Urut, kissat ja avaruuspoika – TPS:n ottelutapahtuma

  • 1 312 736
  • 6 485

Annamaila

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
mission16W kirjoitti:
Tosin kuten viimeisessä viestissäkin jo totesin, ei se yleisö muutenkaan ihan helpolla liene mukaan tulossa. Muistuu toki mieleen legendaarisia playoff-matseja, joissa kirjaimellisesti koko hallin yleisö huusi yhdessä kuorossa, eikä siitä ole edes kuin vajaa 10 vuotta aikaa. Silloin se koko yleisön huutama kannustus oli juurikin tämä perinteinen (mutta niin sietämättömän tylsä, I'm told) T-P-S.
Niin, olennainen pointti: vajaa 10 vuotta sitten. Koska muuta yleisöä ei voisi vähemmän kiinnostaa kannustaminen, niin Sissiryhmä voi ihan hyvin hoilata omia laulujaan. Jos halutaan joku "fänikerho" avustamaan muiden kannustamista kädestä kiinni pitäen, niin haettakoon se jostain muualta sitten. Tai sitten nämä arvostelijat voivat perustaa jonkin oman Curva Nordin, jossa vedetään muulle hallille malliksi sitä TPS-TPS-TPS vaikka ensi vuoden toukokuuhun asti, jos niin kauhean hyvältä tuntuu. Kaunista Sissiryhmän laulu ei ole ja tuntuu, että osa vetää välillä tahallaankin pieleen, mutta joku siellä hallissa edes yrittää. Aika hiljasta on muissa katsomonosissa. Jos joku tietää ja osaa parhaiten, tervetuloa näyttämään mallia. Kritisoiminen on aina helppoa. Minun osaltani tämä keskustelu päättyi tähän.
 

John Shaft

Jäsen
Suosikkijoukkue
Teeee Peeee Äs ja Alexander The Great
Vieläkö noista lauluista jaksetaan vääntää.Ilman sissiryhmää (itse en kuulu ko.kokoonpanoon) halli olisi aika kuollut.Kyllä ne perinteisen kypsä T-P-S huudon kiekujat on aika vähissä täälläpäin. Laulakoon jatkossa vaikka ukkonooaa kunhan hallissa on jotain eloa...
 

foobar

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hajahuomioita täältä paskasta maasta.

Nyt pari Bundesliiga matsia nähneenä, kielestä mitään ymmärtämättä ja vielä vähemmän lauluääntä omaavana täytyy sanoa että laulujen rytmiin voisi kyllä panostaa. Laulut joihin pystyy yhtymään vaikka taputtamalla toimivat hyvin. Bundesliiga ja Sm-liiga, saatanan huono vertailu tottakai mutta "ulkopuolisena" on ainakin aluksi helpompi yhtyä kannustukseen vaikka juurikin taputtamalla.

Toinen huomio on se että esimerkiksi Ruhrin alueella voit reissata junalla ilmaisesti matsilipulla vaikka Kölnistä Dortmundiin mutta se onkin sitten jo toinen asia. Ja tietenkin kaljaa saa kiskoa katsomossa.
 

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
mission16W kirjoitti:
Teoriassa hyvä idea, mutta se laulu ei kuulu ympäri hallia niin selvästi että sanoista saisi selvää. Onko syy sitten hallin dynamiikassa vai Sissiryhmän laulutaidossa, paha sanoa. Selvää ei kuitenkaan saa sen vertaa että pystyisi opettelemaan lauluja vaikka jollain mieli tekisikin. Vaikka itse osaan ne klassisemmat laulut ulkoa, on jopa minun vaikea seurata touhua välillä. En halua edes kuvitella, miten mahdoton jonkun pystymetsästä kiskaistun on päästä lauluihin mukaan.

Ihan 100% varma asia: jos koko halli halutaan saada mukaan kannustamaan, se onnistuu varmasti paremmin niillä "vanhentuneilla" huudoilla kuin lauluilla. Se on toki sitten eri asia, miten realistista tämä on alunperinkään.

Väännetään sitten rautalangasta, kun ihmisten sisäänluku on mitä on. Kaudessa pelataan 28 runkosarjan kotiottelua + pudotuspelit. Näissä muutamia kertoja kaudessa tulee sellainen tilanne, että on edes teoreettinen mahdollisuus, että koko halli lähtee mukaan. Totakai silloin vedetään niitä huutoja, joihin on mahdollista saada porukka messiin. loput 1900 minuuttia voidaan vetää lauluja katsomossa, koska kuitenkaan muut eivät messiin lähtisi.

Tärkeintä on koittaa kasvattaa sitä massaa, joka on yhdessä kasassa ja osaa laulut tai ainakin oppii ne. Jokeri kannattajia oli paikalla reilu 600, niistä kaikki laulut osasi yli sata ja varmaan toinen sata ei avannutkaan suutaan kuin juomaan kaljaa. Siltä väliltä oli sitten loput 400. Eli joskus tulevaisuudessa voi olla mahdollista, että koko b/f- pääty seisoo ja laulaa. Silloin on käytännössä ihan sama, mitä ne loput katsojat siellä hallissa tekee. Vertailu kohdaksi voidaan ottaa edellä mainitut Jokerit, jonka etäläpäädyssä on noin 800 kannattajaa. Ei pidä olettaa, että sellainen tapahtuisi ihan heti, mutta tulevaisuudessa siihen on hyvät mahdollisuudet.

Perinteisesti kannattajapäädyissä on 15/25 prosenttia katsojista eurooppalaisella tasolla, jos nyt suurista joukkueista puhutaan. Yli 50 pinnan joukkueitakin löytyy useita. Tällä hetkellä seisovia kannattajia Turkuhallissa on 2 % kaikista katsojista. Joten kyllä täälläkin ihan hyvät mahdollisuudet on kasvattaa toimintaa hyvinkin paljon.
 

jtuominen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS(+Länsirannikko)
Jokerit -ottelusta vielä...

..sen verran, että linja piti loppuun saakka l. ei yhtään extraajia lauantai-peleihin mihinkään kuppilaan. Jonot olivat kyllä "asiallisen" mittaisia kaikkialla(pl. lämäri). Olisi varmaan saanut myytyä aika reilusti enemmän (kaikkea) jos halua sellaiseen omituisuuteen olisi.

Kuinka vaikeaa voi olla hahmottaa perjantai/lauantaipelien osalta esim. juomahalukkaiden määrää vrt. tiistaiotteluihin. Ja sihen lisättynä vielä se jos "järkytys sentään" halliin tuleekin enemmän kuin se 5500 henkeä paikalle -> ei aiheuta siltikään tarvetta lisävoimiin myyntipuolelle.

Tuli kuitenkin juteltua aika monen(H:ki) kanssa palvelujen nopeudesta siinä odotellessa, kunnes hihat paloivat minulta ja taapersin Lämäriin(lyhin jono & nopein palvelu aitioiden jälkeen)
 

mission16W

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, MUFC (sympatiat TPS)
Jaakko kirjoitti:
Väännetään sitten rautalangasta, kun ihmisten sisäänluku on mitä on.

Pata, kattila. Teillä lienee paljon keskusteltavaa.

En minä ole lauluja kieltämässä tai edes vihjannut siihen suuntaan. Vastasin kommenttiin, jossa sangen typerästi väitettiin, että laulujen opettelu on älykkyyden puutteesta johtuva ongelma. Itsesasiassa totesin myös melko selvästi, että yleisö ei muutenkaan todennäköisesti ole lähdössä mukaan kannustamaan, joten aika turha vääntää koko asiasta.

Väännetään nyt kuitenkin rautalankaa koska se tuntuu olevan päivän teema. JOS Sissiryhmän tavoite on saada yleisö kannustamaan (SIVUHUOMIO: tämä tavoite saattaa joka tapauksessa olla epärealistinen, koska hallin yleisöä ei kannustaminen harvoja poikkeuksia lukuunottamatta kiinnosta), se tapahtuu parhaiten yksinkertaisilla ja perinteisillä huudoilla. JOS TAAS tarkoitus on vain pitää hauskaa matseissa ja kannustaa omalla porukalla, laulakaa vaikka oopperaa.
 

Tragedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo, Minnesota Wild ja Montreal Canadiens
Hei älkää nyt viitsikö noita Turkuhallin ainoita tunnelmanluojia moittia. Sitten ku he ovat teidän pyynnöstänne hiljaa niin on sitten vitun kiva kun voi kysyä kaverilta hallin toiselle puolelle, että mites päivä on mennyt. Niin hiljaista tuolla hallissa on (okei, fanikatsomossa on myös jonkinlaista kannustusta). Minusta on todella hienoa, että jotkut jaksavat laulaa läpi ottelun, ja kannustaa nykykuntoista TPS:ää. Muu yleisö ei tule mukaan kannustukseen, vaikka siellä huudettaisiin sitä T-P-S huutoa, joten minusta on ihan hyvä miten nykyään tehdään. Jos joskus muu halli syttyy fanikatsomon T-P-S huutoon, niin liittykää te Sissiryhmäläisetkin silloin siihen (niin kuin ilmeisesti olettekin tehneet), tätä ei tosin tarvitse ennen finaaleja murehtia.
 

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
Tragedy kirjoitti:
Jos joskus muu halli syttyy fanikatsomon T-P-S huutoon, niin liittykää te Sissiryhmäläisetkin silloin siihen (niin kuin ilmeisesti olettekin tehneet), tätä ei tosin tarvitse ennen finaaleja murehtia.

Emme mekään ole tuota perinteistä T-P-S huutoa hylänneet, mutta käytämme sitä säästeliäästi ja kyllä me välillä lähdemme fanikatsomon aloittamaan T-P-S huutoon mukaan ja jos halli (kuten Jokeri pelissä teki) lähtee kannustukseen mukaan niin sehän olisi vain tyhmää huutaa/laulaa silloin jotain muuta ja tottakai me lähdemme siihen kannustukseen mukaan kaikella sillä äänellä joka meistä lähtee. Silloin, kun huomaamme, että yleisö olisi lähdössä mukaan kannustukseen niin silloin tosiaankin lähdetään juuri tuolla T-P-S huudolla liikkeelle ja sitä sitten vedetään niin kauan kuin yleisö siihen lähtee mukaan, mutta se vain on nykyään niin harvinaista.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Jazzy76 kirjoitti:
Vuosi sitten nuorten turkulaisten liikemiesten ryhmä oli myös liikkeellä TPS:n toimeksiannosta miettimässä kokonaisvaltaista ottelutapahtuman reivaamista.

Jep, siellä oli melko maukaskin ryhmä miettimässä muutosta bisnespuolelta. Koalitio nuoria alan äijiä, joilla oli halu saada aikaan muutosta. Sekin projekti hyytyi muistiotasolle eikä konkreettisiin asioihin koskaan menty. Panee ihmettelemään miksi näitä muistioita edes teetetään jos ei ole tarkoituskaan tehdä asioille seuran tai hallin taholta mitn. Ihme jantterointia.

Nythän ottelutapahtuman toteuttajien nimilista uhkaa muuttua taas ensi kaudeksi enemmänkin, kuulemma. Ei hyvä. Palataan lähtöruutuun joka jumalan syksy.
 

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
Jazzy76 kirjoitti:
Itse videotaulu sai sisältöä kauden aikana. Tilastoja ja muuta. Lisää olisi tullut, jos yhteistyö Turkuhallin AV-osaston - tai ylipäätänsä koko Turkuhallin - kanssa olisi toiminut.

Tuo oli todella hyvä uudistus ja ainakin itse pidin noista tilastoista mitä taululle erätauoilla tuli ja tiedän monen muun olevan samaa mieltä joten siitä probsit sinulle. Harmi, että Turkuhallin toiminta on mitä on ja enempää ei uudistuksia täksi kaudeksi saatu.
 

Infernal

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Videotaulun hyödyntäminen taisikin olla "viihdespektaakkelin" toimivin osa. Kaikki muu oli sitten vähän niin ja näin.
 

floikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Turkuhallin meno vaikuttaa kyllä aika pateettiselta. Iso nykyaikainen halli ja suuret mahdollisuudet, mutta tuntuu, ettei sitä potentiaalia pystytä hyödyntämään. Käsittämätöntä penailua, että lähinnä jääkiekkoareenana toimivassa hallissa ei tuota valopuolta olla viidessätoissa vuodessa saatu kuntoon. Nimimerkki Jazzyn kirjoitus valotti aika hyvin tuota tilannetta. Ideoita ja tekijöitäkin olisi, mutta silti rattaat eivät syystä tai toisesta pyöri.

Asiahan riippuu tietenkin omistajien intresseistä panostaa hallin kehittämiseen ja loppupeleissä tietenkin rahasta. Oy Turkuhallihan on käsittääkseni hyvinkin pitkälti kaupungin omistuksessa, joten on todella omituista, ettei halliin olla viitsitty satsata. Koko halli ja TPS voisivat olla (ja ovatkin) kuitenkin parhaimmillaan erinomaisia ja jopa korvaamattoman arvokkaita mainoskylttejä kaupungille ja koko hiippakunnalle.

Itse näkisin, että toimivan spektaakkelin kivijalkoina tulisi olla seuraavat seikat:

1. Halli pitää saada pimeäksi ja päinvastoin nykyistä nopeammin.

Koko halli on yksinkertaisesti pakko saada pimeäksi joukkueen sisääntulon ajaksi, jos siitä halutaan tehdä vaikuttava tapahtuma ja ladata tunnelma pelin alkuun.

2. Yleisö pitäisi saada nykyistä paremmin "piiloon".

Mitä suurempi valaistuskontrasti itse kaukalon ja yleisön välillä on, sitä parempi tunnelma hallissa. Näin kärjistäen. Tämä ollaan tajuttu yllättävän huonosti urheilutapahtumissa. Esimerkiksi rock-konserteissa on jo 60-luvulta alkaen ollut säännönmukaisena tapana valaista vain itse artisti ja jättää yleisö kokonaan piiloon. 70-luvulla Andy Warholl suunnitteli amerikkalaisbändi The Velvet Undergroundin esiintymisen valaistuksen. The Velvet Underground ui vastavirtaan ja jätti koko konserttinsa ajaksi valot päälle. Tarkoituksena oli saada yleisö tuntemaan olonsa epävarmaksi ja saada näin bändi vaikuttamaan entistäkin röyhkeämmältä ja omituisemmalta. Tässä myös onnistuttiin mainiosti. Jälkeenpäin myös mm. Metallica on käyttänyt samaa tehokeinoa joidenkin konserttiensa alussa. Huutomyrsky ja yhteislaulu alkavat vasta kun valot feidataan.

Hankkikaapa vaikka jostain ihmeteltäväksenne Metallican vuoden 1997 Texasin keikka.

Turkuhallissa ongelma kärjistyy entisestään puolityhjän hallin ja punaisten penkkien vuoksi. Kun joskus tulevaisuudessa hallin penkkejä aletaan kokonaisvaltaisesti uusia, niin toivoisin, että mustat penkit laitettaisiin vakavaan harkintaan. Itse uskon, että pelkästään niilla pirun penkeillä on yllättävän kokonaisvaltainen vaikutus hallin tunnelmaan, vaikka se ehkä vähäpätöiseltä seikalta kuulostaakin. Käsittämätön ratkaisu alun alkaen ratkaisu asentaa punaiset penkit halliin, mutta toisaalta menneitä päätöksiä on turha enää tässä vaiheessa itkeä.

Itse en ole asunut vuosikausiin Turussa ja tiedot ottelutapahtuman tietyistä ongelmista perustuvat pitkälti kuulopuheisiin. Pelejä en ole käynyt aktiivisesti katsomassa sitten 90-luvun, mutta tietysti joitain satunnaisia visiittejä olen myös viime vuosina tehnyt.

Kahtena viime vuonna tältä palstalta on saanut lukea ihan uskomattomia juttuja. Hallissa soitettavan musiikin on raportoitu pätkivän ja katkeilevan satunnaisesti ja vieläpä usein. Lisäksi perinteistä maalilaulua kuulemma soitettiin jonkin aikaa väärästä kohtaa. Turha kai mainita, että on ihan käsittämätöntä, jos tuollaista juttua ei saada heti ongelman ilmaantumisen jälkeen korjattua. Pahemman luokan asiakkaiden aliarviointia.

Jos on tarvetta, niin lupaudun 2500 euron summalla ilman omaa korvausta hommaamaan arvon DJ:lle läppärin ammattitason ulostuloilla, tarvittavan softat ja kokopitkän kiipparin, jolla herra voi triggeröidä täsmällisesti soivat kappaleet ja mainokset eetteriin. Lupaan myös tarvittaessa opettaa laitteen loppukäyttäjälle, miten niihin soitettaviin pätkiin saadaan automattisesti tehtyä siisti fade in/out. Turkuhallin nykytilanteesta en noiden feidien suhteen tiedä, mutta yllättävän monissa tapahtumissa musiikki suorastaan töksäytetään ulos PA:sta. Halvan ja tökerön kuuloista.

Hieman kevyemmällä äänenpainolla voisin tässä välissä suositella omia suosikkejani sisääntulomusiikiksi. Judas Priestin Out In The Cold. Löytyy Papin vuonna 1986 nauhoitetulta livelevyltä. Alkuun puolitoista minuuttia mahtipontista maalailua ja yleisön laulantaa, josta lopulta räjähtää käyntiin kunnon rock-biisi samalla kun joukkue luistelee strobomyrskyssä jäälle. No, kyseessä ei ole varsinaisesti mikään oma suosikki, mutta sisääntulomusiikiksi tuo olisi järkyttävän kova nostatus.

Tästä päästäänkin seuraavaan seikkaan. Ei sitä aina jaksa vain valittaa, vaikka se helppoa ja mukavaa onkin, joten ehkä paikallaan olisi myös muutama ilmaan muiden alas ammuttavaksi heitettävä radikaalihko ehdotus.

Eli siis sopiva biisi, jossa on mukana yleisön laulua ja hurrausta. Sisääntulo pysäyttäväksi kokemukseksi vaikka sitten väkisin! Ei mielestäni paska idea ollenkaan. Tästä siis päästäänkin siihen, että yleisö pitää turkuhallissa noin muutenkin aika pientä ääntä. Spektaakkelin tunnelman kannalta se on tietty vähän huono juttu.

Olisiko siis mahdoton idea ainakin pohtia, että voitaisiinko turkuhallissa vahvistaa yleisön ääntä hallin oman äänentoiston avustuksella? Käsittääkseni atlantin toisella puolella on joissain urheilutapahtumissa käytetty tällaista menetelmää ja vieläpä hyvin tuloksin. Ainakin jotkin NFL joukkueet ovat käyttäneet yleisön äänen keinotekoista vahvistamista ja keränneet sitä kautta hyvinkin katkeria kommentteja kateellisilta vastustajiltaan, joilla ei moista systeemiä kotona ole.

Käytännössä homma toimii käsittääkseni niinkin yksinkertaisesti, että yleisön ääni kaapataan useammalla suhteellisen voimakkaasti suuntaavalla haulikkomikrofonilla ja sitten tämä signaali kierrätetään monikanavasysteemin kautta hallin toiselle puolelle ja päinvastoin. Ammattimaisesti toteutettuna (tarkoittaen siis todellakin ammattimaista. järjestelmän toteutus vaatii näennäisestä yksinkertaisuudestaan huolimatta aika paljon tietämystä akustiikasta ja äänen käyttäytymisestä) systeemin pitäisi toimia käytännössä täysin "huomaamattomasti". Let there be sound, and there was sound!

Mä olen pelannut koko pienen elämäni musiikin parissa ja näen silloin tällöin kerrassaan surrealistisa, omituisia jääkiekko/musiikki aiheisia unia. Näissä jääkiekko ja rock konsertti menevät välillä täysin sekaisin. Peritaatteessahan nämä loppupeleissä muistuttavatkin bisnesidean ja maksavan asiakkaan kannalta toisiaan kuitenkin hyvin paljon. On faneja ja esiintyjiä. Kiekkokausi vähän kuin pitkä kiertue ja päinvastoin.

No edellisellä ei lopulta ole juuri mitään tekemistä seuraavan ehdotuksen kanssa, mutta antaapi jäädä. Mun mielestä voisi olla ihan ajattelemisen arvoinen asia, että esimerkiksi lauantain kotipeleistä pyrittäisiin rakentamaan kokonaisvaltaisia viihdetapahtumia. Ennen ottelua voitaisiin nähdä vaikka jotain valoshowta, stand-up komiikkaa tai muodostelmaluistelua ja ottelun jälkeen kentälle voitaisiin hivuttaa pieni esiintymislava ja hoitaa keskikoisia suomalaisesiintyjiä vetämään vähän rokkia, tai mitä nyt mieleen tuleekaan. Lipuista voisi nyhtää vähän isompaa hintaa ja baarien kassakoneet kilkuttaisivat extraa useamman tunnin ajan ja ylipäätään lauantain kotimaitseista saataisiin todellinen spektaakkeli. Halli täyteen joka toinen lauantai! Parhaimmillaan bileet hallilla voisivat jatkua pitkälle yöhön. Jääkiekko-otteluhan on periaatteessa ainoa tapahtuma suomessa, joka vetää viikoittain tuhansittain ihmisiä. Miksi heittää tuo suuri potentiaali hukkaan ja passittaa porukka 1-1 tasapelin jälkeen kotiin?

Ymmärrän kyllä, että varsinkin tuo viimeinen ehdotukseni on hyvin reikäinen kaikessa suurpiirteydessään ja tarkemmat laskelmat moisen kannattavuudesta varmaankin upottaa idean nopeammin kuin megajäävuori titanicin. Mutta ehkä?
 
Viimeksi muokattu:

John Shaft

Jäsen
Suosikkijoukkue
Teeee Peeee Äs ja Alexander The Great
floikkari kirjoitti:
Jos on tarvetta, niin lupaudun 2500 euron summalla ilman omaa korvausta hommaamaan arvon DJ:lle läppärin ammattitason ulostuloilla, tarvittavan softat ja kokopitkän kiipparin, jolla herra voi triggeröidä täsmällisesti soivat kappaleet ja mainokset eetteriin. Lupaan myös tarvittaessa opettaa laitteen loppukäyttäjälle, miten niihin soitettaviin pätkiin saadaan automattisesti tehtyä siisti fade in/out. Turkuhallin nykytilanteesta en noiden feidien suhteen tiedä, mutta yllättävän monissa tapahtumissa musiikki suorastaan töksäytetään ulos PA:sta. Halvan ja tökerön kuuloista.

Olipa floikkarilla paljon asiaa ja loistavaa sellaista.Kyllä spektaakkelin ensiaskeleet ovat valot ja musa.Loppukaudesta toki musiikkitarjonta parani. Pitäiskö Sutelan budjetoida ton läppärin verran ensi kauteen tai pyytää Joren viemässä pullot kauppaan niin oltaisiin askeleen verran lähempänä spektaakkelia.Muistaakseni joku lehti oli arvioinut kauden huonoimmaksi yleisötapahtumaksi Turkuhallin formaatin.Ehkä ensi kautena joku ratas napsahtaa pykälän eteenpäin...
 

Jazzy76

Jäsen
Yleisön äänen vahvistaminen

floikkari kirjoitti:
Turkuhallin meno vaikuttaa kyllä aika pateettiselta.

Juuri tällaisia Floikkarin mainitsemia asioita näissä lukuisissa muistioissa on sivuttu.

Yleisön äänen vahvistamisestakin puhuttiin viime vuonna.

Olemme parin äänentoistokaverin kanssa funtsineet asiaa leikkimielellä ja totesimme, että TPS:n peleissä on tosin NIIN vähän yleisöä, että suuntamikeistä ei ole vielä apua. (Suuntamikeistä kuuluisi Turun tapauksessa jo yksittäiset puheet)

Ensiksi pitäisi pistää levylle tasaista pohjakohinaa ettei aivan hiljaista olisi. Kaiuttimet olisi helppo sijoittaa alakatsomon ja laitojen väliin kohtuullisen huomaamattomasti.

Hyvä, että ideanikkareita riittää. Nyt viesti pitäisi saada eteenpäin.

ps. siitä läppäristä. En halua olla ilonpilaaja mutta Teosto ei välttämättä tykkää ideasta.
 

Pyhä Maila

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
floikkari kirjoitti:
1. Halli pitää saada pimeäksi ja päinvastoin nykyistä nopeammin.

Koko halli on yksinkertaisesti pakko saada pimeäksi joukkueen sisääntulon ajaksi, jos siitä halutaan tehdä vaikuttava tapahtuma ja ladata tunnelma pelin alkuun.

Rahasta kiinni, lamput jotka syttyvät ja sammuvat nopeammin maksaa mansikoita. Ja tämä asia ei ole Tepsistä kiinni vaan Turkuhallista. Ja Turkuhallin asioista päättää suurelta osin Paksal jonka lakanoissa on TuTo-kuosi.

Alkukaudesta tästäkin asiasta oli juttua mutta viimeaikoina ei ole uutta kuulunut.

Ja vielä hallin vehkeistä, AV-kalusto on alkuperäiskamaa eli yli 15 vuoden takaa.
 

Iceberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC ja FC TPS
Pyhä Maila kirjoitti:
Ja vielä hallin vehkeistä, AV-kalusto on alkuperäiskamaa eli yli 15 vuoden takaa.

En tiedä mitä tarkoitat AV-kalustolla, mutta ainakin hallin äänentoisto ja videotaulu menivät uusiksi joitain vuosia sitten. Oliskohan ollut samaan aikaan, kun tuli uusi kaukalo lasiplekseineen?
 

Jazzy76

Jäsen
AV-kalusto

Iceberg kirjoitti:
En tiedä mitä tarkoitat AV-kalustolla, mutta ainakin hallin äänentoisto ja videotaulu menivät uusiksi joitain vuosia sitten. Oliskohan ollut samaan aikaan, kun tuli uusi kaukalo lasiplekseineen?

AV-kalusto on eri asia kuin videotaulu. Kamerat ovat tosin pääosin uusittu mutta muuten Turkuhallin AV-huone on varsinainen viritysten sekamelska.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Hallista

TuToa on turha vetää tähän laitehässäkkään mukaan. Kiistoissa on tietääkseni enemmäkin kyse yksityishenkilöiden skismoista. Tälläisiä ilmiöitä on pulpahdellut reikäpalloasioissakin ilmoille viime aikoina.
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Pressiboxi kirjoitti:
TuToa on turha vetää tähän laitehässäkkään mukaan.

TuTo on vakiosyyllisten pitkässä listassa ihan kärkipäässä. Siinä samassa missä ovat huonot kannattajat, ahneet pelaajat, entiset valmentajavainoajat ja pk-seudun media. On se nyt sanomattakin selvää, että jos hallin viihdepaketti muistuttaa DDR:läisen mielisairaalan pikkujouluja niin TuTon vikahan se on.
 

cheli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hype alkaa taas

Nyt alkaa taas hallihypetyksen rummutus, Iltalehdestä:

http://www.iltalehti.fi/jaakiekko/200703220130958_jk.shtml:

TPS ottaa nyt toiminnalleen uuden suunnan.
- Edessä on osakeanti, kustannusrakenteen muutos, joukkueen nuorentaminen, hallitapahtuman uudistaminen ja niin edelleen, Sutela kertoi.

Pressiboxi kirjoitti:
TuToa on turha vetää tähän laitehässäkkään mukaan. Kiistoissa on tietääkseni enemmäkin kyse yksityishenkilöiden skismoista. Tälläisiä ilmiöitä on pulpahdellut reikäpalloasioissakin ilmoille viime aikoina.

tuosta on vielä pakko kysyä että siis muutaman miljoonan bisnes (kuinka monta henkilöä työllistävä?) pyörii hallissa vuodesta toiseen parin satunnaisen konsertin lisäksi mutta siellä yksityishenkilöiden skismat ja kiistelyt estävät hallin pääsääntöisen toiminnan kehittämisen? Minkä takia se halli on siellä? kuka siinä voittaa jos yritetään pitää tapahtuma aneemisena ja estää kehitystä? Kuka siinä häviää? Kenen työpaikat lähtee alta jos yleisö jättää tapahtuman ja korpivaellus alkaa? Kuka silloin voittaa ja häviää? Keneltä se on pois jos ottelutapahtuma olisi viihdyttävä ja mukaansatempaiseva? Kuka silloin häviää? Entä jos hallissa olisi 8000 katsojaa per ottelu? Kuka silloin häviää? Eikö halli itse voita silloin mitään? Kuka voittaa ja häviää kun 50 aitiota yleisön päälle on vielä myyty ja ravintolat raksuttaa olut- ja makkaramyyntejä? Miksi hallin toimintaa pitää jarruttaa??
 
cheli kirjoitti:
Miksi hallin toimintaa pitää jarruttaa??
Ei siinä varmaan kukaan voita, enkä ymmärrä miksi kukaan haluaisi jarruttaa hallin toimintaa. Joku muu joka tietää enemmän kulissien takana tapahtuvasta valtataistelusta voi varmaan valoittaa tämän kysymyksen taustoja..

Tuli myös mieleen sellainen seikka että miksi ei kansallisia tapahtumia kierrätetä enemmän, esim. jääkiekon MM-Kisa pääareenana on nyt molemmat viime kerrat suomessa toiminut Hartwall Arena.. Esimerkiksi Ruotsissa Scandinavium Göteborgissa on hiljattain ollut pääareena. Ehkä seuraavissa MM-Kisoissa turkuhalli olisi isommassa roolissa? Turkuhalli kuitenkin vetää tarpeeksi katsojia ja on palvelullisesti valmis pääareenaksi. Euro Hockey Tourin Karjala-Turnaus on myös toinen tapahtuma joka voitaisiin hyvin pelata turkuhallissa. Ainakin sitä voisi harkita, ehkä se piristäisi hieman Varsinais-Suomen jääkiekkoyleisöä jos maaotteluita saisi joskus turkuhallissa seurata. Monipuolisuus on myös hyvin tärkeätä ja toivon että konsertteja tullaan tulevaisuudessa järjestämään enemmän (eikä ainoastaan Helmut Lotti, kiitos). Fireball-turnaus on hyvä idea ja toivon että hallin monipuolisuutta tullaan kehittämään tulevaisuudessa.

floikkari kirjoitti:
Turkuhallissa ongelma kärjistyy entisestään puolityhjän hallin ja punaisten penkkien vuoksi. Kun joskus tulevaisuudessa hallin penkkejä aletaan kokonaisvaltaisesti uusia, niin toivoisin, että mustat penkit laitettaisiin vakavaan harkintaan. Itse uskon, että pelkästään niilla pirun penkeillä on yllättävän kokonaisvaltainen vaikutus hallin tunnelmaan, vaikka se ehkä vähäpätöiseltä seikalta kuulostaakin. Käsittämätön ratkaisu alun alkaen ratkaisu asentaa punaiset penkit halliin, mutta toisaalta menneitä päätöksiä on turha enää tässä vaiheessa itkeä.

Nuo punaiset penkit ovat minuakin ärsyttäneet siitä asti kun halli rakennettiin..
Hallin ilme parantuisi huomattavasti mustien penkkien myötä mutta tämä ei luultavasti mahdu ainakaan seuraavien vuosien budjettiin. Mutta monta pientä seikkaa on pielessä, ja niitten korjaaminen ei edes veisi paljon rahaa.

1. Joku joka OIKEASTI osaa, sinne nappeja painelemaan jotta muusiikki ei katkeile ja videot sun muut pyörivät oikeaan aikaan.

2. Valot pois kun joukkue luistelee sisään. Itseäni ei ärsytä se vaikka valot hieman hitaasti syttysivät kunhan ne olisivat poissa päältä sisääntulon aikana.

3. Ottelutapahtumaa voisi mainostaa eri tavalla. Taisin nähdä muutaman tv-mainoksen viime kaudella. Muutama kömpelö tikkukirjain tietokoneanimaation muodossa kuvaruudulle pomsahti ja Berg siinä kai jotain höpisi (en muista tarkalleen). Mutta keskustassa voisi vaikka näkyä enemmän kylttejä sun muita.

4. Monipuolisuutta myös ottelutapahtumaan. Kuten floikkari mainitsi niin vaihtoehtoja on useita. Jos ei standuppia niin Aarne kärpänen vaikka takaisin. Puoliajalla voisi myös valoja himmentää tai sammuttaa ja jos jotain ohjelmaa kentällä olisi niin valokeilassa saisi vaikka esiintyä. Loppukauden TPS-Jokerit pelissä siellä joku pizzataikinoita pyöritteli mutta siitäkin jäi jotenkin laimea maku suuhun.. Valoilla voisi lisätä tunnelmaa? Maalin tullessa voisi myös harkita jonkinlaisia valoefektejä jos ei tulisi liian kalliiksi.

Jotakin täytyy ainakin keksiä. Ei siellä ole kenelläkään nyt hauskaa.
 

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
KupittaanVelho kirjoitti:
Loppukauden TPS-Jokerit pelissä siellä joku pizzataikinoita pyöritteli mutta siitäkin jäi jotenkin laimea maku suuhun..

Tuo pizzan pyörittäjä oli kolmatta tai neljättä kertaa jo siellä pyörittelemässä pitsojaan tosin tällä kaudella ensimmäistä kertaa. Omasta mielestäni hänet on jo nähty vaikka nyt uutena elementtinä esityksessä olivatkin nämä junnut siinä kentällä.

Autot ja lumikolat ovat jo tarpeeksi monta kertaa siellä kentällä pyörineet ja niiden tilalla voisi olla vaikka VG-62:sen taitoluistelijat tai siinä nämä jotka luistelevat ryhmässä, en nyt muista oikeaa nimeä. He esiintyivät ainakin ysikyt luvun puolivälissä silloin tällöin erätauoilla. Ei heidänkään tarvitse joka pelissä olla, mutta aina silloin tällöin voisivat käydä esiintymässä.
 

A - P

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kyllä se kuitenkin on tärkeintä että saadaan peli sen näköiseksi että ihmiset viihtyvät hallilla. Eiköhän nyt ole tärkeintä koko organisaation vaan miettiä mistä rahat ensi kauden joukkueeseen ja sitten jos aikaa/rahaa säästyy niin jotain härdelliä sinne halliin. Katsokaa vaikka Englannin valioliigaa, ei siellä mitään ihme temppuja tarvita, peli riittää. Ei minulla tietenkään mitään vastaan ole jos hallille saadaan sammuvia valoja tms. mutta sellaiset ovat kuitenkin sivuseikkoja.
 
Tietenkin itse joukkue ja miten se pärjää on tärkeimmässä osassa mutta kyllä se vähän kirpaisee jos maalilaulu yhtäkkiä katkeaa kesken kaiken. Joten jos viihdyttävyyttä ei pystytä nostamaan niin ainakin ne perus tekniikan asiat kuntoon.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Tappara vs Pelicans
  • 1.84
  • 3.85
  • 3.85
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös