Vaikutuksen tehneet albumit

  • 20 709
  • 104

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Mulla menee tuossa hc-punkissa raja suunnilleen Dead Kennedysin ja Terveiden Käsien kohdalla. Sen extremempää ei oikein pysty kuuntelemaan. Nautin toki humoristisista bändien sekä biisien nimistä, mutta kun levyn laittaa soimaan niin siltä haluaa kuitenkin hitusen melodiaakin. Jotain mitä voi vihellellä tiskatessa.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Listataanpas lisää kun ei parempaakaan tekemistä keksi.

The Beatles - Revolver

Revolver on jäänyt vähän Rubber Soulin ja Sgt. Pepperin välimaastoon. Ei ihan sitä kovinta kamaa, mutta mielestäni tämä kertoo ihan hyvin siitä mihin Beatles kykeni. Taiteellisesti mielenkiintoista, kokeellista ja tarvittaessa iskevää poppia. Ei Beatlesin paras levy, mutta tämä taisi olla ensimmäinen Beatlesin levy joka todella iski.

Led Zeppelin - I

Zeppelin teki mahtavan levyn. Jos tämä ei tee vaikutusta kannattaa käydä testauttamassa itsensä.

Napalm Death - From Enslavement to Obliteration

Ei yhtä tunnettu ja rajoja murtava kuin Scum, mutta tämä levy on oikeastaan kaikin tavoin parempi. Tuotanto on parempaa ja levyn molemmilla puolilla on sama kokoonpano. Bill Steer ja Shane Embury samalla levyllä. Kovaa kamaa.

Death - Symbolic

Tässä voisi olla mikä tahansa Deathin levy Spiritual Healingiä lukuunottamatta. Yhtye teki miltei kaiken olennaisen mitä death metallissa voi tehdä. Melodiaa, raakuutta, monimutkaisia biisejä. Erittäin kovaa kamaa. Chuck Schuldiner oli nero.

The National - Boxer

Tämä on sitten sitä indie rock hömppää joka oli suosittua tuossa 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen jälkimmäisellä puoliskolla ja hieman sen jälkeenkin. Matt Berningerin laulu sopii täydellisesti Dessnerin veljesten luomaan musiikkiin. Kauniita melodioita, melankoliaa, vähän rockin vaaraa. Tämän jälkeen olen päätynyt kuuntelemaan ihan kaikkea muuta tällaista, Arcade Fire, LCD Soundsystem jne.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Pakko mainita tänne painavasti Europen Bag Of Bones edellisen vuosikymmenen puolesta välistä. Purkka/hiuslakka/glitter - yhtyeestä laminoitui tiukasti yhteen soittava verevä blues rock - bändi, jossa kitara ulvoo ja hammond kaikuu jylhästi taustalla. Tempestin ääneenkin löytyi puhuttelevaa syvyyttä. Sen jälkeenkin on jatkettu hyväksi valitsemalla tiellä.

Innostuin niin, että oli päästävä Europen keikalle ja sekin oli vähintään yhtä tasokas mittatilaustyö kuin viime aikaiset levytkin.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Listaaminen on aina kivaa

Mainitaan nyt ensin, että ennen albumeja minua potki kovaa yksittäiset biisit kuten The Final Countdown, Thunderstrack, You Could Be Mine, Runaway...

Helloween - Keeper Of The Seven keys part2

Lainasin tämän levyn sokkona kirjastosta joskus 1992 tai 1993. Arvaatte varmaan. Ei jumaleissön miten se potki.

Megadeth - Peace Sells But Who's buying

Lainasin tämän levyn yhtä aikaa yllä olevan levyn kanssa ja sokkona. Tein aikamoiset valinnat näin jälkikäteen ajateltuna.

Iron Maiden - Fear Of The Dark

Ensimmäinen ostamani CD. Ei hassumpi valinta tämäkään. Tämä vei Maidenin maailmaan. Ei nykyään suosikkejani, mutta nostalgiaa. Oli se kova juttu se Be Quick Or Be Dead, kun se rumppukomppi tärähti ensimmäisenä soimaan.

Amorphis - Tales From The Thousand Lakes

Ensimmäinen suomalainen, joka iski. Muistan ihmetelleeni, miten Suomessa muka voidaan tehdä näin kovaa musiikkia.

Sentenced - En osaa valita

Tästä tuli suuri suosikkini. Tenkula loihti niin haikean synkeän omalaatuisen melankolista heviä(ja silti iskevää), ettei ole toista samanlaista. Ja ne keikat täällä Oulussa silloin... oi niitä aikoja.

Iron Maiden - The X Factor

Blazen aikaisista ei moni tykkää. Tämä on itselleni tärkein Maiden albumi. Mahtavan synkkää ja melodista Maideniä.

Bruce Dickinson - The Accident Of Birth ( ja The Chemical Wedding)

Adrian Smithin ja Roy Z:n kanssa väsäsivät melkoiset mestariteokset. Menee heittämällä samalle viivalle Maiden klassikoiden kanssa.

Listaa voisi jatkaa vaikka kuinka kauan, mutta laitetaan vielä vain muutamia listattuna

Genesis - Selling England By The Pound
King Crimson - Court Of The Crimson King
Rush - 2112
AC/DC - Razor's Edge
Metallica - Ride The Lightning
Helloween - Master Of The Rings
Porcupine Tree - Deadwing
In Flames - Soundtrack To Your Escape
Leevi And The Leavings - Häntä Koipien Välissä
Dream Theater - Train Of Thought
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös