Urheilulajit TOP 10?

  • 13 910
  • 90

Hiker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jalkapallo, jääkiekko, yleisurheilu
Jos puhtaasti penkkiurheilun näkökulmasta lähestytään, niin järjestys on seuraava:

1. Jalkapallo
2. Jääkiekko
3. Yleisurheilun juoksulajit, erityisesti 800 m - maraton, mutta kyllä pikamatkojakin tulee seurattua.
4. Yleisurheilun kenttälajit
5. Maastohiihto

Muista lajeista en ole kovin kiinnostunut. Lähinnä olympialaisten yhteydessä seuraan joitain sekalaisia lajeja.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
1. ultrajuoksu

2. pikamatkat eli kasista maratoniin

3. jääkiekko

4. yleisurheilu

5. perinteiset talvilajit, siis maastohiihto, formerly known as murtomaahiihto, yhdistetty, mäkihyppy

6. jalkapallo

Sitten muut lajit.
 

Stevie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
1. Jääkiekko - Liiga, maaottelut, NHL kiinnostaa kovasti.
2. Jalkapallo - arvokisat, mestarien liiga, Valioliiga, La Liga
3. Yleisurheilu - arvokisat, timanttiliiga ( lähetystaso heikentynyt tosin)
4. Pesäpallo - tv-lajina loistava (valitettavasti liian vähän näkee lähtetyksiä)
5. Mäkihyppy - arvokisat, mäkiviikko varsinkin
6. F1 - viime vuosina kiinnostus hiipunut itsellä (top3-kamaa Häkkisen aikoihin)
7. Hiihto - myös aiempi suosikkilaji, nykyään väliaikalähtöjen väheneminen miinus
8. Salibandy - mm-kisat, classicin ottelut sen harva kerta kun näkee
9. Lentopallo - arvokisat, Suomen ottelut, Iskun ottelut aikoinaan
10. Koripallo - arvokisat
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Lonkalta tekaistuna oma kymppilista aakkosjärjestyksessä. En viitsi edes yrittää laittaa noita mihinkään kiinnostavuusjärjestykseen. Koetin ottaa sekä joukkue- että yksilölajeja mukaan.

1. Ampumaurheilu. Suotta aliarvostettu laji, jossa kansainvälinen taso on kivenkova. Lahjakkaimmankin ampujan menestys on ankaran työn takana. Yksi mikroskooppinen epäonnistuminen aivan mitättömän herpaantumisen seurauksena voi tuhota monen tunnin täydellisyyttä hipovan työn.

2. Curling. Marginaalilaji, joka pintapuolisen perehtymisen jälkeen saattaa koukuttaa penkkiurheilijan lopullisesti. Parhaimmillaan todellista taidon ja taktisen osaamisen ilotulitusta.

3. Jalkapallo. Ei suotta kuningaspeliksi nimetty, lajilla on vahva asema kaikilla mantereilla. Laji jota olen seurannut aivan varhaislapsuudesta erityisesti Saksan tai silloin tietysti Länsi-Saksan maajoukkueen kautta. Ensimmäinen urheilumuistoni liittyy sakujen 1974 maailmanmestaruuteen ja mustavalkoiseen televisiolähetykseen. Voidaan sanoa että saksalaisen jalkapalloilun kunnioitukseni ja myöhemmin kannatukseni siitettiin noina kunnian päivinä.

4. Jääkiekko. Kumman moni rankkaa jääkiekkoaiheisella foorumilla jääkiekon ykköslajikseen. No leikki leikkinä. Parhaimmillaan aivan maaginen laji, jossa yksilön taito, joukkuepelaamisen voima, fyysisyys, nopeat tapahtumat ja sattuma yhdistyvät draamanäytelmäksi, jollaista edes Hitchcock ei olisi pystynyt ohjaamaan.

5. Keilailu. Kovempi laji kuin päältä katsoen voisi kuvitella. Menestyminen edellyttää valtavasti ymmärrystä ja selkäytimeen vietyä tuntumaa välineiden ja radan käyttäytymisestä, puhumattakaan paineensietokyvystä. Suurissa turnauksissa heitetään helvetisti sarjoja, ja fysiikan täytyy kestää noiden sarjojen vieminen keskittyneesti läpi. Finaalikierroksille selviäminen edellyttää isoissa turnauksissa huippuvireen löytymistä alusta alkaen, eikä sitä kärsi juuri menettää.

6. Koripallo. Laajasti harrastettu pitkien miesten ja naisten laji. Huipulle tähtää loppumattoman tuntuinen leegio ghettojen yöntimoja ja muutakin populaa. Siinä puristuksessa jonkun suomalaisen pääsy NBA-joukkueen kokoonpanoon on jo aivan helvetinmoinen saavutus. Parhaimmillaan hienoa draamaa, joka tempaa yleisön mukaansa. Katsokaa vaikka kreikkalaista yleisöä.

7. Paini. Laji jolla on ihmiskunnan mittaiset juuret. Niin kauan kuin ihmiskunta on olemassa, niin kauan kaksi urosta käyvät mittelemään voimiaan tällä ihmiselle luontaisella tavalla. Vaativa ja huippufyysinen laji.

8. Snooker. Äärimmäisen tekninen laji. Huippupelaajien esittämänä mitä viihdyttävin urheilumuoto. Näin satunnaisesti biljardikeppiin tarttuvana tyyppinä ihmettelen yhä uudestaan, mikä on se voima joka saa seuraamaan huippukaverien maratonmittaisia otteluja keskittyneesti. Niin, eikä passaa unohtaa että Ronnie O'Sullivan on ehdoton kurko.

9. Uinti. Arvostan lähinnä siksi, että menestyjät ovat tehneet aivan hirvittävästi töitä pärjätäkseen. Ja millaista työtä. Uimarit ovat tuijottaneet valkoisia kaakeleita vuosikaudet maitohappotuskissaan. Miinuksena se, että uimareilla on ihan liikaa lajeja. Mitä tuo nyt on olevinaan, että huippu-uimari voi kerätä yksistä arvokisoista repullisen mitaleita? Uintimuotoja on yksinkertaisesti liikaa. Yhtä hyvin yleisurheilussa voisi olla enemmän lajeja, kuten juoksijoilla voisi olla kaikista lajeista myös takaperinjuoksuversio, samoin yhdellä jalalla kinkkaamisen matkat, sekä kädet selän takana juokseminen. Puhumattakaan klassisesti muna ja lusikka -juoksusta ja pussijuoksusta.

10. Yleisurheilu. Kaikessa yksinkertaisuudessaan yleisurheilu on kaiken urheilun ytimessä. Olympia-aatteen teesit "nopeammin, korkeammalle ja voimakkaammin" yhdistyvät juuri yleisurheilun lajeissa täydellisimmin. Toivoisin vain että kenttälajit saisivat suurkisojen lähetyksissä enemmän huomiota. Nyt kaikki tuntuu tapahtuvan juoksujen ehdoilla.

Extramaininta kuuluu olympiakisoille ja erityisesti niiden televisiolähetyksille. Olympialähetysten ansiosta urheilun ystävät pääsevät näkemään ainakin kerran neljässä vuodessa sellaisiakin lajeja, joille ei heru tv-aikaa juuri miltään kanavilta.
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
1. Jalkapallo
2. Tennis
3. Jääkiekko
4. Pesäpallo
5. Snooker
6. Suunnistus
7. Koripallo
8. Lentopallo
9. Yleisurheilu
10. Raviurheilu
 

Oatker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ManU, RMA, Philadelphia Eagles
1. Jääkiekko
Toimii livenä kuitenkin yllättävän hyvin, Sm-Liigakin, vaikka korismiehiä olen.

2. Koripallo
NBA ennen kaikkea (matsit prkl vaan huonoon ajankohtaan), Suomen korismaajoukkue, Biisonien menestys

3. Jalkapallo
Arvokisat, chämppärit, La Liga, Valioliiga

4. Jenkkifudis
En olis uskonu vielä pari kolme vuotta sitten, että jään tähän lajiin koukkuun, mut tuli liveketjusta bongattua Giants-Eagles -peli, ja Eaglesin uskomaton nousu vikalla quartterilla rinnalle ja ohi

5. Golf
Yllättävän mielenkiintoista katseltavaa, varsinkin huippujen pelatessa ja majoreiden osalta

6. Snooker
Tuli aikoinaan silloin, kun Eurosport näky viel valtakunnallisessa verkossa, katsottua todellllllllla paljon, Mark Selby ykkössuosikkina

7. Pesäpallo
Hyvinkään Tahkon matsien tuloksia tulee aina seurattua, en ole vielä paikan päälle jaksanu mennä. Muistan vielä paikan päällä katsotut Kaisaniemen Tiikereiden (?) matsit, taisin vielä olla tsiigaa sitä sopupeliä. :)

8. Salibandy
Maajoukkue sekä Janne Tähkä. Kapasen ja Erän matseja tuli aikoinaan seurattua, sillä kyseessä vanha jengikaveri korisajoilta, kun Kapanen sitä vielä ennen säbää pelas.

9. Baseball
Yankeesin matseja olen seurannut.

10. Yleisurheilu
Ennen kaikkea kenttälajit; miesten korkeus ja naisten seiväs toppeina ainakin.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
1. Jääkiekko
Kestosuosikkini, olen kiinnostunut Liigan, NHL:n ja majun lisäksi myös kiekon historiasta, koska jääkiekkohistoria sisältää paljon suuria tarinoita.

2. Ampumahiihto
TV-lajina erinomainen jännittävine käänteineen ja lukuisine ennakkosuokkeineen. Aion olla paikalla tämän kauden MM-kisoissa Kontiolahdella.

3. Maastohiihto
Miesten kisat huomattavasti kiinnostavampia kuin naisten ennalta-arvattavat kisat. Jokainen kisaviikonloppu tulee seurattua todella tarkasti, vaikka nykyiset hiihtomatkat vähän pännivätkin.

4. Formula 1
Joskus olisi voinut olla jopa ykkönen, mutta lajissa on tehty niin paljon muutoksia jotka ovat huonontaneet kilpailujen viihdearvoa, mutta joka kisa tulee silti katsottua.

5. Mäkihyppy
Perinteinen suomalaislaji josta kaikenlainen urheilunseuraamiseni lähti liikkeelle. Vähän heikompien kausien jälkeen, alkavat Suomen mäkikotkat nousta sinne minne pitää.

6. Jalkapallo
Kuningas-ja älypeli, monet ottelut todella kiehtovia, mutta jokin estää syvemmän siteen syntymisen. Olisikohan kyse futisjoukkueiden suurista tasoeroista, mene ja tiedä.

7.Yleisurheilu
Arvokisat ja kotimaan kisat yhdessä Timanttiliigan kanssa tulee säännöllisin väliajoin tsekattua, ei sen suurempaa.

8.Ralliautoilu
Jyväskylän MM-ralli kesän kohokohtia, kaikkia kisoja tulee seurattua, silti lajissa häiritsee huippukaluston(kuskienkin) puute. Jos tähän tulisi muutos, nousisi ehkä vitospaikalle listallani.

Muista lajeista en osaa pahemmin mitään sanoa.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
1. Salibandy
- Mielestäni täysin aliarvostettu laji globaalisti. Olen aina pitänyt salibandya tavallaan paranneltuna versiona jääkiekosta, vaikka lätkää onkin tullut enemmän seurattua. Salibandy soveltuu tavallaan kaikille, sillä aloittelijakin voi vaikuttaa suht merkittävästi kenttätapahtumiin. Salibandya (tai "sählyä") voi myös harrastaa lähes minkälaisissa ryhmissä tahansa ja se soveltuu erinomaisesti esim. koululiikuntaan.

2. Jääkiekko
- Oma jääkiekkoharrastus katkesi jo suht nuorella iällä, mutta seuraaminen on jatkunut tähän päivään saakka. Lätkän heikkoudeksi on kuitenkin mainittava, että harrastaminen on kallista ja melko vaivalloista.

3. Tennis
- Tavallaan pidän tennistä "kuningaslajina", mutta täytyy myöntää, että sen seuraaminen on varmasti monille pitkäveteistä. Tennis on kuitenkin harrastajalleen äärimmäisen palkitseva ja loputtomuuksiin haastava laji. Olen myös aina jollain tavalla arvostanut yksilölajit joukkuelajien yläpuolelle.

4. Jalkapallo
- Yksinkertainen ja helposti pelattava laji, jonka suosio ei aiheuta ihmetystä. Futista harrastaessa ei kuitenkaan aina saanut samoja fiiliksiä kuin yllä listatuista. Futiksen hankaluus on ehdottomasti se, että pelaajia tarvitaan paljon ja kenttäkin on jostain taiottava. Kaveriporukoissa ja puulaakisarjoissa futis on kuitenkin parhaimmillaan.

5. Snooker
- Yksi parhaista tv-lajeista. Moni ei varmaankaan ole ymmärtänyt tämän herrasmieslajin hienoutta, mutta jyvälle pääsee kuitenkin suht nopeasti. Oma harrastuneisuus on rajoittunut biljardiin, mutta snookeria on kuitenkin pidettävä tämän genren kuningaslajina. Tietynlainen reilun pelin henki on aina leimannut tätä lajia.

6. Baseball
- Suomessa varsin aliarvostettu laji. Pesäpallo ei itseäni säväytä ollenkaan, mutta baseballin taktisuus ja äärimmäinen taito ovat aina kiehtoneet.

7. Jenkkifutis
- Suomessa jäänyt marginaalilajin asemaan, mutta penkkiurheilijan näkökulmasta ainakin seuraaminen on helpottunut. Joskus omistin jopa paikallisen vaahteraliiga-seuran kausikortin, mutta sittemmin on seuraaminen jäänyt. Kaikenkaikkiaan kuitenkin mielenkiintoinen laji.

8. Koripallo
- Joskus olen junnuna harrastanut, mutta aika lyhyeksi se kokeilu jäi. Pituuden vaikuttaminen menestykseen on aina ärsyttänyt tässä lajissa, mutta muuten pidän sitä kuitenkin mielenkiintoisena. NBA:ta on tullut aika paljon seurailtu, ja pidänkin sitä yhtenä kiinnostavimmista sarjoista maailmanlaajuisesti.

9. Lentopallo
- Tähän pätee oikeastaan sama kuin äskeiseen: pituus näyttelee suurta roolia. Olen aikoinaan harrastanut lentopalloa ja pitänyt siitä kovastikin, mutta nykyisellään lajia tulee lähinnä seurattua satunnaisesti.

10. Darts
- En ole koskaan harrastanut dartsia, mutta seurannut sitäkin enemmän. Tietynlainen hermokontrollin korostuminen kiehtoo tässä lajissa. Briteissä dartsin ympärille on myös rakennettu poikkeuksellinen show, joka lisää lajin viihdyttävyyttä.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
5. Snooker
- Yksi parhaista tv-lajeista. Moni ei varmaankaan ole ymmärtänyt tämän herrasmieslajin hienoutta, mutta jyvälle pääsee kuitenkin suht nopeasti. Oma harrastuneisuus on rajoittunut biljardiin, mutta snookeria on kuitenkin pidettävä tämän genren kuningaslajina. Tietynlainen reilun pelin henki on aina leimannut tätä lajia.

Mainittakoon, että snooker on biljardia. Biljardipelejä ovat mm. snooker, kaisa, turakka, kara ja poolpelit, joita taas on kasi-, ysi-, kymmenpallo ja vastaavat mitä pelataan pool-pöydällä.
 

Loorz15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit | Huuhkajat | Teuvo Teräväinen
Tehdään itsekin lista kun Barnes hyvin nosti ketjun ylös. Elikkäs:

1. Jääkiekko. Laji johon rakastuin eskarin ja ala-asteen kynnyksellä. Matseissa käynyt 8-vuotiaasta asti jokseenkin aktiivisesti, kausikortti Jokereiden peleihin ollut kaudesta 10-11 aina viime kauteen asti. Tänä vuonna en kausikorttia hankinnut mutta seuraaminen ei ole loppunut ja olen muutamassa pelissä ollut paikanpäällä. Jääkiekko-otteluissa tapahtuu aina, ja niissä harvoin tylsistyy. Laji on samaan aikaan fyysinen, taktinen ja siinä tarvitaan nopeutta. Harrastaminen kuitenkin kallista ja vähän hankalaa. Seuraan aktiivisesti KHL ja NHL, ja vähän vähemmän aktiivisesti Liiga ja CHL. Myös Elitserieniä seuraan sen verran että sarjataulukon katon noin kuukauden välein.

2. Jalkapallo. Piti miettiä kauan meneekö lätkän edelle, mutta koska lätkää olen seurannut ihan pienestä saakka ja futista vasta pari vuotta niin lätkä otti ykköspaikan. Tänä vuonna olen seurannut Jalkapalloa enemmän kuin ikinä, saattaa johtua siitä, että tuli hommattua Viaplay mistä näkyy La liga, Serie A ja jotain muutakin. Varsinkin Serie A on ollut tarkassa seurannassa, kuten myös Real Madridin otteet. Jalkapallon MM-kisat on hienoin urheilutapahtuma maailmassa ja ne tulee joka kerta seurattua silmä kovana. Italialainen jalkapallo on jostain syystä kolahtanut ja sitä olen aina arvokisoissa kannustanut, mutta kaikista rakkain kuitenkin on Suomen maajoukkue. Veikkausliigassa ei ole oikein ikinä ollut suosikkia, sitä seuraankin todella vähän. HJK:n europelit kyllä tulee katsottua. Sanoisin että hyvä Jalkapallo ottelu > hyvä Jääkiekko ottelu. Tylsä lätkämatsi > tylsä futismatsi. Jokseenkin noin.

3. Salibandy. Oma harrastus. Aivan mielettömän hauska pelata ja harrastaminenkaan ei ole kallista tai vaikeaa. Sopii kaikille, ei tarvi olla erityisen fyysinen tai hyväkuntoinen. Jotenkin tuntuu että "sähly" saa aivan kohtuutonta lokaa niskaan varsinkin kiekko piireissä. Se on totta että ei todellakaan vaadi yhtä paljon kuin lätkä, enkä kutsuisi huippu-urheiluksi, mutta mitä sitten? Helppoa ja hauskaa pelata. Toisaalta ei kyllä myöskään ole niin helppoa miltä näyttää. Käsiä tarvii jonkun aikaa treenata jos haluaa pallon pysyvän lavassa vauhdissa. En kyllä seuraa muuten kuin maajoukkueen pelejä arvokisoissa.

4. Käsipallo. Vanha harrastus, jota 5vuotta tuli pelattua. Hieno laji ja erittäin ali-arvostettu suomessa. Todella fyysinen laji, jossa on oltava valmis ottamaan mustelmia joka pelissä. Pelissä mennään päästä päähän ja maaleja tulee paljon. Tapahtumia siis riittää. Jossain määrin ottelut ehkä liian "samanlaisia". Keski-euroopassa kova juttu ja siellä on hallit täynnä lähes joka peleissä. En kyllä seuraa oikeastaan yhtään, mitä nyt kavereiden matseja joskus tulee käytyä katsomassa ja jos telkkarista tulee niin sitten katson.

5. Lentopallo. Isä harrastanut ja valmentanut tätä joskus nuorempana ja sitä kautta opettanut minua lajin pariin. Mielenkiintoinen peli seurata. Pääsee aika nopeasti peliin sisälle, toisin sanoen peli on aika mukaansatempaava. Maajoukkuetta seuraan, muuten en lainkaan.

6. Koripallo. Tulee paljon kaveriporukassa varsinkin kesäisin pelattua, oikein mielekäs peli. Seuraaminen rajoittuu maajoukkueeseen, ja joskus harvoin katson NBA:ta.

7. Yleisurheilu. Kaikkien urheilulajien äiti. Periaatteessa se laji, mitä ajattelen kun kuulen sanana "urheilu". Juoksut varsinkin mielekkäitä seurata, ja suomalaisen näkökulmasta tietysti keihäänheitto. Arvokisat katson aina, muuten en juurikaan.

8. Hiihto. En seuraa muuten kuin kansainvälisellä tasolla. Kyllä muuten tuli Niskasen ja Jauhojärven kultaa tuuletettua, ja laskisin sen vuoden sykähdyttävimmäksi urheiluhetkeksi.

9. Mäkihyppy. Sama kuin hiihtoon, katson vain maajoukkue kilpailut.

10. Sulkapallo. Kiva pelata, ei muuta. En oikein muuta keksinyt tähän. En seuraa millään muotoa.
 

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
1. Rugby

2. Lätkä

3. Lentopallo

4. Koripallo

5. Muut palloilulajit

6. Muut joukkuelajit

Kaikki muut paitsi kärkipaikka ovat aika lailla nollatason seurannassa / harrastannassa tällä hetkellä. Ei vaan oikein kiinnosta.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
1. Yleisurheilu
2. Hiihto*
3. Ampumahiihto

Tuossa varmaan top3 tällä hetkellä, top10 sitten sekalaisessa järjestyksessä vielä futista, lätkää, tennistä jne.

* edit täytyy sanoa, että tämä uusien nuorten suomalaisten esiinmarssi (vihdoin ja viimein!!) maailman huipulle on inspiroinut kovasti! Niskasen sisaruksista odottelen todellisia suurhiihtäjiä tuomaan mainetta ja kunniaa Suomelle.
 

Unkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
Helkkarin vaikeata listata, mutta TV:n ääressä tai paikanpäällä vietetyn ajan perusteella:
1. Jalkapallo
2. Jääkiekko
3. Pohjoismaiset hiihtolajit
4. Yleisurheilu
5. Ampumahiihto
6. Snooker
7. Lentopallo
8. F-1
9. Alppilajit
10. Paini

Ja omat harrastukset:
1. Futsal
2. Sähly
3. Suunnistus
4. Tikanheitto (se suomalainen versio)
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Penkkiurheilijana(yleisöystävällisyys):
1. Jääkiekko
2. Koripallo
3. Jalkapallo
---------
4. Futsal
5. Salibandy
---------
6. Ampumahiihto
7. Lentopallo
8. Väliaikalähtöhiihto ja sprinttihiihto
9. Pesäpallo
10. Yleisurheilu (enemmänkin tähtikultin kautta, lajeina eivät niin superkiihkeitä)

Käsipallo ei pääse listalle, syynä jo aiemmin täällä mainittu tietynlainen monotonisuus. Jalkkis on parhaimmillaan koriksen edellä, mutta huonoimmillaan aika kamalaa.

Harrastuksena/höntsänä:

(). Perhokalastus(en numeroi, koska en pidä kalastusta urheilulajina, mutta jotkut pitävät. Voihan siinä kilpailla ja hiki tulla)
1. Salibandy
2. Jääkiekko
3. Sulkapallo
----------
4. Pesäpallo
5. Jalkapallo
6. Futsal
-------------
7. Koripallo
8. Jefu
9. Golf
10. Darts (hymiö)

Tähän oli jo vähän vaikeaa keksiä loppupäätä... johtunee monialalahjattomuudestani.

Eli overall top 5:

1. Jääkiekko
2. Salibandy
3. Jalkapallo
4. Koripallo
5. Futsal
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Omat harrastukset:

1. Salibandy
2. Jalkapallo
3. Hiihto
4. Jääkiekko
5. Lenkki

Penkkiurheilijana:
1. jalkapallo
2. jääkiekko
3. maastohiihto
4. Yleisurheilu
5. Formulat
6. salibandy
7. mäkihyppy
8. ralli
9. Ampumahiihto
10. suunnistus
 

Jindebyne

Jäsen
1. Jalkapallo. Arvokisat pysäyttää normaalin arjen ja niiden yhteyteen on lomat pidettävä ja lusittava kesälläkin neljän seinän sisällä. Champions League on todellista tykitystä seuratasolla. Kansallisista sarjoista kiinnostaa kotimainen ja italialainen, joita seuraan joka kierroksella.

2. Jääkiekko. Liigan kiinnostus laskussa, mutta CHL on tällä kaudella täyttänyt tätä ja kyllä HIFK:n otteet kiinnostavat aina. NHL kuitenkin selvä ykkönen lätkässä. Maajoukkuepelit ei kiinnosta pl. Olympialaiset.

3. Amerikkalainen jalkapallo. Tähän voisi oikeastaan kirjoittaa suoraan NFL, koska muuten en lajia seuraa. NFL:ää kuitenkin senkin edestä.

4. Formula 1. Ei kiinnosta niin paljon, että kotiin hankkisin katseluoikeutta, mutta joitain kisoja tulee katsottua lähikuppilassa; Spa ja Monaco etunenässä. En heräisi yöllä seuraamaan, mutta tarkistan aamulla tulokset.

5. Yleisurheilu. Katson arvokisat ja satunnaisesti Timanttiliigaa. Lajeista seuraan juoksulajit pl.marathon ja heittolajit.

6. Käsipallo. Handista tulee seurattua pari ottelua kaudesta livenä ja aina telkkarista, jos näytetään.

7. Salibandy. Seuraan telkkarista, jos tulee.

8. Koripallo. Yksi harvoista lajeista, joissa kovin liiga eli NBA ei kiinnosta. Susijengi kuitenkin nostattanut kuitenkin kiinnostuksen maju-peleihin.

9. Rugby. Mielenkiintoinen laji, mutta ei tule seurattua niin usein kuin ehkä olisi kiinnostusta. Syynä tähän, ettei ole mahdollisuutta seurata kuin streamilta. Maju-pelit kiinnostaa.

10. Alppilajit/freestyle. Katson Olympialaisten yhteydessä ja muutenkin, jos Xgames tms. sattuu näkymään telkkarista. Ihan perinteinen pujottelu jne. ei kiinnosta, mutta freestylelajit kylläkin.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Pekkiurheilijana:

1. Jääkiekko, erityisesti NHL ja maajoukkueen arvokisat. Liigasta lähinnä finaalit tai JYPin ratkaisupelit.
2. Jalkapallo, MM- ja EM -kisat. Jonkin verran maajoukkueen pelejä sekä CL-ratkaisut.
3. Yleisurheilu, arvokisat ja suomalaislajit, satunnaisesti muita skaboja, jos sattuu sopivaan tv-aikaan.
4. Perinteiset hiihtolajit, lähinnä arvokisat, mutta kiinnostaa muutenkin, koska kovaa urheilua
5. Paini, arvokisoissa suomalaissuoritukset, muutoin satunnaisesti, jos sattuu sopivaan tv-aikaan
6. Lentopallo, arvokisat kun Suomi mukana, finaalit
7. Koripallo, arvokisat kun Suomi mukana.
8. Salibandy, arvokisojen ratkaisumatsit
9. Kamppailulajit, jos sattuu sopivaan tv-aikaan
10. Urheilu laidasta laitaan muiden lajien osalta, ellei ole parempaa tekemistä.

Lätkä on ainoa, jota seuraan läpi kauden. Lätkä ja perinteiset suomalaislajit saisivat heräämään arvokisojen finaalisuorituksissa vaikka keskellä yötä, futis on siinä ja siinä, vaikka seurannassa sinänsä enemmän onkin kuin vaikkapa hiihto koko vuoden mittakaavassa. Edellinen siis sillä oletuksella, ettei Suomi arvokisojen ratkaisuotteluissa juuri esiinny.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Pekkiurheilijana:

1. Jääkiekko
2. Jalkapallo
3. Yleisurheilu
4. Ampumahiihto
5. Pesäpallo
6. F1
7. Hiihto
8. Futsal
9. Jenkkifutis
10. Tennis
 

haepis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tuomarit, KooKoo, Red Wings
1. Golf - Pelaan itse kilpaa, joten katsominenkin kiinnostaa.
2. Jääkiekko - Pelasin aikaisemmin itse, nyt tuomari. Varsinkin NHL:n katsominen herkkua, muutkin huippusarjat menee mukisematta.
3. Pesäpallo - Tämäkin kuului harrastuksiin aikaisemmin pelaajana, nykyään tuomarina. Katsominen ei niin mukavaa.
4. Biljardi - Henkilökohtaisesti lähinnä kasipallon peluuta, snookeria mukava katsoa tv:stä. Hermot ei kestä itse pelata, on se niin helvetin vaikeaa.
5.-10. Jalkapallo, koripallo, lentopallo, keilaus, mäkihyppy ja jefu. - Joukkueurheilu > yksilöurheilu
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
1. Lätkä. Liigasta HIFK, melkein kaikki matsit tulee nykyään katsottua ja sitten NHL kokonaisuutena mutta liian vähän ehtii nykyään sitä seuraamaan.
2. F1. Katson edelleenkin jokaisen kisan ja ainakin joka toiset aika-ajot.
3. MMA. UFC on ihan hyvä show.
4. Nyrkkeily. Raskassarja maailmalta ja kotimaiset ammattilaiset kiinnostaa.
5. Tennis. Pääosin Jarkon matsit aina kun on mahdollista jostain ne nähdä.
6. Yleisurheilu. Satunnaisesti tulee katsottua Timantti-Liigaa ja arvokisoja.
7. Koripallo. ToPo ja NBA kiinnosti vielä 90-luvulla, nyt satunnainen maajoukkuematsi tulee katsottua.
8. Jalkapallo. HIFK:n nousu Veikkausliigaan ja Klubin menestys 90-luvulla mestareiden liigassa ja nyt eurooppa liigassa on myös pirun kova juttu.
9. Salibandy. Muutama vuosi sitten kun vielä itse tuli pelailtua niin kävin usein halleillakin liigaa-katsomassa ja televisiostakin viikottain, nyt yksi peli vuodessa jos sitäkään.
10. Biljardi. 90-luvulla koin pienen snooker-innostuksen ja tuli katsottua kaikki isot turnaukset sekä ostettua oma maila millä pelailtiin stadin saleilla.

Oma lajihistoria sisältää paljon kaikkea mutta mistään ei tullut selliasta ykköslajia: junnufutista, lätkää joka talvi ulkojäillä noin 15 vuotta, nyrkkeilyä ex-ammattilaisen opeissa useita vuosia puolitosissaan, kartingia omalla autolla noin 10 vuotta, tenniksessä junnukursseja useita, sulkista noin 5 vuotta useasti viikossa(sisältäen kursseja suomen huipuilta), salibandya divareissa, snooker-kursseja ja tiukkaa pelailua noin 5 vuotta, ilma-aseammuntaa seurassa. Raudan nosteleminen ei ole suoranaisesti mikään urheilulaji mutta siihen on laitettu elämästä sellainen noin 20 vuotta ja pahimmillaan 5krt viikossa.

_
 
Viimeksi muokattu:

Iso-Olli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
1. Jääkiekko
2. Salibandy
3. Pesäpallo
4. Tennis
5. Jalkapallo
6. Yleisurheilu
7. Ampumahiihto
8. Koripallo
9. F1
10. Amerikkalainen jalkapallo

Itse on tullut harrastettua jääkiekkoa, tennistä,salibandya ja pesäpalloa. Nykyään toimin säännöllisesti enää jääkiekon parissa, mutta muitakin lajeja pelailen silloin tällöin. Televisiosta katselen oikeastaan vain jalkapalloa ja ampumahiihtoa, koska niitä näkyy vapailta kanavilta. Jääkiekkoa katselen, jos striimin löydän. Livenä katselen ainoastaan jääkiekkoa.
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Vaikea tehtävä kaivaa kymmentä, mutta yritetään

1. Jääkiekko (kotimaiset sarjat). Saa ylivoimaisesti eniten aikaani. En tosin katso juurikaan telkkarista.

2. Salibandy. Pelaan ja vihellän. En seuraa aktiivisesti, mutta katson mielelläni kun sattuu kohdalle.

3. Jalkapallo. Varmaankin eniten telkkarista suorana katsomani laji. Katson kuin elokuvaa. Ei omia suosikeita. Samaistun altavastaajiin.

4. Tennis. Respect-listan ykkönen. Ihastuin sairaalassa lajiin. Pidän maailmanlistan ykköstä maailman parhaana urheilijana.

5. Rallin ja F1:n historia. Saikkupäivien yleisin sisältö. Youtube-tasolla. Nykyaika ei kiinnosta.

6. Hiihdon ja ampumahiihdon yhteislähdöt. Seuraan kun kohdalle sattuu yksittäisinä viihdepläjäyksinä.

7. Juoksut, joiden suoritus kestää yli minuutin mutta alle tunnin. Vain suorana telkkarista.

8. Lentopalloa tykkään katsoa. Oikeastaan enemmän naisten. En kroppien, vaan pienemmän nopeuden ja pidempien pallojen vuoksi.

9. Suunnistus. En seuraa, mutta on teoriassa kuningaslaji. Toivon lajille kasvua ja menestystä.

10. Purjehdus. Ei niinkään ratakisat, vaan pidemmät setit. Pari Päijännepurjehdusta takana itselläkin.
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Tämä on vähän muuttunut, sillä olen uudestaan aktivoitunut jalkapallon seuraamisessa. Kärkinelikko on aika selkeä, ja loput ovat vähän sitten niin ja näin.

1. Jääkiekko. Sanoipa kuka tahansa mitä tahansa jääkiekon marginaalilajiudesta, jääkiekkoa katselen ja pelailen ylivoimaisesti mieluiten. Kuningaslaji minulle.

2. Jalkapallo. En jaksa koskaan lähteä hc-futaajien kanssa kiistelemään, kun tykkäävät syystä tai toisesta ja joka käänteessä mainita "kendon" jääkiekon yhteydessä. Jalkapallo on yhtä lailla hieno laji, pidän sen katselemisesta ja myös pelaamisesta todella paljon. Etenkin viime vuoden aikana olen uudestaan löytänyt intohimon seurata fudista MM- ja EM-kisojen ulkopuoleltakin.

3. Maantiepyöräily. Giro, Tour ja Vuelta tulee lähes aina katsottua, joskus toki tietyt tasamaa-etapit pyörivät vain taustalla, mutta aijajai kun isketään vuorille ja Contador päästetään mylläämään. Kevään klassikot myös mielenkiintoisia tapahtumia, kuten MM-kisat syksyllä. Tempoajot kiinnostavat yhä enemmän. On se upeeta ammattiurheilun rokettirollia, ja Selini(e)n selostamana todella huippukamaa katselijalle. Sanaisen Arkun näkemyksen muutettavia muuttaen: kesän ankarimman ympäriajon (harvemmin itse asiassa Tour de France, mutta siellä toisaalta kovimmat kilpailijat) voittaja on maailman kovin urheilija. Ja sehän on tietysti el Pistolero.

4. Amerikkalainen jalkapallo. Jenkkifutis on oudolla tavalla yhtäaikaisesti rasittava mutta äärimmäisen viihdyttävä peli. En vieläkään tajua läheskään kaikkea tämän lajin ytimestä, mutta Packersia tulee kyllä seurattua säännöllisesti. Kiinnostaa jopa enemmän kuin NHL-matsit.

5. Maastohiihto. On siinä vain jotakin hienoa. 2001 vuoden jälkeen myönnän kyllä, että vitutus oli valtaisa ja jokunen vuosi meni siinä ennen kuin suostuin jälleen seuraamaan hiihtokisoja. Naiset ovat onneksi pitäneet tulta yllä, nyt on myös miesten puolella positiivisia merkkejä ilmassa onneksi.

6. Yleisurheilu, yleisesti ottaen. Lähinnä vain EM- ja MM-kisat, sekä tietysti olympialaiset.

... Tulikin yllättävän vaikeaa näiden jälkeen. Joutunee pistämään näitä vain jonkinlaiseen järjestykseen, mutta mitään näistä en varsinaisesti kovin aktiivisesti seuraa:

7. Salibandy. Toisen osapuolen kiinnostuksesta johtuen joutunut seurailemaan tätäkin lajia. Aika tylsähkö laji totta puhuen pidemmän päälle.
8. Koripallo. Susijengi syksyllä. Joskus 1990-luvulla kävin katsomassa jonkun Honsun pelin. Ensimmäinen ja viimeinen kerta tähän mennessä.
9. Lentopallo. Valehtelen, jos sanon nähneeni muita kuin lentismaajoukkueen pelejä, ja niitäkään ehkä kolmea enempää.
10. Se laji, jossa suomalaiset yllättäen pärjäävät hetkellisesti.
 
Viimeksi muokattu:

ReijoRotta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Metsänreuna since 1975!!
Puhtaasti penkkiurheilijan perspektiivistä tämä lista. (Yllättävän hankalaa oli laatiminen..)

1. Jalkapallo
Kuningaslaji, tylsätkin ottelut ovat kiinnostavia. Huippuottelut ihan omissa sfääreissä.

2. Snooker
Tuli ihan puskista kymmenisen vuotta sitten ja koukutti ihan täysin. Nykyisin harmittaa kun ei oikein ole aikaa katsoa niin paljon kuin haluaisi.

3. Curling
Sama kuin snookerilla. Suomi saisi pärjätä paremmin, niin näkyvyys lisääntyisi televiissiossa.

4. Lentopallo
Näyttävä ja suosittu laji maailmalla, suosio myös suomessa nousussa. ”Uusi” pistelaskusysteemi plussaa.

5. Jääkiekko
Kiitos Leijonien, niin mm-kisat jaksaa kiinnostaa vuodesta toiseen. Jääkiekon kiinnostus laskenut kuin lehmän häntä viimeiset kymmenen vuotta.

6. Yleisurheilu
Pääsy listalle ainoastaan arvokisojen ansiosta.

7. Suunnistus
Kiitos kehittyneen tekniikan, kuusenperseessä kuiskailevat juhajokiset ovat vaihtuneet reaaliaikaiseen gps seurantaan.

8. Salibandy
Jalkapallon ohella listan ainoa laji jota on mukavampi pelata itse kuin penkkiurheilla.

9. Pesäpallo
Nykyään jo saattaa nähdä sen pallonkin silloin tällöin. Varmaankin johtuu siitä että lyönnit ja heitot ovat hidastuneet.

10. Ralli
Olisi korkeammalla jos saisivat televisiointiin jotain järkeä.
 

Pipolätkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Dallas
Lonkalta tekaistuna oma kymppilista aakkosjärjestyksessä. En viitsi edes yrittää laittaa noita mihinkään kiinnostavuusjärjestykseen. Koetin ottaa sekä joukkue- että yksilölajeja mukaan.

1. Ampumaurheilu. Suotta aliarvostettu laji, jossa kansainvälinen taso on kivenkova. Lahjakkaimmankin ampujan menestys on ankaran työn takana. Yksi mikroskooppinen epäonnistuminen aivan mitättömän herpaantumisen seurauksena voi tuhota monen tunnin täydellisyyttä hipovan työn.
Pitää ojentaa Pisimmälle kääpiölle virtuaalikädenpuristus tästä kirjoituksesta. Harvoin omasta lajista kuulee näin hyvää arvioita. Monesti kun lajin kautta saa vain ihmeellisiä katseitä että mikähän hullu tuokin on. Harmi vain että ampumaurheilun tila Suomessa huononee koko ajan, taloustilanteen huononemisen, yhteiskunnan halusta piilottaa ampumaradat mahdollisimman syvälle korpeen kuten myös liiton ja seurojen omien vanhanaikaisten toimintatapojen ja puusilmäisyyden vuoksi.

Oma top 10. ei missään järjestyksessä:
1. Uinti
2. Jääkiekko
3. Jalkapallo
4. Yleisurheilu
5. Ampumaurheilu
6. Koripallo
7.Lentopallo
8.Taitoluistelu+telinevoimistelut ja rytmiset voimistelut
9.Tennis
10. Golf
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös