Uutta nousua hakemassa – Porin Ässien peliotteet 2019–2020

  • 175 039
  • 1 277

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
Keskiviikon SaiPapeli tulee olemaan hyvin paljastava Ässien valmiudesta nyt alkaviin ratkaisupeleihin. Syksyllä SaiPa voitti pelin 3-0 juurikin sillä taktiikalla mitä se nytkin tulee yrittämään. Ässät pidetään nollilla ja itse tehdään maali pari Ässien virheistä. Ässiä vastaan pätevä taktiikka vai onko vieläkin? Pyöritään kyllä nurkissa, mutta maaleja ei tule. Ässät voitti Lappeenrannassa tekemällä kaksi maalia heti alkuun, mutta loppu pelattiin nollanollaa. SaiPalla on nyt kaksi 1-0 voittoa peräkkäin, joten peräpää on pitänyt kaksi nollaa jo peräkkäin ja ässäpeli mukaanlukien joukkue on pelannut 8 erää putkeen päästämättä maalia.

Lisäksi on käymässä niin, että kun hyökkäyksen piti vahvistua se sensijaan nyt heikkeneekin selvästi. Appelgrenin ja Lähteenmäen putoamiset kuvioista vievät pois kaksi kokenutta hyökkääjää, tilalle keskenkuntoiset Kivelä ja Juhola. Hirvonen tulee onneksi niin vielä on sentään ykkös- ja kakkosketju vakiintunessa muodossa.Toistaiseksi.

Vielä on viikko aikaa vahvistaakin hyökkäystä ja jos sitä pleijaripaikkaa oikeasti halutaan niin olisi jotain edes yritettävä. Katteltu ja ihmetelty on jo kuukausitolkulla.
 

luotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Die Mannschaft, Bayern München
Otteluun valmistautumiseen, varsinkin kotiotteluiden osalta pitäisi miettiä uusia keinoja. Nyt esim. kaksi viimeistä peliä on alkanut niin, että ollaan pyöritty ensimmäiset vaihdot täysin omissa eikä ole päästy lainkaan kiekkoon käsiksi. Kotiotteluissa tätä on nähty liian usein tällä kaudella. Valmennuksen pitäisikin miettiä sitä, onko kyse puutteista alkuveryttelyssä vai peliin latautumisessa. Joka tapauksessa liikkeen kanssa on ollut ongelmia, ollaan jääty ihan telineisiin.

Paljon muutakin purtavaa heittäisin valmennukselle: miksi tulee niin usein vääriä vaihtoja, miksi Salmela pelaa joka pelissä, vaikka esitykset ei sitä edellyttäisi, mihin on kadonnut Tiivolan vire tai miksi Spinkkien hyvyyttä ei nähdä (esimerkkeinä vaikkapa Jukuri-ottelun jatkoajan peluutus tai eiliset jäähylle istuttamiset).
 

regularflex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Lenni Killinen on nuorten kisojen jälkeen nostanut toivotusti tasoaan. Neljä maalia yhdeksään otteluun on erinomainen tahti ja juuri sitä, mitä tilattiin. Eli hienoa Lenni! Tämä ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että yhtä kovaa vahvistusta vielä tämän kauden joukkue huutaa.

Tällä hetkellä Spinkit + Hirvonen on voittava koostumus koko liigankin mittapuulla. Samoin Kivenmäki-Killinen parivaljakko on kuuma. Tiivolan kokonaisvaltaisen pelin taso on kuitenkin laskenut. Siksi olenkin miettinyt, että "the siirtotakarajavahvistus" voisi olla snaipperin sijaan myös fiksu kahden suunnan sentteri kirittämään Tiivolaa. Esimerkkinä pelaajasta, joka voisi tulla kyseeseen on Turo Asplund. Järkevä, kokenut ja kykenee myös pisteiden tekoon.
 

piru

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Paljon täällä huudellaan ettei yksi tai kaksi uutta kaveria toisi mitään apua. Olen toista mieltä koska viisivastaanviisipeli on pääasiassa ollut riitävällä tasolla joten yksikin kaveri voi tuoda esim. umpisurkeaan 5-3 yv kuvioon ja rankkareihin ratkaisevan avun ja sitä kautta koko joukkueelle lisäbuustia ja itseluottamusta, sen puutettahan ovat nuoret pelaajat valitelleet. Eli nyt on Kerttulan aika viimein toimia ja antaa näytöt että homma on näpeissä .
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: ks

SlamDunk71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Paljon täällä huudellaan ettei yksi tai kaksi uutta kaveria toisi mitään apua. Olen toista mieltä koska viisivastaanviisipeli on pääasiassa ollut riitävällä tasolla joten yksikin kaveri voi tuoda esim. umpisurkeaan 5-3 yv kuvioon ja rankkareihin ratkaisevan avun ja sitä kautta koko joukkueelle lisäbuustia ja itseluottamusta, sen puutettahan ovat nuoret pelaajat valitelleet. Eli nyt on Kerttulan aika viimein toimia ja antaa näytöt että homma on näpeissä .
Yhdellä tai kahdella pelaajalla voi olla isokin vaikutus. Täytyy myös muistaa että vaikutus voi olla joko positiivinen tai negatiivinen. Neutraali vaikutus taasen muuttuu negatiiviseksi, koska tällöin maksettaisiin tyhjästä.

Lisäksi kriteereiksi toivottavasti muut kuin sopivuus 5-3 yyveelle tai pilkkuihin. Jos Ässien kaudesta laskettaisiin kaavaa niin loppukaudesta pilkuille mennään vielä kerran ja 5-3 yyveetä saataisiin 2-3kpl. Tarvisin uuden kaverin olla näissä melko tehokas.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Ei sitä nyt parhaalla tahdollakaan kauniiksi pääse kehumaan, kyllähän pelin käsittämätön tärkeys näkyi. Ja tilanne oli aivan ilmaiseksi 3-0, vaikka peli ei ollut kunnolla edes alkanut.. olipahan kyllä niin valheellinen ottelun alku kuin olla voi. SaiPan kiri jäi kuitenkin toista erää lukuunottamatta hyvinkin torsoksi

Eipä mitään, pääasia että ollaan niskan päällä viikonloppuun lähdettäessä..
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Kuten Atu sanoi, ansaittiin pomput alussa.

Tai ei sanonut 'ansaittiin', lisäsin sen tuohon. Mutta tän tärkeysluokan pelissä nekin toki otetaan vastaan. Ässillä on oma kilpajuoksunsa, mutta SaiPan kiirastuli sai aika paljon lisää lämpöä 1. erän myötä.

Hieman meinas jännittää 2. erän jälkeen, toisaalta lähihistoria on osoittanut, että nyky-Ässät löytää keinot haalia sen voiton. Vaikka ote näyttäis kerran jo kirvonneen.

Salmion räppäsy Rekosen ja Juholan alustamana oli pelin kliimaksi. Hatunnosto myös jykevälle pakkinelikollemme ja isoimmat minuutit kantaneilla Marttinen-Niemeläinen-Vainio-Taimi, yhtään Stenqvistiä ja Peltomäkeä väheksymättä. Pelasivat omilla vahvuuksillaan suht ehyen illan. Nuoriso-osasto Hirvonen-Killinen ja Otto väläytteli pelipäitään.

Tylorin loukki luo taasen omanlaistansa varjoa. Yhen pelin paikkuu ei ole homma eikä mikään, mutta mites jos on pidemmän aikaa pois. Teoriassa roolien uusjako voi tuoda uusia variaatioita, mutta kyllä aika ohkasella taas mennään.
 
Viimeksi muokattu:

TwistedKites

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kuten toisaalla sanoin: Kivenmäeltä hyvä peli ilman tehoja, mutta kyllähän tässä vaikka Ässät on ottanut pisteitä niin kaksikko Kivenmäki-Tiivola on tehollisesti ollut vaatimaton: 10 otteluun Tiivolalla 1+2=3 ja Kivenmäellä 1+3=4. Välillä vierellä ollut ja saikutellut paljon pienemmän peliajan Lenni Killinen on samaan aikaan tehnyt 8 otteluun 4+0=4. Vertailun vuoksi vaikkapa Mikko Salmion tehot viimeiseet 10 otteluun: 3+5=8

Tyson siirtyi (yksin) Ässien maalipörssin kärkeen 13 osumalla.
 

Blade80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Peltomäki taitaa tällä vauhdilla hilata itsensä Vuorisalon edelle pakkihierarkiassa. Selkeästi valmennuskin antaa vastuuta jo kun pääsi pelaamaan AV:takin.

Rekonen - Salmio parivaljakko alkanut vertymään ja sitä leveyttä tarvitaan, varsinkin jos Tylor tuosta huilaa vaikka loppuviikon. Myös nelonen on onnistunut maalinteossa ja siinä mielessä pullat hyvin uunissa.

Kuten TK tossa edellä, niin kaikesta huolimatta toinen kärkikenttä on jotenkin jäämässä piippuun. Tiivolan ja Kivenmäen tehot ovat hukassa, Killinen tehnyt maaleja viime peleissä, mutta tällä hetkellä kentällinen on paljon huonompi kuin yksilötaidon perusteella pitäisi olla.
Yhteispelinsä hyökkäyspäähän ei vaan ota toimiakseen. En tiedä kannattaako ketään heittää bussin alle, mutta kyllä nykyinen Tiivola pitäisi saada hereille tavalla tai toisella...tällä hetkellä tuntuu, että olisipa jatko tehty ennen Rekoselle.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Tyson viimeiseen 9 peliin 8 pinnaa, jos Tylor on poissa niin tulee ottamaan veljensä kultakuupan muutaman pelin päästä
 

Badgers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Peltomäki tekee aika samoilta paikoilta ne maalinsa ja veto lähtee ihan napakasti, on parantanut koko ajan otteitaan.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Peltomäki tekee aika samoilta paikoilta ne maalinsa ja veto lähtee ihan napakasti, on parantanut koko ajan otteitaan.

Alkanut tasasuutta löytymään, lapsukset katoamassa, asiallista kaksinkamppailupeliä, osunut taustamiehen paikalta.

Muutaman kerran kerennyt jo kyseenalaistamaan urakehitystään ja mikä se profiilinsa sitten on. Ehkä olosuhteet ja se tosiasia, että käytännössä astui aikuisten peleihin vasta viime kaudella selittää osan. Ja kenties alkuun liian kovat odotukset.

Paremmalta näyttää, joo. Sama pätee senioripelaaja Rekoseen. Ja terveeseen Salmioon. Niin ne trendit heittelee. Reilun vuoden sisään kerennyt nuolet näyttää aika pahasti toiseenkin suuntaan.

Aika, trendit ja olosuhteet. Ei nuo Korpisalon aikakauden naaraukset ihan suttakaan ole.
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Spinkit ehkä voisivat välillä ajaa röyhkeämminkin keskustaan ja haastaa näin puolustajia (?). Kulmissa ei niin tarvetta rikkoa.
Tämä on kyllä totta, Ässien hyökkääjät harvoin haastavat pakkia, rynnien kohti maalia. Ode on alkanut tekemään tuota hieman enemmän, mutta vielä olisi vaikka kuinka paljon vara parantaa tuossa, koska liike alkaa olla varsin hyvää. Hiukan liian hyvin pysyy pystyssäkin eikä ole aina myymässä jokaista rikettä tuomareille. Yhtä kaikki, jotain nykyinen valmennus on tehnyt oikein, kun Ässät on näissä tilastoissa ylipäätään ihan eri roolissa mihin on viime vuodet totuttu.

E: Siirsin parempaan ketjuun.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Nyt oli iso voitto. Ässät oli selvästi parempi joukkue 50min. Sitten vähän taas niiattiin, mutta kestettiin.

Virheitä tulee edelleen kun on hätä, mutta joukkue taistelee ne yhdessä.

Turkulaisilla on huomenna todellinen pakkovoitto. Pistekin olisi Ässille jo hyvä.

Vielä yksi kunnon taistelu esiin tälle viikolle.
 

TwistedKites

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Niin kuin usein, Tepsi pääsi mukaan kun rebound pomppi oikein sopivasti. 50 minuuttia olikin ehkä kauden tylyintä vieraspelaamista, mutta näinhän nää menee. Haukkua ei voi oikein ketään, kolmonen ei ehkä oikein päässyt vauhtiin vaikka Rekonen vaikutti pirteältä. Ehkä Juhola on vähän eri kartalla. Nelonen oli mahtava, Haapasen ruumis oli tosiaan vaihdettu johonkin siirrokkiin. Taimelta kova peli ja Marttisen kanssa +3.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Nyt oli iso voitto. Ässät oli selvästi parempi joukkue 50min. Sitten vähän taas niiattiin, mutta kestettiin.

En ehtinyt muksun nukkumaanlaiton takia katsomaan ollenkaan viimeistä 15 minuuttia, mutta mietinkin että noinkohan vältytään näin kriittisessä pelissä miltään paniikilta. Ja ilmeisesti ei siis vältytty, tosin Tepsin ensimmäinen maali oli perinteinen pomppumaali, jolla pääsivät mukaan..

Kokonaisuutena kuitenkin erittäin kliinistä peliä, kyllä tässä aika perusvarma ja suhteellisen korkea taso omassa pelaamisessa on saavutettu. Etenkin kun huomioidaan joukkueen nimilista.. huomenna vielä kertaalleen, niin Tepsin kausi alkaa olla hyvin pitkälle ohi. Ja kyllä heille melkoiset paineet kasautuivatkin huomiselle, kun käytännössä koko kauden kohtalo on pelissä..
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Näiltä Tepsin tähdiltä Filppula ja Korpikoski alkaa kyllä parasta ennen päiväys olla jo ummessa. Vetävät varmasti isompaa palkkaa kuin kukaan Ässistä mutta kentällä tämä ei enää näy niin selvästi kuin joskus aiemmin. Nuoret ja nälkäiset vetävät vauhdilla ohitse
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
En ehtinyt muksun nukkumaanlaiton takia katsomaan ollenkaan viimeistä 15 minuuttia, mutta mietinkin että noinkohan vältytään näin kriittisessä pelissä miltään paniikilta. Ja ilmeisesti ei siis vältytty, tosin Tepsin ensimmäinen maali oli perinteinen pomppumaali, jolla pääsivät mukaan..

Kokonaisuutena kuitenkin erittäin kliinistä peliä, kyllä tässä aika perusvarma ja suhteellisen korkea taso omassa pelaamisessa on saavutettu. Etenkin kun huomioidaan joukkueen nimilista.. huomenna vielä kertaalleen, niin Tepsin kausi alkaa olla hyvin pitkälle ohi. Ja kyllä heille melkoiset paineet kasautuivatkin huomiselle, kun käytännössä koko kauden kohtalo on pelissä..
Pakko puuttua epäkohtaan lapsenkasvatuksessa. Jos on Ässien peli menossa, niin sinä ET mene lasta nukuttamaan ennen pelin loppumista! Lapsen psyyke ei kärsi, varsinkaan viikonloppuna, muutamasta kymmenestä minuutista, ja vaimolla ei todellakaan ole oikeutta tästä alkaa napisemaan (jos et ole naimisissa Charlize Theronin tai JLon:n kanssa). Nyt ryhtiä siellä kotikatsomossa!HYmiö tähän loppuun.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Pakko puuttua epäkohtaan lapsenkasvatuksessa. Jos on Ässien peli menossa, niin sinä ET mene lasta nukuttamaan ennen pelin loppumista! Lapsen psyyke ei kärsi, varsinkaan viikonloppuna, muutamasta kymmenestä minuutista, ja vaimolla ei todellakaan ole oikeutta tästä alkaa napisemaan (jos et ole naimisissa Charlize Theronin tai JLon:n kanssa). Nyt ryhtiä siellä kotikatsomossa!HYmiö tähän loppuun.

Teknisesti ottaen näin, mutta kun olen tällainen vuoroviikkoiskä, niin olen täällä omassa kodissa yksin tuon lapsen nukkumaanlaiton kanssa ;) ja neljävuotiaan kanssa homma on ikävä kyllä vielä kohtuu tarkkaa. Noin pienellä ei mielenkiinto eikä jaksaminen riitä seurata peliä loppuun asti, vaikka sitä katseleekin usein alkuun, vaan jossain vaiheessa menee koneelle ja aloittaa Ryhmä Haun katsomisen. Ja koneella en kuitenkaan anna määräänsä pidempään istua varsinkaan illalla..

Parikin vuotta ikää lisää, niin sitten varmaan voidaan katsella jo koko peli yhdessä, sitä odotellessa *ja tähän sydänhymiö*
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Aloin leijumaan hieman ennen kavennusta ja poistuin taajuuksilta heti sen jälkeen. Seuraava vilkasu Ässät aikalisä ja 2-3. Jotenkin niin tuttua.

Mutta tuttua on sekin, että näistä on lopulta voittopuoleisesti selviydytty. Tänään aika monen kulman kautta.

Reilu 40 min kauden yhtä ehyintä peliä. Tepsi riisuttiin aseistaan. Jos ja jos, jos pelin alkupuolella olis Pajuniemi ylivoimalla upottanut, mutta eipä upottanut. Ja Niemeläinen antoi runtua.

Kollektiivisesti saa jakaa kiitosta kautta linjan. Kyllä tuolla iso kasa tasonnostajia löytyy ja sitten kokeneempaa kivireen vetäjää sekä esimerkin näyttäjää Salmio, Taimi, Marttinen...jo pidemmällä otannalla.

Tässä on nyt kuukauden päivät vedetty plusmerkkistä tulosta ja ekoja viikkoja kauden aikana, kun voittopuolisesti pelaajat vetää vahvuuksiensa kautta, läpi linjan. Kauden aikana yksilöillä ollu parempia ja huonompia kausia limittäin. Kun kaikki vetää siellä keskitasoaan ylemmillä portailla, yksilönä ja joukkueena, näyttää tuo touhu hyvinkin mallikkaalta.

Ihan palkitsevia pelejä ollut viime viikot. Kiitos syyspimeiden hailakkaista kärsimysnäytelmistä.
 

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
Hienoa, että pelaajia pleijaripaikka kiinnostaa. Laskin tuossa nopeasti Ässien hyökkääjien keski-iän illan pelissä ja se oli alle 23 vuotta. Eli hyvin nuorella kokoonpanolla mennään. Ei ihme että vähän heilahtelee peli.

Katsotaan nyt huominen peli vielä ennen isompaa hehkutusta.
 

Blade80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Ässät on tällä hetkellä hyvässä tikissä ja siinä mielessä ei voi olla muuta kuin tyytyväinen.
Hirvoselta ihan miehekäs esiintyminen tänään, jalkanopeutta pitäisi ensikaudeksi saada lisää, niin hyvä tulee...samat lääkkeet kuin Kivenmäellekin.

Tiivolan kenttä ei olisi ilman Kivenmäkeä juurikaan mitään ja Kivenmäki ehkä kaipaisi parempia pelaajia ympärilleen.
Tiivolasta ei ole juuri nyt kiekollisessa pelissä mitään hyötyä ja varsinkaan YV:llä pelintekijän paikka ei ole Tiivolan paikka, vaikka Rekosen kanssa yhden värkkäsivät Saipaa vastaan.
Tiivola maalin eteen YV:lle.
Tylorin puuttuminen näkyi toisen YV:n pelaamisessa ja huomasi kyllä miehen merkityksen Tysonille.

Tälläisten pelien jälkeen tuntuu, että kaikki saisivat jatkaa ja kun hävitään, niin kaikki saisi vaihtaa.
Kyllähän nuo alakentät vaikuttavat lupaavilta, jos pystyvät vielä esittämään samanlaista peliä kovempiakin vastaan.
Tai oikeastaan pääasia on, että ketään ei kumarrella ja luodaan painetta vastustajalle...nyt Mäkisten tekemät maalit ovat vain plussaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös