Väittelyä pikaruokaravintoloista

  • 366 015
  • 1 772

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Mielestäni monikaan asia ei ole hölmömpää kuin palauttaa ruokaa keittiöön. Siinä sitten odotellaan taas lisää ja seuralainen ehtii omansa syödäkin siinä välissä.

Tuollaisiin paikkoihin ei vain enää mennä uudelleen ja jos nyt niin paha mieli on, niin sitten voi tarjoilijalta pummata ilmaiset kahvit. Eri asia olisi se, jos ruoka on syömäkelvotonta, semmoiseen en ole vielä törmännyt. Pahaa ruokaa on toki tullut vastaan mikä kuitenkin on vaikuttanut ihan oikein valmistetulta.

Pitäisikö silloinkin palauttaa varmuudeksi?

No joo. Keskustelu tässä topicissa alkaa menemään hieman jo sivuraiteillekin, mutta kyllähän se on hyvä tapa ilmoittaa ravintolan henkilökunnalle siis kuten tarjoilijalle, että pihvi ei ole halutulla paistoasteella paistettu jos näin asiat ovat. Tämähän on jo ennen kaikkea ravintolankin kannalta myös hyvä asia, jos asiakas kertoo korjaavan palautteen jos aihetta siihen on. Ei se ravintola siitä muuten mihinkään kehity, mikäli kaikki asiakkaat vaan tyytyvät osaansa. Se on sitten tietenkin eri asia kiinnostaako asiakasta ravintolan kehittyminen siinä vaiheessa kun edessä on väärän paistoasteen liha. Tähän taas taitaa olennaisesti vaikuttaa se kuinka usein asiakas k.o. ravintolassa käy syömässä ja kuinka mieltynyt hän muuten ravintolaan on.

Eli Hesburger ei ole pikaruokaravintola.

Ei ole ei, kuten tuossa ylempänä kerroin.

Hesburger omilla kotisivuillaan kaikesta huolimatta mainostaa olevansa pikaruoka-alan edelläkävijä

McDonalds on kuitenkin oman ilmoituksensa mukaan perheravintola. Siitä en tosin ole aivan varma onko tämä koko yrityksen virallinen kanta, mutta näin ravintolapäällikön suusta. Minä olen toki asiasta eri mieltä.

Mikäs ravintola se Mc Donald's sitten on? Kommentoit, ettei Hesburger ole pikaruokaravintola, mutta oletko sitä mieltä että Mc Donald's taas sitten vastaavanlaisella konseptilla sitä olisi?

Itse sanon, että esimerkiksi Hesburger että Mc Donald's ovat sekä pikaruoka- että myös perheravintoloita. Nämähän eivät mielestäni ole toisiaan kumoavia ravintolatyyppejä ja eikä ole olemassa kaiketi mitään lakia, etteikö ravintola voisi olla kuin yhden sortin ravintola.

Lisätäänä tähän vielä se, että pikaruokaravintolan ajatuksena on, että ruoka on valmiina ennen asiakaskohtaamista, eli ruokaa on valmiina lämpimänä odottamassa, ja se voidaan tarjota asiakkaalle heti tilauksen yhteydessä. Normaalissa ravintolassa ruoka tehdään vasta tilauksen jälkeen.

Tämä on ehkä hieman harhaanjohtava selvitys pikaruokaravintolasta. Tämän mukaanhan voisi saada jopa kuvan, että tavallinen lounasravintola, missä on noutopöytä on pikaruokaravintola. Kyllähän sielläkin useammin se ruoka on valmiina asiakasta odottamassa.


Wikipedia muuten sanoo tällä tavoin pikaruoasta. Pikaruokaravintola on sitten taas pikaruokaa myyvä ravintola...

Eli ei sen ruoan nyt välttämättä tarvitse valmiina olla niin, että asiakas kun tilaa niin se saa ruoan saman tien kouraansa. Ennen kaikkea käsitteellä pikaruokahan tarkoitetaan ruoan valmistustapaa. Pikaruoan valmistustapa on nopea, helppovalmisteinen jne. ja tällaisia ovat esimerkiksi pitsat ja hampurilaiset tai salaatit ja jotkin leivät, jolloin niitä myyvät ravintolat lasken pikaruokaravintoloiksi. Se mitä itse hain alunperin takaa tuolla kysymyksellä, että onko Rosso pikaruokaravintola, niin on se, että lasketaanko se mihinkä ravintolatyyppiin kuuluvaksi, kun siellä myydään sekä noita nopeasti valmistettavia ruokia että myös ihan tavallistakin murkinaa...

Tuo seurusteluravintola-käsite on itselleni hieman vieraampi. Toisaaltahan kaikki ravintolat voisivat olla tällaisia, kun eikö nyt kaikissa voi seurustella? Jotekin tuo seurusteluravintola luo minulle mielikuvan ravintolasta, mikä on hieman normaalia hienompi, tunnelmallisempi ja tasokkaampi sekä siellä myydään hieman laadukkaampaa ruokaa esimerkiksi a'la cartea.

Sitten kun aletaan tarkemmin miettimään näitä ravintolatyyppejä, niin voidaan mielestäni ravintolat luokitella tyyppeihin niin yleisen viihtyvyyden tms (seurustelu, perhe). sekä ruoan valmistustavan perusteella (a'la carte, lounas, pitopalvelu,pikaruoka). Eli esimerkiksi näin ollen Mc Donald's on sekä perhe- että myös pikaruokaravintola ja jokin a'la carte ravintola sekä seurustelu- että a'la carteravintola. Näin minä tämän luokittelun näkisin...
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Mikäs ravintola se Mc Donald's sitten on? Kommentoit, ettei Hesburger ole pikaruokaravintola, mutta oletko sitä mieltä että Mc Donald's taas sitten vastaavanlaisella konseptilla sitä olisi?

Sanoin tuolla aikaisemmin tiedustelleeni McDonaldissa eikö tämä ole pikaruokala vartin ruokaa odotettuani. Minulle kerrottiin, että ei ole. Oletin Hesburgerin kuuluvan tähän samaan kastiin, mutta hyvä homma myöntää se rehellisesti kotisivuilla.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Oletin Hesburgerin kuuluvan tähän samaan kastiin, mutta hyvä homma myöntää se rehellisesti kotisivuilla.

Näin minunkin mielestäni. En ymmärrä minkä takia pitäisi salailla tietoa siitä, että on pikaruokaravintola. Tai kai siihen lähinnä jokin häpeä tai alemmuudenarvontunne tms. vaikuttaa, mutta mielestäni on turhaa tuollaista esimerkiksi hävetä. Jokainen asiakashan sen kuitenkin joka tapauksessa tietää mikä ravintola on mennessään ovesta sisälle. Minun mielestäni yritykselle olisi parasta myöntää suoraan itsellensä mikä on ja mitä tekee, mitkä on vahvuudet/heikkoudet ja kehittää toimintaansa tältä pohjalta, eikä jäädä varjelemaan tietoa siitä että sattuu olemaan pikaruokaravintola. Ravintolahan se on siinä missä muutkin, vaikka konsepti onkin erilainen. Se yrityksen tekemä voittohan se tärkein on, josta taas itselläni ei ole tietoa kumpi kannattaa paremmin a'la carte vai pikaruokaravintola bisnes? Hinnat on tietenkin suolaisemmat a'la carte ravintoloissa, mutta niin on myös ne raaka-ainekulutkin...
 

AnFa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Ilmeisesti Joensuussa ja Kuopiossa on vain sattunut epäpätevät kokit näihin S-ryhmän ketjuravintoloihin, koska itse olen joka kerta porissa saanut molemmista esimerkin ravintoloista pihvini juuri oikein kypsennettynä, oli tilaus sitten rare, medium tai well done...

Ps. Jos kypsyysaste on väärin, niin jokainen viksu asiakas mainitsee asiasta ja palauttaa pihvin keittiöön.

Ei ole ongelma ollut pelkästään Joensuussa tai Kuopiossa. Yleensä juuri näillä paikkakunnilla ei joudu syömään noissa paikoissa. Enkä tosin ole enää tilannut pitkiin aikoihin pihvejäkään noissa paikoissa, koska laatu on taattu. Ovela muuten tämä ero, että täällä idässä voi tilata suomeksi kypsyysasteen toisin kuin rannikolla.

Ps. Jos kypsyysaste on väärin, niin mainitsen kyllä asiasta suoraan, mutta en todellakaan jää odottelemaan uutta pihviä. Käytän näitä einesravintoloita siis ainoastaan työpaikkaruokailuun nykyään.
 

lihaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
En ole aikoihin syönyt Mäkkärillä, Hesburgerissa tai Rossossa. "Perheravintoloissa" syökööt perheet ja à la carte ravintolaksi naamioituneessa pikaruokakuppilassa syökööt asiasta pitävät.

Kun haluan pikaruokaa, käyn karvakäsien kebabpaikoissa ja muutaman kerran vuodessa syön ihan oikeassa ravintolassa. Täällä Lahdessa Roux niminen syöttölä on aika hyvä, mutta vähän hintava.

Edit: Isku Arenan avotulella grillattu makkara on kaupungin parhaita pikaruokia. Suosittelen vierasfaneillekkin! Niitä kun vetää pari tuulensuojaan ja bissen päälle, niin jaksaa seuraavaan erätaukoon!
 
Viimeksi muokattu:

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Hinnat on tietenkin suolaisemmat a'la carte ravintoloissa, mutta niin on myös ne raaka-ainekulutkin...
Voisin varovasti veikata, että henkilöstökulutkin ovat korkeammat a'la carte -rafloissa. Jos Hese ei ole pikaruokala, vaan perheravintola, niin tarjotaanko siellä perheruokaa?
 

scholl

Jäsen
Ruuan saa nopeammin kuin McDonaldsista.

Ei pidä paikkansa. Kyllä Amarillo, Chico's ja kumppanit ovat usein niitä, joissa ruoan saaminen kestää käsittämättömän kauan. Jossain Ison Omenan tai Bulevardin Chico'sissa jossain perusburgerissa saattaa olla esim. 45min toimitusaika.

Tuoreudella tarkoitetaan sitä, että kaikki ruoat vain lämmitetään. Ruoat on tehty jossain muualla valmiiksi, eli ne ovat suoraan sanoen eineksiä.

Amarillon ongelma on juuri se, että kaikki on pakasteita. Jos puhutaan esim. kunnon burgereista, joita Suomessa ei oikein osata tehdä (Ilmeisesti liian vaativaa suomalaiskokeille) niin niissä pihvi todellakin tehdään paikan päällä ja sitten grillataan niin, että asiakas voi valita kypsyyden. Amarillossa sen on käytännössä mahdotonta, koska ne ovat pakastepihvejä, joten ne pitää tehdä kypsiksi. Aika vastenmielistä sinänsä.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Amarillon ongelma on juuri se, että kaikki on pakasteita. Jos puhutaan esim. kunnon burgereista, joita Suomessa ei oikein osata tehdä (Ilmeisesti liian vaativaa suomalaiskokeille) niin niissä pihvi todellakin tehdään paikan päällä ja sitten grillataan niin, että asiakas voi valita kypsyyden. Amarillossa sen on käytännössä mahdotonta, koska ne ovat pakastepihvejä, joten ne pitää tehdä kypsiksi. Aika vastenmielistä sinänsä.
Onnistuin kerran saamaan Tampereen Amarillossa burgerin medium-pihvillä. Vahinko vaan, että tilasin chicken burgerin. Alkuperäinen tilaus kesti suhteellisen kauan, mutta uusintayritys tuli sentään aika vikkelään pöytään.

Ja kun nyt Tampereen paikoista aloin puhua, pahin ravintolan nimellä kulkeva pikaruokapaikka on Koskikeskuksen Manhattan. Ihan silkkaa liukuhihnamoskaa surkeilla lisukkeilla. Sijainnin takia tuolla tuli joskus käytyä. En keksi kovin äkkiä muuta hyvää syytä vierailla tuossa kioskissa.

Allekirjoitan myös palvelun hitauden Chico'sin kohdalla, ainakin mitä Viikin Prisman tapaukseen tulee. Päätin lounastaa siellä samaan aikaan kun kurdit pesivät autoani. Ensi kerralla tyydyn shoppailemaan. Oli jopa tässä genressä huono burgeri. En oikein ymmärrä, millä nuo yrittävät saada asiakkaita. Ruoka on pikaruokaa, taso vaan todella heikko. Palvelu on hidasta, hinnat taas korkeita.
 

Gellner

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Allekirjoitan myös palvelun hitauden Chico'sin kohdalla, ainakin mitä Viikin Prisman tapaukseen tulee. Päätin lounastaa siellä samaan aikaan kun kurdit pesivät autoani. Ensi kerralla tyydyn shoppailemaan. Oli jopa tässä genressä huono burgeri. En oikein ymmärrä, millä nuo yrittävät saada asiakkaita. Ruoka on pikaruokaa, taso vaan todella heikko. Palvelu on hidasta, hinnat taas korkeita.

Chico's on huono, mutta ei läheskään niin huono kuin Rosso. Eiköhän se ole juuri tuo sijainti, millä Chico's pärjää. Jokaisessa kauppakeskuksessa ainakin pk-seudulla on Chico's, monissa paikoissa ainut rafla, joten sinne on mentävä jos tahtoo shoppailun yhteydessä syödä.
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Mielestäni monikaan asia ei ole hölmömpää kuin palauttaa ruokaa keittiöön. Siinä sitten odotellaan taas lisää ja seuralainen ehtii omansa syödäkin siinä välissä.

Jos syö yhtään paremmassa ravintolassa, myös seuralainen saa uuden annoksen (samaan aikaan omasi kanssa), vaikkei hänen annoksessaan olisi ollut mitään moitittavaa.

Luuleeko muuten täällä joku ihan tosissaan, että kaiken maailman rossoissa ja chicoseissa nähdään enemmän vaivaa sen annoksen eteen kuin mäkkärissä?
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Luuleeko muuten täällä joku ihan tosissaan, että kaiken maailman rossoissa ja chicoseissa nähdään enemmän vaivaa sen annoksen eteen kuin mäkkärissä?

Riippuen paljon siitä mitä tilaa...mutta kyllä mä luulen.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Luuleeko muuten täällä joku ihan tosissaan, että kaiken maailman rossoissa ja chicoseissa nähdään enemmän vaivaa sen annoksen eteen kuin mäkkärissä?
Ei niissä juuri nähdä, valitettavasti. Kyllä nuo aika pitkälti eines- ja pakastepohjalta menevät. Itseäni vituttaisi maksaa jotain 13 erkkiä annoksesta jossa kuumennetun lautasen reunalla on höyrytettyjä pakastevihanneksia, keskellä hötöinen kanapihvi tms ja lisukkeena ylikypsää riisiä. Annos on tietenkin viimeistelty jakeluauton isoissa astioissa paikalle tuomalla valmiskastikeella. Väsään tuollaisen setin olemattomalla vaivalla kotona ja paljon halvemmalla, paitsi etten vaivautuisi noin kuppaisen lopputuleman eteen tahrimaan keittovälineistöä vain lämmittääkseni pakasteita ja eineksiä. Parempaa pitää saada aikaan jos on tarkoitus syödä eikä pelkästään mättää.

Vaatikaa hyvät ihmiset ruoaltanne vähän enemmän. Mäkkärit sun muut ovat asia erikseen, siellä pelin henki on selvä ja homma on jotenkin balanssissa, tarjonta ja odotukset sentään kohtaavat. Chicoseissa ja rossoissa asiaan vihkiytymätön kuvittelee ikään kuin asioivansa Oikeassa Ravintolassa, mutta saa alkuruoakseen lantturaastetta ja haarukoi pääaterialla jonkun pitkätukan lämmittämiä eineksiä.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
No nyt on sitten keskustelu rönsyillyt siihen, onko Rossossa yms paikoissa ruoka hyvää vai ei. Kyse on siitä ovatko tällaiset paikat pikaruokapaikkoja kuten hese ja mäkki.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
No nyt on sitten keskustelu rönsyillyt siihen, onko Rossossa yms paikoissa ruoka hyvää vai ei. Kyse on siitä ovatko tällaiset paikat pikaruokapaikkoja kuten hese ja mäkki.

Pikkuisen ihmetyttää myös miksi joku yleensä menee uudestaan syömään einespaikkoihin jos ruoka ei ole maistunut. Jos taas ruoka maistuu niin olkoon vaikka pakastettuja lehtokurpan nänninäkäreitä voisulan ja moottoriöljyn kanssa annosteltuna.

Itse suosin laidasta laitaan semihyvätasoisia oikeita ravinteleja ja välillä Alepan baaria keltaisilla lapuilla. Lounastauko on muutenkin hauskempaa käyttää vaikka panemiseen.
 

scholl

Jäsen
Itseäni ihmetyttää erityisesti se, miten Chico'sissa 0,33l pullo bisseä voi maksaa 5,80e. Hemmetin epäilyttävän epämiellyttävä sisustus ja palvelukin välttävää ja silti 5,80e. Joissain paikoissa ongelma on juuri se, että vaihtoehtoisia baareja ei ehkä ole, jos pitää mennä parille, kun odottelee esimerkiksi juuri sitä, että mr. pesijä pesee autoa. Eli siis ruoka niissä on vielä ihan ok hintainen, mutta juomat ovat karanneet todella paljon. Varmaan joku 50% nostettu hintoja parissa vuodessa.
 

AnFa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Pikkuisen ihmetyttää myös miksi joku yleensä menee uudestaan syömään einespaikkoihin jos ruoka ei ole maistunut.

Varmaan viittaa osittain minuun. Mieluummin syön Rossossa tai Amarillossa ilmaista tai lähes ilmaista ei niin hyvää ruokaa, kuin maksan hyvästä ruuasta täyden hinnan. Tämä siis joka päiväisessä ruokailussa. Jos taasen haluan mennä kunnolla syömään ja viettämään iltaa, niin kierrän kyllä nämä paikat kaukaa.

Ja uskallan edelleen väittää, että esimerkiksi Amarillossa saa ruuan ainakin yhtä nopeata kuin McDonaldsissa, jos valitsee mäkistä sellaisen hampurilaisen mitä ei ole valmiiksi tehty. Ruuhka-aikaan McDonaldsissa joutuu odottamaan jonossa ja Amarillossa pöydässä. Merkittävää eroa ei ole sillä ajalla, kun astuu ravintolaan sisään siihen, että ruoka on naaman edessä.
 

jiimo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, HJK
Ja uskallan edelleen väittää, että esimerkiksi Amarillossa saa ruuan ainakin yhtä nopeata kuin McDonaldsissa, jos valitsee mäkistä sellaisen hampurilaisen mitä ei ole valmiiksi tehty. Ruuhka-aikaan McDonaldsissa joutuu odottamaan jonossa ja Amarillossa pöydässä. Merkittävää eroa ei ole sillä ajalla, kun astuu ravintolaan sisään siihen, että ruoka on naaman edessä.

Itse odottelin maaliskuussa Joensuun Amarillossa jotain burgeria 45 minuuttia. McDonaldsissa en ole varmaan odottanut edes puolta tuosta ajasta. Omasta mielestäni juuri S-Ryhmän ketjuravintoloissa on maailman hitain palvelu.
 

kakkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Amarillo pikaruokala?

Ainakin itse kun käyn illalla syömässä (esim just Amarillo) niin menen pöytään..tilaan heti bissen ja napostelen niitä snaksuja sen 5-10min mitä menee tilauksen ottamiseen. Sitten yleensä jotain alkupalaa (ja toinen bisse). Alkupala tulee jonkun ajan päästä ja sapuskaa saa yleensä varmaan jotain 45min sen jälkeen kun olen ravintolaan tullut.

Pikaruokaa? Sama aikataulu kuin Mäkissä? Huhhuh.

Ei mennyt muutenkaan jakeluun muutamat kommentit. Kai nyt Amarillossa saa pihvin kypsyysasteen valittua? Ainakin omassa tapauksessani. Onkohan jollain nyt vähän termit sekaisin.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Pikkuisen ihmetyttää myös miksi joku yleensä menee uudestaan syömään einespaikkoihin jos ruoka ei ole maistunut.
En minä vapaa-ajallani menekään, kost' Jumala, Chicosiin tai Rossoon, siis enää vuosikausiin. Joskus nuorena ja mistään mitään ymmärtämättömänä saatoin noin menetellä, mutta ihminen oppii kun sössii.

Toisin on torvet joskus keskellä bisnespäivää kun lounaskin olisi hyvä vetäistä. Tilanne saattaa olla että nyt menet tuonne sekos-ketjun sikokseen nyt heti tai et ehdi syödä ollenkaan ennen iltaa. Onneksi harvoin joutuu ihan noin traagisesti selkä seinää vasten. Usein pk-alueella on siedettävän matkan päässä jokin "oikea pikaruokapaikka", kuten hampurilaisravintola tai vastaava, jossa nälkä poistuu mielikuvituksettomalla joskin vitutusta verraten niukasti generoivalla tavalla. Tietää mitä saa. Tai tiedänhän minä mitä Chico'sissa tai Rossoissa saa, mutta siitä tulee vaan korskeampi vitutus ja siksi vältän niitä. Parempi on tietysti jos ehtii syödä jotain kunnollista ja ilman kiirettä.
 

scholl

Jäsen
Vaatikaa hyvät ihmiset ruoaltanne vähän enemmän.

Eivät suomalaiset vaadi mitään. Ja kun on se keskustapuolueen vihreä sok-bonus-kortti lompakossa niin vielä vähemmän. Heidät on aivopesty. Pitkältihän huonous tai vähintäänkin keskinkertaisuus monella alalla Suomessa johtuu siitä, että keskusliikkeet ovat laajentaneet toimintaansa joka alalle. En tiedä toista maata, jossa olisi niin vähän yksityisten yrittäjien pyörittämiä ruokaravintoloita kuin Suomi.

Vaikka ravintolassa olisikin joku duunissa, jota ruoka hieman kiinnostaisi niin siinä vaiheessa kun hän huomaa, että ketjua johtaa Matti Vanhasta idolinaan pitävä byrokraatti, joka vielä eilen vastasi rautakaupasta niin se mielenkiinto voi kadota hyvinkin pian.

Toisaalta Suomessa on maantapa se, että kaikki on huonoa. Ostetaan huonolaatuisia, tyylittömiä vaatteita, juodaan Karjalaa ja muita huonoja oluita ja ajetaan Corollalla. Sehän on silloin oikeus ja kohtuus, että myöskin ruokapaikat ovat yhtä huonoja. Tämä kansa ei ansaitse parempaa.
 

Erkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset
Itse odottelin maaliskuussa Joensuun Amarillossa jotain burgeria 45 minuuttia. McDonaldsissa en ole varmaan odottanut edes puolta tuosta ajasta. Omasta mielestäni juuri S-Ryhmän ketjuravintoloissa on maailman hitain palvelu.

Samanlaisia kokemuksia itselläkin, tosin muilta paikkakunnilta kuin Joensuusta. Erityisesti Rosso on sinne erehdyttäessä ollut palvelun nopeuden osalta aivan perseestä. Safkan lisäksi myös laskun/toisen bissen/ylipäänsä palvelun saaminen on käsittämättömän hidasta kun henkilökunta on jossain takahuoneessa sanaristikoita ratkomassa. Amarillossa palvelu on ollut aavistuksen, mutta vain aavistuksen parempaa. Ylipäänsä S-ryhmän paikkojen palvelunopeuden vertaaminen purilaismestoihin tuntuu absurdilta ajatukselta, niin valtava on kyseinen ero.
 
Suosikkijoukkue
Mestaruuden jälkeinen krapula 2022-
Nyt kun päästiin itse asiaan, eli ruokaan, niin olenko ainoa, joka käy ihan mielellään noissa Amarilloissa ja Chicoissa syömässä?

Missä stadissa kannattaa käydä safkaamassa sitä hyvää ruokaa?
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
En tiedä toista maata, jossa olisi niin vähän yksityisten yrittäjien pyörittämiä ruokaravintoloita kuin Suomi.

Ei tyhmä suomalaisyrittäjä pärjää, kun se kuuliaisena maksaa veronsa eikä hae salaattiaineitaan S-marketin roskiksesta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös