TV-sarjaketju

  • 2 221 535
  • 9 826

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Olipas yllättävä käänne uusimman The Walking Deadin jakson lopussa? Ei, en spoilaa. Vähän polki sarja paikoillaan useamman jakson ajan, mutta nyt on viime jaksoissa sentään alkanut tapahtua. Saattaa tulla aika kuuma seasonin finaali.
 

Pleksi(t)

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Palataan vähän menneisyyteen ja Kylmään Rinkiin. Katselin tuossa syksyllä ja talven alussa aina innoissani perjantaisin puolen yön aikoihin aina kyseisen ohjelman kunnes se jäi tauolle. Vai loppuko se muka siihen? Keskenhän sarja vielä oli? Juuri rotusota alkoi kasvamaan.

Nyt taas nelonen sitten näyttää joka arkipäivä näihin aikoihin "alusta alkaen" sarjan.

Saanko kysyä että mitä vittua? Näyttivätkö ne vain tietyn tuotanto välin?

Kolmeen kauteen kuudesta tuo uusinta tosiaan jäi ja nyt lähdettiin alusta. Tuntuu olevan ihan normisettiä maamme kanavilta nykyään. Monen sarjan ensiesityskin on jäänyt kesken ilmeisesti katsojalukujen puuttuessa.

Nelosella ei ole mitään linjaa noissa lähetyksissään, alkaa olla valmista kamaa minun boikottilistalle. Shieldin vai Sopranosin kanssa oli ihan sama, välillä tuli uutta tuotantokautta, sitten pyöritettiin vähän uusintoja väliin oudossa järjestyksessä ja sitten taas varoittamatta uutta eikä meinannut millään pysyä kärryillä missä mennään. Ei pitäisi olla kovin vaikea homma pitää jotain jatkumoa tuossa hommassa, olisi varmasti katsojaluvutkin erilaisia.

Nyt on itsellä katselussa Yleltä Boardwalk Empire ja Game of Thrones. Ensimmäiseltä odotin paljon eikä ole ainakaan toistaiseksi pettänyt, parhaita sarjoja pitkään aikaan. Game of thronesin aihetta hieman pelkäsin että onko liian maahismeininkejä mutta sarja olikin todella koukuttava kun alkuun pääsi. Tietyt tapahtumat eteni ehkä liiankin nopeasti mutta ei ainakaan junnannut tämän kauden lopussa paikallaan. Thronesia katselin boxilta vauhdilla viikko sitten kun ei aiemmin "ehtinyt", toisen jakson jälkeen meni 7 jaksoa kahdessa päivässä. Pitääkin siis jatkossa ostella noita boxeja niin saa katsella omaan tahtiin mielisarjansa.
 

HAL9000

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki tamperelaiset käy paitsi Ilves
Jaahas, tuli sitten yleltä viimeinen Game of Thrones tältä erää. Siinä päättyi sitten toinen niistä kahdesta TV-sarjasta, joita olen enää seurannut, ja "keskenhän" se tarina edelleen pahasti jäi, kuten sarjan puolivälistä eteenpäin alkoi selvästi näyttää käyvän. Tai lukuunottamatta jonkintasoista toimintaa joka jaksossa eipä tämä eka kausi tarinan puolesta paljon muuta ollutkaan kuin expositionia ja hahmojen ja näiden vaikuttimien esittelyä, ihan mukavasti rytmitettynä tosin.

Maailmalla on jo kakkoskausikin. Onko kenelläkään tietoa, aikooko Yle esittää senkin ja millä aikataululla?
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Tuskin Yle sitä aivan samaan aikaa aloittaa. Toivottavasti kuitenkin toinen kausi tulisi Yleltä nopeammin kuin eka, Canalin ja Ylen välillä kun oli liki vuosi aikaa.
 

Zous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan Reaves
Itse olen kyllä Terra Novasta digannut. Nauhoitellut ja katsellut sitten toisena päivänä. Tosiaan on lopetettu, koska on tullut liian kalliiksi. Toinen, mitä olen nyt TV:stä seurannut on tuo Kolme miestä ja tyttö. On kyllä hulvattoman hauska sarja. Miehen Puollikkaat on sitten se kolmas, mitä silloin tällöin katsoo, mutta on nuo jaksot tullut nähtyä, niin ei oikein jaksa katsoa. Uusia odottaisi siinä. Nykään tulee kyllä aikalailla katsottua DVD:ltä sarjat. Voi katsoa silloin kuin kerkeää. Toki voi aina nauhoittaa, mutta kuitenkin DVD:ltä voi katsoa aina kuin haluaa, vaikka joka päivä. Toimii paremmin. Toki joutuu ostamaan aina nuo, koska en itse oikein sarjoja imuttele netistäkään.

edit. Sen verran täytyy vielä lisätä, että kolmoselta tuleva Samaa sukua on todella hyvä sarja.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Tuskin Yle sitä aivan samaan aikaa aloittaa. Toivottavasti kuitenkin toinen kausi tulisi Yleltä nopeammin kuin eka, Canalin ja Ylen välillä kun oli liki vuosi aikaa.

Eiköhän tuo rako ole jatkossakin tuo noin vuosi. Canal+ ostaa tunnetusti laatusarjoihin yksinoikeudet tietyksi aikaa, ja olettaisin, että tuo ensimmäisen kauden noin vuosi pysyy sopimuksissa. YLE näyttää kakkoskauden 2013 puolella hivenen ennen DVD/BR -julkaisuja.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itse olen kyllä Terra Novasta digannut.

Katsoin 2 jaksoa ja kolmannen alussa totesin, että tämä oli tässä. Jotenkin siloteltua huttua ja keskinkertaista näyttelemistä... en saa mitenkään otetta tähän.

Lostista pidin aikanaan kovastikin...etenkin ensimmäinen tuotantokausi oli yksi kovimmista sarjoista koskaan. Miksi Lostin otin puheeksi johtuu siitä, että samaa tekijäkuntaa on Alcatrazissa. Myös näyttelijänä Jorge Garcia. Hyvin Lost tyyppisesti tehty sarja. Silti 2 jaksoa katsoin ja ei kyllä koukuta sitten pätkääkään. Etenkin pääosan esittäjä Sarah Jones käyttäytyy sarjassa sen oloisesti, että Alcatrazista 60-luvulla kadonneiden vankien hiippaileminen katukuvassa 2000-luvulla on ihan jokapäiväistä huttua. Itseäni ärsyttää tämän tyyppiset jutut aivan helvetisti. Sama ongelma on myös Terra Novassa. Lisäksi sarja etenee hätäisesti. Lostissa tökki aikanaan se, että se eteni välillä liian hitaasti, mutta siinä sentään kehiteltiin jotain. Alcatrazissa mennään hirveällä hosellyksellä ja ongelmat ratkotaan sormia napsauttamalla.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Lostissa tökki aikanaan se, että se eteni välillä liian hitaasti, mutta siinä sentään kehiteltiin jotain. Alcatrazissa mennään hirveällä hosellyksellä ja ongelmat ratkotaan sormia napsauttamalla.
Tai, Lostissa oli jaksoja joiden funktio tuli esiin vasta parin viikon päästä, tai pahimmillaan seuraavan tuotantokauden aikana. Mutta se oli myös varmasti iso osa sarjan viehätystä. Avoimia asioita oli jatkuvasti esillä ja jos missasit jakson, saatoit missata jonkun ison paljastuksen jostain aiemmasta mysteeristä. Tai jonkun uuden mysteerin...

Aika samaa mieltä Alcatrazista, mutta kyllä tuota vielä katsoo odottaessa jotain asiat liikkeelle laittavaa paljastusta. Jos ei mitään tapahdu, aika iso pettymys tietysti. Näyttelijäkaarti jää huomattavasti Lostista, erityisesti tämä mystinen pappa-vertailu Terry O'Quinn vs Sam Neill ei ole edes kisa. Eikä nuo muutkaan vielä ole kauheasti vakuuttaneet siinä missä Lost aloitti aikoinaan voimakkaasti erityisesti Jackin, Sawyerin ja Sayidin mainioiden hahmojen myötä.

Ailahteleva tuo JJ Abramsin sarja tuottajana. Lost ja Fringe ovat erinomaisia tuotoksia, niiden lisäksi televisioon on tullut lähinnä meh-osaston mitäänsanomattomuuksia. Person of Interest ilmeisesti sai toisen tuotantokauden, pitää varmaan katsoa onko siinä sitten päästy asian ytimeen loppukaudesta.
 

Sambody

Jäsen
Housen mentyä tauolle jo jonkin aikaa sitten tämän hetken tv-sarja kattaus on Californication, aivan loistava Shameless ja tuo varsin hauska New Girl. Itse olen melkoinen tv-sarja addikti ja tuleekin katseltua aivan tolkuton määrä laatusarjoja mikä milloinkin sattuu olemaan menossa tai joku sattunut suosittelemaan. Viimeisen about vuoden aikana tullut väijyttyä ainakin seuraavia sarjoja joita voin kyllä varauksetta suositella kenelle vain, jos ei ole vielä tutustunut:

Dexter
True Blood
Boardwalk Empire
Shameless
Californication
New Girl
Hell on Wheels
Oz
Entourage
Game of Thrones
House
Generation Kill
Weeds

Intissä oli vähän liikaa lorviaikaa päävartioissa käsillä, jota sitten poikain kanssa kulutettiin muun muassa tv-sarjojen parissa. Siitä se ajatus sitten lähti.
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Olen myös sarja-addikti ja nyt katselun alla mm nämä. Muitakin on mutta nämä katson sitä mukaa kun tulevat (muut vanhemmat kausi kerralllaan)
Supernatural
Walking dead (joka viimeisessä jaksossa alkoi osoittaa taas merkkejä loistavasta sarjasta)
Awake (uusi melkoisen kiinnostava sarja.)
The River (uusi, mutta vaikea sanoa onko hyvä vai huono.)
The mentalist'
Criminal minds
The secret circle (teinihömppää mutta katson silti)
Revenge (varsin mielenkiintoinen, tosin jos Monte Criston kreivi on luettu niin aika samalla idealla mennään.)
Nikita
Grimm
Alcatraz
The Amazing race
Californication
Cougar town
Modern family
Southland
New Girl
Shameless (US)

Varmaan moni jäänyt mainitsematta... ja sitten alkavia sarjoja joita odotan.
Game of thrones 2. kausi
Warehouse 13
Eureka
True blood
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Jos tuohon Spartacukseen nyt alkaisi tutustua, kannattaako aloittaa ykköskaudesta vai tuosta prequel-minisarjasta?
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jos tuohon Spartacukseen nyt alkaisi tutustua, kannattaako aloittaa ykköskaudesta vai tuosta prequel-minisarjasta?
Minun mielestäni ykköskaudesta. Prequel spoilaa alussa ja lopussa aika olennaisia juttuja ensimmäisestä kaudesta. Muutenkin mielestäni tietyt taustajutut aukenee ihan mukavasti kun on jo tietoa tulevasta ja voi bongailla siinä vihjattuihin juttuihin kun palataan ajassa taaksepäin.

Eli sanoisin, että Blood and Sand ensin ja Gods of the Arena sitten.

Joku muu tietysti voi sanoa ihan muuta, mutta ne spoilaukset (jotka tulee aika lävähtäen eteen) voi viedä terää Blood and Sandista.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Pari kiperää kysymystä.

Muistaako kukaan mihin jaksoon Kylmä Rinki jäi Suomessa, kun viimeksi tauolle jäi? Nyt ilmeisesti jatkuu taas nelosella myöhäisillassa/yössä?

Kannattaako Terra Novan ensimmäinen kausi katsoa loppuun asti, koska siihen sarja jäi. Eli jäikö sarja vittumaiseen "cliffhangeriin"?
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kannattaako Terra Novan ensimmäinen kausi katsoa loppuun asti, koska siihen sarja jäi. Eli jäikö sarja vittumaiseen "cliffhangeriin"?


Ainahan nämä kesken lopetetut jäävät jonkinlaiseen cliffhangeriin. Jotain lopetuksen tasosta kertoo se, etten muista yhtään mihin se loppui. Ei kuitenkaan mihinkään sellaiseen mitä jäisi kaipaamaan.


Ja mitä Spartacukseen tulee, niin komppaan veli Tediä. Prequel spoilaa ja et ymmärrä kaikkia siinä esiintyviä juttuja jos et ole ensin nähnyt ykköskautta (blood and sand)

Jupiter's cock!
 

Pleksi(t)

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Pari kiperää kysymystä.

Muistaako kukaan mihin jaksoon Kylmä Rinki jäi Suomessa, kun viimeksi tauolle jäi? Nyt ilmeisesti jatkuu taas nelosella myöhäisillassa/yössä?

Kolmannen tuotantokauden loppuun. Eli S3E8 "Aika käy vähiin/Out o' time" oli viimeinen. Oliko tietoa milloin jatkuisi, nythän tulee uusintojen uusintoja...?
 

ace

Jäsen
On kyllä huikea sarja tuo Spartacus! Henkilöhahmot ovat mielenkiintoisia, vaikka itse Spartacuksen rooli onkin sattuneesta syystä ennalta-arvattava. Normaaliin jenkkityyliin hänen hyvyyttään ei kuitenkaan alleviivata liikaa, vaan useasti nähdään myös raaempi puoli hänestä.

Batiatus on tyypillinen omaa etua havitteleva, muiden perseitä nuoleva nilkki, jonka rooli on syventynyt mielestäni ekan kauden aikana paljon. John Hannah vetää kyllä roolin loistavasti. Hahmosta tulee mieleen oma, entinen pomoni. =D

Tissien paljous ei tietysti koskaan ole huono asia tv-ohjelmissa ja Spartacuksessa niitä nähdään yllin kyllin. Välillä vilahtaa hieman enemmänkin. Minulle oli yllätys, minkälainen MILF soturiprinsessa Xenasta, eli Lucy Lawlessista on tullut. Orja/palvelija Mira on kuitenkin oma suosikkini. Näyttelijä Katrine Law oli ennestään tuntematon, mutta varmasti tulee katseltua enemmänkin leffoja/sarjoja, missä hän näyttelee.

Yksi jakso vielä 1. tuotantokautta katsomatta, tämän viikon aikana olen tähän asti edennyt. Tällä tahdilla jo ilmestynyt toinen kausi olisi katsottu jo viikon päästä. Tietääkö joku, milloin sarja jatkuu jenkeissä?
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
On kyllä huikea sarja tuo Spartacus! Henkilöhahmot ovat mielenkiintoisia, vaikka itse Spartacuksen rooli onkin sattuneesta syystä ennalta-arvattava.

Harmittavaista, että kaveri kuoli syöpään. Saas nähdä miten sarjaa jatketaan ja tuleeko stunttia. En tuohon sen enempää ole perehtynyt mutta eka kausi oli huikea.
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Harmittavaista, että kaveri kuoli syöpään. Saas nähdä miten sarjaa jatketaan ja tuleeko stunttia. En tuohon sen enempää ole perehtynyt mutta eka kausi oli huikea.

Jatkoahan on jo tullut. Ensin filmattiin kuusijaksoinen prequel-kausi, ja sen jälkeen aivan äskettäin Amerikan puolella loppunut kakkoskausi. Uusi Spartacus on siis löytynyt. Tämä ei aivan vedä vertoja Whitfieldille, mutta täyttää paikan kelvollisesti... huonomminkin olisi voinut käydä.
 
Suosikkijoukkue
Leijonat, Oulun Kärpät
Yksi jakso vielä 1. tuotantokautta katsomatta, tämän viikon aikana olen tähän asti edennyt. Tällä tahdilla jo ilmestynyt toinen kausi olisi katsottu jo viikon päästä. Tietääkö joku, milloin sarja jatkuu jenkeissä?

Viime perjantaina nähtiin viimeinen jakso Spartacuksen toisesta tuotantokaudesta. Aivan huikeaa tykitystä alusta loppuun! Ikävintä tässä on se, että sarja jatkuu kolmannen tuotantokauden merkeissä jenkeissä vasta vuonna 2013.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Kun lapsettaa, ei nukuta ja on aikaa, niin laitetaan tähän parhaat TV-sarjat, ts. sarjat, mistä olen eniten nauttinut (useimmiten muuten devaribokseina, mikä on varsinkin juonta jatkavissa draamasarjoissa ainoa oikea tapa):


- Fawlty Towers

John Cleese oli syntynyt näyttelemään "Pitkän Jussin" roolia, mikä oli täydellinen sekoitus verbaliikkaa ja fyysisyyttä. Se psykiatrijakso on ehkä hauskin TV-jakso missään sarjassa. Koko sarja on rytmitykseltään millintarkan esimerkillistä komediaa. Vitsit paranevat kun ei koko ajan vyorytetä päälle mukahauskuuttelua - tärkeä pointti, mitä amerikkalaisista sitcomeista ei ymmärrä kuin Frasier.


- Miami Vice

Toimi aikanaan skidinä ja toimi vielä paremmin retrona DVD-boksina. Kasarimusaa, kasarimuotia, Ferrareita, pistoolipornoa, machoilua ja Sonny Crockett! Miami Vice on 80-luku. Varsinkin kaksi ensimmäistä kautta ovat täyttä tykitystä. Kolmonenkin on vielä todella hyvä, mutta nelonen ja femma ovat liikaa pelkästään Don Johsonin karisman varassa ja käsikset sutaistu vasemmalla kädellä. Sarja on mulle ja monelle mulle jonkinlainen guilty pleasure.


- Black Adder

Ensimmäinen tuotantokausi oli huti, seuraavassa kolmessa kirjoittajat saivat jujusta kiinni ja tuloksena komediasarja, mikä ei koskaan "jumped the shark" eli homma osattiin lopettaa ajoissa ja vieläpä niin, että sarja vain parani kausi kaudelta aina ikimuistoisen tyylikästä lopetuskohtausta myöten. Joidenkin vitsien osuminen vaatii suurpiirteistä (britti)historian tuntemusta/kiinnostusta, mutta tämä kielellisesti pisteliään nokkela sitcom on se Rowan Atkinsonin & kumppaneiden todellinen mestariteos - ei suinkaan imbesillien Mr. Bean (mikä kyllä sekin on lajissaan ihan ok). Black Adder kestää myös todella hyvin uusintakatselua. Aina ne samat vitsit naurattaa kirurgin tarkan rytmityksen ansiosta, vaikka sitä muistaa täsmälleen mitä seuraavaksi tulee.


- Frasier

Yksi harvoja sarjoja mitä seurasin "livenä" aina kuin mahdollista. Dialogi helvetin nokkelaa ja hahmoissa sopiva sekoitus uskottavaa realismia sekä koomisuutta. Veljesten snobbailukisat tai Frasierin epäonnistuneet naisseikkailut jaksavat aina vain hymyilyttää. Amerikkalaiseksi sitcomiksi ihmeen älykästä ja tyylillä tehtyä hyvänolon viihdettä. Ihan viimeisillä kausilla homma alkoi väsyä, mutta erinomaiset näyttelijät jaksoivat kantaa loppuun asti.


- South Park

Kaikkea - siis aivan kaikkea - pilkkaava anarkistinen satiiripläjäys, mistä on vaikea löytää mitään poliittisesti korrektia. Jos löytääkin, niin huomaa senkin olevan itse asiassa vittuilua. Kaiken lisäksi sarja antaa melko realistisen kuvan kakaroista vastapainona siirappiselle fiktiokliseelle lapsista. Juuri tuollaisiahan ne perkeleet oikeastikin ovat. Itsekin olin. Jos mieli on matalana, niin pari jaksoa South Parkia auttaa lähes aina.


- Studio Julmahuvi

Pidin tästä älyttömästi sarjan ilmestyessä, mutta ei ole minusta kestänyt aikaa yhtä hyvin kuin moni muu sarja. Silti omaperäisintä ja hauskinta suomalaiskomediaa, mitä Pulkkinen, Ketonen & Myllyrinne ja Lapinlahden Linnut pystyvät vain ajoittain tasollaan koskettamaan.


- Sopranos

Aiheesta puhkikehuttu sarja, missä jokainen jakso oli periaatteessa tehty kuin täysverinen leffa. Kaikesta huomaa, että tekijät ovat Scorsesen Mafiaveljien faneja. Aivan huikeat tuotanto-arvot. Sopranoksen suurin ansio oli kuitenkin siinä, että vaikka sarjan käytännössä kaikki hahmot olivat vastenmielisiä ja epäsympaattisia, niin poikkeuksellisen älykäs ja TV-sääntöjä rikkova käsis piti homman loppuun asti koukuttavan mielenkiintoisena. Kääntöpuolena realistisen epämiellyttävissä hahmoissa oli se, ettei kenenkään kohtalo koskettanut juuri lainkaan, joten tälläisille draamasarjoille tyypillinen emotionaalinen lataus jäi pieneksi henkilöhahmojen osalta. Heitä vain tarkkaili mielenkiinnosta ikään kuin kärpäsenä katossa. Monella tapaa hyvin älykäs sarja, vaikka raflaavan elokuvamainen rakenne mahdollistaa Sopranoksesta nauttimisen myös kevyenä rikosviihteenä.


- Operation Good Guys

Ennen Ricky Gervaisin samankaltaista "Officea" tehty valedokkari englantilaisen poliisiosaston arjesta on jäänyt melko tuntemattomaksi helmeksi. Tämä pyöri aikanaan Suomessakin ihmeelliseen aikaan joskus myöhäisiltapäivänä, jolloin muutaman jakson onnistui näkemään. Myöhemmin tuli tilattua DVD-boksi, mutta siinä osa jaksoista on naururaidoilla, mikä ei kyllä sovi ollenkaan mockumentary -genreen. Sarja on periaatteessa vähän kuin legendaarinen "Spinal Tap", mutta kohteena ovat poliisit (ja laajemmin moderni establishment) hevitähtien sijaan. Aivan posketonta menoa.


- Ali G

Sacha Baron Cohenin kaikki hahmot Ali G, Borat ja Bruno toimivat ehdottomasti paremmin pieninä sketseinä kuin elokuvina, joista en pitänyt lainkaan. Varsinkin Ali G:n "keskustelupaneelit" ovat niin hyvää settiä, että välillä epäilee myös vastapuolen olleen vain taitavia näyttelijöitä, mutta kyllä ne tosissaan olivat. "999999999999999999999999999999999999..." Baronin pokkaa ja näyttelijänlahjoja ei voi kuin ihailla. Plussaa reippaasta poliittisesta epäkorrektiudesta.


- Deadwood

Kunnon asenteella tehty länkkärisarja, missä tosin välillä häiritsi ylikirjoitettu teatterikieli - sekä tietenkin se, että tarina jäi kesken. Ian McShanen näyttelemä Al Swearengen on minusta TV-historian parhaiten kirjoitettu ja näytelty hahmo. Kusipäisen, mutta pragmaattisen kieroilijan karisma oli sitä luokkaa, että kun muutamassa jaksossa superäijä Al oli poissa kuvioista, niin huomasi sarjan tason heti laskevan selvästi. Vaikka muutkin hahmot olivat hyvin kirjoitettuja, niistä ei ollut millään tavalla kannattamaan sarjaa, vaan kaikki olivat lopulta vain tukihenkilöitä pääpiru Swearengenille. Deadwood on roisine kielenkäyttöneen (lukuisten elokuvien ohella) niitä teoksia, mitkä tynnyrissä kasvaneet suomentajat onnistuvat lähes pilaamaan munattomuudellaan. Eli subit pois, jos haluaa välttyä vitutukselta.



- Shield

Paras poliisisarja koskaan ja vaikka tätä tehtiin 7-kautta, niin se osattiin lopettaa niin tyylillä, että katsoessa tuntui kaiken olleen suunniteltua ensimmäisen kauden pilotista lähtien (vaikkei näin varmasti ollut). Rosoinen ja paikotellen hyvin realistinen sarja, mikä onnistui taiteilemaan hankalilla teemoilla poliittisen korrektiuden rajamailla, hypäten välillä puolelta toiselle. Meno on juonen kannalta niin hektistä, etten ymmärrä miten joku on voinut pysyä kärryillä seuraamalla tätä vain viikon välein ja sitten vielä kausien väleissä monien kuukausien breikit. Shield, jos mikä pitää katsoa lyhyessä ajassa kokonaan, jos haluaa kaiken irti. Yleensä yhdessä jaksossa on vielä 2-3 juonta päällekkäin ja kaikki ratkaisut vaikuttvat kaikkeen. Vaikka Shield ei ole yhtä paljon Vick Mackeyn karisman varassa kuin Deadwood oli Al Swarengenin, niin silti joissakin jaksoissa huomasi, että kärsimättömänä vain odotti koska kamera palaa seuraamaan Vickin erikoisryhmän suhmurointia. Vielä pitää toistaa, että loppujakso oli kyllä tykein päätös millekään TV-sarjalle. Päinvastoin kuin Sopranos, tämä pystyi koskettamaan tunteellisesti syvältä.

lisäys:

- Hornblower

Ei TV-sarja siinä mielessä, että osat ovat periaatteessa TV-elokuvia, mutta maritime historian ystäville pakkokatsottavaa. Ioan Gruffudd on aluksi hieman ärsyttävä poju nimiroolissa, mutta kun siitä pääsee yli, niin voi nauttia hyvin lavastetusta, kirjoitetusta ja näytellystä merisotaseikkailuista ajalta, jolloin miehet olivat rautaa ja laivat puuta. Kaappaa paremmin tuon genren hengen kuin esim. sinänsä hyvä Master & Commander -leffa.


Sarjoja joiden suosiota en kertakaikkiaan ymmärrä:

-Seinfield

Huonosti näyteltyjä ja täysin epäuskottavia hahmoja mukahauskuuttelemassa tyhjänpäiväisyyksiä. (Jopa elokuvajumala Stanley Kubrickin väitettin pitävän Seinfieldistä! Siis mitä vittua?!)

-Suurin osa amerikkalaisista sitcomeista suunilleen samoin perusteluin kuin yllä. (Frendit on kyllä joskus ihan semihauska, eli tavallaan ymmärrän miksi siitä pidetään, mutta en ole ihan kohderyhmää.)

Dissauslistaa en jaksa pitempään jatkaa, vaikka aihetta olisi ollut. Over and out.
 
Viimeksi muokattu:

Jakedeus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
- Deadwood

Kunnon asenteella tehty länkkärisarja, missä tosin välillä häiritsi ylikirjoitettu teatterikieli - sekä tietenkin se, että tarina jäi kesken. Ian McShanen näyttelemä Al Swearengen on minusta TV-historian parhaiten kirjoitettu ja näytelty hahmo. Kusipäisen, mutta pragmaattisen kieroilijan karisma oli sitä luokkaa, että kun muutamassa jaksossa superäijä Al oli poissa kuvioista, niin huomasi sarjan tason heti laskevan selvästi. Vaikka muutkin hahmot olivat hyvin kirjoitettuja, niistä ei ollut millään tavalla kannattamaan sarjaa, vaan kaikki olivat lopulta vain tukihenkilöitä pääpiru Swearengenille. Deadwood on roisine kielenkäyttöneen (lukuisten elokuvien ohella) niitä teoksia, mitkä tynnyrissä kasvaneet suomentajat onnistuvat lähes pilaamaan munattomuudellaan. Eli subit pois, jos haluaa välttyä vitutukselta.

Ekaksi täytyy sanoa, että hieno lista ja suurimmasta osasta olen täsmälleen samaan mieltä. Varsinkin Sopranosista olen täsmälleen samaa mieltä. Deadwoodin täytyy kyllä puuttua sen verran, että ymmärsin, että olet sarjan aloittanut katsomaan suomenkielisillä teksteillä? Englannintaitosi on varmasti parempi kuin minulla, mutta silti tuskin absoluuttisen täydellinen. Kyseisessä sarjassahan käytetty kieli on erittäin vaikeaa ja voisin näistä syistä veikata, että 'teatterikielestä' johtuvat ongelmat johtuisivat enemmän sinusta kuin sarjasta. Luonnollisestihan käsikirjoitusta tehdessä on ajateltu vain ja ainoastaan englantia äidinkielenään puhuvia.

Ja itse kun joudun ymmärtämisissä osaksi tukeutumaan erityisesti tässä sarjassa teksteihin, olen vain tyytyväinen, että jokaista cocksuckeria ei ole käännetty, koska kyllähän tuon sanan merkityksen tyhmäkin oppii sarjan kuluessa ymmärtämään ja teksteihin jää tilaa laittaa termejä joiden merkitys todella on hämärän peitossa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös