Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

TV-sarja: Better Call Saul

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana sinnepäinsä, 07.07.2017 klo 23.17.

 1. Uimalakki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, HerTo
  Aivan loistava sarja. Useiden seuraamieni sarjojen kanssa tulee se hetki kun selaa jäljellä olevia jaksoja ja miettii että vieläkö tätä on näin monta jäljellä. Mutta Saulin kanssa jaksot loppuvat aina kesken. Yksinkertaista, pelkistettyä, kaunista.
   
 2. op777 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Juhani Tamminen
  Lainaus:
  Tämä kyllä ärsytti suunnattomasti. Kaveri tiesi kuitenkin suht pian pääsevänsä sieltä pois, ja lisäksi työnantajien hoitavan aina asiansa vimpan päälle kuntoon. Ei tuon tason tyyppi vain toimisi noin typerästi, vaan motiivin toiminnalle pitäisi olla jotain huomattavasti merkittävämpää. Vaikka muutaman sadan miljoonan kavallus pomoilta. Hieman samankaltaisia epäuskottavuuksia oli valitettavasti myös Ozarkin kakkoskaudella.
   
 3. Oskar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
  Lainaus:
  Toisaalta jokainen käyttäytyy eri tavalla eristyksissä. Tässä psyyke selvästi petti ja järki tuli esiin vasta kun oli liian myöhäistä.
   
 4. Drewiske Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans & Kekäläisen CBJ
  Lainaus:
  Itse taas epäilen, että oikeasti tarkoitti noita asioita mistä vuodatti. On vaan kova poika pitämään roolia yllä ja esittämään olevansa kunnossa. Jimmyhän ei reagoinut veljensä kuolemaan juuri mitenkään ja alkoi vain samantien pyörittämään noita hämäräbisneksiä. Ihan selkeästi on siis kieltänyt itseltään koko tapauksen.

  Minkä takia se muuten olisi tuossa päätösjakson jossain kohtauksessa itkeskellyt yksin autossa?
   
 5. Drewiske Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans & Kekäläisen CBJ
  Lainaus:
  Tätähän pohjustettiin sillä Wernerin pommivirityksillä, ilmeisesti jo silloin iski paniikkihäiriötä päälle ja psyyke oli lujilla. Ylipäätään hahmohan oli alusta alkaen semmoinen hyväntahtoinen ja hieman naiivisti elämästä ajatteleva rakennusnero. Lopputulos ei siinä mielessä ollut mitenkään yllättävä.
   
 6. RaakaSamppa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyväskylän JYP, Blaugrana, VGK, Bulls & Raiders
  Lainaus:
  Mut eikös tuossa pommijutussa jo Werner vähän aavistellut että saattaa kalma käydä? Ja sen takia meni paniikkiin. Tai pikemminkin yritti rauhoitella itseään että ehkä tässä ei nyt ei kuitenkaan huonosti kävisi.


  Mitä itse sarjaan tulee, on BCS yksi parhaimmista omasta mielestä. Nousee top3seen BrBan ja GoTin kanssa.
   
 7. Tuamas Jäsen

  Koko Better Call Saulin sekä Breaking Badin viehätyshän perustuu siihen, että henkilöt sarjassa tekevät aivan idootteja ratkaisuja omien sisäisten motiiviensa ajamansa ja ovat harvoin pitkäjänteisesti rationaalisia.
   
 8. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Spurs, narrit (pre 2014)
  On kyl kova sarja ja paranee mielestäni kausi kaudelta. Pakko tykätä.
   
 9. A Siente Jäsen

  Vähän epäilen ettei rakennusporukka tule elävänä tuolta poistumaan. Ehkä Wernerkin osasi tämän päätellä ennen karkaamista.

  Huikea lopetus kaudelle. Valehtelematta parhaista jaksoista vuosiin mitä olen nähnyt.
   
 10. Fat Cat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Huh, olipahan päätösjakso. Kauden kovin kohtaus mielestäni tuo Wernerin viimeiset hetket. Michael on kyllä yksi helvetin kylmä mutsinnussija. Tuijotus Gusin kanssa työmaalla oli myös hieno hetki.
   
 11. puuntakaa Jäsen

  Ehrmannitraut taitaa muuten olla sama jätkä, jonka Eddie Murphy heitti "Beverly Hills kytässä" buffettiin. Tuli vaan mieleen. Helvetin hyvä sarja, jotenkin koukuttava.
   
 12. Tifosi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  People's Front of Judea
  Tuli vihdoin neloskausi päätökseen.

  Osallistun kirjoittamisen hehkuttamiseen 50% tasolla.
  Sarjassa ei tapahdu kertakaikkiaan mitään mutta sitä jaksaa vielä katsoa kun käsikirjoitus on erittäin tasokasta. Enkä nyt tarkoita mitään räjähdyksiä ja takaa-ajoja vaan mitä tahansa.
  Siinä mielessä tämä ei ole mitenkään verrattavissa Breaking Badiin jossa tapahtumia riitti ja tarina olikin mielestäni yksinkertaisuudessaan paras mitä tv on tarjonnut.
  HBO tietenkin maailmanrakentamisineen on ylivoimainen Sopranosien ja Wireidensä kanssa.

  Jaksotolkulla seurataan miten Jimmy myy puhelimia ja Gus rakennuttaa luolaa, eipä ole kovinkaan mielenkiintoisia aiheita mutta nämä onnistuvat pitämään ihmiset ruudun ääressä.
   
 13. Tifosi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  People's Front of Judea
  Miken hahmon kirjoitusta piti vähän kritisoida. Mike tietää 100-varmasti kenelle työskentelee ja breaking badissä oli hyvin kuuluisa jakso "half measures" jossa Mike kertoo Waltille oppineensa jo poliisiaikana että asioita ei jätetä puolitiehen. Oli nyt kuitenkin valmis viemään rakennuspäällikön takaisin työmaalle ilman sakinhivutusta mutta Gus oli toista mieltä.

  Toki Mike saattoi vähän lämmetä "ystäväänsä" mutta yhtä kaikki.
   
 14. teppana Jäsen

  Lainaus:
  Hyvä pointti. Tässä on ristiriita.

  Mike on silti yksi lempihahmoistani koskaan.
   
 15. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
  Lainaus:
  Mikä tässä on ristiriitaista? BB tapahtuu tämän jälkeen. Mike voi sanoa oppineensa sen "poliisina ollessaan", vaan jospa oppi sen juuri tuossa?
   
 16. Tifosi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  People's Front of Judea
  Lainaus:
  Mitä se muka tuosta oppi? Poliisitarinassa se jätti asiat puolitiehen ja se äijä tappo muijansa ja Mike väitti oppineensa siitä ettei tee jatkossa samaa virhettä. Tuossa hän olisi halunnut tehdä saman virheen mutta ei kerinnyt saamaan opetusta kun Gus tuli väliin.
   
 17. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
  Lainaus:
  Joten... hän oli oppinut asian siihen mennesäsä kun keskusteli Waltin kanssa, ei ollut viä tohon Gusin vaateeseen mennessä kovettanut edelliestä huolimatta itseensä tarpeeksi. Kronologiahan menee ihan ok...
   
 18. Tifosi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  People's Front of Judea
  Lainaus:
  Joo kronologiassa ei ole mitään ongelmaa vaan Miken tarinan paikkaansapitävyydessä.
  "Moral of the story is: I chose a half measure when I should have gone all the way. I'll never make that mistake again."

  "Except that I took half measures many times since then, whatever."

  Jälkimmäinen "lainaus" olisi voinut olla Miken suusta muttei ollut. Sepitin ihan itse.
   
 19. Tuamas Jäsen

  Niin, aivan kuten oikeassakin elämässä ihmisiltä vaaditaan yleensä useampi virhe, jotta ihminen korjaa tapaansa toimia.

  Mielestäni täysin looginen ajatuskulku.
   
 20. Tifosi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  People's Front of Judea
  Lainaus:
  Mutta missä kohtaa Mike tiesi tehneensä virheen? Siinä kohtaa kun ei pistänyt kaveria kylmäksi sen baari-illan jälkeen kun saku meni pälättämään tuntemattomille? Ei. Sitten kun karkasi? Ei. Mike ei siinäkään vaiheessa halunnut seurata omia poliisiaikoina oppimiaan sääntöjä vaan olisi päästänyt sakun pälkähästä.
  "No half measures" onkin Gussin elämänohje eikä Miken niinkuin me BB:ssä luulimme.

  Edit. Eli Mike ei saanut tästä keissistä mitään muuta oppia kuin että millainen mies Gus on. Hän itse ei tehnyt mitään virhettä josta oppia koska saku ei päässyt paljastamaan koko operaatiota maailmalle.
   
  Viimeksi muokattu: 22.10.2018 klo 12.16
 21. vilpertti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  San Jose Chokes
  Luonnollisesti Mike alitajuisesti tiesi, mitä pitää tehdä, mutta hänen piti vain kuulla se Gusilta. Koska harvapa meistä on kylmäverinen tappaja.
   
 22. teppana Jäsen

  Lainaus:

  Tuo Miken poliisi-ura oli jo ohi. Eli hän oppi "no half-measures" siitä keissistä kun päästi vaimonhakkaajan irti. Tämä oli tapahtunut ennen BCS sarjaa.
   
 23. Sampr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, NHL, Liverpool