TV-sarja: Game of Thrones (jenkkitahtiin)

  • 790 944
  • 3 873

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Huippujakso, josta yksi asia pisti silmään negatiivisesti.

Alustavissa kohtauksissa Jon, Salsa ja kumppanit olivat kameran edessä kuin tämä olisi joku fakin saippuaooppera. Puhuvia päitä ja perhedraamaa.

Mutta lopulta, vaikka olen pitänyt Ramsayn hahmoa aivan mahtavana, tuottipahan suurta tyydytystä kun kaveri sai ansionsa mukaan.
 

Raimoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers, La Albiceleste
Joo ihan paska. Kannattaakohan sun katsoa tätä sarjaa enää jos ei kerran mikään kelpaa?

IMDB:ssä kyseisellä jaksolla tällä hetkellä 10,0/10 siinä missä edellinen jakso 8,2/10 eli aika yksin olette isossa mittakaavassa valitustenne kanssa.
Ei edes jaksaisi vaivautua vastaamaan, maanantai muutenkin ollut helvetin raskas henkisesti ja fyysisesti. Kokeillaan. Jaksossa oli toki suhteellisen hyvin rakennettu taistelukohtaus. Mutta se miten se taistelu eteni teki siitä ihan totaallisen pannukakun. Palataan siihen myöhemmin.

Se mitä Mereenissä oli tuleva tapahtumaan, nähtiin jo viime jakson lopussa, kun Dany palasi. Oliko lopulta suurikaan yllätys, että hän oli asemassa, missä voi pistää vaikka koko laivaston paskaksi niin halutessaan. Tuo koko "taistelu" Mereenistä oli jotenkin hölmösti ohitettu ja jätettiin jaksojen väliin. Loppui ennen kuin edes alkoi.

Ja sitten siihen suureen ja mahtavaan, mihin ollaan ladattu tässä paukkuja jo hetken aikaa. Ymmärrettävää, että Jon lähtee painelemaan yrittäessään pelastaa Rickon. Mutta kyllähän hahmosta ihan uuvatin oloinen saatiin, kun piti sinne vihollisen eteen lähteä vielä karraamaan. Ja päälle vielä viime hetken pelastumiset ensin vihollisen ratsuväeltä, pieneltä kuurosateelta nuolia ja tukehtumiselta. Ja tietty vielä päälle koko taistelun voitto Pikkusormen ja Sansan avulla, joka oli odotettavaa. Olisi Jon vaan voinut jatkaa sitä karraamista miekka sojossa koko paskan läpi ja käydä niittaamassa Ramsay.

Noh niin ja näin, yksi jakso (ja kausi) koko sarjassa. Katsoin jakson silti ja sarja on edelleen hyvä, parhaimpia mitä tulee seurattua. Turhaa mä tässä silti kerron omaa mielipidettä, kun IMDB:stä olis voinu rakentaa parilla klikkauksella oman mielipiteen. Jos nuo One Direction vertaukset olivat käsittämättömiä, niin kyllä tämä sinun heitto IMDB:n arvoista vastauksena minun henkilökohtaiseen mielipiteeseen saa jotkut aivan uudet mittasuhteet.

E: Piti vielä tuo Rautasaarelaisten ilmaantuminen mainita. Ok, tv-sarja ja jaksoon mahtuu se tietty määrä tavaraa. Jotenkin sitä vain toivoisi näkevän enemmän Theon ja Yaran hahmojen kehittymistä. Tuo ilmaantuminen yhtäkkiä mestoille pisti kyllä suoraan sanoen vituttamaan.
 
Viimeksi muokattu:
Olihan tuo jälleen tykki jakso ja mukavaa vaihtelua politikoinnille. Sarja onnistui jälleen yllättämään, kun tällä kertaa tapahtui paljon ennalta-arvattavia juttuja. Yleensä nuo menee toisinpäin, joten jonkinmoinen paradoksi saatiin luotua. Onneks olen itse niin tyhmä katsoja, että oikeasti luulin Jonin kuolevan kun hän lähti yksin armeijaa vastaan.

Vähän kaksijakoiset fiilikset jäi Ramsayn kuolemasta. Kusipää sai mitä ansaitsi, mutta mielelläänhän tuota kliimaksia olisi venyttänyt vielä vaikka ensi kauden loppuun asti. Joffreyn ohella ehdottomasti parhaita pahiksia koko sarjassa. Rip in peace.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
oikeasti luulin Jonin kuolevan kun hän lähti yksin armeijaa vastaan.

Eiköhän keskustelu punaisen leidin kanssa valottanut sitä että Jon itsekin halusi testata onko hänellä jokin ylempi tehtävä.

Hyvä jakso. Mielenkiintoinen jakso. Hyviä näyttelijäsuorituksia. Ja näin.
Jakomielistä suhtautumista tv-showhun. Pitää olla yllätyksiä mutta ne yllätykset ei saa olla sellaisia että hyvikset voittaa.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Ei kai se tv-sarjan tekijöiden vika ole, että kirjailija ei ole saanut kirjoja ajoissa tuutattua ulos, jolloin lähdemateriaali olisi eri tavalla kunnossa dialogeineen kaikkinaan. Nyt joutuvat menemään niillä eväillä jotka on annettu. Paha puristaa varmaan enempää tuubista. Ei sarjan tuotantoa nyt voi oikein pysäyttääkään kesken kaiken kenties vuosiksi, niin, että kirjailija mahdollisesti saa teoksensa (t)ulostettua. Nimenomaan mahdollisesti, koska Martin tuntuu olevan todella hidas kirjoittamaan ja tekevän sitä vahvasti fiilispohjalta kun inspis iskee, eikä paina kellon ympäri hommia määrätietoisesti. Se on vähän joidenkin taiteilijoiden taipumus, että jos juttua ei synny, niin ei synny. Tuolle ei nyt enää tässä kohtaa mahda mitään, koska sarja on ajanut niin auttamatta ohi lähdematskun.

Voi tietysti aina jälkiviisastella, olisiko sarjaa kannattanut lähteä tuottamaan vasta kun koko kirjasarja on valmis, kenties, mutta sitäkään turha enää miettiä. Tuossakin kohtaa syy ei nyt varsinaisesti ole sarjan tuottajien ja käsikirjoittajien. Vilpittömästi ovat varmasti uskoneet, että loput kirjat valmistuu sitä tahtia, että pysytään osapuilleen samassa tahdissa.

Väärä mielipide. Ei vika ole siinä, että kirjat on ohitettu. Moni asia on vielä tälläkin kaudella menty kirjojen tahtiin. Missä mennään vikaan on, että kaksikko on ruvennut soveltamaan enemmän ja enemmän omaa visiotaan ja tarkasti rakenneltu palapeli minkä Martin on kirjoissa luonut hajoaa yksinkertaisesti käsiin ja hahmojen tekemisillä ei ole puolet ajasta mitään järkeä ja/tai hahmot toimivat vain idioottimaisesti. Samalla tuota tahtia millä asioita viedään eteenpäin ja pohjustetaan on kiihdytetty tappiin asti ja lopputulos on ensimmäisiin kausiin nähden aivan erilainen ja monella tapaa hätiköidyn tuntuinen. Kun lähdetään soveltamaan, samalla joudutaan kirjoittamaan hahmojen toimintaa täysin uusiksi ja samalla myös dialogia. Mielestäni on aika naurettavaa edes yrittää millään tapaa laittaa huonoa dialogia ala bad pussyt, fuck her tits off sen piikkiin, että Martin ei ole kirjoittanut enempää kirjoja. Kyllä tuo vaatii jo tietynlaista erityisosaamista mitä D&D -kaksikko on esittänyt aiemmissa tuotoksissaan.

Tahtoessaan kaksikolla kyllä oli lähdemateriaalia edelliselle ja tälle kaudella (joita siis on haukuttu runsaasti), vaikka millä mitoin käytettäväksi ja sen lisäksi vielä seuraavan kirjan valmiit osiot. Noista olemassa olevista kahdesta viimeisestä kirjasta olisi helposti tehnyt sen kaksi tai ellei jopa kolme rauhallisempi tahtista tuotantokautta ja esim. tämän jakson isoista taisteluista olisi voinut helposti jakauttaa eri kausille. Nythän tuo Mereenin iso taistelu oli käytännössä 3min kohtaus ja se oli sillä selvä. Eikä koko tapahtumaketjua pohjustettu oikeastaan lainkaan.

En myöskään yllättyisi, vaikka jollain kierolla tapaa joku saisi tyydystystä siitä, että pääsee kertomaan ennen itse kirjailijaa tarinan lopun. En väitä, että tässä olisi niin, mutta ei tuo Hollywood kovin mukavakaan paikka ole täynnä mukavia ihmisiä.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Väärä mielipide. Ei vika ole siinä, että kirjat on ohitettu. Moni asia on vielä tälläkin kaudella menty kirjojen tahtiin.
Selvä. En ole lukenut kirjoja, muuta kuin ekaa osaa jonkun matkaa. Käsitin jotenkin, että ollaan jo kaikkien merkittävien juonilankojen suhteen ohitettu julkaistut kirjat.

Kiitos korjauksesta.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Ja joo, Jon selvisi tyhmän epärealistisesti. White walkerit ok, lohikäärmeet ok, kuolleista herääminen ok... Mutta nuolisateen välttämisessä tuli nyt kyllä raja vastaan. Ai saatana, mikä lapsille suunnattu satu tämä on?

Ei täällä kaiketi kukaan ole epärealistisuudesta avautunut. Tyhmää kerrontaa sen sijaan ollaan arvosteltu. Miksi viedä Jon edes moiseen tilanteeseen, joka korostaa miehen plot armoria? White walkerit, lohharit, Jonin kuolema jne. ovat edistäneet juonta. Jon selviämässä nuolisateessa on vain huonoa kirjoittamista eikä varsinaisesti edistä juonta vaan menee enempikin Hollywood -osastoon hidastuksineen ja eeppisine musiikkeineen.
 
Eiköhän keskustelu punaisen leidin kanssa valottanut sitä että Jon itsekin halusi testata onko hänellä jokin ylempi tehtävä.
Menee ehkä vähän ylianalysoimisen puolelle. Jäihän Jon siinä toki mietteliääksi, mutta ei mikään viitannut siihen että olisi lähtenyt hengellänsä kokeilemaan että josko siellä valon jumalat olis hereillä. Vaikutti mielestäni ihan spontaanilta. Ja sai toki Jonin näyttämään aika amatööriltä.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tahtoessaan kaksikolla kyllä oli lähdemateriaalia edelliselle ja tälle kaudella (joita siis on haukuttu runsaasti), vaikka millä mitoin käytettäväksi ja sen lisäksi vielä seuraavan kirjan valmiit osiot. Noista olemassa olevista kahdesta viimeisestä kirjasta olisi helposti tehnyt sen kaksi tai ellei jopa kolme rauhallisempi tahtista tuotantokautta ja esim. tämän jakson isoista taisteluista olisi voinut helposti jakauttaa eri kausille.

Mutta kuinka paljon mm. Studio painosti tässä kohtaa? Ei siellä mitään lähdematskua kunnioiteta vaan dollarin kuvia pelkästään. Sarja on rahasampo, piste. Oisko studio itse päättänyt että nyt sitä actionia ja sexiä enemmän höystettynä fuckilla ja cockilla?

Mikäs muuten on Äijän itsensä sana näissä? Martin antanut vapaat kädet?
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Mua huvittaa melkein äärettömän paljon tuo vinkuminen "ennalta-arvattavuudesta". Noita tulevia käänteitä spekuloidaan niin perkeleesti joka paikassa, että väkisinkin joku osuu oikeaan. Toisaalta sitten esimerkiksi kaivetaan se, että Valen sotilaat tulivat ja pelastivat tilanteen. Öhm, tuotahan oikein alleviivaamalla alleviivattiin siinä Sansan kirjeen kirjoitus -kohtauksessa! Käsi pystyyn se, keneltä jäi oikeasti tuo hiffaamatta. Totta kai se tapahtui, eikä kyseessä ollut mikään helvetin paikka pohtia oliko tässä nyt liian ennalta-arvattava juonenkäänne. Se oli ennalta tiedettävissä.

Ja TV-draamallisuus sanelee sen, että Valen armeija tuli tuossa kohdassa. Olisi ollut varsin laiskaa käsikirjoittamista, jos Valen sotilaat olisivat tulleet pakalle vaikka joko ennen taistelun alkua tai jokaisen jonsnowilaisen jo kuoltua.

Itse nautin jaksosta aivan hirvittävän paljon. Noin hienosti tehtyä keskiaikaista taistelua ei ole ennen nähty, en ainakaan minä ole. Hektisyys, likaisuus ja paniikki ilmentyivät todella hienosti, samoin se tuuri, jota eloonjääminen vaatii.

Tyrionin, Sansan ja Ramsayn kohdalla voidaan puhua likimain täydellisistä näyttelijäsuorituksista kaikkinensa. Kit Harrington ei ole loistava, mutta hyvä - ja paljon mainettaan parempi. Ainoastaan Emilia Clarke on jaksosta toiseen suorastaan kiusallisen huono. Etenkin puhuessaan (jotkut ilmeet toimivat ok).

Clarken lisäksi minua on harmittanut vain yksi asia koko tässä sarjassa - Tywinin kuolema. Tässä GRRM teki mielestäni vakavan virheen. Hahmosta olisi ollut irroitettavissa vielä vaikka ja mitä, ja toisaalta kuoleman jälkeinen valtatyhjiön täyttyminen on ollut juonellisesti paljon tylsempää kuin Herran ja Hidalgon vielä eläessä. Erikseen on mainittava Charles Dancen hengästyttävän sensaatiomainen suoritus joka ainoassa kohtauksessa!

Joka tapauksessa, GoTia voi verrata vaikka tuollaisen jousiampujarykmentin toimintaan:

1. Ensin annettiin syy ampua (kaudet 1-3) --> hitaampaa kerrontaa
2. Sitten otettiin nuoli valmiiksi (kausi 4) --> kohta alkaa rytinä
3. Venytys ja tähtäys (kausi 5) --> ladataan asetelmia
4. Nuolet ilmaan, ensimmäiset alkavat jo osua kohteeseensa (kausi 6) --> täysi mähinä alkaa näillä näppäimillä
5. Nuolet osuvat, lihaa lakoaa (loput kaudet) --> tarinankerronnan lopullinen tiivistyminen, loppukliimaksi
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
@V-G- : Mietin usein, että jos kyseessä olisi perus keskinkertainen ja kliseinen Hollywood-tuotos, mitä tapahtuisi seuraavaksi tai millä tavalla tämä kohtaus eroaisi. Jos vastaus ensimmäiseen tapahtuu lähes jatkuvasti ja vastaus jälkimmäiseen on, että ei mitenkään, ei Game of Thronesia valitettavasti erota tuollaisesta "Hollywood-rainasta" muu kuin kiehtova ympäristö, joka GOT-maailma todella on. Ei minua haittaa sellainen ennalta-arvattavuus, että joku esim. Ned tai Rob Starkmaisesti on naiivi ja maksaa siitä hengellään.

Edellisessä jaksossa oli paljon hyvääkin, mutta moni yksityiskohta pilasi sen minulta. Esimerkkejä tällaisista ovat:

-Jon Snown totaalinen typeryys, naiivius ja impulsiivisuus, joista sarjassa aiemmin on sankaritkin saaneet hengellään maksaa. Ks. isä- ja velipuolensa sekä vaikkapa leikittelemään ruvennut Oberyn.

-"kuolematon sankari", joka olisi voitu toteuttaa helposti niin paljon paremmin, mutta ilmeisesti riittävän suuri osa ihmisistä tykkää tällaisesta nuolipilven läpi ratsastamisesta, jossa hevonen alta ammutaan seulaksi mutta luonnollisesti herraan itse ei osu mikään. Joku täällä selitteli, että oli valon jumalan suojeluksessa. Ei toimi minulle. Jos näin on niin siitä vielä lisämiinusta. Olen pitkään sanonut, että "taikatemppujen" lisääntyminen ei ole mieleeni. Eikä se sitä ole vaikka näin olisi kirjoissakin. Olen pitänyt juuri siitä, että vaikka henkilöt ja heidän seuraajansa kuvittelevat olevansa ties mitä jeesuksia ja valittuja, niin suurimmalle osalle on käynyt kylmät kun ovat hölmöilleet. Erinomaisena esimerkkinä Stannis.

-Turhat kliseet kuten viimehetken ihmepelastukset (Jon Snow ja ratsuväen hätiintulo, sekä Valen armeijan viimehetken saapuminen, joista toinen olisi vielä menetellyt mutta molemmat oli aavistuksen liikaa), pidetyn jätin traaginen tapattaminen, Thormundin pataanottaminen ja lähes tajuttomuudesta nousu vihollisen tappoon ja täyteen taistelukuntoon jne.

-Ruumisvuori. Mitä helvettiä, laajalla kentällä on yhtäkkiä 20 metriä korkea kasa ruumiita? Kiipesikö ne kaikki sinne huipulle aina kuolemaan vai täh? Joku siellä infernaalisessa taistelun ryskeessä hirveällä vaivalla raahasi kuolleet samaan kasaan pois muiden tieltä?

Vastapainoksi sanotaan jotain hyvää:

+ Ramsay Bolton ja yhä vain loistavaa näyttelysuorittamista. Sai myös arvoisensa lopun.

+ Itse taistelun melske oli kuvattu hienosti, ja esim. Jonin pyöriminen ryminän keskellä oli poikkeuksellisen hyvin tehty

+Tyrionin varoittelut Danylle

+Sinänsä isossa kuvassa kulku oli uskottava: Jon Snown armeijalla ei urheudesta huolimatta ollut palaa ylivoimaisesti varusteltua ja isompaa vihollista vastaan, vaan jo kauan pedattu Valen armeijan väliintulo pelasti tilanteen.

+Pidin lopputuloksesta, eli siitä että vihdoin Ramsay sai ansionsa mukaan. Kyllähän hänen tuhon siemenensä olivat kylvetty jo pidempään, kun sekä Starkit että Pikkusormi halusivat hänet palliltaan kammeta.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Minä ainakin ymmärsin Jonin etenemisen niin, että oli pakko koska perääntymällä saa nuolisateen niskaan.
 

Hereworth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Joni Puurula, Flyers
Sen verran vielä täytyy sanoa, että tyylikkäämpi loppu Ramsaylle olisi ehdottomasti ollut, jos Jon olisi vain hakannut miehen kuoliaaksi tuohon paikkaan. Siinä olisi kertaheitolla riisuttu Bolton siitä "ultimaattisen pahiksen" maineestaan ja josta Sansakin niin kovasti velipuoltaan varoitteli. Nyt tuo meni vähän jopa överiksi katsojien kostonhimon tyydyttämiseksi, yksinkertaisempi ratkaisu tuohon olisi toiminut paljon paremmin. En oikein osaa pukea sanoiksi, mutta verrataan nyt vaikka siihen ensimmäiseen Indiana Jonesiin, jossa Indy lopettaa miekkataistelun tyylillä ennen kuin se alkaakaan.
 

Matick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Kärpät
Sen verran vielä täytyy sanoa, että tyylikkäämpi loppu Ramsaylle olisi ehdottomasti ollut, jos Jon olisi vain hakannut miehen kuoliaaksi tuohon paikkaan. Siinä olisi kertaheitolla riisuttu Bolton siitä "ultimaattisen pahiksen" maineestaan ja josta Sansakin niin kovasti velipuoltaan varoitteli. Nyt tuo meni vähän jopa överiksi katsojien kostonhimon tyydyttämiseksi, yksinkertaisempi ratkaisu tuohon olisi toiminut paljon paremmin. En oikein osaa pukea sanoiksi, mutta verrataan nyt vaikka siihen ensimmäiseen Indiana Jonesiin, jossa Indy lopettaa miekkataistelun tyylillä ennen kuin se alkaakaan.
Tästä vahvasti samaa mieltä. Olisi ollut jotenkin voimakkaampi kohtaus jos jon olisi keskeytettyään hakkaamisen luonut katseen Sansaan, joka olisi sitten nyökännyt hyväksynnän merkiksi ja Jon olisi hoitanut homman loppuun siinä hetkessä. Toisaalta ei tuokaan ratkaisu huono ollut.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Mutta kuinka paljon mm. Studio painosti tässä kohtaa? Ei siellä mitään lähdematskua kunnioiteta vaan dollarin kuvia pelkästään. Sarja on rahasampo, piste. Oisko studio itse päättänyt että nyt sitä actionia ja sexiä enemmän höystettynä fuckilla ja cockilla?

Mikäs muuten on Äijän itsensä sana näissä? Martin antanut vapaat kädet?

HBO:n roolista on paha sanoa. Ehkä joku päivä D&D -kaksikko kertoo kuinka HBO teki heidän elämästään vaikeata. HBO:n pääjehu on kommentoinut sarjaa vain sen verta, että hänen puolestaan sarja voisi pyöriä, vaikka loputtomiin (tai tyyliin 10 kautta), joka viittaa lähinnä siihen kuinka paljon sarja tuo rahaa firman kirstuihin.

Martinilla ei ole alusta lähtien ollut juuri mitään sanottavaa. Tämä on saattanut varoitella tiettyjen hahmojen poistamista/tapattamista sarjasta, mutta aika usein nuo ovat menneet kuuroille korville. Martinin itse käsikirjoittamia jaksojakin on aika paljon välistä muokattu (lisää tissejä yms.)
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Clarken lisäksi minua on harmittanut vain yksi asia koko tässä sarjassa - Tywinin kuolema. Tässä GRRM teki mielestäni vakavan virheen. Hahmosta olisi ollut irroitettavissa vielä vaikka ja mitä, ja toisaalta kuoleman jälkeinen valtatyhjiön täyttyminen on ollut juonellisesti paljon tylsempää kuin Herran ja Hidalgon vielä eläessä. Erikseen on mainittava Charles Dancen hengästyttävän sensaatiomainen suoritus joka ainoassa kohtauksessa!

En nyt sanoisi näinkään, tv-sarjassa nämä "uudet pelaajat", kuten Kevan Lannister ovat jääneet vähän extrojen rooliin, joka vaikuttaa aika paljon tuohon. Se taas miten sarja käsittelee näitä sivuhahmoja ei ole Martinin vika.
Sarja on keskittynyt ihan liiaksi asti King's Landingissä High Sparrowiin ja Tommeniin ja kaikki muut on jätetty ihan taustahahmoiksi.
 

Maglor

Jäsen
Suosikkijoukkue
EDM
Game of Thronesissa parasta on ollut, että se tuntuu sijoittuvan johonkin oikeaan maailmaan. Maailmaan, joka elää tv-sarjan kohtausten ulkopuolellakin. Ensimmäisillä kausilla viitattiin jatkuvasti siihen, mitä Dornessa, Laaksossa, Vuolasvirralla jne. tapahtuu ja henkilöiden tekemiset nidottiin koko ajan suureen kuvaan, valtaistuinpeliin.

Viimeiseen 3 kauteen tuo fiilis on koko ajan hämärtynyt. Ennen eilistä jaksoa viimeisin tieto Laakson joukoista oli se, kun nuori herra Arryn päätti lähteä sotaan. Kulkeakseen Laaksosta Talvivaaraan armeijan olisi pitänyt kulkea Cailininvallin läpi ja Kaksosten ohi. Ensimmäinen paikka on tiettävästi Boltoneiden ja jälkimmäinen Freyden hallussa. Mutta jostain kumman syystä Sansa sai tilattua deus ex Gandalfin kuin Überin konsanaan.

Sama asia taistelussa. Koko kauden on ollut nähtävissä, että Ramsayn ja Jonin taistelu tulee olemaan ns. hyvitystaistelu, jossa Boltonit lopullisesti tuhotaan. Puhutaan strategiasta ennen taistelua. Puhutaan Rickonista. Puhutaan siitä, kuinka tärkeää on välttää toimimasta Ramsayn halun mukaan. Sitten koko valmistelu heitetään helvettiin mitä hollywoodmaisimmalla, lattealla ja typerällä tavalla.

Taistelun olisi voinut toteuttaa niin, että Jon saa juuri ennen taistelua tiedon Laakson joukkojen tulosta ja houkuttelee Boltonit ansaan. Ei ryntää Rickonin luokse, vaan huutaa vaikka ohjeita ja katsoo kyynelsilmin, kuinka pikkubroidi heittää henkensä. Mutta ei sitä nyt herranen aika koko taistelusuunnitelmaa hylätä siinä vaiheessa, kun Ramsay tekee JUURI NIIN KUIN ETUKÄTEEN AJATELTIIN.

Oli komeita yksittäisiä kohtauksia juu. Mutta sarjan omintakeisuus murenee koko ajan. Toivottavasti ensi viikon finaalijaksossa tulee joku ladystoneheartmainen twisti. Freyt nimittäin ansaitsevat kurnuutusta.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Viimeiseen 3 kauteen tuo fiilis on koko ajan hämärtynyt. Ennen eilistä jaksoa viimeisin tieto Laakson joukoista oli se, kun nuori herra Arryn päätti lähteä sotaan. Kulkeakseen Laaksosta Talvivaaraan armeijan olisi pitänyt kulkea Cailininvallin läpi ja Kaksosten ohi. Ensimmäinen paikka on tiettävästi Boltoneiden ja jälkimmäinen Freyden hallussa. Mutta jostain kumman syystä Sansa sai tilattua deus ex Gandalfin kuin Überin konsanaan.

Tätä on tullut itsekin mietittyä. Itseasiassa jos noita karttoja katsoo niin Kaksosten läpi ei tarvitse mennä, mutta yleisesti Freyden maiden kyllä. Cailininvalli on se suurempi este ja ihmetystä aiheuttava kysymys. Tyhmää tuo olisi jättää puolustamatta ja Ramsay olisi varmasti saanut tiedon suuren Laakson armeijan saapumisesta tuonne.

Tuossa aiemmassa jaksossa tällä kaudella jossa Littlefinger tapasi Sansan niin hän kertoi armeijansa olevan leiriytyneenä juuri tuolla Cailininvallilla. Lisäksi edellisellä kaudella kun Littlefinger kertoi Cerseille Sansan olevan pohjoisessa Boltonien luona niin Cersei antoi Littlefingerille valtuudet hoitaa Boltonit kuten parhaaksi näkee, tämä voi olla syynä miksi Freyt ovat päästäneet Laakson armeijan maidensa läpi
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
HBO:n roolista on paha sanoa. Ehkä joku päivä D&D -kaksikko kertoo kuinka HBO teki heidän elämästään vaikeata.

Sarjalla on viisi vastaavaa tuottajaa ja käsittääkseni ainakin yksi heistä on kanavan edustaja, näin se ainakin yleensä on. Hbo:n roolista noin yleensä tosiaan paha sanoa, yleensä sarjan luojilla on se viimeinen sana, mutta toisenlaisiakin kauhutarinoita kuuluu. Lisäksi pitää ottaa huomioon yleisön palaute: kuten ketjussa oli joskus esillä, Sansan raiskaus viidennellä kaudella herätti niin paljon pahennusta, että tuottajat sanoivat julkisesti että näin suosittuja hahmoja ei enää kohdella tuolla tavalla tms. Ehkä tämän kaiku sitten näkyy sitten tällä kaudella, kyllähän nuo päähahmot ovat nyt päässeet suhteellisen vähällä.

Mutta sitä en nyt tiedä kannattaako tässä vaiheessa etsiä "syyllisiä" studiopomoista sen kummemmin kuin mistään mualtakaan.

Martinilla ei ole alusta lähtien ollut juuri mitään sanottavaa.

Tämähän ei nyt kylläkään pidä paikkaansa. Martinilla on ollut kertomansa mukaan muuan muassa veto - oikeus kaikkiin keskeisiin näyttelijävalintoihin eli kyllä hänellä on ollut varsinkin alussa paljonkin sananvaltaa. Käsittääkseni kaikki suuremmat tarinanlinjat on käyty läpi Martinin kanssa etukäteen, yksityiskohdat ovat sitten asia jossa kirjailija on mitä ilmeisimmin jättänyt vastuun sarjan tekijöille. Martinista on turha rakentaa marttyyria, hän on itsekin entinen käsikirjoittaja ja on aivan varmasti tiennyt mitä tarinalle televisiossa tapahtuu.

Noin yleisesti suurin ongelma ei ole enää hetkeen ollut välillä Martin/kirjat vrt. tv - sarja vaan yksinkertaisesti välillä tv - sarja vrt. tv - sarja. Tämä johtuu osin lähdemateriaalista, mutta enemmän nähdäkseni siitä että homma on vain paisunut niin mastodonttiseksi. Alati kasvaneet tuotantokustannukset ovat vaikuttaneet hyvin paljon siihen, kuinka paljon eri aihe - alueisiin voidaan käyttää aikaa.
 

Iggy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kyllä kyllä, mutta sarjan dramaturginen aika tuntuu häilyvän täysin sen mukaan mikä milloinkin sopii käsikirjoittajien tarkoitusperiin. Esimerkiksi Rautasaarelaiset purjehtivat isolla laivastolla aivan toiselle puolelle maailmaa muutaman jakson mittaisessa ajassa ja ilmestyvät hups vaan paikalle juuri silloin kun Dany tarvitsee laivoja.

Kuinka monta jaksoa arvioisit tämän matkan sitten kestävän, jotta se olisi realistinen? Ja saapuiko rautasaarelaiset samana päivänä, jolloin Meereenin sota käytiin, vai olisiko tässä voinut mennä aikaa välissä?
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Martinilla ei ole alusta lähtien ollut juuri mitään sanottavaa. Tämä on saattanut varoitella tiettyjen hahmojen poistamista/tapattamista sarjasta, mutta aika usein nuo ovat menneet kuuroille korville. Martinin itse käsikirjoittamia jaksojakin on aika paljon välistä muokattu (lisää tissejä yms.)

Tuo oli aika hyvä pointti, että kun alussa sarjan meininki oli aika lailla cock, cock, tits tits-typpiimistä meininkiä, niin viimeisin jakso taas oli aika vahvasti naisille suunnattu vaika mäiskettä reilusti olikin. Yara ja Danyn keskustelu siitä kuinka miehet olivat paskoja hallitsijoita ja kuinka taas he naishallitsijat tulevat jättämään jälkeensä paremman maailman. Toisekseen Sansa oli se joka ratkaisi tuon Bastardsien taistelun voiton ja pääsi tappamaan kovimman pahiksen. Olisi mukava tietää minkä verran tässä on Martinin omaa ajatusta vai onko tämä HBO:n halua miellyttää myös naiskatsojia? Ainut lohtu tuli siitä, kun Dany sanoi "No more raping!" ja Yara sanoi "But that's our way of life!".
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Cailininvalli on se suurempi este ja ihmetystä aiheuttava kysymys. Tyhmää tuo olisi jättää puolustamatta ja Ramsay olisi varmasti saanut tiedon suuren Laakson armeijan saapumisesta tuonne.

Ei Cailininvallia muutenkaan ole miehitetty, jos ei siis etelästä ole koettu uhkaa. Freyn miehet olivat saartamassa Riverrunia Lannisterin miesten kanssa ja Ramsayllahan on allianssi molempien kanssa. Lisäksi Ramsay tarvitsi miehensä taistelussa Winterfellissä. Littlefinger antoi Sansan, joten Ramsay varmasti mietti että Eirien porukka ei ole uhka muutenkaan. On ihan loogista, että välttämättä Cailinia ei oltu miehitetty ja Freynkin miehet oli etelämmässä, niin äkkiäpä tuosta pääsee etenee.

Ihan mielenkiintoista on nähdä mitä Littlefinger haluaa, se on se ratkaiseva kysymys seuraavaksi. Kuitenkin pelasti Jounin ja Sansan porukat. Ihan hyvin voisi vaatia Sansan kättä ja täten Sormettajasta tulisi Winterfellin lordi aina siihen asti kun rampa tulee pohjosesta silmiä kääntelemästä. Vai naittaako Sansan yhteen kauhukakara Robinin kanssa? Eniveis Sansalle tulee varmasti taas kiperät paikat. Ihan hyvät fiilikset jäi taistelusta ja kiva että välillä Starkeillakin kulkee. Khaleesi on taas kyllä niin puunaama. Joo sarja on muuttunut ja mennään vauhdikkaasti, hyväksyn sen, onneksi ekojen kausien pohja on niin kova, mutta samalla huolimattomampi käsikirjoitus ja ohjaus paljastaa näyttelijöiden puutteita ja valitettavasti Emilia Clarkin todellinen osaaminen on kaikista räikeimmin tullut esiin.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kuinka monta jaksoa arvioisit tämän matkan sitten kestävän, jotta se olisi realistinen? Ja saapuiko rautasaarelaiset samana päivänä, jolloin Meereenin sota käytiin, vai olisiko tässä voinut mennä aikaa välissä?

Varmasti siinä on mennyt aikaakin välissä, mutta sarjan kontekstissa nämä kohtaukset esitettiin joka tapauksessa aika lailla peräkkäin. Joo, oli tiedossa että ovat matkalla sinne ja niin edespäin, mutta vahva pikakelauksen ja elementtien teipillä yhteen liittämisen vaikutelma syntyi tästäkin. Selitys ei voi aina kaikkeen olla se, että hei siinä on kulunut aikaa välissä, kyllähän se ajan kuluminenkin pitäisi pystyä jollakin lailla näyttämään.

Se, kuinka paljon matkan olisi pitänyt realistisesti kestää, menee kirjarunkkauksen puolelle joten en lähde siihen, pointti on enemmänkin se, että tässä sarjassa on esitetty lyhyempiäkin matkoja huomattavasti pidemmässä ajassa joten tuollaiset teleportaatiot tuntuvat melkoiselta materiaalin pahoinpitelyltä. Ymmärrän hyvin että tuossa on mm. tuotannolliset seikat takana, mutta pelkästä katsojan näkökulmasta tuo vain syö koko tarinan uskottavuutta.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Olisihan se ollut vähän hienompi kohtaus kun rautasaarelaiset olisivat niiden 100 laivan kanssa purjehtineet Meerenin satamaan, jolloin Daenarys, Tyrion yms. olisivat ihmetelleet, että mikäs juttu tämä nyt on. Tai jotain vastaavaa.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Olisihan se ollut vähän hienompi kohtaus kun rautasaarelaiset olisivat niiden 100 laivan kanssa purjehtineet Meerenin satamaan, jolloin Daenarys, Tyrion yms. olisivat ihmetelleet, että mikäs juttu tämä nyt on. Tai jotain vastaavaa.

Esimerkiksi näin, tosin siinä nyt oli jo yksi laivasto ympärillä, ehkä toinen olisi ollut liikaa. Rautasaarelaisten sataa laivaahan ei ole edes näytetty budjettisyistä johtuen.

Uskottavuuden lisäksi pikakelaus syö myös henkilökuvausta. Kuten joku edellä totesi, Yaran ja Theonin hahmojen kehityksestä ja keskinäisestä suhteesta olisi voinut kertoa enemmänkin. Ylipäätään koko Rautasaaret ovat lopulta jääneet aika hämäräksi käsitteeksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös