TV-sarjaketju

  • 2 326 401
  • 10 226

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
TV:ssä mainostettu sarja Viikingit vaikuttaa mielenkiintoiselta, olisiko kellään jakaa katselukokemuksia?

Hyvä se on varmasti ihan toimintapläjäyksenäkin, mutta jos nuo ajat tai historia yleensä kiinnostaa, on ajankuvaus ja historialliset puitteet myös hyvin toteutettuja.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
TV:ssä mainostettu sarja Viikingit vaikuttaa mielenkiintoiselta, olisiko kellään jakaa katselukokemuksia?

Muutaman jakson olen ehtinyt katsomaan ja niiden perusteella väittäisin kyseessä olevan ihan laatusarjan. Raakaa actionia riittää ja kuten sampio yllä toteaa, puitteet ja ajankuvaus muutenkin on realistisesti ja laadukkaasti tehty. Vaikka paskaakos minä tiedän millaista silloin aikoinaan on ollut, mutta sen mitä olen aiheeseen tutustunut, niin aika samoissa mennään. Viikinkitouhu ei ennen ole Amon Amarthia lukuun ottamatta kiinnostanut, mutta tätä sarjaa tulee kyllä katsottua jatkossakin.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Niin, ja onhan Viikinkien joukossa myös suomalaissolttu Kauko eli Jouko Ahola.

Edit: lisäksi viikinkimuori Katheryn Winnick on ihan täpäkkä hahmo, vaikkei aivan tässä kuosissa esiinnykään sarjassa.
 
Viimeksi muokattu:

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Vikings on kyllä hyvä. Kesti itselläni muutama jakso, että alkoi paremmin nappaamaan. Sopivan rouhea ajankuvaus, kuten nykysarjalta voi odottaa. Tissejä ei nyt HBO:n sarjojen tapaan vilahtele, mutta eipä sen niin väliä.

Käsittääkseni ainakin osa sarjan hahmoista perustuu todellisiin henkilöihin, joten kaiketi tuo jossain määrin myötäilee historiaa. Jouko Aholan Kauko -hahmossa mietityttää, että olikohan suomalaisia oikeasti viikinkien joukuissa ryöstelemässä? Joka tapauksessa ihan hyvän roolin Ahola mielestäni vetää sarjassa.

Tänä vuonna alkaa toinen kausi. Mielenkiinnolla odotan, koska jäi mielenkiintosiesti juonilangat auki ja melko synkkiä sävyjäkin tarina sai edetessään.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Tuskin tuo suomenheimolaisen eksyminen viikinkijoukkoihin täysin epärealistista on, kun yhteyksiä tänne kuitenkin on ollut. Sitä en sitten tiedä, kuinka mahdollista ulkopuolelta oli päästä noin täysivaltaiseksi jäseneksi, mutta ehkä jonkun päällikön lapsipuolena tai kaupparetkellä pakkoadoptoituna saattoi jopa lunastaa paikkansa yhteisössä. Hauska yksityiskohta kuitenkin, enkä niin nörtti ole, että tuo mahdollisena historiallisena epätarkkuutena minua liiaksi häiritsee. Pikemminkin kohtelias ele napata Suomi mukaan tarinaan tuottajalta/ohjaajalta, kun muistan lukeneeni, että alunperin Aholan hahmo oli skandinaavi. Kaukon synnyinpaikka ei tainnut varsinaisesti mistään ilmetä, mutta siis härmäläissolttu Kauko joka tapauksessa on.

Ragnaria pidetään Iso-Britannian valtaajana, mutta tämä käsittääkseni perustuu taruihin ja hahmon historiallisuus on kiistanalainen. Rollo taas tuossa roolissaan on fiktiivinen, mutta historiassa hällä on kiistaton paikkansa. Ilman häntä edes Tom Hanks ei olisi noussut maihin Normandiassa.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Noista "Suomen kuninkaista" taidettiin vääntää peistä tänä... khömmm korjaan viime vuonna jossain toisessa ketjussa. Suhtaudun aika voimakkaan skeptisesti koko aiheeseen, ainakin kirjoitettuna tunnutaan antavan aika mahtipontisen romantisoitu kuva. Totta kai on mahdollista, että joku merkittävämpi heimopäällikkö (tai useampia) on ollut, mutta aika hatarasti taitaa olla näyttöä siitä, että täällä mitään merkittävää yhtenäistä kuningaskuntaa olisi koskaan ollut. Ainakin oman määritelmäni mukaan kuningas ja kuningaskunta viittaa jonkinlaiseen paikalliseen (sota)mahtiin, joka kattaa suuren alueen ja myös muita heimoja on alistettu vallan alle.

Pitäisin siis aika lailla suurenteluina moisia juttuja, mutta en nyt tietystikään ole mikään historioitsija/arkeologi.
 
Viimeksi muokattu:

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Nämä ovat kaikkien aikojen parhaat tv-sarjat | Viihde | Iltalehti.fi

Se on hienoa että niin jenkkien käsikirjoittajienliitto kuin tv-guiden"asiantuntijatkin" ovat samoilla linjoilla kuin oma asiantuntemukseni, elikkä näiden edellä mainittujen listoilla Sopranos on kaikkien aikojen paras tv-sarja ja vähintään yhtä hyvänä kakkosena Seinfeld.
Molemmat omassakin listassani miehittävät jaettua kärkisijaa. Tuo käsikirjoittajienliiton lista julkaistiin alkukesästä, reilu kuukausi ennen Gandolfinin poismenoa. Itse olisin nostanut Breaking Badin myös kärkiviisikkoon mutta eivät näköjään nuokaan asiantuntijat ole ihan täydellisiä.

Lisätään vielä linkki tuosta alkukesän julkaisusta: list of best-written series ever
Linkki vie imdb:n sivuille.
 

LannyMc

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Heitän tännekin tuon Netflixistä löytyvän varsin tuoreen minisarjan Unsere Mutter, Unsere Vater. Hieno saksalaisdraama toiseen maailmansotaan sijoittuen, joka on herättänyt paljon keskustelua Saksassa ja Puolassa. Tykkäsin kovasti, kun juuri tuossa tykittelin sen läpi. Ei pelkää sotaa ole tiedossa, vaikka muutama komea taistelukohtauskin on mukana. Pääosin fiksu juoni ja tarina kokonaisuudessaan on puhutteleva, vaikkei noissa sodan lopun tapahtumissa sinänsä ole mitään uutta.

Tämän luettuani otin sarjan Netflixistä katsontaan, ja niinhän siinä kävi että kuusi jaksoa meni putkeen saman tien. Kerta kaikkiaan loistava sarja. Järjettömän hyvin tehty alusta loppuun, eikä häpeä tuotannollisesti pätkääkään hiukan enemmän mainetta niittäneille HBO:n sotasarjoille. Kiitokset tästä vinkistä!
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jos Suomi tunnettiin jo vaikka pelkästään maantieteellisesti, niin on mahdollisuus että viikinkejä on täällä vieraillut ja jotkut ovat liittyneet/liitetty viikinkiterroristeihin.
Varmasti tunnettiin ainakin ruotsalaisten varjaagien taholta. Tiettävästi Suomesta haettiin ainakin puuta ja tervaa laivoja varten ja muutenkin Itämereltä purjehdittiin jokia pitkin nykyisen Venäjän alueelle. Voihan se tosiaan olla mahdollista, että suomalaisia uskalikkoja on värvätty mukaan retkille. Historiantietämykseni näiltä osin on silkka musta aukko.

Joissain väitteissä on, että myyttinen Rurik, joka perusti Novgorodin ja sitä kautta tavallaan Venäjän perustajaisä olisi ollut suomalainen, mutta koska koko hahmo on myyttinen ja sepitteitä on moneen suuntaan, niin ei oikein voi tehdä mitään päätelmiä.

Ei se, että Jouko Aholan Kauko-hahmo on suomalainen viikinki minua siis mitenkään haitannut! Hauska yksityiskohta ja Ahola hoitaa tonttinsa mainiosti. =)

Melko mukavasti on mies kansainvälisiä tuotantoja päässyt maistamaan, Vikingsin lisäksi oli pienessä roolissa Ridley Scottin Kingdom of Heavenissa. Toivottavasti saa lisää työtarjouksia.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Hieman eriävää mielipidettä Unsere Mutter, Unsere Vaterista täältä suunnasta. Odotukset sarjaa kohtaan olivat kovat, sillä Saksan maalta oli pääasiassa nähty aiemmin loistavia tulkintoja sota-ajoista, kuten Perikato, Das Boot ja Stalingrad. Ensimmäinen jakso oli lupauksia herättävä, mutta kolmannen jälkeen tuli jätettyä suosiolla kesken.

Miksi näin? Ensimmäisenä alkoi häiritsemään ylidramaattisuus hahmojen kohdalla. Ei niinkään näyttelemisessä, mutta käsikirjoituksessa, joka vilisi kliseitä ja saippuaoopperamaisia kohtaloita. Pohja tarinan uskottavuudelta alkoi murenemaan alusta asti, mutta vielä siihen kolmanteen jaksoon asti pystyi tämän asian sivuuttamaan.

Toiseksi, sotilaiden käyttäytyminen oli taistelukohtauksissa todella tökeröä. Ei mikään ihme, että Saksa hävisi sodan, mikäli siellä juostiin kahden miehen voimin kaulaan ammutun toverin luokse suoraan tulilinjalle. Tai parin metrin korkuisessa pellossa rämpiessä huudettiin vihollisten kohtaamisen jälkeen käskyt, jotta venäläiset varmasti tietäisivät, missä sakemannit menevät. Tämän jälkeen luonnollisesti juostiin pää kolmantena jalkana pellon viereiselle aukealle odottelemaan, johon pellossa piilottelevalla vihollisella on suora näköetäisyys jne. Pieniä asioita ehkä, mutta hyvin tehdyissä sotafilmatisoinneissa näitä ei näy ainakaan siinä määrin, että kaltaiseni viestisäkin silmään pistäisi.

Tämän lisäksi oli vielä yksi kohtaus, joka oli kuin suoraan kopioitu Pacificista/Band Of Brothersista. Tämä mielestäni koitui sarjan kompastuskiveksi muutoinkin. Se koittaa olla saksalaisten oma versio em. sarjoista, mutta kaatuu uskottavuuden puutteeseen ja ylidramatisointiin. Saattaa hyvin olla, että tuo tulee vielä katsottua loppuun, eikä kyse nyt mistään täysifiaskosta ole, vaikka tekstistäni saattaa sellaisen kuvan saadakin. Pettymyksen puolelle kuitenkin menee, eikä voi kyllä puhua samassa lauseessakaan Band Of Brothersin tai Pacificin kanssa.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
En lähtisi vertaamaan saksalaissarjaa BoBiin tai Pacificiin, koska niissä keskiössä ovat sivujuonteista huolimatta sotilaat ja sotatapahtumat. Äitimme ja Isämme taas keskittyy viiteen hahmoon, joista vain kaksi ovat sotilaita.

Olen samaa mieltä siitä, että muutama taistelukohtaus oli hivenen epäloogisia, jäin itsekin ihmettelemään sitä pellolta pakenemista ja väijypaikan järkevyyttä. Pari muutakin kohtaa oli, mutta jätän nyt enemmät spoilailut väliin. Toisaalta taas sotilaiden kokemukset varsinaisen toiminnan tauolla olivat hyvin esillä, ja Kurskin lyhyt Katjusha-kohtaus oli vaikuttava. Voi miettiä, millainen fiilis germaaneilla on ollut noissa tilanteissa oikeasti.

Hahmot olivat pääosin hyviä, en sanoisi niitä liian ylidramatisoiduiksi. Ehkä vähän yksiulotteisia, mutta kuuteen tuntiin ei saa kymmenen tunnin maalailuja. Veljesten kemiat olivat mielenkiintoisin juttu. Mun mielestäni tarina pysyi kasassa vaikka paikoin juoni oli arvattava. Itse pidän tärkeimpänä juttuna sitä, että Saksassa ollaan tällainen tehty ylipäätään, enkä joistain puutteistaan huolimatta sarjaa pidä epäonnistuneena. Ei sitä kuitenkaan pelkkänä sotasarjana kannata alkaa katsomaan, vaan sota-aikaan sijoittuvana draamana.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Ei sitä kuitenkaan pelkkänä sotasarjana kannata alkaa katsomaan, vaan sota-aikaan sijoittuvana draamana.

Tässähän se on aika hyvin kiteytettynä. Itse olen vaan sellaista tyyppiä, että näissä historiallisiin tapahtumiin liittyvissä elokuvissa/sarjoissa häiritsee fiktiivisuus liiaksi. Tästä syystä en esimerkiksi Kunniattomia Paskiaisia ole koskaan pystynyt katsomaan loppuun asti, vaikka Tarantinon leffoista pidänkin.
 

Cloaca Maxima

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Philadelphia Flyers
Tuli bongattua Netflixistä lakitoimistoon sijoittuva draamasarja Suits. Onpa tuosta tässäkin ketjussa joskus aikaisemmin mainittu, mutta ilmeisesti kuitenkin vähän tuntemattomampi sarja suurelle yleisölle.

Itse kyllä tykkään tästä. Ei mitään tajunnan räjäyttävää tykitystä, mutta roolihahmot ja niiden esittäjät toimivat hyvin yhteen. Varsinkin Rick Hoffmanin esittämä Louis Litt on ns. kovaa kamaa ja huikea hahmo.

Se mitä tästä toivoisi, olisi ehkä enemmän "oikeaa menoa" oikeussaleissa ja sen tapahtumia, mutta kyllä tämä näinkin menee.
 
Viimeksi muokattu:

Koikkaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves & Boston Bruins
Tuon Netflixin ansiosta nykyään pääsee katsomaan sarjoja, joita ei ehkä muuten katsoisi.

Joulun alla katsoin läpi Blue Mountain State -sarjan ja pitää sanoa, että harmittaa kun sarja lopetettiin 3. kauden jälkeen. Oli uskomattoman hyvä komedia collage elämästä.

Tänään aloitin katsomaan The Walking Deadiä. Silloin, kun sarja rantautui Suomeen FOX -kanavalle, niin sanoin ei voisi vähempää kiinnostaan. Kaverit on nyt jo pitkään yrittänyt saada mut katsomaan sitä, mutta en ole heidän painostuksesta katsomaan. Eilen pienellä sattumalla päätin ladata The Walking Dead -pelin ensimmäisen jakson, kun ilmaiseksi sai. Pelin myötä kiinnostuin The Walking Deadistä ja tänään päätin katsoa TV-sarjaa. Ihan hyvältä se vaikuttaa parin jakson perusteella. Suosikkihahmoksi on noussut Glenn, joka oli myös kyseisessä The Walking Dead -pelissä.

Jossain vaiheessa pitää katsoa Breaking Bad -sarja.

Tässä on sarjat, jotka aion katsoa tänä vuonna: The Walking Dead, Breaking Bad, Orange is the New Black, Blue Mountain State, Chuck, Arrow ja How I Met Your Mother.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Ville Haapsalon Venäjän rundin uusin kausi "Jäämeri 30 päivässä" löytyy Areenasta kokonaisuudessaan. Mielenkiintoisia paikkoja on mukaan taas eksynyt, vaikka alussa vähän epäilin, että mitä uutta mukaan enää saataisiin. Katsoin juuri neljännen jakson, ja hiekkaan hukkuva kylä oli erikoinen ja samalla surullinen paikka. Aika ekstremeä meininkiä muutenkin tuo elämä Pohjois-Venäjällä tuntuu olevan, mikä sinänsä ei yllätä.
 

Nick Neim

Jäsen
Tässä on sarjat, jotka aion katsoa tänä vuonna: The Walking Dead, Breaking Bad, Orange is the New Black, Blue Mountain State, Chuck, Arrow ja How I Met Your Mother.

Joka sarjaa olen oikeastaan seurannut enemmän tai vähemmän, joten voisin heittää jokaisesta muutaman kommentin/omia ajatuksiani.

TWD pitää edelleen koukussa, suosittelen lämpimästi. Ajoittaisia notkahduksia, mutta vielä tulee sarjan parissa viihdyttyä hyvin.

Breaking Bad, mielestäni hieman ylihypetetty. Viimeisen kauden puolivälissä mennään, enkä meinaa saada aikaiseksi katsottua loppuun. Ihan ok sarja, joskaan ei sen kaiken hehkutuksen arvoinen, mitä täältäkin sai lukea. Katsottava.

Orange is the New Black oli myös mielestäni hieman kaksijakoinen. Alku oli lupaava ja hyvä, loppua kohden mulle tuli lievä kyllästyminen kenties. Siitäkin huolimatta ajattelin katsastaa tuon toisen tuotantokauden, kunhan se julkaistaan. Tai ainakin sen verran mitä jaksaa katsoa.

BMS oli muutama vuosi takaperin hyvää viihdettä MTV:ltä, oikeastaan sellainen Chuckin kaltainen sarja - mikäli jakso tuli telkkarista, en vaihtanut kanavaa ja katsoin jakson loppuun, mutta en sen tarkemmin muistellut monelta ja miltä kanavalta kyseinen sarja tulee. Katsottava.

Arrow ei iskenyt, muistaakseni pääsin jaksoon 12 tai 13 ensimmäisellä kaudella. Joillekin toki toimii, mutta täällä ei vaan kolahtanut. Tuntuu liian kliseiseltä - supersankari, kauniita nuoria naisia ja salattu henkilöllisyys. Ei jatkoon.

HIMYM.. Liian pitkitetty, joskin muutama ensimmäinen kausi on aivan loistavaa kamaa. Seuraan jenkkien tahtiin ja loppuun tuon ajattelin katsoa, kunhan tuo tuosta loppuu. Paras terä selvästi jo kulunut 5./6. kauteen lähdettäessä.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Breaking Bad, mielestäni hieman ylihypetetty. Viimeisen kauden puolivälissä mennään, enkä meinaa saada aikaiseksi katsottua loppuun. Ihan ok sarja, joskaan ei sen kaiken hehkutuksen arvoinen, mitä täältäkin sai lukea. Katsottava.

.....

HIMYM.. Liian pitkitetty, joskin muutama ensimmäinen kausi on aivan loistavaa kamaa. Seuraan jenkkien tahtiin ja loppuun tuon ajattelin katsoa, kunhan tuo tuosta loppuu. Paras terä selvästi jo kulunut 5./6. kauteen lähdettäessä.

Breaking Badin osalta sanoisin että finaalikauden ensimmäinen puolisko alkoi olla jo vähän turhaa mutta toinen puolikas nosti tason jälleen korkealle.

HIMYM osalta täsmälleen samaa mieltä. Alun kolme-neljä-viisi kautta todella laatuviihdettä mutta sitten tultu tasaisesti alas.
Malliesimerkki ylipitkäksi venytetystä sarjasta.
 

calvin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maailman myrkyllisin jääkiekkojoukkue

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Arrow ei iskenyt, muistaakseni pääsin jaksoon 12 tai 13 ensimmäisellä kaudella. Joillekin toki toimii, mutta täällä ei vaan kolahtanut. Tuntuu liian kliseiseltä - supersankari, kauniita nuoria naisia ja salattu henkilöllisyys. Ei jatkoon.
Puolustan nyt taas kerran tätä sarjaa, mutta näkisin, että sarjan selkein nousu alkaa ehkä juuri jossain jakson 14 (The Odyssey) kohdalla. Joka olikin ehkä ensimmäisen tuokkarin paras tai ainakin parhaita jaksoja. Sen jälkeen alkaakin isompi kone pyöriä ja toinen kausi on ollut sitten kokonaisvaltaisesti tasokkaampaa ja juonellisesti etenevämpää touhua.

Toki täytyy sanoa, että pidin sarjasta jo ensimmäisen kauden alkupuolillakin, eli voin olla vähän jäävi. Kenties jos sarja ei tipahda niin yhtään, niin ei auta vaikka taso siitä kohenee. Näkisin silti, että varsinkin jos joku tuota katsoo vain muutamia jaksoja alusta ja luovuttaa, niin kannattaisi antaa uusi mahdollisuus.

Kliseitä toki joo, mutta niistä supersankarihomma nyt on tehty. Salattu identiteetti usein vähän kyseenalaisesti naamioituna (esim. Arrow'n tapauksessa itse kyllä pitäisin suojamaskia nenän ja suun edessä joka tekisi vaikeammin tunnistettavaksi). Sekä omaisuutta jonka avulla on resursseja huidella sankarina kattoja pitkin. Samaahan se Batman myös perusteiltaan on.
 

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Crossing Lines sarjaa katsottu pari jaksoa. Joku jo kertoi että sarja olisi vain huono Kopio Criminal Mindsista, mutta minä pidän. Hyvää poliisisarjaa, ilman isompia jenkkihapatuksia. Menee jatkoon.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Orange is the New Black oli myös mielestäni hieman kaksijakoinen. Alku oli lupaava ja hyvä, loppua kohden mulle tuli lievä kyllästyminen kenties. Siitäkin huolimatta ajattelin katsastaa tuon toisen tuotantokauden, kunhan se julkaistaan. Tai ainakin sen verran mitä jaksaa katsoa.

Mielestäni sarjan luonne muuttui sen alun jälkeen jonkin verran, kun alettiin tutustua paremmin eri hahmoihin. Tykkäsin kuitenkin loppuun asti ja ihan mielenkiintoista nähdä, että miten toisella kaudella pärjää.

Aijaijai... Seitsemäs kausi on mielestäni parasta HIMYMiä koskaan.

Mielestäni HIMYM on kanssa nostanut tasoaan viimeisellä kaudella. Pari aikaisempaa kautta oli alamäkeä, mutta nyt on saatu taas paremmin sitä vanhaa huumoria takaisin.

Paria uutta sarjaa on tullut katsottua, eli The Following, joka kertoo sarjamurhaajasta ja hänen "faneistaan" sekä The Killing, jossa keskitytään selvittelemään erään tytön murhaa. The Killing on alkujaan tanskalainen, josta amerikkalaiset tekivät oman versionsa. Molempia sarjoja voin suositella.
 

Knox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers
Mielestäni HIMYM on kanssa nostanut tasoaan viimeisellä kaudella. Pari aikaisempaa kautta oli alamäkeä, mutta nyt on saatu taas paremmin sitä vanhaa huumoria takaisin.

Mulla taas jäi tämä viimeinen kausi kesken. En nyt muista montako jaksoa katsoin, mutta jossain vaiheessa vain riitti. En olisi ikinä uskonut että noin loistava sarja voidaan sössiä viimeisellä kaudella noin pahasti. Ensimmäiset viisi kautta melkeinpä parasta genressään, kolme seuraavaa kautta ihan ok, viimeinen syvältä perseestä. Kyllähän tuo kuitenkin pitää joskus katsoa loppuun.

Suits sen sijaan oli mielenkiintoinen tuttavuus. Ensimmäiset pari jaksoa vähän yskähteli, mutta sen jälkeen meno on ollut varsin mukaaa. Joskin kolmoskauden viimeisimmän jakson loppu oli turhankin alleviivattu. Heti tiesi mitä tulee tapahtumaan.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Jakso "Time Traveler's" on lähes täydellinen. Siinä on huumoria, mutta jakson lopetus on synkkä, jopa masentava. Sillä hetkellä Ted tajuaa vihdoinkin, miten kaikkien muiden elämät rullaavat eteenpäin ja hän on vieläkin samassa paikassa kuin yhdeksän vuotta aiemmin.
Miten ihmeessä tilanne voi olla synkkä tai masentava, kun katsojille on viimeiset kaksi vuotta tehty joka perkeleen jaksossa uudestaan selväksi se, että Ted tapaa Äidin juuri niissä häissä, joista on nyt viimeiset mitä 14 jaksoa kerätty kasaan. Aikaa Tedin masentumisen ja tämän sielunkumppanin tapaamisen välissä tulee kulumaan n. vuorokausi, joten eiköhän se hengissä sinne selviä. Tunnen suurinpiirtein yhtä syvää myötätuntoa elämänsä jämähtämistä surevaa Tediä kohtaan, kuin niitä idolslaulajien perheenjäseniä, joiden luokse laulava kullanmussukka tulee näytellen surullista, vaikka selän takana on se helvetin kultalippu sinne teatteriviikolle vai mihin ne nykyään pääsevätkään.

Ihan paskaahan tämä viimeinen kausi on ollut, mutten voi sanoa yllättyneeni ja olenpahan silti kaikki jaksot katsonut. Viimeiset kolme tai neljä vuotta on menty tasaista ja varmaa alamäkeä ja tämä kausi on jo ihan pohjanoteeraus. Sitä vain toivoisi että loppu tulisi pian kun ei viitsi keskenkään hommaa enää jättää. Ennen HIMYM oli television paras komediasarja, mutta nyt se kelpaa korkeintaan ajan tappoon ja siihenkin on parempia vaihtoehtoja.
 

Knox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers
No jos vaikka siitä lähdetään että viimeiseltä kaudelta on julkaistu vasta 14 jaksoa, niin olisi aika outoa jos olisit tuon kauden katsonut loppuun.

HIMYM ei ehkä ole enää niin huumoripainoitteinen kuin ennen, mutta se ei tarkota että sarja olisi mennyt huonompaan suuntaan. Jakso "Time Traveler's" on lähes täydellinen. Siinä on huumoria, mutta jakson lopetus on synkkä, jopa masentava. Sillä hetkellä Ted tajuaa vihdoinkin, miten kaikkien muiden elämät rullaavat eteenpäin ja hän on vieläkin samassa paikassa kuin yhdeksän vuotta aiemmin.


Tiedän toki ettei kausi ole päättynyt, mulla vaan jäi katsominen jossain 6-7 jakson paikkeilla.

En tiedä mikä tässä kaudessa tökkii, jotenkin mulle jäi fiilis väsyneestä ja liiaksi pitkitetystä sarjasta. En sano että pitäisi edelleen istua alakerran pubissa kuuntelemassa Barneyn juttuja, mutta joku tuosta puuttuu. IMO tuo sarja olisi pitänyt paketoida seitsemänteen kauteen. Mutta hyvähän se on jos jollekkin toimii.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös