U20 MM-kisat 2024 Göteborgissa Ruotsissa

  • 100 546
  • 376

Trimmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Alle 15 min illassa heikossa SaiPassa. En tarkoita vähätellä, mutta ehkei tällä nyt vielä suoraa paikkaa saa. Eiköhän Laakso kuitenkin ollut niiden noin 10 puolustajan joukossa, josta pelaajia valittiin. Tällä kertaa jäi ulos.
Niin, joukkue on heikko, Laakso on ollu harvoja valopilkkuja, niinkuin myös Naukkarinen
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Tšekki julkaisi leiriryhmänsä (linkki EliteProspects-sivustolle) ja sitä myöten kaikki joukkueet ovat alustavan joukkueensa julkaisseet pois lukien kisaisäntä Ruotsi, joka ilmoitti jo lopullisen kokoonpanonsa.

Jiricek näköjään ryhmässä mukana, vaikka pahalta loukkaantuminen näytti. Puolustaja Jakub Dvorakin puuttuminen hieman yllätti, mutta pakisto on kyllä Tšekin mittapuulla hyvä ja tasapainoinen, joskaan ei edellisvuoden tasolla. Hyökkäysosastolla on pistesaldojen perusteella kivasti laatua ja keihäänkärkenä Kulich, joka on ehdottomasti yksi kisojen parhaista pelaajista.

Maalivahtiosasto vaikuttaa Hrabalin johdolla ihan mallikkaalta, ja uusi päävalmentaja Patrik Augusta ainakin aiempien näyttöjensä perusteella hyvältä valinnalta tehtävään. Kyllä Tšekillä on ihan kelvollinen sauma kolmanteen perättäiseen välieräpaikkaan, mutta finaalipaikan uusiminen vaatinee jo pientä ylisuorittamista.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Sveitsin pakkilupaus Lian Bichsel jättää kisat väliin, koska haluaa olla Röglen joukkueen mukana. Ihan mielenkiintoisia uravalintoja kaveri tehnyt. Päätti lähteä AHL:stä Ruotsiin pelaamaan kesken kauden ja jättää nyt Ruotsissa pelattavat kisatkin välistä. Olin vähän veikannut Sveitsiä mustaksi hevoseksi näihin kisoihin, mutta uskoni on hiipunut.
 

Don Douchebag

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hyvä ettei pelata Pohjois-Amerikassa, kaikki pelit tulee hyvään katseluaikaan. Onko muuten tietoa näkeekö Discovery+:n Sport-paketilla kaikki turnauksen ottelut? Tuo ”turhan” halpa alle 10€ hinta pistää epäilemään että vaaditaanko isompi paketti.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Nyman-Lassila-Hämeenaho
Kaskimäki-Helenius-Halttunen
Kumpulainen-Keskinen-Hemming
Kiiskinen-Koskipirtti-Männistö
Bau/Naukkarinen

Nyman taitaa olla aikalailla umpi-RW.

Keskinen ja Helenius ovat antaneet senttereinä parhaat näytöt tuloksenteosta kauden aiemmissa U20-otteluissa, joten veikkaan siinä olevan kaksi kärkisentteriä.

Lassila lienee myös selviö sentteriosastolle, koska on saanut JYP:ssä hyvin vastuuta.

Isokokoinen Baukin on U20-otteluissa onnistunut (4+1), vaikka onkin SM-liigassa profiloitunut lähinnä nelossentteriksi ja alivoimatyöläiseksi ollen Ilveksen hyökkääjistä alivoiman peliaikakuningas.

Koskipirtti on itselleni arvoitus. On todella vaikea arvioida hänen tasoaan. Aiemmissa kauden U20-otteluissa on syntynyt pisteitä 0+3, mutta roolikin vaikuttaa pistekertymään.
 
Nyman taitaa olla aikalailla umpi-RW.

Nymanin lisäksi Hämeenaho, Halttunen ja Hemming ovat kaikki enemmän oikean kuin vasemman laidan pelaajia. Joku noista kannattanee tai joudutaan siis siirtämään vasemmalle. Harjoituspeleissä sen sitten paremmin näkee kuka noista siirtyy. Kauden aiempien pelien perusteella sanoisin, että se on kuitenkin juuri Nyman, joka laitetaan vasemmalle. Elokuun turnauksessa yksi toimiva ketju oli muodossa Nyman-Helenius-Hämeenaho ja kenties tätä kokeillaan nytkin.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Slovakian U20-leiri Zvolenissa päättyi tänään. Nyt seuraa muutaman pelaajan trimmaus vahvuudesta. Kisajoukkue matkustaa Ruotsiin ma 18.12. Reserviin jää kolme nimeä. Palapelin väliaikakatsaus päätellen 5-päiväisen valmistautumisrupeaman koostumuksista ja mediaspekulaatioista (sulkeissa olevat nimet eivät olleet mukana leirillä ja ilmaantuvat rivistöön vasta Ruotsissa):

Honzek - Repcik - Mesar
Misiak - Dvorsky - Ciernik
(Sykora, pelaa AHL:ssä) - Petrovsky - Zlnka
Pekarcik - Suchy - Sotek
Masnica - Dej - Kukumberg
Cisar

Baran - Strbak
Pisoja - Kmec
Natny - Radivojevic
Zabka - Chromiak
(Mosko, pelaa parhaillaan WJAC-.turnausta Kanadassa ja on mediatietojen mukaan saamassa kisavalinnan)

Gajan (Urban, Elias)

YV1: ----------- Repcik -----------
--- Mesar --- Petrovsky --- Honzek ---
------------------ Strbak ------------------

YV2: ----------- Sykora -----------
--- Ciernik --- Misiak --- Dvorsky ---
-------------- Radivojevic --------------
 
Viimeksi muokattu:

Ladex

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Suomen joukkue koostuu SM-liigan ja jenkkisarjojen pelaajista. Hienoa nähdä miten kundien matka kehittyy pelistä toiseen. Mikä on ollut vaade Sm-liigassa ja mikä rapakon takana. Millaisia eroja syksy on tuonut? Mahtavaa kertakaikkiaan!
 

Ladex

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Kemelin tilanne, perkele! Agentti ja Predators päättäneet poisjäämisen. Dollareita ei lisää tiedossa Junnumajusta.

Joksua itseään varmasti vituttaa eniten.
 
Viimeksi muokattu:

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Slovakian joukkue alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Nykyinen vahvuus on 3+9+16=28. Joukkue matkusti Ruotsiin tänään 18.12. Se pelaa 2 lämmittelyottelua ennen kisoja (19.12. SVK-FIN klo 19.30 ja 22.12. SVK-GER klo 20.00 | Suomen aikaa). Tuosta ryhmästä putoaa vielä 2 pelaajaa, jonka jälkeen kisanippu 3+20 ja reservi (3) on lyöty lukkoon.

Maalivahdit (3)


Rastislav Elias, HIFK U20 (FIN)
Adam Gajan, Green Bay (USHL) | R2 #35, 2023, Chicago
Samuel Urban, Sioux City (USHL)

Puolustajat (9)

Richard Baran, Victoria (BCHL)
Jakub Chromiak, Kingston (OHL)
Viliam Kmec, Prince George (WHL)
Marian Mosko, Cornell Univ. (NCAA)
David Natny, Liptovsky Mikulas
Milan Pisoja, Dukla Michalovce
Luka Radivojevic, Örebro U20 (SWE)
Maxim Strbak, Michigan State Univ. (NCAA) | R2 #45, 2023, Buffalo
Boris Zabka, Banska Bystrica

Hyökkääjät (16)

Peter Cisar, Fargo (USHL)
Alex Ciernik, Västerviks (SWE2) | R4 #120, 2023, Philadelphia
Frantisek Dej, Sherbrooke (QMJHL)
Dalibor Dvorsky, Sudbury (OHL) | R1 #10, 2023, St. Louis
Samuel Honzek, Vancouver (WHL) | R1 #16, 2023, Calgary
Roman Kukumberg, Sarnia (OHL)
Patrik Masnica, Slovan Bratislava
Filip Mesar, Kitchener (OHL) | R1 #26, 2022, Montreal
Martin Misiak, Erie (OHL) | R2 #55, 2023, Chicago
Juraj Pekarcik, Dubuque (USHL) | R3 #76, 2023, St. Louis
Servac Petrovsky, Owen Sound (OHL) | R6 #185, 2022, Minnesota
Peter Repcik, Drummondville (QMJHL)
Markus Suchy, Poprad
Adam Sykora, Hartford (AHL) | R2 #63, 2022, NY Rangers
Alex Sotek, AquaCity (SVK2)
Adam Zlnka, Waterloo (USHL) | R7 #204, 2022, Arizona
 

Barney

Jäsen
Illalla sitten harjoitusottelussa näkee millaisilla ketjuilla Mikkola lähtee liikkeelle, mutta ennen niiden julkaisua ehtii vielä hahmottelemaan oman version. Itse pyörittelisin tuon kokoonpanon näin:

Nyman - Helenius - Hämeenaho
Kaskimäki - Lassila - Halttunen
Kiiskinen - Keskinen - Hemming
Bau - Kumpulainen - Naukkarinen
Koskipirtti

Tämän kauden aikaisempien U20-pelin perusteella Helenius-Nyman ja Keskinen-Hemming ovat muodostuneet melko vakituisiksi tutkapareiksi, joten eiköhän noiden ympärille lähdetä rakentamaan hyökkäystä. Heleniuksen ja Nymanin ketjuun laittaisin "kaikki munat samaan koriin" -hengessä Hämeenahon ja toivoisin, että tuo kolmikko pystyisi olemaan yksi kisojen parhaista ketjuista. Halttusella on toki yhteistä historiaa junnumaajoukkueista niin Nymanin kuin myös Heleniuksen kanssa, joten hän voi myös olla vaihtoehto tuon kaksikon vierelle.

Lassilan ympärille pitäisi rakentaa sitten se kakkos/kolmosketju, johon jää sniperiksi Halttunen (tai Hämeenaho). Kolmanneksi laittaisin siihen Kaskimäen, joka pelasi pari vuotta sitten hyvät U18-kisat Lassilan vierellä. Kiiskinen on pelannut jonkun verran tuossa Keskisen ja Hemmingin vierellä, joten häntä lähtisin tarjoamaan tuohon ketjuun kolmanneksi lenkiksi. Yksi vaihtoehto olisi tietenkin peluuttaa Kumpulaista siinä, mutta näkisin itse Kumpulaisen mieluummin sentterinä nelosketjussa. Nelosen laitureiksi voisi heittää lopuista neljästä pelaajasta ketkä vain, mutta hahmottelisin tässä kohtaa, että paljon U20-maajoukkueessa tällä kaudella pelanneet ja hyvin Liigassa vastuuta saaneet Bau ja Naukkarinen ovat paikoissa kiinni ennen harjoitusotteluita. Koskipirtti ja Männistö sitten haastavat ensisijaisesti tätä kaksikkoa.

Pieniniemi - Kulonummi
Kärki - Salin
Pulkkinen - V. Väisänen
Kangas

Pakiston osalta tilanne on mielenkiintoinen. Joukkueen pakisto on ennakkoon aika tasainen ja on hyvin vaikea sanoa ennen kisoja, kuka nousee Suomen pakiston liideriksi. Pieniniemi, Kulonummi, Kärki, Salin ja Pulkkinen ovat varmasti aika selkeitä nimiä puolustuskuusikkoon. Siitä viimeisestä paikasta taistelevat sitten Väisäset ja Kangas. Tämän kauden aikana ei ole myöskään U20-peleissä muodostunut mitään selkeitä pakkipareja, vaan puolustajia on heitelty parista toiseen ja vähän kaikki ovat pelanneet kaikkien kanssa.

Viime vuoden mitäänsanomattomien kisojen jälkeen nyt on kuitenkin Suomella todella mielenkiintoinen ryhmä kasassa. Vielä paljon mielenkiintoisempi se olisi toki, jos Kemell ja Kiviharju olisivat mukana, mutta onhan tuossa Suomen nipussa näiden poissaoloista huolimatta huimasti yksilötaitoa. Erikoistarkkailuun lähtee itseltä ainakin tulevan kesän draftia silmällä pitäen Helenius, Hemming ja Väisänen sekä näiden lisäksi todella kovia maalimääriä OHL:ssä pakkina paukuttanut Kärki.
 

Hiltsu04

Jäsen
Suosikkijoukkue
Winnipeg Jets, Pelicans, Leijonat & BB-88
Suomi lähtee illan harjoituspeliin seuraavilla kentällisillä:

Naukkarinen - Helenius - Hämeenaho
Kaskimäki - Lassila - Halttunen
Kumpulainen - Keskinen - Nyman
Hemming - Bau - Kiiskinen

Pulkkinen - Salin
Pieniniemi - Kulonummi
Väisänen V - Väisänen J
Kärki - Kangas

Vali
Vinni

Ulkona kokoonpanosta siis Männistö ja Koskipirtti sekä veskareista Kokko. Ihan mielenkiintoiset kentät, Naukkariselle annettu iso näytönpaikka ykköskentästä heti alkuun. Todella paljon laajuutta Suomella kyllä on, etenkin kolmoskenttä voi olla omassa roolissaan vaikka kisojen paras. Maalivahdeilla myös näytön paikka, Kokko on varmasti lähtökohtainen ykkösveskari mutta kakkosen tontista käydään kovaa kilpailua Valin ja Vinnin kesken.
 

Miikali

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Leijonat
Suomi lähtee illan harjoituspeliin seuraavilla kentällisillä:

Naukkarinen - Helenius - Hämeenaho
Kaskimäki - Lassila - Halttunen
Kumpulainen - Keskinen - Nyman
Hemming - Bau - Kiiskinen

Pulkkinen - Salin
Pieniniemi - Kulonummi
Väisänen V - Väisänen J
Kärki - Kangas

Vali
Vinni

Ulkona kokoonpanosta siis Männistö ja Koskipirtti sekä veskareista Kokko. Ihan mielenkiintoiset kentät, Naukkariselle annettu iso näytönpaikka ykköskentästä heti alkuun. Todella paljon laajuutta Suomella kyllä on, etenkin kolmoskenttä voi olla omassa roolissaan vaikka kisojen paras. Maalivahdeilla myös näytön paikka, Kokko on varmasti lähtökohtainen ykkösveskari mutta kakkosen tontista käydään kovaa kilpailua Valin ja Vinnin kesken.
Hienoa, mistä löysit? Onkohan Janne Naukkarisen eliteprospect sivu kansainvälisesti tukossa, kun ei millään lataa.

EDIT: Taitaa koko sivusto olla tukossa
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös