Välierä Venäjä-Suomi 12.5

  • 61 532
  • 366
Tila
Viestiketju on suljettu.

Sister luck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Upeaa Leijonat ! Lehtonen oli kyllä mahtava, Koivun ratkaisu loistava ja Koistinen yllättäen kovalla tasolla. Ja koko porukalta tason nostoa juuri silloin kun pitää. Tammisen sanoin : "Win the right games". Juuri näin.
 

J-Ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eddie kirjoitti:
Ei siinä Koivun kauheita taikatemppuja tarvinut tehdä, kun Eremenko laski tilanteen täysin väärin. Ei olisi saanut missään nimessä tulla ulos maalilta.
Koivu nosti loistavasti Eremenkon mailaa jotta sai tilaa kiekolle mennä maaliin. Itse en olisi ikinä tajunnut tehdä noin, mutta ehkä sen takia M.Koivu pelaa änärissä ja mun ura loppui F-junioreissa.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
USA-ottelussa tehtiin Lehtosen taakse neljä maalia. Venäjä pystyi siihen vain yhden kerran. Mikä muuttui? Mitä Erkka oppi USA-ottelusta? Pelikirja muutettiin tiiviiksi viisikkopeliksi. Loistava pelikirja tuki pelaajien itseluottamusta. Mikä tärkeintä niin jalat pelasivat suomalaisilla eli kunnon ajoitus oli kohdillaan. Kun kaikki osa-alueet loksahtivat päävalmentajan johdolla paikoilleen, voitiin voittaa Venäjän punakone sellaisella pakistolla, jota Suomella ei ole aikoihin ollut. Nimet Laamanen, Saravo, Koistinen, Söderholm, Berg ja Kukkonen riittivät Venäjän kaatoon ilman Nummelinia.
Miten tämä oli mahdollista, siinä on jääkiekkoa seuraavilla miettimistä täälläkin. Itse uskon Erkan sanoista lainaamaani allekirjoitukseen. Yhtenä osana kokonaisuutta Erkan pelikirja toimi yli odotusten.
 

konna_kuittaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
aurinkolahna kirjoitti:
Mene takaisin hiekkalaatikolle.
Sanopa sinä lahnanpaska, joku muu hyvin pelannut puolustaja kuin Koistinen. Niimpä, ei kukaan. Esim. Venäjän maali menee täysin Kukkosen ja Berg:n piikkiin, kun eivät saaneet purettua kiekko omalta alueelta. Söderholm ei saanut mitään aikaan, vaikka pääsikin pelaamaan ylivoimaa. Puolustaja valinnat näihin kisoihin epäonnistuivat aivan karmaisevalla tavalla ja se saattaa vielä maksaa paljon.
 
Alkkarit vaihtoon.

Vaikka kisoja on kritisoitu hmveenä ja jopa täysin turhina, olen minä ainakin kaksi viime peliä saanut jännittää niin, että vatsalihakset soi (kyllä.. ne on siellä jossain vaikka ne eivät näy). Kiekkothrilleriä oli kyllä ilo katsella ja julma jatkoaika katkaisi venäjälle pedatun mestaruushaaveen kuin seinään. Suomi teki toistaiseksi kisojen suurimman yllätyksen.

Koistinen pelasi todella varmaa peliä niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessa. Muutenkin pakisto pelasi suorastaan loistavasti, jos verrataan USA peliin. Ihmetykseni olikin suuri, kun kuka tahansa oli 1-1 tilanteessa venäläisen kanssa niin kertaakaan ei pakkeja kierretty. Ratkaisu venäläisille olikin jo huonosta paikasta kuti tai kuljetus nurkkaan, jossa pakit ja pakkeja tukeneet hyökkääjät olivat koko ajan agressiivisesti iholla. Siihen päälle Lehtosen kerrassaan loistava peli niin venäjällä ei yllättäen ollutkaan avaimia aukaista suomen puolustusta. Huh ja huh. Ainoa "miinus" tulee Söderholmille. Mies pelasi 1½ erää todella varmasti omassa päässä ja ehdin kehumaankin miestä vuolaasti vaikkei hyökkäyksissä viivalla ollutkaan mikään erikoinen vaan heikohko. Puolustus kuitenkin on puolustajan ensisijainen tehtävä. Puolentoista erän jälkeen kuitenkin alkoi jaloissa painaa ja sitten tulikin muutama tykytys omassa päässä. Bergillä sama juttu. Kokonaisuutena kuitenkin molemmat pelasi kelpo pelin, kuten koko suomen pakisto.

Hyökkäys oli suomellakin hieman hampaaton ja tällä kertaa Koivu-Ruutu akseli ei järjestänyt silmien iloksi liikaa pyöritystä. Mutta taistelua ei tänäänkään puuttunut ja upeasti RUNTATTU voittomaali jatkoajalla. Hieno palkinto raatamisesta. Kallio oli hieman varmempi kiekon kanssa kuin USA pelissä, mutta muuten pelasi hieman näkymättömämmin. Paras ketju kuitenkin edelleen.

Ykkönen sai jonkun loistopaikan värkättyä, mutta ajatukset eivät tahtoneet käydä yksiin. Kuitenkin ketju piti milloin mitäkin tähtitrioa hyvin aisoissa eikä omalla alueella monesti tarvinnut huolestua. Kuitenkin erinomainen suoritus USA peliin verrattuna, vaikka hyökkäyspäässä toivoinkin enemmän. Mutta tasaviisikoinkin paikkoja tuli pari. Suuri yllätys oli, ettei Viuhkola pudonnut vauhdissa taakse ja korvasi sijoittumisella hyvin. Ja pari kertaa luisteli kilpaakin ja pärjäsi aivan hyvin venäläisten kanssa.

Teletapit piristyivät hetkeksi taas. Hentuselta erinomaisia nousuja, mutta Pärssinen rikkoi sitten ketjun. Pärssinen oli kuitenkin parempi kuin alkuturnauksessa, mutta hänen peluutustaan en silti puolla.

Nelonen oli nelonen ja vaikkei Jakke mitään älyttömiä pommeja laittanutkaan niin ketju taklasi ja karvasi. Taisi saada velivenäläinen jäähynkin heitä vastaan. Erinomainen suoritus kuitenkin.

Lehtonen oli pelin kuningas. Koistinen oli lähellä olla, mutta kyllä tuollaisen pelin pelannut molari vie vielä voiton. Herää vain kysymys scouttauksesta, kun tuollainen pelaaja on olemassa, niin ennen jatkoaika.commin vinkumista tuskin edes Erkka muisti kaverin olemassa oloa. Liekkö lukee kuitenkin palstaa? Upeaa ja pelasi suoraviivaisemmin kuin Nummelin, joten "vaihto" ei mennyt huonompaan. Tosin mieluusti olisin nähnyt molemmat kentällä.

Tässä oli malli esimerkki siitä, miten fyysisellä pelillä saadaan kaverin peli sekaisin. Ensimmäisessä erässä ei Venakot enää halunneet pahemmin hyökätä, kun koko ajan joku ajoi. Ei mitään silmät kiinni ja itse pelistä pihalle vaan hyvää kurinalaista sijoittumista ja pam. Venäläiset sortuivat tämän jälkeen yrittämään JÄLLEEN KERRAN liikaa yksin ja heidän upeasta kiekonsiirtelystä ei jäänyt kuin muisto. Juuri näin. Taktisesti parempi ja sydämellä pelannut joukkue voitti.

Miracle on icea odotellessa (ei ihan yhtä iso yllätys kuin jenkeillä -80, mutta ei paljoa puutu, jos mestaruus tulee).
 

sob

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, FC Jazz, ..... Oulu Ermines
tuttua huttua

Lehtonen pompotteli
Berg möhli
Laamanen ja söde tunaroi
Peltonen oli taas p....a
Taas todistetiin ettei Viuhkola pärjää tällä tasolla
Ylipäätään kukaan ei pärjää tällä tasolla

Päällimmäisenä pelistä jäi mieleen vaihtovirheet Lisäksi suomi kahvasi koko ajan, Venäjä pelasi turnauksen huonoimman ottelun ja dumari oli puolueellinen =)

Enkä varmana ota illalla yhtään olutta...
 

nufc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä,Newcastle United
olkikuukkeli kirjoitti:
Loistava voitto ylivoimaisesta itänaapuristamme! Näiden kisojen pudotuspelit tulevat jäämään historiaan! Ensin voitto rankkareilla USA:sta, jonka jälkeen Venäjä kaadetaan jatkoajalla epäsuomimaiseen tyyliin! Nyt saa huutaa!

Ja nyt vielä niille, jotka jaksavat valittaa, ja ovat sitä mieltä, että Suomi meni jotenkin ansaitsemattomasti finaaliin: Haistakaa vittu! Nyt on ilon paikka ja kaikki energia siihen, että kannustetaan Suomi mestaruuteen asti. Kisojen kovin maa on voitettu ja tie on auki taivaaseen asti!

Aivan sama miten Suomi meni loppuotteluun,kokonaisuutena kisat on menny jopa yläkanttiin,sanokaa mitä sanotte.Näistä hetkistä kannattaa nauttia ja finaali on taas kokonaan uusi peli.
Suomen joukkue on ilmeisesti pahasti epäonnistunut koska on menny finaaliin vaikka joukkue on surkee,valmentaja ei osaa tehdä oikeita ratkaisuja ja GM on syvältä.
 

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
Positiivista oli nähdä, ettei Suomi alkanut juhlimaan tätä voittoa kuin maailmanmestaruutta, vaan otettiin rauhallisesti ja haastattelut annettiin naama peruslukemilla. Kaikkea ei ole vielä annettu ja sen huomaa pelaajista ettei mitään ole voitettu.

Oikeesti, kun katsoo pakiston nimilistaa, niin miten on mahdollista että ollaan MM-finaalissa? Siellä ei ole yhtään kansainvälisen tason johtavaa pakkia nyt kun Nummelinkin on poissa. Kukkonen voisi tällainen olla, mutta on ollut itselleni pettymys näissä kisoissa eikä tosiaan ole ollut pakiston parhaimmistoa. Koistinen oli tänään loistava ja hänestä tullaan kuulemaan vielä. Uusi tähti syntynyt maajoukkueeseen.

Lehtosesta ei tarvitse enää paljon sanoa. Jäätävää.

Mulle on ihan sama kumpi sieltä tulee vastaan.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Ei tällä kaudella ole tullutkaan huudettua kiekkomatsin aikana niin kuin nyt, teki tuo Mikko Koivun maali sen verran sitä kuuluisaa nasuria.

Niin lähellä oli, ettei se kiekko löytänyt tietään Suomen verkkoon jatkoajalla, mutta aina oli riittävästi lihaa maalin edessä. Ja Kärppä viimeisenä lukkona. Kyllähän Suomi taisteli helvetin hyvin, onnistuttiin omassa pelissä suht hyvin. Tosin, aukesihan niitä tuhannen taalan paikkoja b-pisteiden yläpuolelta, kun hyökkääjien karvaus/ohjauspeli ei ihan osunut raiteilleen ja pakisto joutui valumaan melkeen Lehtosen syliin. Mutta hää otti ne isot kopit maailmanluokan maalintekijöiden kudeista ja piti joukkuetta pystyssä.

Mutta kyllähän me, vittu, pelattiin loistavasti joukkueena. Otettiin tästä materiaalista tehot irti, etenkin alkupuoliskolla pelattiin rohkeasti suurella itseluottamuksella. Iso osa Leijonista pelasi kisojen parhaan pelinsä. Pitäisikö Sihvosmaisesti sanoa, että Venäjän pelikirja suli. Tai ehkei sittenkään. Joitain tuulahduksia lähihistorian sooloiluista alkoi kuitenkin esiintyä viimeisessä erässä, joista tosin osa johti vaarallisiin tilanteisiin. Jos Ove olisi yhden kipeutuksen päätteeksi ratkassut pelin, olisi Venäjän tähtikaarti ottanut omansa. Mutta Suomi oli tällä kertaa toista mieltä.

Oli todellinen thrilleri, jota oli ratkasemassa oikeat miehet. Koivun vitjaa tuli huudeltua kehiin useaan otteeseen, mutta Erkka piti heidän peliaikansa melko maltillisena. Jatkoajalla sitten räpsähti, schätana! Komea mailannosto Mikolta ja kiekko alapeltiin.
 

Wilburg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Joku hieno nimimerkki voisi laittaa tuon maalin mahdollisimman nopeasti juutuupiin. Pääsisi fiilistelemään kalsarikänneissä oikein kunnolla ;)
 

aurinkolahna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, AC Oulu
konna_kuittaa kirjoitti:
Puolustaja valinnat näihin kisoihin epäonnistuivat aivan karmaisevalla tavalla ja se saattaa vielä maksaa paljon.

Mielestäni hyökkääjä valinnat ja puolustaja valinnat ovat onnistuneet hyvin. Eivät lainkaan epä onnistuneet. Vaikka pelaavat osin SM liigassa. Ja se on aikaan saanut paikan loppu otteluun.
 

krobbe

Jäsen
Niin, totuushan on, että Suomella on arvokisoissa (paperilla) huonoin joukkue pitkiin aikoihin. Kun se ei kuitenkaan tunnu pelaajia haittaavan, niin miksi sen pitäisi haitata meitäkään.

Toivottavasti leijonanpennuilla ei ole masu täynnä!
 

jkew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
konna_kuittaa kirjoitti:
Sanopa sinä lahnanpaska, joku muu hyvin pelannut puolustaja kuin Koistinen. Niimpä, ei kukaan. Esim. Venäjän maali menee täysin Kukkosen ja Berg:n piikkiin, kun eivät saaneet purettua kiekko omalta alueelta. Söderholm ei saanut mitään aikaan, vaikka pääsikin pelaamaan ylivoimaa. Puolustaja valinnat näihin kisoihin epäonnistuivat aivan karmaisevalla tavalla ja se saattaa vielä maksaa paljon.

Nämä analyysisi ovat niin viiltäviä että ehdotan että haet P.Sihvosen paikkaa Urheilulehdestä. Ei paljon taso muuttuisi...
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
konna_kuittaa kirjoitti:
Sanopa sinä lahnanpaska, joku muu hyvin pelannut puolustaja kuin Koistinen. Niimpä, ei kukaan. Esim. Venäjän maali menee täysin Kukkosen ja Berg:n piikkiin, kun eivät saaneet purettua kiekko omalta alueelta. Söderholm ei saanut mitään aikaan, vaikka pääsikin pelaamaan ylivoimaa. Puolustaja valinnat näihin kisoihin epäonnistuivat aivan karmaisevalla tavalla ja se saattaa vielä maksaa paljon.

Se on maksanut Suomelle finaalipaikan. Siellä on tänään happy houreja varmaan joka paikassa. Menehän muutamalle ja koita nauttia tästä saavutuksesta, jota ei ole saatu viime vuosina, vaikka on ollut jos minkä nimistä tähtipakkia mukana. Tänään puolustus oli erinomainen Lehtosen johdolla. Ei siellä Koistinen yksin pelannut ja jos yksi maali meneekin jonkun tai joidenkin piikkiin niin mitä VITUN väliä, kun se jäi siihen yhteen ja vastassa oli kuitenkin NHL:n pistelinkoja ja maalitykkejä.
 

konna_kuittaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
aurinkolahna kirjoitti:
Mielestäni hyökkääjä valinnat ja puolustaja valinnat ovat onnistuneet hyvin. Eivät lainkaan epä onnistuneet. Vaikka pelaavat osin SM liigassa. Ja se on aikaan saanut paikan loppu otteluun.
Se on sinun mielepiteesi, mutta aivan liikaa pelaajia on tuolla saunakaveri statuksella ja vanhoilla näytöillä. Ja kun tuohon SM-Liigaan viittasit, niin mitä nyt kymmenkunta tähän joukkueeseen selvästi mahtuvaa pelaajaa on ulkona kisoista.
 
krobbe kirjoitti:
Niin, totuushan on, että Suomella on arvokisoissa (paperilla) huonoin joukkue pitkiin aikoihin. Kun se ei kuitenkaan tunnu pelaajia haittaavan, niin miksi sen pitäisi haitata meitäkään.

Toivottavasti leijonanpennuilla ei ole masu täynnä!

Voiko tuota enää paremmin tiivistää. Itse pidin (yhtenä monesta) paperilla meidän joukkuetta niin paskana, että käteen jää vain voitot Ugandasta ja tasuri Namibiasta. Jätkät ovat pelanneet itsensä loppuotteluun ja se on joukkueen ansiota. Joukkueet pelaavat ja isolla sydämellä ovatkin pelanneet.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
konna_kuittaa kirjoitti:
Se on sinun mielepiteesi, mutta aivan liikaa pelaajia on tuolla saunakaveri statuksella ja vanhoilla näytöillä. Ja kun tuohon SM-Liigaan viittasit, niin mitä nyt kymmenkunta tähän joukkueeseen selvästi mahtuvaa pelaajaa on ulkona kisoista.

Mitä ihmettä sää ruikutat. Suomi on finaalissa.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vähän tuossa lopussa ihmettelin, kun naama peruslukemilla siniviivalla seisoneet suomalaiset näyttivät enemmän hävinneeltä joukkueelta. Mutta ihan hyvä niin, ettei pääse iskemään liika hyvänolontunne ennen sitä tärkeintä. Edellinen "kaikkien aikojen huonoin leijonaryhmä" Prahassa 92 taisi pitkälti kaatua juuri siihen finaalissa, että jo rankkarivoitto Tsekkoslovakiasta tuntui unelmien täyttymykseltä ja sitten kehnot kisat pudotuspeleihin asti pelannut Ruotsi jyräsi helposti yli finaalissa.

Kaiken järjen mukaan tämä oli kisojen hankalin peli Suomelle, joten perkele huomenna pitäisi voittaa kumpi tahansa. Vähän ollut jo viime viikosta sellainen hytinä takaraivossa, että kultaa tulee juuri nyt, kun kukaan ei sitä osaa odottaa.

Viime yönä näin tosin epämielyttävän todellisen unen juuri tästä Venäjäpelistä. Siinä viimeisillä sekunneilla kiekko kimposi Suomen pakista omaa maalia kohti ja Lehtonen sai hanskansa pari senttiä liian myöhään kiekon päälle. Kunhan se ei toteutuisi finaalissa.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
konna_kuittaa kirjoitti:
Se on sinun mielepiteesi, mutta aivan liikaa pelaajia on tuolla saunakaveri statuksella ja vanhoilla näytöillä. Ja kun tuohon SM-Liigaan viittasit, niin mitä nyt kymmenkunta tähän joukkueeseen selvästi mahtuvaa pelaajaa on ulkona kisoista.

Ketkä on "saunakavereita" ja ketkä 10 oisi liigasta pitänyt valita?
 
Suoraan sanottuna, hetki ennen Koivun maalia pelotti aika lailla. Suomi teki tänään kaksi hienoa maalia. Koivun oivallus nostaa maalivahdin mailaa oli todella oikea-aikainen oivallus. Tuolla maalilla unohtuu se pieni "ajatuskatkos".

Erikoismaininta täytyy antaa Ruudun taklauksesta. Kuolasin tv:n ääressä uusintoja aivan tohkeissani. Jotenkin tykkään kun näkee kunnon puhtaita pommeja.

Koistinen pelas hyvän pelin ja oli hyvä oivallus antaa totutella hetki ennen kuin tuli ylivoimaan.

Hermot meinas mennä totaalisesti naapurin uimakerhoon. Sievinen ei sukeltanut uransa aikana kertaakaan alteeseen noin komeasti kuin Venäjän pojat tänään jäällä. Siinä olis ollut tuomarilla paikka osoittaa kellä on hallin suurin, kun olis heittänyt porukkaa tasaisesti istumaan sukelluksista.

Toivottavasti huomenna Ruotsi vastaan. Siinä olis äitienpäivälle upea päätös kun sitä peliä sais katsella!
 

julle-jr

Jäsen
krobbe kirjoitti:
Niin, totuushan on, että Suomella on arvokisoissa (paperilla) huonoin joukkue pitkiin aikoihin. Kun se ei kuitenkaan tunnu pelaajia haittaavan, niin miksi sen pitäisi haitata meitäkään.
Voi myös miettiä, että osaako perusfani kuitenkaan ottaa huomioon kaikkia jääkiekon lainalaisuuksia. Voi nimittäin olla niin, että esim. Erkka ymmärtää syvällisemmin jotain asioita kuin me fanit ja näin ollen väite, että joukkue on paperilla aikaisempia joukkueita huonompi ei pidä paikkaansa. Riippuen tietysti siitä mitä tuo paperilla oleva joukkue ylipäänsä tarkoittaa.

No, melkein kultaakin hienompaa on mielestäni se, että Venäjä kaatui. Tänään on syytä juhlaan, hieno päivä kaiken kaikkiaan.
 
Lehtonen on jotain äärimmäistä kovuutta. Fantastinen veska.
T.Ruutu: Taistelun ruumiillistuma. Kisojen TOP5 taklauksiin 2 pätkää tuli tänään.
Koivu: Tuleehan se sieltä! Parantaa koko ajan.
Koistinen: Ja tällasen jätkän passin leimausta arvottiin.....

Ja ruottalaiselle erityismaininta. Piti entuudestaan tutun linjansa; tarkaa ensin ja sit pilli taskuun. Ok, Pyörälä olis heittäny takavyöstä sen Radulovin (vai kuka olikaan Frolov) jos olis jaksanu, joten kyllä sen jäähyn hyväksy. Mutta Kharitonoville olis voinu sen kympin antaa.
 

Syötä!

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool ja England
Ottelu ratkesi Sean Bergenheimin polvitaklaukseen, Mikko Koivun selästätaklaukseen ja Pjotr Stshastlivyin loukkaantumiseen! Sen jälkeen "ronssiryssä" tiesi, että kaukalossa voi sattua, alkoivat varomaan/pelkäämään ja menettivät itseluottamuksensa.

Suomi pelasi kuten aina: maailman tiiveintä viisikkopeliä (näin antsamertarantamaisesti ilmaistuna). Yksi virhe ei vielä ratkaise mitään, sillä kaveri paikkaa tai viimeistään maaginen Jokeri-mies Lehtonen. Luotettiin, että yksi maali saattaa ratkaista ottelun ja niinhän se tekikin. Oli oikeus ja kohtuus, että Suomelle finaalipaikan ratkaisivat ehdottomasti Suomen joukkueen parhaimmat pelaajat Mikko Koivu, Tuomo Ruutu ja Ville Koistinen. Hienoja pelaajia, kansainvälisen tason huippupelaajia, toisin kuin toiset...

Kärppien J-P Laamanen ja Jari Viuhkola pelasivat paskasti, Mika Pyörälä oli paras Kärppien pelaaja. On miltei käsittämätöntä, että noinkin huonosti, mitä Viuhkola ja Laamanen pelaavat, saa peliaikaa turnauksessa, jossa on periaatteessa maailman parhaat pelaajat paikalla. Ei ole kyllä maailman taso kovinkaan kummoinen, kun kerran Laamanen ja Viuhkola turnauksessa peliaikaa saavat. Kärppien kannattajana en ole ollenkaan tyytyväinen omien pelin tasoon. Ehkä se Suomen viisikkopelin tiiviys, joukkuehenki tai joku selvittää sen, että Laamanen ja Viuhkola peliaikaa saavat.

En ole tätä viestiketjua lukenut. Mitä Lasse Kukkoselle tapahtui kolmannessa erässä, kun ei erässä pelannut? Jatkoajalla hän taas pelasi, mutta ei 3. erässä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös