Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Valmennus ensimmäisillä KHL-kausilla: Westerlund, Virta, Ketterer & Kaskinen

Viestiketju osiossa 'Jokerit' , aloittajana V-G-, 04.12.2013 klo 13.10.

 1. sekolust Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Lostedt, Ben-Amor, Todd
  Lainaus:
  Kuviohan on aivan selvä. Tällä päätöksellä Nupe vapautti Lämsän Pelsujen käytettäväksi jo täksi kaudeksi, Jokerien maksaessa luonnollisesti palkan. Minimikustannuksin Pelsut pääsee testaamaan tulevaa koutsiaan ja saa samalla jätettyä Aravirran taustalle. Sen verran Nupe kuitenkin joutui uhrautumaan, että sopparitta jääviä liigapelaajia joutuu skouttaamaan täysipäiväisesti vastustajan riveissä. Tosin siitä hänelle jotain liksaa maksetaan ja se maksaja ei ole hänen "oma firmansa".

  Vakavasti puhuen Nupe olisi juuri sopiva lisä valmennukseen. Molarien kanssa hän on tehnyt SC-tason työtä, KHL on sarjana tuttu ja jo MJ-kuvioiden kautta hänellä on tiettyä uskottavuutta pelaajien keskuudessa. Valmentajauran kannalta taas Jokerit tarjoaa aivan helvetin hyvää pakettia hänelle: toimintaympäristö lienee Venäjää helpompi, haasteet Liigaa kovemmat ja hän pystynee keskittymään tärkeimpään paremmin kuin osaomistajana Pelsuissa.
   
 2. Swearengen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Fortress Europe, kännipostaukset
  Tähän lyhyesti: Westerlund oli ykköstoiveeni sen jälkeen kun alkoi näyttämään siltä, ettei Lämsän eväät riitä. Erkan paluu on ollut toistaiseksi tämän kauden positiivisin uutinen Jokereista, vaikka uutinen koskeekin ensi kautta.

  Yksikään koutsi ei vain herätä sellaista luottamusta kuin "Isä-Erkka". Olen aina pääosin pitänyt Westerlundin jengien pelityylistä, vaikka ei ehkä olekaan modernein pelikirjavelho ja hyökkäyspelin messias.

  Pelaajakiinnitysten kannalta myös hyvin tärkeä sainaus, koska suomalaispelaajien keskuudessa tuskin ketään koutsia kunnioitetaan yhtä paljon kuin Westerlundia.
   
 3. Deko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit KHL:n jälkeen, LA Doers
  Lainaus:
  Westerlund: ns. iso kuva
  Kaskinen: hyökkääjien peluutus, ylivoima, päävastuu harjoitusten vetämisestä
  Virta: puolustajien peluutus, alivoima
  Nurminen: maalivahtivalmennus, hengenluonti
  Ketterer: joukkueenjohtaja

  Helppoa ja yksinkertaista.

  Lainaus:
  Tässähän se tuli tiivistetysti. KHL-Jokerit olisi Nurmiselle kaikin puolin looginen vaihtoehto tässä vaiheessa uraa.
   
 4. Jeasdp Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  No Logo No Party
  Lainaus:
  Kuka tämä Kaskinen muuten on? Ihan nevöhööd kaveri meikäläiselle, jossain nuorten maajoukkueissa valmentanut?
   
 5. Gags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Charlestown Chiefs
  Lainaus:
  Turkulainen, junnuissa Saku Koivun vierellä hirmupisteet takonut kaveri, joka tosiaan on 17 vuotiaiden maajoukkuetta vissiin valmentanut jonkin aikaa ja pariin otteeseenkin?
   
 6. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Ei haittaisi, vaikka Makekin oli antamassa oman tukensa maalivahtien kanssa. Nupen kokemuksella kakkoskoutsin hommasta voisi työnjako olla tyyliin:

  Nupe: kakkos/kolmosvalmentaja (= hengenluonti) + maalivahtivalmennus
  Make: joukkueenjohtaja + maalivahtivalmennus

  On tuossa se riskinsä, että Make ja Nupen näkemys mv-asioissa eroaa suuresti toisistaan ja veskat saadaan hämmentyneeseen tilaan. Toisaalta se tuki mitä näiltä kahdelta jätkältä voi saada on todella kova. En yhtään ihmettelisi jos Nurminen "kuiskuttelisi" vähän Irvingillekkin kesken jonkun tiukan playoff sarjan tulevana keväänä.
   
 7. Gemondo Jäsen

  Tapa jolla Westerlund ja Virta ovat saaneet Suomen pelaamaan olympialaisissa herättää kyllä suurta luottamusta ensi kautta silmälläpitäen.

  Mikäli vielä olisi mahdollista saada Erkka jonkinnäköiseen epäviralliseen asiantuntija rooliin jo loppukaudeksi, nousisi menestysmahdollisuudet myös tänä keväänä. Tähän en tosin usko.
   
 8. Stigu Jäsen

  Lainaus:
  Kyllä tuolla Erkalla joku outo tatsi jengiin on. Kyse on varmasti paljon muustakin kuin valmennuksellisista tai pelitaktisista asioista, sillä noita ei ole hirveän paljon aikaa harjoitella kisoissa.

  Nyt vaan sormet ristiin, ettei Erkka sotkeudu teidän tämän kauden valmennukseen mitenkään. Erkka + nykyjokerit olisi vahva mestarisuosikki tällä kaudella.

  Ensi kaudella on helppo povata menestystä Erkan johdolla, sen verran vakuuttavaa tuo jälki on ollut.
   
 9. Hanjohan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Peliitat
  Tässäkin on tietysti hyvä muistaa, että maajoukkueessa pelatessaan jengi syttyy pelaamaan sen verran isolla sydämellä ja intensiteetillä, ettei seurajoukkueessa vastaavanlaista draivia saavuteta kovin helposti. Juurikin tuo asialle täydellinen omistautuminen on iso osa Suomen joukkueen menestystä näissäkin kisoissa. En usko, että voidaan kasata nippua, joka taistelisi jokerilogon ja joukkueen puolesta yhtä isolla tunteen palolla, ei edes niissä kevään ratkaisupeleissä. Se on vähän sen paperilla riittävän hyvän muukalaislegioonan kasaamisen varjopuolia.
   
 10. ARGM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Erkka todisti kyllä turnauksessa että on heittämällä maailman paras turnausvalmentaja. Ikinä ei ole noin paljoa saatu arvoturnauskisajoukkueesta nyky jääkiekossa noin paljoa irti, ei ikinä. On se ihmeellistä miten joka kerta Erkka onnistuu roolittamaan joukkueen helvetin hyvin ja saa kaikki pelaamaan saman simppelin suunnitelman mukaan.
  Toivottavasti Erkka on mukana joukkueen kasauksessa ettei joudu rakentamaan palapeliä pelkistä ympyröistä.
   
 11. Gemondo Jäsen

  Lainaus:
  Totta, siinä on valmennukselle suuri haaste saada tuleva joukkue sitoutettua pelaamaan vain ja ainoastaan joukkueelle. Mutta ainakin minä uskon että Coach E on siihen hommaan paras mies.

  Myös Erkan tämän kauden mj-pesti on arvokas Jokereiden kannalta koska Erkka on päässyt tutustumaan oikeastaan kaikkiin potentiaalisiin EHT-tason suomalaisiin tällä kaudella, ja omaa tästä syystä tarkan näkemyksen siitä ketkä olisivat sellaisia pelaajia jotka soveltuvat parhaiten tulevaan haasteeseen. Westerlund & Kurri myös varmasti tiedostavat sen tosiasian että Jokerit eivät pysty - kuten ei suomikaan arvokisoissa - kilpailemaan paperilla parhaiden joukkueiden kanssa, joten ainoa mahdollisuus menestyä on rakentaa Joukkue, joka on hyvin roolitettu ja sitoutettu puhaltamaan yhteen hiileen, aivan kuten Suomen maajoukkuekin.

  Tämä taas todennäköisesti vaatii suurta tuuletusta Jokereiden nykyiseen rosteriin, mikä ei kuulosta lainkaan huonolta jo siitäkään syystä että nykyisellä rungolla ei ole voitettu mitään edes Liigassa. Ja vaikka Jokerit olisi jatkanut Liigassa ensi kaudella olisi siltikin lähes koko pelaajarunko pitänyt vaihtaa. En itsekkään ole innostunut huhuista joissa meille ollaan tuomassa huhtaloita ja näkyviä, mutta uudelleen rakennus on kuitenkin tehtävä, siitä ei ole epäilystäkään, onneksi puikoissa on kuitenkin nyt kaksi ammattilaista sitä tekemässä joten lopputulos on suurella todennäköisyydellä vähintään hyvä.

  Loppukaneettina voisin siis todeta että uskon Kurrin & Westerludin osaavan rakentaa ensikaudeksi Jokerijoukkueen joka on enemmän kuin osiensa summa, joka olisi melko kova saavutus tuntien Jokereiden lähihistorian.

  Edit.
  Sitä piti vielä sanomani että tuli sieltä sitten minkälaisia pelimiehiä tahansa ensi kaudeksi, niin ainakin itse olen päättänyt antaa kaikille uusille tulokkaille mahdollisuuden näyttää taitonsa ja ottaa paikkansa minun Jokereista, koska juuri tällähetkellä luotto kaksikon W&K kykyyn rakentaa joukkue sellaisista palasista jotka muodostavat yhdessä menestyvän Joukkueen, on hyvin korkealla.
   
  Viimeksi muokattu: 21.02.2014 klo 22.54
 12. Deko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit KHL:n jälkeen, LA Doers
  Olen aiemmin kritisoinut Westerlundin valintaa päävalmentajaksi, mutta viime päivinä mielipiteeni on muuttunut. Pelaajien suuresti kunnioittamana valmentajana Westerlund on täysin oikea mies puhdistamaan ilmapiirin tämän kevään katastrofin jäljiltä ja palauttamaan (jälleen) Jokereiden uskottavuuden.
   
 13. Deko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit KHL:n jälkeen, LA Doers
  Pikkulinnut visersivät Raimo Summasen olevan mahdollisesti liittymässä Jokereiden valmennustiimiin. Summanen on kuulemma viimein tajunnut puutteet ihmissuhdetaidoissaan ja kokee kehittyvänsä parhaiten henkilöjohtajana päivittäisessä yhteistyössä pelaajien suuresti kunnioittaman Westerlundin kanssa.
   
 14. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Joo; mä kuulin ihan samaa. Käsittääkseni Jokerit on tekemässä Summasesta henkisen valmentaja, tavallaan pelaajien psykologin. Samalla ovenavauksella tulee myös KHL-pykälänsä lunastanut Eero Kilpeläinen, joka kiinnitetään napanuoralla Summasen aivoihin.
   
 15. Deko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit KHL:n jälkeen, LA Doers
  Lainaus:
  En ymmärrä vitsailuasi. Westerlund on ilmeisesti jo näyttänyt alustavasti vihreää valoa Summasen liittymiselle valmennustiimiin, mutta tilanne on vielä täysin auki, koska Kurri ei ole vakuuttunut, että Summanen pystyy muuttumaan aidosti. Jokereiden uskottavuuden kannalta ensimmäinen KHL-kausi on elintärkeä ja Kurri katsoo, että Summanen voi pahimassa tapauksessa pilata psykoiluillaan Jokereiden kauden, jos tämä ei kykenekään parantamaan ihmissuhdetaitojaan.
   
 16. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Ihan vakavasti ottaen; Pasi Nurminen on kai virittelemässä comebackiä. Käsittääkseni Nupella on sopimus Kiekko-Vantaan kanssa, mutta Jokerien kanssa neuvottelut ovat pahasti kesken.

  Toteutuessaan Nupe siis toimisi valmentavana maalivahtina, osana Erkan orkesteria.

  Omistaa myös lehtitietojen mukaan lentolupakirjan.
   
 17. flintstone Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit&DT, Diniz, L.Lepistö, Johaug, Kadi, Käpä<3
  Lainaus:
  Nupe voi sitten tarvittaessa peruuttaa "melkein luvallisesti" myös joukkueen lentokoneen päin terminaalia. :)

  Ei vaan Nupe olisi varsin hyvä hankinta joukkueen maalivahtivalmennukseen, Nupehan on jonkun veskarin koulinut ihan NHL-tasollekin. Eli Nupen hankinnalle peukkua, vaikkei tämä mennyt kausi nyt ihan putkeen mennyt kun Nupe oli penkin takana. Nyt rooli olisi kuitenkin sopivampi ja josta on hyvät näytöt aikasemminkin ja maajoukkueestahan Westerlundilta ja Nurmiselta löytyy yhteistä kokemustakin.
   
 18. S Gagnon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin Jokerit, Rangers FC, HJK
  Summanen Jokereihin? Tää on kyllä heikoin aprillipila pitkään aikaan. Eihän tällaista edes mietitä? Noh, eiköhän Rami nolannut itseään tarpeeksi jotta ei tule kuuloonkaan.
   
 19. # Seiskakasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, #65, #86 #51, #8, #93 #18
  Juu, näin se menee. Jokereiden virallinen twitter-tili on vahvistanut Reimon siirtymisen Jokereiden personal Couchiksi. Onnea Reimo!
  Lisäksi ykkössenaksi on kiinnitetty Juhani Tyrväinen kolmen vuoden pahvilla.
  Heleniuksen tandemina toimii Fredrik Norrena.
  Toimisto on onneksi ollut hereillä ajoissa.
   
 20. syndi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL, Stadin lätkä
  Onko Erkka avannut Jokereiden pelitapaa nyt uuteen aikaan siirryttäessä vai pysytäänkö vanhoissa Erkan teeseissä? Erilaisten variaatioiden mahdollisuus luulisi olevan enemmän pinnalla nyt, kun pelaajat ovat mallia Omark ja kumppanit.
   
 21. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Erkka on painottanut pelaajalähtöisyttää, eli aika lailla varmaan samaan tyyliin mennään, kuin Erkka on maajoukkuetta viime kerroillaan luotsannut. Henki ja peli on sisäsyntyistä ja pelaajiin luotettaan pelin rakentajina. Isot linjat määrittää pääfilosofi EW.

  Seuraava lainaus viime joulukuulta:

  Lainaus:
  Erkan hokijargon on muuten vähän kuin kuuntelisi jotain filosofia puhumassa mieliaiheestaan.
   
 22. Deko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit KHL:n jälkeen, LA Doers
  Ei kai Ketterer ole oikeasti jatkamassa kaksoisroolissa maalivahtivalmentajana ja joukkueenjohtajana? Toivottavasti ei, koska täyspäiväiselläkin jojolla luulisi olevan ihan tarpeeksi töitä etenkin pitkien vierasreissujen aikana.
   
 23. gsjez Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Manchester City
  Lainaus:
  Mutta tämä on Jokerit, aina on oltava yksi osa alue päin persettä on se sitten sentterit, valmennus, laiturit tai maalivahdit.
   
 24. Gemondo Jäsen

  Mua huolettaa oikeastaan vain yksi asia valmennuksen suhteen. Nimittäin Hantta Virta & alivoima. Alivoimahan on ollut sekä Jokereissa että maajoukkueessa Virran vastuulla enkä muista että se olisi kummassakaan hirveästi hurraa-huutoja aiheuttanut, vaan ollut yleensä Liigan/turnauksen alempaa keskikastia. Korjatkaa toki jos maajoukkueen osalta menee metsään mutta muistelisin että nytkin MM-kisoissa Suomen av oli vasta 9. parasta.

  Ja sikäli kun Jokerien ensi kauden menestymismahdollisuudet lepäävät pitkälti 1) Tiiviin joukkuepelin, 2) Tehokkaan Erikoistilannepelin ja 3) Loistavan maalivahtipelin varassa, olisi Hantan syytä keksiä kesän aikana miten alivoima saadaan toimimaan vaadittavalla tasolla.
   
 25. teude Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
  Eikös Jokerien alivoima ole aina näyttänyt paskalta = passiiviselta, mutta toiminut silti todella hyvin? Vai muistanko nyt pienessä kaljassa ihan omiani. Itsekin tykkäisin sellaisesta Ruotsin tyylisestä aktiivisesta alivoimasta, mutta loppujen lopuksi pääasia on se, että se toimii.