TV-sarja: Game of Thrones (jenkkitahtiin)

  • 787 881
  • 3 873

Ameno

Jäsen
Voi ei, joko se taas loppu! Mahtava sarja kyllä ja taas saa vuoden odotella seuraavaa kautta. Pitäis varmaan niitä kirjoja hommata lukemiseksi tässä odotellessa, mutta oon melko laiska lukija...

Itellänikin jäi kyllä muutama kohta tuossa sumun peittoon, elikkä juurikin tuo, mitä siellä Talvivaarassa oikein tapahtui, kuka sen poltti ja minne Starkin joukko katosi. Sitten myös, eikö Stannis otettu vangiksi edellisessä jaksossa? Ei kovin vankina näyttänyt olevan siinä kohtauksessa punaisen noidan kanssa. Ja vielä tuo, eli miksikä lohikäärmenainen suuttui sille Qarthin mustalle heebolle ja telkesi hänet sinne holviin, liittyikö hän jotenkin noiden lohikäärmeiden sieppaukseen?

Ois varmaan pitäny katella vähän tarkkaavaisemmin, mutta sarjassa tapahtuu niin paljon kaikkialla, että välillä hieman vaikea pysyä kärryillä! Jos näihin kysymyksiin on jo sarjassa tullut vastaus niin ois kiva saada hieman selvyyttä. Kaipa sitä joutessa vois katella uudestaan koko kauden vähän tarkemmin.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
(boldaus oma)

Sam juttu, mitä niille Starkin miehille tapahtui? En pistäisi pahakseni, jos joku kirjat lukenut laittaisi tänne selityksen asiaan, vaikkapa spoileri-varoituksen taakse...!!

Kirjassa toi Talvivaaran tuho oli toteutettu melko eri tavalla, mutta tässä nyt jotain mitä itse osaan päätellä juuri niiden kirjojen perusteella. Mahdollisuus on jopa siis siihen, että olen väärässä tämän tv-sarjan käänteiden suhteen, joskin kovin pieni sellainen.

Varoitus suuri spoiler kyseisen linkin takana. Avaa omalla vastuullasi

Jakson alussahan siinä näkyi viittaus siitä edellisestä jaksosta, jossa Robb lupasi, että kaikki rautamiehet saisivat lähteä lätkimään koteihinsa, totta kai Theonia lukuunottamatta. Lisäksi tällä kaudella sarjassa oltiin jo hiukan pohjustettu tota Bastard Boltonin aiempia tekosia pienillä viittauksilla. Lyhyesti sanottuna siis rautamiehet lähtivät menevään ilman Theonia ja Bastard Bolton joukkoineen tulivat linnaan ja tappoivat ne Talvivaaraan jäljelle jääneet asukkaat ja poltivat linnan. Ja arvaten Robbin vihaa ja kaunaa Theonia kohtaan ei luulisi siis olevan mahdotonta, että Bastard Bolton, isänsä avustuksella vierittää linnan polttamisen ja asukkaiden tappamisen Theonin niskoille.

Enpä sitten tiedä pääsivätkö tässä tv-sarjassa rautamiehet koteihinsa vai kuolivatko he portin ulkopuolella Bastard Boltonin odottaville miehille.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
KalPa
Itellänikin jäi kyllä muutama kohta tuossa sumun peittoon, elikkä juurikin tuo, mitä siellä Talvivaarassa oikein tapahtui, kuka sen poltti ja minne Starkin joukko katosi. Sitten myös, eikö Stannis otettu vangiksi edellisessä jaksossa? Ei kovin vankina näyttänyt olevan siinä kohtauksessa punaisen noidan kanssa. Ja vielä tuo, eli miksikä lohikäärmenainen suuttui sille Qarthin mustalle heebolle ja telkesi hänet sinne holviin, liittyikö hän jotenkin noiden lohikäärmeiden sieppaukseen?.

Tässäpä ne tiivistettynä kysymysmerkit, Stannis minunkin mielestä oli vankina edellisen jakson päätteeksi. Liekkö tarkoituksella sitten jätetty auki näitä asioita ja näihin sitten palataan. Jotenkinhan tuo liittyi siihen että Stanniksen "sisällä" on se tulen tms. jumala mitä se punainen nainen sanoi.
 

grace

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ
Ja vielä tuo, eli miksikä lohikäärmenainen suuttui sille Qarthin mustalle heebolle ja telkesi hänet sinne holviin, liittyikö hän jotenkin noiden lohikäärmeiden sieppaukseen?

Eikös tuo Qarthin musta heebo järkännyt Qarthin "johtoryhmän" joukkoteurastuksen aikasemmassa jaksossa juuri tuon House of the Undying-heebon avustuksella. Ja olihan lohikäärmenaisen väkeä murhattu juuri tuolla musta heebon tiluksilla. Syystäkin laittoi heebon ja tämän naikkosen todelliseen dark roomiin.

Stannis mielestäni pakotettiin vetäytymään viime jaksossa omien toimesta. Ainoa joka jäi häiritsemään on tuo Talvivaaran kohtalo. Eikähän näihin kysymyksiin saada vastaus ensi keväänä.
 
Eikö Stannis päässyt livahtamaan ja purkamaan vittuuntumistaan epäonnistumisesta. Tuo jakso näytti siltä, että hän on hyvinkin paljon vielä omiensa johdossa ja vaikka epätoivo näyttikin iskemään, niin ei kuitenkaan ollut vielä lyömässä kinttaita naulaan. Ei missään tapauksessa vankina, eikä kyllä syrjäytettynäkään. Kunhan nyt vain olivat haavojaan nuolemassa.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Tässäpä ne tiivistettynä kysymysmerkit, Stannis minunkin mielestä oli vankina edellisen jakson päätteeksi. Liekkö tarkoituksella sitten jätetty auki näitä asioita ja näihin sitten palataan. Jotenkinhan tuo liittyi siihen että Stanniksen "sisällä" on se tulen tms. jumala mitä se punainen nainen sanoi.

Ne oli omia jotka Stannisin kaappas ja vei pois sieltä. Syy oli se, että Stannis ei suostunut tunnustamaan tappiota ja kun miehet lähtivät karkuun, Stannis yritti yksin vielä jatkaa hyökkäystä. Omat tulivat siis repimään pois ettei kuolisi/jäisi vangiksi, ja on nyt siellä tukikohdassaan.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Itse katsoin nuo kolme viimeistä jaksoa eilen ja olipahan tykitystä, varsinkin tuo 9.jakso. Harmi vaan, että uutta materiaalia saa odottaa noin vuoden.

Samalla tuo kirjojen lukeminenkin sai vähän lisäpontta kun koko päivän sattui vielä pahaksi onneksi satamaan. Olen lukenut noita kirjoja rauhalliseen tahtiin (yhden luvun eli n. 10 sivua iltaisin ennen nukkumaan menoa) ja nyt olisi ekaa kirjaa vielä n. 90 sivua jäljellä. Mieli tekisi skipata tuo loppu ja aloittaa tuo toinen kirja, kun ensimmäisen kirjan lopun tapahtumant tietää sarjan perusteella, mutta sinänsä nopeastihan tuo loppu menee kun tähän saakka on jo päässyt.

Seuraavat uusien henkilöiden on vahvistettu liittyvän mukaan tv-sarjan kolmoskaudelle ja muitakin uusia olisi kuulemma tulossa

– Mance Rayder
– Daario Naharis
– Jojen Reed
– Meera Reed
– Edmure Tully
– Ser Brynden Tully (The Blackfish)
– Lady Selyse Florent
– Shireen Baratheon
– Olenna Redwyne (The Queen of Thorns)
– Beric Dondarrion
– Thoros of Myr
– Tormund Giantsban
 

Sambody

Jäsen
Kohta iskee paniikki. Alkoi vituttaa tämä 10 jaksoa vuodessa mateleva tv-sarja, joten päätin sitten napata Miekkamyrskyn ensimmäisen niteen Stockalta matkaan ja hups nyt se on 4 päivässä luettu läpi. No tätä urotyötä auttoi, että olen ollut sen saman neljä päivää kipeänä, joten juurikaan parempaakaan tekemistä ei ole ollut kuin nuohota kirjan sivut läpi. Kuitenkin tänään havahduin, että ei perkele eihän tuota kirjasarjaakaan ole suomennettuna luettavissa kai vielä kuin tuo Miekkamyrskyn toinen nide ja sitten Korppien Kestit, joka hahmojen osalta ei pahemmin nappaisi, mutta kaipa sekin on luettava. Tätä tahtia nekää eivät kovin kauaa ehdi hyllyssä pölyttyä lukemattomina. Martin ja sitten se tämän sarjan suomentaja voisi pistää pikkusen höpinää pönttöön ja vauhtia koneeseen sillä kohta minulla ei ole kirjojenkaan osalta mitään luettavaa ja kuinka sitten vituttaa jäädä keskeneräisen tarinan kanssa venailemaan seuraavaa eeposta. Ei mulla muuta.
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Pari kuukautta sitten tiedustelin kustantamo Kirjavalta, mikä on tilanne DwD:n suomennoksen kanssa, ja tuolloin sanoivat että pyrkivät kirjamessuihin mennessä saamaan sen kansiin ja ulos. 2-3 kuukautta siis saanee vielä odotella tuota.
 
....päätin sitten napata Miekkamyrskyn ensimmäisen niteen Stockalta matkaan....
Niin tein minäkin, sen verran koukutti sarja. Kirjaa oli helppo lukea sarjan pohjalta, käytännössä ei tuntunut että mitään olisi jäänyt epäselväksi kun tv-sarjaa oli seurannut huolella.

Korppien kestien jälkeen tartu vaan rohkeasti A Dance with Dragons'iin, jos lontoon murre sujuu hyvin niin kyllä sitä helposti lukee suomalainenkin.

Saisi joo Martin naputella pikku hiljaa jatkoa!
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niin tein minäkin, sen verran koukutti sarja. Kirjaa oli helppo lukea sarjan pohjalta, käytännössä ei tuntunut että mitään olisi jäänyt epäselväksi kun tv-sarjaa oli seurannut huolella.

Suosittelen lukemaan myös sarjan toisen kirjan A Clash of Kings, sillä muuten muutama kohta jää aika pimentoon kolmatta kirjaa luettaessa... Tai tarkemmin ajatellen kannattaa lukea jokainen kirja läpi, sillä muuten jää pakostikin monta asiaa epäselväksi edettäessä kirjasarjassa pidemmälle. Monen hahmon tarina etenee eritavalla kirjassa kuin tv-sarjassa, jonka lisäksi kaikissa kirjoissa käsitellään Westerosin yms. historiaa, joka ei pelkkää tv-sarjaa seuraamalla käy ilmi.

Muutenkin olen huomannut, että pelkkää tv-sarjaa seuraavat sekoittavat monia asioita keskenään kuten esimerkiksi The Othersit ja Wightit. The Otherseilla ASOIAF:ssä tarkoitetaan White Walkerseja(oma rotunsa), kun taas Wightit ovat kuolleita olioita(mm. ihmisiä), jotka The Othersien toimesta on ''herätetty henkiin''.

PS. Tuo ei ole spoileri, se ei vain pelkkää tv-sarjaa seuraamalla ole käynyt hirveän selkeästi ilmi.
 
Suosittelen lukemaan ...... muuten muutama kohta jää aika pimentoon kolmatta kirjaa luettaessa... Monen hahmon tarina etenee eritavalla kirjassa kuin tv-sarjassa, jonka lisäksi kaikissa kirjoissa käsitellään Westerosin yms. historiaa.....
Kyllä, näin varmasti on, kirjoissa kun kerrotaan hyvinkin yksityiskohtaisesti käytännössä lähes KAIKKI mahdollinen, niin varmasti jotain on voinut jäädä vähän auki.

Itseäni tämä ei kuitenkaan häiritse, koska itseäni kiinnostaa lähinnä se mitä hahmoille tapahtuu. Täydellinen uppoutuminen kirjan maailmaan olisi toisaalta kiva juttu, mutta kesällä käyttää mielellään aikaa jopa muuhunkin kuin kirjoihin. Enpä ole varsinaisesti lukumiehiä ja välillä tehnyt tiukkaa jaksaa lukea ihan kaikkea.
 

Isle of Man

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, TuTo
Itseäni kiinnostaa, palaakohan tv-sarjaan uusvanhana hahmona hieman runneltu ja flipannut Reek. Kirjoissa ainakin huikea ihmisrepale tuo Reek.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Itseäni kiinnostaa, palaakohan tv-sarjaan uusvanhana hahmona hieman runneltu ja flipannut Reek. Kirjoissa ainakin huikea ihmisrepale tuo Reek.

Virkistä muistiani, kuka Reek oikein olikaan? Itse siis nähnyt toistaiseksi vain tv-sarjaa (jenkkitahdissa, totta kai), vaikka kirjatkin hankin juuri muutama päivän sitten.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Virkistä muistiani, kuka Reek oikein olikaan? Itse siis nähnyt toistaiseksi vain tv-sarjaa (jenkkitahdissa, totta kai), vaikka kirjatkin hankin juuri muutama päivän sitten.

Kirjoista selviää, sarjassa ei ole vielä esiintynyt. On kuitenkin aika merkittävä hahmo jatkossa tietyllä tapaa.
 

Isle of Man

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, TuTo
Virkistä muistiani, kuka Reek oikein olikaan? Itse siis nähnyt toistaiseksi vain tv-sarjaa (jenkkitahdissa, totta kai), vaikka kirjatkin hankin juuri muutama päivän sitten.
Ei spoilata, jos joku ei ole kirjoja lukenut. Tai no, laitan tuohon alle valkoisella fontilla kun en spoiler-tagia osaa rakentaa:

Reek on siis Theon Greyjoy, joka on Bolton bastardin vankina ja "koirana". Bolton bastard on antanut jonkun entisen"koiransa" mukaan Theonille Reek -nimen. Edellinen Reek sai myös saman kohtelun sadistiselta pikku veijarilta kuin Theon. Theonilta on leikelty hieman ruumiinosia ja kaveri on päästään melko sekaisin kaiken kiduttamisen ja alistamisen jälkeen, mutta nousee tosiaan suht merkittävään rooliin.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Varmaan ois vielä hyvä kertoa, että tuo yllä oleva spoileri käsittää siis Dance of Dragonssin eli Suomeksi kirjoja lukeville luvassa aika ikäviä spoilereita.

Yllättävän hiljaista ollut castingin suhteen, näinköhän huomenna pärähtää Comic Conissa iso liuta uusia näyttelijöitä lavalle?
 

fisuboy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, NYRangers, Barca.
Tänään sain katsottua toisen tuotantokauden loppuun. Pakko sanoa, että on kyllä huikea sarja. Jatkoa odotellessa. Toivottavasti lempihahmoni ''imp'' nousee vielä merkittävään rooliin.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Tänään sain katsottua toisen tuotantokauden loppuun. Pakko sanoa, että on kyllä huikea sarja. Jatkoa odotellessa. Toivottavasti lempihahmoni ''imp'' nousee vielä merkittävään rooliin.

Mielestani oli kakkoskirjan (ja kauden) merkittavin hahmo jo. Tosin kirjassa viela merkittavampi. En ymmarra miksi blackwaterin taistelusta jatettiin telkkarisarjassa kokonaan "Imp's chain" pois vaikka se oli sodan voittamisen kannalta yhta tarkea kuin wildfire. Se olisi lisannyt hanen merkittavyyttaan myos sarjassa
 

Maastomasto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tänään sain katsottua toisen tuotantokauden loppuun. Pakko sanoa, että on kyllä huikea sarja. Jatkoa odotellessa. Toivottavasti lempihahmoni ''imp'' nousee vielä merkittävään rooliin.

Niin minun mielestäni Tyrion on jo sarjan ja kirjan merkittävin hahmo, kirjassa ehkä jopa korostuneemminkin. Loistava hahmo, mutta mielestäni hiukan liian suosittu :) Tämmöisiä rooleja kun ei voi olla liikaa, muuten niistä menee maku. Tässä sarjassa on monia loistavia hahmoja, hyvissä ja pahoissa. Peikkokaan ei tuntuisi niin mahtavalta hahmolta, jos ympäristö olisi paskaa.

Mutta tosiaan mahtava sarja. Katsoin ekat kaksi tuotantokautta ja nyt siirryin kirjoihin. Luen vielä toista osaa, mutta sitten olen päättänyt lukea loputkin. Sarja tulee kun tulee...

Ainahan sanotaan, että kirja on syvempi ja laajempi kuin sarja/elokuva. On se nytkin niin, mutta kokonaisuutena ihan mahtavasti toteutettu sarja. Ja kyllä mä mietin kirjan henkilöitä sarjan perusteella. Älykäs hylkiö Tyrion, häiriintynyt poikakuningas Joffrey, huumavan kaunis ja jääkylmä sukurutsailija Cersei... jne... Nämä naamat tulevat kyllä sarjan mukaan kun kirjaa lukee, täytyy sanoa että erittäin loistava casting kokonaisuudessaan.
 
Tiedossa avautumista kolmannesta kirjasta, eli Game of Thronesin kolmannen ja neljännen kauden tulevista tapahtumista:

Ei jumalauta! Alan jo ymmärtää miksi kirjan nimi on mikä on. Olen siis A Storm of Swordsin toisen osan alkupuolella, jossa Starkien määrä juuri puolittui, tai ainakin väheni raskaasti. Didn't see that coming! Piti oikeasti lopettaa lukeminen pariksi tunniksi, sen verran kova isku oli. Robb Stark, Catelyn Stark ja mahdollisesti Arya myös, tosin toivo elää hänen suhteen. "His axe took her in the back of the head", eli ei varsinaisesti mainita kyseessä olleen tappava isku. Ja seuraavassa luvussa Joffrey hyppii ilosta ja haluaa tarjota Robbin pään Sansalle, käännä vaan veistä haavassa George R.R. Martin! D:

Ketäs sieltä nyt onkaan pudonnut pelistä: Balon Greyjoy, The Kingslayer menetti miekkakätensä, suurin osa Starkin bannermaneista varmaan teurastettiin myös sekä häissä että Tridentillä, Lord Mormont, Craster... Daenerys onneksi vahvistelee asemiaan, ja Stanniskin vielä punoo juoniaan.

Huikea teos kaiken kaikkiaan ja vielä on luettavaa. Innolla odotan miltä tämä näyttää ruudulla, tosin pitkä on odotus...
Game of Thronesin kakkoskauden sain itsekin päätökseen, mutta kirjoitetaan siitä joskus myöhemmin.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Tiedossa avautumista kolmannesta kirjasta, eli Game of Thronesin kolmannen ja neljännen kauden tulevista tapahtumista:

Itse olen tähän mennessä vain telkkarista seurannu sarjaa, mutta tokan kauden päätteeksi oli vain pakko alkaa tutkimaan mitä tulee jatkossa tapahtumaan. Tulen ja jään laulu -sarjan fanisivustolta löytyykin sitten tarpeeksi materiaalia (ainakin itselle). Miekkamyrskykirjan luvut lyhyinä kuvauksina löytyy ko. sivuilta. Ekan osan lukujen kuvauksia selailin vähän läpi ja ihmetyttää, miten tuo kaikki saadaan mahtumaan 10 jaksoon.

Edit. Nyt kun tarkemmin tuota sivua tutkailin, niin tuossahan on molempien osien luvut kuvauksineen. Eli siis kahden seuraavan kauden verran materiaalia.
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Game of Thronesin ensimmäinen kausi tuli katsottua ihan Yleltä mutta toisen kauden ilmestymistä en jaksanut odottaa niin kauan joten netistä tuli sitten jaksot latailtua. Eilen katsoin sitten viimeisen jakson toiselta kaudelta ja kovastihan kaikki tarinat/juonet jäivät taas kesken. Hiton koukuttava sarja kyseessä! Niin tosiaan ainakin se kolmas kausi vielä tulee ja lopulta varmaan kaikki kirjat käännetään TV-ruudulle, hyvä näin. Ja nämä jatkuvat uudet kasvot myös miellyttää silmiä mm. Shae, Talisa Maegyr ja Margaery Tyrell. :)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös