Tarinankertoja
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Olette kumpainenkin väärässä. Tuottajat ovat parikin kertaa kertoneet, että eivät halua tehdä enempään kuin 10 jaksoa per kausi, jotta laatu ei kärsi. Jonka lisäksi ovat kertoneet kuinka tv-kauden ei ole pakko olla koko kirjan mittainen. Ja muistaakseni ovat aika suoraan sanoneet, että kolmas kausi ei tule käsittämään koko kolmatta kirjaa, vaan kirjaa lähdetään jakamaan osiin.
tuottaja, tarkoitat "producer ", eli siis tuotantotiimin vetäjä, joka hankkii rahoituksen. Hän EI ole siis TV yhtiön leivissä, vaan hän myy sarjaa TV yhtiölle tuotantoyhtiöstä. Eli jos TV yhtiö ostaa vaan Season kerrallaan, on tuottajan se huomioitava sarjaa suunnitellessaan. Muutoin se TV yhtiö päättää, että enpä ostakaan enää.. ja töiden lopun uhatessa, ne laatukriteerit saattaa nopeastikkin lopahtaa.. No HBO:n sarjoissa näin ei ole onneksi paljoa käynyt, vaan Deadwood loppui eikä myönnytystä edes parille leffalle tehty tuotantotiimin puolelta, mutta esim Rome tuotanto kuultuaan että 2 season on viimeinen, kirjoittivat season 3-4 päätapahtumat 2:n loppuun. Dollhouse kuuli, että se lopetetaan kesken sarjan kuvausten ja sarjan esittämisessä pidettiin tauko, ja tiimi veti sarjan loppuun kolmessa jaksossa (oli suunniteltu 3 seasonia). LOST:in kanssa päinvastoin, yhtiö meni tilaamaan 4 seasonia putkeen ja alkuperäinen 4 seasonin juttu venytettiin 6:een. Caprican kanssa SyFy teki hienosti, ja ilmoitti sarjan pituuden ennen kuin sarjan toista tuotantokautta (eka Season oli jaettu kahdeksi tuotantokaudeksi, siksi on Season 1.5) ja näin ollen sarja tehtiin tyylikkääseen päätökseen. Firefly taas sotkettiin tV yhtiön puolelta täysin lähettämällä jaksot eri järjstyksessä kuin oli tarkoitettu mutta onneksi DVD myynistä tippui niin paljon rahaa, että sarja voitiin päättää elokuvaan.
TVmaailma on aika nopeaan liikkuvaa jenkkilässä. Euroopassa sarjat tilataan aina tiettyyn jaksomäärään (ja puhtaankin minisarjoista) jolloin tuotantojälki on vähän tasasempaa. DowtonAbbey on hyvä esimerkki eurooppalaisesta laadusta, josta päätettiin toinenkin season tehdä. Tätä mallia on HBO koittanut jenkkilässä käyttää
Viimeksi muokattu: