Ja onhan sisällöistä keskustelu aivan oleellista keskusteltaessa YLE-lain uudistamisesta. Mitä on YLE-lain tarkoittava
"virikkeellinen viihde" ja pitäisikö pykälää tarkentaa.
Ja nyt ei puhuta mistään "Pillupäiväkirjat" ohjelmien olemassaolosta.
Nythän tuolla pykälällä perustellaan sitä että YLE näyttää NHL-matseja,
olympialaisia, futiksen MM- ja EM-kisoja, Game Of Thronesia, brittilaatusarjoja (Happy Valley, Peaky Blinders)
Mikäli kalliita sisältöjä ostetaan niin niiden näkyvyysaika-ikkuna pitää olla rajattu, koska jokainen hetki kun nuo ovat näkyvissä maksaa paljon rahaa. Onko julkisen palvelun tehtävä tosiaan tarjota kansalaisille mahdollisuus vetää Peaky Blinders binge-maratooni katsomalla kaikki seasonit putkeen?
Se että YLE Areenassa olisi Rintamäkeläiset, Metsolat, Tankki Täyteen ja Reinikainen kaikkine kausineen katsottavissa on nykyisen lain viitospykälän mukaista "suomalaisen kulttuuriperinnön vaalimista", mutta onko tosi-TV tuotannot Au Pairit jossain hevonvitunkuusessa osa X myös osa tätä suomalaista kulttuuriperintöä?
Hirveän vaikea ymmärtää miten iso osa kontentista sopii julkisen palvelun määrittelyn sisään. Täällä vitsaillaan "ai-että-leikkaisitko-uutista". Hyvä läppä, mutta senhän YLE juuri teki. Lopetti ainoan puhekanavan YLE Puheen (toki ennenkuin pilasi sen tekemällä siitä musiikkikanavan)
YLE:n tehtävien määrittelyn eka pykälä:
1) tukea kansanvaltaa ja jokaisen osallistumismahdollisuuksia tarjoamalla monipuolisia tietoja, mielipiteitä ja keskusteluja sekä vuorovaikutusmahdollisuuksia
Mutta ei hätää - Au Pairit Maailmalla ohjelman yhdeksäs kausi tuli juuri Areenaan. Tällä kertaa seikkaillaan ja sosiaalipornoillaan Panamassa.