madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ensin ajattelin pistää tämän mediaketjuun, mutta laitetaan sittenkin tänne. Ässät julkaisi YouTube-kanavallaan hienon parin minuutin mittaisen videon Lukkoa vastaan koetuista hyvistä hetkistä. Klippejä on leikattu mukaan niin ysäriaikojen kuin viime kausien peleistä. Taustalle on laitettu musiikiksi jonkin porilaisen bändin versio Satakunnan laulusta. Hienoa että seura julkaisee tällaisen hypetysvideon hetki ennen paikallispeliä ja kauden aloitusta. Pidän tästä paljon.

Linkki:
Muuten kivaa fiilistelyä, mutta tuo versio satakunnan laulusta oli luokaton. Melkein oli pakko jättää video kesken.
 
"If they need me to bleed, then I'll bleed for my team"

Punamusta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Muuten kivaa fiilistelyä, mutta tuo versio satakunnan laulusta oli luokaton. Melkein oli pakko jättää video kesken.
No kaikki eivät tykkää. Minunkaan makuuni tuo ei ole ihan mikään viiden tähden kipale, mutta menettelee kuitenkin riittävän tehokkaasti.
 
Man in the Mirror - Michael Jackson

MJ - Popin kuningas.

Punamusta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Hyvää iltaa, kaikki palstan patasydämet.

Uusi SM-liigakausi alkaa tänään. Ässien avausottelu on kuitenkin huomenna. Vastassa on perinteiseen tapaan Lukko. Toivon ottelun olevan tunnelmaltaan hyvä, vauhdikas ja täynnä tunteenpaloa. Maalejakin saa tulla yhteensä enemmän kuin 3-5. Vaikka Ässät häviäisikin ja raumalaiset saisivat pienen tilaisuuden lällätellä, se ei ole suuri paha. Tässä on edettävä tulos edellä ja mielessä, mutta myös rauhallisesti ja määrätietoisesti.

Kauden alku on tärkeä paikka uudistuneelle joukkueelle, mutta huonostakin aloituksesta huolimatta kausi voi tarjota hyvän kokonaisfiiliksen. Minäkin toivon heti ensimmäisiltä kierroksilta voittoja sekä pisteitä, mutta varaudun hienoisesti siihen, että niin ei käykään. Voi olla, että joukkue tarvitsee aikaa lämmetäkseen kunnon terään. Tämän kaiken näyttää meille luonnollisesti vain aika.

Olen henkilökohtaisesti samaan aikaan erittäin innostunut alkavasta kaudesta, mutta myös tyynellä mielialalla. Jatkan optimistisena ja toiveikkaana olemista, vaikka esimerkiksi viime kaudella niiden sävyttävä kauden odotus kohtasi katastrofin edellä rajun mahalaskun. En odota joukkueelta isoja ihmeitä, mutta toivon niitä. Jengillä ei ole kuin todistettavaa kaikille: niin meille kannattajille kuin koko liigan matkassa oleville lätkäsydämille. Olen tehnyt alkavasta kaudesta tarkan ja kattavan tiedoston, johon aion täydennellä täydentämisen ilosta niin ottelutuloksia, tilastoja, pelaajatilastoja kuin maratuntaulukon lukemia jokaisen ottelun jälkeen.

Iso lippu nojaa tutussa paikassaan seinän ja pöydän risteyksessä, valmiina liehumaan seisomakatsomon melskeessä. Sataprosenttisesti punamustavalkoinen vaatetus on taattu juttu kotiavaukseen. Taistelumieli, tahto voittaa ja tahto todistaa korkeammalle kohoavaa patapakkaa on täydessä tapissaan.

Olen miettinyt monen monta kertaa, miksi Ässät on ollut viime vuosien saatossa monesti niin huono tai keskinkertainen jengi. Olen pohtinut syitä seuran mahalaskulle 2000-luvun alkaessa sekä sitä, miksi Ässät ei ole ollut enää pitkään aikaan kovin suuri seura. Viime päivinä olen katsellut paljon maalikoosteita joukkueen voittamista otteluista: eri vuosilta, eri ajoilta. Kauden 2011-2012 koosteet sekä kahden sensaatiokevään 2006 ja 2013 koosteet lämmittävät erityisen paljon. Kun vain katselen täydellä hengellä ulvovaa Isomäkeä, sen punaista lippumerta ja irti päästettyä helvettiä, mieli lämpenee kuin kahvi mikrossa. Haluaisin niin kovasti enemmän menestystä ja parempia aikoja Poriin ja porilaiselle kiekkoväestölle.

Olen nuori kannattaja, joten tiedän vähän mitä milloinkin, mutten silti mistään mitään. Omalla seuraamisajallani Ässät on ollut keskimäärin vähän parempi joukkue kuin edellisellä vuosikymmenellä. Heti alussa totuin näkemään tehokkaan ja voitokkaan lauman punaisia pirulaisia. Sittemmin joukkue muuttui keskitason joukkueeksi. Edellinen kausi oli kaikessa järjettömyydessään ja kamaluudessaan niin yllättävä pakkaus, että seuraaminen muuttui jo lokakuussa apaattiseksi mukanaolemiseksi. Monille teistä se ei ollut likimainkaan ensimmäinen kerta, mutta minulle oli.

** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** **

On maaliskuun 12. päivä 2019, ilta Isomäen jäähallissa. Ässät on pelannut jumbokauden viimeisen kotiottelunsa ja hävinnyt 4800 katsojan edessä Ilvekselle maaleitta 0-4. Nyt halli on tyhjä, jäljellä on enää satunnainen määrä Pataljoonan porukkaa ynnä muutama muu katsoja. Nojaan mietteliäänä seisomakatsomon yläpuolella olevan C-katsomon kaiteeseen. Miten Ässät mokasi? Mikä meni pieleen? Miten on millään tavoin mahdollista, että joukkue, jolta odotin pudotuspelipaikkaa sijoilla 6-10, menikin pelaamaan niin pöyristyttävän surkean kauden, etten olisi ikinä uskonut sellaista enää tapahtuvan Porissa? Pahin mahdollinen kesällä päässä pyörinyt mielikuva toteutui.

Läpi kauden oli kummallinen olo. Muut pelasivat, Ässät pelaili. Muut voittivat ja hävisivät, Ässät hävisi. Muut taistelivat pisteistä, Ässät ei mistään. Muilla paikkakunnilla spekuloitiin pudotuspeleillä ja pleijariviivoille yltämisestä, Porissa pudisteltiin päätä joukkueen ollessa sukka ja toimiston vielä haisevampi sukka. Maaliero meni kymmeniä maaleja miinukselle. Halli hiljeni ja tyhjeni avaraksi sekä matalatunnelmaiseksi kopiksi, jossa oli lähinnä katsojaa odottavia penkkejä. Mistään ei tullut yksinkertaisesti mitään. Yksi voitto per kuukausi, kaksi maalia maksimissaan per ottelu.

Valmentajalle potkut, urheilujohtajalle potkut. Myös muille valmentajille Rosendahlia lukuun ottamatta monoa. Kaikki tehokkaimmat pelaajat pois joukkueesta. Negatiivinen julkisuus mysteerivalmentajasekoilun muodossa. Jatkuva huoli joukkueen ja seuran tilasta. Muutama kannattaja käveli Tampereelle joulukuussa ollakseen vahva Ässille. Uusitalo kävi Porissa tsekkaamassa, mikä tökkii. Kaikenlaista tapahtui, sellaista mitä ei olisi halunnut tapahtuvan.

Aika vain kului. Talven tullessa suurin puheensorina katosi. Jäljelle jäi pelkkä tyhjä areena ja tasainen, tyyni merenpinta.

Tuo kausi oli kokemuksena samaan aikaan erittäin hämmentävä, mutta toisaalta myös minulle muutoksen paikka. Ässät ei tarjonnut aihetta iloon. Pitkään odotettu kausi muuttuikin suruksi, jonka päättymistä tuli odoteltua viikko toisensa perään. Päätin muuttaa asenteitani jääkiekkoon. Kausien 2016-17 ja 2017-18 aikana tapahtunut aktivoituminen jääkiekon seuraamisen saralla loi teini-ikäisestä meikäläisestä astetta aggressiivisemman ja vakavamman kannattajan. Otin ottelut tosissani ja häviöt kiukuttivat aivan kympillä. Vastustajaa oli hauskaa, suorastaan riemukasta nälviä ja tökkiä, etupäässä Lukkoa.

Lopetin vakavana kulkemisen. Päätin lopettaa ylimääräisen nyrkin puristamisen ja hammasten kiristelyn. Ei tää ole niin vakavaa hei, vakavaa mutta ei turhan vakavaa. Relaa, jätkä. Aloin suhtautua myönteisemmin vastustajiin. En sano että olisin koskaan ollut vittumainen kannattaja, mutta kaikkien pienten siihen suuntaavien elementtien oli aika hävitä mielestä.

Nyt olen ehkä ensimmäistä kertaa sitten ala-asteen lähtemässä kauteen täynnä intoa paitsi Ässien, myös koko SM-liigan osalta. Tarkkailen nykyisin kaikkia joukkueita ja suhtaudun kannattajiin positiivisesti. Pyrin pitämään kaikista. On mukavaa olla koko liigan puolella ja seurata kaikkia otteluita mielenkiinnolla. Uusi puhti on pumpattu pään sopukoihin. Olen todella tyytyväinen siihen, millainen kannattaja olen tänä päivänä. Otteeni on aavistuksen rennompi, mutta elän yhä tunteella mukana ja koitan hyväksyä sen, että joskus menee huonommin. Tässä saa ylipäätään katsoa jääkiekkoa hyvän ja laadukkaan arjen siivittämänä, mikä on jo itsessään erittäin ilahduttavaa.


** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** **

Ässillä on nyt mahdollisuus aloittaa vuosia 2017-2019 rauhallisempi ajanjakso porilaisessa kiekkoilussa. Kehitysjohtajaksi palkattu Tommi Kerttula on luonut seuraan pirteän ilmapiirin, alkanut toteuttamaan uutta strategiaa ja koonnut mielenkiintoisen, nuoren ja potentiaalisen rosterin sekä koonnut asiantuntevan ja astetta kokeneemman valmennuksen. Päävalmentajaksi Padan mittapuulla sopiva Ari-Pekka Selin. Aikuisten valmennuskokemusta omaava Pasi Arvonen ja nuorten valmennuskokemusta omaava Saku Martikainen apuvalmentajiksi täydentämään pakkaa. Fysiikkavalmentaja takaisin seuran riveihin. Seppo Vihelän johdolla joukkuetta ollaan testattu runsaasti fyysisen kestävyyden ja erilaisten ominaisuuksien, kuten nopeuden ja liikkeen osalta. Toiminnasta on paistanut sellainen ammattimaisuus, jota viime kauden seurassa ei tuntunut juurikaan olevan.

Seura hoitaa myös mediapuolen kiitettävästi. Pelaajien nimiä ei vuoda julkisuuteen ja uusista hankinnoista annetaan hyviä lausuntoja. Hankintoja tehdään ilmeisesti tarkan harkinnan mukaan. Uusien palasten sopivuutta mietitään mahdollisimman terävästi. Seuran somekanavat julkaisevat päivittäin erilaista materiaalia. Keväällä uusista jatkosopimuksista tiedotettiin esimerkiksi Salmion emoji challenge -tyyppisillä piristyksillä. Seura tiedottaa Twitterissä ahkerasti ja julkaisi eilen lyhyen hypetysvideon kotiavauksen odottelun nostattamiseksi. Spinkin veljekset puhuivat meille suomea ja mainostivat 67-Klubiin liittymistä.


Maininnan arvoisia ovat myös Ässien lähettämät kirjeet, joissa ollaan pyritty antamaan nykytilanteesta positiivinen ja kattava kuvaus. Kannattajia on lähestytty hienosti. Keväällä otettiin käyttöön uusi iskulause "Pori nousuun - Ässät nousuun" samalla, kun 30 vuoden takaista seurahistorian ainoaa divarikeikkaa hyödynnettiin vaikean kauden loputtua.

Seuran asenne on paraikaa kohdillaan. En muista, milloin viimeksi Ässät olisi aiheuttanut tekemisillään mitään sellaista, joka olisi saanut mediassa negatiivista huomiota. Tämä on hyvä alku kohti parempaa, joka sopii hyödyntää. Selin valmentaa Porissa lähtökohtaisesti kolme kautta. Tänä aikana hän ja Kerttula etunenässä koittavat kääntää punamustaa piraattilaivaa kohti kullanhohtoisempia apajia. Tilaisuus on omissa silmissäni suorastaan herkullinen. En odota vielä tältä kaudelta kummempaa menestystä, mutta aistin tässä sen mahdollisuuden, että Ässät nousee pian takaisin liigan kärkipäähän, kuten vuonna 2010. Se vaihe kesti kolme vuotta ja toi yhden mitalin. Seuraava vaihe saisi kestää pidempään ja tuoda vaikka kaksi tai peräti kolme mitalia.

** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** **

On tietysti erittäin kaukaista puhua pitkistä menestysjaksoista taikka mitaleista. Niitä ei ole tullut pitkään aikaan kuin satunnaisesti, pienissä mutta sitäkin muistettavammissa pätkissä. Kuten totesin aiemmin, haaveilen maan jääkiekkoilun eliittiin kuuluvista Ässistä. Joko nyt, kaikkien surkeiden aikojen, lukemattomien valmentajapotkujen, lukuisten skandaalien ja muun ikävän päätteeksi Ässät ottaisi suunnaksi pidemmän ajan auringonvalossa? Se tekisi todella, todella paljon hyvää porilaiselle kiekkoyleisölle ja seuran nykyimagolle. Saammeko enää koskaan nähdä sellaista punakonetta, joka pistää kaikkien puntit tutisemaan ja hallitsee kaukalon tapahtumia?

Jotenkin kuvittelen, että nyt alkavalla 2020-luvulla sen aika voisi olla vihdoin ja viimein. Polku voi olla pitkä ja täynnä juuria sekä sivuhaaroja, mutta Kerttula antanee tälle alkusysäyksen. Toivon mukaan Ässät pysyy hyvissä käsissä hänen aikansa jälkeenkin. Ehkä Ässät on monena kautena putkeen todella uskottava porukka, jota kelpaa tulla edustamaan, tai ainakin kokeilemaan.

Nyt on uuden kauden aika. 60 ottelua aikaa kerätä pisteitä. Tämä on oleva haastava kausi, mutta oikealla tekemisellä, teräksenkovilla hermosoluilla, toimivalla yhteispelillä ja korkealla joukkuehengellä luvassa voi olla paljon, paljon parempaakin. Luotan teihin, Ässät. Annan teille kaiken tukeni, kaikki ajatukseni, koko uskoni. Tehän ette luovuta. Ette luovuta ikinä. Vaikka jää halkeaisi, Sport voittaisi 0-10, kultakypärä taklattaisiin tajuttomaksi tai tappioita tulee kymmenkunta peräkkäin, te nousette aina, joko hitaasti tai melko hitaasti. Ässillä kestää aikansa kerätä kamppeet jäältä, mutta kun kroppa on jälleen pystysuorassa ja katse eteenpäin, tulostaulun numerot vaihtuvat toiseen suuntaan.

Näyttäkää mitä oikein osaatte. Pääkoutsi Selin ja kumppanit, nuori maalivahti Tarasov Venäjältä, Sportista saapunut Aittokallio, järkälepuolustaja Niemeläinen, ruotsalaispakit, nuoret lupaavat pelimiehet, loukkaantumisesta toipunut Lähteenmäki, vielä yhden tilaisuuden saava Taimi, taiteilijakaksikko Spink Brothers, konkariluuta Marttinen ja uutta suuntaa hakeva Rekonen.


Te kaikki ette todennäköisesti onnistu tavoitteissanne. Mitä suurempi osa kuitenkin onnistuu, sen parempi. Olette kokematon ja vain vähän voittamisen kulttuuria omaksuva kerho, mutta ehkä teille hitsautuu kauden aikana jokin yhteinen voima, joka nostaa teidät uudelle tasolle. Ehkä teidän taitonne eivät vain riitäkään ja sijoitus on paikoilla 11-14. Antakaa perkele mennä, näyttäkää meille.

Joukkue valmiina, yksi päivä avaukseen, katastrofikauden savut poissa patalogon ympäriltä, kausikortit takataskuissa, odotukset päättymässä. Kaikki on käytännössä valmista. Estradi on teidän, Porin Ässät. Pistäkää Patasydän sykkimään taas kovaa niin kannattajien rinnoissa kuin hallin ämyreissäkin.

** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** **

Torstai 12. syyskuuta 2019. Porin Ässät - uutta nousua hakemassa.

Puheenvuoroni on päättynyt. Olen seuraavaksi äänessä pelin päätyttyä. Edustakaa ylpeästi Ässien tunnuksia! Tämä ei ole vielä ohi.
 
Man in the Mirror - Michael Jackson

MJ - Popin kuningas.
Suosikkijoukkue
Ässät, Hurricanes
Hyvää iltaa, kaikki palstan patasydämet.

Uusi SM-liigakausi alkaa tänään. Ässien avausottelu on kuitenkin huomenna. Vastassa on perinteiseen tapaan Lukko. Toivon ottelun olevan tunnelmaltaan hyvä, vauhdikas ja täynnä tunteenpaloa. Maalejakin saa tulla yhteensä enemmän kuin 3-5. Vaikka Ässät häviäisikin ja raumalaiset saisivat pienen tilaisuuden lällätellä, se ei ole suuri paha. Tässä on edettävä tulos edellä ja mielessä, mutta myös rauhallisesti ja määrätietoisesti.

Kauden alku on tärkeä paikka uudistuneelle joukkueelle, mutta huonostakin aloituksesta huolimatta kausi voi tarjota hyvän kokonaisfiiliksen. Minäkin toivon heti ensimmäisiltä kierroksilta voittoja sekä pisteitä, mutta varaudun hienoisesti siihen, että niin ei käykään. Voi olla, että joukkue tarvitsee aikaa lämmetäkseen kunnon terään. Tämän kaiken näyttää meille luonnollisesti vain aika.

Olen henkilökohtaisesti samaan aikaan erittäin innostunut alkavasta kaudesta, mutta myös tyynellä mielialalla. Jatkan optimistisena ja toiveikkaana olemista, vaikka esimerkiksi viime kaudella niiden sävyttävä kauden odotus kohtasi katastrofin edellä rajun mahalaskun. En odota joukkueelta isoja ihmeitä, mutta toivon niitä. Jengillä ei ole kuin todistettavaa kaikille: niin meille kannattajille kuin koko liigan matkassa oleville lätkäsydämille. Olen tehnyt alkavasta kaudesta tarkan ja kattavan tiedoston, johon aion täydennellä täydentämisen ilosta niin ottelutuloksia, tilastoja, pelaajatilastoja kuin maratuntaulukon lukemia jokaisen ottelun jälkeen.

Iso lippu nojaa tutussa paikassaan seinän ja pöydän risteyksessä, valmiina liehumaan seisomakatsomon melskeessä. Sataprosenttisesti punamustavalkoinen vaatetus on taattu juttu kotiavaukseen. Taistelumieli, tahto voittaa ja tahto todistaa korkeammalle kohoavaa patapakkaa on täydessä tapissaan.

Olen miettinyt monen monta kertaa, miksi Ässät on ollut viime vuosien saatossa monesti niin huono tai keskinkertainen jengi. Olen pohtinut syitä seuran mahalaskulle 2000-luvun alkaessa sekä sitä, miksi Ässät ei ole ollut enää pitkään aikaan kovin suuri seura. Viime päivinä olen katsellut paljon maalikoosteita joukkueen voittamista otteluista: eri vuosilta, eri ajoilta. Kauden 2011-2012 koosteet sekä kahden sensaatiokevään 2006 ja 2013 koosteet lämmittävät erityisen paljon. Kun vain katselen täydellä hengellä ulvovaa Isomäkeä, sen punaista lippumerta ja irti päästettyä helvettiä, mieli lämpenee kuin kahvi mikrossa. Haluaisin niin kovasti enemmän menestystä ja parempia aikoja Poriin ja porilaiselle kiekkoväestölle.

Olen nuori kannattaja, joten tiedän vähän mitä milloinkin, mutten silti mistään mitään. Omalla seuraamisajallani Ässät on ollut keskimäärin vähän parempi joukkue kuin edellisellä vuosikymmenellä. Heti alussa totuin näkemään tehokkaan ja voitokkaan lauman punaisia pirulaisia. Sittemmin joukkue muuttui keskitason joukkueeksi. Edellinen kausi oli kaikessa järjettömyydessään ja kamaluudessaan niin yllättävä pakkaus, että seuraaminen muuttui jo lokakuussa apaattiseksi mukanaolemiseksi. Monille teistä se ei ollut likimainkaan ensimmäinen kerta, mutta minulle oli.

** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** **

On maaliskuun 12. päivä 2019, ilta Isomäen jäähallissa. Ässät on pelannut jumbokauden viimeisen kotiottelunsa ja hävinnyt 4800 katsojan edessä Ilvekselle maaleitta 0-4. Nyt halli on tyhjä, jäljellä on enää satunnainen määrä Pataljoonan porukkaa ynnä muutama muu katsoja. Nojaan mietteliäänä seisomakatsomon yläpuolella olevan C-katsomon kaiteeseen. Miten Ässät mokasi? Mikä meni pieleen? Miten on millään tavoin mahdollista, että joukkue, jolta odotin pudotuspelipaikkaa sijoilla 6-10, menikin pelaamaan niin pöyristyttävän surkean kauden, etten olisi ikinä uskonut sellaista enää tapahtuvan Porissa? Pahin mahdollinen kesällä päässä pyörinyt mielikuva toteutui.

Läpi kauden oli kummallinen olo. Muut pelasivat, Ässät pelaili. Muut voittivat ja hävisivät, Ässät hävisi. Muut taistelivat pisteistä, Ässät ei mistään. Muilla paikkakunnilla spekuloitiin pudotuspeleillä ja pleijariviivoille yltämisestä, Porissa pudisteltiin päätä joukkueen ollessa sukka ja toimiston vielä haisevampi sukka. Maaliero meni kymmeniä maaleja miinukselle. Halli hiljeni ja tyhjeni avaraksi sekä matalatunnelmaiseksi kopiksi, jossa oli lähinnä katsojaa odottavia penkkejä. Mistään ei tullut yksinkertaisesti mitään. Yksi voitto per kuukausi, kaksi maalia maksimissaan per ottelu.

Valmentajalle potkut, urheilujohtajalle potkut. Myös muille valmentajille Rosendahlia lukuun ottamatta monoa. Kaikki tehokkaimmat pelaajat pois joukkueesta. Negatiivinen julkisuus mysteerivalmentajasekoilun muodossa. Jatkuva huoli joukkueen ja seuran tilasta. Muutama kannattaja käveli Tampereelle joulukuussa ollakseen vahva Ässille. Uusitalo kävi Porissa tsekkaamassa, mikä tökkii. Kaikenlaista tapahtui, sellaista mitä ei olisi halunnut tapahtuvan.

Aika vain kului. Talven tullessa suurin puheensorina katosi. Jäljelle jäi pelkkä tyhjä areena ja tasainen, tyyni merenpinta.

Tuo kausi oli kokemuksena samaan aikaan erittäin hämmentävä, mutta toisaalta myös minulle muutoksen paikka. Ässät ei tarjonnut aihetta iloon. Pitkään odotettu kausi muuttuikin suruksi, jonka päättymistä tuli odoteltua viikko toisensa perään. Päätin muuttaa asenteitani jääkiekkoon. Kausien 2016-17 ja 2017-18 aikana tapahtunut aktivoituminen jääkiekon seuraamisen saralla loi teini-ikäisestä meikäläisestä astetta aggressiivisemman ja vakavamman kannattajan. Otin ottelut tosissani ja häviöt kiukuttivat aivan kympillä. Vastustajaa oli hauskaa, suorastaan riemukasta nälviä ja tökkiä, etupäässä Lukkoa.

Lopetin vakavana kulkemisen. Päätin lopettaa ylimääräisen nyrkin puristamisen ja hammasten kiristelyn. Ei tää ole niin vakavaa hei, vakavaa mutta ei turhan vakavaa. Relaa, jätkä. Aloin suhtautua myönteisemmin vastustajiin. En sano että olisin koskaan ollut vittumainen kannattaja, mutta kaikkien pienten siihen suuntaavien elementtien oli aika hävitä mielestä.

Nyt olen ehkä ensimmäistä kertaa sitten ala-asteen lähtemässä kauteen täynnä intoa paitsi Ässien, myös koko SM-liigan osalta. Tarkkailen nykyisin kaikkia joukkueita ja suhtaudun kannattajiin positiivisesti. Pyrin pitämään kaikista. On mukavaa olla koko liigan puolella ja seurata kaikkia otteluita mielenkiinnolla. Uusi puhti on pumpattu pään sopukoihin. Olen todella tyytyväinen siihen, millainen kannattaja olen tänä päivänä. Otteeni on aavistuksen rennompi, mutta elän yhä tunteella mukana ja koitan hyväksyä sen, että joskus menee huonommin. Tässä saa ylipäätään katsoa jääkiekkoa hyvän ja laadukkaan arjen siivittämänä, mikä on jo itsessään erittäin ilahduttavaa.


** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** **

Ässillä on nyt mahdollisuus aloittaa vuosia 2017-2019 rauhallisempi ajanjakso porilaisessa kiekkoilussa. Kehitysjohtajaksi palkattu Tommi Kerttula on luonut seuraan pirteän ilmapiirin, alkanut toteuttamaan uutta strategiaa ja koonnut mielenkiintoisen, nuoren ja potentiaalisen rosterin sekä koonnut asiantuntevan ja astetta kokeneemman valmennuksen. Päävalmentajaksi Padan mittapuulla sopiva Ari-Pekka Selin. Aikuisten valmennuskokemusta omaava Pasi Arvonen ja nuorten valmennuskokemusta omaava Saku Martikainen apuvalmentajiksi täydentämään pakkaa. Fysiikkavalmentaja takaisin seuran riveihin. Seppo Vihelän johdolla joukkuetta ollaan testattu runsaasti fyysisen kestävyyden ja erilaisten ominaisuuksien, kuten nopeuden ja liikkeen osalta. Toiminnasta on paistanut sellainen ammattimaisuus, jota viime kauden seurassa ei tuntunut juurikaan olevan.

Seura hoitaa myös mediapuolen kiitettävästi. Pelaajien nimiä ei vuoda julkisuuteen ja uusista hankinnoista annetaan hyviä lausuntoja. Hankintoja tehdään ilmeisesti tarkan harkinnan mukaan. Uusien palasten sopivuutta mietitään mahdollisimman terävästi. Seuran somekanavat julkaisevat päivittäin erilaista materiaalia. Keväällä uusista jatkosopimuksista tiedotettiin esimerkiksi Salmion emoji challenge -tyyppisillä piristyksillä. Seura tiedottaa Twitterissä ahkerasti ja julkaisi eilen lyhyen hypetysvideon kotiavauksen odottelun nostattamiseksi. Spinkin veljekset puhuivat meille suomea ja mainostivat 67-Klubiin liittymistä.


Maininnan arvoisia ovat myös Ässien lähettämät kirjeet, joissa ollaan pyritty antamaan nykytilanteesta positiivinen ja kattava kuvaus. Kannattajia on lähestytty hienosti. Keväällä otettiin käyttöön uusi iskulause "Pori nousuun - Ässät nousuun" samalla, kun 30 vuoden takaista seurahistorian ainoaa divarikeikkaa hyödynnettiin vaikean kauden loputtua.

Seuran asenne on paraikaa kohdillaan. En muista, milloin viimeksi Ässät olisi aiheuttanut tekemisillään mitään sellaista, joka olisi saanut mediassa negatiivista huomiota. Tämä on hyvä alku kohti parempaa, joka sopii hyödyntää. Selin valmentaa Porissa lähtökohtaisesti kolme kautta. Tänä aikana hän ja Kerttula etunenässä koittavat kääntää punamustaa piraattilaivaa kohti kullanhohtoisempia apajia. Tilaisuus on omissa silmissäni suorastaan herkullinen. En odota vielä tältä kaudelta kummempaa menestystä, mutta aistin tässä sen mahdollisuuden, että Ässät nousee pian takaisin liigan kärkipäähän, kuten vuonna 2010. Se vaihe kesti kolme vuotta ja toi yhden mitalin. Seuraava vaihe saisi kestää pidempään ja tuoda vaikka kaksi tai peräti kolme mitalia.

** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** **

On tietysti erittäin kaukaista puhua pitkistä menestysjaksoista taikka mitaleista. Niitä ei ole tullut pitkään aikaan kuin satunnaisesti, pienissä mutta sitäkin muistettavammissa pätkissä. Kuten totesin aiemmin, haaveilen maan jääkiekkoilun eliittiin kuuluvista Ässistä. Joko nyt, kaikkien surkeiden aikojen, lukemattomien valmentajapotkujen, lukuisten skandaalien ja muun ikävän päätteeksi Ässät ottaisi suunnaksi pidemmän ajan auringonvalossa? Se tekisi todella, todella paljon hyvää porilaiselle kiekkoyleisölle ja seuran nykyimagolle. Saammeko enää koskaan nähdä sellaista punakonetta, joka pistää kaikkien puntit tutisemaan ja hallitsee kaukalon tapahtumia?

Jotenkin kuvittelen, että nyt alkavalla 2020-luvulla sen aika voisi olla vihdoin ja viimein. Polku voi olla pitkä ja täynnä juuria sekä sivuhaaroja, mutta Kerttula antanee tälle alkusysäyksen. Toivon mukaan Ässät pysyy hyvissä käsissä hänen aikansa jälkeenkin. Ehkä Ässät on monena kautena putkeen todella uskottava porukka, jota kelpaa tulla edustamaan, tai ainakin kokeilemaan.

Nyt on uuden kauden aika. 60 ottelua aikaa kerätä pisteitä. Tämä on oleva haastava kausi, mutta oikealla tekemisellä, teräksenkovilla hermosoluilla, toimivalla yhteispelillä ja korkealla joukkuehengellä luvassa voi olla paljon, paljon parempaakin. Luotan teihin, Ässät. Annan teille kaiken tukeni, kaikki ajatukseni, koko uskoni. Tehän ette luovuta. Ette luovuta ikinä. Vaikka jää halkeaisi, Sport voittaisi 0-10, kultakypärä taklattaisiin tajuttomaksi tai tappioita tulee kymmenkunta peräkkäin, te nousette aina, joko hitaasti tai melko hitaasti. Ässillä kestää aikansa kerätä kamppeet jäältä, mutta kun kroppa on jälleen pystysuorassa ja katse eteenpäin, tulostaulun numerot vaihtuvat toiseen suuntaan.

Näyttäkää mitä oikein osaatte. Pääkoutsi Selin ja kumppanit, nuori maalivahti Tarasov Venäjältä, Sportista saapunut Aittokallio, järkälepuolustaja Niemeläinen, ruotsalaispakit, nuoret lupaavat pelimiehet, loukkaantumisesta toipunut Lähteenmäki, vielä yhden tilaisuuden saava Taimi, taiteilijakaksikko Spink Brothers, konkariluuta Marttinen ja uutta suuntaa hakeva Rekonen.


Te kaikki ette todennäköisesti onnistu tavoitteissanne. Mitä suurempi osa kuitenkin onnistuu, sen parempi. Olette kokematon ja vain vähän voittamisen kulttuuria omaksuva kerho, mutta ehkä teille hitsautuu kauden aikana jokin yhteinen voima, joka nostaa teidät uudelle tasolle. Ehkä teidän taitonne eivät vain riitäkään ja sijoitus on paikoilla 11-14. Antakaa perkele mennä, näyttäkää meille.

Joukkue valmiina, yksi päivä avaukseen, katastrofikauden savut poissa patalogon ympäriltä, kausikortit takataskuissa, odotukset päättymässä. Kaikki on käytännössä valmista. Estradi on teidän, Porin Ässät. Pistäkää Patasydän sykkimään taas kovaa niin kannattajien rinnoissa kuin hallin ämyreissäkin.

** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** **

Torstai 12. syyskuuta 2019. Porin Ässät - uutta nousua hakemassa.

Puheenvuoroni on päättynyt. Olen seuraavaksi äänessä pelin päätyttyä. Edustakaa ylpeästi Ässien tunnuksia! Tämä ei ole vielä ohi.
Hyvä kirjoitus :) Tosin musta teksti oli aika vaikeaa lukea tässä tummassa teemassa. Itsellekin oli taas päässyt vähän unohtumaan, kuinka loistavissa tunnelmissa viime kausi alkoi. Joukkue näytti laadukkaalta ja vielä pursusi porilaista talenttia.

Itse haluaisin heittää seuralle, toimihenkilöille ja jokaiselle pelaajalle sellaisen toiveen, että tehkää ja eläkää sitä Ässien arkea niin hyvin, että te voitte olla ylpeitä siitä! Ja sille se tekeminen on vaikuttanutkin. Itse en ainakaan vaadi/toivo teiltä mitään muuta. Kyllä se arki sitten kantaa tuloksissa tarpeeksi pitkälle ja jonain päivänä, malja taas nostetaan!

Alkais jo!!!!!
 
Tässä itsekin jo odottelee kauden alkua, meiltä löytyy erittäin potentiaalinen joukkue. Nyt ehkä suurimpana kysymyksenä on se, mikä on joukkueen todellinen lähtötaso kaudelle. Aloittavatko maalivahdit kauden NHL varaustensa potentiaalin mukaan vai nähdäänkö kauden aikana myös paljon lapsuksia, jotka ainakin Aittokallion pelissä ovat aiemmilta kausilta tuttuja? Maalivahtiosastosta olen kuitenkin kaikista luottavaisin mutta todella iso vastuu lepää Rosendahlin rinnalla. Jos maalivahdit pelaavat tasapaksun kauden niin Rosendahlin asema pitää kyseenalaistaa. Nyt kuitenkin luotto on kova, että maalivahtien peli on koko kauden vahvaa ja tästä osastosta ei tarvitse olla huolissaan.

Puolustuksessa minua eniten mietityttää, miten pärjätään puolustuspäässä. Millainen pakki esim. Stenqvist on omalla alueella? Hyökkäyspäässä näkee, että kyseessä on meidän ehdoton kärkinimi mutta puolustuspelissä on vielä kysymysmerkkejä hänen kohdallaan. Taimelle toivon hyvää kautta, sillä hän olisi kuitenkin erittäin tärkeä pelaaja menestyksen kannalta. Nyt ehkä suurin ongelma on pelin pysähtyminen kiekon ollessa Taimella, samaa ongelmaa havaittavissa myös Vuorisalolla. Marttinen on nyt takuuvarma mies, josta tiedetään mitä saadaan mutta aivan viime kauden minuutteja hänelle tuskin enää kannattaa alkaa tarjoamaan. Iso mies kuitenkin alivoimalle. Niemeläisestä toivon, että kehittyy puolustuksen pelilliseksi johtajaksi. Olisi erittäin tärkeää, että hän onnistuu pelaamaan sekä hyökkäys että puolustussuuntaan ehjän kauden. Toiveissa on, että hän onnistuisi pelaamaan kuin mestaruuskauden Marttinen, jossa pystyy tukemaan Heshkaa eli tässä tapauksessa Stenqvistia mahdollisimman paljon.

Hyökkäyksessä on päivänselvää, että jos Spinkit eivät onnistu tekemään pisteitä niin vaikeaa tulee olemaan. Luotetaan siis, että Yetman effekti on vain harjoituskauden mittainen. Hyökkäyksestä ei ehdi enää enempää kirjoittaa, kun töihin lähtö edessä mutta pakko vielä mainita Lähteenmäki, joka olisi kyllä erittäin tärkeä mies puolustukseen että hyökkäykseen takomaan varmoja pisteitä. Toivotaan siis hänelle ehjää kautta...

Jos pitäisi vielä nostaa kolme pelaajaa, joilta odotan suurta pelillistä vastuuta niin omissa listoissa tärkeimpinä on varmaankin:
Niemeläinen
Tylor Spink
Lähteenmäki

Kaiken sattuessa kohdilleen me pelataan kutossijasta. Realistinen veikkaus ehkä 8 sija runkosarjan päätteeksi.
 
IHANAA SAATANA! - Veli-Matti Savinainen

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Tänään se show vihdoin alkaa. Otetaan selkeä puhdas voitto naapurista niin päästään heti irti viime kauden haamuista
 
******************************************** The only card I need is the Ace of Spades *********************************************

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Millainen kaveri tämä ruotsalaispakki Stenqvist on? Ainakin paperilla todella lupaavan oloinen kiekollinen pakki ja vähän jopa yllätyin,että Ässät saaneet hänet vedettyä Ruotsista haaviin
 
– En koskaan myy Jokereita, koska sitä omat lapseni eivät antaisi ikinä anteeksi, Harkimo vakuutteli.

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Millainen kaveri tämä ruotsalaispakki Stenqvist on? Ainakin paperilla todella lupaavan oloinen kiekollinen pakki ja vähän jopa yllätyin,että Ässät saaneet hänet vedettyä Ruotsista haaviin
Muutaman nähden pelin perusteella vähän raakile vielä. Kiekollista osaamista on, luistelu on hyvää mutta voimatasossa omassa päädyssä on vielä kehittämistä. Aihio on siis hyvä, nyt sitä pitää vaan saada kehitettyä eteenpäin
 
******************************************** The only card I need is the Ace of Spades *********************************************

Jondeez

Jäsen
Millainen kaveri tämä ruotsalaispakki Stenqvist on? Ainakin paperilla todella lupaavan oloinen kiekollinen pakki ja vähän jopa yllätyin,että Ässät saaneet hänet vedettyä Ruotsista haaviin
Hyvä, ellei jopa loistava luistelija. Omissa ei tosiaan mikään erikoinen, kiekon kanssa todella rauhallinen ja oikeastaan joka pelissä lähtee pari todella hyvää pitkää avausta omissa. YV:llä syöttelee kiekkoa rauhallisesti viivasta, veto ei ole mikään erikoinen.
 

SlamDunk71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Millainen kaveri tämä ruotsalaispakki Stenqvist on? Ainakin paperilla todella lupaavan oloinen kiekollinen pakki ja vähän jopa yllätyin,että Ässät saaneet hänet vedettyä Ruotsista haaviin
Pelityylillisesti nuorempi painos Heshkasta. Parempi luistelija ja vastapainoksi erheitä kokemuksen puutteesta. Kiekkovarma ja kuten muut sanoneet ei häävi laukaus. Rytmittää loistavasti hyökkäyksiin lähdöissä ja pystyy myös itse nousemaan. Ykkös ylivoimalla pyörittää viivan kautta varmasti. Sellainen 3+25 tyyppinen pakki. Meidän ykkös kiekollinen puolustaja.

Edit. Vähän kokemus sanaa oikeampaan muotoon.
 
Viimeksi muokattu:
Kokeilua

Padas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Millainen kaveri tämä ruotsalaispakki Stenqvist on? Ainakin paperilla todella lupaavan oloinen kiekollinen pakki ja vähän jopa yllätyin,että Ässät saaneet hänet vedettyä Ruotsista haaviin
Itse näen pajlon yhtäläisyyksiä parin vuoden takaisen Oliwer Kasken kanssa. Stenqwist on siniviivalla erinomainen ja on tarkkaan jäljitellyt Erik Karlssonin tekemistä. Kiekolliset ratkaisut ovat välillä upeita. Puutteet kiekottomassa pelaamisessa. Jos kehittyy puolustamisessa, niin taivas rajana.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Eihän se loppua kohden mitään kaunista ollut mutta tärkein eli 3p tuli. Pisteitä Ässät nyt alkuun tarvitsee, että viime kauden haamut eivät enää kummittele. Huomenna vastassa levännyt Tepsi, hankala paikka mutta ei tekemätön

Tarasov otti lopulta nipun tärkeitä koppeja ja antoi Ässille mahdollisuuden pisteille.
 
******************************************** The only card I need is the Ace of Spades *********************************************

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Voinee sanoa, että dynaaminen ja tavoitteellinen Pata on takas. Ei se nyt niin kauan pois tietysti ollutkaan.

Tupa liki täys, maalin takaa maalin voittoon, vain yks omiin. Sellanen semi-täydellinen avaus, johon seuran, joukkueen, yhteisön ja yleisön on hyvä alkaa rakentamaan.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Voittoa avauspelistä oli selvästi lähdetty hakemaan ns. hinnalla millä hyvänsä tässä tilanteessa, ja hyvä siis näin ollen kun homma päättyi onnellisesti. Pelillisesti paljon parempi kuin pari viimeistä harkkapeliä, eli kyllä sinne kaukaloon sikäli keskittynyt joukkue saatiin. Sekavia ja hyvin vaihtelevia vaiheita peli luonnollisesti sisälsi, mutta tyylipisteitä tässä nyt ei kysytty tänään..

Kaikki esiintyivät kuitenkin lopulta aika tasaisen hyvin, jos siellä nyt jollain jäi petrattavaa huomiseen, niin Kivenmäellä. Kokonaisuutena on oikein hyvä jatkaa, oikein hyvä tuntuma tästä saatiin huomiselle..
 
"siis ymmärrän syvällisesti hyvän taiteen määrittelemisen ikiaikaisen dilemman, mutta kyllä paskan aina tunnistaa"
(Kyösti Pöysti)

Lätkäjope

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Armia #10, Matushkin #43
Voittoa avauspelistä oli selvästi lähdetty hakemaan ns. hinnalla millä hyvänsä tässä tilanteessa, ja hyvä siis näin ollen kun homma päättyi onnellisesti. Pelillisesti paljon parempi kuin pari viimeistä harkkapeliä, eli kyllä sinne kaukaloon sikäli keskittynyt joukkue saatiin. Sekavia ja hyvin vaihtelevia vaiheita peli luonnollisesti sisälsi, mutta tyylipisteitä tässä nyt ei kysytty tänään..

Kaikki esiintyivät kuitenkin lopulta aika tasaisen hyvin, jos siellä nyt jollain jäi petrattavaa huomiseen, niin Kivenmäellä. Kokonaisuutena on oikein hyvä jatkaa, oikein hyvä tuntuma tästä saatiin huomiselle..
Niin no Tommi Taimihan oli selkeästi koko kentän huonoin pelaaja, eikä miehen otteissa ollut mitään kehumista. On alati vaarallinen omissa ja täysin kädetön hyökkäyspäässä, erityisesti yv:llä. Saku Salmela oli tänään parempi, ja se minun mielestäni kertoo molempien miesten tämän hetkisestä tasosta tasapuolisesta.

....Mutta jottei jää kenellekään väärä kuva mielipiteestä, niin muutenhan se oli ihan hemmetin hyvää yksilö- sekä joukkuesuorittamista lähes koko 60min.
 
-Porin Ässät, Kultaa kaudella 2012-2013

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Niin no Tommi Taimihan oli selkeästi koko kentän huonoin pelaaja, eikä miehen otteissa ollut mitään kehumista. On alati vaarallinen omissa ja täysin kädetön hyökkäyspäässä, erityisesti yv:llä
Taimi ei ollut mikään aivan superhuono, mutta hänen ratkaisunsa ovat välillä hyvin erikoisia. Ihan kuin hänellä olisi eri pelikirja kuin muilla.. mutta, eihän tässä voi kuin toivoa, että kyllä se varmaan siitä
 
"siis ymmärrän syvällisesti hyvän taiteen määrittelemisen ikiaikaisen dilemman, mutta kyllä paskan aina tunnistaa"
(Kyösti Pöysti)

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Taimi ei ollut mikään aivan superhuono, mutta hänen ratkaisunsa ovat välillä hyvin erikoisia. Ihan kuin hänellä olisi eri pelikirja kuin muilla.. mutta, eihän tässä voi kuin toivoa, että kyllä se varmaan siitä
Toivottu on jo liian kauan! Valmennuksen ja varsinkin Kerttulan pitää tehdä kaikkensa, että Taimi saataisiin jossain vaiheessa alkukautta, vaikka itse maksamalla osan palkasta, pois Porista. Tommin ratkaisut ovat aivan järjenvastaisia ja nykykiekkoon sopimattomia. Tai sitten vaan otettava takkiin ja laitettava äijä pihalle ja annettava Varttisen ja kumppanien kehittyä, sillä ovat jo nyt edellä tätä entistä "suuruutta".
,
 
Its a long way to the top!
"Ässät on perinteikäs seurabrändi, jolla on suomalaisessa seurakentässä poikkeuksellisen vahva seuraidentiteetti" -kauppatieteiden tohtori Arto Kuuluvainen

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Tiivola kaapi muuten tänään 19 alotusta prosentilla 68,4 ja Spink 20 aloitusta 65%.
Spink on hyvä aloittaja, kyllähän se on jo käynyt selväksi. Tiivola taas selvästi treenannut asiaa..
 
"siis ymmärrän syvällisesti hyvän taiteen määrittelemisen ikiaikaisen dilemman, mutta kyllä paskan aina tunnistaa"
(Kyösti Pöysti)

Prt Sc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Toivottu on jo liian kauan! Valmennuksen ja varsinkin Kerttulan pitää tehdä kaikkensa, että Taimi saataisiin jossain vaiheessa alkukautta, vaikka itse maksamalla osan palkasta, pois Porista. Tommin ratkaisut ovat aivan järjenvastaisia ja nykykiekkoon sopimattomia. Tai sitten vaan otettava takkiin ja laitettava äijä pihalle ja annettava Varttisen ja kumppanien kehittyä, sillä ovat jo nyt edellä tätä entistä "suuruutta".
,
Uskon kyllä, että meillä on nyt sellainen valmentaja, joka laittaa Tommin lepopulssilla katsomoon hyvin nopeasti.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Hieno voitto, vuoristoratamainen peli. Ajoittain suvereenia hallintaa ja ajoittain täysin jaloissa.

Kauden avauspeli on aina erikoinen. Hedbergiltä jäätävä kaappi.

Negaa on Vuorisalo. Lukon avausmaali oli seurausta Vuorisalon surkeasta vaihdosta. Ensin kiekosta luopuminen Lukolle ja sen jälkeen nukahdus ja oma mies laidalta vetopaikkaan. Kamala oli myös se kun lähti selkä suorana omaan päähän irtokiekon perään, lopulta tulikin niin kova kiire ettei ehtinyt ja lukolle 3vs1 mistä Tarasov otti loistavan torjunnan.

Taimikin vielä menee, mutta Vuorisalon tilalle on saatava joku muu, ratkaisu ei ole Salmela.
 
"If they need me to bleed, then I'll bleed for my team"

TwistedKites

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Avauspelin posit:
- kakkosketju näkyvin, ykkönen jäi telineisiin. Roni Hirvoselta pelin edetessä hienoa tekemistä. Hedberg näytti pelimieheltä.
- kolmosketju jäi pimentoon, nelonen oli energinen, erityisesti miellytti Mäkisen otteet. Hän voi olla jonkinlainen jokerikortti tulevalle kaudelle.
- Åkerström näytti odotuksia paremmalta, kyllä hänkin pelimies voi olla
Negat
- Taimi ja Vuorisalo ... noh
- ykkösyv kaipaa suoraviivaisuutta
- peli ei ihan oikein auennut vielä, tosin samaa voi sanoa Lukosta. Tästä on hyvä parantaa.

EDIT: Tifo oli hieno.
 
Viimeksi muokattu:

Mondie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen brändikiekko
Vuorisalo toki paikkasi kämmejään hienolla syötöllä Lukon maalin eteen, harmi ettei jatko onnistunut.

Muutama hieno suoritus, mutta toivottavasti tuo peli suoraviivaistuu hyökkäysalueella pian. Ja miksei muuttuisi, mutta tuskin vielä huomiseksi.

Pihlajamäelle propsit kyn yritti hakea vähän paikallispelien tunnelmaa, muut olikin sitten pihalla siitä touhusta.
 
Jääkiekko on parasta vaipat päällä.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy