Uusi kausi uudet kujeet (TPS 2011-2012)

  • 669 554
  • 1 603

Rote Sau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikko
Plihalin jatkolle kiitokset, mutta vain, jos mies tosiaan ei ole 1.sentteri. Jos on, alkaa ensi kausi olla jo tässä kohtaa valmis. Liikaa epävarmuustekijöitä, varsinkin kun Virta vasta nyt aloittaa hommassaan. Toki, jos tuo materiaali nostaa oikeasti tasoaan, voi tulla todella mielenkiintoinen kausi. Siis onhan tuossa potentiaalia paljon, mutta sen saa esille vain erittäin vaativa valmennus. Suikkanen saisi, Virta on myös tunnettu erittäin vaativana, hyvää lupaa siis.

Mutta, varovaisesti sitä arvioisi, että Tepsi ei hukkaa rahaa pariin kalliiseen pelaajaan, vaan laajuuteen. Siispä; Plihalkin jatkaa ja hakusessa saattaa olla ns. 2.korin 1.sentteri + 1.pakki. Nämä tulevat hyvin tod.näk. AHL-liigasta, sitten kun pelit siellä hiljenevät. Viime kaudesta on aivan pakko olla opittu se, että materiaalia on vaan oltava, jos kaudesta meinataa selvitä.
2.korin mies 1.keskelle olisi juurikin Ölvecky, jonka seura on auki ja Virta oli viime valmentaja... 1.korin mies olisi "Kreps", joten tähän en usko. Tepsin kassa ei ole kovin "iso".

Raboin on ainoa joka vie ulkkaripaikan. 1.sentteri ja 1.pakki tulee, selkeä logiikka ;)

Jotenkin silti itseä nyt kiinnostaisi nähdä edes YKSI VARMA KORTTI Vahalahden kaveriksi 1.kenttään.
 
Tota, joo... Viimeisen viestin jälkeen on nopeasti mietittynä julkistettu 6 uutta pelaajaa, ja silti mikään ei ole muuttunut. Syvyyttä on, mikä on erittäin tärkeää, mutta ne kärkimiehet puuttuvat edelleen. Krepsin tai Ölveckyn hankkiminen tekisi jo paljon, koska Plihalin voisi silloin laittaa kakkosen keskelle ja TPS:llä olisi hyvä hyökkäysosasto. Sitten vielä se kärkipuolustaja, pelaavaan kokoonpanoon mahtuu nyt enää käytännössä yksi pakki, ja ykkösen laituri. Kakkosmaalivahdistakaan ei ole tietoa, Schwarz pelannee 35-50 peliä eli joku siihen pitää saada, Virtasesta ei ole takeita.

Päivät ja viikot kuluvat, ja Rote Saun veikkaus kahdesta huiman potentiaalin ja kehittymishalun omaavasta AHL-hankinnasta tuntuu tällä hetkellä kaikkein realistisimmalta.

Silti on pakko mainita, että olen tyytyväinen nykypelaajiston syvyyteen. Ei ole vain sitä tiettyä porukkaa, jonka on sitten kestettävä elokuusta huhtikuuhun, vaan joukkueessa on tiettyihin rooleihin sopivia pelaajia, joiden välille tulee myös syntymään kilpailua pelipaikoista. Se, miten nuo saa järjesteltyä toimivaksi kokoonpanoksi / ketjuiksi, on Virran ongelma.

Erityisesti Plihalin jatkosopimukselle nostan varovaisesti peukun ylös, etenkin jos häntä voidaan peluuttaa kakkossentterin tontilla. Silloin Plihalin arvo voi moninkertaistua, kun paikka ei ole ykkösen keskellä.

Vuori voi pelaajahakualgoritmiinsa naputella speksit seuraavassa tärkeysjärjestyksessä:

-ykkössentteri
-kiekollinen pakki, "valmis" pelaaja jolla on oikeasti hyvää näyttöä parilta viime vuodelta
-ykköslaituri
-kakkosmaalivahti

Kiittimoi.
 

Akuma82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, VG-62
Itse en enää jaksa uskoa merkittäviin hankintoihin...

Eikös jo joku aika sitten(ennen Schwarzista liikkuneita huhuja) kerrottu nimenomaan TPS:n suunnalta, että yhtä kokeneempaa maalivahtia haetaan. Tämän tontin uskon TPS:n täyttäneen Schwarzin hankinnalla.

Pelaajia alkaa löytymään joka tontille pikkuhiljaa. Se ovatko ne siihen päteviä/tarpeeksi hyviä on ihan toinen juttu, mutta aiemmista vuosista syntyneellä mutu-tuntumalla, uskon Vuoren ja kumppanien olevan tyytyväisiä näihin miehiin ja "kovan luokan" hankinnat on jo tehty. Ne siis ovat "huippulupaava" Cerny, Elitserienistä "kaapattu" Seppänen ja EHT-tason hyökkääjä Anttila. Näitä sitten täydennettiin jatkamalla "NHL -tason" Plihalin sopimusta...

Jos jollekkin jää epäselväksi, viittavat heittomerkit sarkasmiin....toisin sanoen ketuttaa rankasti, mutta sellainen olo on, että eiköhän nämä ole tässä.

Tohon korkeintaan pari NCAA -sarjan hakua....koska "Agentit sattu soittelemaan ja lupasivat että kovia miehiä olis tarjolla"

Silti pitää sanoa, että oli hieno asia, että Plihalin kanssa tehtiin jatko. Pidän miehen asenteesta ja jos paikat pysyvät ehjinä, niin onhan miehellä taitoa ja ominaisuuksia, joita samalla hinnalla on varmasti muualta vaikea löytää. Tässä se SUURI JOS on nimenomaan se, että pysyykö mies ehjänä...
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
-ykkössentteri
-kiekollinen pakki, "valmis" pelaaja jolla on oikeasti hyvää näyttöä parilta viime vuodelta
-ykköslaituri

Omalla kohdalla suurin kritiikin siemen oli juuri se, että huhujen perusteella näiden piti olla jo tulossa. Mutta sitten julkistettiinkin jotain aivan muuta.

Noilla hankinnoilla meillä olisi ihan siedettävä tiimi kasassa, vaikka edelleenkin puolustus askarruttaisi. Jotenkin en vaan usko, että mitään superukkoja enää olisi tulossa. Se juna taisi jo mennä (varsinkin kotimaisten osalta) ja jostain syystä Tepsissä nukuttiin onnen ohi. AHL-tason pistenikkarin suoritustaso Liigassa on aina kuitenkin epävarmempi kuin SM-Liigassa jo näyttönsä antaneen pelaajan.

Täytynee hyväksyä se tosiasia että TPS on liigassa tällä hetkellä melko pieni tekijä. Muut valitsee ensin ja me kerätään rippeet.


Jay Low kirjoitti:
Sitä paitsi monta vuotta on huudeltu niiden junnujen näyttöpaikkojen perään, Virtahan on tunnettu Savossakin ansioistaan nuorten pelaajien nostamisessa. Hyvä Mestis-yhteistyö auttaisi tietty tässäkin asiassa.

Mielenkiinnosta kysyttävä, että mille paikalle esim. hyökkäyksessä niitä junnuja nostetaan? Siellä on niitä kakkos-kolmosketjun miehiä nyt melkein neljä kentällistä, joten jäänee edelleen näyttöpaikat vähiin. Tosin onko Tepsin myllystä edelleenkään tulossa lupaavia hyökkääjiä edes vähän alusta?

Vuori/Tepsi haluaa selkeästi panostaa tasaiseen (harmaaseen) massaan, josta toivotaan kauden aikana nousevan ne timantit. Itse ehkä hankkisin kärkeen pari timanttia ja peluuttaisin alemmissa ketjuissa niitä muutamia junnuja.

Jay Low kirjoitti:
Jos Tomas saadaan oikeasti kuntoon, niin potentiaalia on dominoivaksi pelaajaksi liigaan.

Ja jos Birner pelaa 40 pisteen kauden, ja jos Suominen lopultakin puhkeaa kukkaan ja jos Hauhtonen pelaa sen täysosumakauden kaltaisen kauden ja jos Berg&Husse pysyvät kasassa ja jos Hattunen tekee 20 kaappia. Tämä yhtälö toteutuu melko pienellä todennäköisyydellä.


Mutta, mutta, täytyy nyt yrittää laimentaa kovin kritiikki. On tuossa vielä ainekset olemassa (valmennus, mv-osasto varauksin ja hyökkäyksen runko), mutta se edellyttää niitä hankintoja.

Täytyy vielä sanoa, että nukkuisin yöni huomattavasti paremmin, jos meillä olisi vielä Järvinen sekä Ortio.
 

Insec

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New Jersey Devils, EJ#74, MB#30
Jostain tarttis viel.....

....eli a) se jo tasonsa vakiinnuttanut kakkosvahti, eli tutkaparin toinen puolisko, joka toisi tervettä kilpailutilannetta Schwartzin vierelle.
Sitten kävisi b)kiekollinen pakki ja c)myös toinen hyvän työmoraalin ja pelinteon osaava ja offensiiviset, hyvät kahteen suuntaan taidot omaava sentteri, JOS se kiekollinen jo valmiiksi pisteitä tekemisen kyvyn osoittanut viivapelote saataisiin. Jos Kiekollista Pisteitätekevää Pakkia ei saada, niin sitten timantinkova sentteri. Iggulden on liian kallis ja se Kreps ei ole vielä signattu minnekään.

Mutta palatakseni maalivahtiin:

Mielessäni kävi jo ennen Suikkasen aikaa pohjoiseen siirtynyt Petri Koivisto , joka tämän kauden jälkeen jäi näemä ilman sopimusta Kärppiin. Siellä Iiro Tarkin tulon myötä Ville Hostikka palkattiin kakkoseksi ja Koivistolle ei Aravirta löytänyt enää käyttöä ilmeisesti.
Maininta muun muassa : A small and fast goalie with excellent technique. Doesn't cover the net very well because of his size. Tends to have problems with high shots.

Olisi mielestäni vähän kuin David Leggio, mutta ei veisi ulkkaripaikkaa ja olisi kotimainen, tiedettäisiin mitä saataisiin.

Petri toisi hyvää backuppia Marekille, jonka ylitorjuntatyylin kanssa Upilla menee kuitenkin ainakin joulutaukoon saakka, ennenkuin alkaa hedelmää niittää. Aikaisemmin jotkut ovat ihmetelleet miksi Schwartz otettiin vuoden ajaksi vain joukkueeseen, kyllä se Aleksander Salakin ja Atte Engreninkin kanssa kaksi vuotta meni ennenkuin varmuutta otteisiin alkoi löytymään. Kenties Upin eläkkeelle vetäytyminen ja Marekin vuoden kuluttua mahd. TPSn kautta KHLlään astuminen on tässä päälimmäisenä ajatuksena varmastikin ollut.
Mutta Petri Koivisto on mielestäni jo tasonsa näyttänyt, hyvä tutkapari, jonka voisi signata joukkueeseen.

Sitten kiekollinen, pisteitä tekevä pakki:

Koitin katsoa kiekollista pakkia, jossa ei olisi enää sitä "potentiaalia", mille tämän kauden osalta hirveästi näemmä varataan luottoa että kaikki natsaisi.
Se olisi mielestäni hankittava VÄHINTÄÄN AHLstä, eikä mikään NCAA tai ECHL-haku. Sen olisi toki oltava rightin puoleinen ja ilman sopimusta tällä hetkellä oleva.
Tälläinen se mielestäni pitäisi olla, joka meidän viivapelotteeksi olisi saatava:
Mark Flood eli yleisön uusi suosikki sukunimen perusteella.
v. 2008 on sanottu muun muassa näin : A defenseman with good offensive qualities. Likes to shoot the puck. Is an asset with the man advantage.
Needs to improve his defensive game and gain strength.

Mielestäni tehojen osalta olisi varmasti samaa kaliiberia kuin Markus Nordlund ja istuisi hänen tilalle varmasti paremmin kuin ECHL/NCAA - haku.
Kysyntää toki voi Atlantin puolella edelleen olla. Mutta Hussen rinnalle olisi hänet turvallisempi istuttaa kuin puolihyökkääjä/puolipakki Raboin. Saataisiin myös kumpaankin ylivoimaan viivalle rightin pakki, joita ei ole koskaan liikaa.

Sitten keskushyökkääjä:

Keskushyökkääjäksi Peter Olveckyä
ollaan jo joissakin postauksissa ykkössentterin tontille haluttu ja kenties, se kelpaisi myös minunkin papereissani. Vain jos pieni loukkaantuminen haittoi hieman playoffpelien aikana, eikä ole riskiä toiseen "Plihaliin", nii ehjä reenikausi alle ja P. Virran valmennuksessa kunto kohdilleen. Ölvechky Slovakkina, ei hän EU-pelaajana veisi MYÖSKÄÄN ulkkaripaikkaa. Ne ulkkaripaikat kun voisi säästää kauden mittaan TAATUSTI tapahtuvien loukkaantumisten varalle, ettei niitä Arsi Vuori heti käyttäisi.

Eurooppaan Jamie Johnsonia huhuttuna en ajatuksena kovinkaan paljon lämpenisi. Ylivoimalla hänestä aikanaan oli jonkin verran apua mutta tasaviisikoin ei juurikaan.
Ennemmin tällaista tekstiä lukiessani:

A hard-working forward with good skating. Capable of playing all forward positions. Good hands and technique.

jos hyvä viivamies saadaan niin halvemmalla kuin huhuttu Kreps, Ölvecky olisi parempi työmoraalinsakin osalta ja kumpaankin suuntaan hyvin pelaava sentteri. Heikkoutena voidaan sanoa, että on kätisyydeltään Left. Kuitenkin olisi offensiivisin taitoihin nojaten jo P. Virran alaisuudessa jo orastavasti kyntensä näyttänyt ja olisi TPSiin sopiva pelaaja. Tässä sitä POTENTIAALIA olisi. Ja Plihal voisi keskittyä 2. sentterinä olemiseen, Laakso 3. ja SE HAUHTONEN ei sieltä kauden aikana 4. ketjun keskusta korkeammalle nousisi. Olisi lohdutonta ja korutonta kertomaa jos Vahan rinnalla joutuisi katsomaan Hauhtonen-Anttila - duoa joista toisella kädet on puuta ja toisella silmät. Vaha olisi ainoa, jolla kummatkin toimisi.

Toki jos Plihal saatiin jäämään sillä, että Krepsia koitetaan kalastella ykköskentän sentterin tontille, saisi Krepsin kohdalla sitten hinta vastata myös pisteitä. Tällöin kiekollisesta pakista voisi hieman luopuaominaisuuksien osalta, mutta ei edelleenkään muuta kuin esim jo kerran SM-liigassa tai jo parin kauden ajan AHLssä kykynsä osoittanut sen on oltava. Paljon on kuitenkin maalintekovoimaa saatava menetettyihin pelaajiin nähden ja ihan huippukautta Kreps ei Kärppä-laumassa myöskään pelannut viime kaudella.
Mutta olisi minun papereissa se 2.vaihtoehto kumminkin, asenteen ja korkeamman hintalapun takia.

Mutta jotain osviittaa tosiaan olisi kiva kuulla hankintojen tilanteesta lehtien sivuilla tai jossain TSn jutussa, että onko mitä pelaajapaikkoja haussa, ei niitä että ketä olis kiva saada mutta ovat taloudellisesti TPSn ulottumattomissa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
TPS, Anaheim Ducks & Minnesota Wild
Vielä jotain uupuu..

Täytyy kyllä ihan alkuun sanoa, että kiitos Tepsi ja Plihal jatkolapusta. Kuten olen aiemmin jo sanonut monille, terveenä Plihal on yksi meidän parhaista pelaajista. Toivotaan, että kausi on ehjä hänellä.

Myös Herra Schwarzin saapuminen Turkuun on mukava asia ja uskon, että Upi tekee hänestä menestyvän veskarin. Täytyy toivoa, että hän breikkaa paremmin kuin Salak.

Tuossa hahmottelin paperille jo hieman kenttiä ja kyllä ne alkaa näyttämään jo ihan siedettäviltä. Vaikkakin vielä jotain uupuu muutamasta kohdasta.

Uskon, että ensi kauden maalivahtikaksikkomme on Schwarz-Virtanen. En näe välttämättä syytä hankkia edes ketään muuta siihen. Tämä tosin vaatii sen, että kummallakin veskalla on iso kesä edessä. Kehittymisen tulee olla rakettimaista.

Puolustus näyttää myös ihan hyvältä. Jaksan uskoa loppuun asti, että Raboin tekee vielä läpimurron. Iso kesä oltava myös hänellä. Husse on varmaan meidän paras pakki tällä hetkellä. En usko, että siihen on kahta sanaa. Varma pakki. Berg on vanha ja raihnainen mutta terveenä pystyy tuomaan vielä johtajuutta kentälle sekä koppiin. Siihen vielä sekoitus nuoruutta Seppänen-Palmroth ja V-M Vittasmäki niin varmasti puolustus pystyy myös vääntämään tiukoissakin tilanteissa.
Tosin kuten edelläkirjoittanut kaveri totesi, että puolustus huutaa vielä yhtä kiekollista ihmettä ollakseen valmis niin siihen on helppo todeta, että kyllä näin on. Puolustus on kunnossa puolustamisen osalta mutta vielä tarvitaan meille sellasta L.Visnovsky tyyppistä kaveria iskemään pisteitä ja rakentamaan peliä. Kuka se sitten on, vaikea sanoa.

Sitten hyökkäys. Karvausketjut 3. ja 4. ovat aika hyvällä mallilla. Veljet Laakso, Salo, Virtala, Laine, Cerny, Anttila? jne. Onhan noita.
Hyökkäysketjuihin olisi sitten Suomista, Hattusta, Birneriä, Plihalia sekä Vahalahtea. Ihan hyvältä näyttää. Herra Hauhtonen siellä ilmeisesti on kanssa mutta minun puolesta Hauhtonen voitaisiin heittää vaikka Aurajokeen. Joudun kuitenkin sanani syömään, sillä omassa lapussa Hauhto olisi tällä hetkellä 2.sentteri. Toivon todella, että Tepsi hommaa vielä sentterin tai kaksi parantamaan tilannetta. Yksi kovan luokan sentteri olisi tervetullut aina. Hyvä vaihtoehto oli tuossa ylempänä Olvecky. Kokeilemisen arvoinen kaveri.

Katsotaan ja jännätään miten käy. Toivotaan, että vielä isketään markkinoille ryminällä. Rahaa pitäisi ainakin olla.

Hyvät vaput TPS-toverit!
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Jos tätillä on munat, on se setä...

Joukkueessa on niin monta jossia jotta oksat pois. Vaikka jopa 50% onnistuisi pelaamaan sillä tasolla missä harhassa toimisto elää, olisimme vielä erittäin suuressa nesteessä.

Pakko se on kai Turkuun muuttaa ja liittyä sieniä syöviin. Plihalista on on tullut sm-liigan paras ja sitä kautta dominoivin pelaaja. Kaverin jalat ovat aivan kauheassa kunnossa ja nyt leikataan olkapää? Siinä saa käyttää kirurgit käyttää melkoista ihmelankaa, jotta saavat kokoon kursittua dominaattorin.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Ensi viikollahan tämä karuselli siirtyy P.Virran alaisuuteen. Toivottavasti tuolloin saadaan esim. paikallisiin aviiseihin jotain haastatteluja, joista selviää mitä ja kuinka monta pelaajaa joukkueeseen vielä ollaan mahdollisesti hakemassa.

Seura on nykyisellä tiedottamisellaan jättänyt sidosryhmät aika ymmälleen. Missä vaiheessa joukkueen rakennus menee.. Onko logospedeily jatkumassa jne.
 

Veijari

Jäsen
Tiedetäänkö täällä Tomasin polv(i)en kunnosta mitään enempää? Oliko niin että Tomas käy myös tänä kesänä kirurgin pöydällä polvensa kanssa? Vai meinaako Tomas pelata tulevankin kauden yksijalkaisena?

Tomasin jatkolle todella varovainen peukku, sillä ehdolla että saavat miehen kuntoon kesän aikana. Asenne on niin ammattimainen kuin vain voi olla mutta fysiikka valitettavasti ei ole sillä tasolla kuin ammattijääkiekkoilijalla pitäisi. Tai ehkä tiedän Tomasin kunnosta vähemmän kuin joukkueen kirurgit ja johto?

Tomasin kohdalla todellakin käy fraasi; toivotaan parasta, pelätään pahinta. Se on selvä että tuollaisella kirurgin ihanneasiakkaalla joku päivä se polvi sanoo kiitti riitti, joten toivotaan ettei se käy Tepsin uran aikana.

Tomas ei todella ole ykkössentteri tasoa, ei pisteiden eikä kuntonsa puolesta. Pakkohan sieltä on vielä joku jo taitonsa osoittanut pelaaja tulossa eikä mikään Trabucco-arpa, onhan?
 

Ferneri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Montreal Canadiens, Colorado Avalance
Jos tätillä on munat, on se setä...

Joukkueessa on niin monta jossia jotta oksat pois. Vaikka jopa 50% onnistuisi pelaamaan sillä tasolla missä harhassa toimisto elää, olisimme vielä erittäin suuressa nesteessä.

Pakko se on kai Turkuun muuttaa ja liittyä sieniä syöviin. Plihalista on on tullut sm-liigan paras ja sitä kautta dominoivin pelaaja. Kaverin jalat ovat aivan kauheassa kunnossa ja nyt leikataan olkapää? Siinä saa käyttää kirurgit käyttää melkoista ihmelankaa, jotta saavat kokoon kursittua dominaattorin.

Tottakai on niin, että jos puolet joukkueesta alisuorittaa, niin on ihan sama ketä tänne raahataan pelaamaan; lopputulos on jossain kusen ja pissan välillä. Näitä esimerkkijoukkueita löytyy "muutamia" esim. Jokereista ja viime kauden Kärpistä ja meilläkin taisi mennä vähän joka osa-alueella selkeästi alle 50 prossan viime kaudella. Taisi olla koko liigahistorian pohjat.

Pelaajabudjetin ollessa sitä mitä se on (ei tarkkaa tietoa, mutta veikkaisin, että liigan keskitasoa tai alle sen), niin ainakaan minä en keksi mitään muuta strategiaa koota joukkuetta kuin se, että hankitaan perusrungon päälle 22-26 vuotiaita jannuja tänne lähtien siitä, että he pelaavat pelitapa ja valmennus huomioiden uransa parhaan kauden täällä. Ensi kaudella valmennuksen suhteen pitäisi olla vähän toiset askelmerkit kuin vuosi sitten tähän aikaan. Tällä hetkellä hyökkääjistä Hauhtonen, Vahalahti, Plihal ja ehkä Suominen, Anttila ja Virtala on sitä runkoa ja muiden kanssa luodaan menestys tai sitten ei. Näistä Suomisessa ja Anttilassa näen vieläkin potentiaalia kehittyä kauden aikana.

Ei kait täällä kukaan ole väittänyt tosissaan Tomaksen olevan liigan paras pelaaja. Tepsissä me ei taideta ensi kaudella ja hyvä jos tällä vuosikymmenelläkään liigan parasta pelaajaa nähdä. Meille ei ole tulossa "Mikael Granlundeja" tänne ja junnutuotto on tällä hetkellä mitä on. Omat odotuksen on junnulpauksien suhteen ensi kauden C1 joukkueessa, missä on pari kolme lupaavaa jamppaa. Tomaksen loukkaantuminen nyt viimeksi olkapäästä on tosi paska juttu, mutta sen verran korkealle arvostan tän kaverin pelaajana, että on tällä hetkellä terveenä ja vähän vähemmänkin terveenä vielä meidän paras pelaaja.
 
Justin Morrison halusi lähteä Lukosta ja purki sopimuksensa. Viime kaudella 56o 22+19=41p, koko SM-liigauralla 124 peliä ja 105 pistettä. Oikea laituri. Mitään huhuahan ei ole, mutta kyllä mä hattua nostaisin jos Morrison siirtyisi jokusen kilometrin etelämmäs pitkin länsirannikkoa. Siirtynee ulkomaille, mutta olisi sentään kokenut laituri, joka on pelannut SM-liigassa hyvin ja ihan parina viime vuotena. Ilman unelmia ei ole toivoa...
 

-JH-

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Justin Morrison halusi lähteä Lukosta ja purki sopimuksensa. Viime kaudella 56o 22+19=41p, koko SM-liigauralla 124 peliä ja 105 pistettä. Oikea laituri. Mitään huhuahan ei ole, mutta kyllä mä hattua nostaisin jos Morrison siirtyisi jokusen kilometrin etelämmäs pitkin länsirannikkoa. Siirtynee ulkomaille, mutta olisi sentään kokenut laituri, joka on pelannut SM-liigassa hyvin ja ihan parina viime vuotena. Ilman unelmia ei ole toivoa...

Morrison olis tottakai hyvä pelaaja mutta hinta on valitettavasti aika suolainen, näkisin että puhutaan jostain 200-250 tonnista. Jos tollanen summa on käytössä niin laittaisin sen ennemmin pakistoon tai sentteriin. Eiköhän se ole kuitenkin päivänselvää ettei kahta tuon tason kaveria ole enää tulossa.
 

Joghey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Pelaajabudjetin ollessa sitä mitä se on (ei tarkkaa tietoa, mutta veikkaisin, että liigan keskitasoa tai alle sen), niin ainakaan minä en keksi mitään muuta strategiaa koota joukkuetta kuin se, että hankitaan perusrungon päälle 22-26 vuotiaita jannuja tänne lähtien siitä, että he pelaavat pelitapa ja valmennus huomioiden uransa parhaan kauden täällä.

Periaatteessa olen kaikesta samaa mieltä. Tässä käy vaan mielestäni pahimmassa tapauksessa niin, että TPS:n sorvatessa jokaiselle 22-26 -vuotiaalle vuoden sopimukset, TPS maksaa vain oppirahat ja seuraavan parin kauden aikana joku muu saa nauttia tuon oppivuoden hedelmistä ja nähdä kyseisten jannujen parhaat kaudet. Muunmuassa käyttäjä Mr. Fox on täällä jauhanut tuota kyllästymiseen asti ja kertonut samat asiat puuduttavan monta kertaa, mutta on tuossa asiassa aivan oikeassa. Pelaajiistakin on helpompi oppia pitämään, kun tietää, että pelaaja pelaa joukkueessamme pitempään kuin vuoden. Toki yli vuoden sopimuksissa on riskinsä, mutta jos joukkueenjohto tietää mitä hankkii, niin todennäköisesti pelaaja kannattaisi hankkia seuraan pariksikin vuodeksi.

Vuoden päästä ollaan hieman paremmissa asemissa kuin tänä keväänä oltiin, sillä TPS:n sivujen mukaan pelaajista kahdeksalla jatkuu sopimus tämänkin kauden jälkeen. Parhaimmassa tapauksessa puolustus voitaisiin tuolloin muodostaa Palmrothin, Vittasmäen ja Ristolaisen ympärille, joka loisi toivoa paremmasta junioritoiminnasta. Olisipa tuon kolmikon seurana vielä Järvinen...
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Justin Morrison halusi lähteä Lukosta ja purki sopimuksensa. Viime kaudella 56o 22+19=41p, koko SM-liigauralla 124 peliä ja 105 pistettä. Oikea laituri. Mitään huhuahan ei ole, mutta kyllä mä hattua nostaisin jos Morrison siirtyisi jokusen kilometrin etelämmäs pitkin länsirannikkoa. Siirtynee ulkomaille, mutta olisi sentään kokenut laituri, joka on pelannut SM-liigassa hyvin ja ihan parina viime vuotena. Ilman unelmia ei ole toivoa...

Morrison on kuulemma palaamassa kotimaahansa. Jännä juttu kun katsoo noita pisteitä. Luulisi, että kova ikävä jää. Jotain jäi kuitenkin puuttumaan - ainakin asenne keväällä.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
- - - TPS:n sorvatessa jokaiselle 22-26 -vuotiaalle vuoden sopimukset, TPS maksaa vain oppirahat ja seuraavan parin kauden aikana joku muu saa nauttia tuon oppivuoden hedelmistä ja nähdä kyseisten jannujen parhaat kaudet.
- - -
Toki yli vuoden sopimuksissa on riskinsä, mutta jos joukkueenjohto tietää mitä hankkii, niin todennäköisesti pelaaja kannattaisi hankkia seuraan pariksikin vuodeksi.
Tuli muuten mieleeni, että miksi yli vuoden sopimukset nähdään riskeinä ainoastaan Auran rannoilla?

04.04.2011 22v Joonas Järvinen, PEL 2v
05.04.2011 26v Matti Kuparinen, KAL 2v
10.04.2011 25v Markus Nordlund, JOK 2v
11.04.2011 25v Eero Kilpeläinen, JOK 2v
12.04.2011 24v Antti Erkinjuntti, TAP 2v
12.04.2011 26v Jussi Makkonen, TAP 2+1v
12.04.2011 29v Sami Venäläinen, TAP 2v
12.04.2011 22v Mika Järvinen, HPK 2v
14.04.2011 28v Markus Seikola, PEL 2+1v
21.04.2011 22v Max Wärn, PEL 2v
27.04.2011 20v Juhani Tyrväinen, JOK 2v
27.04.2011 25v Iiro Tarkki, KÄR 2v
27.04.2011 28v Juha-Pekka Haataja, KÄR 2+1+1+1v
27.04.2011 22v Nico Aaltonen, ÄSS 2v
27.04.2011 21v Antti Raanta, ÄSS 2v
27.04.2011 20v Tommi Taimi, ÄSS 2v
27.04.2011 31v Jani Honkanen, ÄSS 1+1v
28.04.2011 26v Kalle Kaijomaa, TAP 2v
28.04.2011 24v Tuomas Huhtanen, LUK 2v
28.04.2011 31v Jussi Pesonen, LUK 2v

Vastaavasti TPS:n uusia sopimuksia:
26.04.2011 25v Marko Anttila, TPS 1v
26.04.2011 24v Jacub Cerny, TPS 1v
26.04.2011 25v Matti-Pekka Pelkonen, TPS 1v (4kk:n tryout)
26.04.2011 23v Timo Seppänen, TPS 1v
26.04.2011 25v Marek Schwarz, TPS 1v

...ja TPS:n jatkosopimuksia:
10.03.2011 25v Michal Birner, TPS 1v
10.03.2011 26v Garrett Raboin, TPS 1v
10.03.2011 26v Marko Virtala, TPS 1v
28.04.2011 28v Tomas Plihal, TPS 1v

Miten tuon 25v Jussi Tapion kanssa kävi? Eikös täällä joku ollut jutellut Tapion kanssa? TPS olisi kuulemma tarjonnut niin surkeata sopimusta, että hän ei tule koskaan pelaamaan enää yhtään ainoata ottelua mustavalkoisissa. Loistavaa työtä seurajohdolta!

Tapio Laakson ja Timo Salon (molemmat 25v) kahden vuoden suorat pahvit ovat pitkiin aikoihin olleet ainoita positiivisia yllätyksiä; samaten Jarkko Hattusen ja Veli-Matti Vittasmäen (24v ja 20v) kahden vuoden jatkosopimukset.
 
Myös Seppäsen sopimus on 2-vuotinen eli kattaa myös kauden 2012-13. TPS:n alkuperäisessä tiedotteessa oli ilmeisesti syystä tai toisesta virhe ja korjasivat myöhemmin.
 

Dängleri

Jäsen
Tuli muuten mieleeni, että miksi yli vuoden sopimukset nähdään riskeinä ainoastaan Auran rannoilla?

Tapio Laakson ja Timo Salon (molemmat 25v) kahden vuoden suorat pahvit ovat pitkiin aikoihin olleet ainoita positiivisia yllätyksiä; samaten Jarkko Hattusen ja Veli-Matti Vittasmäen (24v ja 20v) kahden vuoden jatkosopimukset.

Ihan villinä veikkauksena heittäisin tällaisen ajatuksen ilmoille, että nuo vuoden sopparit liittyvät vahvasti siihen uudistusprosessiin, jonka osana P.Virta tulee teille joukkuetta johtamaan. Virta tunnettiin täällä siitä, että hänellä oli kova halu kontrolloida kaikkea joukkueeseen liittyvää, myös pelaajasopimuksia. Käsittääkseni teidän tämän kauden hankintojen päävastuu oli Vuorella (KalPa-velvollisuuksien rajoittivat Virran mahdollisuutta valintoihin), joten ehkäpä vuoden sopimukset on nähty kaikkien kannalta järkevimpänä vaihtoehtona - niistä pääsee helpommin eroon, ja niitä voidaan halutessa jatkaa. Pätee muuten niin organisaation kuin pelaajan näkökulmasta. ;)

Laakso ja Salo sen sijaan nauttivat Virran täyttä luottoa, joten oli odotettua että sopimukset kestävät Virran tavoin 2 vuotta. Sama pätee Ströbaan.
 

Veijari

Jäsen
Schwarzin sopimuksesta hyvät fiilikset. Uskon että voi tehdä Upin opissa pienimuotoiset Salakit. Jos näyttää kehityskykynsä niin kauden aikana jatkosopimusta käteen.

Ai, se olikin olkapää joka tällä kertaa Plihalilta korjattiin. On vissiin jo siitäkin kuntoutumassa.
 

Vode

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Vissiinkään virallista varmistusta ei ole vielä tullut, mutta Aleksis Ahlqvistin nimi on jo sopimuksen allekirjoituskohdan täytteenä. Sopimus on sorvattu Turun Palloseuran kanssa.

Näin RäpyläRepe tuolla huhuketjussa eli siinä olisi sitten meille tuo kakkosveskari joka pelannee sen kymmenen peliä kaudessa jos Marek onnistuu ja pysyy terveenä.

Eihän tämäkään hurraa huutoja aiheuta. Virralle tuttu mies ja itse pidin Aleksisia alta kakskymppisenä lupaavana kunnes lähti HIFKiin pilaamaan uraansa ja taso on toistaiseksi jäänyt sille tasolle. Katsotaan jos huhu pitää paikkansa mitä Upi saa aikaan. Arpalippu kuitenkin.
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Näin RäpyläRepe tuolla huhuketjussa eli siinä olisi sitten meille tuo kakkosveskari joka pelannee sen kymmenen peliä kaudessa jos Marek onnistuu ja pysyy terveenä.

Eihän tämäkään hurraa huutoja aiheuta. Virralle tuttu mies ja itse pidin Aleksisia alta kakskymppisenä lupaavana kunnes lähti HIFKiin pilaamaan uraansa ja taso on toistaiseksi jäänyt sille tasolle. Katsotaan jos huhu pitää paikkansa mitä Upi saa aikaan. Arpalippu kuitenkin.

Osin arpalippu mutta johtuu ainoastaan loukkaantumisista. Ahlqvist omaa ihan oikeasti loistavan potentiaalin ja Upin koulussa jos missä tämä kaivetaan esiin! Jo kaudella 2005-2006 Aleksis on pelannut muuten kuusi peliä JYPin paidassa joissa torjuntaprosentti 95,1.
 

Rote Sau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikko
Loistava haku jos tämä Alhqvist toteutuu. Mieshän on jo liigaa nähnyt paljon, joten häneenkin voi luottaa. Iso peukku tälle. Toivottavasti nyt sopimus olisi sitten luokkaa 2v suoraan.

Miksi HPK kalastelee Ruotsista vuodesta toiseen hyviä nimiä ?? Hersley nyt menossa Hämeeseen, vittu tätä vitutusta. Jos tänne tulee vieläkin parempi niin annan tämän Vuorelle anteeksi. Porselandia en anna, Tepsi sai Raboinin Hpk Porselandin, hyvä diili viime vuonna.

Tuo Mark Flood taisi olla esillä jo viime vuonna ? Edelleen kelpaisi minulle.

Tässä meikäläisen ehdotus sentteriksi. Yhtään huonompaa ei kannata laahata, jos kassassa kerta rahaa on; Eliteprospects.com - Francis Paré

Erittäin päteviä pelaajia jäällä molemmat ja aika ottaa se seuraava askel. Jotain tämmösiä Vuori skouttaa Amerikassa. Paré pelaa Detroitin farmissa, periaatteessa Vuorella olisi hyvä sauma suositella Tepsiä hänelle. I. Filppula voi suositella myös... Joka tapauksessa Paré on erittäin hyvä pelaaja ja suuri nimi, jos ei koko olisi esteenä NHL:ään.
 

Typhooni

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Jälkiviisaana hyvä sanoa, että meinasin taannoin heittää juuri Ahlqvistin nimen kakkosveska-keskusteluun. Mielestäni paras kotimaasta saatavilla oleva vaihtoehto tuolle tontille. Olen erittäin tyytyväinen, jos tulee meille. Tämän myötä ainakin veskari-osasto olisi meillä erittäin hyvässä kuosissa.
 

Ludek

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ahlqvist omaa ihan oikeasti loistavan potentiaalin ja Upin koulussa jos missä tämä kaivetaan esiin!

Jos ei Tepsiin muuten niin Upin kouluun on kysyntää tällä hetkellä vaikka kuinka paljon. Tuoreimpina merkintöinä kun Upin CV:stä löytyvät kahden maalivahdin kouluttaminen tällä kaudella rapakon taakse. Harmi vaan, että Upi ei varmasti jaksa vetää enää monta kautta, mutta jokso hän vielä muutaman huippukassarin meille kouluttaisi. Ahlqvist voisi olla yksi heistä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös