Valioliiga 2008-09

  • 45 349
  • 263

VolmariP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Flyers, LFC
Katselin äsken toisella silmällä Tottenhamin ja Aston Villan peliä, ja tuli semmoinen ajatus mieleen että onko Tottenham hankkinut Paul Robinsonin takaisin maalilleen? Ihan samanlainen pelle keltaisessa asussa siellä nytkin sähläsi, tosin naamaltaan hiukan tummempi.

Snadisti perustelematonta lytätä Gomes alkukauden perusteella. Ollut vähintäänkin kohtuullinen maalillaan, ja esim eilen otteluun mahtui Villan painostusjaksojen aikoina lukuisia huipputorjuntoja. Maalivahtien ja pakkien osa on vain säälimätön, teet vaikka pari tusinaa huippusuorituksia, mutta mokaat yhden tilanteen. Se riittää.

Pääosin Gomes oli hyvä eilen, mutta valitettavasti aika Robinson-mainen munaus sattui Youngin vedossa. Kyllä Heurelio tulee olemaan joukkueen varmimpia suorittajia jatkossa, helvetin hyvä veska kuitenkin kyseessä. Eipä tuo maalivahtitilanne taida kuitenkaan olla Spursin isoin ongelma tällä hetkellä. Tosi hengetöntä peliä eilenkin lopun jonkinmoista loppukiriä lukuunottamatta.

Villa puolestaan esiintyi edukseen, keskikenttä toimi mainiosti ja A. Young ja Gabby takaavat, että pallo liikkuu laidoilla. Toivon mukaan Carew ei joutunut telakalle pidemmäksi aikaa.

Ps. Tuo Villan lädien osuus avarista ja joukkueesta on silmiinpistävää, eilenkin kentällä englantilaisia oli 10, joista 7 avauksessa:
A. Young, Agbonlahor, Barry, Milner, Reo-Coker, L. Young, Harewood, Shorey, Gardner ja Davies. Sidwellkin vielä loukkaantuneena ja penkillä mm. Routledge ja Knight.
 
Viimeksi muokattu:

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Päivän ensimmäisestä tv-pelistä huonoja uutisia suomalaisittain. Mboron Alves jyräsi Tainion pallontavoittelutilanteessa ja Temellä taisi muljahtaa olkapää pois paikoiltaan. Taklauksen jälkeen Teme vaihdettiin pois kentältä.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Päivän ensimmäisestä tv-pelistä huonoja uutisia suomalaisittain. Mboron Alves jyräsi Tainion pallontavoittelutilanteessa ja Temellä taisi muljahtaa olkapää pois paikoiltaan. Taklauksen jälkeen Teme vaihdettiin pois kentältä.

Harmittoman näköinen tilanne aluksi, mutta huonosti kävi Tainiolle. Ei tainnut ihan olla valmiina noin kovaan kontaktiin Alvesilta, tiedä sitten miksi. Lensi kyllä kuin märkä rätti kentän pintaan ja olkapää edellä.
 

Consta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Tampereen Ilves, Liverpool FC
Temellä taisi muljahtaa olkapää pois paikoiltaan.

Tuskin lähti pois paikaltaan. Itsekin pohdin samaa aluksi, mutta kentältä pois kävellessään Teme kätteli tuolla oikealla kädellään Keanea. Käsittääkseni muljahtaneella olkapäällä ei hetkeen kätellä.
 

TML

Jäsen
Helvetin hieno loppu Sunderlandille, vaikka kerjäsivät aikalailla 1-0 tilanteessa tasoitusta. Paikkoja borolla viimeisellä vartilla oli aina pilkusta lähtien mutta onneksi pisteet jäivät Keanon tiimille 2-0 maalein.
 

Valtteri

Jäsen
Ei kestä Tainiolla paikat pelata Valioliigassa ja jatkossakin tullee aina olemaan joko loukkaantunut tai puolikuntoinen kun pelataan tärkeitä matseja maajoukkueessa. Baxterin ei kannata laskea mitään Tainion varaan.
 

RDivis

Jäsen
Kyllä täytyy sanoa, että ihan naurattaa tuolla englannin kielisissä selostuksissa nuo color commentator hemmot. Itse ovat aikoinaan olleet jotakin puujalka toppareita ja nyt tuolla kritisoivat peliä, kuin vanhat keskikentän maestrot ainakin. Jos saisin lantin joka kerta, kun joku heittää "poor play" olisin rikas mies. Vaikka noin kotisohvalta katsottuna peli ei ole ollenkaan, niin "poor", kun mitä kaverit kopissa antavat ymmärtää.

Tämä oli ehkä väärä paikka tälle, mutta tulipahan mieleen.
 

Consta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Tampereen Ilves, Liverpool FC
Vaikka ei Liverpoolillakaan mennyt viikonlopun ottelu ihan suunntelmien mukaan, on pakko vähän ihmetellä Tottenhamin aikaansaannoksia.

Ei herrajumala. Viisi kierrosta takana, kaksi pistettä plakkarissa ja itseoikeutettu jumbosija. Tän on pakko olla keskivertoa huonompi vitsi.
Jos pelit pelattaisiin paperilla, olisi tuo nippu ensimmäisten joukossa potkimassa big fourin kantapäille. Mielenkiintoisia pelaajia rinki täynnä, joilla pitäisi taitoakin olla riittävästi. Hyökkäykseen ja peliä rakentamaan on laittaa mm. Bent, Bentley, Modric, Lennon, Meksikon poika Dos Santos...puolustuksessa Woodgate, King, Dawson, Bale. Vaikkakaan ei liigan parhaita puolustuksia, ei todellakaan heikkokaan.
Ja valmentaja...Mikäli Ramos valmentaisi Stokea pitäisi joukkueen melkein pelkästään valmentajan meriiteilläkin jo pystyä pallolliseen peliin. Vaan mitä vielä, Ramosin johdolla Spurs-lauma näyttää haluttomalta, mielikuvituksettomalta, kunnianhimottomalta väsykköiltä.

Mutta onko tuo kovin odottamatonta sittenkään? Eilisen avauksen pelaajista vain neljä(Woodgate, Bale, Jenas, Zokora) olivat viime kaudella edes osittain avauksen miehiä. Sitten on raahattu Pavlychenkoa, Modricia sun muita, joilla ei ehkä vielä ole selkärangassa Spursille pelaaminen. Ainakin Pavlychenko näytti Villa pelissä pelaavansa vain ja ainoastaan omaan pussiin.

Tottenhamin säälittävät kauden aloitukset rupeavat saamaan jo melko surkuhupaisia piirteitä. On sääli nähdä hienosta jalkapallosta tunnettu seura konttaamassa.
 

TML

Jäsen
Everton-Pool matsia takana 45minuuttia ja jotain havaintoja tässä:

- Pool hallinnut peliä, joskin mielestäni Evertonilla on ollut paremmat paikat.
- Poika itkenyt koko iltapäivän, ei vielä mitään hyviä näyttöjä.
- Keane ollut pirteä, joskin viimeiset syötöt, keskitykset jne. ovat olleet heikkoja.
- Evertonin hyökkäysten rakentelu on vaikeata, puolustus on kuitenkin toiminut hyvin.
- Skrtel torppas aika tylysti Yakubun mutta eipä ollu Rileylla pokkaa viheltää pilkkua.
- Riley ollut suht hukassa, lapasessa kuitenkin pysynyt toistaiseksi.
 

bambamcam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Boston Bruins
Tottenhamin säälittävät kauden aloitukset rupeavat saamaan jo melko surkuhupaisia piirteitä. On sääli nähdä hienosta jalkapallosta tunnettu seura konttaamassa.

Tänään on Tottenhamilla mahdollisuus näyttää mielenkiintoisessa ottelussa Pompeyta vastaan. Pompeyn kaksi edellistä peliä 0-6 ja 0-4. Turpaan on tullut ja kunnolla. Toisaalta Defoe taitaa antaa muutaman näytteen osaamisestaan entistä seuraansa vastaan. Munauksia puolustuspäässä tulossa kummaltakin joukkueelta. Vaikea veikata voittajaa. 2-2.
 

Finisher

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Olipahan eilen pommi tuo Hullin voitto. Hullillahan on nyt kasassa 6 pelin jälkeen yhtä paljon pisteitä kuin Derby keräsi koko kaudella! Huikeaa kyllä.

Tottenham onkin sitten rämpinyt oikein urakalla. Itse todellakin odotin Tottenhamin nousevan vihdoin neljän joukkoon, kun Ramos on saanut vähän rakentaakin joukkuetta. Mutta mitä vielä, jumbosijalla kahdella pisteellään, huoh. Viimeviikot ovat myös näyttäneet että kärkijoukkueetkin lipsahtelevat, esim. Stoken tasuri Poolia vastaan ja eilinen Hull. Onneksi ManUkin sai Boltonin kaadettua ettei Chelsea karkaa vielä tavoittamattomiin.
 

MacInnis

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, Kärpät, Shefki Kuqi
Ei tuolla nykyisellä Tottenhamin materiaalilla ole mitään asiaa neljän sakkiin. Hyökkäyspäästä lähti yksinkertaisesti liikaa tehoja pois. Ainakin tämän päiväisessä pelissä maalivahti Gomes on ollut uusista hankinnoista parhaassa iskussa. 16,5 miljoonan punnan hankinta Modric aloittaa penkillä toisen ottelun peräkkäin.
Kyllä Tottenham nousee vielä liigan pohjalta, ja toivottavasti Ramos saa aikaa rakentaa joukkuetta rauhassa.
 

Consta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Tampereen Ilves, Liverpool FC
Modricilla ollut enempi vähempi vammoja polvensa kanssa, jonka takia penkillä viime aikoina.
Suotavaa olisi, että Ramos saisi vielä aikaa näyttää, mutta realistisesti on sanottava, että on se kenkä pienemmästäkin heilahtanut. Aivan uskomatonta puppelointia T'hamilta.
 

Finisher

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei tuolla nykyisellä Tottenhamin materiaalilla ole mitään asiaa neljän sakkiin. Hyökkäyspäästä lähti yksinkertaisesti liikaa tehoja pois.
Ihan totta että hyökkäys ei riitä. Odotukseni Tottenhamin murtautumisesta neljän parhaan joukkoon koskivat lähinnä aikaa kun Keane ja Berbatov olivat vielä mukana. Nykyiseltä Tottenhamilta ei oikein tiedä mitä pitäisi odottaa. Hirveää alisuorittamista kahden hyökkääjän menetyksistä huolimatta.

Tänäänkin jäi Tottenhamille jossiteltavaa kun 1-0 tilanteessa jäi selvä rankkari viheltämättä ja lopulta Portsmouth teki vielä 2-0 ratkaisun. Ei tullut siis vieläkään helpotusta Tottenhamin tilanteeseen, vaan jumbopaikka pysyy omissa nimissä.
 
Kyllä Tottenham nousee vielä liigan pohjalta, ja toivottavasti Ramos saa aikaa rakentaa joukkuetta rauhassa.

Alkaa näyttää päivä päivältä epätodennäköisemmältä, että Ramos saa aikaa rakentaa joukkuetta rauhassa. Aika on käymässä vähiin ja paniikkinappula on herkässä. Joukkue on täynnä keskinkertaisuuksia (nykykunnossaan) ja jos yhden kärjen taktiikalla pelattaessa yksinäinen piikki on Pavlyuchenko, niin ei hyvältä vaikuta. Romanillekin tekisi välillä lepo hyvää, alla kuitenkin pitkä kausi Venäjällä ja kesän EM-kisat. Nykykunnossaan hän(kin) on pelkkä rasite.
 

KIMPE

Jäsen
Täytyy kyllä sanoa, että tuomarit ovat onnistuneet kusemaan monta peliä. Ei nyt välttämättä suoranaisesti, mutta jättäneet viheltämättä selviä rikkeitä.

Jos nyt jotain alkukaudesta sanoisi niin itselläni oli suurimmat kysymysmerkit Scolarin ja Keanen yllä, ainakin Scolari on onnistunut hyvin. Keane puolestaan on ollut harvinaisen huono verrattuna siihen joka pelasi Spurssissa. Kuitenkin kun Spurs sai kaikki kitisijät pois joukkueesta niin ei ole meno kyllä yhtään paremmaksi tullut,myös Everton ja Portshmout ovat olleet lieviä pettymyksi. Newcastle voidaan myös lukea mukaan, mutta toisaalta seura on tuonut "väriä" toimintaan. Onnistujia on puolestaan kaikki nuosijat ja Wigan, jolla on taas ruvennut peli rullaamaan. Yksittäisistä pelaajista voitaneen mainita Amr Zaki ja Geovanni on pelannut loistavasti.

Kauden alussa on tullut jo paljon yllättäviä tuloksia ja mielestäni kuilut seurojen välillät ovat kavenneet. Mielenkiintoinen kausi siis tiedossa.
 

Valtteri

Jäsen
Hyypiä ei näköjään mahdu enään edes penkille Liverpoolissa. Olisi kannattanut mennä sinne Stokeen, kun mahdollisuus oli..

Tottenham taas tappiolla, joten eiköhän tuo Ramos saa kenkää pian. Taas yksi espanjalainen joka epäonnistuu Valioliigassa.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Stoke-Tottenham 2-1.

2. jaksolla oli 11 minuuttia lisäaikaa loukkaantumisten takia. Spursilta lensivät Bale ja Dawson suorilla punaisilla pihalle. Stoke ampui yliajalla 4 kertaa maalipuihin, olipahan loppu jumbofinaalille.

Saa nähdä miten kestää Tottenhamin johtokunnan hermo tämän katastrofitappion jälkeen vai saako Ramos kenkää.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Loistavaa tuomaritoimintaa tuossa Stoke/ Tottenham ottelun lopussa tuomarin ajaessa Dawsonin suoraan punaisella ulos, näin pitää aina toimia näissä brutaaleissa taklauksissa. Stoke oli pelissä parempi ja kohta alkaa tuntua siltä, että tuleeko Tottenhamille sittenkin todella vaikea kausi eli pelaa putoamista vastaan. Tätä en ennen tätä päivää vielä uskonut, mutta joukkue oli todella heikko mielestäni. Toki surkea alkukausi on vienyt itseluottamuksen ja kaikki saattaa vielä kääntyä.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Ramosin päivät spursissa alkavat käydä vähiin. Eikä siitä ole edes vuotta aikaa, kun kaveri hankittiin helvetin isolla rahatukolla pelastajaksi. Mitä on tapahtunut sen jälkeen? Ok, puolustuspäähän on saatu vähän vahvistuksia, mutta kaikki parhaat hyökkääjäpelaajat on myyty ja tilalle tullut jotain tusinapelaajia ja vanhoista jäivät kaikki heikommat. Berban lähtöä nyt oli mahdoton estää, mutta esim Defoe johti juuri maalipörssiä ja en ymmärrä, miksi kaveri jäi niin vähälle peliajalle ennen siirtoaan. Keanen lähdöstä en sen enempää lukenut, mutta halusiko sekin välttämättä lähteä? Niin amatööritouhua on ollut Ramosin tulon jälkeen, vaikka silloin munkin mielestä siirto oli helvetin hyvä. Nyt se sitten lähetetään jo takaisin, liekö oppinut sanaakaan englantia visiittinsä aikana.

Matsia en alusta asti nähnyt, mutta pelkkä tokan jakson lisäaika kertoi kaiken Tottenhamin tilanteesta tällä hetkellä. On se kiva joukkue. Ennen puolustus vuosi kuin seula, mutta maalejakin tuli liukuhihnalta. Nykyään puolustus vuotaa kuin seula, mutta maaleja ei tule.
 
Berban lähtöä nyt oli mahdoton estää, mutta esim Defoe johti juuri maalipörssiä ja en ymmärrä, miksi kaveri jäi niin vähälle peliajalle ennen siirtoaan. Keanen lähdöstä en sen enempää lukenut, mutta halusiko sekin välttämättä lähteä?

Defoen ongelmana oli Spursissa juurikin se, että edellä oli Berbatov ja Keane. Ja taisipa siellä olla myös Bent samaan aikaan. Ensinmainittu kaksikko pelasi valtaosan peleistä eikä siinä Defoelle oikein tilaa jäänyt. Tottakai nyt jälkeenpäin on helppo sanoa, että Defoeta ei olisi saanut päästää pois kun Berbasta tai Keanesta ei ole enää tietoakaan. Pavlyuchenkokin on ollut iso floppi, mutta hänellä sentään pitkä ja raskas kausi takana.
 

AbeL

Jäsen
Suosikkijoukkue
St, LFC, SCH
Tottenhamin johto antoi Ramosille 4 peliä aikaa kääntää kurssi Valioliigassa. Ohjelma on kuitenkin rakennettu sellaiseksi, että harva siihen uskoo. Ensimmäinen peli lauantaina Boltonia vastaan on vielä voitettavissa, mutta alla on matka Italiaan ja ottelu Udinesea vastaan. Seuraavat matsit ovatkin Arsu vieraissa ja Pool kotona. Seuraava liigapeli on vieraissa Man Citya vastaan. Montakohan pistettä tulee ja montaako seurajohto odottaa? Toisaalta kalliiksi tulee miehen ulospotkiminen, mutta onhan siellä nyt tahkottu rahaa viime aikoina. Aikamoisen turha vuosi seuralla Jolin potkujen jälkeen on ollut. Kaikki siihen asti rakennettu on vedetty viemäristä alas ja nyt joudutaan taas lähtemään rakennustyöhön.
 

Bedrock

Jäsen
Kysymykseni ei niinkään liity Valioliigaan vaan alempien tasojen joukkueisiin. Tietääkö joku mistä löytyisi lista kaikista Lontoossa kotiottelunsa pelaavista joukkueista tai osaako joku jopa luetella nämä? Valioliigan osalta homma on hallussa ja Championsin osalta vielä jotenkin, mutta ykkösestä ja kakkosesta ei ole mitään käsitystä (tätä alempiin divisiooniin ei välttämättä tarvitse mennä).
 

Finisher

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kysymykseni ei niinkään liity Valioliigaan vaan alempien tasojen joukkueisiin. Tietääkö joku mistä löytyisi lista kaikista Lontoossa kotiottelunsa pelaavista joukkueista tai osaako joku jopa luetella nämä? Valioliigan osalta homma on hallussa ja Championsin osalta vielä jotenkin, mutta ykkösestä ja kakkosesta ei ole mitään käsitystä (tätä alempiin divisiooniin ei välttämättä tarvitse mennä).
Football In London?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös