TV-sarja: Salatut elämät

  • 7 891 287
  • 24 761

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
Alkaa olla aika Terapeuttiset Elämät tämä sarja. Kohta eräs psykiatri tietää kaikkien asiat ja on The Salaaja.

Jokin outo vainukoira sai minut pohtimaan, koitetaanko Aarosta vihjata, että alla piilee jotain. Voisiko tuo terapia ja lääkkeet saadakin muistia jotenkin pelittämään?
 
Mielestäni psykopaatti-Aaro saisi olla historiaa ja tuo muistinmenetys sitä myöten ikuinen. Olen ainakin itse jo tottunut toisenlaiseen Aaroon sekä tykännyt hänen toisesta puolestaan ja näin olisi jatkossakin oikein hyvä.

Saatatte toki olla oikeassa, että nyt keväällä alkaa sattumaan ja tapahtumaan Aaron kohdalla.
 
Yllättävän väkivaltainen oli eilinen jakso. Olen positiivisesti yllättynyt, että asia esitettiin noin rajunnäköisesti.
Ikäsuositus jaksolle tosiaan oli 12 joten voi odottaa silloin jotain tapahtuvan. On ollut monta sellaista jaksoa, jossa ikäsuositus on ollut tuo 12 ja jaksossa ei ole tapahtunut kuitenkaan paljon mitään. Eilinen jakso oli jo ymmärrettävästi 12 ikäsuositukseltaan.
 
Suosikkijoukkue
KeuPa HT
Naisen hakkaaja Jokke vauhdissa illan jaksossa. Toivottavasti joku/jotkut antaa hänelle takaisin yhtä monta iskua ja vielä pesäpallomailalla.
Kyllä tuo taitaa isoista ovista ulos lähteä. Jännitysmomentti liittyy siihen, lähteekö jalat edellä tammiarkussa vai Matt Nickersonin tyyliin keskarit pystyssä.

Vaikea uskoa, että Antti Reini kovin pitkää visiittiä Pihlajakatu HT:n riveissä tekisi, vaan artistisoppari taisi muutenkin miehellä allekirjoitettuna olla.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Vaikea uskoa, että Antti Reini kovin pitkää visiittiä Pihlajakatu HT:n riveissä tekisi...
Näinpä. Tai voihan Reini kuulua siihen joukkoon pelaajia, jotka edustavat joukkuetta kuin joukkuetta jos vain liksa on kohdillaan, jonkinmoinen palkkasoturi siis. Tätä en pidä ollenkaan todennäköisenä, mutta mahdollisena toki. En tiedä missä suuruusluokassa palkan tarvitsisi tässä tapauksessa olla ollakseen "kohdillaan". Arvelen kuitenkin, että Reinin kaltaiselle tasokkaalle, kokeneelle ja ennen kaikkea arvonsa tietävälle pelaajalle pitäisi maksaa niin paljon, että Pihlajakatu HT:n budjetista ei sellaisia rahoja ole irrotettavissa, ei vaikka purettaisiin useammankin alaketjupelaajan sopimus.
 

Laitela

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja sen vaarallinen YV, Bratislavan taika
Naurettavaa toki, miten elämämkoululaisesta Ainosta leivotaan jo varatoimari, mutta onpahan mahtavaa nähdä, kun köntsähousu Noelin hommat ei mene ihan nappiin. Järkyttävä mussuttaja tuo Nusukin, ukkoa vaihtuu lennosta ja muille saarnaaminen vaan jatkuu. Ihan näyttävä nainen, mutta ei kyllä tule ikävä, kun sivuun jää. Mahtaako tuo edes muistaa omaa jälkikasvuaan? Taitavat nuo Honkasten lapset jäädä samalla tavalla merkityksettömäksi täytteeksi, kuten aikanaan Kaukovaarojen lapset (pl. Sampo).

Ok, myönnettäköön, Aino Kaukovaara palasi ja on nyt merkittävä hahmo, mutta kyllähän se oli tämmöinen "toinen tuleminen". Lapsiversiot Kaukovaaroista olivat täysin mitäänsanomattomia.
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
Linda ei muka ole yhtään kärryillä, mitä lapselleen on tapahtunut? Eikö Ranskasta mitään somekanaviakaan pitkin saa oltua yhteydessä? Jo on rajoitettu Salkkareiden maailmankartta.
 
Suosikkijoukkue
KeuPa HT
Eikös Sievisen Lasse aikoinaan jo sen todennut jonkun keskustelun yhteydessä, että ehkä Pariisissa ei oo kenttää? Linda ei taida olla Pariisissa, mutta ehkä tuollakaan puolen Ranskaa ei sit oo kenttää..
Linda on Lyonissa. Ihmettelin, että siellä oli ylipäätään edes puhelimia.

Lisäksi tässä täytyy muistaa, että Espoo on Helsingistä katsottuna lähes saavuttamattoman etäisyyden päässä, joten Ranska nyt jo täysin vieraalla galaksilla.

Huvittaa muutenkin, kuinka juuri Espoo sijaitsee niin kaukana, että entiset ystävät pitää hylätä ikuisiksi ajoiksi sinne muutettuaan. Salkkareiden kaikki kohtaukset kun "tapahtuu" Munkkiniemessä ja tuosta Pihlajakadulta pääsee kävellenkin Espoon puolelle noin kymmenessä minuutissa.
 

smugu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Ärsyttää jatkuvasti edelleen kun tuolla Mustavaara yhtiöissä sen lisäksi, että siellä helvetin isossa kerrostalossa on kolme työntekijää (+ se sihteeri joka kerran vuodessa käy siellä ylhäällä) niin niillä kaikilla työntekijöillä on myös sama työhuone ja jos toimari on poissa niin kaikki tekevät töitä hänen pöydällään. Toinen juttu mikä ärsyttää, on se, että varmaankin tuon kokoluokan firmassa saattaisi olla näillä ylimmillä toimihenkilöillä myös näytöt, hiiret ja näppäimistöt tietokoneissa. Itse en ainakaan tekisi päivääkään töitä ilman. Tietokoneista muuten puheenollen niin myöskään tuonne pörssiyhtiöön tuskin tilattaisiin mitään 250€ maksavia acerin lukiokäyttöön soveltuvia koneita, mitä nämä hessut käyttävät.

Sori pieni vuodatus, mutta ei tarvitse kummoinen sarja olla, missä nämä pienet asiat on jo paremmin otettu huomioon ja saatu toimistotiloista edes oikean toimiston näköisiä.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Mustavaara Yhtiöt on varmasti typerin juttu ikinä. Megaluokan firmaa johtaa entinen pikkurikollinen ja kakkosnainen on entinen tarjoilija. Voi hyvää päivää. Aki on kyllä kova äijä, maanpaossa olleesta baarin pyörittäjästä pörssiyhtiön pääomistajaksi. Joo joo, Richard Branson jätti koulut kesken, mutta ei Akin ensimmäisellä stintillä varsinaisesti mikään viitannut hänen olevan bisnesnero.

Mitä yhtiö edes tekee? Ja millaiset palkat tuolla on, kun Aino on lukuisia kertoja valittanut, että rahat eivät riitä?

Mira ja Viola pikavauhtia helvettiin. Varsinkin Mira on ihan valtavan raskasta katsottavaa. Sysipaska näyttelijä sekä loputonta kärsimystä. No teinit ovat toki muutenkin perseestä, kun Severi ja Benkku lähtivät oikeassa elämässä inttiin ja Anna käsittelemään Kaapo Kakon mailaa.
 

smugu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Mitä yhtiö edes tekee? Ja millaiset palkat tuolla on, kun Aino on lukuisia kertoja valittanut, että rahat eivät riitä?
Tähän liittyen. Ainohan sai silloin Sabrinalta myös ”huomattavan määrän” yhtiön osakkeita. Eikös vaikkapa muutaman prosentin (tai jopa pienemmän määrän) omistus pörssiyhtiöstä tee Ainosta helposti miljonäärin?
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mustavaara Yhtiöt on varmasti typerin juttu ikinä. Megaluokan firmaa johtaa entinen pikkurikollinen ja kakkosnainen on entinen tarjoilija. Voi hyvää päivää.
No aika tiukan haasteen tuosta typerimmästä jutusta ikinä tarjoaa tämä Salkkari-universumin nykyinen keskussairaala, jota johtaa diktaattorin valtaoikeuksilla muistinsa ja ilmeisesti samalla menneisyytensä menettänyt palkanlaskija Aaro Vaalanne Kallen ollessa katkaisuhoidossa. Myös yhden putkan ja työhuoneen sisältävä poliisiasema rajallisine resursseineen on aika koominen ilmestys. Voi niitä aikoja kun sarjassa oli mukana Ekholm Enterprises, jossa oli enemmänkin väkeä töissä ja työntekijöillä vielä oikein omat työhuoneetkin.
 

LPH

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mitä yhtiö edes tekee? Ja millaiset palkat tuolla on, kun Aino on lukuisia kertoja valittanut, että rahat eivät riitä?
Jotenkin olen ymmärtänyt, että mustavaara yhtiöiden liikekuviot liittyisivät rakentamiseen ja kiinteistöihin. Yhtiö voi toki olla myös konglomeraatti.
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
Viime viesteistä helppo napata verrokiksi taas kerran Syke, jossa puitteet on oikeasti kuin sairaalassa. Taso muuten jo aika samanlaista saippuaa, mutta keskittyypähän yhteen alaan, eikä yritä erilaisia puitteita näyttää aivan hämäten.

Sairaalatyöskentely muutenkin mielenkiintoista. Aaron on ok lukea sähköposteja Jutan kanssa ja muutenkin käsitellä lahjoitusasiaa Dahlian avustuksella. Mikään hallitushan ei päätä mitään ja suhteilla venkuroidaan. Kuulostaa Turun politiikalta.

Onko lopulta mikään työpaikka sarjassa kovin todellisuutta vastaava? Ismon kauppa ja Joonatanin huoltoduunit? Ravintolatkin vähän niin ja näin. Ismon kauppakin toki vähän yksitoikkoinen pussivalikoimallaan.
 

smugu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Tuli tuosta lahjoitus jutusta vielä mieleen. Se lahjoittaja siis soitti Aarolle, että haluaisi lahjoittaa sinne keskos-osastolle rahaa. Sen jälkeen Jutta jarrutti lahjoitusta ja Aaro tuohtuneena sanoi jutalle jotain tyyliin ”mä yritän nyt sitten ruveta miettimään mistä saan rahaa niihin keskoskaappeihin”.
Ikään kuin tämä yksittäinen lahjoitus olisi niin tärkeä, että jää keskussairaala pulaan ilman sitä. Lahjoituksillako nämä sairaalat pyörii? Millähän rahalla aaro olisi ne kaapit ostanut jos se miljonääri ei olisi ikinä soittanut, että haluaisi lahjoittaa rahaa.
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Mustavaara-yhtiön toimistolla kuvatuista kohtauksista tulee väkisinkin mieleen, että Salkkarien tuotanto on katsellut aikoinaan amerikkalaita Dallas tv-draamaa 80-luvulla. Jotain samaa niissä kamerakulmissa ja näyttelijöiden maneereissa on.

Ensin kuvataan ulkoa päin isoa korkeaa rakennusta, sitten jykevän pöydän takana istuu juonitteleva ja häikäilemätön herra Nikkinen, kuin J.R. Ewing konsanaan. Vain lierihatttu puuttuu. Taitaa naukkailla viskipaukkuja samalla, kun miettii ketä seuraavaksi kusettaa bisneksissä. Ihan kuin Texasin öljyparonikin.

Noel on taas vastine Cliff Barnesista. Toisaalta myös Bobby Ewing kävi samanlaisia riitaisia dialogeja J.R. Nikkisen kanssa.

Kunnes sitten työhuoneen sipsuttelee korkkareissaan joku hemaiseva naikkonen. Ja sitten taas juonitellaan ja mulkoillaan, että kuka petti kenetkin ja mentiinkö sänkyyn vain bisnesten edistämiseksi jne.

Aino ja Sabrina kuitenkin kalpenevat ulkonäkövertailuissa niille Ewing Oilin sihteereille, jotka taisivat olla nimeltään Sly ja Phyllis.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
No aika tiukan haasteen tuosta typerimmästä jutusta ikinä tarjoaa tämä Salkkari-universumin nykyinen keskussairaala, jota johtaa diktaattorin valtaoikeuksilla muistinsa ja ilmeisesti samalla menneisyytensä menettänyt palkanlaskija Aaro Vaalanne Kallen ollessa katkaisuhoidossa.
Aki Lindenin kaudella HUS tuhottiin, eli tämä lienee ihan realistista.

Mutta joo, sairaala ja poliisiasema ovat kyllä huikeita myös. Samoin Delismo, jossa on esillä muutama kuivaa känttyä. Kyllä vielä Stellansin aikaan oli hyvin, puhumattakaan Ismon valinnasta. Ne olivat ihan oikeasti kauppoja. Tietysti halvallahan tätä nykyisin tehdään.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyllä vielä Stellansin aikaan oli hyvin, puhumattakaan Ismon valinnasta. Ne olivat ihan oikeasti kauppoja.
Lisäisin listaan vielä sen R-Kioskin, jota Ismo yhdessä Liisan (Salo) kanssa pyöritti. Siinäkin oli ihan oikean kioskin tuntua verrattuna tähän nykyiseen viritelmään.
 

Jippo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Toinen ärsyttävä käsikirjoitusongelma on tämä alati kasvava äitinsä hylkäämien nuorten klubi. Tarkoitan siis hahmoja, joiden äiti on ollut sarjassa viimeiseen asti lastaan auttavana ja näiden puolia pitävänä hahmona.

Sitten (yleensä näyttelijän äitiyslomasta tai muusta poistumisesta johtuen) nämä äidit täysin luonteensa vastaisesti lähtevät jonnekin ja jättävät teininsä / nuorensa "yksin" Helsinkiin, eikä isäkään ole tyypillisesti kuvioissa.

Nykykaartista tällaisia ovat ainakin Viola, Nella ja uusimpana Daniela. Myös Leo menee osittain tähän samaan kaavaan, vaikkakin hänen äitiään käytetiin sarjassa vain sivuhahmona Leon sisään kirjoittamisessa.

Talen ja Sannin suhdetta varmasti avitti se, ettei kummankaan äiti vaikuttanut erityisen kiinnostuneelta jälkikasvustaan siihen aikaan. Cindyä ei tainnut Elias kauheasti kiinnostella yhteen aikaan ja myös Benjamin sai aikaan kevyesti jäädä Suomeen Nooran puolesta.

Voi olla, että sarjan alkuaikoinakin näitä oli, mutta muistelisin kyllä, että vähän taitavammin kirjoitettiin hahmot ulos kuin nykyään. Eikä silloin myöskään ollut tätä valtavaa vimmaa kirjoittaa kaikkia uusia hahmoja sisään entisten salaisina sukulaisina.

No, vielä pahempaa on kirjoittaa vanhoja hahmoja takaisin uuden väärän ikäisen näyttelijän esittämäksi, tyyliin Tähkäsen raivostuttava Lellu Taalasmaa.

Talen takia ei olisi tarvittu äitiä, eikä Karin juonikehutyskään hyödy sisaresta. Eiks nyt ois voinut olla vaikka serkku tai jotain, ei rouva Joni Liuksen inkarnaatio.

Enkä viitti ees aloittaa Seppo Taalasmaasta ja siitä minkälainen sekalainen seurakunta suvun kaupunkiasunnossa Pihlajakadulla nykyään asustaa.

Harmittomia juttujahan nämä ovat, mutta ärsyttää laiska kirjoittaminen tilanteissa, joissa näyttelijän poistuminen kaartista aiheuttaa luonteen vastaisen töksähdyksen juoneen.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös