Salmingista tuli myös ensimmäinen tämän kisan tuplavoittaja. Itse sijoituin toiseksi ja
@Knap nappasi pronssia. Sekä omani että Knapin pelaajat jäivät finaalissa pisteittä, kun taas Salmingilta Othmann sekä Guenther ylsivät yhteensä 5 pisteeseen.
Pitääpä miettiä, pitäisikö kevään U18-kisoista tehdä myös Fantasy jos kiinnostusta on riittävästi. En muista, että aiemmin olisi järjestetty.
Salming voi laitella tilitietoja kunhan ehtii.
Historiaa on aina mukava tehdä. Kiitoksia erinomaisesta vastuksesta kaikille. Enpä odottanut enää pronssipelin jälkeen, että voitto olisi mahdollinen, mutta oikeaan aikaan Kanadan ykkösvitja klikkasi vihdoin yhteen.
Tavanomaisesti lyhyt läpikäynti joukkueesta jälkikäteen peilattuna odotuksiin on syytä tehdä:
Team Salming
Isak Rosen (7) - Jakub Brabenec (4) - Dylan Guenther (10)
Brennan Othmann (7) - Milton Oscarson (3) - Tyler Boucher (5)
Kevin Korchinski (5) - Dario Sidler (3)
Calle Odelius (3)
Tomas Suchanek (8)
= 55p
Tavoitteena on taas 50 pisteen rajan rikkominen. Se riittänee ainakin mitaleille ja sen jälkeen loppu on sattuman käsissä.
Ykkösvaraukseni Guentherin tavoite oli kymmenen pistettä ja sen hän sai tasan täyteen loppuottelun kolmen pisteen illallaan, bravo. Ylivoimamaalitilaston hän taisi voittaa, joten etukäteisodotus vasemman siiven dominanssista piti kutinsa ja Bedardkin lainasi riittämiin kiekkoa hänelle poikittain. Kakkosvaraus Othmann jäi kuuteen pisteeseen ollen pieni pettymys. Jotenkin pisteet kiersivät häntä ykkösylivoiman maskiroolista huolimatta, vaikka pari passia jalkojensa välistä hän Guentherille lopulta antoi maalin kulmalta. Rosen puolestaan niin ikään jäi pisteen tavoitteesta, vaikka turnaus alkoi fantastisesti, kun 21 minuuttiin Itävaltaa vastaan koossa oli kolme pistettä, mutta sitten jotain tapahtui. Ei hän kuitenkaan täysin flopannut. Viimeisin syöttöpiste tuli huutosyöttönä pronssipelissä, mutta kuten todettua sitä ei onneksi tarvitse jossitella, kun kahden pisteen ero red.machineen lopulta jäi.
Korchinski keräsi tehot 1+3 ja teemaan sopivasti jäi pisteen tavoitteesta. Pudotuspeleissä hän putosi vilttiin, joten tehoilu katkesi viimeistään siihen. Samoin olin onnekas siinä, että hän tehoili niin hyvin tasaviisikoin, koska avauspelin jälkeen YV-aikaa ei enää kakkosviisikon viivassa tullut, vaan Clarke otti sen roolin ja Roy nousi kakkosylivoimaan Korchinskin tilalle.
Viides varaus olikin sitten sitäkin onnistuneempi, kun herra Suchanek mykisti minut. Viisi voittoa, yksi nollapeli ja kirsikkana ennätykselliset 0+4 tehot maalivahdille. Yhteensä Suchanek toi pottiin 16 pistettä. Jäätävä vastine varausvuoroon peilattuna. Edellisen kerran voittaessani Devon Levin saldo oli 18 pistettä, joten aika lähelle Suchanek sitä pääsi, vaikka nollapelejä tuli vain yksi. Odotin Tsekin palaavan mitaleille ja Suchanekin raapivan vähintään kaksi pudotuspelivoittoa. Se toteutui kuten pitikin, vaikka Ruotsia vastaan meni tiukille välierässä. Jälkikäteen mietittynä kannatti vierailla kesällä Vierumäellä Tsekin reenipelissä, koska ilman sitä live-kokemusta tuskin olisin ollut niin kiinnostunut Suchanekin varaamisesta, mutta minutkin hän siellä vakuutti 2-1 voitossa kuten myöhemmin Tsekin valmennuksen elokuun MM-kisoissa. Flow kantoi tähän turnaukseen saakka hienosti.
Brabenec oli toinen positiivinen yllättäjä. Odotin kevyesti neljää pistettä, mutta hän mätti Szturcin ja Chmelarin välissä tehot 1+6=7. Yleensä Vegas-varaukseni ovat kyykänneet, mutta nyt oli toisin. Siniviivan murtamiset jalalla olivat taidetta avauspelistä lähtien johtaen lukuisiin hyökkäysalueen hyökkäyspeleihin, joista sitten tuli tehoja kisojen edetessä. Kutoskierroksella varaamani Sidler sen sijaan oli pahin floppi jääden kiikareille. Hän putosi pois Sveitsin ykkösylivoimasta kisojen alussa, mutta sai roolinsa takaisin lopussa. Isoin scouttausvirhe oli silti hänen surkea peruspelaamisensa. Odotin jalkavampaa ja paremmin kiekkoa liikuttavaa puolustajaa, mutta hän olikin ongelmissa paineen alla monesti. 0+0 tehot eivät pelit nähneenä yllätä.
Boucherin missasin epähuomiossa varatessani Brabenecia, mutta onneksi hän oli tarjolla vielä myöhemmin. Pari maalia hän alkusarjassa teki ykkösylivoimassa maalin edestä, mutta ei sitten kuitenkaan ollut niin samalla aaltopituudella muiden kanssa. Tasaviisikoin tuli pari hajapinnaa. 3+1 tehot jäivät pisteen verran tavoitteesta, mutta se ei ratkaissut lopulta mitään. Lopussa varasin puolestaan pari ruotsalaista. Molemmat maalasivat avauspelissä, mutta sen jälkeen Odelius veti kiikareilla pudoten Korchinskin tavoin ylimääräiseksi pakiksi pudotuspeleissä ja Oscarson puolestaan palasi tehoille vasta pronssipelissä, joten saldona oli 2+0. Tällä oli kyllä paikkoja lisäpisteisiin muissakin peleissä, mutta jotenkin kiekko aina poltti lavassa, kun olisi pitänyt viimeistellä maalin edestä. Odeliuksen sijaan harkitsin varaavani Hamaran, mutta tämäkin jäi yhteen tehopisteeseen, joten lopputulos ei olisi siitä muuttunut.
Summa summarum, voittopisteet olivat 56. Tavoite oli 55 pistettä, joten aika hyvin kokonaisarvio piti kutinsa tällä kertaa. Tsekit paikkasivat muiden alisuorittamista riittämiin. Laittelen viikonlopun aikana tilitiedot vetoon osallistuneille.