Väriläiskä, ärsyttäjä, gooni, rotta ja raataja

  • 30 954
  • 92

Ralph

Jäsen
Antti Aarnio on mielenkiintoinen kaveri, ihmiskuula. Kyllähän usein hieman jännittää kun Aarnio tulee vauhdilla tilanteeseen, että mitä nyt tapahtuu. Esimerkiksi JYP:iä ja Hubacekia vastaan oli siinä ja siinä ettei tshekin jalka olisi mennyt sijoiltaan. Hellurei hellurei, vauhti on hurja.

Oikein hieno pelaaja Aarnio on joka tapauksessa.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Peltosen lisäksi Ossi Väänänen on mainettaan kusipäisempi pelaaja. Muita tähän ketjuun sopivia rottailijoita: Siim Liiviik, Jari Sailio, Ville Nieminen. Rottia ja hienoja miehiä.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Miika Lahti on ainakin omasta mielestäni melko aliarvostettu pelaaja tässä kategoariassa. Kolaa tarvittaessa veskarit, hakkaa käsille, ronkkii ja kalastaa itse jäähyjä välillä melko näyttävilläkin pellehypyillä.

Pajuoja taisi luonnehtia Lahtea pari vuotta sitten jääkiekon raiskaajaksi ja esimerkiksi eilisessä JYP-SaiPa ottelussa Markku Flinckin kasetti ei kestänyt Rambon jatkuvaa mailannostelua ja vetäisi kunnon turhautumispoikkarit selkään ja vielä hanskalla naamaan Miikan katsellessa tyhmänä muualle. Saldona Flinck boksiin ja JYP ylivoimalle. Tämä sama kaava on toistunut melko useasti.

Lahti on varmasti yksi liigan rasittavimpia vastustajia, mutta ei ole kovin tunnettu cheapshoteista tai ylilyönneistä(Aarnio, Keränen, Peltonen, Pikkarainen). Ja ylilyönnitkin menee "kaatumisten" piikkiin :). Erittäin tärkeä pelaaja JYPille.
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Lahti on kyllä rotta. Kevään finaaleissa jyräsi Kuuselan yli (ja onnistui näyttelemään sen vahingoksi) ja viimeisessä finaalissa Pelicansin maalivahtiosastona oli Janne 17 v. ja Heikki Tuomisto. Siinä oli viimeinen niitti Jypin mestaruudelle.
 

Janders

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Heh, kylläpä katkeruus paistaa läpi. Tuosta viestistä puuttuisi enää sen yhden Justiinan puolustelu kirkkain silmin, niin oltaisiinkin vahvasti viime kevään tunnelmissa. ;)

Mutta itse asiaan. Lahti on kyllä loistava kolmossena-agitaattori. Repii, rouhii ja raastaa, eikä luovuta koskaan, ja saa vastustajatkin kuumenemaan ihan perustekemisellään. Vähän on erään Ruudun elkeitä on havaittavissa Ramin toiminnassa, siis hyvällä tapaa, eikä missään sikailumielessä. Käsiäkin löytyy sen verran, että tarvittaessa iskee maalin tai parikin. Ehdottomasti yksi JYPin tärkeimmistä duunaripelaajista.
 

TSVA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Tottenham
Vähän on erään Ruudun elkeitä on havaittavissa Ramin toiminnassa, siis hyvällä tapaa, eikä missään sikailumielessä.

Jotenkin Lahti onnistunut lentämään oman tutkani alla, vaikka miehestä olen tietoinen ollut jo vuosien ajan. Erityisesti tiistaisessa Jokerit-JYP -ottelussa pisti pariin kertaan todella ärsyttävästi silmään. Taiteilee todella hyvin hyväksyttävän ja epäurheilijamaisuuden rajamailla.

Erityisen lahjakkaasti yritti myydä ainakin kertaaleen hyvää pommia päähän kohdistuneena taklauksena, mutta kädet viipyivät kasvoilla ja mies maassa vain sen häviävän hetken, jona aikana tuomari ehti tehdä päätöksen viheltämättä jättämisestä ja Lahti nousta ylös tekemättä itsestään pelleä. Tällä osa-alueella Lahti on ainakin Ruutua hieman edellä.
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Heh, kylläpä katkeruus paistaa läpi.

Mikä helvetin katkeruus? Siis eikö sen Lahden rottamaisuutta saa kehua, kuin jyväskyläläiset? Noihan rotan pitää pelatakin, kuin viime keväänä. Toki se täällä vastaanottavana osapuolena hetken aikaa vituttaa, mutta ei niin kuuluukin. On meillä omastakin takaa ollut liigan parhaita rottia viime vuosina, joten en ala katkeroitumaan, jos muillakin on.
 

ReijoRotta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Metsänreuna since 1975!!
Väriläiskä: Petri Lampinen (varamies R-P Lehtonen)
Ärsyttäjä: J-P Vuorinen (varamies Seppo Mäkelä)
Gooni: Sami Helenius (varamies Pasi Nielikäinen)
Rotta: Otakar Janecky (varamies Jani Kiviharju)
Raataja: Erkki Rajamäki (varamies Haataja)
 

laalki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Flyers
Lahti on kyllä rotta. Kevään finaaleissa jyräsi Kuuselan yli (ja onnistui näyttelemään sen vahingoksi) ja viimeisessä finaalissa Pelicansin maalivahtiosastona oli Janne 17 v. ja Heikki Tuomisto. Siinä oli viimeinen niitti Jypin mestaruudelle.

Jos tästä puhut, niin syyllinen on kyllä ihan joku muu kuin Lahti.

Koskiranta kolaa oman mokensa
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

Eetska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Miltäs se tuleva kausi näyttää?

Varmasti A.Tyrväinen tulee olemaan liigassa kova puheenaihe ja varmasti suurimpia väriläiskiä.

Löytyykös sieltä muita kandidaatteja?
 

Ilmala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Miltäs se tuleva kausi näyttää?

Varmasti A.Tyrväinen tulee olemaan liigassa kova puheenaihe ja varmasti suurimpia väriläiskiä.

Löytyykös sieltä muita kandidaatteja?
Löytyy. Ruutu, Ben-Amor, Moisio, Lamberg, muutaman Jokerin mainitakseni.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Moisio on myös aika kaukana vielä valmiista pelaajasta, se on hyvä muistaa. En vaan voi käsittää miehen uravalintoja. Ei olisi häpeä rakentaa uraa kärsivällisesti ensin Mestiksessä isommassa roolissa. Jokerit taitaa olla liian iso pala kakkua ensi kaudella.

Jokerit ei tietysti menetä mitään tässä.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Jokerit ei tietysti menetä mitään tässä.

Enpä kyllä usko Moisionkaan mainittavasti menettävän mitään. Suoraa liigasopparia hän tuskin mistään tulisi saamaan ja Jokerit on valmentajan (Valtosen kiinnostus kys. pelaajatyyppiä kohtaan) ja Vantaan takia oiva paikka. Jokerit kuitenkin kokoaa melko laajaa rinkiä ja peliaikaa on tiedossa myös Mestiksessä, joten pelaajan kannalta tuo voi olla mielekkäämpi vaihtoehto kuin viime kauden tyylinen mahalasku. Ja jos tryout ei johda soppariin, niin tuskin Mestisjuna on kuitenkaan mennyt ohi.

Molemmin puolin ihan hyvä diili. Siltikään en vielä nostaisi Moisiota tässä ketjussa esille, katsotaan nyt ensin missä mies syksyllä pelaa ja miten pelaa.

Itse aiheeseen, voisin heittää nopeasti lonkalta jotain seuraavaan:
Väriläiskä: Jonne Virtanen. Ulosanti on sen verran omalaatuista, että kukaan tuskin jää kylmäksi. Lisäksi vielä sopimushässäkät ovat taanneet sen, että mies näkyy kesälläkin medioissa.
Haastaja: Antti Tyrväinen. Tulee aivan varmasti näkymään pari kertaa kauden aikana pahassa mielessä mediassa. Kun pakkiin kuuluu tappelut, suunsoitto, kovat taklaukset ja kova tunnepeli, niin väriä kaukalossa riittää. Kehitettävää vielä lausunnoissa, muuten ei kykene haastamaan Virtasta.

Ärsyttäjä: Jarkko Ruutu. Jos jopa paikallisvastustajan koutsi toteaa miehen päässeen ihon alle, niin jotain se on tehnyt tällä saralla oikein. Lisäksi mies on onnistunut saamaan vierasyleisön melko usein "puolelleen", sen verran huutelua on tullut.
Hopeasija: Miika Lahti. Maailman ainoa kiekkoilija, jonka peliaika tippuisi jos hän ei kaatuisi. Tehnyt kaatumisesta suorastaan tavaramerkin, eikä meno todellakaan ole aina hauskaa katsottavaa. Päälle vielä agitointi, niin homma on valmis.

Gooni: Jonne Virtanen. Vaikka nyrkkihommat ovat jääneet viime kausina puuttumaan, on Virtanen niissä hommissa kova tekijä. Tämä nähtiin jo aikanaan Heleniusta vastaan käydystä matsista: iso vauva pysyi hyvin kokeneen NHL-goonin kyydissä.
Ensimmäinen perintöprinssi: Semir Ben-Amor. Heti alkuun todetaan, että Peltosen tapauksella ei ole omissa kirjoissani mitään tekemistä goonihommien kanssa. Semirin etuihin laskisin koon, voiman, kokemuksen ja tietyn tulisieluisuuden. Liigaan kova nekkaaja, vaikka aivan ei yllä samaan kategoriaan Virtasen, Heleniuksen ja muiden raskassarjalaisten kanssa.

Rotta: Antti Aarnio. Kaikin puolin ärsyttävä pelaaja. Voisin väittää täydeksi kyrväksi, mutta tämä smurffin kokoinen veijari on kooltaan jotain prinssinakin luokkaa Vanha Lenin melaan verrattuna. Harvoin jos koskaan vastaa teoistaan.
Ensimmäinen perintöprinsessa: Jarkko Ruutu. Vaikka agitaattorin rooliin kuuluu tietyt asiat, on Rudista pelillisesti paljon apua. Kikka-arsenaali on kuitenkin melko kirjava ja laajalti tunnettu, joten moni aiheellinen tai aiheeton makoilu jää suoraan viheltämättä. Tehot siis ovat kärsineet siitä, että mies on vetänyt leikin liian monta kertaa yli.

Raataja: No comments. Puolueellinen ja lahjottu yhden miehen raati ei koe olevansa valmis nimeämään sopivaa kandidaattia. Raatakaa raatajat rauhassa, te tiedätte työnne tyylin.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Semir Ben-Amor. Heti alkuun todetaan, että Peltosen tapauksella ei ole omissa kirjoissani mitään tekemistä goonihommien kanssa.

Tässä kohden terminillitystä sen verran, että tavallaan Ben-Amorin päällekarkaus Peltosen kimppuun oli nimenomaan "goonihommailua" pahimmillaan, mutta enforcer/poliisi-koodiston kanssa asialla ei tietysti ollut mitään tekemistä.

Gooni on käsittääkseni alunperin tarkoittanut nimenomaan sellaisia peloteotteita käyttävää pelaajaa, joka ei välitä koodeista, "reilusta pelistä" tms. pätkääkään, vaan kostaa tai pelottelee hyvinkin rumilla teoilla. Goonien tai satunnaisten goonitempauksien ehkäisemiseksi sitten syntyi enforcer/poliisi -kategorian "kooditappelijat". Jälkimmäinen vain alkaa olla mennyttä aikaa NHL-puolellakin. Lähinnä 70-luvun lopulta 2k alkuun tuo alakulttuuri siellä voimissaan oli. (tarkoitan siis voittopuolisesti pelkästän tappeluihin erikoistuneita pelaajia).

Ei yksi kilahdus silti Ben-Amorista oikein goonia tee. Melko puhtaasti kovaa pelaava energialaituri, joka voi tapella silloin tällöin. Varsinaisia sikailuja (goonailu) Semirin tilillä ei ole tietääkseni kuin tuo Peltosen kolaaminen.
Toistaalta, jos joku pelaaja silti pelkää Ben-Amorin kilahtavan myös heidän kohdallaan, niin tuohan se tietynlaista gooniarvoa.
 

Ralph

Jäsen
Rottaa ja neitiä ei pidä sekoittaa keskenään. Rotta ärsyttää, kiusaa, taklaa, raataa ja kun vastustaja ärsyyntyy, maksaa myös teoistaan ja tappelee kunnolla. Neiti voi tehdä kaikkia edellisiä, mutta neidissä ja rotassa on se ero, että neiti heittää kuperkeikkaa ja itkee maassa, rotta ei. Eli esimerkiksi NHL:ssä sellaiset nimet kuin Steve Ott, Steve Downie, Andrew Shaw ovat rottia, Brad Marchand ei. SM-liigassa Antti Aarnio on rotta, Jarkko Ruutu ei.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös