Twisted Sister

  • 27 712
  • 150

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Nyt pitää kyllä päästä katsomaan Twistareita jos/kun kiertue Suomeen rantautuu.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Porispere karaokelauloi Deen kumppaneineen sydämensä pohjasta eläkkeelle. Kuusikymppiset rokkarit näyttivät ja kuulostivat hyvältä - ja käsittämättömän energisiltä (ainakin Dee). Se, minkä TFS on aina hävinnyt materiaalin nerokkuudessa, he ovat vähintäänkin kuitanneet lavakarismallaan ja faneja arvostavalla kontaktillaan. Hattu päästä tällaisen uran jälkeen. Halukkailla on vielä mahdollisuus nähdä viisi keikkaa, joista viimeinen päättää tarinan New Jerseyssä.
 

jake styles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Porispere karaokelauloi Deen kumppaneineen sydämensä pohjasta eläkkeelle. Kuusikymppiset rokkarit näyttivät ja kuulostivat hyvältä - ja käsittämättömän energisiltä (ainakin Dee). Se, minkä TFS on aina hävinnyt materiaalin nerokkuudessa, he ovat vähintäänkin kuitanneet lavakarismallaan ja faneja arvostavalla kontaktillaan. Hattu päästä tällaisen uran jälkeen. Halukkailla on vielä mahdollisuus nähdä viisi keikkaa, joista viimeinen päättää tarinan New Jerseyssä.

Oli kyllä timanttia. Itselleni ainoa kerta kun pääsin livenä näkemään, enkä voinut jättää tilaisuutta käyttämättä. TS oli käytännössä ainoa syy lähteä Poriin asti, eikä tarvinnut katua.
 

ace

Jäsen
RIP Twisted fuckin' Sister!

Haikeaksi vetää, bändi heitti viikonloppuna viimeisen keikkansa Monteryssä, Mexicossa. Aikoinaan harmittelin, kun en bändiä kasarilla ehtinyt näkemään ja tuolloisen hajoamisen myötä näytti siltä että ikuiseksi haaveeksi se jääkin. Reunion olikin suuri yllätys ja riemun aihe ja kaikenkaikkiaan kuusi kertaa taisin TS:n lopulta nähdä. Nyt ikuisesti jää harmittamaan etten päässyt kesällä Poriin todistamaan viimeistä Suomen keikkaa. Tämä tulee kaivelemaan vielä kuolinvuoteellanikin.

Dee Snider on yksi kovimmista keulamiehistä ikinä. Tämä pätkä jossa mies puolustaa kongressin edessä bändiään ja rockmusiikkia yleensäkkin, on legenda ja hieno todiste miehen puhelahjoista. Tipper Gore saa 100-0 kuokkaan.
Dee Snider's PMRC Senate Hearing Speech (Full) - YouTube

Kaksi neljästä ikisuosikista pistänyt pillit pussiin vuoden sisällä. (Mötikät, TS) KISS ja W.A.S.P. vielä kitkuttelee, mutta tuskin pitkään enää nekään.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Anteeksi nosto ilman syytä, mutta kun tuon yhden pändin kiertueuutisia odotellaan, niin rupesin miettimään muita lapsuuden sankareita. Muutaman tunnin päästä pitää vasta liikkua, niin tähän väliin sopii vaikkapa Live At The Astoria 2004.

Jos joku harmittaa kuolinvuoteella, niin tämä jäi näkemättä livenä, vaikka julisteet oli seinällä ja kasetit käytössä.
 

ace

Jäsen
Tämähän on oikeastaan ihan väärä ketju kirjoittaa, koska TS on ansioituneesti siirtynyt bändinä eläkkeelle. Kuitenkaan en nyt keksinyt muuta ketjua mihin Dee Sniderista kirjoittaa. Ok, joku Raskasta Joulua aiheinen olisi saattanut löytyä, mutta minähän en jouluketjuihin kirjoita. Piste.

Hesarin toimittaja Mervi Vuorela kirjoitti arvostelussaan eilisestä Raskasta Joulua Hartwall Arenan keikasta seuraavasti:

"SEURAAVAKSI yleisö innostuu Twisted Sisterin ex-laulajasta Dee Sniderista. Vanha kehäraakki on yllättäen hyvässä iskussa ja kiekaisee valkoisessa tukassaan White Christmasin. Samalla hän viljelee asiaan kuuluvasti ja kuulumattomasti pirunsarvitervehdyksiä."

Merviltä on tainnut jäädä seuraamatta Deen TS:n jälkeinen ura tai ainakin tekemättä taustatyö. Vuoden kovin metallilevyn -18 julkaissut Dee on kaikkea muuta kuin kehäraakki ja ääni + esiintyminen on ollut iskussa kaikki nämä vuodet paremmin kuin useimmilla nykyajan metallilaulajilla. Hyvässä iskussa oleminen ei hänen kohdallaan ollut todellakaan mikään yllätys.

Mervin palaute muutenkaan, ainakaan Twitterin perusteella, ei ole kovin mairittelevaa. Minulle hän on ennestään aivan tuntematon, palautteen perusteella onneksi. En harmikseni löytänyt minne tälle "asiantuntijalle" voisi laittaa suoraa palautetta.

Kyllä pistää vihaksi, Dee Snider on aina ollut ja on edelleen yksi kovimpia metalheadejä ja keulakuvia maailmassa. Musiikista ollaan varmasti ja voidaankin olla montaa mieltä.

Harmikseni missasin Deen taas, ihan niinkuin TS:n viimeisen Suomen keikan. Hyvästä syystä toki. Onneksi TS tuli nähtyä 6 kertaa ja Dee Snider's S.M.F. kin kerran. Ilmeisesti ainoalla Suomen keikalla Tavastialla -90 luvun loppupuolella, ennenkuin TS teki comebackin.

PS: Mervi, pirunsarvet sopii aina ja kaikkialle!
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Lähtisin kokeilemaan tuolta, jos Deeta on tönitty:

Toimittajien henkilökohtaiset sähköpostiosoitteet


Henkilökohtainen sähköposti jokaiselle toimittajalle on muotoa etunimi.sukunimi@hs.fi
(Kaikki pienillä kirjaimilla, ei ääkkösiä
esim. Lea-Helinä Mähönen = lea-helina.mahonen@hs.fi)
--

TS:n julisteita oli seinät täynnä jo ennen kuin Appetite for Destructionia oli edes julkaistu. Eli kyseessä on todellinen lapsuuden sankari ja tuollainen mustamaalaus ei käy.
 

mutina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Chicago Blackhawks, Fife Flyers
Eli toimittaja ei tykännyt jostain, mistä pojat tykkää, joten sen sijaan, että jättäisitte asian omaan arvoonsa, päätitte ihan henkilökohtaista palautetta lähettää? Olisiko mahdollista, että julkaisisitte myös täällä ko. kirjelmät? "Tykkäät väärin, senkin tyhmä!" Muistan vastaavia keskusteluja ala-asteelta, sattumalta juuri ajoilta, jolloin kuulin Dee Sniderista viimeksi. Hauskaa, että heppu on yhä elossa. Meidän luokan kovin jätkä, Rame, oli kirjoittanut mustalla tussilla äijän nimen farkkuihinsa, sattumalta takamuksen kohdalle. Tai ehkä siellä luki Twisted Sister. Haaroissa sillä oli piirrettynä sirkkelinterä, mutta vaikka farkut muistan, en mitenkään saa päähäni bändiä, jota sirkkeli edusti.

Kiitos näistä maanantai-aamuna piristävistä muistoista!
 

ace

Jäsen
Katsoin juuri Areenasta tuon dokumentin, itselle viimeiset 30min. olivat kaikkein mielenkiintoisimmat. Alkuaikojen vaikeuksista ja huikeasta taistelusta olen lukenut ja kuullut jo niin paljon. Vaikka Love is for Suckers aikakausi dokkarissa sivuutettiin kokonaan, oli mielenkiintoista kuulla edes muutama kommentti bändin hajoamisesta, reunionista, AJ Peron kuoleman aiheuttamista tunteista bändin sisällä ja varsinkin Mike Portnoylta.

Hienoja hetkiä oli myös kuulla Mark Metcalfen muistelot We're Not Gonna Take It ja I Wanna Rock videoista sekä erityisesti Mark Weissin jutut Stay Hungry levyn kuvaussessioista. Weissiltähän on vähän aikaa sitten ilmestynyt kirja, nimeltään muistaakseni "The Decade That Rocked", se olisi täydellinen joululahja tälle SMF:lle.

Pitää vielä mainita Dee Sniderin karisma ja hyvänlainen röyhkeys. -85 PMRC puhe nevö forget! Kova äijä!

E: Lisätäänpä nyt vielä omat kokemukset bändistä. Kaikkien aikojen ensimmäisen TS Suomen keikan missasin kun vanhemmat pitivät minua liian nuorena lähtevän Ranta Rockiin -86, olin jo kuitenkin 11v. Myös sen viimeisen missasin henk koht syiden takia. Dee Sniderin todennäköisesti viimeisen keikan Suomessa missasin työskenneltyäni ulkomailla. Kuitenkin ulkomuistista 8 kertaa ehdin TS:n livenä näkemään, sekä -98 Tavastialla Dee Snider & S.M.F.'s plays TS. Knoppitietona, Deellä oli silloin musta letti.

Koskaan ei tarvinnut pettyneenä lähteä keikalta.
 
Viimeksi muokattu:

ace

Jäsen
Näköjään puhun täällä itseni kanssa.

Pistin pyörimään ensimmäistä kertaa Twisted Christmas keikan vuodelta 2011. Joululaulut joo epäilytti minuakin, enkä niistä edes TS:n esittämänä hirveästi perusta. Kuitenkin Raskasta Joulua jää taakse, tai ainakin joutuu kilpaileen kovasti TS:n joulubiisien kanssa.

Mutta Dee Sniderin lavakarisma on se juttu, välispiikeillä tämä moottoriturpa pesee monet stand up koomikot mennen tullen. Kovin montaa yhtä itsevarmaa ja positiivisen röyhkeää esiintyjää ja keulakuvaa ei maailmasta löydy.

Vaikka keikat taitaa olla Koronan myötä lopullisesti tehty, onneksi miehen Twitter tili on edelleen yhtä huikeata seurattavaa.

Edit: Lisätään vielä että AJ Pero vainaa oli kova kannuttaja ja Deen mukaan oli sanonut että jos jonkun häntä pitäisi tuurata, tulisi sen olla Mike Portnoy. Näinhän sitten tapahtuikin AJ:n valitettavan poismenon jälkeen.

Tässä vielä linkki YouTubeen kyseiselle keikalle.


 
Viimeksi muokattu:

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Hyvää joulua Twisted Fkin Sister ketjuun.

Joo ei tuo joulukeikka oikein lähde, mutta hyviä hetkiä siinäkin on. Ja en voisi olla enempää samaa mieltä Dee Sniderin lavaesiintymisestä ja muutenkin bändi on nimenomaan livenä parhaimmillaan.

Dee on rautaisessa kunnossa, en usko että miestä on nähty viimeistä kertaa lavalla.

Joululahjaksi itselleni tilasin hienon TS paidan.
 
Suosikkijoukkue
Tappara
ace ja muut: ette "puhu" yksin täällä. Battleaxe tuli kehiin :) Nähty TS:n 7 keikkaa, eli rantarockin keikka jäi kokematta -86 kun iskä ei päästänyt :)
Kaikki aivan vitun hienoja, sekä Deen tampereen keikka pari vuotta sitten.
Siinä on äijä isolla Ä:llä!
 

axe

Jäsen
Nytpä osui YouTubessa silmään melkoinen herkku, kun ihan hiljattain joku on upannut keikkavideon bändin Love Is For Suckers -ajoilta. Pre-Stay Hungry -materiaaliakin on ollut paljon ja Stay Hungryn ajoilta tietty myös, mutta jo Come Out And Playstä ei ole paljoa näkyny kuin joku heikkolaatuinen homma, jota ei ole juuri jaksanut katsellakaan. Eikä myöskään tällaisella normaalilla törmäilyllä ilman kaivamista ole paljoa pelkkää ääniliveäkään vuosilta 1985-87 osunut, kun taas niitä levytysaikoja edeltäneitä baarikeikkoja on vaikka kuinka.

Ei tässäkään kuvanlaatu huimaa mutta ääni on yllättävänkin hyvä. Tonight, Wake Up The Sleeping Giant, Love Is For Suckers, I'm So Hot For You, Hot Love, One Bad Habit... hieno kuulla tällaisiakin livenä. Rummuissa Joey Franco, mutta eturivissä neljä muuta.



 

Ice raven

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & Liverpool
Suckers... levyn piti ilmestyä Deen sooloalbumina mutta levy-yhtiö suositteli käyttämään Twistareiden nimeä. Itsellä löytyy vinyylinä ja silloin tällöin tulee pyöräytettyä läpi. Piti luntata muistivarmistus eli kiertuehan kesti kokonaisen kuukauden jonka jälkeen bändi oli valmis hajoamaan. Eniten vanhojen hyvien aikojen fiiliksiä tuo nimibiiisi "Love Is For Suckers." ja "Wake Up (The Sleeping Giant)" S.M.F.!
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Joey Franco itse latasi tuon vuosi-pari sitten YouTubeen ja nyt joku sitten laittanut sen takaisin. Outo levy ja aikakausi - uskomatonta miten tiiviisti bändit tuolloin painoi menemään. Sleeping Giant on hieno biisi ja hävettää myöntää, mutta Hot Love on sellainen tarttuva kasarirenkutus.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Lapsuuden ja nuoruuden kaveripiirissä oli yksi ihan spesiaali kaveri. Se diggasi Twisted Sisteriä. Oli selkälippu farkkutakissa aina ja kaikki. Dee Snider oli kova. Mutta kun se ei osannut sanoa bändin nimeä.

Se oli aina "Dikster Vikster".

Mutta me aina kunnioitimme Markuksen syvää faniutta.

Ja tapasin Markuksen viimeksi juuri tässä yhtenä jouluna kotikylillä. Dikster Vikster soi edelleen. Ja hyvä niin.

Jotkut asiat ovat ikuisia.
 

ace

Jäsen
Twisted Sister palasi eläkkeeltä kolmen biisin ajaksi Metal Hall of Fameen julkistamisen myötä. Eddie Ojeda oli sairastunut koronaan eikä näin ollen pystynyt olemaan mukana. Dee Snider on yksi kovimmista keulakuvista koskaan, ellei kovin. Kovassa iskussa edelleen, mutta tainnut sanoa ettei enää tee uutta musiikkia eikä lähde kiertueelle edes soolona.

T. Once a Sick Mother Fucker, always a Sick Mother Fucker.

 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU

Jj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, FCB
Dee on hyvien puolella. Magahörhö Kari Lake oli käyttänyt We’reä jossain antiaborttitwiitissään, johon Dee vastasi "HEY IDIOTS! READ THE 1ST LINE:"We've got the right to CHOOSE!"
 

ace

Jäsen
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös