Ilmoitukset

Nimimerkin Hikiset kyynärit poikkeuksellisen heikkotasoinen viestittely ja jatkuva provosointi Teliaa käsittelevässä ketjussa on tuottanut hänelle kuukauden kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki laamis kertaa seuraavan viikon ajan oikean henkilöllisyyden arvuutteluun liittyvää sääntöjen kymmenettä pykälää. Rikkeen arvoinen viesti löytyy NHL-osion Patrik Laine -ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Karamahti on lopullisesti ohjattu isoista ovista ulos, sillä järkevä keskustelu ja sääntöjen noudattaminen eivät kuuluneet hänen pelikirjaansa. Kamelin selän katkaisi lopullisesti yleisen asiattoman kielenkäytön lisäksi useampi viesti Trumpin ketjuun, joissa ainoana tarkoituksena oli aukoa päätä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki nahkis kirjoittaa jatkossa jossain muualla, syynä jatkuva tahallinen trollaus, flametus ja muiden kirjoittajien vähättely.

Sulje ilmoitus

Urheilukysymysten ketju

Viestiketju osiossa 'Muu urheilu' , aloittajana Beagle Boy, 01.07.2006 klo 19.57.

 1. Beagle Boy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Luomuteurastajat (RIP)
  Idea apinoitu vapaan keskustelun sekalaisten kysymysten ketjusta.

  Ideana on siis, että täällä voi kysellä kysymyksiä liittyen urheiluun. Jatkoajalla on niin laaja käyttäjäkunta, että varmasti joku aina tietää vastauksen. Näin saadaan myös hieman lokeroitua kysymyksiä, joita sekalaisten kysymysten ketjussa on aika tavalla.

  Minun kysymys.

  Onko siihen joku erityinen syy, että jalkapallossa ei ole Iso-Britannian joukkuetta vaan Englannilla, Walesilla, Skotlannilla ja P-Irlannilla jokaisella on oma joukkueensa? Muussa urheilussahan on vain Ison-Britannian joukkue.

  edit. Paitsi Kriketissä..
   
  Viimeksi muokattu: 01.07.2006 klo 20.27
 2. Ghost Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Jos oikein olen käsittänyt, niin syy on se, että näiltä saarilta löytyy oma jalkapalloliitto.
   
 3. DAF Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
  Eihän aivan kaikissa muissakaan lajeissa ole; suomalaisille tutuksi tullut curling on mm. laji, jossa Yhdistyneen kuningaskunnan eri osilla on omat joukkueensa. Mutta juurikin tuosta liittokuviosta tämä futis tulee.
   
 4. Beagle Boy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Luomuteurastajat (RIP)
  Lainaus:
  Torinossa ainakin oli GBR.n joukkue Curligissa..
   
 5. Mane Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Ilves
  Olympialaiset on poikkeus. Edes jalkapallossa ei olympialaisiin saa nimetä kuin Iso-Britannian joukkueen. Torinossa Britanniaa edusti curlingissa Skotlannin joukkue. Lontooseen 2012 sellainen kootaan jalkapalloon. (toki olympiafutiksessa saa olla vain kolme yli 23-vuotiasta mukana joukkuetta kohden, joten olympiajalkapallo jää outona aikuis-juniori-turnauksen hybridinä vähälle huomiolle)
   
  Viimeksi muokattu: 01.07.2006 klo 22.29
 6. LaTe_Show Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Colorado Rockies: 1980-1981.
  Lainaus:
  Eikös se ollut niin, että joidenkin karsintojen kautta "Skotlannin joukkue" edusti GBRää Torinossa?
   
 7. Mietsuslav Jäsen

  Nolo kysymys kun tuli itsekin futailtua kymmenisen vuotta, mutta kysytään silti: mikä tarkoitus on 16 metrin alueen keskellä olevalla puoliympyrällä?

  Ei tullut uran varrella tarvetta tietää kyseistä asiaa, joten valistakaa. Kiitos.
   
 8. axe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, URS LaKu, Slow Motion
  Lainaus:
  Rankkarissa muiden pelaajien pitää olla sen kaaren (tai sen vieressä 16 rajan) takana. Kaari on siis osa ympyrää, jonka keskipiste on rankipotkipiste ja muut eivät saa olla sitä matkaa lähempänä vetäjää.

  Onko tällä viiden metrin alueella muuta merkitystä kuin maalipotkujen antamisessa?
   
 9. Ghost Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Hyökkäävälle joukkueelle voidaan tuomita rankkarialueelta myös epäsuora vapaapotku ja jos en ihan ulapalla ole, niin jos rike, josta tällainen harvinaisuus tuomitaan tapahtuu maalivahdin alueella, niin vapari annetaan vitosen rajalta.
   
 10. Hanson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, alasarjat.
  Mikä Diskos ?

  Minua (meitä) on omista junnuvuosistani lähtien kiinnostanut, mistä Jyväskylän Diskos-niminen jääkiekkoseura on saanut nimensä ? Huomasin, että tällä palstalla on ainakin nimimerkki DAF, jonka suosikkijoukkue on D-kiekko/Diskos, joten hän tai joku voisi poistaa tietämättömyyteni.
  Jos tarkastellaan nimen juuria englanninkielestä, niin discus = kiekko, mutta se yleisurheilussa heitettävä. Disk/disc = pyöreä laatta, levy; äänilevy. Puck = jääkiekko. Kun on kyse jääkiekkoseurasta, niin olisikohan joskus käynyt niin hauska moka, että joku seuran perustajista on katsonut sanakirjasta "kiekko = discus", ajattelematta mistä kiekosta on kyse ? Asia ei ole maata kaatava, mutta olisi kiva tietää nimen "juuret".
   
 11. DAF Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
  Lainaus:
  Diskos on kreikan kielestä ja tarkoittaa kiekkoa tai pyöreää muotoa, miten nyt olikaan (ei o sanakirjaa hollilla). Seuran juurethan ovat tavalla tai toisella 40-50-lukujen jyvässeutulaisessa jääkiekossa, kun ensimmäinen Diskos-niminen seura Jyväskylään perustettiin. Ei siis ole mikään moka; tällä kertaa ei vain jyrännytkään läpitunkeva englanti, vaan sivistyksen kieli.
   
 12. mjarkko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  esim. tilanne jossa maalivahti pelaa käsin oman pelaajan jalalla palauttamaa palloa. Tästä tuomitaan epäsuora vapaapotku myös rangaistusalueella.
   
 13. Jamina Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, HJK
  Nahkakuula

  Minkä eläimen nahkasta jalkapallot tehdään?
   
 14. Kuvernööri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Taitavat olla kohtis synteettistä tavaraa nykyään.
   
 15. Jykke1978 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
  Lainaus:
  Ainakin omien muistikuvieni mukaan ne tehtiin sian nahasta aikanaan, nykyään taitavat tosiaan olla synteettisestä aineesta valmistettuja.
   
 16. Solomon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Kiinalaisten pikkupoikien ja -tyttöjen selkänahoista.
   
 17. Lawless Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Heh, liittyen tähän, niin ainakin jossakin vaiheessa oli niin, että 80 % maailman jalkapalloista tehtiin Pakistanissa. Epäilemättä lapsityövoimaa on käytetty hurjasti.

  Ja sitten kysymys: Valistakaa minua, arvon Azzurri-ihmiset: Miksi Italia pelaa sinisissä asuissa? Siis ainakin jalkapallossa ja jääkiekossa, kuten varmaan monissa muissakin lajeissa. Mikä on tarina tämän takana?
   
 18. snumi Jäsen

  5m alue

  Lainaus:
  5m alue on ennenkaikkea maalivahdin suoja-aluetta, eli kaikenlainen räpiköinti maalivahdin lähelllä sillä alueella tulee viheltää. Se on aluetta, missä maalivahdin tulee saada olla täysin rauhassa, ilman että vastustaja "vähän nojaa".
   
 19. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Ja rugbyssa.

  Lainaus:
  Muistelisin, että aivan ensimmäiset jalkapallot tehtiin sian mahalaukusta.
   
 20. Kuvernööri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Onko näin? Siis ihan virallisesti? Itse olen luullut että tuon alueen merkitys on vain symbolinen. Maalipotkut annetaan sen sisältä, siinä kaikki.
   
 21. mjarkko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  asiasta täällä: http://keskustelu.jatkoaika.com/showthread.php?t=34005&page=2
   
 22. DAF Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
  Lainaus:
  Ei ole. Maalialueella ei ole mitään erityistä statusta maalivahdin suojan suhteen, vaan alueella on merkitystä vapaapotkujen, erotuomaripallon ja maalipotkujen antamisen suhteen.
   
 23. Kuvernööri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Sitähän minäkin, eikä ollut mikään yllätys että kävelevältä tietopankilta tuli vahvistus. Thanks.
   
 24. Petski Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hermes, Avalanche
  Kun en kovin aktiivisesti seuraa eurooppalaista jalkapalloa niin laitetaampa seuraava kysymys. Milloin saksalainen Carsten Jancker on lopettanut uransa vai vieläkö hän jossain pelaa?
   
 25. eagle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Pittsburgh
  Lainaus:
  snumin "jalkapallotietoon" ei kannata luottaa missään suhteessa. Kaveri on tehnyt selväksi jo tietonsa ja näkemyksensä tason jalkapallosta. Sääli vain sitten että puhutaan näitä asioita tietoina, vaikka ollaan ihan ulkona.