Uusi Euroopan Superliiga

  • 74 840
  • 728

Katto

Jäsen
Suljettu futissarja saudi-arabiassa kuulostaa pirun mielenkiintoiselta. Vähän kuin jalkapallon NHL, voisivat ottaa draftin mukaan.
 

Barney

Jäsen
Ei se ole hurskastelua! Itse asiassa se on todella kaukana hurskastelusta eikä Qatarin kisoilla ole mitään tekemistä tämän ESL-sotkun kanssa. Nämä eivät ole kaksi toisensa poissulkevaa tai mitenkään muuten sidoksissa olevaa asiaa. Aivan hyvin voi vastustaa ESL:aa vaikkei olisi vihkiytynyt FIFA:n asioihin.
No kyllä minä näen tässä ainakin ihan selvän syy-seuraussuhteen ja koko tämä Superliiga on seurausta FIFA:n ja UEFA:n toiminnasta. Sheikkien ja muiden ökyrikkaiden jalkapallovaikuttajien kanssa ollaan oltu niin pitkään kavereita, kun UEFA:n ja FIFA:n johtotehtävissä olevat henkilöt ovat taloudellisesti hyötyneet siitä. Arvokisoja on annettu viime vuosina vähän minne sattuu (Qatar nyt räikein esimerkki), FFP:llä on pyyhitty jo useamman kerran persettä ja johtajien oma etu on mennyt toistuvasti jalkapallon edun edelle. Näille rikkaille seuranomistajille on annettu pikkusormi ja sitten vielä oikeasti yllätytään, kun he haluavatkin viedä koko käden.

Itse en usko, että tämä Superliiga tulee toteutumaan, mikäli seurat heitettäisiin ulos kansallisista sarjoista. Vaikka tämä viritelmä ei ihan täydellinen olekaan, niin itse en ainakaan vastustaisi ollenkaan, mikäli tulevaisuudessa UCL:n korvaisi toinen eurooppalaisen seurajoukkueiden cup-kilpailu, jossa UEFA ei olisi mukana. Nyt onkin mielenkiintoista nähdä, että parkuvatko FIFA ja UEFA vain maailman kovuutta vai ymmärretäänkö näissä järjestöissä oikeasti katsoa peiliin, jotta he huomaavat sen oman roolinsa tässä tapauksessa. Tämä voi olla loppujen lopuksi ihan hyvä herätys FIFA:lle ja UEFA:lle, jotka ovat voineet puuhailla ihan mitä tahansa, kun he ovat kuvitelleet kaikesta huolimatta olevansa täysin turvatussa asemassa.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Nyt kun pahimmat tunteet on saatu purettua, niin aloin miettiä miten tämä homma menee, jos tästä oikeustaisto tulee.

A) Onko olemassa sopimus, jossa UEFA kieltää joukkueita osallistumasta muuhun kilpailutoimintaan, mikä ei ole UEFA:n alaista?
B) Voiko seura kieltäytyä pelaamasta UCL:ssa (tämän voisin kuvitella olevan mahdollista).

Sitten jos mietitään tätä skenaarioita, että joukkueet jatkaisivat kansallisissa sarjoissa, niin kuinka otteluohjelmat ja mahdolliset pelien siirrot toteutettaisiin?

Kansalliset sarjat toimii UEFA:n alaisuudessa, joten Euro-pelit on helppo yhteensovittaa sarjojen pelien kanssa.

Mikään ei puolestaan taida estää kansallisia liigoja suunnittelemasta näille joukkueille liigapelejä ESL-pelipäiville.

Joka tapauksessa yhteiselo vaatisi melko varmasti jonkinlaista yhteistyösopimusta ja se tyyli millä molemmat osapuolet ovat asiaa lähteneet hoitamaan näyttää siltä, että yhteistyö on aika kaukainen haave.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Suhtaudut varovaisen myönteisesti mm. siihen, että kansallisista sarjoista lähtee pois merkittävä kilpailullinen tekijä (taistelu pääsystä kovimpiin europeleihin) ja että erot suurten sekä muiden seurojen välillä kasvaa entisestään? Kaikki tämä sen takia, että suurimmat seurat saavat enemmän rahaa ja pääsevät pelaamaan keskenään vuodesta toiseen ilman huolta urheilullisesta menestyksestä. Käsittämätöntä, että jonkun lajifanin vaakakupissa tämä voi kääntyä positiivisen puolelle.

Niin, ei tämä tietysti aukoton idea ole mutta en myöskään nyt ihan niin dramaattisena maailmanloppuna näe tätä eurooppalaiselle jalkapalloilulle mitä pahimmillaan maalaillaan. Eiköhän Valioliiga pysty keksimään UCL:n tilalle TOP-4 joukkueille jonkun muun bonuksen, jos se tästä kiikastaa.

Pienemmät seurat voivat keksiä vastaavan liigan ja pelata sitä.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Ssssuperliigan joukkueet viikonloppuna:

Spurs 2-2 Everton
Arsenal 1-1 Fulham
Real Madrid 0-0 Getafe
Inter 1-1 Napoli
Atalanta 1-0 Juventus
Leeds 1-1 Liverpool
Ei taida olla kaikkien joukkueiden tulokset tuossa... Taisi siellä yksi pokaali ja yksi Cupin finaalipaikka tulla ma$$i-jengeille.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Ssssuperliigan joukkueet viikonloppuna:

Spurs 2-2 Everton
Arsenal 1-1 Fulham
Real Madrid 0-0 Getafe
Inter 1-1 Napoli
Atalanta 1-0 Juventus
Leeds 1-1 Liverpool

Jostain syystä sulta jäi osa tuloksista uupumaan, niin avuliaasti listastin ne tähän:

Chelsea 1-0 Man City
Man Utd 3-1 Burnley
Bilbao 0-4 Barcelona
AC Milan 2-1 Genoa
Atletico Madrid 5-0 Eibar
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
No kyllä minä näen tässä ainakin ihan selvän syy-seuraussuhteen ja koko tämä Superliiga on seurausta FIFA:n ja UEFA:n toiminnasta.
Niin, kyllähän Superliiga on taatusti seurausta siitä, miten UEFA ja FIFA ovat toimineet, mutta ei se siitä sen oikeutetumpaa tee. Ts. tämä ei ole millään lailla hyväksyttävä tapa reagoida noiden kattojärjestöjen korruptioon. Itse asiassa sanoisin, että noilla omistajilla on tuossa loistava keppihevonen siirtää raha muiden taskuista omiin taskuihinsa, kuten tässä todellakin on käymässä. Kattojärjestöjen kannalta se ei harmita, mutta tosiasia on se, että rahaa poistuu myös kansallisilta jalkapallotoimijoilta myös Englannin, Espanjan ja Italian ulkopuolella. Se on todellinen vääryys.

Ja jos puhutaan esim. UEFA:n mädännäisyydestä, niin Perez, Agnelli, Woodward ja taustalla häärivät Glazerit eivät todellakaan ole osattomia siinä, kuten eilen nähtiin ja kuultiin. He ovat nimenomaan niitä korruptoituneita vehkeilijöitä, jotka ovat nyt saaneet tilaisuuden rahastaa. Yksi iso ponsi on varmasti siinä, että UEFA kaavailee aiempaa isompaa mestareiden liigaa, jolloin isojen näiden jättiläisten tulot suhteellisesti pienenisivät. Maailman pienin viulu soi jne.

ESL-ajatuksessa on kaksi todella pahaa ongelmaa, jotka korjaamalla siitä saisi kenties toteuttamiskelpoisen. Viilattavaa olisi mm. tulojaon suhteen senkin jälkeen.
1. Eurooppalaisessa jalkapalloilussa ei voi mitenkään olla niin, että osa joukkueista ei voi pudota kilpailusta pois. Se on kategorisesti väärin ja kaiken urheilullisen perustan vastaista. "Mitä vittua joku Tottenham on saavuttanut päästäkseen tuonne?", "Earn it!" jne.
2. 15+5 ei ole millään lailla reilu asetelma. Viisitoista pysyvää seuraa ja viisi koristeseuraa kategoriasta ynnämuut. Joo ei! Myös liian suuri pelimäärä on haitallista, koska ykkösprioriteetti jalkapalloilussa on aina kansallinen liiga.

...paitsi näille omistajille. Heh, kolme ylivoimaisesti kuvaavinta sitaattia tähän mennessä:

"If young people say football matches are too long, maybe it's because that match isn't too interesting or maybe we have to shorten the length of matches".
- Florentino Perez

"Our primary job is to maximise our revenues and profits. The wider good of the game is a secondary concern".
- Englantilaisen perustajaseuran hallituksen jäsen

Ja tämä:
"Several owners still cannot understand why we have relegation in English football - "they just can't get their head around the concept," the board member said".
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Minun on vaikea nähdä miksi kukaan jalkapallofani pitäisi tätä hyvänä ideana. Superliiga johon valikoidaan vain rikkaimmat seurat sotii raskaasti jalkapallon pyhintä eetosta eli vapaata kilpailua vastaan. Lisäksi suuri määrä lajiin kuuluvia perinteitä ollaan vetämässä vessasta alas.

Aika lailla katoaa oma mielenkiinto koko lajia kohtaan jos tämä toteutuu.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Tästä tulee mieleen se, että miten hieno laji tuo pesäpallo Suomessa onkaan. Siinä se urheilu ja kilpaileminen on edelleen kaiken ytimessä, kun ylenmääräinen rahalla mässäily ei tuskin koskaan voi tuota lajia uhata.

Urheilussa siellä ihan ytimessä on kuitenkin se tunnemaailma, kulttuuri ja kilpailun tuoma eetos, jota ei millään määrällä rahaa voi koskaan ostaa. Se mikä tempaa urheilijat ja katsojat mukaansa siihen tapahtumaan. Kilpailu kun hävitetään, niin jotain tuosta tunnemaailmasta kuolee silloin pois. Tällä kertakäyttömeiningillä taas hävitetään se upea seurojen ympärille muodostunut kulttuuri pois. Tunne siitä, että tämä on meidän juttumme. Meidän kotikaupunkimme juttu.
 

Fordél

Jäsen
Niin, ei tämä tietysti aukoton idea ole mutta en myöskään nyt ihan niin dramaattisena maailmanloppuna näe tätä eurooppalaiselle jalkapalloilulle mitä pahimmillaan maalaillaan. Eiköhän Valioliiga pysty keksimään UCL:n tilalle TOP-4 joukkueille jonkun muun bonuksen, jos se tästä kiikastaa.

Pienemmät seurat voivat keksiä vastaavan liigan ja pelata sitä.

Niin, eihän se maailmanloppu ole, mutta nyt olikin kyse ihan vain siitä, että näkeekö tämän positiivisena vai negatiivisena. En ole vielä lukenut sulta tai keneltäkään muulta, miksi tämä uudistus olisi perusteltu ja miten se kehittää eurooppalaista huippufutista eteenpäin muuten kuin ihan muutaman suurseuran ja etenkin näiden omistajien talouden osalta? Kun kerran suhtaudut asiaan varovaisen positiivisesti niin sulla on tähän varmasti hyvät perustelut. Ja ei, hyviksi perusteluiksi ei käy esim. UEFA:n korruptio, koska tällä ei ratkaista sitä ongelmaa.

Ehdotuksesi siitä, että Valjun suurseurat siirtyvät Superliigan ilman kilpailuelementtiä ja Valjun TOP4-jengeille Valju 'keksii jonkun kivan boonuksen' ei oikein kuulosta vakuuttavalle. Etenkin kun meillä on jo nyt pääosin toimiva ja hyvin perinteikkäät systeemit olemassa (haasteita toki niihinkin varmasti liittyy).
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Jostain syystä sulta jäi osa tuloksista uupumaan, niin avuliaasti listastin ne tähän:

Chelsea 1-0 Man City
Man Utd 3-1 Burnley
Bilbao 0-4 Barcelona
AC Milan 2-1 Genoa
Atletico Madrid 5-0 Eibar

Ns. isossa kuvassa kyse on silti siitä että sarjassa eivät pelaisi absoluuttisesti parhaat vaan rikkaimmat. Bisneksen kannalta tietysti harmi että tuloksia ei voi ostaa mutta oman liigan näköjään voi.

Kiinnostaisi nähdä edes yksi järkevä perustelu sille miksi tämä olisi hyvä idea kenenkään muun kuin suppean omiatajaportaan kannalta.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Niin, eihän se maailmanloppu ole, mutta nyt olikin kyse ihan vain siitä, että näkeekö tämän positiivisena vai negatiivisena. En ole vielä lukenut sulta tai keneltäkään muulta, miksi tämä uudistus olisi perusteltu ja miten se kehittää eurooppalaista huippufutista eteenpäin muuten kuin ihan muutaman suurseuran ja etenkin näiden omistajien talouden osalta? Kun kerran suhtaudut asiaan varovaisen positiivisesti niin sulla on tähän varmasti hyvät perustelut. Ja ei, hyviksi perusteluiksi ei käy esim. UEFA:n korruptio, koska tällä ei ratkaista sitä ongelmaa.

Ehdotuksesi siitä, että Valjun suurseurat siirtyvät Superliigan ilman kilpailuelementtiä ja Valjun TOP4-jengeille Valju 'keksii jonkun kivan boonuksen' ei oikein kuulosta vakuuttavalle. Etenkin kun meillä on jo nyt pääosin toimiva ja hyvin perinteikkäät systeemit olemassa (haasteita toki niihinkin varmasti liittyy).

Kyllä minä pystyn vallan mainiosti elämään nykyisenkin systeemin kanssa mutta kivaa se olisi välillä nähdä jotain uuttakin. Ylipäätäänhän isoissa uudistuksissa ja myllerryksissä on aina kiivas vastustajien joukko, joka haluaa aina pitää kaksin käsin vanhasta kiinni uutta peläten.

Niin kauan kuin nämä uudistukset eivät vie kenenkään ihmishenkeä tai kotia, niin puhutaan ihmiselämässä lopulta aika pienistä asioista.

Jalkapallo on edelleen pyöreä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kiinnostaisi nähdä edes yksi järkevä perustelu sille miksi tämä olisi hyvä idea kenenkään muun kuin suppean omiatajaportaan kannalta.

Kannattaa kääntää katseesi suuntaan, jostä hyötyjät löytyvät. Tv-yhtiöt saavat lisää tuloja. Agentit saavat lisää tuloja. Pelaajat - tai ainakin osa heistä - saavat lisää tuloja. Kilpailu ESL:n ja muiden sarjojen välillä saattaa tuottaa paremmin johdettuja muita sarjoja. Katsojat näkevät enemmän parempia pelejä. Nyt velkaiset seurat eivät putoa pankkien ja sitä kautta veronmaksajien syliin. Ja vastaavia.

Onhan noita.

Haittoja on sitten helppo luetella ja ne on taidettu moneen kertaa tuoda esille.
 

Fordél

Jäsen
Kyllä minä pystyn vallan mainiosti elämään nykyisenkin systeemin kanssa mutta kivaa se olisi välillä nähdä jotain uuttakin. Ylipäätäänhän isoissa uudistuksissa ja myllerryksissä on aina kiivas vastustajien joukko, joka haluaa aina pitää kaksin käsin vanhasta kiinni uutta peläten.

Niin kauan kuin nämä uudistukset eivät vie kenenkään ihmishenkeä tai kotia, niin puhutaan ihmiselämässä lopulta aika pienistä asioista.

Jalkapallo on edelleen pyöreä.

Eli sulla tämä uudistus kääntyy positiivisen puolelle, koska:

-Kivaa nähdä välillä jotain uutta
-Kukaan ei kuole eikä menetä kotiaan

Jep, että sillä tavalla.
 

PasiAnssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Wycombe Wanderers
Kyllä minä pystyn vallan mainiosti elämään nykyisenkin systeemin kanssa mutta kivaa se olisi välillä nähdä jotain uuttakin.
Ongelmahan tässä on se, ettei mitään uutta nimenomaan nähdä. Samat joukkueet pelaavat vastakkain vuodesta toiseen, eikä välierään selviydy mitään Atalantoja, Lyoneita tai Ajaxeja. Yllätyksiä ei tule, eikä mikään Ferencavaros fani voi unelmoida Superliiga illasta Barcaa vastaan. Iso osa jalkapalloa on se, että kilpailullinen menestys tuo europelit. Esimerkiksi KuPsin eurokarsintaseikkailu viime syksynä oli monelle seuran fanille varmasti unohtumaton, vaikka eivät edes lohkoon asti päässeet. Mieti kuinka hienoa heille olisi ollut nähdä vaikka joku Arsenal Kuopion keskuskentän aidan takaa. Pelkät gloryhunterit tästä tykkäävät, urheiluromantikko kuihtuu tälläiseen paskaan.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kannattaa kääntää katseesi suuntaan, jostä hyötyjät löytyvät. Tv-yhtiöt saavat lisää tuloja. Agentit saavat lisää tuloja. Pelaajat - tai ainakin osa heistä - saavat lisää tuloja.

Niin, ei se ole jäänyt epäselväksi että kysymys on rahasta. Kun rahaa on ensin poltettu silmittömät määrät sitä täytyy tehdä jostain lisää. Mikään taloudellinen tervehdyttäminen ei selvästi kuulu tiettyjen piirien sanavarastoon.

"Köyhä ei ole se joka omistaa vähän vaan se joka haluaa aina lisää" (Seneca)
 

Fordél

Jäsen
Kannattaa kääntää katseesi suuntaan, jostä hyötyjät löytyvät. Tv-yhtiöt saavat lisää tuloja. Agentit saavat lisää tuloja. Pelaajat - tai ainakin osa heistä - saavat lisää tuloja. Kilpailu ESL:n ja muiden sarjojen välillä saattaa tuottaa paremmin johdettuja muita sarjoja. Katsojat näkevät enemmän parempia pelejä. Nyt velkaiset seurat eivät putoa pankkien ja sitä kautta veronmaksajien syliin. Ja vastaavia.

Onhan noita.

Jes, siinä sitä vasta kehitetään eurooppalaista huippufutista oikein laajalla rintamalla, jos/kun lisätään tv-yhtiöiden ja agenttien tuloja sekä ehkä suurseurojen pelaajien tuloja. Kun näihin lisätään vielä se omistajaportaan kasvavat tulot niin en ole vieläkään kuullut yhtään järkevää perustelua uudistukselle.

Ja järkevällä perustelulla tarkoitetaan tässä huippufutista laaja-alaisesti hyödyttävää perustelua, mikä on löydyttävä näin isosta uudistuksesta.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Ongelmahan tässä on se, ettei mitään uutta nimenomaan nähdä. Samat joukkueet pelaavat vastakkain vuodesta toiseen, eikä välierään selviydy mitään Atalantoja, Lyoneita tai Ajaxeja. Yllätyksiä ei tule, eikä mikään Ferencavaros fani voi unelmoida Superliiga illasta Barcaa vastaan. Iso osa jalkapalloa on se, että kilpailullinen menestys tuo europelit. Esimerkiksi KuPsin eurokarsintaseikkailu viime syksynä oli monelle seuran fanille varmasti unohtumaton, vaikka eivät edes lohkoon asti päässeet. Mieti kuinka hienoa heille olisi ollut nähdä vaikka joku Arsenal Kuopion keskuskentän aidan takaa. Pelkät gloryhunterit tästä tykkäävät, urheiluromantikko kuihtuu tälläiseen paskaan.

Eiköhän moraalisesti valveutunut UEFA keksi uuden eurooppalaisen kilpailun, mihin edelleen karsitaan
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Niin, ei se ole jäänyt epäselväksi että kysymys on rahasta. Kun rahaa on ensin poltettu silmittömät määrät sitä täytyy tehdä jostain lisää. Mikään taloudellinen tervehdyttäminen ei selvästi kuulu tiettyjen piirien sanavarastoon.

"Köyhä ei ole se joka omistaa vähän vaan se joka haluaa aina lisää" (Seneca)

Näin se menee.

Jes, siinä sitä vasta kehitetään eurooppalaista huippufutista oikein laajalla rintamalla, jos/kun lisätään tv-yhtiöiden ja agenttien tuloja sekä ehkä suurseurojen pelaajien tuloja. Kun näihin lisätään vielä se omistajaportaan kasvavat tulot niin en ole vieläkään kuullut yhtään järkevää perustelua uudistukselle.

Ja järkevällä perustelulla tarkoitetaan tässä huippufutista laaja-alaisesti hyödyttävää perustelua, mikä on löydyttävä näin isosta uudistuksesta.

Vastaus koski muiden kuin omistajien järkeviä hyötyjä, koska sitä kysyttiin. Onko lisätulo esimerkiksi tv-yhtiölle sitten järkevää, riippuu toki arvoista.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Eiköhän moraalisesti valveutunut UEFA keksi uuden eurooppalaisen kilpailun, mihin edelleen karsitaan
Sori Lert, mutta tämä on ihan nolla-argumentointia. Puhut aiheen vierestä ja perustelet sitä kohti, et itse asiaa. Toisin sanoen olkiukkoilet. @PasiAnssi lla oli tuossa ihan oikea pointti liittyen siihen, että tämä Superliiga tehdään vain rahaa varten ja on täysin anti-urheilu. Jos et halua siihen keksiä keskustelua, niin ei ainakaan kannata lähteä tuolle linjalle.

Mitä tulee parempiin matseihin, niin kaikki nämä superkohtaamiset tulevat kokemaan inflaation aika pian. Isoista matseista, siis El Clasicoista, Juve vs. Pooleista tai ManU vs. AC Milaneista isoja tekee se, että niissä on joko historialliskulttuurinen painoarvo tai että niiden eteen on pitänyt saavuttaa jotain. Nyt niistä tehdään vuosittainen automaatio, jonka eteen ei tarvitse tehdä mitään, joten idea vesittyy. Sitten on jäljellä kysymys siitä, kuka voittaa JP Morgan Chase -pokaalin. Pistää oikein kihelmöimään.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ylipäätäänhän isoissa uudistuksissa ja myllerryksissä on aina kiivas vastustajien joukko, joka haluaa aina pitää kaksin käsin vanhasta kiinni uutta peläten.

Niin, ja isojen uudistusten kannattajissa on aina se joukko joka yrittää torpedoida kriittisen keskustelun nimeämällä vastustajat pelokkaiksi konservatiiveiksi.

Samalla lailla kuin puussa ei latvoja ilman juuria, ei olisi myöskään miljardien jalkapallobisnestä ilman lajin perinteitä ja historiaa. Tässä Superliiga-ajattelussa häntä heiluttaa koiraa ja pahasti. Suurseurat eivät ole suuria vain siksi että niillä on rikkaat omistajat.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Irtautuminen kattojärjestöistä tarkoittaa tietysti myös sitä että tätä sarjaa voidaan pelata ihan millä säännöillä tahansa. Nykyinen mallihan tarjoaa huonosti tilaa mainoskatkoille joten ehkä joku 4* 15 min tehokasta voisi olla sopiva hyvin tauotettuna. Paitsiosääntö on liian vaikea massoille joten siitä voidaan hyvin luopua. Lisäksi tällaiseen sarjaan ei tietenkään kuulu tasapelit vaan voittaja ratkaistaan tarpeen tullen aina rankkareilla, vanhaan MLS-tyyliin tottakai.

"We might have to make the football match shorter if it's not interesting" - Florentino Perez
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös