Vinkkinä: kuuntelepa montako kertaa vihelletään? Silloin, kun normaalisti nämä vihelletään, pannaan peli samantien käyntiin, ts. tuomari viheltää pilliinsä kahdesti.
Peli ei ole normaalisti poikki, kun vapaapotkua annetaan - nämä ns. vaarallisilta paikoilta annettavat menevät usein poikki uudestaan sen vuoksi, että esimerkiksi muuria säädetään.
Enpä ole moista edes koskaan ajatellut, niinkuin en ole ajatellut tuota Datsunin esittämää kysymystäkään. Aina oppii jotain uutta, kiitos tästä!
Heitetään tänne sitten saman suuntainen kysymys, mutta eri lajista, jossa kuitenkin vaparit ovat parhaimmillaan suurempaa taidetta kuin kuningaslajissa.
Eli miten menee salibandyssä nuo vaparit? Koska saa antaa nopean ja koska odotella dumarin lupaa?
Joitakin vuosia nyt tullut seurattua ja pelattua ja aina häiritsee, kun joku antaa nopean vaparin ja dumari pistää vaparin uusiksi, koska lupaa ei ollut annettu. Jotkut virkaintoisethan veivaavat näitä vapareita uusiksi jopa useammankin kerran, jos pallon takana sattuu joku innokkaampi kaveri tärisemään.
Mihinkään "kaksoisvihellykseen" en ole kiinnittänyt huomiota, mutta paljon mahdollista, että on sama tilanne kuin futiksessa. Minua kun niin harvoin sinne pallon taakse päästetään juonimaan, että ei sen enempää ole tullut tähän juttuun perehdyttyä.