USA:n presidentinvaalit 2020 – demokraatit sotajalalla?

  • 765 684
  • 6 909

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Voiskohan Texas vielä kääntyä Bidenille, jos sielläkin on vain postiääniä jäljellä?

Teksasissa on aika tiukat vaatimukset sille, että saa äänestää postitse, tyyliin ikää pitää olla päälle 65v. tai olla jotenkin liikuntarajoitteinen. Siellä ehkä n. 10% ennakkoäänistä annettiin postitse.

Tämä koronaviruspandemia on kyllä sotkenut aika paljon tätä äänestämistä. Ja osittain näidenkin hitaiden laskemisien takana on se, ettei näillä kyseisillä osavaltioilla ole läheskään yhtä paljon kokemusta tällaisesta, ennen pandemiaa kaikissa piti olla erityinen syy miksi saisi äänestää postitse ennakkoon, ja postitse äänestävien määrät olivat murto-osa nykyisestä. Lisäksi Wisconsinissa ja Pennsylvaniassa taitaa olla vielä niin, että vaaliviranomaiset saavat ruveta käsittelemään noita lipukkeita vasta vaalipäivänä (ja Michiganissa vaaleja edeltävänä päivänä), joka johtaa tällaiseen hitaaseen ääntenlaskuun. Monissa muissa osavaltioissa, jossa tällainen on yleisempää (kuten Pohjois-Carolina, Iowa tai Florida) saavat viranomaiset käsitellä ja laskea ääniä sitä mukaan kun niitä tulee vaaleja lähestyessä, jolloin ne on nopea laskea ja lasketaan yleensä ensimmäisenä.
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Jeps. Kiitos täältäkin ketjun aktiiveille. Tämä ketju on ollut ihan paras paikka seurata vaalituloksen valmistumista. Toi Ylen lähetys on ollut todella surkea. .
Melkoinen draamankaari kyllä ollut viimeisen 12h:n aikana, minkä olen hereillä ollut.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Julistan Bidenin vaalien voittajaksi. Aika näyttää tuleeko sleepystä vielä presidenttikin. Kiitos kaikille erittäin asiantuntevista kommenteista. YLEllä on opittavaa.

Tämä meni juuri niin kuin toivoinkin. Ensin vasemmistolainen valtamedia vaihtoi kalsarit ja kävi läpi sen hetkisiä tuloksia värisevällä äänellä. Ilmeet olivat näkemisen arvoisia. Tämän jälkeen sitten Bidenin kiri alkoi postiäänien mukana ja mielestäni parempi ehdokas voitti. Tai ainakin vähemmän huono.

Tulevaisuudessa uskon rebujen yllättyvän keskustaoikeistolaisesta Bidenistä positiivisesti ja demssien vasemmistosiiven keräilevän leukojaan lattialta. Mitään suurempia mellakoita en odota.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Näillä näkymin, jos Bidenin Wisconsin ja Michigan pitää, mutta Trump voittaa Pennsylvanian, niin Biden voittaa valitsijamiehin 270-268.

Vaatii toki myös Nevadan pitämisen, mikä ei ole lainkaan varma.

Tuolla kanssa kaupunkeja laskematta. Hienot kiekkokaupungit taitaa kääntää nämä kaikki.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Eiköhän Trump astu esiin päivän päätteeksi ja myöntää tappionsa kuin mies. Säästyy ukon mainekkin.

Tämäkin on mielenkiintoinen skenaario. Tilanne olisi jotenkin absurdi (positiivisella tavalla), jos Trump tekisi tällä tavoin presidenttikautensa ensimmäisen, ainoan ja viimeisen valtiomiesmäisen teon. Mielenkiintoinen skenaario on siksikin, että oikeastaan tuo olisi täysin normaali tapa toimia ja nyt se tuntuisi jopa odottamattomalta.

Tuo olisi teko, joka voisi muuttaa yllättävällä tavalla koko maan poliittista ilmapiiriä parempaan suuntaan.

Mutta katsotaan nyt ensin nämä tämän päivän ääntenlaskennat loppuun.
 

Konsta Kepuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
Täytyi laittaa Twitter-sovelluskin tuohon sormien ulottuville. Jos ja kun joku huomaa trumpetin törähtelevän niin pistäkäähän tänne tietoa.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
tietääkö kukaan miten kirjeäänien laskenta tapahtuu? Onko ne ihan random-järjestyksessä vai kronologisessa vai miten?
Mietin että pysyykö suhde samana vai voiko olla isoja heittoja.

Kiitellään ketjua omastakin puolesta. Kyselin joskus 40 sivua eli 8 tuntia sitten että mikä on paras paikka seurata äänestystä ja siihen ei vastausta tullut, mutta se johtuikin siitä että kyselin tyhmiä ja olin jo parhaassa paikassa.
 

Kaspo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kamala presidentti on myös tulossa, tuo höperö ei nimittäin neljää vuotta pystyssä pysy.
Jännä, että tällainen koulukiusaamis-tyyppinen diskurssi on levinnyt Jatkoajankin politiikkakeskusteluihin.

Bidenhän ei niinkään ole höperö eli seniili, sen sijaan hänellä on puheen sujuvuuden häiriö (suomeksi änkytys), mistä häntä ja monia muita ollaan kiusattu ahkerasti. Muinoinhan änkyttäjiä pidettiin suoraan jälkeenjääneinä, höperöinä, tyhminä jne.
 

Minor

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ensimmäinen osa ääniä lisätty (jos ei ole taas heittoa sivustojen välillä), Trumpille 45k ääntä ja 73k, eli Biden olisi tuosta ensimmäisestä potista ottanut 62%.

Nyt tuo nousu alkaa näkymään selkeämmin ainakin Guardianin mukaan. Se vaatii kyllä tuon +60 % voittosuhteen että kiri riittää
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Eikös Nevadassakin ollut jäljellä lähinnä noita ennakkoääniä? Tämä viittaisi mukavasti Bidenin voittoon.

On, ja ne on enimmäkseen postiääniä. Näin sanottiin CNN:n lähetyksessä.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Pennsylvania menee heittämällä Bidenille, sillä Trumpilla on nyt koossa viime vaalien äänimäärä, mutta äänestäjiä tuli 1 M lisää. Bidenille ne pakostakin suurelta osalta menevät. Rebuilla ei vaan riitä kannatus.
 

ML17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Hemmetin tiukaksi meni kaikesta huolimatta. En tiedä millaisia katsojaluvut fox vs muu media ovat, mutta kun itse tulee seurattua tuota toista mediaa niin ei Trumpin hyviä tekoja ole jutuissa ollut ja huonot on sitäkin suuremmalla näkyvyydellä. Lisäksi ilman koronaa Trump olisi varmaan myös voittanut. Muutenhan jenkeillä meni oikein kivasti. Korona vielä aikaisti monen äänestämistä eikä Bidenin öljykommentit, Hunterin jutut tai väittelyt ehtineet vaikuttaa ennakkoääniin. Tämä osaltaan varmasti näkyy nyt kun postitetut äänet menevät niin selvästi Bidenille.
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
Muinoinhan änkyttäjiä pidettiin suoraan jälkeenjääneinä, höperöinä, tyhminä jne.

Sori OT, mutta koskee muuten varsin monia pään diagnooseja. Ennen vanhaan ei allekirjoittaneen diagnoosillakaan saanut mennä tuosta vaan naimisiin. Turussa tiedän erään 84-vuotiaan professorin, joka tutkii ja luennoi ahkerasti vieläkin. Häntä voisi ulkoisestikin luulla höppänäksi, mutta osaa asiansa. Toki tutkimukset sisältöineen on varmasti todella tuttua kauraa, mikä helpottaa.
 

Kale

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Tom Laaksonen
Tälläkin palstalla oli aika pätevää porukkaa päivällä kun Trump näytti monen lähteen perusteella kiilaavan voittoon. Esimerkiksi nimimerkiltä @Tuamas ensiluokkaista analyysia.

Jep, @Tuamas oli kyllä rautaa. Parasta uutispalvelua ja vaalistudiota ever. I salute you sir!
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Nyt näyttää tosiaan hyvältä, jopa tuo Pennsylvanian marginaali on otettavissa kiinni. Onpa tämä ollut melkoinen saaga ja yhä jatkuu.

Edit: ja kiireisen työpäivän aikana @Tuamas on ollut paras suomalainen uutislähde. Komiaa työtä!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös