Työehtosopimus vuodesta 2012 eteenpäin

  • 883 393
  • 2 038

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Ihan mielenkiintoinen juttu, jonka todenperäisyyttä valitettavasti on käytännössä mahdoton varmistaa. Periaattessa väite on sama jonka Selänne esitti jo kuukausia sitten, että omistajat piilottavat tulojaan. Tietyllä tavalla tässä siis puututaan juuri siihen neuvottelujen alkuvaiheen juttuun, että miten HRR lasketaan. Nykyinen tapa mahdoliistaa kikkailun mikäli tuohon uskotaan. NHL:llehän tämä oli pyhä lehmä eli siitä ei suostuttu edes neuvoittelemaan minkä tietenkin voisi kuvitella indikoivan jotain.

Edellisen työtaistelun aikana (vai oliko se joku 94) oli samantyylistä keskustelua siitö, että pitääkö ilmoitetut luvut paikkaansa vai ei. Muutamat joukkueet (ainakin Kings) avasivat silloin kirjanpitonsa faneille, joilla oli pätevyys noiden läpikäymiseen.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Tietyllä tavalla tässä siis puututaan juuri siihen neuvottelujen alkuvaiheen juttuun, että miten HRR lasketaan. Nykyinen tapa mahdoliistaa kikkailun mikäli tuohon uskotaan. NHL:llehän tämä oli pyhä lehmä eli siitä ei suostuttu edes neuvoittelemaan minkä tietenkin voisi kuvitella indikoivan jotain.

Eikös NHL juuri halunnut tehdä HRR:n määritelmään muutoksia, kun taas NHLPA halusi pitää sen nykyisellään? Muistaakseni NHL luopui näistä muutosehdotuksistaan juuri ennen työsulun alkamista tekemässään tarjouksessa.
 

Numero66

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Kärpät
NHL halusi tehdä muutoksia sen takia, että he olisivat poistaneet osan tulovirroista eli suomeksi HRR-pooli olisi ollut pienempi ja pelaajat olisivat saaneet vähemmän rahaa. PA jopa olisi hallunnut saada nykyisen määritelmän ulkopuolella olevia asioita mukaan saadakseen isomman kakun eli enemmän massia pelaajille.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
NHL halusi tehdä muutoksia sen takia, että he olisivat poistaneet osan tulovirroista eli suomeksi HRR-pooli olisi ollut pienempi ja pelaajat olisivat saaneet vähemmän rahaa. PA jopa olisi hallunnut saada nykyisen määritelmän ulkopuolella olevia asioita mukaan saadakseen isomman kakun eli enemmän massia pelaajille.

Varmasti molemmat olisivat sitä halunneet itselleen mieluisammaksi muuttaa, jos siihen jotain muutoksia kaipaisivat. Mutta ehdottiko PA missään vaiheessa mitään muutoksia siihen? Oliko heidän ensimmäisessä ehdotuksessaan mukana HRR:n uudelleen määrittelyä vai oliko se siinä nykyisessä muodossaan?
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Mutta kun siellä omistaja hallitsee myös koko areenaa, niin kokonaisuutena omistaja tekee voittoa. Mutta eivät nuo Justin Bieberien ja Madonnan konserteista tulevat rahat ole Florida Panthersien omistajlleen tuomaa rahaa.

Keskeinen kysymys onkin, tuottaisiko halli voittoa ilman Panthersin neljääkymmentä tapahtumaa vuodessa?

Siis kyllähän kaupastakin suurin osa tekee suurimman osan voitoistaan joulunaikaan, päivittäistavarakauppa maanantaina ja perjantaina alkuillasta, lauantaipäivänä jne. mutta pitävät silti oven auki muulloinkin. Miksiköhän?
 

Numero66

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Kärpät
Varmasti molemmat olisivat sitä halunneet itselleen mieluisammaksi muuttaa, jos siihen jotain muutoksia kaipaisivat. Mutta ehdottiko PA missään vaiheessa mitään muutoksia siihen? Oliko heidän ensimmäisessä ehdotuksessaan mukana HRR:n uudelleen määrittelyä vai oliko se siinä nykyisessä muodossaan?

Ehdotuksista en muista oliko mukana nykyinen HRR-määritelmä vai PA:n haluama, mutta neuvotteluissa PA kyllä koitti lisätä asioita määritelmään. NHL:n ehdotuksissa oli mukana NHL:n määritelmä HRR:stä, joka siis olisi vähentänyt HRR-poolia ja täten vähentänyt pelaajien osuutta koko piirakasta.
 
Koko ajan käy naurettavammaksi, että kultapossukerhon jäsenilläkin on oma "ammattiliitto".
Joskus 90-luvulla luin ProHockey-lehteä, ja siellä Peter Forsberg kertoi ajatuksistaan NHLPA:n kokoontumisesta kesän aikana: Sanoi että pelaajien pitää saada osansa omistajien voitoista jne. Olin vasta pentu, mutta ymmärsin kyllä heti että se oli todellista sköndäpuhetta.

Ja sama meno taas päällä: olemme ammattiliitto, vaadimme palkankorotuksia työntekijöille, ja parempia etuuksia. Olemme lakossa.
Onhan se kyllä totta, että jos pelaa tessin mukaisella minimipalkalla, niin ei se 450 000 riitä kohtuullisesti elämiseen. Varsinkin jos on asuntolainaa, ja eukko on kotiäitinä että sieltäkään ei lisätuloja irtoa.
Pekka Rinnekin hätäili työsulun vaikutusta pelaajien toimeentuloon muutamia viikkoja sitten: "Tiedän monia pelaajia joilla on akuuttia rahan tarvetta".
Ties vaikka joutuu sen kuuden miljoonan dollarin talon jättämään, ja muuttamaan neljän miljoonan taloon. Mikä häpeä, yön pimeydessä joutuu luikkimaan pois sieltä hienostoalueelta ettei naapurit nää.

Ja Eric Cole sanoo ettei Harmlik kunnioita edellisten työtaisteluiden veteraaneja ja heidän uhrauksiaan. "Moni heistä ei enää palannut (NHL-jäille), Cole muistuttaa.

Onhan se NHL-duunarin työ raskasta: epäsäännöllisiä työvuoroja, joutuu koko ajan tekemään työmatkoja ja työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen on vaikeaa, usein ei ole kouluttautumiseen mahdollisuutta, joten lyhyen uran jälkeen sitä joutuu työttömäksi ja miettii että mitäs nyt. Ja justiin jos se ura jää johonkin kymmeneen vuoteen, eikä koskaan yllä edes miljoonan dollarin tuloihin.
Miksi ei työntekijöitä arvosteta?

Ihan ymmärrettävää että NHL-duunarit on silleen että...
... selevä homma, myö ei näillä ehtoloilla voia pelata jos ei suaha lissee palakkoo, näin se on tämä asja nyt tosissaa. Ei pelata ollenkkaa, sitäkö ne herrat haluvvaa tosissaan?
Herrat tulukkoot ite pelloomaan, kuka helevetti se kauan näillä palakoila pelovvaa? Mitenkä ne herrat uskkoo jotta se tavan duunari ellää näillä palakoilla, eihän ne herran perkeleet kun siellä norsunluutorniloisa istuuvat, ni ei ne ymmärrä mitä se on tämä tavan duunarin arki.
Pitäsi se ammattimiehelle olla siällinen palakka, vuan nythän se nähhään tosissaan jotta miten se herroin bisnes kussoo ku ei oo ne duunarit työpaikala. Herrat voisivat ite männä sinne kaukalloon ja katottaan tosissaan että tullooko miten ylleisöö. Ehkä sitte oppisivat hyö ies vähän sitä työntekijjöö arvostammaa.

Vuan peergeleeh on se kumma, herrat kiärrii voittoo vuojesta toissee, se on duunarin selekänahasta revittyä tosissaan, kyllä se osasa kuulusi sillehhii joka sen työn on tehny. Nyt katottaan jotta mitenkä se herroiloihen perse kesttää tosissaan.
 

Persona grata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens
Willis on Edmonton Journaliin kirjoittamassaan, SSE:tä koskevassa artikkelissaan oikeassa siinä, että ilman jääkiekkojoukkueen olemassaoloa omistajaporras Floridan suunnalla ei olisi saanut hallintaansa jäähallia pieniriskisellä 30 vuoden sopimuksella, joka mahdollistaa myös muun liiketoiminnan pyörittämisen. Periaatteessa kaikki hallin kautta syntyvä liikevaihto juontaa juurensa Panthers Hockey Clubiin, mutta vain periaatteessa. Tilintarkastuskertomuksesta käy hyvin selvästi ilmi kuinka HRR on eroteltu muusta sopimuksesta (ainoastaan ravintolatoiminnan tuottojen kohdistuminen ei tule sataprosenttisen selväksi asiakirjasta).

Jos ainoa saatavilla oleva asiakirja SSE:n ja Panthersien taloudellista tilanteesta on kirjoitukseen linkattu raportti, ollaan sangen heikoilla jäillä. Harmillista, että Yhdysvalloissa ei voi kävellä lähimpään verotoimistoon ja pyytää virkailijaa ojentamaan paikallisen joukkueen ja areenakonsernin tilinpäätöksiä tulosteiden hinnalla.

Raportista käyvät ilmi areenan hallinnointiyhtiön taloudelliset luvut hyvin suppeasti. Se että AOC on tuottanut omistajilleen voittoa normaalin kulurakenteen lisäksi piirikunnan velkajärjestelyiden ja turismin kulujen jälkeen, ei vielä todista, että:

a) Panthers Hockey Club olisi voitollinen (Forbesin mukaan ei)
b) SSE-konserni olisi kokonaisuudessaan omistajilleen voitollinen, kun Panthersin ja areenayhtiön tilit yhdistetään.

Willis perusteli jääkiekkojoukkueen tosiasiallista voitollisuutta sillä, että vuonna 2005 areenayhtiön liikevoitto laski reilusta kuudesta miljoonasta hieman yli miljoonaan. Tosiasiassa merkitykselliset tekijät ovat liikevaihdon lasku (24 %) ja kustannusten lasku (8 %), joiden erotus muodostaa viiden miljoonan eron tulokseen.

Jos hallissa järjestetään vuosittain 111-141 tapahtumaa, joista jääkiekko-otteluja oli 41 kappaletta (29-37 %), voidaan päätellä, että areenallekin kannattavampia ovat muut tapahtumat.

Ottamatta kantaa siihen, onko oikein, että piirikunta kantaa suuren osan Panthersia hallinnoivan konsernin riskistä, on hyvin selvää, että jääkiekkoa ei Floridassa pelattaisi, jos Panthersien omistajilla ei olisi mahdollisuutta lisätuottoihin hallin muiden tapahtumien vuoksi. Olettaen, että Forbesin arvioima vuositulos Pantherseille (n. -7milj. $) pitää paikkansa ja konserniin ei kuulu muita yrityksiä Panthers Hockey Clubin ja Arena Operating Companyn lisäksi, raportin perusteella voisi sanoa, että SSE:n vuosittainen voitto olisi keskimäärin noin kaksi miljoonaa dollaria vuosilta 1999-2008, kun yhdistetty liikevaihto olisi noin 110-120 miljoonaa dollaria vuodelta (1,7-1,8 %). Paremman tuoton rahoilleen saa huomattavasti pienemmälläkin riskillä.

Laskelmia tulee pitää suuntaa antavina, koska Yhdysvalloissa noteeraamattomien yritysten tulee julkaista jonkinlaista tilinpäätöstietoa vasta miljardiluokassa (vrt. Facebook vuodesta 2010 eteenpäin) ja ne koskevat vain yhtä seuraa. Tämän perusteella väittäisin, että vaikka joukkue (mahdollisesti suurin osa NHL-seuroista) toimisikin kokonaisuudessaan voitollisesti, ymmärrän varsin hyvin miksi omistajat haluavat pelaajien osuuden pienemmäksi. Riski toiminnasta on täysin heillä.

En henkilökohtaisesti sijoittaisi omaa varallisuuttani missään tapauksessa alle kahden prosentin vuotuisella tuotto-odotuksella vrt. keskimääräinen, vuosittainen toteutunut tuotto Yhdysvaltain osakemarkkinoilla vuosina 2002-2011 4,93 %, lyhytaikaisten Yhdysvaltain hallituksen lainojen 1,81 % ja pitkäaikaisten lainojen 6,85 %.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Isot aplodit edelliselle kirjoitukselle. Monta todella hyvää pointtia. Yksi on tuo, että onhan se säälittävää, että pelaajapalkkojen takia ammattilaiskiekko on taloudellisesti niin kannattamatonta, että muiden veronmaksajien pitää riskiä kantaa. Vaikka itse nyt jossain määrin jääkiekko kiinnostaakin, niin onhan tuo tulonsiirto etuoikeuteuille miljoonääreile vaikea rationaalisesti perustella. Tai rehellisesti sanottuna ei edes ole, mutta surulista on, että tilanne on sellainen ettei se ole.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
En tiedä minkälaisesta irtisanomissuojasta tavallisen määräaikaisen sopimuksen solminut työläinen Yhdysvalloissa / Kanadassa nauttii, tiedätkö sinä?

No varmasti sopimus olisi pitkän työkyvyttömyyden(loukkaantuminen) perusteella irtisanottavissa, tai ainakin palkan maksun voisi keskeyttää työkyvyttömyyden ajaksi. Todennäköisesti myös jos pelitaso merkittävästi laskee ja voidaan perusteella että henkilö ei enää pysty töitään hoitamaan niin sopimuksen voisi irtisanoa.

Sitä en tiedä mikä lakisääteisen tapaturman taso Yhdysvalloissa tai Kanadassa on (todennäköisesti vaihtelee osavaltioittain). En usko kuitenkaan millään että työnantajan on pakko sellainen vakuutus ottaa missä täysimääräisesti korvattaisiin tapaturmaisen työkyvyttömyyden ajalta palkkaa.

edit. pikaisella haulla käytäntö näyttäisi olevan hyvin kirjavaa. Floridassa ilmeisesti urheilijat eivät kuuluu läkisääteiseen tapaturmaan, joissain osavaltiossa on rajoituksia sille miten suurta korvausta voi saada, joissain tapauksissa on taas todettu että esimerkiksi jenkkifutiksessa tulleet vammat eivät ole tapaturmia koska yhteentörmäykset ja vastaavat eivät ole yllättäviä (tuskin tulkinta jääkiekossa olisi kovinkaan eri). No tämä ei kovin virallinen selvitys ole mutta tuskin pelaaja kovin vahvoilla on saamaan ainakaan täysimääräistä NHL palkkaa jos maksaminen työkyvyttömyyden takia lopetetaan.
 
Viimeksi muokattu:

Baldrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pimeä Aitio
Heitelläänpä tänne nyt pieni kysymys siitä, että miksi usea pitää Fehrin hankintaa ja henkilöä itseään Lock-outin syynä, kerta hänen on tarkoitus ajaa pelaajien etua ja tehdä kaikkensa sen eteen? On puhetta, että mm. vanhoilla PA:n pampuilla homma olisi jo taputeltu, mutta niin olisi pelaajien kannalta neuvotteluiden tuloskin huonompi. Yhtälailla voitaisiin sanoa, että miksei omistajat potkineet Bettmania pois, sillä ilman häntä kiekko olisi jo jäässä. Molemmat vaan sattuvat olemaan kovia tekemään kaikkensa edustamiensa tahojen etujen puolesta, eikä siinä minun mielestäni Fehr ole syypää yhtään sen enempää kuin Bettmankaan. Itseasiassa heistä ei kumpikaan ole se syypää, vaan he ovat kiistan välikappaleita, jotka on hankittu sitä varten, että osaavat olla lujia ja hoitamaan hommansa kunnolla. Näin ollen on mielestäni turha demonisoida Fehriä, sillä ei se hänen vikansa ole, että Bettman ja omistajat eivät luovuta helpolla. Vai olenko nyt ihan väärässä? Ihan yhtä hyvin voitaisiin sanoa, että se on omistajien vika, kerta eivät ole hyväksyneet NHLPA:n ehtoja. Syyllisiä on siis mielestäni turha hakea, koska molemmat osapuolet ajavat vain omaa parastaan ja molemmilla on ollut mahdollisuus estää lock-out, mutta se tarkoittaisi sitä, että tuloskin olisi "luovuttaneen" kannalta heikko.
 

ipaz

Jäsen
Heitelläänpä tänne nyt pieni kysymys siitä...

Tämä nykyinen tilanne on sekä ei ole Fehrin ja Bettmanin syytä. He todellakin ovat tahojensa edustajia ja molemmat tunnettuja erittäin kovina neuvottelijoina. Nyt kun ollaan asemasotavaiheessa, jossa välissä on enää pieni oja sen entisen peltoaukean sijaan, odotellaan saavatko nämä herrat rakennettua sillan tuon puron yli. Tai että jääkö toinen puoli paikoilleen ja toinen rakentaa sen sillan itse - jolloin tämä omat asemansa pitänyt on vetänyt pidemmän korren.

Fehria on helppo arvostella kuten on myös Bettmania. Bettman on saanut paskaa niskaansa jo kohta 20-vuotta, vaikka hän on se henkilö joka sai omistajat kasvattamaan NHL:stä 3,3 miljardin bisneksen laajennuksilla ja kansallisilla tv-sopimuksilla ja jonka aikana pelaajien keskipalkat ovat nousseet vuositasolla jostain 100 000 dollarista 2,5 miljoonaan. Toki näiden palkkojen nousun takana on myös PA ja vuoden 1992 pelaajien lakko sekä 1994-95 ja 2004-05 työsulut.

2004-05 kun kausi peruttiin kokonaan, NHLPA:ta johti Bob Goodenow. Hän veti kanssa tiukkaa linjaa, mutta kun tuolloin liiga oli päättänyt että palkkakatto tulee, niin pelaajien rivit alkoivat hajoilla ja lopulta uusi työehtosopimus neuvoteltiin Trevor Lindenin johtamalla ryhmällä. Silloin molemmat osapuolet olivat valmiit koko kauden menetykseen, koska näkemyserot olivat erittäin paljon suuremmat kuin nyt.

Tällä hetkellä moni pelaaja twiittaa että NHL ei ole neuvotteluhalukas ja että PA haluaa vain reilun sopimuksen. 50/50 jako on periaatteessa päätetty, mutta kun noita yksityiskohtia tuossa CBA-järkäleessä on niin tuhottomasti, niin moni asia kosahtaa niihin. Tällä kertaa kyse on liigan tulonjaosta, josta pelaajat vaativat (mielestäni liian suuren) osan. Mutta mikä sitten on business-maailmassa oikeasti reilua? Omistajat ostavat joukkueen lähes poikkeuksetta hinnalla jossa on kymmenen numeroa, satoja miljoonia siis. Riippuen omistajan varallisuudesta he siis ottavat huikean riskin, sillä NHL-joukkueet eivät ole mitään varmoja rahasampoja paria poikkeusta lukuunottamatta. Toisin kun esim NFL:ssä kaikki 32 joukkuetta tuottavat voittoa. NHL-omistajat haluavat suuremman tuoton sijoitukselleen ja se tarkoittaa että kulurakenne pitää saada kuntoon. Viime CBA:ssa oli määritetty että pelaajien palkat ovat suurin kuluerä (viime kaudella jo 57% HRR tuloista) ja varmasti se tulee suurin yksityinen olemaan jatkossakin, mutta sitä summaa pitää saada alaspäin, jotta omistajille jää enemmän hilloa pyörittää toimintaa ilman pelkoa siitä, että joukkue tekee tappiota vain sen takia kun palkat olisi pidettävä sopimuksen mukaisesti liian korkeina.

Tällaisissa neuvotteluissa omistajaporras on kuitenkin etulyöntiasemassa, niinkuin yleensäkin työsopimusjutuissa. Siksi NHL ei tule vastaan samalla tavalla kun pelaajat vaatimuksissaan, koska kyllä se palkanmaksaja vaan on se joka näyttää ns. kaapin paikkaa. Bettmanin NHL:ssä on ikävä kyllä sellainen käsittämätön kieroutunut sääntö, että kahdeksan joukkuetta pystyy kaatamaan NHLPA:n esitykset. Voi vain miettiä että keitä nämä kahdeksan on.
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Näin ollen on mielestäni turha demonisoida Fehriä, sillä ei se hänen vikansa ole, että Bettman ja omistajat eivät luovuta helpolla.

Tuon suhteen on yhdentekevää mitä osapuolet nyt tekevät, henkilö joka on valmis hymyssä suin harhaanjohtamaan ja lupaamaan että jatketaan vain pelejä samalla kuin neuvotellaan, ja sitten lyömään liinat kiinni ja lakon pystyyn kun playoffit alkavat, ansaitsee osakseen kaiken demonisoinnin minkä saa. Tuo on sata kertaa törkeämpää ja moraalittomampaa toimintaa kuin se, että avoimesti sanotaan että pelit loppuvat jos ei sopimusta synny.
 
Heitelläänpä tänne nyt pieni kysymys siitä, että miksi usea pitää Fehrin hankintaa ja henkilöä itseään Lock-outin syynä, kerta hänen on tarkoitus ajaa pelaajien etua ja tehdä kaikkensa sen eteen?

Itseasiassa heistä ei kumpikaan ole se syypää, vaan he ovat kiistan välikappaleita..
Näin ollen on mielestäni turha demonisoida Fehriä, sillä ei se hänen vikansa ole, että...
Vai olenko nyt ihan väärässä?
Ihan yhtä hyvin voitaisiin sanoa, että se on omistajien vika...
Syyllisiä on siis mielestäni turha hakea...

Täyttä asiaa, oot ihan oikeessa.

Ei tämä työsulku ole kenenkään vika, ei tästä tilanteesta ketään voi syyttää.
Ei ole omistajien, ei pelaajien, ei Bettyn eikä Donnan eikä kenenkään muunkaan syytä.

Jostakin vaan pitäisi saada kaikille lisää rahaa. Niin paljon kun mahdollista.

edit: -sori jos oli urpo kommentti, mutta näin.
 
Viimeksi muokattu:

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
En tiedä onko jo kysytty, mutta kysympä kuitenkin.
Nhlpa antaa pelaajilleen n.10 000 dollaria kuussa(ymmärtääkseni), mutta mites valmentajat saavatko Tortorellat ja Carlylet mistään rahaa työsulun aikana. Sama asia tuomareiden kohdalla saako hekään rahaa tällä hetkellä vai meneekö valkut ja tuomarit hernekeitto linjalla
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Nhlpa antaa pelaajilleen n.10 000 dollaria kuussa(ymmärtääkseni), mutta mites valmentajat saavatko Tortorellat ja Carlylet mistään rahaa työsulun aikana.
Valmentajat ovat täydellä palkalla töissä kokoajan. Scouttaavat pelaajia AHL:ssä, auttavat omia AHL-joukkueitaan jne.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Bettman on saanut paskaa niskaansa jo kohta 20-vuotta, vaikka hän on se henkilö joka sai omistajat kasvattamaan NHL:stä 3,3 miljardin bisneksen laajennuksilla ja kansallisilla tv-sopimuksilla ja jonka aikana pelaajien keskipalkat ovat nousseet vuositasolla jostain 100 000 dollarista 2,5 miljoonaan.
Olen tästä puhunut ennenkin mutta ei taida olla yhtään liigan PJ:tä/presidettiä/komissionääriä/tai vastaavaa josta fanit tykkäisivät. Ihan samalla tavalla John Zieglerille buuattiin kuin Bettmanille. Ihan samalla suomessa on vihattu Vuorista, Helkovaaraa tai Kummolaa. Samaa tapahtuu kaikissa muissakin lajeissa. Se on vähän kuin kurinpitäjän homma. Shanahan saa tosin paljon anteeksi, sillä että oli pelaajana yksi suosituimpia (pelkkä loistava työkään ei yksin riittäisi)

Ei kellään fanilla ole mitään syytä tykätä heistä vaikka he tekisivät miten hyvää työtä tahansa. Sitävastoin jokainen omaa näkemystä tukematon teko, näkemys tai lausunto on syy vihata heitä. Fanit ovat puusilmiä, joille tasapuolisuus ei riitä.
 

Lunatico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Minne asti niitä runkosarjapelejä nyt on peruttu? Kyllä kovasti näyttää siltä, että koko kausi jää pelaamatta, valitettavasti.
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Liittovaltion sovittelijat astuvat kuvaan mukaan. Toivotaan että tällä saadaan järki mukaan ja osapuolet heräävät siihen, että niillä on oikeasti aika vähän voitettavaa isolla riskillä. Selkeästi positiivinen askel siinä mielessä, että haittaakaan tuosta ei voine olla.

Muistanko väärin, vai oliko liiga tähän asti sovittelua vastaan? Jos näin oli niin siellä selvästi avattiin nyt peliä vähän.

Minne asti niitä runkosarjapelejä nyt on peruttu? Kyllä kovasti näyttää siltä, että koko kausi jää pelaamatta, valitettavasti.

14. joulukuuta asti on pelit peruttu tässä vaiheessa.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Heitelläänpä tänne nyt pieni kysymys siitä, että miksi usea pitää Fehrin hankintaa ja henkilöä itseään Lock-outin syynä, kerta hänen on tarkoitus ajaa pelaajien etua ja tehdä kaikkensa sen eteen?
No jos lopputulos tästä painimatsista on pelaajien kiistaton voitto, niin kaikki kunnia Fehrille sitten. Oma ajatteluni on vaan perua edellisestä työtaistelusta 2004-2005, jolloin NHLPA:n pomolle Bob Goodenowille annettiin kenkää koska hän itsepäisesti kieltäytyi hyväksymästä palkkakattoa, ja kun sopimus palkkakattoineen oli solmittu, niin lähes yksimielisesti todettiin NHL:n ottaneet murskavoiton NHLPA:sta. Hyvinhän tuo silloinen sopimus osoittautui loppujen lopuksi pelaajille toimivan, joten NHL ei ollut ajatellut asioita ehkä ihan loppuun asti, ja toisaalta liigan valtava kasvu viime vuosina auttoi pelaajiakin. Jotenkin minulla on vain sellainen olo, että mitä pidempään Fehr itsepäisesti kieltäytyy neuvottelemasta NHL:n ehdoilla tärkeimmissä asioissa, sitä huonompi diili pelaajille lopulta tulee. Mutta kuitenkin, pelaajat voittavat aina, kuten tuo edellinen työehtosopimuskin loppujen lopuksi osoitti. Joten nimeä paperiin vaan, Fehr, ette voi hävitä, vaikka nimellisesti "häviäisittekin".

P.S. Voisiko joku avata vähän mitä tarkoittaa "decertification" käytännössä tässä Helene Elliottin Los Angeles Timesissa olleessa artikkelissa? En ole keskustelua ehtinyt seuraamaan nyt kovin tarkkaan Kiitospäivän johdosta, joten pahoittelut, jos asia jo selitettiin edellä. Tuntuu jotenkin hullulta, että NHLPA haluaisi hajottaa itsensä ja se jotenkin auttaisi neuvotteluissa, ja kokoaisivatko he itsensä sitten taas yhdistykseksi? Ei riitä enää minun työtaistelutietouteni tämän ymmärtämiseen.
 
Viimeksi muokattu:

Pengu

Jäsen
Muistanko väärin, vai oliko liiga tähän asti sovittelua vastaan? Jos näin oli niin siellä selvästi avattiin nyt peliä vähän..

NHL suostui PA:n ehdotukseen ulkopuolisista välittäjistä mutta välittäjien ehdotukseen ei tarvitse suostua, näin sanoo Juha Hiitelä.

Joo eli neuvottelut jatkuu. Mielestäni pieni edistysaskel sovun syntymisessä.
 

TxMatti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, San Antonio Rampage
P.S. Voisiko joku avata vähän mitä tarkoittaa "decertification" käytännössä

NHLPA muuttuisi ammattiliitosta löyhemmäksi "ammattilaisten yhdistykseksi" (trade association). Liiton kadottua NHL:lle ei jäisi enää neuvottelukumppania, näinollen liigan työsulusta tulisi heti laiton. Tämä uusi pelaajien yhdistys voisi sitten haastaa liigan oikeuteen laittoman kartellin pyörittämisestä ja yksittäiset pelaajat voisivat hakea oikeussalin kautta korvauksia menetetyistä tuloista.

Tuolla taktiikalla koripalloilijat saivat tilanteen laukaistua viime syksynä. Tuo on vaan kovin hidasta hommaa joten ainoa tapa pelastaa kausi tätä polkua pitkin olisi se että kalliiden oikeusjuttujen uhka riittäisi motivoimaan omistajat sopuun heti kun pelaajat ottavat vakavissaan ensiaskeleet yhdistyksen hajottamista kohti.

http://slapshot.blogs.nytimes.com/2012/11/26/how-the-n-h-l-players-union-would-decertify/
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
NHLPA muuttuisi ammattiliitosta löyhemmäksi "ammattilaisten yhdistykseksi" (trade association). Liiton kadottua NHL:lle ei jäisi enää neuvottelukumppania, näinollen liigan työsulusta tulisi heti laiton. Tämä uusi pelaajien yhdistys voisi sitten haastaa liigan oikeuteen laittoman kartellin pyörittämisestä ja yksittäiset pelaajat voisivat hakea oikeussalin kautta korvauksia menetetyistä tuloista.
Kiitos tästä paljon. Voisiko NHLPA sitten heti järjestäytyä taas samaan vanhaan muottiinsa kun tuo sopimus NHL:n kanssa olisi tätä kautta solmittu (siis jos koko järjestö muuttuisi trade associationiksi jne., vai olisiko mitään sopimuksen tekemistä enää kun NHL:llä ei olisi kenen kanssa neuvotellla)? Vai olisiko siinä joku riski, että NHL voisi sanella omat ehtonsa pelaajien palkoille ja pelaamiselle ilman, että pelaajilla olisi siinä mitään nokan koputtamista? Vai millä palkkaus- ym. perusteilla pelaamista jatkettaisiin, jos NHLPA:aa ei olisi ammattiliittona enää olemassa?

---

OK, osasin lukea ketjua taaksepäin ja sieltä löytyi osittaisia vastauksia. Mutta ilman NHLPA:ta pelattiin vielä 1960-luvulla, joten eikö periaatteessa sen pitäisi olla mahdollista tänä päivänäkin, vaikka niin paljon onkin muuttunut. Mitenköhän se siis menisi...mutta turha sitä kai sitten on miettiä, koska näin ei tule tapahtumaan.
 
Viimeksi muokattu:

PJx

Jäsen
Kiitos tästä paljon. Voisiko NHLPA sitten heti järjestäytyä taas samaan vanhaan muottiinsa kun tuo sopimus NHL:n kanssa olisi tätä kautta solmittu (siis jos koko järjestö muuttuisi trade associationiksi jne., vai olisiko mitään sopimuksen tekemistä enää kun NHL:llä ei olisi kenen kanssa neuvotellla)?
Ilman ammattiliittoa ei ole CBA:ta, joten järjestäytymisen täytyisi tapahtua ennen kuin pelit alkavat uudestaan... NHLPA ei siis katoa mihinkiään kuin korkeintaan tilapäisesti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös