Mace kirjoitti:En ota kantaa urheilun seuraamiseesi, mutta yhdistettyä et kyllä ainakaan ole kauhean aktiivisesti seurannut, jos tuo "tiedonjyvänen" on sinulta mennyt korvien ohi.
En seuraakaan, mutta urheilua seuraan, tämähän se pointti onkin.
Kyllähän historiaa tehdään joka vuosi eukonkantokisoissakin, mutta...
Kuten tässä nyt on jo toisen kirjoittajan toimesta tullut todettua, tuo viittauksesi johonkin helvetin runkosarjaan on täyttä paskaa. Ei maailmancup ole mikään "esikisa" olympialaisia tai MM-kisoja varten. Se on täysin erillinen, oma kilpailunsa, jossa menestyminen vaatiin nimenomaan jatkuvaa näyttöä, yksittäisen onnistumisen/onnenkantamoisen sijaan. Ennemminkin voisit verrata vaikkapa yksittäisen jääkiekon MM-finaalin voittamista siihen, että joukkue voittaa Stanley Cupin, joka vaatii 16 voittoa matkan aikana. Kumpi vaatii sitä jatkuvaa ja pitkäaikaista tasoa ja kumpi korostaa yksittäistä onnistumista? Ja kumpaan tällöin myös erinäiset satunnaistekijät vaikuttavat enemmän? Aivan, siihen yksittäiseen otteluun. Sen voi voittaa melkein kuka vaan, mutta 16 voittoa joukkue ei ota tuurilla. Tosin mielestäni tuollainen vertaaminen on täysin typerää, koska eivät nuo asiat ole keskenään verrattavia.
Kyse ei ole siitä, onko runkosarja esisarja pleijareihin vai ei, vaan siitä, mitä siitä jää käteen katsojille.
NHL:n runkosarjan voittaminen on kiva juttu, mutta ne tosipelit ovat ne, joita fanit tahtovat voitettavan.
Samoin maailmancupin ja arvokisojen välillä, jos ei muu auta niin tarvitseeko tässä alkaa kaivamaan esiin esim. katsojamääriä yhdistetyn maailmancupista (näytetäänkö edes sitä telkkarista) ja eilisestä kilpailusta.
Arvokisat vain ovat omassa sarjassaan verrattuna maailmancuppiin, samoin kuin runkosarjan _voittaminen_ on suhteessa sitten itse Cupin voittoon.
MM-kisojen voittaminen vaatii kyllä myös ne puolivälierien ja välierien voitot, puhumattakaan tietenkin (riippuen turnausmallista) alkulohkossa riittävän hyvin pärjäämistä. Silti, finaali on aina finaali. Stanley Cuppikin ratkeaa kuitenkin yhdessä ottelussa, toki parhaimmillaan se on se 7. ottelu, mutta sama se on, onko kyseessä 4., 5. vai kuudes ottelu. Toiselle joukkueelle se on kerrasta poikki.
Korostan edelleenkin (kun jostain syystä et tunnu tajuavan asiaa), että mielestäni ainakin osa Mannisen epäonnistumisista voidaan laittaa pään pettämisen piikkiin. Lisäksi mukana on ollut varmasti muitakin syitä. Huvittaa vain se, kuinka monet automaattisesti tuomitsevat kaikki epäonnistumiset samaan karsinaan. Sitä minä kritisoin.
Mutta eikö tässä ole lähinnä yhteisen nimittäjän esilletuomisesta.
Ilmeisesti arvokisoja Mannisen uran aikana on ollut 7 kappaletta ja näissä tuloksena 0 henkilökohtaista voittoa (vai peräti mitalia?).
Ja näissä kisoissa lienee ollut (mitenköhän kauan sprintti on ollut mukana kuvioissa) sitten se vähintään 10 starttia, joissa kaikissa on tullut vesiperä.
Jos yhteistä nimittäjää haetaan kisapaikkojen ja valmennustiimienkin vaihtuessa, niin kait se Mannisen pää on ainoa joka on ollut mukana jokaisessa kisassa.
Kannattaa myös muistaa se tosiasia, että vaikka Manninen on jo monissa arvokisoissa ollut potentiaalinen mitaliehdokas, ei hän ole vielä pitkään ollut selkeä, ns. varma mitalisti
Wikipedian listauksessa Maailmancupin osakilpailujen voittoja on jo kunnioitettavat 42 kappaletta, joten voittamista on kyllä harjoiteltu.