TV-sarjaketju

  • 2 205 894
  • 9 776

MadSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Habs
Jälkeenjääneet oli tosiaan kaikessa outoudessaan hieno sarja, alusta loppuun. Suurimman vaikutuksen teki Justin Theroux'n roolisuoritus. Tykästyin todella paljon tähän entuudestaan hieman tuntemattomaan näyttelijään. Toivottavasti saa jatkossa isoa roolia myös elokuvissa.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
No, joka tapauksessa ehdottoman positiivinen yllätys oli tämä sarja. Hieno tunnelma, hienosti näytelty ja ohjattu. Hienot musat (ja Suomi mainittu! Apocalyptica soitti Metallicaa muutamassa jaksossa).

Oli kyllä hieno sarja. Ei päästänyt varmasti ketään katsojaa helpolla, sen verran kimuraista ja ennalta-arvaamatonta maailmaa sarjassa esitettiin. Läpi sarjan niin juonenkuljetus kuin näyttelykin oli kyllä a-luokkaa. Toisaalta sarjaa ei voi suositella suoraviivaisten poliisisarjojen fanipojille välttämättä, mysteerinnälkäisille kylläkin!
 

raju

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aaron Hakala , Ville Nieminen , Jukka Rautakorpi
El Chapo sarjaa aloin kattelee Netflixistä. Ihan hyvä oli ainakin pilottijakso, samaa meininkiä kuin Narcosissa.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Skam – Wikipedia

Kyseistä sarjaa taannoin täällä mainostettiin ja alusta loppuun tuo tuli seurattua. Mietin alussa että niinköhän sarja meinaa puskea ulos toistakymmentä kautta ja käydä kausi kerrallaan henkilöitä läpi. Niin vain homma jäi neljän kauden mittaiseksi ja läpi kahlattiin päähenkilöinä kaksi heterotyttöä, homopoika ja muslimityttö. Eli eväät syötiin vauhdilla ja viimeistä murua myöten. Saarnattavaa ei jäänyt.

Kehut ansaitsee edelleenkin nykyaikainen ote somehössötyksineen. Hienoa jos nykynuoret menivät tästä pähkinöiksi.

En ala neuvomaan miten kenenkin tulisi tuntea, mutta ihmettelen että missähän tynnyreissä esimerkiksi sinivalkoaikuiset ovat nuoruutensa eläneet. Tämän tyylisiä sarjoja on ollut juurikin meidän kolmekymppisten sukupolvelle tarjolla kymmenittäin. Ja vielä kun olimme nuoria ja televisio eli kultavuosiaan. Eli en ihan tavoita mitä niin kovin ainutlaatuista tämä aikuisille tarjosi. Näyttelijät olivat huolitellun kauniita ja teemat tuttuakin tutumpia.

Tässä kirjoittaessa hoksasin että on aika noloa avautua tämän ikäisenä jostain teinisarjasta ja hehkutan lopuksi häpeissäni Norjasta tulevaa toista sarjaa. Kolahti itselleni yllättävän kovaa. Nuoret ja lupaavat | TV | Areena | yle.fi

Linkit vievät wikipediaan ja yleareenaan.
 
Viimeksi muokattu:

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Miten upposi The Handmaid's Tale jatkislaisiin? Sarjasta tekee mielenkiintoisen myös sen herättämät poliittiset intohimot, ilmeisesti alt-right-piireissä tästä on raivottu ympäri internettiä "vasemmistopropagandana". No, mikä sellaista ei näille tyypeille olisi.

Anyways, itse pidin ensimmäistä tuotantokautta lähes loistavana. Elisabeth Moss on huikea näyttelijä ja sarjaan on onnistuttu luomaan painajaismainen tunnelma, jossa itse perusasetelma on niin jännittävä, että katsoja odottaa hetkenä minä hyvänsä jotain pahaa tapahtuvan (ja kyllähän sitä paljon tapahtuukin). En ole Atwoodin kirjaa häpeäkseni lukenut, mutta ainakin sarjan perusteella dystopia on rakennettu varsin onnistuneesti. Kaikkea ei selitetä kerralla, joten jaksojen välillä kerkeää pohdiskella syitä sille, miksi Gilead on mitä on.

Ehkä kauhistuttavinta sarjassa on se, että sen antama kuva naisen asemasta patriarkaalisessa yhteisössä ei ole mitenkään erityisen epärealistinen tai alleviivaava. Maailman valtakulttuureista löytyy tälläkin hetkellä paljon esimerkkejä siitä kuinka naisia ja vähemmistöjä sorretaan mielivaltaisesti ja väkivaltaa kaihtamatta "yhteisen hyvän" nimissä. Kestäisikö länsimainenkaan kulttuuri suuremman luokan katastrofia (sarjassa se on hedelmättömyys) vaipumatta takaisin vuosituhantisiin "perinteisiin arvoihin", joille tälläkin hetkellä löytyy paljon kannatusta?
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
@olkikuukkeli Itselleni tuo maistui todella hyvin. Tunnelma sarjassa oli erittäin hyvä ja painostava ja mukavasti tuotiin takautumina esiin yhteiskunnan luisumista sekasortoon ja dystopiaan. Kerrassaan loistava ensimmäinen tuotantokausi ja innolla odotan jatkoa.
Täysin sama. Vaikka tuo sarjan tarina nyt ehkä onkin vähän "tylsä", kun kokoajan ei satu ja tapahdu niin sekä tunnelma että tuo dystopinen maailma on niin hienosti luotu, että pahaa tekee. Ja voisihan tuo olla totta, kun kaiken maailman Trumpit päättävät asioista ja ääriajattelu on jo tällä hetkellä voimissaan, vaikkei edes mitään oikeata katastrofia ole ollut. Hyi saatana. Jakso kerrallaan katsottava ja pureskeltava, ei mitään binge-watch kamaa kyllä.

Aloittelin myös katsomaan vanhaa kunnon Dexteriä, jota sivusilmällä joskus on tullut seurailtua. Ensimmäinen tuotantokausi oli hyvä, vaikka hieman nyt jäi kuitenkin sellainen intron maku. Homma kuitenkin toimi, tarina oli hyvin rakennettu ja pohjia luotiin tulevaisuuteen oikein hienosti. Toisella kaudella päästään sitten uppoamaan hahmojen päiden sisuksiin (ei kirjaimellisesti, kröhöm) oikein loistavasti, vaikka sitten taas "tarina" on vähän köykäisempää kamaa. Mutta hienosti rakennetut hahmot kaikkine kliseineen ja innolla tätäkin katselee taas vesisateen sattuessa!
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Miten upposi The Handmaid's Tale jatkislaisiin?

Erinomainen dystopiakuvaus, jossa tosiaan yhtymäkohtia nykyaikaan niin altrgight kuin islamilaisen kalifaatin oloihin. Hyvin toteutettu kyllä. Itsekään tuota Atwoodia en ole lukenut, ja hyvä niin. MaddAddaman trilogia olisi hieno aihio TV sarjaksi myös ao. naiselta.

Ylipäätään on hienoa, että näiden nimekäiden scifikirjailioiden tuotoksista on syntynyt kovia sarjoja, ensin Dickin "man on the high castle" ja nyt Atwoodin "Handmaid's tale" ja tietysti James S. A. Corey:n "expanse". Jossain vaiheessahan lupailtiin Asimovin Säätiötä...
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Aikamatkustus sarjoja tullut katseltua tässä. Näihinhän liittyy usein paljon asioita, joihin voisi tarttua negatiivisesti.

Travellers

Koukutuin. Omasta mielestä erinomainen sarja ja yllätyin positiivisesti. Scifi ei ole keskiössä ja se toimii minulle hyvin.

Outlander

Koukutuin tähänkin. Toistaiseksi seikkailtu enemmän menneessä ajassa 1700-luvun jacobiittisodan myllerryksissä tai oikeastaan ajasta ennen sitä. Tässä ehkä (turhaan) häiritsee se, että pääosan esittäjän seikkailut menneessä eivät tunnu aiheuttavan perhosefektejä. Myös tämä rakkaustarina on jotenkin ei kiinnostava.

Timeless

Väkisin katsoin 5 jaksoa. En koukuttunut, enkä enään katso. Ei vaan jotenkin lähde. Avausjakso oli ihan ok. Tuntuu vähän liukuhihnatuotannolta. Puuttuu kulmat ja karisma.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Pari jaksoa tullut Snowfall-nimistä sarjaa HBO:lta. Aiheena 1983, Los Angeles ja crack-kokaiinin synty.

Aihe ajanjaksonsa suhteen hedelmällinen. Kolmen eri päähahmon kautta kulkeva tarinankerronta hyvä valinta, erilaiset hahmot kaikki. Mahtava musiikki. Erittäin karismaattisia henkilöitä, etenkin tämä uikkareissa tepasteleva aurinkolasihemmo. Joo, ja se yksi on ihan kuin Freddie Mercury ilman yhtä ulonevia hampaita.

Lupaava, katsotaan miten lähtee kulkemaan.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Outlander
Tässä ehkä (turhaan) häiritsee se, että pääosan esittäjän seikkailut menneessä eivät tunnu aiheuttavan perhosefektejä.

En nyt muista kuinka hyvin TV sarjassa asiaa käsitellään, mutta siis perhosefektejä ei tule, kun historian kulku kuitenkin yrityksistä huolimatta kuitenkin menee kuten se on mennytkin (Clairen nykyisyyden historiankirjotusten mukaan). Näin siis kirjojen mukaan (Muukalainen ja Sudenkorento)

Sarjahan saa jatkoa syksyllä kun 3 kausi alkaa. Neljäskin on tilattu. Nää perustuu Matkantekijä ja Syysrummut kirjoihin.

TV sarja on mielestäni erittäin onnistunut ja kiinnostava kirjatkin lukeneelle...
 

Tekila

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
En nyt muista kuinka hyvin TV sarjassa asiaa käsitellään, mutta siis perhosefektejä ei tule, kun historian kulku kuitenkin yrityksistä huolimatta kuitenkin menee kuten se on mennytkin (Clairen nykyisyyden historiankirjotusten mukaan). Näin siis kirjojen mukaan (Muukalainen ja Sudenkorento)

Sarjahan saa jatkoa syksyllä kun 3 kausi alkaa. Neljäskin on tilattu. Nää perustuu Matkantekijä ja Syysrummut kirjoihin.

TV sarja on mielestäni erittäin onnistunut ja kiinnostava kirjatkin lukeneelle...

Olin itse ekan seasonin jälkeen pihalla kuin lumiukko, jotenkin kolahti kun sata volttia tuon seasonin kulku. En ole kirjoja pystynyt vielä edes lukemaan, kun jotenkin tuntuu raskaalta käydä tarina uudestaan läpi.
Clairen ja Jamien kemiat kohtaavat mun mielestä sarjassa todella vaikuttavasti. Tosin Jamie menee mun miestyyppiin aika hyvin, että johtunee siitä.

Seuraavaa seasonia innolla odotellen, jäi kakkonen aika hyvään kohtaan.
 
Suosikkijoukkue
KeuPa HT
Kokeillaanpa vaihteeksi tätä kautta. Game of Thronesin vuoksi tuli hankittua taas (vähintään) pariksi kuukaudeksi HBO Nordic, enkä nyt oikein osaa päättää mitä tuolta rupeaisi väijymään. Tästäkin ketjusta löytyy useita sarjoja, joita pidän potentiaalisina. Kuten esimerkiksi Taboo, Billions, Deadwood, Broadwalk Empire, Vikings, Westworld yms. Edellämainituista voisi antaa hieman lisätietoja ja arviota.

Kaikki perinteiset, kuten The Wire, The Sopranos, OZ, Twin Peaks on tullut katsottua. Myös muut vinkit ja pienet kuvaukset potentiaalisista HBO-sarjoista kiinnostaa.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Jos haluat lämmitellä miekka- ja suolistusmeiningillä GoTia, tsekkaa Vikings ehdottomasti. Perinteisempi juonenkulku eikä samanlaista dialogia kuin jollain Varyksella, Pikkusormella ja kumppaneilla, mutta näin historiasarjojen ystävänä tykkäsin todella paljon. Meno hiukan lähtee laahaamaan 4a-kaudella, mutta b-puoli syttää taas liekkiin. Jos GoT on 10 ja joku Spartacus/Marco Polo on 7, on Vikings 9-.

Billionsin dialogi, näyttelijäsuoritukset ja juoni on omaan makuuni loistavaa ja tapahtumaympäristö sopivan erilainen omaan arkeen sekä näihin suolistussarjoihin verrattuna. Toisaalta kuitenkin miljardöörit pelaavat arkisilla uutisotsikoilla rahapeliään ja heitä jahtaava oikeudenpalvelijakin kamppailee omien keinojensa laillisuuden kanssa, mikä luo kivan jännitteen sekä sarjan että hahmojen seuraamiseen.

Tuossa mun kaksi suosikkiani noista. Westworld ja Taboo olivat molemmat ok, mutta eivät missään vaiheessa aiheuttaneet samaa jaksoahmintaa kuin, Vikings, Billions tai GoT.
 

Lämpö

Jäsen
Jos haluat lämmitellä miekka- ja suolistusmeiningillä GoTia, tsekkaa Vikings ehdottomasti. Perinteisempi juonenkulku eikä samanlaista dialogia kuin jollain Varyksella, Pikkusormella ja kumppaneilla, mutta näin historiasarjojen ystävänä tykkäsin todella paljon. Meno hiukan lähtee laahaamaan 4a-kaudella, mutta b-puoli syttää taas liekkiin. Jos GoT on 10 ja joku Spartacus/Marco Polo on 7, on Vikings 9-.

Viikingit on tainnu kadota hetkeks HBO:lta. Ainakin itse yritin ettiä ja pettymykseksi huomasin. Palailee ilmeisesti syksyllä kun uusi kausi alkaa.
 

Zohan

Jäsen
Nyt tullut koluttua nuo Peaky Blindersin kolme ensimmäistä tuotantokautta läpi. Tässä vaiheessa pakko tulla suosittelemaan. Kauheasti ei oo tästä sarjasta puhuttu missään. Erittäin kiinnostavat päähahmot (veljekset) ja upeat suoritukset näyttelijöiltä. Tunnelma vie kyllä mukanaan 1920-luvun Englantiin.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Viikingit on tainnu kadota hetkeks HBO:lta. Ainakin itse yritin ettiä ja pettymykseksi huomasin. Palailee ilmeisesti syksyllä kun uusi kausi alkaa.
Niinpä taisikin olla täällä taannoin juttua siitä, enpä muistanut. History Channelin sarja niin kikkailevat varmaankin kuluilla jotenkin. Ehkä. No, onhan tuolla katsottavaa.

Jos @LikainenLegenda sua sattuu kv. politiikkaan lievästi nivoutuva sotilasgenre kiinnostamaan, on Six ihan ok menoa. Joku joskus kuvaili sitä yhden jakson perusteella Bruckheimer-räjäyttelyksi tjsp. mutta ei se ihan sitäkään ole. Ei nyt mikä viihdemaailman merkkiteos, mutta sellainen Strike Back -tyylinen testosteronitohina, joissa jotain ideaa kuitenkin on.
 

Nick Neim

Jäsen
Myöhäisherännäinen kun olen, niin tulipa kahlattua Dexter tässä kesän aikana loppuun.

Siis herranjumala, miten voi tasoltaan jopa loistava sarja lässähtää lopetuksellaan täydelliseksi pannukakuksi. Monia sarjoja kritisoidaan lopetuksen osalta, eikä kaikkia katsojia voida todellakaan miellyttää, mutta olihan tuo lopetus aivan järkyttävän paska. Ei löydy edes oikein sanoja. Paska. Surkea. Meni maku koko sarjasta. Kaikista kahdeksasta kaudesta, jopa niistä hyvistä.

Kyllähän mua tästä varoiteltiin, mutta pitihän se itse kokea. Aika tasaista alamäkeä viimeiset pari kautta, joka johti suoraan sarjan kirjaimelliseen haaksirikkoon. Vittu että osaakin vituttaa.
 

Luxray

Jäsen
Suosikkijoukkue
Telian Liiga-lähetysten laatu
Siis herranjumala, miten voi tasoltaan jopa loistava sarja lässähtää lopetuksellaan täydelliseksi pannukakuksi. Monia sarjoja kritisoidaan lopetuksen osalta, eikä kaikkia katsojia voida todellakaan miellyttää, mutta olihan tuo lopetus aivan järkyttävän paska. Ei löydy edes oikein sanoja. Paska. Surkea. Meni maku koko sarjasta. Kaikista kahdeksasta kaudesta, jopa niistä hyvistä.

Oliko yhtä paska lopetus kuin Paossa? (4. kausi siis.)
 

Nick Neim

Jäsen
Oliko yhtä paska lopetus kuin Paossa? (4. kausi siis.)
Mun mielestä jopa paskempi. Ja se on paljon se.

Sarjaa kyllä suosittelen, vaikka tuossa ylempänä kerroin jo maun menneen koko sarjasta, mutta onhan noissa tuotantokausissa selvä enemmistö erittäin hyvääkin tavaraa. Ja tämä lopetus aiheuttaa kyllä sellaisen reaktion, että jokaisen se pitäisi kokea. On nimittäin outo fiilis.
 

Undrafted

Jäsen
Kokeillaanpa vaihteeksi tätä kautta. Game of Thronesin vuoksi tuli hankittua taas (vähintään) pariksi kuukaudeksi HBO Nordic, enkä nyt oikein osaa päättää mitä tuolta rupeaisi väijymään. Tästäkin ketjusta löytyy useita sarjoja, joita pidän potentiaalisina. Kuten esimerkiksi Taboo, Billions, Deadwood, Broadwalk Empire, Vikings, Westworld yms. Edellämainituista voisi antaa hieman lisätietoja ja arviota.

Kaikki perinteiset, kuten The Wire, The Sopranos, OZ, Twin Peaks on tullut katsottua. Myös muut vinkit ja pienet kuvaukset potentiaalisista HBO-sarjoista kiinnostaa.
Itse tykkäsin Black Sailssistä ja Boschista. Eka piraatteja, toka poliisisarja. 12 monkeys koukutti kanssa tehokkaasti.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Dexter on niitä sarjoja, jossa ahneus vei voiton ja hyvä sarja lässähti täysin. Itselleni jäi juuri keston takia Dexteristä huono maku.
 

ProCoach

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Oilers, Arsenal
Omia suosikkejani on ehdottomasti The Last Ship. Maailmanlopun jälkeiseen aikaan sijoittuva sarja on mielestäni laadukas tekele ja lisäksi tähän mennessä tulleet kaudet eivät ole liian pitkiä (10, 13 ja 13 jaksoa), näin ollen tarinat eivät veny liian pitkiksi. Elokuussa starttaa 4. kausi ja viideskin on tulossa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös