjätkiä” toiset eivät.
 

Bronco

Jäsen
Kiitos Karri Kivelle työstään Ilveksen eteen ja kaikkea hyvää jatkoon.

Muiden joukkueiden kannattajien kommentit eivät yllätä. Eletään aikakautta, jolloin jokaisesta konfliktista on suurenneltava iso numero, sitä on kommentoitava nopeasti perehtymättä aiheeseen ja tällaisena harmaana syysmaanantaina moinen röhönaureskelu on ainoaa viihdettä tylsässä arjessa.

On kyllä hätäistä toimintaa Ilvekseltä, kun päävalmentaja saa jo neljännellä kaudellaan potkut. Ennenkuulumatonta. Kyseessähän oli todellinen Messias, joka yksin nosti Ilveksen jaloilleen. Juu, hän oli varmasti vastuussa taloudellisen tilanteen kohentumisesta, harjoitusolosuhteiden parantumisesta, jatkuvuuden rakentamisesta jne. Pelasti kuolevan seuran. Kyllä nyt vituttaa, kun kymmenen vuotta valmentanut noviisi nostetaan hieman suunniteltua aiemmin kokeneen huippukoutsin tilalle.

Todellisuudessa hyvä päätös, jota ei taatusti ole tehty hätäisesti paniikkinappula pohjassa. Tämä kommentti on vielä erikseen otettava talteen:

Ei voi kun toivoa totaallista floppia Ilvekselle tänäkin vuonna. Niin järjetöntä ja typerää touhua koko seuralta vuosi toisensa jälkeen.
EDIT: Ennen kuin tuon yhden kappaleen ivalliseen sävyyn tartutaan - sitä ivallisuutta ei ole osoitettu Kivelle pätkääkään, vaan niille jotka hehkuttavat häntä sokeana.
 
Viimeksi muokattu:

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, Windsor Spitfires
Ylellä tarinoitiin Karrin tosiaan yrittäneen ottaa liian suurta roolia organisaatiossa, eli ei tässä voi välttyä siltäkään ajatukselta että A) Ilveksessä odoteltiin sopivaa syytä kenkiä Karri keikuttamasta venettä B) Tilanne on heijastunut urheilulliseen tekemiseen, eli on ollut liian vahvasti tiedossa että johdon ja päävalmentajan välillä on kiistaa.
 
"Kyllähän siellä liikutaan taas lähellä rienausta, mutta haittaako se toisaalta aurinkoakaan jos kysytään onko kuu sitä lämpimämpi?" -Nimimerkki Clocks

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
No johan meni raamatulliseksi. Mutta oikeasti, miksi noita viestejä tarvitsisi välitellä median kautta pelaajille, kun ne voi siellä kopissakin sanoa riittävän yksinkertaisin sanankääntein ilman mitään piiloviestintää? Tuskin ne luonnonlapset edes ymmärtää tuollaista kuvainnollista puheenpartta.
Onhan se nyt päivänselvää, että jokainen kommentti jonka medialle antaa, päätyy myös pelaajiston korviin. Kriisitilanteessa, jollaisessa Ilves nyt on, pelaajat kaipaavat rauhoittavaa viestintää. Siksi yksikään valmentaja ei tällaisessa tilanteessa lauo haastatteluissa kommentteja pelitavan totaalisesta uudistamisesta, vaikka korjattavaa olisi paljonkin. Ennemmin sanotaan, että mitään radikaalia ei tehdä ja että työnteon kautta homma kääntyy.
 
On vain yksi... #41

Yksi seura, Tampereella, se on Ilves ainiaan.

Kyle

Jäsen
Joku voisi perata Karri Kiven valmennusuraa tarkemmin. Nopealla katsauksella varsin keskinkertaista tulosta, toki osin varsin keskinkertaisella materiaalilla. Toki mukana on helminä Ässien mestaruus ja junnujen MM-kulta, joista Kivi on mainetta niittänyt. Ilveksessä oli lähellä puolivälieräsarjan voitto Tapparaa vastaan, mutta se jäi maalin päähän. Harva muistaa että kävi välissä KHL:ssä kokeilemassa ja epäonnistumassa.

Ilveksessä Karrin aikana mielestäni leijui aina sellainen uskomus tai sanotaanko mielikuva, että kukaan, edes omat eivät uskoneet pelaajamateriaalin riittävän, mutta kaikki odottivat että Kivi tekee saman ihmeen kuin Ässien kanssa.

Mielestäni Kiven potkut olivat oikea ratkaisu, vaikka kulissit eivät koskaan aukeaisikaan suurelle yleisölle. Ei pelkästään sen takia että Kivi olisi epäonnistunut, vaan mielestäni tässä annettiin koko organisaatiolle selkeä signaali että kenenkään perse ei ole turvassa. Tällä hetkellä olisi vaikea osoittaa yhtä epäonnistunutta pelaajaa sormella, mutta tämä toivottavasti osoittaa kaikkia ja jokaisella on peiliin katsomisen paikka. Esim muutamat runkopelaajat toivottavasti tuntevat ison piston sydämessä ja tajuavat että jos Kivi voidaan potkia pois joukkueesta, niin kuka tahansa pelaaja voi olla myös entistä herkemmin liipasimella katsomo komennuksen muodossa.

Toisekseen nyt annetaan Myrrälle aito mahdollisuus vielä kunniakkaaseen runkosarjan. Toista se on välillä valmentajan vaihdon yhteydessä, kun odotellaan kierrokselle 30 kun pudotuspeli mahdollisuudet on enään teoreettiset.

Kaikesta huolimatta Kivi on hieno kiekko persoona ja itselle ainakin jäi hyvä maku näistä reilusta kolmesta kaudesta.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Minun mielestäni Ilves lähti nyt helpon ratkaisun tielle. Viesti on aika selvä, mutta kyllä Ilves on ajanut samaan miinaan kuin esim. IFK viime kaudella. En ymmärrä, miten suomalaiset organisaatiot ei ymmärrä, että noita pitkiä valmentajasopimuksia pitää tehdä äärimmäisen harkiten. Potkut nyt näyttävät ulospäin todella tyhmältä - ihan niin kuin kahdessa viikossa olisi oikeasti ehtinyt tapahtua jotain uutta.

Tosiasiat ensin: Karri Kiven sopimusjatko oli virhe, jota ei olisi ikinä pitänyt tehdä, jos luotto oli tällä tasolla. Jos nyt väitetään, että mikään mustaa valkoiseksi niin viesti on huono. Kyllä Karri Kivellä on kiistattomat ansiot Ilveksen nousussa ja nyt se taas kerran laitettiin hänen piikkiinsä, että joukkueella on vaikeaa.

Ilveksen kannattaa maltillistaa odotuksia ja unohtaa median hössötys. Hankintoja nuo tarvivat puolustukseen ja kohta niitä pyytää myös Myrrä. Tuolla puolustuksella ei homma oikene.
 

Kyle

Jäsen
Lisäisin vielä tähän ihan omaa mutuilua, mutta jäikö kellekään muulle Kiven potkuista sellaista kuvaa että tähän ei välttämättä liity niin suurta draamaa ja Kiven päälle syiden vierittelyä kuin annetaan ymmärtää? Ilveksen taholta on kiitelty Karria kolmesta ja puolesta vuodesta ja vastaavasti Karri Kivi ei halua kommentoida asiaa enempää. Mitä Ylelle puhui vähän lämpimästi Ilveksestä.
Kuten moni on sanonut niin Kivi on ollut lähinnä katsojan roolissa kun Salo ja Myrrä on vastannut taktiikka puolesta. Jotenkin tuntuu että miehellä on ollut jo hetken aikaa takki tyhjä ja oppipojat ovat oppinsa ammentaneet, kenties tulleet auktoriteetissä rinnalle. Mielestäni Kivi on aina ollut persoonana juuri turnaus valmentaja, kuten joku täällä mainitsikin. Voisin jopa kuvitella Kivestä että on saattanut itse olla pyytämässä että seura voisi vapauttaa miehen tehtävistä. Kenties joku isompi pesti kiiltää silmissä ja vielä ei ole myöhäistä hypätä minkään joukkueen peräsimeen*vink vink*

Sen verran epäjohdonmukainen koko saaga on ollut ja juuri tämä ajankohta, näin aikaisessa vaiheessa kautta.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Se, että Kivi kerran nosti Ässät suosta ei tarkoita sitä, että tekisi sen uudelleen Ilveksessä samalla tavalla. Hienoa hyväuskoisuutta ilmassa joillakin, mutta ei kaikkea pidä perustaa yhteen ihmeeseen.
Ei niin, mutta kysymys kuuluu että miksi Jouko Myrrä sen tekisi? Myrrällä ei ole yhtään kautta aikuisten päävalmentajana, ja kumman ihmiset näkee voittamassa jotain Tapparaa keväällä, Kiven Ilves vai Myrrän Ilves? Toki tämä alkukausi oli mennyt vihkoon, ja voi olla ettei Ipa olisi tuolta noussut, sitä emme tiedä. Kivi on mielestäni yliarvostettu koutsi muutenkin, mutta jos vaihto piti kerran tehdä, niin eikö siellä ollut ketään rutinoituneempaa päävalmentajaa tarjolla? Kesken kauden ei kyllä välttämättä ole.

Potkut tuli mielestäni aivan liian aikaisin, edes IFK:ssa ei olla näin nopeasti paineltu paniikkinappulaa. Ainakaan vähään aikaan. Toisaalta emme tiedä tarpeeksi taustoja, voi olla että Kivi oli vetänyt homman aivan korjaamattomalla tavalla vihkoon jo ennen kautta, ja jos pelaajisto ei luota koutsiin, niin pakkohan se on potkia.

Tsemppiä Ilvekselle ja faneille! Olisin niin suonut pitkästä pitkästä aikaa Ilvekselle erinomaisen kauden. Vielä se ei ole myöhäistä, kausihan on vasta aivan alussa.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minun mielestäni Ilves lähti nyt helpon ratkaisun tielle. Viesti on aika selvä, mutta kyllä Ilves on ajanut samaan miinaan kuin esim. IFK viime kaudella. En ymmärrä, miten suomalaiset organisaatiot ei ymmärrä, että noita pitkiä valmentajasopimuksia pitää tehdä äärimmäisen harkiten. Potkut nyt näyttävät ulospäin todella tyhmältä - ihan niin kuin kahdessa viikossa olisi oikeasti ehtinyt tapahtua jotain uutta.
Onko tämä Ilveksen uusi UTJ tehnyt muuten Kivelle sopimuksen, vai onko tehty ennen häntä? IFK:n tapauksessa vanha UTJ oli sorvannut Selinille suoraan kaksivuotisen lapun, ja uusi UTJ oli pakotettu purkamaan Atun pahvi, kun Selin ei saanut IFK:ta tammikuun loppuun mennessä voittavaksi TOP6-joukkueeksi.

Ilves painoi paniikkinappulaa aika paljon aikaisemmin, ja onko siellä edes Myrrä jatkamassa tulevalla kaudella? Jos ei, niin tämä Myrrän kausi on pitkäjänteisyyden kannalta aivan hukkaan heitettyä aikaa. Jäädään odottelemaan kumpi saa ensin kenkää, Myrrä vai Pikkarainen ;)
 

Jay Low

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, SHL
Ilves painoi paniikkinappulaa aika paljon aikaisemmin, ja onko siellä edes Myrrä jatkamassa tulevalla kaudella? Jos ei, niin tämä Myrrän kausi on pitkäjänteisyyden kannalta aivan hukkaan heitettyä aikaa. Jäädään odottelemaan kumpi saa ensin kenkää, Myrrä vai Pikkarainen ;)
Kieltämättä mielenkiintoisia sanavalintoja Ipan johdolta valinnan tiimoilta. Myrrä oli vahva kandidaatti ensi kauden valmentajaksi aikaisemminkin tms. Mutta oliko prioriteetti numero yksi? Onko sitoutuminen Myrrään 110%..?

No, toivotaan että tämä oli harkittu ja perusteltu ratkaisu.
 
When the power of love overcomes the love of power the world will know peace.
- Jimi Hendrix -​

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Onko tämä Ilveksen uusi UTJ tehnyt muuten Kivelle sopimuksen, vai onko tehty ennen häntä? IFK:n tapauksessa vanha UTJ oli sorvannut Selinille suoraan kaksivuotisen lapun, ja uusi UTJ oli pakotettu purkamaan Atun pahvi, kun Selin ei saanut IFK:ta tammikuun loppuun mennessä voittavaksi TOP6-joukkueeksi.

Ilves painoi paniikkinappulaa aika paljon aikaisemmin, ja onko siellä edes Myrrä jatkamassa tulevalla kaudella? Jos ei, niin tämä Myrrän kausi on pitkäjänteisyyden kannalta aivan hukkaan heitettyä aikaa. Jäädään odottelemaan kumpi saa ensin kenkää, Myrrä vai Pikkarainen ;)
Kiven jatko sorvattiin ennen Koskelan UTJ:n pestiä. Tältäkin osin siis verrannollinen Selinin potkuihin. Myrrälle tehtiin nyt suoraan lappu kattaen myös ensi vuoden.
 
On vain yksi... #41

Yksi seura, Tampereella, se on Ilves ainiaan.

Pata-Ässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Coast Titans
Joku voisi perata Karri Kiven valmennusuraa tarkemmin. Nopealla katsauksella varsin keskinkertaista tulosta, toki osin varsin keskinkertaisella materiaalilla. Toki mukana on helminä Ässien mestaruus ja junnujen MM-kulta, joista Kivi on mainetta niittänyt. Ilveksessä oli lähellä puolivälieräsarjan voitto Tapparaa vastaan, mutta se jäi maalin päähän. Harva muistaa että kävi välissä KHL:ssä kokeilemassa ja epäonnistumassa.
Täältä Porista katsottuna Karri ei todellakaan vaikuta pelkältä turnausvalmentajalta. Ensimmäisellä kaudellaan Ässien päävalmentajana 2011-2012 joukkue sijoittui runkosarjassa sijalle 5 ja toisella mestaruuteen päätyneellä kaudellaan 2012-2013 sijalle 4. Ja Ässien materiaalihan nyt ei koskaan ole mitään liigan kärkikastia, joten nuo runkosarjasijoitukset olivat kyllä todella hyviä. Mestaruuskauden hienosta noususta kertoo se, että vielä 11.2. joukkue oli runkosarjassa 11.

Jos nyt joku ei jostain syystä vielä ole lukenut Ässien mestaruuskaudesta kertovaa kirjaa Kiven Kovat niin ei muuta kuin kipin kapin kirjastoon. Tuo kirja antaa paljon muillekin kuin Ässäfaneille. Kirja on kirjoitettu hienosti tukeutumaan Karrin päiväkirjamerkintöihin ja sen kautta pääsee hyvin kurkistamaan kiekkojoukkueen sisäisiin tapahtumiin silloin, kuin joukkueella todellakin on vaikeaa. Monella pelaajalla oli omia murheita, jotka vaikuttivat pelaamiseen eivätkä olleet valmentajan käsissä. Näistä murheista ei kuitenkaan joukkueen ulkopuolella tiedetty ja syyttävä sormi osoitti Karria, jonka mielestä päävalmentajan tuli olla se, joka ottaa julkisuudessa kaiken paskan ja toimii kilpenä, joka suojaa joukkuetta. Esim. Pihlmanin lapsi syntyi keskosena ja Savinaisella oli jotain taistelua lapsensa tapaamisoikeudesta, jos nyt oikein muistan. Yllättävän avoimesti kirjassa kerrotaan kipeistä asioista eikä sorruta pelkkään kiekkojargoniin. Kirjan lukeneena katsoo aivan uusin silmiin joukkueiden heikkoja jaksoja ja ymmärtää kuinka pienistä asioista tappioputken kääntyminen voittoputkeksi ja mestaruudeksi voi lopulta olla kiinni.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Eihän se ihme ole, että Porissa muistellaan Karria lämmöllä. Onhan mestarikoutsi aina mestarikoutsi. Mutta noista vuosista on jo aikaa, peli on mennyt eteenpäin ja lopulta Ilveksen aika ei mitään maagista ollut. Tulokset tuloksina, sitähän se urheilu on.
 

HAL9000

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki tamperelaiset käy paitsi Ilves
Täällä yksi ihmettelevä tuomas lisää. Tai vähintäänkin hieman yllättynyt.

Noin ensi kuulemalta eilinen uutinen vaikutti uskomattomalta. Olihan Kiven realistinen odotustaso valmentajana kovempi kuin varmaan kenenkään Ilves-leirissä tällä vuosituhannella, ja kun uusi johtokin oli vakuuttanut sitoutuvansa kärsivälliseen pitkäjänteiseen kehitystyöhön Vincentin ailahtelevan poukkoilun jälkeen, kaikki näytti olevan hyvin pedattu. Muutama kausi määrätietoista rakentamista, niin työ alkaa kantaa hedelmää. Todettu ja toimiva resepti monissa muissa seuroissa, esim. Jyväskylässä viime vuosikymmeneltä 2010-luvun alkuun.

Mikä sitten meni pieleen?

Ensi ajatus oli, että joko todellakin pitkäjänteisyys oli lentänyt romukoppaan kuten Vinnien aikoina ja paniikkinappia oli painettu liian heppoisesti. Tai sitten kulisseissa oli enemmänkin skismaa, kuin mitä ulos näkyi (ehkä olikin).

Tai sitten vain pelin taso ja kehityksen suunta olivat jyrkässä ristiriidassa odotusten kanssa.

Tuo odotukset vs toteuma on mielenkiintoinen ilmiö. Omaan mieleeni nousee väkisin Tapparan syksy 1999. Kovia hankintoja, murskaavaa suoritusta Tampere-cupissa, valmentajana lupaava mutta vielä ansioitumaton Jukka Rautakorpi. Viimeistään Tampere-cupin menestyksen myötä povattiin mediassa vähintään mustaksi hevoseksi mestaruuskisaankin, jota tuolla vuosikymmenenä olivat dominoineet käytännössä kaksi joukkuetta.

Kausi lähtikin tosi murskaavasti käyntiin. Heti alkuun railakkaat seitsemän ottelua ilman voittoa mm. sellaisia mahtiseuroja vastaan kuin Pelicans (joka jäi runkosarjan viimeiseksi tuolla kaudella ja päätteeksi hävisi karsinnat Kärppiä vastaan, mutta yllätys ylättys ei tullutkaan pudotetuksi divariin), Ässät (jäi runkosarjan toiseksi viimeiseksi) ja Saipa (ei myöskään yltänyt pudospeleihin). Varsin nimivahvalla joukkueella ja mestarikandidaatilla. Toki olihan tuossa pari tasapeliäkin, ne kun olivat vielä silloin mahdollisia. Mutta ei voittoa. Median ennakkohehkutus vaihtoi pian Rautakorven potkujen ajankohdan veikkailuksi. Ja tiettävästi sensuuntaista keskustelua oli käyty Tapparan toimistollakin.

Mutta Rautakorpi ja hänen projektinsa saivat vielä luottoa. Tunnetuin tuloksin, huipentuen kauteen 2002-2003.

Toki Ilveksen tilanne on eri. Karri Kivi on todellakin saanut jo usean vuoden ajan tilaisuuden näyttää taitonsa projektin eteenpäin viemisessä. Ja mitä optimistisiin kausiennakoihin tulee, niin mediassa kuin webbipalstoillakin, niin ne nyt alun alkaenkin heijastelivat pikemminkin ylioptimistista näkemystä Ilveksen potentiaalista (unohtaen kokonaan, että on siellä muillakin joukkueilla potentiaalia parempaan) sekä kirjoittajien yksinkertaista henkilökohtaista toivomusta, että Ilves vihdoin menestyisi. Tai kaunistelematta sanoen, olisin jo ennen kauden alkua voinut sanoa, että jokainen ennakko, jossa Ilveksen pelaajamateriaali rankattiin Tapparan yläpuolelle kuvasti vain kirjoittajan asiantuntemattomuutta/henkilökohtaisia toiveita. Anteeksi vain, sekä Ilveksen että ko. kirjoittajien suuntaan. (Mainittakoon vielä erikseen, että Ilves-leirissä on sen sijaan ollut yleisesti huomattavasti realistisemmat näkemykset oman joukkueen tasosta ja mahdollisuuksista.)

Mikä ei missään nimessä sulje pois sitä, että Ilves olisi silti voinut pyyhkiä lattiaa Tapparalla koko kauden ajan ja sijoittua runkosarjassakin selvästi paremmin. Henki on ennenkin voittanut materian, varsinkin yhdistettynä ylivertaiseen pelitaktiseen osaamiseen ja vastustajan pelityylin nollaamiseen.

Nyt ei kuitenkaan valitettavasti näyttänyt olevan käymässä niin.

Mitä seuraavaksi?

En kykene henkilökohtaisesti näkemään Myrrää minään tulevana sateentekijänä, pikemminkin välivaiheena. En silti pahastu, jos osoittautuu, että olin väärässä.

Toivon joka tapauksessa Ilveksen puolesta, että järkevä pitkän tähtäimen suunnitelma on ja siitä osataan pitää sitkeästi kiinni.
 
exit(0);

lego

Jäsen

Hyvä kolumni Paasilta.

Olennaisin kohta tuosta kolumnista:

Ensin voi kysyä, että mitä sellaista Myrrä tuo Ilvekseen, jota hän ei olisi jo Kiven alaisuudessa tuonut? Apuvalmentajan pitäisi tarjota kaikki mahdolliset työkalunsa päävalmentajalle joukkueen menestyksen rakentamiseen. Mitä uutta Myrrä voi tälle kaudelle loihtia?
Tämä on erittäin validi pointti näissä "kakkosesta ykköseksi"-valmentajanostoissa. Myrrä selitti haastattelussa on arjen pieniä asioita pitää saada paremmaksi. Miksi hän ei ole saanut niitä paremmaksi apuvalmentajan asemassa? Eivät apuvalmentajat ole liigatasolla mitään toteemipaaluja, jotka seisovat treeneissä ja peleissä paska jäykkänä eivätkä vastaa yhtään mistään. Tottakai päävalmentaja on aina lopullisesti tuloksesta, mutta on aika kummallisen kuuloista, jos Myrrä on koko syksyn nähnyt "arjen pienissä asioissa" parannettavaa eikä ole tähän päivään mennessä tehnyt mitään parantaakseen niitä.
 

Viltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Melkein kuka tahansa muu koutsi ja seura tuohon Ilveksen paikalle, niin potkuja pidettäisiin täysin oikeana ratkaisuna. Jostain syystä Kiveä on, etenkin tämän kauden alussa, "suojellut" tietty sädekehä. Kiitos varmaankin Ässien yllätysmestaruuden ja nuorten MM-kullan.

Kivi oli vieraana Rantasen ja Nyholmin podcastissä noin vuosi sitten. Siinä ohjelmassa Kivi kertoi avoimesti, kuinka on antanut vastuuta apuvalmentajilleen, lisää ja lisää. Ohjelma lienee vielä Suplassa kuunneltavissakin. En tiedä taustaa potkuille, mutta jos Kivi on alkanut yrittää valmentaa koko seuraa, sitten ehkä on menty hakoteille. Alkukauden taaperrus pelillisesti on täysin hyväksyttävä syy antaa potkut päävalmentajalle, etenkin, kun sopimus olisi päättynyt muutenkin kauden jälkeen. Epäilen kuitenkin, että muitakin syitä potkuille on, ainakin johdon mielestä.

Millainen Kiven valmennusura noin ylipäätään on? Ässissä pelillinen ryhtiliike tuli, osin apukoutsi Pasi Kaukorannan avulla, kun tämä näytti ennen viimeisen Ässät-kauden alkua Kivelle klippejä, mitä muutoksia peliin kannattaisi tehdä. No, Kivi oli silti lähellä potkuja vuoden vaihteen tienoilla 2012-13, mutta sopivaa jatkajaa ei kaiketi ollut. Kausi päättyi mestaruuteen. Seuraavan kauden nuorten MM-kulta nosti KIven liki ylivertaiseksi valmentajaksi. KHL vei miehen vaikka sopimus U20 joukkueeseen oli menossa. KHL:stä tuli potkut aika pian.

Mielenkiinoista nähdä, miten Kiven valmennusura jatkuu, jos jatkuu. Ei se varmaan kovin pian jatku. Lienee vuoden tai kahden tauon paikka.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy