Team Salming
Isak Rosen (7) - Jakub Brabenec (4) - Dylan Guenther (10)
Brennan Othmann (7) - Milton Oscarson (3) - Tyler Boucher (5)
Kevin Korchinski (5) - Dario Sidler (3)
Calle Odelius (3)
Tomas Suchanek (8)
= 55p
Ykkösvalinta oli Guenther, jolta odotusarvo Kanadan ykkösylivoimassa on kymmenen pistettä vasemmasta siivestä. Uhkakuvana on, että Zellweger syöttää vain Bedardille ja tämä ampuu pleksiin 15 kertaa pelistä, jolloin Guenther jää kiekoitta, mutta toivon vastustajien peittävän enemmän Bedardin puolta, jolloin Guenther jäisi vapaammaksi käyttämään piiskaansa. Harkitsin Wrightia myös, mutta koska hän meni edellä, Guentherin valinta oli helppo. Zellwegerin sivuutin, koska eihän kukaan pakki voi kahta yli 10p U20-turnausta pelata putkeen, eihän?
Toisena putosi syliin Kanadan ykkösylivoiman päätylauta ja ykkösketjun laituri Othmann. Odotusarvo on piste per peli laadukkaassa seurassa. Kolmantena valitsin Rosenin, koska hänen kauttaan vasemmasta siivestä toimii Ruotsin toinen ylivoimakoostumus. Lisäksi päätin etukäteen, että suosin mielellään vain -03 syntyneitä eli kisojen pääikäluokkaa, koska Lekkerimäen varaus oli farssi elokuussa. Rosenissa on myös hieman nilshöglandermaisuutta. Neljäntenä kuitenkin poikkesin säännöstä, kun Korchinski oli Kanadan kakkosylivoiman viivamiehenä vapaana. Reenipeleissä ei ole vielä tullut tehoja, mutta eiköhän hän väkisin kisojen alkaessa ala laittaa kiekkoa pussiin, kun seurajoukkuetehot ovat mairittelevat. Toivon häneltä viittä pistettä.
Viidentenä otin Suchanekin, joka loisti osin jo elokuussa. Luotan Tsekkien etenevän mitalipeleihin ja palaavan mitalikantaan. Suchanekin näin Vierumäelläkin livenä kesällä reenipelissä Sveitsiä vastaan, joten se helpotti valintaa. Nyt hän on kiistaton ykkönen, kun Bednar on jo poissa. Odotan pudotuspeleistä kahta voittoa kolmesta pelistä. Alkusarjasta odotuksena on maltilliset kaksi voittoa, koska Tsekki avaa kisat Kanadaa vastaan ja ehkä kakkosveskari saa pelata sitten Itävalta-matsin seuraavana päivänä, mutta Saksa ja jopa Ruotsi ovat kaadettavissa Suchanekin johdolla. Toivon toki, että Kral pelaisi kanukkeja vastaan ja Suchanek avaisi kisat nollapelillä Itävaltaa vastaan. Yhtä kaikki, kun kärkimaan ykkösveska oli vielä tarjolla vitoskierroksella, en voinut sitä sivuuttaa. En nyt muista, että oliko Szturc mennyt juuri tällä kierroksella, mutta Tsekin kenttäpelaajista olisin ottanut hänet, jos red machine ei olisi häntä aiemmin varannut.
Kuudes haku oli toinen puolustaja, joten päätin poimia helpommasta lohkosta Sveitsin ylivoimamoottorin Sidlerin, jonka kanssa samassa viisikossa ovat toivottavasti siivissä Henry ja Biasca, jotka eivät kumpikaan arkaile kiskoa vetoja, joten väkisin muutama syöttöpiste tullee tilille. Sidler liikkuu myös itse sulavasti sivuttain saaden vetoväylän auki siniviivasta. Seitsemäntenä otin puolestaan oman pojan Brabenecin, kun halusin jonkun saada Tsekin hyökkäyksestä ja hän on a) kisojen pääikäluokkaa sekä b) samassa ketjussa Szturcin kanssa. YV-vastuusta ei ole tietoa, mutta yleensä hän on ollut neliön keskellä tippaamassa kiekkoja, joten toivon samanlaista roolia tähän turnaukseen. Mensik oli myös harkinnassa kesän näytöillä, koska tiesin hänen olevan "play-driver", mutta tämän kauden tehot ovat vähäiset, joten ehkei itseluottamus ole tapissa ja siksi passasin hänet.
Kahdeksannella kierroksella olin pöyristynyt, että Boucher oli vielä vapaan USA:n ykkösylivoimasta. Olin itsekin missannut hänet epähuomiossa edeltävällä kierroksella. Elokuussa Slaggert oli samanhenkinen alakierrosten ryöstö, joten toivon Boucheriltakin viittä paunaa Cooleyn ja Gauthierin namupasseista. Viimeiset kaksi varausta puolestaan olivat ruotsalaisia, vaikka Rosen ainoa maistuva heistä olikin, mutta sitten muistin, että Oscarsson näytti ihan hyvältä reenipelissä nelossentterinä ja operoi Rosenin YV-viisikossa maskissa, joten toivon elmersöderblommaista maalinedustan dominointia isokokoiselta nuorukaiselta. Harkitsin myös Sveitsin Henrya YV:n siipiroolin ja helpomman lohkon vuoksi, mutta jotenkin mutu käski silti välttää pienikokoista pelaajaa, joka on keskinkertainen luistelija ja ampuu enimmäkseen logoon. Harkitsin myös Latvian Klavs Veinbergsia, jonka YV-pyssy vakuutti elokuussa Suomea vastaan, mutta Latvia ei välttämättä joudu edes karsintasarjaan Slovakian ollessa niin huono, joten otin sitten ennemmin Oscarsson, joka pelannee seitsemän matsia. Odeliuksen valinnan perustelin jo eilen, mutta hän ampunee hanakasti siniviivasta, joten toivon muutamaa syöttöpistettä. Harkitsin myös Hamara ja Chabadaa, kun he pelasivat ylivoimaa Tsekkien ensimmäisessä reenipelissä, mutta siitä olivat poissa Jiricek ja Svozil, joten en tiennyt todellista roolia eivätkä he täten maistuneet enää niin hyviltä.
Tavoitteena on taas 50 pisteen rajan rikkominen. Se riittänee ainakin mitaleille ja sen jälkeen loppu on sattuman käsissä.