Vaasan Sport 2008-09

  • 601 029
  • 2 328

Rocco

Jäsen
Oliko Jaakko Suomalainen eilen loukkaantunut vai "loukkaantunut", kun ei ollut edes kokoonpanossa?
Loukkaantunut. Jaskaa on peluutettu niin paljon että nivuset on hieman kovilla. Kuulemma on taas lauantaina maalilla.
 

stairox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wanha kunnon divariajan Vaasan Sport, Liverpool FC
Kyllä vanha totuus taas toimii: Ei tulta ilman savua.

Taitaa hommat olla oikeasti niin kuralla meidän seurassa kun epäillään. Viime päivien tapahtumat ei naurata pätkääkään. Nyt on todellakin kriisipalaverin paikka!
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Kyllä! Tämä toinen nahka KooKoosta ei nyt tässä tilanteessa auta. Kiitos toki pelaajille taistelusta, mutta vaatimukseni pitää: Odotan Sport Oy:n selvitystä taloudellisesta tilanteesta sekä uuden urheilullisen strategian valinnasta ja siitä tiedottamista.

Nyt on Vacon-paitaisten herrasmiesten heilumiset heiluttu ja eurot Sportin edustukselle jäädytetty. Nyt on vastuunkannon aika.
 

667677

Jäsen
Työvoitto tuli KooKoosta. Kiitos joukkueelle että tärkeässä paikassa klaarasivat 3 pistettä. Peli oli vauhdikasta ja yleisöön menevää. Toivottavasti tämä auttaa Sporttia saamaan myös seuraavaan kotipeliin 2800 silmäparia. Valitettavaa että pelin jälkeen jotkut keskenkasvuiset (niin älyllisesti kuin fyysisesti) taas piti saada nimen lehteen negatiivisessa mielessä hallin pihalla. Vain tosi älykääpiö haastaa tai vastaa riitaan 4 poliisipartion edessä! Tietääkö kukaan minne Hokin mainio koutsi on lähdössä?
 

Owen Pool

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wigan ja Bolton
Tehdäänkö vaihtarit. Tami Turkuseen ja autoon myös herra Saari. Tilalle Hokista mainio "veijari" herra koutsi. Olisi muuten mainio tilaisuus pudottaa Tami takaisin mehupurkkikerhoon...
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Tami ja Sport hiljensivät keskustelun niin täällä Sportin osiossa kuin myös KooKoon keskusteluissa. Vastakkaiset ilmiöt: KooKoon kannattajat aktivoituvat kirjoittamaan silloin, kun KooKoo voittaa, mutta Sportin kannattajat yltyvät kirjoittamaan tänne Sportin hävitessä.

Sport-Kookoo peli oli erittäin hyvätasoinen ja olisi luullut molempien joukkueiden kannattajilta enemmän analyyseja pelistä. Yleisömääräkin, 2800, oli mielestäni suhteellisen hyvä. Onhan se selvä, että Sportin on alettava ottaa voittoja kotonaan muistakin kuin KooKoon tasoisista huippujoukkueista. Voitto KooKoosta oli erittäin tärkeä niin koko seuran, pelaajien, valmentajien ja sponsorien kannalta.
 

Fordél

Jäsen
Tami ja Sport hiljensivät keskustelun niin täällä Sportin osiossa kuin myös KooKoon keskusteluissa. Vastakkaiset ilmiöt: KooKoon kannattajat aktivoituvat kirjoittamaan silloin, kun KooKoo voittaa, mutta Sportin kannattajat yltyvät kirjoittamaan tänne Sportin hävitessä..

"Niinhän sä luulet". Ei 1-0 tulos eikä edes 4-0 tulos hiljennä mitään. En jaksa millään uskoa, että Sportin ongelmat ovat yhden voitetun ottelun myötä kadonneet. Tässä odotellaan vaan seuraavaa uutista, joka voisi olla esim. seuran selkeä kannanotto siitä missä tässä oikein mennään ja eiköhän keskustelu virkoa taas sen jälkeen. Joukkueen omin fanien keskustelu menee aika pitkälti noiden pelillisten otteiden mukaan, mutta ainakin allekirjoittanut seuraa paljon tiivimmin tätä seuran yleistä toimintaa ja sen uutisointia. Eli sitä seuraavaa paukkua odotellessa. Onko se sitten positiivinen vai negatiivinen niin tiedä siitä...
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
"Niinhän sä luulet". Ei 1-0 tulos eikä edes 4-0 tulos hiljennä mitään. En jaksa millään uskoa, että Sportin ongelmat ovat yhden voitetun ottelun myötä kadonneet.

En luule vaan tiedän, koska Sportin voitto KooKoosta hiljensi keskustelun täällä ja KooKoon sivuilla. Näin on siis todellakin tapahtunut. Toki hiljeneminen on väliaikaista. Sportin kannattajat aktivoituvat, kun Sport seuraavan kerran häviää. KooKoo-keskustelut alkavat taas elää, kunhan KooKoo voittaa.

Mitkä ovat Sport-KooKoo ottelun tuloksen ja peliraporttien perusteella nuo mainitsemasi Sportin ongelmat? Sport voitti jo toistamiseen ennakkoon ajatellen vaikeimman vastustajansa KooKoon, joka pelasi hyvän ja viihdyttävän pelin Vaasassa. Yleisöäkin oli kaikista Sportin ympärillä velloneista huhuista huolimatta 2800. Kukaan ei täällä enää huhuile Sportin pelaajapalkkojen maksuongelmista, kun oikea tieto on kertonut, että kaikki palkat on maksettu ajallaan.
 

A-piste

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, SM-liigan perustajajäsen
No mutta hyvä Siffa! Nyt sinä taas veit tämän kritiikkikeskustelun voitto-tappio -akselille. Minä en niinkään usko, että yksi voitto hiljentää kriitikot tai että muutama tappio antaisi hyvän syyn heittää kuraa Sportin niskaan. Luulisin, että monen foorumin kirjoittajan hiljaisuus johtuu ainakin kolmesta syystä. 1) Kritiikki on enemmän vastapaino sinunkin viljelemääsi hyvin menee-hymistelyä kohtaan. Ja silti tällä menolla ollaan lähempänä pelillistä ja myös taloudellista waterloota kuin liigakarsintaa tai liiganousua. 2) Kaikki tarpeellinen on tullut tässä vaiheessa sanottua. Toisto on tietysti hyvä tehokeino, mutta tässä tapauksessa katso kohta 3. 3) Positiivisista asioista oman rakkaan seuran kohdalla on kiva kirjoitella, mutta ei niin mukavaa negatiivisista asioista. Vaikka takana olisikin faktatietoa ja kritiikki aiheellista, niin tuntuu siltä kuin olisi kaivamassa maata jalkojen alta tai lyömässä puukkoa selkään.

En tietenkään voi kenenkään muun foorumin kirjoittajan ajatuksia lukea, mutta uskoisin pitkän linjan Sport -kannattajien ajatukset olevan tämän suuntaisia. Oikeastaan sinun kirjoitukset saavat minut välillä hyvälle tuulelle, koska niistä välittyy hellyttävän sinisilmäinen usko Sportin tämän hetkiseen tilanteeseen. Itse olin lähes samanlaisessa hypessä muutama kausi sitten, kun edellisen kerran kuljettiin paraatimarssia kohti liigaunelmaa. Lisättäköön vielä, että Sportin tämän hetken konkreettisista ongelmista ei ole minun tehtäväni avautua. Toivon vaan sydämestäni, että nämä ongelmat ratkeaisivat ja kuulisimme talven aikana sekä keväällä vain myönteisiä uutisia.
 

Winger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Eiköhän tuo voitto nyt vain tyynnyttänyt kytevän paperituhkakasan, joka roihahtaa pienemmästäkin tuulenvireestä ilmiliekkeihin. Ei tähän yksi voitto riitä, ilmapiiriin on saatava parannus. Saadaan taas spekuloitavaa seur. häviön jälkeen, tuleeko se sitten keskiviikkona TuTo:a vastaan jää nähtäväksi. En tosin ole innokkain puhuja Tammisen potkuillekaan. Ja veikkaan, että ihan turha siitä on puhuakaan vaikka menisi kuinka vituiksi tää kausi. Tami on kevääseen, jonka jälkeen katsotaan uudestaan. Toinen asia mikä ei oo melkein koskaan oikeen toiminut, on se, että noista talouspuolen jutuista ja muista hallituksen taustoista ja sotkuista tiedottaminen ei toimi. Tähän soisi tulevan muutoksen. Nytkään ei taas mitään hajua mitä siellä hallituksessa oikeasti tapahtuu, kuka tulossa lähtevien tilalle jne. Viisaat sanoneet, että tiedotetaan kun tiedotettavaa on... saas nähdä miten käy.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Arvostan nimimerkki Siffan perusteltuja näkemyksiä ja aktiivista otetta keskusteluun, vaikka olen sisältöasioista usein pitkälti eri linjoilla. Väite siitä, että Sportin toinen perättäinen voitto KooKoosta olisi jotenkin nyt laittanut jauhot kriittisten fanien suuhun - on absoluuttista skeidaa.

Siffalla on tuollainen poliitikon tatsi näihin touhuihin. Kriisin keskelläkin nähdään vain hyviä ja oikein tehtyjä asioita. Toki niitäkin on, mutta nyt on organisaatiossa jo aika nähdä se, mitä on tehty väärin ja korjata ne.

KooKoo-voitto oli hieno suoritus yksittäisenä pelinä. Pitkäaikaisia ongelmia organisaatiossa ne eivät kuitenkaan mihinkään maton alle lakaisseet, vaikka Siffa ja Tami varmasti näin asian näkevät ja toivovat.

Fanit ovat painavimmat sanansa sanoneet, ja hiljaisuus johtuu siitä.
 

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Minä ainakin toivon Sportin voittavan ja pärjäävän joka pelissä. Se että kritisoin seuran toimintaa, ei sitä muuta mihinkään. Jos hankitaan ammattilaisia riveihin 600 000 eurolla, eikä silti voiteta LeKiä, K-Vantaata, Jokipoikia tai HeKiä antaa mielestäni hyvän syyn arvostella vaikka KooKoo voitettiinkin.

Enkä minä ainakaan minkään yhden pelin perusteella viitsi valittaa, mutta en myöskään yhden voiton jälkeen vielä muuta mielipidettäni. Olen edelleen sitä mieltä, että Sport haaskaa resursseja ja pystyisi vähemmällä rahallisella panostuksella samaan tai jopa parempaan tulokseen.

Pidettäisiin pienempää meteliä liigasta ja dream teamista ja hankittaisiin sitoutuneempia valmentajia ja pelaajia jotka haluavat pelata Sportissa. Meidän nelosketju on hyvä esimerkki tällaisista pelaajista. Ihan väärä tapa taas on hankkia joukkueesta X ykkösketjun laituri meille kovalla palkalla nelosketjuun. Onhan se selvää ettei sitä kaveria huvita syöksyä kiekkojen eteen kun on viime kaudella tehnyt 20 maalia ja nyt pelaa 7 minuuttia pelissä.

Tähän kauteen lähdettiin taas "All-in" ja toivottavasti sen takia ei päästä Kauppalehteen keväällä jos käykin niin ettei playoffseissa mennä loppuun asti.

Luonnollisesti toivon että Sport menee liigakarsintoihin asti.
 
Suosikkijoukkue
Punavalkoiset Vaasan Ylpeydet
Faktaa on, että X on alisuorittanut kaukalossa tällä kaudella raskaimman mukaan. Voiko siitä kuitenkaan syyttää pelkästään suorittavaa porrasta (=pelaajia ja valmennusta), jos koko organisaation kaikki tekijät epäonnistuvat säännönmukaisesti? Päivittäisessä tekemisessä on epäonnistuttu muun muassa kestävän kuntopohjan luomisessa, mutta tämän lisäksi markkinointi on kuralla, yleisökeskiarvo laukkaa lähes X katsojaa budjetoidun alapuolella ja rahakirstu on jälleen enemmän tai vähemmän tyhjillään.

Mistä joukkueesta kertoo yllä oleva teksti? Vastaus tällä rivillä (sama väri kuin tausta, "maalaa hiirellä teksti") : *TPS:stä jatkoajan kolumnissa, mielestäni voisi yhtä hyvin kertoa meidän Sportista*.
 
Suosikkijoukkue
Punavalkoiset Vaasan Ylpeydet
Tähän kauteen lähdettiin taas "All-in" ja toivottavasti sen takia ei päästä Kauppalehteen keväällä jos käykin niin ettei playoffseissa mennä loppuun asti.

Olen samaa mieltä koko viestin kanssa, mutta tuo yllä lainaamani kohta on se asia, miksi en haluaisi Tamia täällä nähdä. Hänellä ei tunnu olevaan mitään suunnitelmia sen varalle, että Sport ei nousisikaan. Eikä taida olla hallituksellakaan, kun kerran tuntuvat olevan päävalmentajan linjoilla. Tamin valmennustaidoista voisi myös kirjoittaa myös oman lukunsa, mutta pahinta on tuo "All-in" asenne. Miksi ei saisi sitten laittaa kaikkea pelin? No siksi, että pelaajat, valmentajat ja johto voivat useimmiten vaihtaa seuraa, mutta kannattajat ei...
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Arvostan nimimerkki Siffan perusteltuja näkemyksiä ja aktiivista otetta keskusteluun, vaikka olen sisältöasioista usein pitkälti eri linjoilla. Väite siitä, että Sportin toinen perättäinen voitto KooKoosta olisi jotenkin nyt laittanut jauhot kriittisten fanien suuhun - on absoluuttista skeidaa.

Näin en ainakaan minä ole väittänytkään. Voitto Kookoosta hiljensi keskustelun totaalisesti täällä. Paine Sportin johdon ja Tammisen kovalle kritiikille on olemassa ja se purkautuu taas seuraavan Sportin tappion jälkeen. Tätä tarkoitin, kun kirjoitin, että Sportin voitto KooKoosta hiljensi JA:n seurakeskustelut niin KooKoon kuin Sportinkin osioissa. Näin tapahtui, mutta syyt olivat käänteiset.

Mitä tulee sanontaan sinisilmäisyydestäni niin jääkiekon parissa olen ollut kovissa paikoissa, jotka ovat karaisseet riittävästi minua. Väitän, että jokainen Mestis-seura taistelee jatkuvasti taloudellisten epävarmuuksien kanssa. Sportin ja Tammisen tekemää työtä olen arvostanut sen takia, että SM-liiga on taas aidosti auki. Sportin johto on ottanut kovan riskin, kun se on asettanut tavoitteeksi SM-liigaan nousun ensi keväänä. Tätä Sportin riskipeliä voivat muut Mestis-seurat käyttää hyväkseen. Toinen fakta on se, että Sportin juniorityö on nousussa kohti SM-liigajoukkueiden tekemää juniorityötä. Kolmas täällä kertomani fakta on, että tärkein resurssi eli jäähalliolosuhteet on hoidettu Vaasassa erinomaisesti. Sportin sponsoreihin olen tutustunut pian vuoden ajan median välityksellä (kirjoitukset eivät ole liittyneet Sportiin vaan sponsoriyritysten päätoimintoihin) sekä netistä. Yritystoiminta kiinnostaa minua ja olen siitä jonkun verran perilläkin. Kaikki Sportin sponsorit ovat tärkeitä ja ansaitsevat tulla esille urheilun tukemisestaan. Vacon-konsortio oli minulle Kymenlaaksosta katsoen tuntematon yritysyhteenliittymä, mutta nyt Sportin pääsponsoreina näiden yritysten näkyvyys Suomessa ansaitsee tulla hyvin esille.

Kun tunnen KooKoon historian viimeiseltä kahdeltakymmeneltä vuodelta ja seuraan, miten se nyt satsaa jatkuvasti lisää pelaajahankintaan, niin tulee mieleen, että kovalla riskillä Kymenlaaksossakin jälleen toimitaan. Sportin imussa ja hieman pienimmin tavoittein (SM-liigakarsinnat) Kouvolassa on yleisömäärä noussut selvästi viime vuosista ja toivottavasti pelaajiin käytetyt rahat eivät mene siellä hukkaan. Jokipojat ja KooKoo ovat nykyisistä Mestis-seuroista ne, mitkä ovat käyneet tähän mennessä kovimmissa taloudellisissa kriiseissa. Samaa en toivo Sportin kohdalle ja yritän omalta osaltani luoda positiivista henkeä Sportin päättämän huiman tavoitteen onnistumiseksi.
 

Fordél

Jäsen
Mitkä ovat Sport-KooKoo ottelun tuloksen ja peliraporttien perusteella nuo mainitsemasi Sportin ongelmat?

Jos olet lukenut palstaa niin tiedät mitä ongelmia itse tarkoitan. Ja jos olet vähääkään lukenut niin tiedät myös, että en ole juurikaan ottanut kantaa Sportin pelillisiin ongelmiin, koska siihen osaamiseni ei riitä (en ole nähnyt juurikaan Sportin pelejä).

Ja väitteesi, että kritiikki loppuisi yhteen kotivoittoon KooKoosta tai että KooKoon voitolla olisi jotain merkitystä kirjoituksiimme niin olet taas kerran totaalisen kuutamolla. Kyllä täällä on kirjoitettu vaikka KooKoo olisi ottanut pataan. Eihän sillä ole mitään merkitystä Sportin ongelmien kanssa. Käsittämätön logiikka.

Mitä tulee palkanmaksuongelmiin niin jos viittaat kapteenin lausuntoon niin itse en anna sille suurtakaan painoarvoa. Mediassahan voi heittää mitä tahansa kun johdolta tulee käsky. Ja kukas sitä paremmin tottelisikaan kuin kapu. Mutta en tarkoita tällä, että niitä ongelmia olisi. Tiedän vain sen, että seurojen on hyvin helppo pitää kulissia yllä vaikka taustalla tapahtuisi mitä.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Väitän, että jokainen Mestis-seura taistelee jatkuvasti taloudellisten epävarmuuksien kanssa.

Varmasti näin. Jokaisella mestispaikkakunnalla eletään suu säkkiä myöten, vaikka panostukset suhteessa tuloihin ovatkin jossain Kajaanissa paremmassa tasapainossa kuin esimerksi Vaasassa. Se onkin sitten eri asia, miten tiukalle budjetti vedetään, kun lähdetään ottamaan riskiä liigakarsintoihin pääsystä. Mielestäni on kohtuuttoman typerää riskinottoa vetää se niin tiukoille, että koko seuran olemassaolo saattaa vaarantua siitä, että 20% tavoitellusta yleisöstä päättääkin olla ilmaantumatta näihin peleihin maksavina katsojina.

Edelleenkään ei ole varmaa tietoa, että Sport on näin toiminut, mutta hiukan pelottaa. Kaikki ei voi olla kunnossa, kun hallitus hajoaa ja osapuolet tekevät sisäisen salassapitosopimuksen tapahtuneesta.

siffa kirjoitti:
Toinen fakta on se, että Sportin juniorityö on nousussa kohti SM-liigajoukkueiden tekemää juniorityötä. Kolmas täällä kertomani fakta on, että tärkein resurssi eli jäähalliolosuhteet on hoidettu Vaasassa erinomaisesti.

Totta. Tämä onkin erittäin hieno asia. Siksi on edesvastuutonta vaarantaa edustusjoukkueen olemassaolo, koska junioritoiminta ja olosuhteet ovat poikimassa VIHDOINKIN kokonaisen sukupolven vaasalaisia jääkiekkoilijoita, joilla on oikeita urheilullisia tavoitteita lajin parissa ja edellytykset tavoitteiden saavuttamiseen - sikäli kun edustusjoukkue on jatkossakin olemassa, ja että sinne pääsevät myös omat nuoret pelaamaan.

A:n valmentajan Olli Hällforsin nimen nostaisin myös tässä yhteydessä esille. On osoittautumassa hyvin lupaavaksi ja älykkääksi valmentajaksi, jolla on organisaatiossa hyvin paljon annettavaa jatkossakin.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Totta. Tämä onkin erittäin hieno asia. Siksi on edesvastuutonta vaarantaa edustusjoukkueen olemassaolo, koska junioritoiminta ja olosuhteet ovat poikimassa VIHDOINKIN kokonaisen sukupolven vaasalaisia jääkiekkoilijoita, joilla on oikeita urheilullisia tavoitteita lajin parissa ja edellytykset tavoitteiden saavuttamiseen - sikäli kun edustusjoukkue on jatkossakin olemassa, ja että sinne pääsevät myös omat nuoret pelaamaan.

Mitä tarkalleen tarkoitat tuolla edesvastuuttomalla edustusjoukkueen vaarantamisella? Tarkoitatko sitä, että on edesvastuutonta Sportilta pyrkiä SM-liigaan? Eli oliko SM-liigan avaaminen sinusta aivan turhaa? SM-liigahan on avattu sen takia, että Mestiksessä on yksi seura, mikä sinne pyrkii tosimielessä ja se on Sport. Muilla Mestisjoukkueilla ei ole mitään taloudellisia mahdollisuuksia nousta SM-liigaan. Sportin johto on ilmoittanut, että seura pyrkii ensi keväänä SM-liigaan. Oletko seuran edun nimissä sitä mieltä, että Sportin ei olisi pitänyt ilmoittautua Kummolalle ja kumppaneneille SM-liigaan pyrkiväksi seuraksi.

Fordel, en ole väittänyt, että kritiikki Sportia kohtaan on lakannut olemasta. Olen seurannut näitä keskusteluja ja todennut, että kritiikki hiljentyi eli koteloitui KooKoo-voiton jälkeen. Näin on todellakin tapahtunut. Voithan tämän todeta itsekin. Väliaikaisesti hiljentynyt kritiikki ryöpsähtää taas täällä valloilleen, kun Sport häviää.
 

Fordél

Jäsen
Fordel, en ole väittänyt, että kritiikki Sportia kohtaan on lakannut olemasta. Olen seurannut näitä keskusteluja ja todennut, että kritiikki hiljentyi eli koteloitui KooKoo-voiton jälkeen. Näin on todellakin tapahtunut. Voithan tämän todeta itsekin. Väliaikaisesti hiljentynyt kritiikki ryöpsähtää taas täällä valloilleen, kun Sport häviää.

Havaintosi on luokkaa ulkona sataa vettä, tämän huomasin kun katsoin ulos ikkunasta.

Varmasti se kritiikki ryöpsähtää kun Sport häviää, mutta ilmeisesti ymmärsit sen, että omalla kritiikilläni ei ole juurikaan tekemistä pelillisten asioiden kanssa vaikkakin ne ongelmat heijastuvat myös kaukaloon asti. Itse en odota niinkään Sportin tappiota tai voittoa vaan sitä miten sen organisaatio toimii tässä tilanteessa.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Näin en ainakaan minä ole väittänytkään. Voitto Kookoosta hiljensi keskustelun totaalisesti täällä. Paine Sportin johdon ja Tammisen kovalle kritiikille on olemassa ja se purkautuu taas seuraavan Sportin tappion jälkeen. Tätä tarkoitin, kun kirjoitin, että Sportin voitto KooKoosta hiljensi JA:n seurakeskustelut niin KooKoon kuin Sportinkin osioissa. Näin tapahtui, mutta syyt olivat käänteiset.

Luulin Fordel, että viittasit tähän kirjoitukseeni ja, että tämän perusteella olisin täysin kuutamolla.

Tässä tapauksessa Sport-KooKoo ottelun jälkeen kävi juuri näin sekä täällä että KooKoon keskusteluissa. Käyhän tutustumassa molempiin. Tamin Audikin on saanut nyt olla rauhassa Kuparisaaressa:). Sinä oletkin poikkeus muista ja keskustelet lähes tilanteesta riippumatta. En tarkoittanut sinua, vaikka olisin nähnyt mielelläni sinulta vaikkapa pienenkin kommentin Sportin 1-0 voitosta KooKoosta.
 

Fordél

Jäsen
En tarkoittanut sinua, vaikka olisin nähnyt mielelläni sinulta vaikkapa pienenkin kommentin Sportin 1-0 voitosta KooKoosta.

En näe järkeä kommentoida suuremmin peliä, jota en ole nähnyt. Ei varmasti palvele ketään, että heitän arvioita, joita jokainen voi tehdä otteluraportin luettuaan. Palataan asiaan sen jälkeen kun Sport vierailee Kouvolassa tai Sportin peli tulee urheilukanavalta. Sen jälkeen voin kommentoida mieluusti Sportin pelillisiä asioita niin kuin se on mahdollista yhden ottelun perusteella.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Tarkoitatko sitä, että on edesvastuutonta Sportilta pyrkiä SM-liigaan? Eli oliko SM-liigan avaaminen sinusta aivan turhaa?

En todellakaan tarkoita. Minä olen ymmärtänyt, että Sportilla on taloudelliset edellytykset pyrkiä liigaan. Nyt on kuitenkin taivaalle ilmaantunut epäilyksen pilviä, ettei näin ehkä olisikaan. Jos rahaa liigakarsintoihin pääsemiseksi käytetään riskirajoilla, on toiminta siinä tapauksessa typerää. Liigaan on suotava pyrkiä, mutta se pitää tehdä ilman sellaista riskinottoa, missä on pelissä koko seuran olemassaolo.

Eli jos sulla on duunarin tulot, ei sillä mennä tekemään osamaksusopimusta sadantuhannen Jaguarista.

edit. Eli jos Sportille tekee tiukkaa selviytyä 600k euron pelaajabudjetista nykyisillä yleisömäärillä, olisi riski pitänyt huomioida etukäteen, eikä ainoastaan toivoa parasta. Jos Vaasassa ei löydy rahaa kiekkoimperiumin rakentamiseksi, olisi sitten pitänyt tyytyä vaikka maltillisempaan 400k euron budjettiin ja lähteä sillä hakemaan edes mahdollisuutta karsia liigaan.
 
Viimeksi muokattu:

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
En todellakaan tarkoita. Minä olen ymmärtänyt, että Sportilla on taloudelliset edellytykset pyrkiä liigaan. Nyt on kuitenkin taivaalle ilmaantunut epäilyksen pilviä, ettei näin ehkä olisikaan. Jos rahaa liigakarsintoihin pääsemiseksi käytetään riskirajoilla, on toiminta siinä tapauksessa typerää. Liigaan on suotava pyrkiä, mutta se pitää tehdä ilman sellaista riskinottoa, missä on pelissä koko seuran olemassaolo.

Näin minäkin olen ymmärtänyt, että taloudelliset edellytykset ovat olleet kunnossa, kun kerran SM-liigaan pyritään. Mikäli nyt jo lokakuussa osoittautuu, että Sport on antanut väärää viestiä Jääkiekkoliitolle ja SM-liigalle kyvystään nousta SM-liigaan, niin vikaan on menty. Sm-liigahan ei ole nyt turhaan auki vaan Sportin on täytynyt osoittaa kykynsä nousuun. Muilla Mestis-joukkueillahan ei ole mahdollisuutta muuhun kuin pyrkiä taloudellisesti kannattaviin Mestis-mestaruuteen ja SM-liigakarsintoihin.

Uskon kuitenkin, että tilanne on hallinnassa. Joukkueen pelillinen suoritus ei ole ollut runkosarjatavoitteen 2/3 mukainen, mutta KooKoon voitto kotona antoi luottamusta siihen, että runkosarjatavoitteeseen päästään. Yleisöäkin oli mukavasti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös