Uusi jäähalli!

  • 676 028
  • 3 951

anthax

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Tässä ketjussa monta kertaa mainitulla Kotkan Satama Areenalla järjestettiin nyt viikonloppuna Hyväntuulen messut, ilmaistapahtuma, jossa asiaa terveydestä, hyvästä olosta ja muusta nynnyilystä. Kotkan kaupungin mukaan ensimmäisena päivänä sinne löysi tiensä yli 6000 ihmistä. Varmasti tapahtuman ilmaisuus ja runsaat näytteilleasettajat sai sinne väkeä, mutta myös areenan saavutettavuus käytännössä Kotkan keskustassa. En usko järjestäjien ja paikalla olleiden toimijoiden yhtään harmittelevan sitä, että tapahtumaa ei tarvinnut järjestää jossain Ruonalan urheiluhallissa, tai Steveco-areenalla Karhuvuoressa (jos olisi sinne edes mahtunut). Toiseen on 7 ja toiseen 9 kilometriä Kotkan keskustasta. Ja jos tänäänkin on ollut häkki täysi, niin aika moni noista tuhansista kävijöistä jättää edes sen kahvikupin verran rahaa taloon. Ja koukkaavatko vielä muissa keskustan palveluissa samalla kertaa. Nyt on myös näiden messujen myötä aika monelle kaupungin asukkaalle "demottu", että meillä on paraatipaikalla tällainen tapahtumakeskus. Siellä voi järjestää vaikka mitä, siellä tapahtuu vaikka mitä ja laadukas musiikkitarjonta ei ole enää kaupungin ainoan yökerhon, tai konserttitalon varassa.

Kotkalainen on luonteeltaan sellainen, että vaikka joku tapahtuma järjestettäisiin heillä kotona, niin ne lähtisi siltikin saareen, ettei tarvitsisi vaan osallistua. Yrittäminen ja niiden arvokkaiden veroeurojen sijoittaminen johonkin kaikkia hyödyttävään hankkeeseen saa yleensä osakseen epäilystä, kyräilyä ja kateutta. Piipunjuurelta merelle katselu kun on paljon helpompaa, mutta onneksi uudet sukupolvet tässäkin ovat edeltäjiään viisaampia. Siltikin voi varovasti jo sanoa, että Satama Areenaa ollaan ottamassa omaksi, vaikka toki kestävämpi tarkastelu ei liene paikallaan kuin vasta vuoden päästä. Sekavan sepostuksen pointtina siis se, että jos kotkalaiset lähtee, niin kyllä lappeenrantalaisetkin.

Kotkan kauppatorin toriparkkiakin vastustettiin aikoinaan verisesti ja mm. osa torimyyjistä siirtyi protestiksi Karhulan torille, kun heille osoitetut "väistötilat" eivät kelvanneet, eivätkä ole takaisin tulleet. Mutta tuskin ketään nyt harmittaa ajaa se auto sinne ostosten ajaksi. Sapokan Vesipuisto on ex-kaupunginpuutarhuri Heikki Laaksosen upea aikaansannos, jota vastustettiin sitäkin, mutta joka nyt on ehkä ihailluinta Kotkaa putouksineen. Ja samat läpät voisi kirjoittaa varmasti Merikeskus Vellamosta ja Meriakvaario Maretariumista. En tietenkään sitä tarkoita, että jos joku vaan saa päähänsä rakentaa jotain ja upottaa siihen kuntalaisten rahoja, niin sitä pitää heti olla heppi ojossa fanittamassa, koska muuten vastustaa kehitystä, mutta en myöskään ymmärrä sitä, että jos kaikki mittarit näyttää, että se projekti on hyväksi meille kaikille, niin eikö silloin voisi myös koittaa nähdä metsää puilta?

Se Kotka-katsauksesta tällä kertaa.
Hyvä kirjoitus, mutta ei toimi Lappeenrannassa ja lattia on kylmä jos on jää. Ja kuka maksaa tämänkin kaiken jos kerta ilmaista, varmaan jää veronmaksajien kuitattavaksi.

Eikun hetkinen, en kirjoittanutkaan Esaimaan kommenttikenttään tai ollut valtuustosalissa.
 

Huppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Sanotaanko näin: on totta, että osaa kaupunkilaisista asia ei kiinnosta, mutta niistä keitä asia kiinnostaa ja keitä asia koskettaa, valtaosa kannattaa ydinkeskustaan rakennettavaa areenaa.

Tulevaisuuden osaajat ja veronmaksajat (LUT- ja LAB-opiskelijat keskusta-areenan taakse):

On kyllä sellainen joukko elinkeinoelämän osaajia ja nuoria tulevaisuuden toivoja tämän keskusta-areenan takana, että jos tämän porukan toiveet ja tarpeet ohitetaan, on kyllä melko erikoista.
Tämä oli todella iso kannanotto. Aika surullista on jälleen jäärien kommentointi kun kaupungin tulevaisuus kommentoi tulevaisuudestaan. Lappeenrannan tulevaisuudelle yksi tärkeimpiä kysymyksiä on korkeakoulujen tulevaisuus, opiskelemaan hakevien nuorten kiinnostus tulla opiskelemaan Lappeenrantaan muiden vaihtoehtojen sijaan, eli vetovoima, ja valmistuvien opiskelijoiden (ei tietenkään kaikkien ennen kuin joku keksii viisastella) jääminen Lappeenrantaan, eli vetovoima. Areena-asia ei ole tietenkään autuaaksitekevä yksin, mutta juuri se voi olla se käänne Lappeenrannan vetovoiman kehityksessä ja suunnan kääntämisessä. Älkää nyt tyrikö tätä, toista vastaavaa tilaisuutta ei ehkä tule.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tuo on kyllä aika jännittävä lähestymistapa kaupunkikehityslautakunnalta ja demariryhmältä yrittää sijoittaa halli johonkin muualle kuin siihen osaa kaupunkia (kauppatorin seutu) joka kuolemassa pystyyn.

Joka viikko tulee uutisia että yrittäjä joutuu lyömään hanskat tiskiin kun asiakasvirrat eivät riitä kannattavaan liiketoimintaan. Korkojen nousu aiheutti sen että edes keskustaan hamuavilla eläkeläisillä ei ole varaa ostaa asuntoa joten asuntorakentaminen hyytyi (Cumuluksen hiekkakuoppa ja Oprin sekoilu).

Sen Hännisen hallin voisi rakentaa Kisapuistoon ja pistää se monitoimiareena siihen amiksen kentän viereen.
 

PePo_17

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, KooKoo
Tuo on kyllä aika jännittävä lähestymistapa kaupunkikehityslautakunnalta ja demariryhmältä yrittää sijoittaa halli johonkin muualle kuin siihen osaa kaupunkia (kauppatorin seutu) joka kuolemassa pystyyn.

Joka viikko tulee uutisia että yrittäjä joutuu lyömään hanskat tiskiin kun asiakasvirrat eivät riitä kannattavaan liiketoimintaan. Korkojen nousu aiheutti sen että edes keskustaan hamuavilla eläkeläisillä ei ole varaa ostaa asuntoa joten asuntorakentaminen hyytyi (Cumuluksen hiekkakuoppa ja Oprin sekoilu).

Sen Hännisen hallin voisi rakentaa Kisapuistoon ja pistää se monitoimiareena siihen amiksen kentän viereen.
Heh. Olen meinannut samaa. Kyllä tuossa sisähalliasiassa on ollut tärkeää se, että se tulee lähelle käyttäjiä (mm. koulut). Mutta koska Kisapuistoon ei ole matka eikä mikään, niin olishan sen voinut sinne tyrkätä.

Kummastuneena olen muuten aistinut tätä SaiPa- vihaa YU puolelta. Mikä mahtaa olla siihen syynä? Tietäjät kertokoon. Kyllähän tämän kokoisessa kaupungissa kaikkien pitäisi puhaltaa yhteen hiileen.
 

Poro24

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Taidan muuttaa Tampereelle.
 

Läts

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo

kunnonjykit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo
Meikän konsulttifirmalta voi tilata uuden vain 300k maksavan selvityksen. Ehdotan vesitornin mäkeä, armilan koulun tontin lanaamista, ratsumestarin kenttää tai lentokentän kiitoradan ja reuna-aidan väliin jäävää ruohokaistaletta.

Ei jestas mitä jengiä Leprassa on päättämässä asioista.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Heh... 2025 on kuntavaalit, niin tuskin väistyvä valtuusto vaalien kynnyksellä tuota saa nuijittua, eli se menee seuraavien valtuutettujen työpöydälle. Siiheksi varmasti joku keksii, että ei se keskusta sittenkään ole hyvä ja taas alkaa selvitykset. No pakkohan se kait on ens syksyllä viimeistään päättää.

Lappeenrannan kaupunginhallitus esittää, että kaupunki alkaisi selvittää monitoimiareenan toteuttamista kaupungin keskustassa muualle kuin kauppatorille. Selvityksen olisi valmistuttava 31. elokuuta 2024 eli asian valmistelu jatkuisi lähes vuoden verran. - YLE
 
Viimeksi muokattu:

Aatu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kisakenttä Oy
Ai että! Tämähän on kuin lukisi lehdestä, että Metsoloita onkin kuvattu lisäkausi, jota ei koskaan ole julkaistu ja nyt sitten tulee tarjolle Yle Areenaan. Ketju saa elinaikaa lisää ainakin vuoden, jes!

Lappeenrannassahan ei siis ole päättäjiä, he eivät jumalauta päätä mitään, joten on ehdotankin, että heitä aletaan kutsumaan päättämättäjättäjiksi. Kuntavaaleissa varmasti eniten kerää ääniä ne, jotka lupaavat olla tekemättä mitään päätöksiä.
 

Keltainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lautp, Saipa ja Veiterä. Ja Hakalin vosut
Niinhän siinä käy, että katsellaanpa sitten vaalien jälkeen. Kova on hinku päästä päättämään asioista, mutta ei sitten kuitenkaan uskalla päättää. Ihan kuin pikkupoikana piti väkisin uimalaitoksen ylimmälle tasanteelle kiivetä, ja portaita alas kun ei hypätä uskaltanut.
Myötähäpeä on kova.
 

Blur

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Seeprat
Savitaipaleen halli riittää Mestikseen hyvin,
SAvItaipaleen Pallo.
 

ForNever

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Anaheim Ducks, Linköping HC
Miten ihmeessä tuolle selvitykselle voidaan tässä tilanteessa antaa vuosi aikaa, kun noita paikkoja on selvitetty jo jotain viisi vuotta sitten vai kauan siitä edes on jo? Tämä menee juuri niin kuin ei pitäisi eli asiaa vatvotaan vuosikausia ja kulut kasvavat jatkuvasti. Mitä potentiaalisia paikkoja keskustassa muka on muita? Kohta ei tarvitse enää vitsailla sillä, että vanha halli lahoaa ennen uuden rakentamista. Kaivakaa nyt vielä se Mika Sulin naftaliinista tekemään nollaselvitys taas.

Ei helvetti.
 

Blur

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Seeprat
Kuka uskaltaa koskea Wikipediaan? Tätä on vatvottu +10v eikä saada mitään aikaiseksi.
Tässä tilanteessa olisi ollut kaupungilta loistava liike investoida isosti, koska nousukaudella se taas tuuppaa maksamaan enemmän..
 

Liitteet

  • Screenshot_20230925_194834_Chrome.jpg
    Screenshot_20230925_194834_Chrome.jpg
    215,2 KB · kertaa luettu: 159
Kyllähän Tampereen hallikin jo näytti, että kyllä se kannattaa metsään rakentaa =).
Vaikka Hämeenlinnassakin osa on uuden areenan kannalla niin tämä Lappeenrannan näytös on ihan hyvä signaali siitä, että aika ei ole vielä kypsä. Hämeenlinnassa tosin nykyinen oli kuntotarkastuksessa niin hyvässä kunnossa, että pakottavaa tarvetta ei lähivuosina ole.

Ja tätähän on usein ihmetelty, että mikä se ajaa ihmistä vastustamaan kehitystä? Siihen on hallintotieteissä käsite horisonttiongelma. Se tarkoittaa lyhyesti sitä, että jos investointi ei hyödytä suoraan minua niin en ole sen kannalla. Tähän yhdistetään usein myös ikäpolvikysymykset, koska nuoremmat saavat nauttia sen hyödyistä, mutta vanhemmat eivät niinkään.
 

Reinhart

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Ai tässä päätettiinkin odotella että keskustan vastustus vähenee luonnollisesti? Toivottavasti SaiPa ei mene pesuvesien mukana...
Aika munatonta touhua. Jarvan esitys lyötiin maanrakoon ja sekin kertoo jotain tästä valmistelun tasosta ja luottamuksesta virkamiehiin ja päättäjien päätöksentekokyvystä tähän mennessä. Kyllä muutaman tontin soveltuvuuden asiantuntija olisi selvittänyt ainakin tilojen ja rakentamisen suhteen nopeasti mutta toki tonttien saatavuuden selvitys (osto/lunastus) voisi ottaa aikaa hieman enempi. Tuo vuoden lisäaika kuulostaa siis ihan vitsiltä, mihin se edes perustuu? - mitäs sitten tehdään jos asia selviäsi muutamalla puhelinsoitolla ja hieman tonttien piirustuksia ja korkeussuhteita analysoimalla muutamassa päivässä? No varmaan sitten vaan istutaan kaupungintalolla, kulutetaan aikaa ja ostetaan lisäksi kalliita konsulttiselvityksiä lisää aiheesta ja kassellaan sitten ensi vuonna joskus asiaa uudestaan ...
 

Spitfire

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, SJS
Kyllähän Tampereen hallikin jo näytti, että kyllä se kannattaa metsään rakentaa =).
Vaikka Hämeenlinnassakin osa on uuden areenan kannalla niin tämä Lappeenrannan näytös on ihan hyvä signaali siitä, että aika ei ole vielä kypsä. Hämeenlinnassa tosin nykyinen oli kuntotarkastuksessa niin hyvässä kunnossa, että pakottavaa tarvetta ei lähivuosina ole.

Ja tätähän on usein ihmetelty, että mikä se ajaa ihmistä vastustamaan kehitystä? Siihen on hallintotieteissä käsite horisonttiongelma. Se tarkoittaa lyhyesti sitä, että jos investointi ei hyödytä suoraan minua niin en ole sen kannalla. Tähän yhdistetään usein myös ikäpolvikysymykset, koska nuoremmat saavat nauttia sen hyödyistä, mutta vanhemmat eivät niinkään.
Kyllä se täällä Etelä-Kurjalassa on myös kateutta ja iloa siitä että pääsee heittämään rautakangen kaverin pinnojen väliin.
 

Spitfire

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, SJS
Aika munatonta touhua. Jarvan esitys lyötiin maanrakoon ja sekin kertoo jotain tästä valmistelun tasosta ja luottamuksesta virkamiehiin ja päättäjien päätöksentekokyvystä tähän mennessä. Kyllä muutaman tontin soveltuvuuden asiantuntija olisi selvittänyt ainakin tilojen ja rakentamisen suhteen nopeasti mutta toki tonttien saatavuuden selvitys (osto/lunastus) voisi ottaa aikaa hieman enempi. Tuo vuoden lisäaika kuulostaa siis ihan vitsiltä, mihin se edes perustuu? - mitäs sitten tehdään jos asia selviäsi muutamalla puhelinsoitolla ja hieman tonttien piirustuksia ja korkeussuhteita analysoimalla muutamassa päivässä? No varmaan sitten vaan istutaan kaupungintalolla, kulutetaan aikaa ja ostetaan lisäksi kalliita konsulttiselvityksiä lisää aiheesta ja kassellaan sitten ensi vuonna joskus asiaa uudestaan ...
Mihinkö se perustuu? Kaupunginvaltuuston vaalikauteen/-rytmiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös