Vaasan Sport 2011–2012: Kohti parempaa – osa 2

  • 583 948
  • 1 738

everon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, KHL Jokerit, sympatiat Kärpät
Kyllä mä nyt näen tämän tilanteen niin, että seurajohto toimi vastuullisesti ottaessaan Kangasmäen takaisin vaasaa. Sivusta on helppo huudella, mutta kun joutuu itse päättäjän palilla istumaan, niin usein ne päätökset tuppaa olemaan hiukan erilaisia kuin foorumikirjoittelut.

Tässä olisi voinut hyvinkin käydä niin, että Kangasmäki olisi nähty yhden kovimman kilpailijan rosterissa loppukauden ajan, jos häntä ei olisi tänne otettu. Loppukauden mittainen soppari on täysin mahdollinen, sillä Kangasmäki on Raunalla ns. nähty. Veikkaan jopa, että loppukausi Vaasassa on todennäköisin vaihtoehto. Mutta eihän näistä tiedä.

Mutta joka tapauksessa, parempi ottaa tänne kuin päästää kilpailijalle. Kaverin tehot puhuu puolestaan ja loppukauden soppari on mahdollinen ja nyt kun kaveri otettiin vastaan, niiin myös se tuleva kausi.

Noin muuten olen kyllä muiden kanssa samaa mieltä, että lainapelaajista pitää tulla loppu tässä seurassa! Mutta edelleen, foorumeilla on helppo huudella kun ei itse tarvitse päätösten seurauksista vastata.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Pudotuspeleissä ovat aina pärjänneet ne joukkueet, kenellä on vaihtuvuus 31.1. jälkeen ollut olematonta.

Niin tuon jälkeenhän ei saa pelaajia siirtyä, vaikka farmi olisikin. Viime kaudella taisi olla ensimmäistä kertaa käytössä tämä nuorten pelaajien siirtosysteemi, jolla liigaseuran etukäteen nimeämät (max 5) pelaajaa saivat liikkua vapaasti vielä runkosarjan aikana. Sportillakin oli Laakso runkosarjan loppuun ja lähti ennen playoffeja ja silti mestaruus.

Turha tässä on mistään farmipelleilystä puhua, kun kyse on kuitenkin vain yhdestä pelaajasta. Itse ainakin näen mieluusti Akin taas kotkapaidassa. Sport rämpii nyt melko pahasti, joten ehkä hän saa joukkueen heräämään. Yleisöäkin voi tulla enemmän, kun joukkueeseen tulee hyvä ja tuttu pelimies.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Pudotuspeleissä ovat aina pärjänneet ne joukkueet, kenellä on vaihtuvuus 31.1. jälkeen ollut olematonta.

Sulla taitaa mennä nyt enemmän tunteen puolelle tää juttu? Eihän meillä ole, kuin Iilahti, Virkkunen ja nyt Kangasmäki lainalla. Iilahdella ja Kangasmäellä ei ole toisiinsa nähden mitään tekemistä (toinen mv, joka ei vie kenenkään paikkaa ja toinen hyökkääjä, joka vie yhden pelaajan paikan) ja taas Virkkunen pelaa meillä koko kauden.

Olihan meillä viime kaudellakin Laakso, joka lähti 31.1. joten siltä osin puntit ovat tasan tänäkin kaudella. Ei Kangasmäki vaikuta, kuin yhden pelaajan pelaamattomuuteen, jos lähtee meneen ja sekin pienen roolin pelaajaan.

En silti itsekään pidä tästä hissiliike-toiminnasta, mutta ei tämä nyt mikään maailmanlopun alkukaan sentään ole. Enemmän tämä on filosofinen kysymys ja enemmän tässä nyt surettaa seurajohdon sanojen syöminen.
 

Nicotsein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Pittsburgh Penguins (Geno <3)
Case-Kangasmäki on aika kakspiippuinen juttu kieltämättä. Uskoisin että jopa Akilta itseltään on kysytty että meneekö mielummin Vaasaan vai Kajaaniin, molemmissa paikoissa kun hän kuitenkin on pelannut. Kajaaniin varmasti olis Kangasmäki kelvannu Laaksosen vanavedessä.

Vituttaahan se että seurajohto syö sanansa. Sekin vielä että Lukko pelaa auttamattoman paskasti tällä hetkellä, mikä tarkoittanee sitä että heti kun on pientäkin vammaa niin Aki takaisin. Positiivistahan on se fakta että tod.näk Aki istutetaan Tapion ja Virkkusen keskelle, ja se kaksikko todellakin tarvitsee sitä. Hakomäki ei siinä hommassa onnistunut. Positiivista on myös että tulevaisuutta ajatellen saattanee olla hyväkin että Kangasmäki pelaa täällä, ties vaikka Sport nousee miehen yhdeksi vaihtoehdoksi kun mies puntaroi ensi kauden pelipaikkaa.

Itse EN tykkää tästä laina/hissitouhusta, mutta minkäs teet. Eletään nyt sen kanssa ja toivotaan että Lukko hankkii esim. Uuden sentterin ja Aki pelaa loppukauden täällä. Jos ei, niin ei sitten saatana.
 

Repolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Eletään nyt sen kanssa ja toivotaan että Lukko hankkii esim. Uuden sentterin ja Aki pelaa loppukauden täällä. Jos ei, niin ei sitten saatana.

Laiturit Björn Melin ja Janne Keränen pelasivat vuorotellen sentterinä noissa viimeisissä peleissä missä Kangasmäki oli mukana. Aki oli nelosen laitahyökkääjänä Jere Laaksosen loukkaannuttua. Nyt Perttu Lingren ja Lauri Tukonen palasivat ja Eero Elo on reservissä. Laaksonen on Kangasmäen edellä Uraman valinnoissa, joten voi olla että Kangasmäki jää Vaasaan. Lukon tuntien uusia pelaajia on tulossa jos kauan vielä kynnetään.
 

Nicotsein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Pittsburgh Penguins (Geno <3)
Lukon tuntien uusia pelaajia on tulossa jos kauan vielä kynnetään.

Tätä nimenomaan hainkin, tuskinpa Lukkoa jättää kiviä kääntämättä jossei peli ala kulkemaan. Joten jossei Uramalle Kangasmäki kelpaa niin tänne otan kyllä loppukaudeksi. Toivon mukaan Kangasmäkeä ei sitten kutsuta takaisin varamiehen varamiehen varamieheks.
 

friikki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Laiturit Björn Melin ja Janne Keränen pelasivat vuorotellen sentterinä noissa viimeisissä peleissä missä Kangasmäki oli mukana. Aki oli nelosen laitahyökkääjänä Jere Laaksosen loukkaannuttua. Nyt Perttu Lingren ja Lauri Tukonen palasivat ja Eero Elo on reservissä. Laaksonen on Kangasmäen edellä Uraman valinnoissa, joten voi olla että Kangasmäki jää Vaasaan. Lukon tuntien uusia pelaajia on tulossa jos kauan vielä kynnetään.

Nyt on pakko korjata, kun osa tekstistä ei pidä paikkaansa. Se pitää paikkansa, ettei Aki ole korkealla Uraman papereissa. Laaksosen kanssa ovat kyllä ihan samalla viivalla. Björn Melin on pelannut sentterinä tasan yhdessä pelissä (ja pelasi todella surkeasti). Tällöin Aki oli poppariosastolla. Viimeisessä pelaamassaan pelissä Kangasmäki pelasi Jussi Pesosen ja Teemu Nurmen välissä.

Tasan kahdessa pelissä on Kangasmäki tällä kaudella pelannut laitaa. Tällöin "puuttuvan sentterin paikalla" kokeilivat Janne Keränen ja Jere Laaksonen. Kumpikin pelasi vain yhden pelin sentterinä ja touhu ei sujunut ainakaan yhtään paremmin, joten Aki palautettiin keskelle. Liigauran avausmaalin hän ehti tehdä Kauvosaaren laiturina, mutta muuten peli sujui sentterinä mukiinmenevästi vaikkakin pienellä peliajalla. Kyseessä oli kuitenkin miehen uran ensimmäiset liigapelit sentterinä, joten ihan hirveitä ei kukaan varmaan odottanut.

Näkisin, että edelleen Aki on sentterijonossa seuraavana(eli viidentenä). Koska tällä hetkellä kaikki sentterit ovat kunnossa, saa hän hakea peliaikaa Mestiksestä. Laituria tarvittaessa saattaa olla Laaksonen nopeammin nostovuorossa. Hätätapauksissa myös se saattaa vaikuttaa, että Vaasa on Kajaania lähempänä.

Kuitenkin onnea Sportille taas! Saitte mainion isokokoisen keskushyökkääjän, joka on varmasti Mestiksessä tehokas, mutta myös hyvä pukukoppi- ja joukkuepelaaja. Katsotaan nyt kuinka kauan laina tällä kertaa kestää.
 

Tibor

Jäsen
Pitääpä näin monen vuoden tauon jälkeen heittää muutama kommentti keskusteluun. Noin kymmenen vuoden perspektiivillä Sportin pelejä seuranneena nykyinen tilanne hiukan harmittaa näin henkilökohtaiselta kantilta. Uskon tässä puhuvani aika usean Sporttia seuraavan suulla, tai ainakin kaveripiirini melko yleisellä mielipiteellä.

Yleisömäärät ovat muutaman vuoden takaisia huippuaikoja jäljessä ja samaten hallin tunnelma. Tai ainakin siltä tuntuu, että "kiimaa" ei enää juuri löydy. Ainakin kun puhutaan tästä pimeästä ajasta joka alkaa tuosta lokakuun puolivälistä kestäen vuoden vaihteeseen. Enpä olisi uskonut, mutta ikävä on tullut niitä Tamin aikoja, kun sateiseen marraskuun alun keskiviikkoiltaan Tami oli mediassa ladannut paineet "maailmanluokan" hankinnalle, oli hän sitten mikä kevincooper tms. tahansa. Tai kun Sport tapansa mukaan taapersi juuri näihin aikoihin, loi valmentaja mediassa asetelman: Olemme sodassa paitsi vastustajaa, myös "Pohjallista", tuomareita ja melkeen koko kiekkoilevaa Suomea vastaan.

Kyllä tuolloin hallillemeno katsomaan näitä lekejä ja hekejä sai aikaan edes hiukan odottavan tunteen; Josko tänään tapahtuisi jotain tai jos joku tekisi jotain erityistä. Ja silloin tällöin tapahtuikin.

Nyt joukkue pelaa ihan hyvin, mutta on kieltämättä vähän sellaista väritöntä ja mautonta koko touhu. Ymmärrän toki hyvin teidätkin fanit, jotka liputtavat tälle maltillisemmalle ja pitkäjänteisemmälle menolle. Ja varmasti halvemmalle. Ja tällöin meidän kaikkien on ymmärrettävä katsojat, jotka jäävät nyt mieluummin kotiin. Ainakin syksyllä.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Hyvä kirjoitus Tiborilta. Kyllä varmasti jokainen allekirjoittaa, että noita aikoja on ikävä. Se, joka muuta väittää kusettaa vain ja ainoastaan itseään. Tarkoitan tuolla "ajalla" sitä, kun Sportissa ja sen ympärillä tapahtui jatkuvasti. Koska sai lukea Iltiksestä, koska Hesarista, miten Sport tulee ja jyrää kaiken alleen. Kyllä se hienoa aikaa oli niin kauan, kuin sitä kesti, mutta nyt on realiteetit vähän erit. Silti, tuota aikaa on ikävä.

Kiima loppui mielestäni siihen, kun hävittiin se viimeinen karsintaottelu Porissa. Se oli ainakin minun ja todella monen muun tietämäni henkilön silmissä ehdottomasti Sportin koko historian suurin kuukausi, mutta sillä oli valitettavasti oma nurja puolensa. Tuon saavutuksen jälkeen Mestis on Vaasalaisen, suuren yleisön silmissä pelattu sarja. esim. viime kauden Mestaruus ei tuntunut maistuvan (vaikka hyvältä maistuikin) enää yhtä hyvältä, miltä se ensimmäinen ja karsinnatkin niin Vaasassa kuin Lahdessakin olivat todella lattea tapahtuma loppupeleissä kun vertaa niitä ottelusarjaan Pataa vastaan. Kiima puuttui!

Olen tästä keskustellut varmasti sadan, jos en useammankin henkilön kanssa. Jokainen henkilö on ollut sitä mieltä, että nyt pitäisi tapahtua jotain radikaalia. No kaikki tietää, mitä se radikaali on. Se on vain ja ainoastaan nousu liigaan. Siihen ei vaan nyt rahkeet valitettavasti riitä taloudellisesti, eikä pelillisesti. Tämä on kyllä sinällään mutkikas tilanne Sportin kannalta. Sportilla on kerrankin omaa juniorituotantoa, joka pystyisi pelaamaan liigassa. Liigastakin löytyisi muutama oma pelaaja (mm. Luomala ja Kivimäki), jotka olisivat mahdollisuus liigassa saada kotiin, mutta rahat ja reliteetti nousta liigaan puuttuvat.

Tästä herää kaksi kysymystä..
- millä ihmeellä suuri yleisö saadaan taas hallille ja hallilla kiima kattoon?
- kääntyikö Sportin ensimmäinen mestaruus sitä itseään vastaan - Tappoiko se Mestiskulttuurin Vaasasta?

Tähän ei voi kuin todeta legendaarisesti, voi niitä aikoja.
 

Niksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tiedät sen paremmin. Vai tiedätkö sittenkään?
- millä ihmeellä suuri yleisö saadaan taas hallille ja hallilla kiima kattoon
Sitten, kun veljet jaksavat panostaa tuohon touhuun eli liiganousun tavoittelu ja kunnolla. Ei tuulitakkikansaa kiinnosta pelkkä kusipurkin tavoittelu.

Ja haistakaa johto vittu. Mua ei kiinnosta yhtään katsoa farmijoukkuetta kentällä. Ja sitä me valitettavasti ollaan. Saanko mä boikotoida?
 

jaaza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Täytyy nyt vaan toivoa, että Aki saisi pelata Vaasassa tuonne joulutaukoon ja sen jälkeen saataisiin loppukauden soppari,
joka olisi kuitenkin hyvä, verrattuna johonkin muuhun uuteen pelaajaan, joka täytyisi kuitenkin "ajaa sisään" kesken kauden.
Aki on näyttönsä antanut ja uskoakseni vahvistaa tämän hetken joukkuetta, jonka peli on hieman taantunut, hyvästä sijoituksesta huolimatta.

En tiedä, mutta tuskin Akiin rahaa määrättömästi poltetaan tällä systeemillä.
Tärkeää olisi kuitenkin saada kotietu ja mahdollisimman pitkälle kotipelejä, jolloin seuran kassaan kilisee sitä kahisevaa.

En toki itsekään lämpene näille lainoille, mutta ei täällä Vaasassa nyt vielä missään farmijoukkueen maineessa olla, verrattuna moneen muuhun porukkaan.

Käsittääkseni seurajohto hakee nyt vähän kompromisseja, että kausi jatkuisi mahdollisimman pitkään.

Pakkikalustoon hakisin kuitenkin vielä vahvistusta, ainakin joulun jälkeen.
 

Der Adler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Loistava että saatiin Aki takaisin. Aki on sen verran kova pelimies Mestis tasolla että ainakin mulle kelpaa vaikka pelaiskin joka toinen peli täällä ja joka toinen Raumalla. (vähän liioteltu ehkä ). Nyt saadaan ehkä se game-winning ykkösketju mikä tarvitaan kun Peliitat ja Jypit sumputtaa ja rikkoo. Pat kirjoitti että kiima puuttu nykyään, no en tiedä, oli se kiima aika kova esim viime vuonna sport-kookoo playari-pelissä, toisaalta, olihan ne Tami-vuodet aika erikoiset...mutta kuten tiedetään, niin oli myös hintalappu.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Ikävä Tammisen aikaa? No ei todellakaan. Sai melkein päivittäin hävetä katteettomia puheita. Ajoi seuran konkurssikypsäksi. Voitti mestaruuden joukkueella, johon meillä ei oikeasti ollut varaa. Tamminen nosti hetkeksi seuran isoon julkisuuteen, mutta perusteet oli rakennettu maailman upottavimman suon päälle. Sitä paalutetaan vielä pitkään, mutta oikealla tiellä ollaan nyt.

Viime kauden mestaruus on omissa papereissa paljon arvokkaampi. Se tuli joukkueella, mikä ei alisuorittainut ja oli kustannuksiltaan edes sinne päin semmoinen, että tällä seuralla voi olla tulevaisuutensa. Viime kauden playoffeissa oli kiimaa ihan tarpeeksi. KooKoo-sarjan huikea päätös, finaaleissa 0-2-tappioasemasta voittoon... Tosi hienoja juttuja. Pelicans-sarja oli tussu, mutta niin se olisi ollut Ässät-sarjakin, jos seuran taloudellinen tilanne olisi tuolloin ollut selkeämmin julkisuudessa.

Jos Sportin kannattaminen on kiinni lööppijulkisuudesta jne. on se mielestäni jokseenkin surullista. Itse jaksan odottaa parempia aikoja, sillä olen Sport-kannattaja koko elämäni.
 

Tibor

Jäsen
Jos Sportin kannattaminen on kiinni lööppijulkisuudesta jne. on se mielestäni jokseenkin surullista. Itse jaksan odottaa parempia aikoja, sillä olen Sport-kannattaja koko elämäni.

Tätä juuri viestissäni tarkoitin. Nostan hattua niille koville faneille, jotka jaksavat käydä hallissa sitkeästi, vaikka touhu onkin hiukan "harmaampaa" kuin hulluina vuosina. Yhä useammalla vaasalaiselle kiekkokuluttujalla kärsivällisyys ei vain riitä odottaa parempia aikoja maksamalla lipun nykyjoukkueen esityksistä.

Pitäisi jotenkin löytää kultainen keskitie siitä, että joukkue olisi värikäs, mielenkiintoinen ja budjetti pysyisi raameissa. Viime vuosi oli kyllä urheilulliselta kantilta katsoen huikea, sääli että Törmäsen lähdön jälkeen homma jouduttiin aloittamaan vähän niinkuin uudestaan. Ja taas vaaditaan kärsivällisyyttä.
 
Voitti mestaruuden joukkueella, johon meillä ei oikeasti ollut varaa.

Viime kauden mestaruus on omissa papereissa paljon arvokkaampi. Se tuli joukkueella, mikä ei alisuorittainut ja oli kustannuksiltaan edes sinne päin semmoinen, että tällä seuralla voi olla tulevaisuutensa.

Jos noita kahta kautta verrataan pelkästään tirkistelemällä nakkikattilan läpi, niin viime kautta voidaan varmasti pitää onnistuneempana.
Joka tapauksessa Tamin Sportin suoritus oli merkittävästi kovempi, koska se oli äärimmäisen lähellä nousta SM-liigaan. Törmäsen Sport oli lähellä voittaa yksi ottelu.
Uskallanpa melkein väittää, että ilman kauden 2008-09 tasoisia satsauksia, ei Sport tai mikään muukaan Mestis-joukkue pelaa muusta kuin karsintoihin pääsemisestä.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Joka tapauksessa Tamin Sportin suoritus oli merkittävästi kovempi, koska se oli äärimmäisen lähellä nousta SM-liigaan. Törmäsen Sport oli lähellä voittaa yksi ottelu.
Uskallanpa melkein väittää, että ilman kauden 2008-09 tasoisia satsauksia, ei Sport tai mikään muukaan Mestis-joukkue pelaa muusta kuin karsintoihin pääsemisestä.

Ei Sport olisi pystynyt, eikä nytkään pysty, ottamaan SM-liigapaikkaa vastaan, vaikka se olisi karsinnat voittanutkin. Se on taloudellisesti liian kuralla. Tämä on kylmä fakta, mitä ei ääneen tietenkään sanota.

Sen sijaan Sport voi toimia nyt fiksusti ja parantaa taloudellista asemaansa ja olla tulevaisuudessa taloudellisesti siinä asemassa, mistä se voi terveellä tavalla iskeä. Liiga on ollut auki vasta vähän aikaa. Annetaan ajan kulua. Mestiksen suurimmat pystynee parantamaan taloudellista asemaansa ja liigan tyvi taas voi heiketä.
 

everon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, KHL Jokerit, sympatiat Kärpät
Ei Sport olisi pystynyt, eikä nytkään pysty, ottamaan SM-liigapaikkaa vastaan,

Onko se mendieta kuitenkaan ihan näin. Kyllä sm-liigapaikan myyminen yrityksille on kuitenkin kohtuullisen helppoa, jos nyt mikään myyminen helppoa ole, mutta näkisin että siinä on niin iso mahdollisuus löytää riittävät sponsorit lyhyessäkin ajassa. Itse en missään tapauksessa antaisi tätä tuomiota, ettei pystyttäisi ottamaan sm-liigapaikkaa vastaan. Kyllä se on sitten huonoa myyntimiestyötä jos näin on.

Mestis-statuksella kaikki on vaikeaa, mutta liigastatuksella ihan eri juttu. Itse teen työtä sellaisella "näköalapaikalla" tuohon yrityskenttään, että kyllä mä näen asian niin, että kaikki on täysin mahdollista.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
everon: Ymmärrän näkökantasi ja olen osittain samaa mieltä. Olen varma, että vakavarainen Sport löytäisi rahoittajat, jos se voittaisi liigakarsinnat. Mutta että nyky-taloustilanteessa oleva Sport löytäisi rahoittajat, en ole lainkaan varma.
 

Fordél

Jäsen
Ikävä Tammisen aikaa? No ei todellakaan. Sai melkein päivittäin hävetä katteettomia puheita. Ajoi seuran konkurssikypsäksi. Voitti mestaruuden joukkueella, johon meillä ei oikeasti ollut varaa. Tamminen nosti hetkeksi seuran isoon julkisuuteen, mutta perusteet oli rakennettu maailman upottavimman suon päälle. Sitä paalutetaan vielä pitkään, mutta oikealla tiellä ollaan nyt.

Onneksi täällä on sentään kuultavissa myös järjenääni. On mielestäni hyvin epäloogista muistella kaiholla Tammisen aikoja ja samalla haistatella nykyiselle meiningille. Herran jestas, eihän tässä tilanteessa oltaisi ilman Tammisen aikoja!

Nykyinen johto on joutunut tervehdyttämään seuran taloutta, mikä on asenttanut viime vuosille omat rajoitteensa. Siitäkin huolimatta Sport on voittanut Mestiksen mestaruuden ja on nytkin sarjan kärkipäässä. Mun mielestä toi on aivan helkkarin kova suoritus Sportin nykyjohdolta! Sport-fanina ottaisin lakin pois päästä ja kumartaisin syvään. Mutta mitä vielä? Täällä esimerkiksi nimimerkki Niksi haistattelee nykyjohdolle. Hienoa toimintaa!

Olen vähän kritisoinut Kouvolalaisten fanien kiittämättömyyttä. Monesti meillekään ei tunnu mikään riittävän, mutta kyllä vaasalaiset näyttävät vievän tämänkin asian ihan omiin sfääreihin. No toivottavasti kyse on vain poikkeustapauksista.

En kuitenkaan yhtään ihmettele jos suomalaisten urheiluseurojen johdossa on joskus pikkasen väsynyt olo, kun valtavan urakan ja hienojen saavutusten jälkeen saa tällaista palautetta.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Niin Sportin ongelma on kyllä se, että talous pitäisi saada kuntoon, mutta kun siihen on tullut aivan uusi muuttuja matkanvarrella. Yleisömäärät ovat kääntyneet jyrkästi laskusuuntaan ja tämä on se taho, joka sitä rahaa toisi Sportin kassaan. Miten sitten tervehdyttää taloutta, jos tulot alkavat huventua kassavirrasta? Kas siinähän meillä vasta pulma.

Tuosta Tammisen Sport-tuhoamisesta lässytetään taas kerran. Oletteko koskaan ajatelleet asiaan toisinpäin (ette varmaan edes halua, koska olette sokaituneita omille periksianatamttomille ajatusmaailmoillenne)? Eli, Tamminen loi kiekkobuumin ja tilanteen, kuten Oulussakin aikanaan, mutta Vaasa ja Sport eivät osanneet vastaanottaa ja käsitellä sitä. Oliko se siis sittenkään Tamminen, joka tuhosi, vai itse Sportin ja Vaasa, jotka eivät osannut käsitellä tilaisuutta oikein? Asian voisi ajatella näinkin päin. Onhan herranjestas liigassa mm. SaiPa ja HPK:kin. Miten ne poikkeavat talousalueena Vaasasta? Jos jotenkin, niin heikompina talousalueina.

Tänä päivänä Sport polkee jopa juniorituotannollaan nuo kaksi mainitsemaani seuraa, niin mikä ihme siinä on, ettei me osata vaan hoitaa asioita oikein?

Tämä yo. siis vain ja ainoastaan kysymyksenä teille, meille ja koko Vaasalle sekä Sportille.
 

Fordél

Jäsen
Niin Sportin ongelma on kyllä se, että talous pitäisi saada kuntoon, mutta kun siihen on tullut aivan uusi muuttuja matkanvarrella. Yleisömäärät ovat kääntyneet jyrkästi laskusuuntaan ja tämä on se taho, joka sitä rahaa toisi Sportin kassaan. Miten sitten tervehdyttää taloutta, jos tulot alkavat huventua kassavirrasta? Kas siinähän meillä vasta pulma.

Toisaalta jos kulut eivät ole entistä luokkaa vaan paljon maltillisemmat, voidaan taloutta tervehdyttää pienemmilläkin yleisömäärillä. Eikös Niemi juuri todennut, että Sportin talous voi paremmin kuin pitkään aikaan. Talouden terveyhdyttämisen kannalta olette oikealla tiellä vaikka yleisömäärät laskisikin.
 

Rocco

Jäsen
Tuosta Tammisen Sport-tuhoamisesta lässytetään taas kerran. Oletteko koskaan ajatelleet asiaan toisinpäin (ette varmaan edes halua, koska olette sokaituneita omille periksianatamttomille ajatusmaailmoillenne)? Eli, Tamminen loi kiekkobuumin ja tilanteen, kuten Oulussakin aikanaan, mutta Vaasa ja Sport eivät osanneet vastaanottaa ja käsitellä sitä. Oliko se siis sittenkään Tamminen, joka tuhosi, vai itse Sportin ja Vaasa, jotka eivät osannut käsitellä tilaisuutta oikein? Asian voisi ajatella näinkin päin. Onhan herranjestas liigassa mm. SaiPa ja HPK:kin. Miten ne poikkeavat talousalueena Vaasasta? Jos jotenkin, niin heikompina talousalueina.

Tänä päivänä Sport polkee jopa juniorituotannollaan nuo kaksi mainitsemaani seuraa, niin mikä ihme siinä on, ettei me osata vaan hoitaa asioita oikein?

Tämä yo. siis vain ja ainoastaan kysymyksenä teille, meille ja koko Vaasalle sekä Sportille.

Sport oli kahtena kautena aivan Liigan kalkkiviivoilla ennen Liigan sulkemista. Ilman Tammista. Sen jälkeen mentiin lähes vuosikymmen suljetun Liigan aikana, milloin 1/3 Mestis-joukkueista meni tai oli hyvin lähellä mennä konkurssiin, samalla kun Liigassa joukkueet vahvistivat omaa taloudellista asemaansa yhteistuumin. Nyt ollaan siinä tilanteessa, että Liiga edelleen nauttii keskenään koko jääkiekkoscenen tuomasta julkisuudesta, mutta Mestis kärvistelee henkitoreissaan "farmisarjana."

HPK ja SaiPa pelaavat Liigaa vain sen takia, kun olivat Liigassa sen sulkemisen aikana. Jos eivät olisi olleet, varmasti hekin olisivat samassa tilassa kuin Sport, KooKoo tai TuTo.

Ja tuo Sport-Ässät -sarja. Kaikkihan tiesi sen etukäteen, että se on se vuosi kun kannattaa tosissaan yrittää. Liigassa kaikki joukkueet olisi lähteneet sarjaan bleiseri tuulessa vipattaen, olettaen olevansa ylivoimaisia "jotakin nobody Mestis-porukkaa" vastaan. Niinhän siinä lopulta kävi, Sport oli yllättää Ässät. Kas kummaa, sen jälkeen Liigan playout lopetetiin, ettei vaan Liigajoukkue joutuisi väsyneenä karsimaan, toisin kuin Mestiksen voittaja, kenellä on takanaan kolme kierrosta tiukkaa playoffs-kiekkoa.

Liigaseurathan saavat sen lähes miljoona Euroa pelkistä TV-sopimuksista, mikä on kolminkertainen summa Sportin pelaajabudjetiin.
 

Der Adler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Tänä päivänä Sport polkee jopa juniorituotannollaan nuo kaksi mainitsemaani seuraa, niin mikä ihme siinä on, ettei me osata vaan hoitaa asioita oikein?

Mutta eiköhän se juuri nyt menee loppujen lopuks aika hyvin? Ollaan hallitseva Mestis-mestari, tällä hetkellä kolmas sija taulukossa ja A-jun voittaa pelejä mukavaan tahtiin...ja kohta saapuu Iso-Aki ja vääntää Jukurit nuriin perjantaina :)
Liiga tietenkin kaukana vielä mutta ainakin toivo elää.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Niin Sportin ongelma on kyllä se, että talous pitäisi saada kuntoon, mutta kun siihen on tullut aivan uusi muuttuja matkanvarrella. Yleisömäärät ovat kääntyneet jyrkästi laskusuuntaan ja tämä on se taho, joka sitä rahaa toisi Sportin kassaan. Miten sitten tervehdyttää taloutta, jos tulot alkavat huventua kassavirrasta? Kas siinähän meillä vasta pulma.

Joku oli juuri jollain palstalla kaivanut viime vuoden yleisömäärän vastaavan pelimäärän jälkeen ja se osoitti, että yleisömäärät olivat pienen pienessä kasvussa. Hiltusen tarinat taloustilanteesta kotisivuilla kertoivat positiivisia uutisia. On totta, että yleisömäärät ovat paljon jäljessä budjetoidusta, mutta ilmeisesti muualla tuloja on taas tullut enemmän. Yleisesti ottaen Hiltusen jutuista sai kuvan, että talous on kehittynyt parempaan suuntaan.
 
Niinhän siinä lopulta kävi, Sport oli yllättää Ässät. Kas kummaa, sen jälkeen Liigan playout lopetetiin, ettei vaan Liigajoukkue joutuisi väsyneenä karsimaan, toisin kuin Mestiksen voittaja, kenellä on takanaan kolme kierrosta tiukkaa playoffs-kiekkoa.

Onneksi playoutit lopetettiin. Totaalisen epäonnistunut kokeilu, mikä ei kiinnostanut ketään ja joiden anti satoi pelkästään Mestis-seuran laariin. Tasoeroa ei pidä keinotekoisesti kaventaa.

Liigajoukkueiden ja Mestis-joukkueiden ottelumäärissä ei ole merkittävää eroa. Itsekin toivon, että lepoaika menisi mahdollisimman tasan, mutta tuosta ei kuitenkaan löydy selitystä sille, että kahdet viime karsinnat ovat menneet liigajoukkueen nimiin murskaavasti. Ja veikkaan, että myös ensi keväänä menee samalla tavalla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös