TV-sarjaketju

  • 2 221 296
  • 9 826

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Dallaskin näyttäi alkavan maikkarilla taas marrakuun alussa uusilla jaksoilla. Varmaan ihan pakko kattoo ainakin 1 jakso.
 

Balrog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Erilliset saarekkeet
-Paula Abdul on vieraileva tuomari jenkkiläisessä tanssii tähtien kanssa- ohjelmassa ensi maanantaina.

-Morris Chestnut liittyy Nurse Jackie sarjaan.

-Syfy on tilannut Face Offin neljännen kauden.

-Bryan "Breaking Bad" Cranston esiintyy torstaina USA:ssa esitettävässä 30 Rockin jaksossa.

-Richard Burgi (24, täykkärit) liittyy totuuden anatomian (Body of Proof) tulevalle kolmannelle kaudelle.

-Valehtelevat viettelijät (Pretty Little Liars) tilattiin neljännelle kaudelle.
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Maikkarin Kosketus (Touch) alkoi tänään ja hyvin alkoikin. Hyvin koukuttavalta vaikutti ja tarinassa on syvyyttä ja hahmoja riittää. Kiefer näyttää taas väsyneeltä Jack Bauerilta, mies ei pääse siitä roolista ikinä eroon.
 

avs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Homelandin kakkoskauden kakkosjakso korotti panoksia. Ja todella hieno cliffhanger loppuun.
 

Balrog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Erilliset saarekkeet
Uutisia Homelandista:

-Robin Williams ja Mick Jagger ovat Homelandin faneja, sarjan luoja Howard Gordon spekuloi jopa Williamsin voivan esiintyä sarjassa kolmoskaudella "Robin Williams could be set for a surprise role in the third season of Homeland after series producers discovered he is a huge fan of the hit US drama(...)Robin loves the show and we talked about the possibility of him appearing on it, Gordon told Daily Mail Weekend magazine. How that'll pan out, though, we don't know yet. We heard Mick Jagger is a fan too."

-Showtime on tänään ilmoittanut että kanava on tilannut Homelandin kolmannen kauden; "Showtime has renewed "Homeland," its Emmy-winning terrorist thriller starring Claire Danes and Damian Lewis, for a third season.(...) Season 3 of Homeland will comprise 12 new, one-hour episodes, and begin production in spring 2013. Homeland is currently wrapping production on Season 2 in North Carolina.

-Libanonin hallitus aikoo haastaa Homelandin tekijät oikeuteen johtuen sarjan antamasta Beirutin kuvasta kertoo Daily Mail: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2220040/Lebanese-government-sue-Homeland-producers-portrays-Beirut-terrorists.html

-Daily Mailin toimittaja väittää että Damian Lewis ja David Harewood olisivat sopineet viiden kauden jatkosopparin Homelandista, mene ja tiedä sanoisi nahka-tapsa http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-2216439/DAN-WOOTTON-Five-year-run-Damian-Lewis-Homeland.html

-Homelandin David Harewood valittaa mustille näyttelijöille sopivien roolien puutteesta Britanniassa ja hehkuttaa jenkkilän vastaavaa tilannetta Daily Mailissa: http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-2178106/Homeland-actor-David-Harewood-bemoans-limited-black-roles-UK.html
 

Balrog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Erilliset saarekkeet
-Fox on tilannut The X Factorin kolmannen kauden.

-Obama vierailee Jay Lenon The Tonight Show'ssa keskiviikkona.

-Pretty Little Liarsin kolmas kausi alkaa tammikuun kahdeksas.

-Blue Bloodsin Jennifer Esposito on ilmeisesti potkittu ulos sarjasta, Espositolla on pahanlaatuinen keliakia ja hän oli pyytänyt CBS:ltä "a very limited part-time schedulen" juteltuaan lääkärinsä kanssa, Esposito oli ilmeisesti pyörtynyt kuvauksissa mutta CBS:n mielestä Esposito ei ollut oikeasti sairas ja koko kuvio olikin juoni jolla saisi palkankorotuksen, saa nähdä minkälaisia oikeusjuttuja asian tiimoilta nähdään.

-Chevy Chase on sanonut "n-sanan" Communityn kuvauspaikalla minkä johdosta kuvaukset keskeytettiin hetkeksi, Chase pyysi lopulta anteeksi näyttelijöiltä ja työntekijöiltä, Chase ei kuulemma ole tyytyväinen sarjan hahmoonsa.

-Ainakin 9 jenkkikanavaa esittää tänään suorana kolmannen ja viimeisen presidenttidebatin.

-Mario Lopez ja Khloe Kardashian palkattiin The X Factorin juontajiksi.

-BBC America on tilannut Copperin toisen kauden.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Omat suosikit

1.) Mad Men: huikea sarja, älykäs, pieteetillä tehty

2.) Boardwalk Empire: loistavia näyttelijöitä, myös tähän käytetty aikaa, vaivaa ja rahaa

3.) Downton Abbey: oman aikansa ja murroksen kuvaajana huikeaa settiä. Tässä sarjassa näkee muuten hyvin sen, mikä on ero jenkkien "leffatähdillä" ja oikeilla näyttelijöillä. Casting kokonaisuutena harvinaisen onnistunut. En tosin suosittelisi sarjaa Euroopan 1900-luvun alun aate- ja kulttuurihistoriaa tuntemattomille, sillä heille saattaa vaikuttaa liikaa "ihan perus draama-sarjalta".

4.) Dexter: pesee CSI:t sun muut tuhat-nolla. Michael C. Hall pelottavan hyvä.

5.) itselleni uutuutena ehdottomasti iskevin on ollut Solsidan. Tätäkään me Suomessa emme ikinä osaisi tehdä.
 

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Sons of Anarchy

Vinkkejä mistä näkisi 4.tuotantokauden? Onko tulossa Suomeen esitettäväksi?
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Tv-sarja tämäkin, nimittäin Hansin matkassa. Välimäestä saa olla mitä mieltä tahansa, mutta viimeisin jakso, jossa vieraillaan Berliinissä Robert Heleniuksen luona, oli aika hyvä. Ehkä vaikutusta on sillä, että olen jo jonkin aikaa haikaillut kyseiseen kaupunkiin, mutta Helenius vaikuttaa myös varsin lunkilta tyypiltä ja Välimäellä vaikutti synkkaavan ihan hyvin Robertin kanssa. Esim. LA-jakso CoBin Laihon kanssa oli vähän vaivaannuttava paikoin, kun tyypit ovat sen verran eri planeetoilta.
 

Balrog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Erilliset saarekkeet
-Madagascar 3 tuottaa tuohta kunnolla: "Currently the highest-grossing DreamWorks Animation title of all time internationally is Shrek Forever After, which racked up $513.9M. With holidays in the UK, Germany, and other markets continuing to perform well with Madagascar 3: Europe’s Most Wanted, the title is well on its way to become the highest-grossing DreamWorks Animation title of all time internationally. Madagascar 3 crossed the $500 million overseas box office mark on Tuesday, bringing its international cume to $500.5M, which passed Kung Fu Panda 2 to become the 2nd highest-grossing DreamWorks Animation title of all time internationally."

-The Late Show With David Letterman vedettiin maanantaina ja tiistaina läpi ilman yleisöä.

-Gleen Grant Austin nähdään useassa jaksossa 90210-sarjan viidennellä kaudella, myös Ryan Lochte (!), Nelly Furtado, Carly Rae Jepsen ja Taio Cruz vierailevat tällä kaudella kyseisessä sarjassa.

-Jeopardy ja Wheel of Fortune (Onnenpyörä) jatkuvat ainakin vuoteen 2016 asti.

-NBC:n Communityn neljäs kausi alkaa helmikuun seitsemäntenä päivänä, kauden piti alunperin alkaa jo lokakuun 19 mutta NBC päätti toisin viime hetkillä. The Biggest Loserin uusi kausi alkaa kaksiosaisena tammikuuden 6. ja 7. päivä.

-Smashin toinen kausi alkaa helmikuun viidentenä päivänä, jenkkien julkkis-diili alkaa puolestaan maaliskuun kolmantena päivänä.

-Star Wars elokuvia nähdään tulevaisuudessa lisää: "Disney has just confirmed that it has agreed to acquire George Lucas‘ Lucasfilm Ltd, and that includes rights to the Star Wars franchise that will now continue on. The companies have targeted a 2015 release for Star Wars: Episode 7, with Episode 8 and Episode 9 to follow as the the long-term plan is to release a new feature every two or three years. The last Star Wars movie release was 2005’s Revenge Of The Sith – and we believe there’s substantial pent-up demand, Disney said. The deal also includes rights to the Indiana Jones franchise."

-AMC on tilannut Hell on Wheelsin kolmannen, kymmenen-osaisen kauden.

-Mitt Romney kertoi TV Guide Magazinelle tv ja elokuva tottumuksistaan;

TV Guide Magazine: What are your favorite current TV shows?
Romney: My favorite shows are Modern Family, Justified, 30 Rock and NCIS. And although it recently ended, I've really enjoyed Friday Night Lights.

TV Guide Magazine: And Ann Romney's favorite?
Romney: Ann loves Modern Family too — it's our favorite show to watch together.

TV Guide Magazine: What is your favorite feature film?
Romney: My favorite movie is O Brother, Where Art Thou?

TV Guide Magazine: Do you remember the first film you and Ann watched together?
Romney: Our very first date was back in 1965, when we went to a small movie theater in Birmingham, Michigan, to watch The Sound of Music.

TV Guide Magazine: What classic TV series do you have the fondest childhood memories of watching?
Romney: Growing up, I loved TV shows about the Old West, like Gunsmoke, Have Gun, Will Travel, and The Life and Legend of Wyatt Earp.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Olen nyt yleltä seurannut sarjoja Ykskaks paksuna ja Bored to Death. Ihan summassa aloitin, sillä ajatuksella että jos nyt tuollaisia ylelle ostetaan niin jospa katson. Kumpikaan sarja ei ole erityisen pitkä muistaakseni ja ovat olleet ihan katsottavia, ajatuksenani on seurata molemmista ainakin eka tuotantokausi loppuun, tarkkaan en muista että aikoivatko näyttää molemmista tai ainakin toisesta näistä toisen tuotantokauden putkeen. Itseasiassa Ykskaks paksuna on ollut jopa ihan hauska, nyt tosin viime jaksossa sarja sai käänteen jonka myötä on olemassa vaara siitä että kävisi tylsäksi. No tänään siitä tulee uusi jakso klo 20:30 alkaen.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tv-sarja tämäkin, nimittäin Hansin matkassa.

Viimeinen hongkong-jakso oli varmaankin kaikkein heikoin esitys, ei mikään loppuhuipennus. Parhaaksi nostaisin Selänteen jakson, mutta oli niitä muitakin hyviä. Jos jatkoa seuraa, niin toivoisin meiningin rentoutuvan entisestään.

Kuppilat kuntoon, Sukula on minusta muuten ollut yllättävän hyvä. Sukula uskaltaa tylyttää sopivasti, mutta kuitenkin positiivisella meiningillä mennään. Ramsayn ohjelmahan oli joka viikko rakenteeltaan aivan samanlainen, toivottavasti Suomi-versiossa nähdään vähän vaihtelua.
Mutta en siis uskonut tämän formaatin toimivan Suomessa näin hyvin kun nyt näyttäisi.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Olen nähnyt nyt kolme ensimmäistä jaksoa Vain elämää-sarjasta ja jo heti ensimmäisestä jaksosta lähtien tykästyin totaalisesti sarjaan. Erityisesti Jari Sillanpää, yli 20 vuotta fanittamani Kaija Koo sekä Erin Anttila ovat tehneet valtavan suuren vaikutuksen. Nuo kolme onnistuvat jokaisessa jaksossa sekä esiintymään erinomaisesti että heittäytymään täysillä jokaiseen haasteeseen, mikä on kerrassaan mahtavaa. En pahoittele ylisanoja.

Ohjelman heikoin lenkki on Cheek. En vaan ymmärrä, että miksi hänet ylipäänsä valittiin tuonne. Hänellä ei ole mitään annettavaa ja eniten minua vituttaa hänen ilveilynsä sekä hänen rap-esityksensä.
Suomalaista räp-musiikkia en kuuntele kuin pakon edessä, mutta silti olisin voinut paremmin sietää vaikka Palefacen kuin Cheekin.

Toiseksi heikoimpana lenkkinä pidän Neumannia. Hänen lauluäänensä on muuttunut totaalisesti sitten 1990-luvun ensimmäisten vuosien ja on nykyään kuin malaijin kielen ja suomen kielen ruma sekasikiö. Tähän on todettava, että en ole koskaan pitänyt Dingosta enkä näin ollen myöskään Neumannista.

Toivon, että tätä ohjelmaa tehdään useampia kausia, aivan kuten Linnan tähdet-sarjaa, joka myöskin on niitä harvoja valopilkkuja suomalaisessa tv:ssä näinä karuina aikoina.
 

adston

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens
Olen nähnyt nyt kolme ensimmäistä jaksoa Vain elämää-sarjasta ja jo heti ensimmäisestä jaksosta lähtien tykästyin totaalisesti sarjaan. Erityisesti Jari Sillanpää, yli 20 vuotta fanittamani Kaija Koo sekä Erin Anttila ovat tehneet valtavan suuren vaikutuksen. Nuo kolme onnistuvat jokaisessa jaksossa sekä esiintymään erinomaisesti että heittäytymään täysillä jokaiseen haasteeseen, mikä on kerrassaan mahtavaa. En pahoittele ylisanoja.

Itse olen myös katsonut kaikki jaksot ja tykännyt yllättävän paljon. Mainosten perusteella ajattelin että eipä tarvitse tätä ohjelmaa katsoa, mutta katsoin kuitenkin. Sillä tavalla hyvä ohjelma että joka jaksossa paljastuu jotain uutta jokaisesta henkilöstä ja henkilöihin suhtautuu eri tavalla, riippumatta siitä mitä on ajatellut aikaisemmin. Ja en itsekään täysin ymmärrä miksi Cheek on ohjelmaan kutsuttu (olisiko alkuperäinen henkilö kieltäytynyt), mutta saipahan kuulla kun Katri Helena laulaa Jos Mä Oisin Sä-biisiä. Tänään melkein pakko katsoa kun Kaija Koon päivä, odotan mielenkiinnolla millaisia versioita ovat taikoneet.
 
Suosikkijoukkue
Therese Johaug
Itse olen myös katsonut kaikki jaksot ja tykännyt yllättävän paljon. Mainosten perusteella ajattelin että eipä tarvitse tätä ohjelmaa katsoa, mutta katsoin kuitenkin. Sillä tavalla hyvä ohjelma että joka jaksossa paljastuu jotain uutta jokaisesta henkilöstä ja henkilöihin suhtautuu eri tavalla, riippumatta siitä mitä on ajatellut aikaisemmin. Ja en itsekään täysin ymmärrä miksi Cheek on ohjelmaan kutsuttu (olisiko alkuperäinen henkilö kieltäytynyt), mutta saipahan kuulla kun Katri Helena laulaa Jos Mä Oisin Sä-biisiä. Tänään melkein pakko katsoa kun Kaija Koon päivä, odotan mielenkiinnolla millaisia versioita ovat taikoneet.

Täälläkin on jokainen jakso tullut katsottua. Omasta mielestä juuri Kaija Koo on onnistunut parhaiten melkeinpä joka jaksossa, ja heittäytyy aina täysillä mukaan (mm. viimejaksossa ainoana räppäsi). Tänään kyllä kenenkään esitys ei ollut alkuperäistä parempi, ja Neumann varsinkin raiskasi tuulikellon.. Cheekistä kertoo paljon se että hänen päivänään todella moni esitys oli omasta mielestäni alkuperäistä tekelettä parempi! Toivottavasti tälle sarjalle saadaan jatkossa toinenkin tuotantokausi, pitkästä aikaa sellainen ohjelma jota jopa odottaa.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Viimeinen hongkong-jakso oli varmaankin kaikkein heikoin esitys, ei mikään loppuhuipennus. Parhaaksi nostaisin Selänteen jakson, mutta oli niitä muitakin hyviä. Jos jatkoa seuraa, niin toivoisin meiningin rentoutuvan entisestään.
Joo, tuo Honkkari-jakso oli vähän pliisu sikäli, että vieraisille mentiin huippukokin luo, joten mitään yhteistä ruoanlaittosäätöä ei ollut. Ideana taisi olla vain mehustella viimeisessä jaksossa. Tosin ihan mielenkiintoisia paikkoja nuo possupaahtimot ja vastaavat perinteiset paikalliset yritykset.

Selänne, Helenius ja Salonen olivat mun makuuni parhaimmat, toki Kanninenkin oli ihan rento isäntä. Firenze olisi paikkanakin ihan kiehtova. Esa-Pekka Salonen vaikuttaa tuon jakson sekä muutamien muiden esiintymisien perusteella aika rennolta ja älykkäältä jampalta.

Kuppilat kuntoon, Sukula on minusta muuten ollut yllättävän hyvä.
Nyt kun puheeksi tuli, niin täytyy kaivaa toinen jakso esiin ja katsoa iltapuhteeksi. En hirveästi odottanut tältä, mutta taannoinen HHU-esiintyminen ja ensimmäinen jakso Kuppiloita muuttivat aika paljon mielikuvaani Sukulasta. En oikeastaan ole häntä mediassa liiemmin seurannut, joten en edes tiedä, mistä omat fiilikseni häntä kohtaan olivat syntyneet.
 

Gleb

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tuo kotimainen Kuppilat kuntoon on ollut parempi kuin odotin mutta ei kyllä Ramseyn ohjelmille pärjää, ongelmana on lähinnä ravintoloiden henkilökunta joka on turhan vaisua, myötäilevät vaan Sukulaa eivätkä pistä hanttiin yhtään, mitään kunnon räiskyviä persoonia ei ole ollut, mutta tuo nyt vaan on tietysti perus suomalaista luonnetta.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Minua ärsyttää suunnattomasti Cheekin tapa muuttaa coveroimansa biisin sanat, jotta voi lisätä niihin omista biiseistään tuttuja elementtejä. Helvetti, ei Katri Helena tai Jonne Aaronkaan mennyt muuttamaan Sillanpään laulujen sanoja omien biisiensä kaltaisiksi.
Ja miksi tuo nimenomainen Jare ei osaa puhua suomea, vaan mongertaa jonkinlaista suomen ja englannin sekasotkua?
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itse olen myös katsonut kaikki jaksot ja tykännyt yllättävän paljon. Mainosten perusteella ajattelin että eipä tarvitse tätä ohjelmaa katsoa, mutta katsoin kuitenkin.

Aika samat fiilikset täälläkin. Ohjelman ennakkomarkkinointi epäonnistui totaalisesti ainakin omalta kohdaltani. Kuvittelin ohjelman johonkin SingAlongin ja Linnan tähtien yhdistelmäksi. Jonne Aaronin tiesin musiikillisesti lahjakkaaksi ja mielenkiintoiseksi persoonaksi jo entuudestaan, mutta muutama muu on päässyt yllättämään.

En olisi koskaan kuvitellut edes missään määrin pitäväni Jari Sillanpäästä tai NylonBeatin Erinistä. Molemmat ovat taitavia ja upeaäänisiä persoonia joiden rahkeet olisivat varmasti riittäneet muunkin tyyppisen musiikin tekemiseen. Tango tai teinipoppi ei ole koskaan ollut kovin lähellä omaa musiikkimakuani, siksi en näitä artisteja ole koskaan muusikkoina noteerannutkaan. Siltsu-fania minusta ei tämän ohjelman jälkeen tule, mutta musiikillinen arvostus nousee.

Neumann on osittain jopa hävyttömän huono. Samoin cheek - tyyppi josta en ollut vuosi sitten kuullutkaan - vaikka ihan välittömältä persoonalta muuten vaikuttaakin. KaijaKoo ja Katri Helena ovat tämän ohjelman osalta melko mitäänsanomattomia. Tavallaan mielenkiintoista oli odottaa, että miten iskelmäosasto selviää räppärin biiseistä ja toisaalta myös ensi viikkoa silmällä pitäen, että miten suomenkielisiltä artisteilta taipuu Negativen englanti.

Kakkoskautta toivon myös. Kotimainen tv-tuotanto on Hyviä ja Huonoja uutisia sekä Robaa lukuunottamatta aika kökköä nykyään ja kyllähän tätä katsoisi. Esimerkiksi Voice of Finlandin tuomaristo lisättynä Hynysellä ja Martti Syrjällä voisi toimia. Jonkun 2k-luvun naispopparin voisi tuohon vielä tasa-arvon nimissä liittää.
 
Suosikkijoukkue
Therese Johaug
Onkos ideoita ketä artisteja Vain Elämää:n mahdolliseen kakkososaan pitäisi houkutella? Paula Vesala, Toni Wirtanen, Pate Mustajärvi, Paula Koivuniemi, Ville Valo, Samuli Putro, Terhi Kokkonen = jokaiselle jotakin?
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Onkos ideoita ketä artisteja Vain Elämää:n mahdolliseen kakkososaan pitäisi houkutella? Paula Vesala, Toni Wirtanen, Pate Mustajärvi, Paula Koivuniemi, Ville Valo, Samuli Putro, Terhi Kokkonen = jokaiselle jotakin?

Korvaisin Paten Martti Syrjällä. Muuten porukka näyttäisi oikein hyvältä.
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Onkos ideoita ketä artisteja Vain Elämää:n mahdolliseen kakkososaan pitäisi houkutella? Paula Vesala, Toni Wirtanen, Pate Mustajärvi, Paula Koivuniemi, Ville Valo, Samuli Putro, Terhi Kokkonen = jokaiselle jotakin?

Omia toiveita voisi olla Martti Syrjä, Pauli Hanhiniemi ja jokerikorttina Jouko Ahola... mutta kukapa näitä kuuntelisi.
 

Greffin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pittsburgh Penguins
Tv-sarja tämäkin, nimittäin Hansin matkassa. Välimäestä saa olla mitä mieltä tahansa, mutta viimeisin jakso, jossa vieraillaan Berliinissä Robert Heleniuksen luona, oli aika hyvä. Ehkä vaikutusta on sillä, että olen jo jonkin aikaa haikaillut kyseiseen kaupunkiin, mutta Helenius vaikuttaa myös varsin lunkilta tyypiltä ja Välimäellä vaikutti synkkaavan ihan hyvin Robertin kanssa. Esim. LA-jakso CoBin Laihon kanssa oli vähän vaivaannuttava paikoin, kun tyypit ovat sen verran eri planeetoilta.

Tästä sarjasta on tullut nähtyä kolme jaksoa. Tuo Selänne-jakso, Esa-Pekka Salosen jakso ja Laihon kanssa kokkailut. Tuli Laihon jaksosta sellainen mielikuva, että ei ole Laiho ihan penaalin terävin kynä. Mutta voihan se olla aivan erilainen jamppa mitä tuossa näytti. Musiikilliset lahjathan ovat kiistattomat. Kaiken kaikkiaan Selänne-jakso oli todella hyvä ja myöskin Salonen oli mielenkiintoinen.

Pitää katsoa tuo Helenius-jakso ehdottomasti. Helenius on ihan kiinostava persoona.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös