Ilmoitukset

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Uusi televisio

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana jlammi, 30.05.2001 klo 14.34.

 1. finnjewel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, KooKoo
  Lainaus:
  Joo, telakasta lähtee johto telkkariin. TV:n ääni kuuluu koko ajan. Telkkarin äänilähdöissä on 3 vaihtoehtoa: TV-kaiuttimet, Optinen ja Kaiutinluettelo. Kaiutinluettelon kun valitsee, niin hakee, mutta ei löydy mitään. Tämän valinnan yhteydessä näkyy bluetooth-symboli, nuo Panasonicit eivät käsittääkseni käytä sitä tekniikkaa.
  Telakassa voi valita kanavan 1,2 tai 3, mutta niillä ei tunnu olevan mitään väliä. Mlko kovaa kohinaa ja suhinaa niistä kuuluu, mutta ei muuta.
   
 2. MacRef Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KuPS - elä laakase, naatittaan
  Yleensä kun kuulokkeiden piuhan (tässä tapauksessa siis sen telakan) kytkee laitteeseen, lakkaa äänet kuulumasta laitteen omista kaiuttimista. Oli se laite sitten tv, stereot tai mikä tahansa. Toki en tuosta telkkaria lista sitten tiedä, että onko mahdollista äänen kuulua samaan aikaan ikään kuin kahdesta lähteestä, sekä kaiuttimista että kuulokkeista.

  Edelleen arvaan vahvasti, että langattomuus on telakan ja kuulokkeiden välillä ja ääni telkkarista telakkaan pitäisi siirtyä johdon avulla. Eli ihan analogisesti. Ihan samoin kuin käyttäisit johdollisia kuulokkeita. Yleensä johdollisten kuulokkeiden kanssa ei tarvitse säätää ääniasetuksia vaan ne pelaa heittämällä, kun johdon kytkee. Siksi epäilen yhä vahvasti, varsinkin kun tv:n äänet kuuluvat myös sen omista kaiuttimista, että johto ei ole tv:ssä oikeassa reiässä. Onko siinä vieressä kuulokkeiden kuva? Tai sitten se ei ole siinä telakassa kunnolla kiinni. Tai sitten vielä, jos nuo on kunnossa, niin onko ne kuulokkeet paritettu sen telakan kanssa oikein? (En taas tiedä, onko sille tarvettakaan.)

  Onko sinulla jotain toista laitetta, millä voisit sen johdon ja telakan toimivuuden testata? Onko puhelimessa kuulokeliitin? Jos on, niin tyrkkää piuha siihen ja testaa, toimiiko telakka ja kuulokkeet siinä.

  edit. Uudemmissa telkkareissa ei välttämättä ole analogista kuulokeliitäntää äänen ulostuloa varten. Voi siis olla, että valitsemasi kuulokkeet eivät pelitäkään telkkarissasi, jos ne perustuvat siihen, että ääni siirtyy telkusta telakkaan piuhalla ja se piuha on perinteisen kokoinen 3,5 mm audioplugilla varustettu. Saattaisit siis tarvita esim. Bluetooth-kuulokkeet, jotka pariutuu suoraan tv:n kanssa tai sitten digitaaliseen äänilähteeseen kytkeytyvän telakan.

  Ja kaikki yllä on ihan arvailua, kun en faktoja kunnolla tiedä.
   
  Viimeksi muokattu: 07.04.2019 klo 22.29
 3. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  @finnjewel Mä luulen, että oikea äänivalinta on TV-kaiuttimet, kun käytät kuulokeliitäntää. Kaiutinluettelo vaatii BT-yhteyden, eli sulla pitäisi olla aito BT-yhteys sillä valinnalla. Nyt sulla on langaton yhteys, mutta se ei ole telkusta kuulokkeihin vaan telakasta.
   
 4. hege Jäsen

  @finnjewel: tämä varmaan ihan turha kysymys mutta onhan sinulla kuulokkeiden akussa virtaa?
   
 5. puuntakaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa Ipandeerus
  Telkku on vanha, mutta ilokseni HBO Nordic- sovellus löytyi, joten on näppärää katsella Billionsia ja GOT: ilman tabletin näytön peilaamista. Tänk juu veri mats LG ja HBO!
   
 6. hablaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  snow mocking team
  Lainaus:
  Vaikka onkin kivaa leikkiä speksien kanssa, niin jos ollaan reaalimaailmassa, ja mennään vaikka 20ms input lagin kanssa, niin: 60fps pelissä (jotka ovat oikeasti aika harvinaisia PS4:lla, ainakaan että on koko aikaa 60fps) 20ms on inauksen yli yksi frame. Jos puhutaan 30fps pelistä, niin tuo on alle yksi frame.

  Eli käytännössä, ellet omaa sprinttijuoksijan refleksejä (ja siltikin mennään aika rajoilla), tuolla ei ole merkitystä. Kunhan laitat game moden päälle pleikkarin inputille (muuten vasteaika on isompi), 20ms on täysin kosher.
   
 7. Jyyd Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ♠, Flyers, Giroux
  Lainaus:
  No kun yhellä kaverilla on varmaan parisen vuotta vanha TV, ja mahd. game mode käytössä ja mä oon Codissa mm. huomannut ison eron omaan TV:seen. Mulle se tuntui ainakin huomattavalta. Enkä usko, että TV nyt niin älyttömän huono on kuitenkaan.. Ihan normisettiä oleva Smart TV varmaan.

  Mutta joo, mitäpä näistä. Voin päivitellä vaikka tosta Samsungista myöhemmin tällä viikolla, pitäs olla ihan hyvä tuohon alle 500euron hintaan.

  Mites muuten TV:n kotona kalibrointi ja kalibrointi yleensä, kuinka oleellista on? Youtubessa monenlaista ohjetta ainakin.
   
 8. Jyyd Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ♠, Flyers, Giroux
  Eilen tuli saatua uus TV. On kyllä ihan hieno laite, näin Smart TV -maailmaan vihdoin siirtyneenä. Jollain TV-kanavilla kuva on jostain syystä vähän samea, mutta HD-kanavilla odotetun hieno. Osaako joku muuten kertoa, miten saisi kuvaa paremmaksi normikanavilla? Vai onko se vaan hyväksyttävä, että 576p laadulla tuleva kuva ei sulaudu kovin hyvin 55" näyttöön? Toki säätöjä varmasti voi tehdä kalibroimalla, mutta siitäkin vähän skeptinen paraneeko se nyt niin paljoa..

  Tässä vielä linkki kyseiseen Samsungin malliin:

  https://www.verkkokauppa.com/fi/pro...UE55NU6035-55-Smart-4K-Ultra-HD-LED-televisio

  Tägätään tähän @hablaa, jos vaikka osaisi infota noista kysymysmerkeistä.
   
 9. SamSpade Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikurin Vire
  Lainaus:
  Eihän matalatasoisesta kuvastaa saa millään up scaalaus menetelmällä kovin hyvää. Säätöjä voi ja kannattaa tehdä, jos ei kalibroimalla, niin ainakin kopioimalla kyseisen mallin kalibroidut säädöt, netistä yleensä löytyy ne. Omat sekä UHD, HD, sekä SD laaduille. SD laaduissa voi olla aihetta laittaa päälle erilaisia "kuvanpaskannuspiirejä" kuten digitaalisen kohinan vaimennus, satunnaiskohinan vaimennus ym ja katsoa onko vaikutusta SD kuvaan, HD ja siitä ylöspäin, yleensä suositellaan ottamaan kaikki nuo pois käytöstä.
   
 10. SamSpade Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikurin Vire
  Lainaus:
  Hain 1295 hintaan kotiin tuon viime viikolla. Kalibroin kuvan kotona, pieniä viilauksia sitten vielä ja Netflixin tilaus muutettu UHD muotoon. Jessus. 4 vuotta vanha Sonyn huippumalli oli hyvä kuvaltaan, mutta onhan tämä jotain ihan muuta. En ihmettele että on voittanut useita testejä.
  Netflix päälle ja Our planet - uskomaton planeettamme päälle. Ei voi kuin ihastella kuvaa. Tuo on hyvä referenssi 4K kuvalle, näkee mihin TV oikeasti pystyy.
   
 11. Ainakin, kun on Telian kaapelikanavapaketti, niin ei taida olla montaa kanavaa, jotka eivät näkyisi HD-laatuisina.
   
 12. Jyyd Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ♠, Flyers, Giroux
  Lainaus:
  Juu, kiitos vastauksesta. Jotakuinkin osasinkin odottaa, ettei mitään taikatemppuja ole tehtävissä.

  Kyllä nuo HD-kanavat hienolta näyttää, täytyy katsella kun toukokuussa siirrytään kaapelitalouteen. Siellä niitä tais olla puolet enemmän.
   
  Viimeksi muokattu: 11.04.2019 klo 16.36
 13. Hande75 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, LFC, RoPS, NYG, Suomi, Argentiina, ANA
  Laittaisitteko Philips Ambilight -television seinälle vai tv-tasolle? Kumpi on parempi valojen kannalta?
   
 14. Vili#16 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Riippuu seinätelineestä. Jos tv menee IHAN kiinni seinään, niin ambilight ei oikein pääse oikeuksiinsa. Taasen jos rakoa tulee edes se reilu 5cm niin laittaisin seinälle. Mulla on seinällä ja näyttää erinomaiselta. Miks ei toki tv-tasollekin, hyvinhän se toimii siitkäkin. Mieltymyskysymyksiä lähinnä, itse tykkään, että tv on seinällä.
   
  Hande75 tykkää tästä.
 15. finnjewel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, KooKoo
  Television vasempaan reunaan ilmestyi n. 2 tuumaa leveä alue, jossa näkyy sumeana kuvan oikeaa reunaa, eli kuva ei ole näytön keskellä.
  Tehdasasetusten palautukset eivät vaikuta tilanteeseen. Normaalit "työkalut", joilla näytön kuvaa voi asemoida, toimivat kyllä, mutta niillä ei ole vaikutusta tuohon 2 tuuman raitaan.
  Jotain lienee siinä määrin vialla, että huoltoon pitää viedä. Mahtaako olla mitään tehtävissä vai meneekö uuden hankintaan?
  Kyseessa n. 2 vuotta vanha UE 55 MU-sarjan Samsung.
   
 16. Konsta Kepuli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
  Lainaus:
  Eikö noin uuden telkan hajoaminen mene takuun tai vähintään virhevastuun piikkiin? Kannattaa kuuklailla jotain "telkan malli + picture problem" tms. Harvoin nuo viat koskee vain yhtä telkkariyksilöä. Jos tulee hakuun osumia niin yleensä samalla löytyy myös toimintaohjeet.

  Oma seitsemän vuotta vanha Pansun plasma porsi alkuvuodesta ja kävi ilmi että niitä oli hajoillut jo parin vuoden jälkeen tyyppivikaan. Ei oikein kannattanut enää korjauttaa kun varaosat ja työt olisi maksaneet satoja euroja. Olisin kyllä mieluusti pitänyt toosan vielä useamman vuoden jos ei olisi hajonnut.

  Olen kyllä tyytyväinen tähän uuteen LG:n OLED-telkkaan.
   
 17. finnjewel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, KooKoo
  Lainaus:
  Tätä ongelmaa tai orastavaa vikaa kesti viisi päivää. Sitten yhtäkkiä, kun vaihdoin äsken kanavaa Wimbledonin kisoihin, kuva palautui normaaliksi.
   
  Konsta Kepuli tykkää tästä.
 18. Hande75 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, LFC, RoPS, NYG, Suomi, Argentiina, ANA
  Lainaus:
  Ostin sitten Philips 65PUS8503-television ja WM4661-seinätelineen. Rakoa seinään jää min. 55 mm.
   
  Vili#16 tykkää tästä.