Uutta nousua hakemassa – Porin Ässien peliotteet 2019–2020

  • 175 035
  • 1 277

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Pelillisesti pärjätään.

Paljon oli hyvää ja taas huonoa. Tärkeä piste kuitenkin.

Maalinteon ja peluutuksen kanssa ei pärjätä.
 

Blade80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Ässien peli ilme tällä hetkellä ihan hyvällä mallilla ja mielestäni saada vastustajan maalipaikat pidettyä suht vähissä.
Omassa hyökkäyspelaamisessa edelleen parannettavaa, ei hirveästi tulee peliä edistäviä syöttöjä tai mitään puhkaisusyöttöjä.
YV maaleista ole varmaan yhtään tullut poikittaissyötöstä tai ainakaan suoraan vedettynä.

Spinkit eivät kyllä juuri nyt ole kärki kenttien pelaajia...heitä tarvittaisiin.
Tiivolalla ei ihan niin vahvaa tekemistä kuin parhaimmilaan tällä kaudella ollut, kuitenkin kentällisen peli vaikuttaa ihan pirteältä ja varsinkin Lähteenmäen ja Kivenmäen osalta.
Rekosen kenttä pelaa hyvää neloskentän peliä ja siitä tällä hetkellä isot propsit, koska omalla tekemisellään varmaan sytyttää pelaajia ja myös katsojia.
Appelin haluaisin saada laitaan tuolta sentterin paikalta, ei sinänsä pelaa huonosti, mutta nuo tärkeät aloitukset kun häviää lähes järjestäen niin se ottaa kupoliin.
Tarasov pelaa hyvällä tasolla, maalivahtiongelmia ei ole, joten sen puolesta voidaan olla luottavaisena.

Vähän sellainen tilanne on, että joku tosi kova vahvistus pitää olla, että yksi mies saisi mitään merkittävää aikaiseksi. Sentteri ja Laituri käytännössä pitäisi löytää ja molemmat vielä sen tason pelaajia, että Ässissä ei parempia ole.
Mutta onko siitä enemmän haittaa kuin hyötyä tällä hetkellä, kun joukkue pelaa ja taistelee nimenomaan joukkueena?
 

Marlboro

Jäsen
Näillä otteilla, jos olisi edes välttävä hyökkäys niin sääleihin kyllä mentäisiin. Nyt saa sitten nähdä päättääkö Kerttula&co. pestata jonkun eeroelon vai säästelläänkö tuleville vuosille.
 

Phaneuf#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Tampa Bay Lightning
Ekan kerran alkoi oikeen vituttamaan. 4-3 yv eikä vielä tajuta ketä siellä pitää olla. Tiivola-Salmio ei sinne kuulu ainakaan tämän päivän esitysten perusteella. Spinkit, Otto ja joko Stenkku tai Vainio. Ei tarvita maskimiestä kuten Ipa näytti. En tiedä kuka peluutuksesta vastaa mutta herätys nyt jumalauta!
 

Blade80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Näillä otteilla, jos olisi edes välttävä hyökkäys niin sääleihin kyllä mentäisiin. Nyt saa sitten nähdä päättääkö Kerttula&co. pestata jonkun eeroelon vai säästelläänkö tuleville vuosille.

Elo ei olisi edes ollut mikään ratkaisu Ässien ongelmiin, vaan pelaajan pitäisi olla tyyliä Meskanen, Repo tai vastaava, joka tekee paikkoja ja pistää myös kiekon nuottaan.
 

TwistedKites

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ässien peli-ilme on ollut kuukauden verran positiviinen ja 16 pojoakin saatu kairattua 9 peliin. Tänään kolmosketjulla oli työhaalarit päällä, sääli ettei palkittu maaleilla. Ykkönenkin hyvää tekemistä ja Tarasov maalilla hyvä. Kun aiemmin sanoin Salmion "pelanneen itsensä kuntoon" niin nyt parissa pelissä Jyssy on näyttänyt alkukautta terävämmältä. Alkaakohan irrota? Vainiolla nyt 15 peliin 4+4 ja nolla jäähyä.

Kakkonen oli tänään huono ja omissa vaikeuksissa. Toki taisi pelata usein Ilveksen ykköstä vastaan. Liekö Spinkeillä väsymystä? Puolustuksessa ruotsalaisilta ei kovin vakuuttava ilta kuten ei Salmelaltakaan. Taimelta taas hyvää peruspelaamista. Nelosessa tämä Haapanen on täysin näkymätön ukko. Todennäköisesti rotaatioon kun sairastuvalta saadaan parempi Mäkinen kehiin.
 

Nakkimuki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Montreal
Tiivola oli tänään huono, mutta Kivenmäen ja miksei Saminkin pirteät otteet saivat kentällisen pelin näyttämään pirteältä.
Rekosen kenttä pelaa tällä hetkellä hyvin luo paikkojakin, mutta ei tunnu saavan kukaan ketjusta kiekkoa pussiin.
Spinkeiltä tänään heikohkoa peliä.
Nelosessa Haapanen ihan hukassa ja Appeli näytti erityisesti viimeisessä erässä mielestäni olevan aika raskaalla jalalla ja häviää kaikki tärkeät aloitukset.
Puolustuksesta Åkerström ja Salmela tänään heikoimmat heikkoa avaamista, sekä mieleeni jäi yksi tilanne, jossa Ilveksen hyökkääjä pääsi helposti vain luistelemalla Simonin ohi.
Jyssy ja Olli parhaat puolustuspäässä tänään. Olli antoi olisiko ollut Meskaselle kolmannessa erässä aika komean pomminkin.
Tarasov tänäänkin joukkueen paras pelaaja pari todella tärkeää ja hienoa koppia.
 

Badgers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tarasov jakoi hyviä otteitaan, Taimi ja Marttinen parantaneet koko ajan ja hyökkäyksessä Kivenmäki on parantanut myös, pelaa hyvin kiekollisena ja kiekottomassakin pelaamisessa on mennyt eteenpäin. Nykyinen ykkönen kannattaisi jatkossakin pitää, Killinen voidaan sijoittaa vaikka kolmoseen, kun sieltä sitä tilaa kuitenkin taitaa löytyä (jos Henttonen ei ole jatkossa mukana). Jos tosiaan laskisi ykkösen jatkossa olevan Kivenmäki - Tiivola - Lähteenmäki, kakkonen Spinkit sekä Hirvonen, kolmoseen Rekosen kavereiksi vaikka Killinen ja KIvelä, jäisi Salmion sekä Appelin kavereiksi tarjolle useampikin vaihtoehto, Mäkiset ja Juhola ainakin. Voi tietty joku uusikin ukko kohta saapua, tilanne on jo nyt mielestäni ihan jees, vaikka sitä kokeneempaa laituria tuohon kaipaisi, joka niitä maaleja tekisi.
 

Ainapata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Onhan tuo Ässien peli parantunut kuukauden aikana merkittävästi. Oikeastaan Hedbergin poistumisen jälkeen ja Vainio toi ryhtiä puolustukseen. Myös Marttinen alkaa pääsemään kuntoon. Taimi myös parantaa ja Lähteenmäki alkaa saamaan pelistä kiinni. Vahvistuksia huudetaan, mutta odottaisin sairastuvan tyhjentymistä, on annettava mahdollisuus palaajille. Alkaa olemaan taas kilpailua pelipaikoista ja päästään kierrättämään nuoria pelaajia. Peli- ilme on nyt hyvällä tasolla. Joukkueena Ässät tuolta nousee play- offiin.
 

Badgers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jos laskee, että sieltä tulee kisoista palaava Killinen ja Kivelä myös pian, onhan silloin jo joukkueen kokoonpano tämänpäiväistä vahvempi ja Miro Mäkinen pelasi alkukaudella ihan ok ja Juhola toisi myös sitä voimaa laituriosastolle, tilanne on ihan ok, vaikka voidaan edelleen toivoa niitä kovia vahvistuksia tuohon mukaan.
 

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Mietiskelin tuossa Lukkopelin jälkeen sellaista ei faktoihin perustuvaa teoriaa, jossa lopuissa peleissä keskimäärin pitäisi voittaa alempana olevat ja hävitä ylempänä oleville. Ymmärrän, että tämä ei toimi 100 prosenttisesti, vaan muutama peli hävitään alempana olevia vastaan ja vastaavasti muutama peli voitetaan ylempänä olevia vastaan. Ennen tämän illan kierrosta tilanne oli mielenkiintoinen siinä mielessä, että Ässillä oli 10 peliä jäljellä alempana olevia vastaan ja tähän perustuen loppukauden pisteolettama olisi ollut 30 pistettä. SaiPalla oli ”heikompia” joukkueita vastaan pelejä jäljellä 9, tästä pisteolettama 27 pojoa. Kalpalla taas pelejä huonommin sijoittuneista vastaan oli ennen tätä iltaa 11 ja pisteolettama siten 33 pojoa. Tämän keittiöanalyysin mukaan Ässät olisivat sijoittuneet kymmenenneksi pistemäärällä 69. Ropleemana vaan se, ettei tuota kymppipaikkaa ole varmaan koskaan otettu 69 pisteellä. Yksi ilta voi kumminkin muuttaa kaiken.

Nyt Ässillä on takana yks joukkue enemmän, (KalPa), ja pelejä sitä vastaan on kaksi. Tämän, erittäin epätieteellisen ja ei faktoihin perustuvan ajatelman mukaan Ässät tulee päätymään sijalle 10 pistemäärällä 76, mikä alkaa olla jo jollain tavalla mahdollistakin. Jos Ässät suorittaa tasonsa ylärajoilla tuo 76 pistettä on ihan hyvässä haarukassa. 9 sijan veikkaan menevän Kalpalle juurikin noiden kahden jäljellä olevan keskinäisen johdosta. Uskon Kalpan voittavan ainakin toisen ja sen turvin vievän 9 sijan. Mitään isompia kyykkäyksiä tämä teoria ei salli, Tepsit, Sporat, Jukurit, SaiPat ja Pelikaanit pitää voittaa noin 80% tasolla. Näitä vastaan on pelejä seuraavasti:
Pelicans 2 matsia, k+v
Jukurit 2 matsia, k+v
Sport 1 matsi k
TPS 3 matsia, 2xk, 1 vieras, (1 back-to-back josta yleensä ei jää enempää kuin 1 voitto)
SaiPa 2 matsia, k+v
ja kohtalonpelit
Kalpa 2 matsia, v+k
Nämä hoitamalla ja mahdolliset virheet kuittaamalla esim Lukon ja IFK:n kustannuksella säälärit kymppipaikalta ovat selviö. Nyt pitää vaan suorittaa sarjasijoituksen edellyttämällä tasolla. Helppoa ei tuo tule olemaan.
 

TwistedKites

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Joulun jälkeen puolet maaleista on viimeistelty ylivoimalla. Yleensäkin erikoistilannepelaamisessa ollaan otettu harppauksia eteenpäin: kymmenen viime pelin kuntopuntarissa kuudenneksi paras ylivoimalla ja kolmanneksi paras alivoimalla. Niin sitä pitää, Ässät.
Lyhyissä sarjoissa tilastot myös muuttuvat nopeasti: vielä taannoin kuntopuntarissa Ässät oli liigan paras yv-joukkue. Seitsemässä viimeisessä ottelussa on yv-tehot vain 16% (12. paras) kun samaan aikaan ollaan paras av-joukkue. Sitten kun pureudutaan yksittäisiin otteluihin niin huomataan esimerkiksi, että Kookoo-ottelussa pelattiin 7 yv:tä (ei yhtään maalia) ja 2 av:ta (Kookoo teki molemmista).
 

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
Vaikka kaikenlaisten arvosanojen antaminen niin joukkueille kuin pelaajilleki onkin lapsellista niin se ei estä minua miettimästä Ässille arvosanaa syyskaudelle 2019.

Lähtökohtana täytyy olla realistiset odotukset eikä pelkkä sarjataulukko. Useimmat ns asiantuntijat sijoittivat Ässät sijoille 9-11, osa jopa aivan hännille. Keskiarvo ennusteista oli 11.3. Kun nyt ollaan sijalla 9. mutta vain pari pinnaa erottaa sijasta 11 niin aika lähelle oikeaa arviot osuivat. Alku oli lupaava, samoin joulukuu, mutta välillä oli vaikeaa, kun maaleja ei tehty ja pelejä hävittiin viimeisillä sekunneilla.

Oliko peli viihdyttävää? Voittaminen on viihdyttämisen tärkein elementti ja 17/34 pelissä oltiin pisteillä ja maalin tappioitakin monia. Mutta voiko Liigan vähiten maaleja tehnyttä joukkuetta sanoa viihdyttäväksi? Ainakin tunteisiin meni moni peli, sen voin omasta kokemuksesta sanoa.

Kokonaisuutena antaisin arvosanan 7+ eli tyydyttävä plus. Plus tulee nousujohteisuudesta, jota loppupuolella oli havaittavissa.
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ei se Selin tainnut ihan paskaa puhua, paljon parempaan suuntaanhan tuo peli on viime aikoina mennyt ja pari viime matsia ollut oikein positiivisen näköisiä esityksiä, luistinkin tuntuu liikkuvan ihan mukavasti.
Mietin kanssa just että milloinkas se oli kun Selin antoi sen lausunnon että joulun aikoihin pelin voisi odottaa olevan paremmassa kunnossa ja tuloksia pitäisi syntyä. Aika tarkkaan kokenut kettu nuo asiat tuntee ja tietää.
 

Pata-Ässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Coast Titans
Mietin kanssa just että milloinkas se oli kun Selin antoi sen lausunnon että joulun aikoihin pelin voisi odottaa olevan paremmassa kunnossa ja tuloksia pitäisi syntyä. Aika tarkkaan kokenut kettu nuo asiat tuntee ja tietää.


Marraskuun alkupuolella.
 

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
Veikkauksen näkemyksen mukaan toi Pelicans-Ässät on nyt ihan tasapuuki. Ässien arvostus on noussut silmissä. Sport on nyt selvä suosikki SaiPaa vastaan, en olisi ihan samaa mieltä. Pennoset SaiPalle tänään. Toivon silti Sportin voittavan.
 

Crwlr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Pelicanssilta uupuu tänään kokoonpanosta useampi pakki, jotka ovat pelanneet isoja minuutteja kauden aikana. Jos oma puolustuspeli toimii ja maalivahti hoitaa omansa niin hyökkäyksen todennäköisyydet onnistua lienee paremmat juuri tästä johtuen.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Veikkauksen näkemyksen mukaan toi Pelicans-Ässät on nyt ihan tasapuuki. Ässien arvostus on noussut silmissä. Sport on nyt selvä suosikki SaiPaa vastaan, en olisi ihan samaa mieltä. Pennoset SaiPalle tänään. Toivon silti Sportin voittavan.
Veikkaus on jo pitkään arvostanut Ässät paremmaksi joukkueeksi kuin Pelicansin. Ainoastaan kotiedun vuoksi Pelsut niukka suosikki. Toki Ässiä inan enemmän arvostetaan tällä hetkellä kuin vielä tovi sitten,

Sportin ja SaiPan Veikkaus arvostaa voimaluvuiltaan suht tasavahvoiksi. Itse ehdottomasti Sportin vaunuissa, jos maalivahtipeli pitää. SaiPa otti ansaitusti rökäletappion Tapparalta haettuaan sitä ennen vastoin pelitapahtumia voiton Kuopiosta. Vähämaalinen peli tiedossa Vaasassa joka tapauksessa (u4,5 maalia vetoihin), veikkaamma. Toivottavasti tulee Sporalta jeesiä.

E: Tässä dataa toisesta ketjusta tuolta liigapuolelta:
Katsotaan ensin vertailuluvuiksi koti ja vierasvoittojen jakaantuminen ihan kaikissa otteluissa 2016-2019
  • kotijoukkueen voittoon varsinaisella peliajalla näistä on päättynyt 594 (44,00%)
  • kotijoukkueen voittoon jatkoajat huomioiden on päättynyt 752 (55,70%)

  • vierasjoukkueen voittoon jatkoajat huomioiden on päättynyt 598 (44,30%)
  • vierasjoukkueen voittoon varsinaisella peliajalla näistä on päättynyt 426 (31,56%)
 
Viimeksi muokattu:

Blade80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Vuosi on vaihtunut ja Ässien suhteen suht rauhallinen fiilis tällä hetkellä. Pelaamiseen on löytynyt oikeanlainen tahtotila ja joukkue on saanut kurssia hyvin muutettua. Pisteitä on napsittu tasaisista peleistä ja oma pää on tilkitty viime aikoina kiitettävällä tavalla ja otteisiin saatu tasaisuutta.

Omia ajatuksia/odotuksia/mielenkiinon kohteita kevään suhteen.

Maalivahdit, jos pystyvät nykyisen tason säilyttämään, antaa se Ässille mahdollisuuden taistella joka ilta voitosta.
Tarasovin viime pelit ovat olleet loistavia ja onkin mielenkiintoista nähdä pystyykö tämän tason säilytämään? Luulen, että ykkösvahti on selvillä ja Sami tukee tarvittaessa.

Vanhat konkarit pakistossa ovat alkaneet parantamaan ja toivottavasti sama ote jatkuu.
Vainio ollut loistava täsmähaku ja oikeastaan Vainion tulemisen jälkeen on pakistossa palaset loksahdelleet pikkuhiljaa paikalleen.
Åke ja Stenu on mielenkiintoinen pari millä tavoin riittää puolustuspäässä, kun taas muut vaikuttavat tällä hetkellä aika varmoilta ja vahvoilta omiin.
Pakistossa kuitenkin aika hyvin tasapainoa löytynyt ja varsinkin kaksi ekaa paria on ollut hyvässä vireessä viime peleissä, toivottavasti sama vire jatkuu.

Luultavasti ainut ketä pakistoa enää keikuttaa on Vuorisalo, siis jos pelikuntoon vielä tervehtyy ja jollei muita loukkeja muille tule.
Onkin mielenkiintoista nähdä millaista roolia Teemulle on tarjolla. Rightin pakkeja on määrällisesti jo aika paljon ja YV:lläkin käytössä jo 3? Palaako Teemu Tommin paikalle, kuten ennen loukkia ja vie vielä paikan YV:lläkin vai onko rooli taas 7 pakki?


Hyökkäyksessä ehkä tällä hetkellä eniten petrattavaa kevättä ajatellen.
Nimenomaan tuloksellisesti ja sitä kautta saataisiin ehkä hieman helpotusta siihen, että jos puolustus ei ihan 100 onnistu, niin pystyttäisiin kuitenkin tekemään tarpeelliset maalit voittoon.
5vs5 pelaamisessa on alettu saamaan paikkoja, mutta maaleja kyllä kohtuu vähän ja varsinkin kärkikenttien osalta. Onneksi YV:llä saatu maaleja aikaiseksi vaikka sielläkin tuloksien takana on petrattavaa...juonikkuutta ja nopeutta tarvitaan kiekon liikuttelemiseen lisää.

Rekosen kenttä ollut mielestäni positiivinen yllätys, hyvä ja vauhdikas koostumus, joskin tulostakin saisi tulla, mutta kyllä tulosta kuitenkin enemmän vielä odotan näiltä kärkikenttien miehiltä.
Rekonen muuten joulukuussa 57.1 prosentilla TOP10:ssä aloituksissa.

Kivenmäeltä odotan vielä sitä steppiä, nimenomaan 5vs5 peliin ja siihen, että oikeasti alkaa tekemään kentällä niitä luovia ja oikeita ratkaisuja tehdäkseen muille paikkoja, mutta myös omia ratkaisujaan. Kivenmäen liike ja peli ilme on ollut viime peleissä loistava, nyt toivoisi että alkaisi saamaan sitä palkintoakin.
Kivenmäen vanavedessä, Lähteenmäen pitäisi nousta sille tasolle, jossa oli maalinteon suhteen viime kauden syksyllä.
Tiivolan kuiva kausikin olisi hyvä saada poikki ja sitä kautta myös Tiivolan pelaamiseen rentoutta, koska kyllä sielläkin on pientä mailan puristamista havaittavissa.
Toivottavasti Tiivolan kenttä saa nimenomaan tulosta 5vs5 pelissä, jossa mielestäni ei ole tainnut nykymuodossaan vielä tehdä maaliakaan vaikka otteet ovat olleet hyviä?

Tylorilla myös ollut kuivempaa viime aikoina, tosin varmaan omalta osaltaan vaikuttaa, että YV aika on pienentynyt viime aikoina. Sinänsä Spinkit + Hirvonen on saanut hyviä paikkoja luotua, mutta ei ole vaan uponnut. Eiköhän se sieltä vielä tule ja nimenomaan Hirvoselta odottaisin niitä maaleja, kun kuitenkin omaa hyvän laukauksenkin.
Toivottavasti Spinkit saavat vielä uuden pisteputken päälle, koska aika ohkaisella tällä hetkellä mennään, kun tainnut viime aikoina pakit tehdä pääasiassa maaleja.

Mielenkiintoisa on nähdä mihin Killinen sijoitetaan ja mitä tehdään M Mäkiselle?
Miten käy Henttosen loppukauden?
Ja ehkä vielä kaikkein mielenkiintoisin kysymys seuraavalla reilulle kuukaudelle on, tuleeko vielä se vahvistus hyökkäykseen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös