Valioliiga 2010-11

  • 31 173
  • 113

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Steve Bruce toivoo Teemu Tainion löytävän uuden seuran itselleen ennen tämän kuun loppumista: http://www.mtv3.fi/urheilu/futis/uutiset.shtml/arkistot/futis/2010/08/1167688. Saa nähdä onko Temen Valioliiga-ura loppumassa, vai vieläkö löytyy uusi seura saarilta. Bruce jättää pienen oljenkorren kumminkin Tainion jäämisestä: "Meille voi tulla pari-kolme loukkaantumista, jolloin voisimme tarvita heitä. Niinpä kohtelen heitä kunnioituksella".
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
Voittamisen kulttuuri ja loukkaantumisten vähentyminen....

Niin, jokaisella on omat mielipiteet ja veikkaukset. Ei kait sitä tarvitse hernettä vetää nenään vaikka pistääkin Arsenalin kakkoseksi kakkonen.....ManU nyt vaan tuntuu tänä vuonna erilaiselta. Samat papat siellä vetää Rooneyn kanssa. Toki voittamisen kulttuuri ja rutiini riittää vaikka kannuun asti mutta epäilen......

..ovat keskeiset neljän parhaan joukkoon pääsyn kannalta. Unitedilla meni viime vuoden loppusyksynä puolustusnelikko koko ajan uusiksi (kauhein topparipari Michelle - Fletcher), joten jos Vidic, Rafael ja Fabio säilyvät ehjänä ja Evra palaa viime kauden tasolle ja Kääpiö-Smalling saadaan ajettua sisään 15-20 ottelussa (mukaan luettuna cupit), on valinnan varaa aivan eri tavalla kuin viime kaudella.

Hyökkäys on selvästi parantunut ja Chicharito ja (ehjänä olevana) Federico Macheda tuovat vaihtelun varaa hyökkäykseen. Uskon, että tällä kaudella SAF peluuttaa/kierrättää vuoden 1999 oppien mukaisesti pääasiassa nelikkoa Wazza - Berbatov - Chicharito - Maceda siten, että kaksi kerrallaan on kehissä (kovalle voi kuitenkin ottaa luopuminen 4-5-1 -taktiikasta).

Arsenal on saanut Turrukka-Solin tilalle nuoremman ja hieman hoikemmassa kunnossa olevan topparin, minkä ohella Fabregas jatkaa ja Chamakh tulee yllättämään monta jengiä ratkaisuillaan. Uskoakseni sijoitus on kolmen parhaan joukossa (2-3). Keskikentän (Arshavin - Fabregas -akseli eritoten) ehjänä pysyminen on keskeisessä asemassa.

Chelsea alkaa olla yhtä täynnä pappoja kuin Unitedin keskikenttä, mutta Drogba ja Lampard ovat kovia luita edelleenkin. Essien on ehkä paras keskikenttämies koko liigassa.

City ei ole vakuuttanut ja se on ylipäätään yhtä täynnä ukkorukkia kuin Chelsea (ehdoton suosikkini vauhtikone Vieira).

Liverpool voi Torreksen ehjänä ollessa nousta kolmen-neljän sakkiin. Harry Redknapp saavutti viime kaudella optimituloksen sillä koostumuksella kuin hänellä oli käytettävissään enkä voi uskoa, että Spursilla tai Cityllä olisi nykykoostumuksissaan asiaa muualle kuin sijoille 5-7 yhdessä Evertonin kanssa. Joten experience-based prediction as follows:

1. United
2-3. Chelsea
2-3. Arsenal
3-4. Liverpool
5-7. Spurs/City/Everton
 
Viimeksi muokattu:

kakkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Niin, jokaisella on omat mielipiteet ja veikkaukset. Ei kait sitä tarvitse hernettä vetää nenään vaikka pistääkin Arsenalin kakkoseksi kakkonen.
:)
en mä todellakaan hernettä nenuun vedä. Itse seuraan suht aktiivisesti Arsenalin liikkuja ja se on ollut aina jonkinlainen suosikkijoukkue, joten menestys maistuu. Olen vaan katsellut jengiä ja kuutioinut tuota että se ei mun mielestä ole vahvistunut muutakuin sen mitä joukkue vanhenee ja sit Chamak. Riittääkö se? Mun mielestä ei, vaan sinne peräpäähän tarvisi vahvistusta.. Tuosta syystä olin hivenen yllättynyt että pari kirjoittajaa Arsen laittoi noinkin ylös.

Mutta tuohon laadukas pakki ja maalivahtipeliin selkoa niin olen samoilla linjoilla että sijoitus tulee olemaan hyvä niinkuin aina.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
City ei ole vakuuttanut ja se on ylipäätään yhtä täynnä ukkorukkia kuin Chelsea (ehdoton suosikkini vauhtikone Vieira).
Siinä ne ukkorukat taisi jäädäkin. Bellamyn voi ehkä lisätä.

Boateng, David Silva ja Kolarov ovat kaikki hankintoja pitkällä tähtäimellä. Jokaisella noista on vielä parhaat pelivuodet edessä päin. Milner ja Balotelli tullessaan menisivät samaan kategoriaan. Lisäksi löytyy vielä Adam Johnsonia, Micah Richardsia sun muita.
Aikamoinen pommi näin lähellä kauden starttia:

Martin O´Neill on irtisanoutunut Aston Villan managerin pallilta.

Syy ei ainakaan minulle vielä tuon jutun perusteella selvinnyt...
Tästähän oli juttua jo liikkeellä viime kauden loppupuolella. Ilmeisesti kyllästynyt, kun ei ole enää rahaa käytössä ja parhaat pelaajat viedään (ensin Barry, nyt Milner ja ehkä Ashley Young).
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Aikamoinen pommi näin lähellä kauden starttia:

Martin O´Neill on irtisanoutunut Aston Villan managerin pallilta.

Syy ei ainakaan minulle vielä tuon jutun perusteella selvinnyt...

BOOM! Oisko sitten tullut raja vastaan. O'Neill ei saa/pysty kehittämään enää Aston Villaa haluamaansa suuntaan ja tähtipelaajia ollaan isolla rahalla myymässä Spursiin (Young) ja Cityyn (Milner).

Voi voi, taitaa matka käydä taas kakkoskaupungin jättiläisellä keskikastiin.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
:)
Riittääkö se? Mun mielestä ei, vaan sinne peräpäähän tarvisi vahvistusta.. Tuosta syystä olin hivenen yllättynyt että pari kirjoittajaa Arsen laittoi noinkin ylös.

No veikkaukset nyt ovat veikkauksia, itse veikkasin pisteeroksi 3 pistettä ja Arsenalin saldoksi 81 pistettä joka nyt ei mikään mahdoton pitäisi olla, viime kaudellakin Arsenal oli tuossa vauhdissa mutta lopussa lässähti aika pahasti. Ei 81 pojoa mikään mieletön ponnistus pitäisi olla, sitten tietenkin ennakoin Manulle vähän heikompaa kautta josta tulee tuo Arsenalin toinen sija, tuo toki nyt voi kääntyä suuntaan tai toiseen koska en usko että mistään kovin suuresta tasoerosta tulele olemaan kysymys.

Toki uskon että jos jompi kumpi näistä selkeästi ylittäisi oman pisteveikkauksen ja saisi lähemmän 90 pistettä niin se on todennäköisesti Manu. No saa nyt nähdä mitä tulee, Manun peli eilen oli kyllä ihan ok eilen. Tosin vaikkakin Chelsean peli on aika hidasta niin sai Chelseakin silti aika monta maalipaikkaa luotua että ei se Manunkaan puolustaminen mitään pomminvarmaa ollut. Fabio oli välillä aika pulassa, kerran rikkoi selkeästi Essieniä rankkarialueella josta tuomari ei kuitenkaan rankkaria viheltänyt, tosin Evrahan normaalisti tuota paikka pelaa. Ivanovic vei yhdessä kulmapotkussa Vidiciä 100-0 ja Van der Saar oli pakotettu vaikeaan torjuntaa vaikkakin pusku tuli aika päin. Kaloulla oli melkein tyhjä maali yhdessä reboundtilanteessa jossa potku epäonnistui aika pahasti ja Essienkään ei päässyt ihan keskelle tulleeseen pallon josta olisi päässyt tyhjiin pistämään. Mikäli Chelsea olisi päässyt johtoon niin pelistä olisi voinut vähän erinlainen muodostua.

Chelsealla oli selvästi monia pelaajia vielä aika kesäterässä MM-kisojen jälkeen, mutta ei tuo matsi mitään Manun täyttä pyöritystäkään ollut.

Joka tapuksessa uskon että on ainakin sellaisen to8 joukkueen osalta tulossa kaikkien aikojen tasokkain ja tasaisin kausi Valoiliigan historiassa.
 
Viimeksi muokattu:

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
Ukkorukkia (=kypsään ikään ehtineitä) edelleen.....

Siinä ne ukkorukat taisi jäädäkin. Bellamyn voi ehkä lisätä......
......as follows:

Given 1976
Vieira 1976
Bellamy 1979
Bridge 1980
Taylor 1980
Wright-Phillips 1981
Santa Cruz 1981
Barry 1981
K. Toure 1981
González 1982
J. "Klingon" Lescott 1982

eli yhteensä 11 vuonna 1982 tai sitä ennen syntynyttä
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Voi voi, taitaa matka käydä taas kakkoskaupungin jättiläisellä keskikastiin.

No siis keskikastin joukkuehan Villa onkin, toki ylempää, mutta aika pitkälti haihattelua ajatella Villaan esimerkiksi top 4 joukkoon. Pyöriin sellaisella vajaalla 100 millin liikevaihdolla, viime kaudella pelasi mielestäni hyvän kauden, liigassa 64 pinnaa, liigacupissa häviö finaalissa Manulle ja FA-cupissa välierissä Chelsealle. Todella vaikea odottaa enempää.

Touhu on vaan niin finanssivetoista että tuosta selvä parannus vaatisi vain niin tuhottomasti rahaa jonka joku sijoittaisi. Täysin ymmärrettävää että Lerner ei mitään mielettömiä tappioita halua kuitata ja haluaa mahdollisesti ottaa Milneristä ja/tai Youngista hyvät rahat pois. Nytkin on tainnut aika paljon turskaa tulla viime kausina.

Vaikea sanoa mitä on taustalla eroamisessa, ei O'Neill ihan helpolla mihinkään sellaiseen seuraan kuitenkaan pääse jossa olisi paremmat edellytykset parempiin tuloksiin.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
......as follows:

Given 1976
Vieira 1976
Bellamy 1979
Bridge 1980
Taylor 1980
Wright-Phillips 1981
Santa Cruz 1981
Barry 1981
K. Toure 1981
González 1982
J. "Klingon" Lescott 1982

eli yhteensä 11 vuonna 1982 tai sitä ennen syntynyttä
28-vuotiaat ukkorukkia? Asia selvä. Itse sanoisin, että pelaajia parhaassa iässä.

Patrice Evra -81
Nemanja Vidic -81
Rio Ferdinand -78
Ryan Giggs -73
Paul Scholes -74
Dimitar Berbatov -81
Wes Brown -79
Gary Neville -75
Edwin van Der Sar -70
Tomasz Kuszczak -82
Owen Hargreaves -81
Michael Carrick -81
Michael Owen -79
Ji-Sung Park -81

Eli 14 ukkorukkaa löytyy Unitedista tuolla mittarilla. Seitsemän 70-luvulla syntynyttä Cityn kolmea vastaan.
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
Kukaan ei ole koskaan kiistänytkään Unitedin 1992 -ikäpolven...

28-vuotiaat ukkorukkia? Asia selvä. Itse sanoisin, että pelaajia parhaassa iässä.....Eli 14 ukkorukkaa löytyy Unitedista tuolla mittarilla. Seitsemän 70-luvulla syntynyttä Cityn kolmea vastaan.
....(Beckham, Neville, Scholes, Giggs ym.), Berbatovin tai Van der Sarin todellista ikää. Luettelostasi unohtui vielä John O`Shea, joten oikea mittarilukema on 15 ukkorukkaa.

Näistä viidestätoista ovat ensi viikonloppuna avauksessa tai vaihtopenkillä todennäköisesti seuraavat: Van der Sar, Kuszczak, Vidic, Scholes, Carrick, Park, Giggs ja Berbatov (eli 8 ukkorukkaa). Muut avauksen ja vaihtomiehistön paikat vienevät Rafael, Fabio, Smalling, Evans, Gibson, Nani, Valencia, Rooney, Chicharito ja Macheda. Odotan mielenkiinnolla sitä, montako vastaavanikäistä ja vastaavantaitoista pelaajaa City kykenee saamaan avaukseen Tottenhamia vastaan.

Unitedin ukkorukkia vaivaavat erilaiset krempat ja vaivat, joten tälläkin hetkellä ulkona kuvioista ovat Ferdinand, Neville, Hargreaves ja pidennetyllä MM-skabavapaalla oleva Evra, joista viimeisen krempan laatu ei ehkä ole niinkään fyysinen.

Ukkorukka Scholes pyöritti sunnuntaina Chelseaa miten tahtoi. Ukkorukat Berbatov, Park ja Vidic hoitivat omat tonttinsa vailla moitteita.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
^ Chelsean ukkorukat voittivat tuplan viime kaudella ja on suurin suosikki tälläkin kaudella, vaikkei eilen ihan putkeen mennytkään. Pointtini oli kuitenkin se, että ukkorukkia ManU:lla on enemmän kuin Cityllä. Scholesille ei löydy paikkaajaa kenestäkään listaamistasi nuorista. Tämän kauden jälkeen sellainen todennäköisesti tarvitaan.

Ennen sarja-avausta saattaa ovi vielä käydä Cityssä, joten vielä ei oikein varmaksi voi kokoonpanoa hahmotella. Aika kaukana kuitenkin pappajoukkueesta ollaan, kun puhutaan Citystä ja todennäköisesti vielä kauempana ollaan siirtoikkunan mennessä kiinni. Wright-Phillips, Santa Cruz ja Bellamy saanevat todennäköisesti tehdä nuoremmille tilaa.

Jos otetaan -85 rajaksi, niin Kolarov, Kompany, Boateng, Richards, A. Johnson, David Silva, Stephen Ireland, Joe Hart ovat ainakin tällä hetkellä oletusarvoisesti kokoonpanossa. Balotelli ja Milnerkin ovat todennäköisesti tulossa ja molemmat menevät tähän kategoriaan. Cityn akatemiakaan ei ole niitä saarten huonoimpia tällä hetkellä.

Edit: Gibson on muuten ihan rotsi. Korkeintaan alemman kastin valioliigapelaaja tulevaisuudessa. Todennäköisemmin Championship -peluri.

Edit 2: Gary Neville ja Vieira ovat mielestäni ainoat ukkorukat joukkueissaan sanan varsinaisessa merkityksessä. Joka tapauksessa Unitedilla on sukupolvenvaihdos edessä selvästi aikaisemmin kuin Cityllä (tai no, Cityhän nuorentaa jo tällä hetkellä miinus Vieira).
 
Viimeksi muokattu:

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Aikamoinen pommi näin lähellä kauden starttia:

Martin O´Neill on irtisanoutunut Aston Villan managerin pallilta[/URL].

Syy ei ainakaan minulle vielä tuon jutun perusteella selvinnyt...
Kieltämättä yllätys vaikka pitkäänhän tuo on ollut selvää, että O´Neill haluaisi paremmat resurssit kuin mitä Villalla on ollut tarjota. Itse toivoin tämänlaista liikettä salaa jo aiemmin kun liigan suurin ja kaunein oli kesällä ilman valmentajaa.

Hatunnosto Villa-vuosista miehelle täytyy antaa. Sai erittäin hyvin tehoa irti keskinkertaisesta porukasta. Nyt vaan seurataan minkä Villaa suuremman porukan hermo pettää ensin... O´Neill on aika houkutteleva vaihtoehto kuitenkin kun valmentajien vaihtoviikot alkavat.
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
Voittamisen kulttuuria koskeva ensimmäinen otsikko.....

^ Chelsean ukkorukat voittivat tuplan viime kaudella ja on suurin suosikki tälläkin kaudella, vaikkei eilen ihan putkeen mennytkään. Pointtini oli kuitenkin se, että ukkorukkia ManU:lla on enemmän kuin Cityllä.......
...oli taas omien viestieni olennainen osuus. Unitedin 18 mestaruutta (11 valioliigassa) vs. Cityn edellinen menestys vuoden 1976 liigacupissa eli 34 vuotta sitten ja Liverpoolin tähän mennessä ohittanut ship (premiersip) ovat tekijöitä, joita ei voida ohittaa. Chelsea, Arsenal ja United ovat täynnä pelaajia, jotka ovat oppineet kestämään paineita valioliigassa ja muissa pokaalijahdeissa. Tällaisia pelaajia ei esimerkiksi Tottenhamista ja Citystä löydy kuin "tulvantuomina". Chelsea voitti tuplan, mutta esimerkiksi Drogban selkeän paitsiomaalin hylkääminen Old Traffordilla olisi kääntänyt kelkan valioliigamestaruuden osalta. Jossittelu on sinänsä turhaa ja se, jolla on eniten pisteitä kauden lopussa on mestari, mutta pelkästään tämän asian esilletuonti osoittaa, etteivät marginaalit menestyksen ja Carling Cupin välillä olleet suuret viime kaudellakaan.

Unitedilla on selkeä sukupolvenvaihdos edessään tämän kauden jälkeen. Se on väistämätöntä, koska Scholes, Giggs, Van der Sar ja Neville eivät elä ikuisesti. Alkavan kauden osalta sillä ei ole mitään merkitystä, koska näistä ainakin Scholes ja Van der Sar ovat huippukunnossa. Giggs ei ole vielä harkkaotteluissa osoittanut viime kauden veroisia otteita ja Gary-Gary on ollut hajalla samoin kuin Rio-Kalle.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Unitedin 18 mestaruutta (11 valioliigassa) vs. Cityn edellinen menestys vuoden 1976 liigacupissa eli 34 vuotta sitten

Cityn edellisellä menestyksellä ei ole mitään tekemistä nykyisen miehistön kanssa. Luuleeko joku oikeasti että siellä pelaajistossa joku miettii "ei me voitata nyt, kun ei voitettu 85:kään...". Samoin kun Chelsealla oli 50-vuotta taukoa Valioliigan voittamisessa, Espanja voitti EM-kisat ja nyt MM-kisat vakka oli ikuinen epäonnistuja, jne. Sillä on merkitystä mitä joukkue on nyt. City on kehittyvä, taitava ja laaja joukkue. Ennemmin tuo voi olla motivaatiota joillekkin pelaajille, kun on totuttu voittamaan(mallia Yaya), niin halutaan saada Citystäkin voittaja.

Joukkueessa on vielä sopivasti variaatiota, muutama kokenut pelaaja, muutama hyvin nuori ja lupaava, sekä useita pelaajia joiden käyrä on saavuttamassa kohta huippunsa tai huippu on juuri saavutettu.

Suurin ongelma on Cityllä sen hurja uusiutuvuus ja maalinteko sekä varauksin ehkä pelinteko. Muuten uskon että materiaali ja Mancini saa homman hyvään pakettiin. Realistista kuitenkin tuolla uusiutuvuudella odottaa maksimissaan top-4 tällä kaudella ja sitten ensi kaudella top-2/3 voisi olla realismia.

edit:Unohtui sanoa, että Arsenalista en usko kakkosta. Miksi? Syy on maalitolppien välissä. Joukkueen materiaali/taso ei ole niin hyvä että se kompensoisi vain "melko hyviä" maalivahteja. Siihen on syynsä että ManU&Chelsea ovat viime vuodet dominoineet liigaa. Yksi merkittävistä on maalivahdit(Cech&van der Sar). Jos Arsenal hankkisi kunnon maalivahdin, niin tilanne voisikin olla sitten omassa mielessäni ihan erilainen.
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
Cityn edellisellä menestyksellä ei olekaan....

Cityn edellisellä menestyksellä ei ole mitään tekemistä nykyisen miehistön kanssa. Luuleeko joku oikeasti että siellä pelaajistossa joku miettii "ei me voitata nyt, kun ei voitettu 85:kään..."......
...suurta merkitystä. Viimeinen mestaruus on 1960-luvulta eli isoisän ajalta. Kolmenkymmenen neljän vuoden katkeruus, mistä lempinimi "Bitters" painaa kuitenkin takaraivossa sekä kannattajilla, valmennusportaalla että pelaajilla. Samoin on Liverpoolin valioliigakammon laita. Miksi muuten valioliigan mestaruus kiertää Manchesterin kanavan päätepistettä?
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Samoin on Liverpoolin valioliigakammon laita. Miksi muuten valioliigan mestaruus kiertää Manchesterin kanavan päätepistettä?
Sanoisin että kammon sijasta syitä pitää etsiä siitä ettei yksinkertaisesti joukkueen materiaalin, ja valmentamisen taso ole vaan riittänyt parempiaan vastaan kokonaisen valioliigakauden vertaa. Toki tekosyitä voi kammoista ja muista henkisistä seikoista etsiä, mutta sillä tavalla saadaan mestaruutta odottaa todennäköisesti seuraavatkin parikymmentä vuotta.

EDIT: Ja tällä hetkellä valioliigasta tuskin löytyy halukkaampia kannattajia viemään pytyn vaikka väkisin kotiinsa kuin punapaitojen kannattajat.
 

F.Drebin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Maple Leafs & Spurs + Chairboys
...oli taas omien viestieni olennainen osuus. Unitedin 18 mestaruutta (11 valioliigassa) vs. Cityn edellinen menestys vuoden 1976 liigacupissa eli 34 vuotta sitten ja Liverpoolin tähän mennessä ohittanut ship (premiersip) ovat tekijöitä, joita ei voida ohittaa. Chelsea, Arsenal ja United ovat täynnä pelaajia, jotka ovat oppineet kestämään paineita valioliigassa ja muissa pokaalijahdeissa. Tällaisia pelaajia ei esimerkiksi Tottenhamista ja Citystä löydy kuin "tulvantuomina". Chelsea voitti tuplan, mutta esimerkiksi Drogban selkeän paitsiomaalin hylkääminen Old Traffordilla olisi kääntänyt kelkan valioliigamestaruuden osalta. Jossittelu on sinänsä turhaa ja se, jolla on eniten pisteitä kauden lopussa on mestari, mutta pelkästään tämän asian esilletuonti osoittaa, etteivät marginaalit menestyksen ja Carling Cupin välillä olleet suuret viime kaudellakaan.

Marginaalit on pienet kyllä, mutta paitsiomaaleja tulee ja menee 10kk aikana sellainen määrä, että niillä on turha jossitella..veikkaisin, että ManUkin sai viime kaudella jonkun halvan pilkun tms, jolla onnistui hoitamaan itsellensä 3p ja roikkui pokaalijahdissa vielä tuossa Chelsea ottelussa...pitkässä juoksussa nuo tuurit menee useimmiten pökö-pökö.

Voittamisen kulttuurin merkitys on tottakai kiistaton, mutta Cityä on tällä hetkellä turha verrata historiaansa, koska kyseessä on pelaajistoltaan täysin eri jengi kuin kaksi vuotta sitten..ja luulenpa, että mm tätä varten esim Vieira, Tevez ja Touret ovat joukkueessa, "kaiken" voittaneina kavereina tuomassa nimenomaan sitä kokemusta sekä koppiin että kentälle. Jos muistelee Chelseaa ja heidän "taianomaista menestystään" ennen aikaa Abramovich, ja kuinka vaan hankintojen kautta joukkue yht´äkkiä olikin täynnä kokeneita kavereita jotka ottivat pokaaleita pokaaleiden perään heti ensimmäisestä vuodesta alkaen. (sivuhuomio: Ei toi Arsun nykyjengi nyt kovasti ole pokaalijahdeissa menestynyt, jos edellinen poika on Emiratesille eksynyt muistaakseni ´05, ja kovin moni näistä nykyrosterista ei ollut tuolloinkaan kummoisessa roolissa)

Cityn suurin ongelma on se, että joukkue ei ole ollut yhdessä kuin muutaman viikon ennen kauden alkua, mikä voi olla kirous..mutta toisaalta viime kauden City aloitti erittäin vahvasti silloinkin "uudella joukkueella".

Spursin kohdalla taas en usko, että joukkue on lopullisesti vielä tuossa..ja joukkueen siunauksena puolestaan näen sen, että vihdoin useamman valmentajasekoilun jälkeen ryhmässä on vihdoin jatkuvuutta ja syvyyttä(toisin kuin esim Poolissa, joka hengittää tai kuolee kahden pelaajan panoksesta). En nosta Spursia mestariehdokkaaksi, mutta en missään välissä lähtisi lukemaan pois top4 -laskuistakaan. Edellisvuosi osoitti, että nämä "tulvantuomat" kaverit, kestivät paineita loppukaudesta melko hyvin voittamalla loppukaudesta pakon/paineiden edessä sekä Arsen, Chelsean että Cityn (ja veikkaan, että Top4-paikan saavuttaminen oli paineiltaan Pohjois-Lontoossa samaa luokkaa kuin pokaalijahti Manchesterissa).

Ja noista ukkorukista vielä sen verran, että pelaaja on useimmiten parhaassa iässä vasta 28+, ja en muista koska valioliiga tai mikään muukaan isompi pokaali olisi voitettu joukkueella, jonka keski-ikä on luokkaa 23-24.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
...suurta merkitystä. Viimeinen mestaruus on 1960-luvulta eli isoisän ajalta. Kolmenkymmenen neljän vuoden katkeruus, mistä lempinimi "Bitters" painaa kuitenkin takaraivossa sekä kannattajilla, valmennusportaalla että pelaajilla. Samoin on Liverpoolin valioliigakammon laita. Miksi muuten valioliigan mestaruus kiertää Manchesterin kanavan päätepistettä?

Sen takia että sieltä puuttuu/on puuttunut yksinkertaisesti laatua, taitoa että valmennusta.

Ja ei, en varmasti usko että Mancini tai joku Robinho kauheasti miettii jotain ManC:n menestystä aiempina vuosina. Se mistä paineet syntyvät on enemmänkin se että nyt on panostettu paljon ja sitten pitäisi myös menestyä. Se vaikuttaa varmasti paljon enemmän Manciniin(ja pelaajiinkin) kuin se että seura ei ole menestynyt 50+ vuoteen. Tuo voi vaikuttaa ehkä johonkin ManC:n omaan kasvattiin vielä jonkun verran, joskus, mutta ei sen enempää.

Ei Chelseakaan yhtään sen takia hidastanut tahtia ettei ollut tullut kunnon merkittävää menestystä liigassa aikoihin. Samoin Lyon on voittanut Ranskassa 2000-luvulla 7 kertaa mestaruuden, tuota ennen 0 kertaa. Ei se menestys ole vain ja ainoastaan mistään perinteistä tai historiasta kiinni. Tärkeintä on se miten on tehty nyt juuri ja lähi menneisyydessä asioita.
 

RaikkA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässässäsäsä
.Chelsea voitti tuplan, mutta esimerkiksi Drogban selkeän paitsiomaalin hylkääminen Old Traffordilla olisi kääntänyt kelkan valioliigamestaruuden osalta. Jossittelu on sinänsä turhaa ja se, jolla on eniten pisteitä kauden lopussa on mestari, mutta pelkästään tämän asian esilletuonti osoittaa, etteivät marginaalit menestyksen ja Carling Cupin välillä olleet suuret viime kaudellakaan.
Muttakun se paitsiomaali, yhyy...

Muistuuko mieleen vaikkapa ihan samassa ottelussa tehty käsimaali. Tekijänä joku jämäjunnu ja joukkueena se Manchesterin tuleva kakkonen...
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
Alan Hansen syndroomako.......

.........Ja noista ukkorukista vielä sen verran, että pelaaja on useimmiten parhaassa iässä vasta 28+, ja en muista koska valioliiga tai mikään muukaan isompi pokaali olisi voitettu joukkueella, jonka keski-ikä on luokkaa 23-24.
.........vaivaa, sillä ohessa on siteerausta Alanin arviosta kaudelle 1995 ja siitä kuinkas sitten kävikään.....

In 1995, Alan Hansen infamously proclaimed that 'you can't win anything with kids'. This statement was emphatically dismissed as Manchester United went on to claim the Premier League title that season with a squad with an average age of 24, with 6 first team regulars under the age of 21.
 

Ralph

Jäsen
Luettuani Brittifutis -Veikkausliitteen niin heitän veikkauksen:

1. Chelsea
2. Manchester United
3. Manchester City
4. Tottenham
5. Arsenal
6. Aston Villa
7. Liverpool
8. Everton
9. Fulham
10. Birmingham
11. Stoke
12. Sunderland
13. West Ham
14. Wigan
15. Blackburn
16. Wolverhampton
17. Newcastle
18. Blackburn
19. Blackpool
20. West Bromwich
 

Karl Benz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Tottenham, vuorikauriit ja kiritykit
Luettuani Brittifutis -Veikkausliitteen niin heitän veikkauksen:

1. Chelsea
2. Manchester United
3. Manchester City
4. Tottenham
5. Arsenal
6. Aston Villa
7. Liverpool
8. Everton
9. Fulham
10. Birmingham
11. Stoke
12. Sunderland
13. West Ham
14. Wigan
15. Blackburn
16. Wolverhampton
17. Newcastle
18. Blackburn
19. Blackpool
20. West Bromwich

Blackburnilla aika vahva edustus, toisin kuin Boltonilla...
 

F.Drebin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Maple Leafs & Spurs + Chairboys
.........vaivaa, sillä ohessa on siteerausta Alanin arviosta kaudelle 1995 ja siitä kuinkas sitten kävikään.....

In 1995, Alan Hansen infamously proclaimed that 'you can't win anything with kids'. This statement was emphatically dismissed as Manchester United went on to claim the Premier League title that season with a squad with an average age of 24, with 6 first team regulars under the age of 21.

Riippuu missä vaiheessa vuotta 1995 Alan tuon kommentin heitti, keväällä 1995 valioliigan mestaruutta juhli Blackburn Rovers. ;)

Ei kai mestaruuden voittaminen "pojilla" mahdotonta ole(roikkuihan Arse viimekin kaudella yllättävän kauan kärjen tuntumassa), mutta verrattain harvinaista se on. Jos nyt aiemman kommenttini varsinainen pointtia jäi ymmärtämättä, niin tarkoitukseni oli enemmänkin puuttua tuohon ilmaisuusi 28-vuotiaista ukkorukista!!
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Steve Coppell lähti kävelemään Bristol Cityn peräsimestä kolmen kuukauden jälkeen.

Aston Villa, anyone?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös