Ultimate Fighting Championship ja muut kamppailulajit

  • 923 111
  • 5 077

Orbus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hyvä kuitenkin muistaa että Overeem on otellut myös lukkopainissa(menestynytkin) ja useampikin vastustaja on jäänyt kaverin giljotiiniin MMA:ssa. Niin ja jos mennään maihin niin että Lesnar on selällään, niin ei se silloinkaan kovin hyvältä Lesnarille näytä. Sitten tietenkin eri asia, kuten todettua, jos Overeem joutuu selälleen. Overeem vielä nykyään Randyn tallissa, jossa varmasti löytyy painitaitoja sparraajilta.

Juu, mutta en kyllä usko, että Overeem edes yrittää saada Lesnaria selälleen, tyhmä on, jos siihen voimiaan haaskaa, kuitenkin pikkasen eritasoisista painijoista kyse... Nyrkkiä naamaan, luulisi olevan game plan. Aika paljon lihaa ja lihasta tässä matsissa kehässä...
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Juu, mutta en kyllä usko, että Overeem edes yrittää saada Lesnaria selälleen, tyhmä on, jos siihen voimiaan haaskaa, kuitenkin pikkasen eritasoisista painijoista kyse... Nyrkkiä naamaan, luulisi olevan game plan. Aika paljon lihaa ja lihasta tässä matsissa kehässä...

Lähinnä siis puhuinkin tilanteesta missä ollaan clinchissä ja Alistair kääntää väännön edukseen ja Brock jää selälleen. Muuten siis tuo painitaito sitten tulee esiin siinä että voi olettaa että pystynee jotenkin blockailemaan take downit mitä Brock yrittää.
 
Kyllähän clinchissä ollessa luulisi silti Lesnarilla olevan etu, koska hän on niin ylivertainen painija verrattuna Overeemiin. Saapa nähdä saako nopeasti mattoon Lesnar Overeemin, koska tulee varmasti taas 100% teholla päälle heti alussa. Tämä matsi ei ensimmäistä erää pidemmälle mene.
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Olihan yhtä aikaa karsea ja upea lopetus Frank Miriltä. Pahaa teki Noguieran puolesta, mutta itsepä päätti olla taputtamatta. En oikein usko, että monikaan pitää häntä tippaakaan kovempana jätkänä sen takia, kun ei taputtanut, vaan enemmänkin typerän itsepäisenä, koska tuossa tilanteessa ei ollut mitään mahdollisuutta päästä karkuun. Gracien veljekset käyvät tilanteen läpi tuossa videossa, jossa kyllä avain oli Mirin hieno tilanteen kääntö ja aseman vaihto pariinkin kertaan.

Jones oli edelleen vakuuttava, vaikkakin Machida pisti hänet ekassa erässä ottelemaan omalla tavallaan ja aiheutti nopeudellaan päänvaivaa. Vanhan toistoa, mutta vaikea nähdä kenenkään pärjäävän Bonesille vähään aikaan, mutta ainahan joka hevoselle löytyy kengittäjä jossain vaiheessa.

Overeem & Lesnar -matsista toivon Overeemin tyrmäysvoittoa, mutta toisaalta Lesnarin kaltaista elukkaa on paha pysäyttääkään, kun tämä syöksyy kinttuihin kiinni ja vie mattoon.
 

J.Petke

Jäsen
Kyllä Mir osoitti taas olevansa vieläkin aika kykenevä kaveri näissä ympyröissä. Kaveri taputti vasta kun tunsi käden menneen rikki. Aikamoinen kipu on pakko olla ennen tuota..

Lesnarin matsia odottelen kovasti ja toivon, että vie matsin parin hyvän osuman jälkeen lukotuksella ja näyttää Overeemille, että tie on aloitettava alusta tässä kehässä.

Machidan taitaa olla aika taas palata vähäksi aikaa alemmas todistaakseen, että hänestä on vielä haastamaan Jones. Uskon tosin, että Jonesillekin tulee noutaja kunhan vain oikea kaveri osuu vastaan ja osaa hyödyntää Jonesin heikkoudet.
 

Boulerice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boogaard(R.I.P) ja Twist
Siihen loppu Nogueiran uhonta kuinka hän ei taputa ikinä ja on paras matossa ja miten Mirin voitto viimeksi oli tuuria. Taisi kyllä miehen upea urakin loppua, niin pahasti näytti miehen käsi menneen.

Ei se uho taputtamattomuudesta mihinkään häviä. Brassien tyyliä tuo.
9kk ja takaisin kehissä.

"Dr. John Itamura, one of the best doctors in the business, concerned on Big Nog's return in his best form, said surgery is not necessary and he opted for an adjustable plastic brace using an ultrasound device twice a day for 20 minutes each time. He believes Big Nog will be back in the octagon in no later than 9 months "
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ensi yönä ihan kiinnostava tilanne UFC-kehissä, ja pakkohan se on Suomi-Tanska -junnumatsin jälkeen vielä jaksaa sinnitellä valveilla ja katsella miten Lesnar ja Overeem vääntävät raskaan sarjan yhteenotossaan.

Tulee häkki tömisemään kun nämä härät painavat toistensa kimppuun, siinä ei montaa iskua välttämättä ehditä antaa kun toinen tipahtaa.
 

#25 Primeau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Ensi yönä ihan kiinnostava tilanne UFC-kehissä, ja pakkohan se on Suomi-Tanska -junnumatsin jälkeen vielä jaksaa sinnitellä valveilla ja katsella miten Lesnar ja Overeem vääntävät raskaan sarjan yhteenotossaan.

Tulee häkki tömisemään kun nämä härät painavat toistensa kimppuun, siinä ei montaa iskua välttämättä ehditä antaa kun toinen tipahtaa.

No kestihän ottelu sentään reilut 2.20min. Overeem sai sisään hyvän potkun keskivartaloon. Lesnar meni siitä maihin ja Alister hyökkäsi päälle. Alister muorjoikin Lesnarista paskat pihalle. Tuomari Mario Yamasakilla ei ollut muuta mahdollisuutta kuin pistää peli poikki. Ottelun jälkeen Lesnar sanoi että tämä olikin hänen viimeinen ottelu häkissä.
 

-STR-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ottelu oli ohi Overeemin potkun osuttua Lesnarin maksan kärkeen. Sille potkulle tien avasivat Reemin tyypilliset polvipotkut, joille Lesnarilla ei ollut mitään puolustusta.

Juurikin näin.
Itse toivoin matsin kestävän ainakin toiseen erää, mutta eihän Lesnar saanut mitään mainittavaa aikaan. Yksi alasvienti yritelmä, jonka jälkeen yritti pärjätä Reemille pystyssä. Ei hyvä ajatus... Lesnarista tulee mieleen Amerikan oma Tony Halme. Tarvittavia taitoja ei välttämättä löydy, mutta suuri yleisö tykkää ja kassakone kilisee.
Lopussa tullut eläköitymis ilmoitus ei haittaa pätkääkään. Strikeforcen kuollessa, saapuu kaikki mainitsemisen arvoiset (paitsi Fedor) raskassarjalaiset Ufc:n alaisuuteen.

PS:Fedorilla on muuten kohtapuolin matsia Japanin suunnalla.
Dream: Fight For Japan! New Year! 2011-tapahtumassa.

Tässä vielä suhteellisen selvä ja ilmainen Streami:BlinerTV Pay Per View: BlinerTV - PPV
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Lesnarista tulee mieleen Amerikan oma Tony Halme. Tarvittavia taitoja ei välttämättä löydy, mutta suuri yleisö tykkää ja kassakone kilisee.
Kannattaa kuitenkin muistaa, että Lesnar oli nuorempana huippuluokan painija, ja liike on tuon kokoiseksi järkäleeksi huippuluokkaa, eli vertaus Viikinkiin on todella ontuva. Parin viime vuoden taudit ja loukkaantumiset taisivat lopullisesti päättää Lesnarin uran.

Mielenkiintoinen ottelu tulossa, kun Overeem ja Dos Santos kohtaavat titteliottelussa. Ei melkein malta odottaa.

Vaikka en tuota Nate Diazia keskisormineen arvosta, niin pakko todeta, että tuollaista osumatarkkuutta, joka pehmensi Cerronen harvoin näkee edes UFCssä.
 

Rankkari

Jäsen
Lesnari oli heikko jäähyväisottelussaan. Overeem liikkui lähemmäs ilman mattoonvientipelkoa, ja hoiti ottelun. Seuraavaksi vyöottelussa kaksi tämänhetken kovinta iskijää.

Fedor iski vastustajan nenän hajalle alle kolmessa minuutissa.
 

-STR-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Fedor iski vastustajan nenän hajalle alle kolmessa minuutissa.

Vaikka Fedor ei varmastikkaan ole enää elämänsä kunnossa, niin edelleen hänellä on yhdet nopeimmistä käsistä HW-divisioonassa. Nopea iskusarja ja Ishii tipahti kuin perunasäkki. Eikä tarvinnu edes mennä maahan viimeistelemään, vaan näki heti mitä tapahtui.
War Fedor!

Ps. Vieläkö sen saisi Ufc:n kanssa keskustelemaan tulevaisuuden matseista...
 

McJokke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Sharks, Pelaajat: Joe Thornton,Ron Hextal
Overeem tulee jyräämään Dos Santosin myös jalkoihinsa. Vaikka Junior onkin maailmanluokan iskijä niin silti Demolition Manin iskut ovat vielä luokkaa korkeammalla.
Harmi, että Lesnarin sairaudet ovat vieneet parhaan terän pois ja lopettaminen tässä vaiheessa on oikea päätös.

Nate Diaz muistutaan kokoajan enemmän veljeään ottelutyyliltäänkin ja nyt alkaa jo tulostakin tulemaan samaan tahtiin. Diazista on muistettava, että mies on vasta 26-vuotias, joten kehitystä tulee vielä tapahtumaan ja iän myötä hän on myös saanut rauhallisuutta otteisiinsa.

Illan kovimmasta yllätyksestä vastasi Johnny Hendricks joka tiputti vasemmallaan Jon Fitchin 12 sekunnissa. Huikea ensimmäinen isku! Miehen osakkeet nousivat todennäköisesti kohisten.

Myös Gustafsson näytti hyvältä ottelussa Matyushenkoa vastaan ja nostaa kyllä mielenkiintoa tulevaa tukholman eventtiä kohtaan, jonne kyllä tulee itse ainakin paikanpäälle hilauduttua.

Edit. Se piti vielä sanomani, että Fedoria on enää turha raahata UFC:hen auringonlaskuun johan viimeisimmät Strikeforce matsit näyttivät, ettei miehestä ole enää kärkiryhmässä ottelemaan. Antaa miehen Japanissa sun muussa jäähdytellä Monsoneita sun muita Ishejä vastaan. Just nyt ei oo käyttöä.
 
Viimeksi muokattu:
Harmi, että nyt oma suosikkini HW:stä lopetti uransa, mutta olihan tuo Lesnarin kohdalla vähän jo aistittavissa, kun pari vuotta oli taistellut melko vakavaa sairautta vastaan. Ei ollut mitään jakoja Overeemia vastaan ja oli jo alistuneen oloinen ennen ensimmäistä iskuakaan. Mies takoi ylivoimaisen määrän näissä piireissä rahaa ja tunnustusta, joten ei hassumpi keikki pellepainijalta. Ura oli todella lyhyt, mutta sitäkin muistettavampi. Ikinä ei kyllä mies otellut mitään lyöntisäkkejä vastaan, joten sinänsä annettava propsit, ettei lähtenyt parantelemaan tilastojaan.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Kyllähän JDS:lla on erinomaiset mahdollisuudet Horsereemiä vastaan. Koivet kun jätetään maksaan ottamatta ja naputetaan muutama muistutus naamakertoimeen, niin homman pitäisi olla jopa suht selvästi taputeltu; sen verran hyvä iskijä JDS kuitenkin on. Lesnarin pystyottelu ei ole minkäänlainen mittari kenellekään ja tämä koituikin Overeemin eduksi. Nämä nykypäivän vapaaotteluhommat ovat sellaisia, että niihin ei passaa ilman kunnollista game plania lähteä ja Lesnarilla ainoa oikea game plan olisi ollut tuttu ja turvallinen tonttiin+hammerfist.

Samaa mieltä myöskin edellisen kirjoittajan kanssa siitä, että olipa teksti-tv:stä ja iltalehdistä aina niin muodikkaan vapaaottelun seurailijat mitä mieltä tahansa (provosointi omani) niin kyllähän Lesnar rohkeasti otti härkää sarvista joka kerta. Erityisen merkille pantavaa on se, että äärimmäisen hölmön Mir-tappion päätteeksi lopetti jiu-jitsu -maisterin matossa antamatta minkäänlaisia lukkomahdollisuuksia. Hieno, joskin lyhyt ura.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Kyllähän JDS:lla on erinomaiset mahdollisuudet Horsereemiä vastaan. Koivet kun jätetään maksaan ottamatta ja naputetaan muutama muistutus naamakertoimeen, niin homman pitäisi olla jopa suht selvästi taputeltu; sen verran hyvä iskijä JDS kuitenkin on. Lesnarin pystyottelu ei ole minkäänlainen mittari kenellekään ja tämä koituikin Overeemin eduksi. Nämä nykypäivän vapaaotteluhommat ovat sellaisia, että niihin ei passaa ilman kunnollista game plania lähteä ja Lesnarilla ainoa oikea game plan olisi ollut tuttu ja turvallinen tonttiin+hammerfist.

Niin kuten jo aiemmin todettu niin ei Overeemiä ole liian helppo sinne mattoon saada. Ja sen lisäksi aika turha puhua mistään "selvästä" voitosta JDS:lle Overeemiä vastaan, etukäteen ainakaan. Overeem on kuitenkin otellut aika montaa JDS:ää parempaakin pystyottelijaa vastaan, toki ei ehkä vaparissa, mutta yleensää.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Niin kuten jo aiemmin todettu niin ei Overeemiä ole liian helppo sinne mattoon saada. Ja sen lisäksi aika turha puhua mistään "selvästä" voitosta JDS:lle Overeemiä vastaan, etukäteen ainakaan. Overeem on kuitenkin otellut aika montaa JDS:ää parempaakin pystyottelijaa vastaan, toki ei ehkä vaparissa, mutta yleensää.

Luulisi ainakin, että Dos Santosia vastaan Overeemin leuka pääsee testiin. Tyrmäystappioita löytyy Priden ajoilta, joten eipä tuo mikään suuri shokki olisi, jos Dos Santos tyrmäisi Overeemin. Dos Santos on kuitenkin hyvä nyrkkeilijä.

Hyvä matsi ja jännittävä matsi ainakin näin ennakkoon tulossa, tosin enpä uskalla kummankaan puolesta laittaa rahaa likoon.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Luulisi ainakin, että Dos Santosia vastaan Overeemin leuka pääsee testiin. Tyrmäystappioita löytyy Priden ajoilta, joten eipä tuo mikään suuri shokki olisi, jos Dos Santos tyrmäisi Overeemin. Dos Santos on kuitenkin hyvä nyrkkeilijä.

Hyvä matsi ja jännittävä matsi ainakin näin ennakkoon tulossa, tosin enpä uskalla kummankaan puolesta laittaa rahaa likoon.

Tottahan toki. Ja jos JDS ei voita, niin Semmy tai Badr(vaihtaakin sen tulevan nyrkkeilyuransa MMA:n) sitten pieksemään Alistairin....

JDS:n voitto tyrmäyksellä mikään shokki tosiaan ole, mutta ei myöskään mikään itsestäänselvyys.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Tottahan toki. Ja jos JDS ei voita, niin Semmy tai Badr(vaihtaakin sen tulevan nyrkkeilyuransa MMA:n) sitten pieksemään Alistairin....

JDS:n voitto tyrmäyksellä mikään shokki tosiaan ole, mutta ei myöskään mikään itsestäänselvyys.

Semmyn siirtyminen takaisin MMA:n pariin ei olisi kyllä mikään järkyttävä yllätys, kun ottaa huomioon K-1:sen heikon tilan ja Semmyn aiemman MMA-historian. Toisaalta taas liekkö on kaverilla rahasta pulaa, ellei FEG ole jättänyt paljon miehen ottelupalkkioita maksamatta.
Badr Hari käsittääkseni inhoaa yli kaiken MMA:ta, joten (onneksi) miestä tuskin nähtäneen MMA-kehissä.

Joo ei, tuo on kuitenkin molemmille aika iso testi. JDS kohtaa ensimmäistä? kertaa urallaan todella laadukkaan pystyottelijan ja Overeemiä taas ei ole viime aikoina liiemmin testailtu pystyottelussa kenenkään osaavan kaverin toimesta.
 

Beneway

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Mario Lemieux, Jyp
Oli taas mukavaa nähdä Fedorin voittavan, mutta eipä tämää Ishiikään loppupeleissä ollut mikään kummoinen vastus miehelle. Toki hieman alkutekijöissä hieman "uskottavampi" kuin Monson, muttei siltikään saanut mitään aikaan. Ja putosikin aika välittömästi.

Vaikka voitto-ottelut ovatkin olleet aika heikkotasoisia jamppoja vastaan, ja vaikkakin neljä matsia pataan tulikin putkeen, en jaksa uskoa, että miehen ura olisi kokonaan ohi. Kädet pelaavat edelleen todella vaarallisesti, ja fiksummalla ja rauhallisemmalla ottelutyylillä olisi nuo "uran tappaneet" tappiotkin voitu ehkäpä välttää. Huolimattomuudesta sakotetaan tällä tasolla aika kovalla prosentilla. Nyt Fedor onkin otellut nämä kaksi mutasarja ottelua käytännössä niin maltilla kuin voi ikinä vain otella, joten haluaisin kyllä nähdä miestä vielä kovempien kettujen ympyröissä. Kunhan ei vain sortuisi siihen järjettömään head hunttaukseen, niin uskoisin, että Fedorista olisi noissakin ympyröissä paljon iloa.

Lesnar - Overeem -matsista ei paljoa ole sanottavaa. Overeem käytännössä käveli Lesnarin kimppuun, otti tästä kiinni ja antoi runtua. Todella heikko esitys Lesnarilta. Toisaalta miehen ongelmat huomioiden oli hienoa nähdä hänen nousevan vielä kertaalleen häkkiin. Kaikkea hyvää Brockille jatkoon.

Hendricksiltä tosiaan mukava nukutus heti ensimmäisellä lyönnillä. Gustafssonilta myös hieno voitto, ja taitaapa ruotsalainen nousta pikkuhiljaa myös suuremman yleisön tietoisuuteen. Kaveri on kuitenkin vasta 24-vuotias, ja niputtaa vastustajansa varsin hyvällä prosentilla - ja mikä tärkeintä, ennen täyttä aikaa.
 

Pantse67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues, Detroit Red Wings, ManU, UFC
Jaahas, liput Globeniin on hankittu, eli UFC on Fuel 2 Tukholmassa kutsuu! Vuoden toinen projekti UFC:n live-illan lisäksi on Van Halenin keikka, mutta se ei kuulu tähän ketjuun.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Olipa muuten kohtalaisen hyvä tapahtuma tuo UFC 142. Pääottelussa Jose Aldo oli nokikkain WEC -kehistä tutun Chad Mendesin kanssa. Mendes ei ole turha jätkä ja oletin, että Aldo saa tehdä töitä tosissaan, vaikka suosikkina ja sarjansa suvereenina kuninkaana matsiin lähtikin. Fanaattisen brassiyleisön edessä Riossa oteltu tapahtuma ei kyllä jättänyt kylmäksi. Laitetaan nyt spoileritagit, jos joku eksyy ketjuun tietämättömänä, vaikka ei kai tässä juuri enää mitään voikaan spoilata.

Isot pojat Gonzaga ja Oliveira ottivat erää, mutta matsi päättyi suhteellisen pian ja vähemmän yllättävästi Napao Gonzagan komeaan rear-naked chokeen ensimmäisen erän puolivälin kieppeillä. Tämä matsi oli preliminäärikortissa, muita siitä ei oikein mieleen jäänyt.

Main card tarjosi hulluna riehuneelle brassiyleisölle tulta ja tappuraa koko rahalla. Fight of the Night ja Knockout of the Night -palkinnot pokkasi Edson Barboza, joka pätkäisi Terry Etimin unille hienolla wheel kickilla kolmannessa erässä. Rousimar Palhares nappasi Submission of the Night -palkinnon, ihan ansaitusti sekin, jenkkijätkä oli heel hookissa, kun ottelua oli käyty ehkä minuutti.

Oletin, että Anthony Johnsonilla olisi ollut hyvät saumat Vitor Belfortia vastaan ja siltä se näyttikin, mutta pienestä virheestä lähtenyt tilanne johti siihen, että Belfort nappasi rear-naked choken ekan erän lopussa. Belfort ei ole enää niin nopea kuin joskus, mutta kun tuon tason jannua lähtee kaula pitkällä jahtaamaan, niin tietäähän sen, miten siinä käy. Mielestäni Johnsonin olisi kannattanut pitää matsi pystyssä, eikä lähteä painimaan Belfortin tasoista vastustajaa vastaan. Riossa syntynyt, Gracien perheeltä Jiu-jitsuoppinsa saanut Belfort voitti ansaitusti kotiyleisönsä edessä.

Aldo piti vyönsä ja on siis edelleen featherweightin suvereeni kuningas. Mendes pysyi kyllä kyydissä ja sai Aldon jopa melkein vietyä maihin, joka jo sinällään on saavutus. Aldo antoi Mendesin roikkua selässä ja kyttäsi sitä yhtä paikkaa ja kun polvi osui kohteeseensa, taputteli Aldo Mendesin unille. Ei mitään uutta auringon alla siis. Mistä haastaja tälle kaverille? Ei taida olla näköpiirissä.

Joku matsi keskeytettiin alkuunsa, takaraivoon taisi tulla hittiä ja sitä myöten diskaus oli selviö. *edit* No eipä se mikään selviö kyllä ollut, tuomarin täytyy tietenkin tehdä nopea päätös, mutta nyt taisi Yamazakille tulla virhe. */edit* Parhaiten mieleen jäi Barbozan komea wheel kick, joka nukutti Terry Etimin. En tykkää tuosta britistä ollenkaan, joten housuissa oli tuon potkun jälkeen sellainen noin jäniksen kokoinen vaahtopallo. Palharesin Mike Masenziosta nappaama heel hook jäi myös mieleen, hieno oli. Kaiken kaikkiaan hyvä tapahtuma ja suosikkieni pärjääminen kuorrutti UFC 142 -kakun.

Sitten odottelemaan UFC 143:a. Ultimaatti suosikkini Big Country Nelson kehissä Werdumia vastaan. Toivottavasti laihtunut Nelson jatkaa siitä, mihin viime matsissaan Cro Copin kanssa jäi. Titteliottelussa Nick Diaz mittelee Carlos Conditia vastaan ja toivon koko sydämestäni, että Condit kaivaa jostain ylimääräisen vaihteen ja potkii kusipää-Diazin maata kiertävälle radalle, vaikka toki Diaz matsiin suosikkina lähteekin.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös