Tuukka Rask – maailman paras maalivahti

  • 96 437
  • 595

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
NHL on kovaa businesstä ja managerien on vain sopeuduttava muuttuneisiin olosuhteisiin. Jos tällainen trendi jatkuu, niin loogista toimintaa on vain tulevaisuudessa hinnoitella perheelliset pelaajien sopimuksiin riskilisää samoin venäläispelaajien kohdalla on tehty KHL:n kohdalla. Meinasin sanoa, että toivottavasti samanlainen maine ei realisoisu suomalaispelaajiin yleisesti ottaen, mutta kun sitäkin mietin parin sekunnin ajan niin mitäpä väliä silläkään on minulle, että saako he 6 vai 7 miljoonaa. Kummallakin on varaa jäädä kotiinsa niin halutessaan.

Niin kuin kotimainen kirjailija tokaisi, pelaajien pitää olla nuoria ja nälkäisiä eikä vanhoja ja janoisia. Tai perheellisiä ja kyllästyneitä.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Vähän tuo päätös tietenkin saa sitten erilaisen käänteen ja kulman jos käy niin, että Rask ei enää Bruinsin paitaa vedä päälle ollenkaan ja vaikka lopettaa. Ja näin kyllä uskon iteasiassa käyvänkin, eiköhän Raskin pelaajaura ollut tässä.
Rask tulee ensi kaudella hakemaan rahansa pois kuleksimasta. Ei hän tule jättämään 6,5M pöydälle. Sopimus jatkuu kauteen 2020-2021. Jos Bruinsin toimiston väki tästä jotenkin loukkaantui niin Rask voi toimittaa heille 15n joukkueen listan johon hänet voidaan treidata.

Luulen, että tässä on nyt tehty kärpäsestä härkänen. Tuukka ensi kaudella Bruinsin maalilla suvereeni ykkösveskari ja uutta vuoden-parin sopimusta suunnittelemassa.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Eipä tuossa mitään erikoista ole, kun ajatellaan, että ajatus on kauden keskeytymisen ja kolmannen lapsen myötä ollut perheessä Suomeen tuloineen ja kesäisin kommentteineen esim. Kimanttia-haastattelussa siitä, miten koko kauden saisi paketoida. Sitten kutsu takaisin ja kausi käyntiin - ehkä siinä on velvollisuudentunne ja toisaalta voittamisenhalu saaneet voiton, ja kotona käyty keskustelu, että jos kuitenkin... Ja sitten on alkanut tuntua pelien jo alettua oman pään sisällä/vaimon fiilikset/lasten käytös/kaikkia edelliset siltä, että tää oli tässä, ajatus on muualla, mä lähden kotiin. Aika ymmärrettävä setti ihmiselle, olipa duuni mikä tahansa.

Mikä sitten estää muita isiä tekemästä saman päätöksen, niin ei mikään. Ehkä kuitenkin tilanteet ovat erilaisia - lapset isompia, ei vastasyntynyttä, isovanhemmat lähellä, henkinen lujuus, välinpitämättömyys, kulttuuri... Onhan näitä. Nyt kuitenkin Raskin perheessä ja Tuukan kohdalla tilanne oli mikä oli ja ratkaisu tehtiin sen mukaan. Kun lähtöön oli mahdollisuus, Rask teki ratkaisunsa, ja hyvä niin.
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Käsittääkseni vain runkosarjasta maksetaan ja pelaajayhdistys sai neuvoteltua, ettei tarvi pleijareissa pelata, jos ei halua. Vain totaalinen idiootti jatkaa pelaamista.

Jos nyt siis tarkoitat totaalisella idiooteilla noita kaikkia muita pelaajia tuolla (etkä että Tuukka olisi ilmeisen hankalassa tilanteessa sellainen jäädessään ollut), niin tuo on kuitenkin huippu-urheilua ja nyt pelataan siitä lajin isoimmasta pystistä, josta tuo porukka on lapsesta asti unelmoinut. Lajissa, jonka eteen on tyypillisesti uhrattu ns. normaali nuoruus ja arjessaan joutuu ihan normitilanteessakin sietämään aika kummallisia elementtejä.

Naiivi en ole, eli varmasti joukossa on pelaajia, jotka ovat rahan keskellä tai huonojen koppien ja mulkkujen koutsien myötä kyynistyneet (EDIT: tai kiinnostuksen kohteet ovat yksinkertaisesti vuosien saatossa muuttuneet kuten kenellä tahansa), jolloin paremminkin käydään vain töissä. Mutta niille, jotka tuolla ovat oikeista syistä, kyseessä ei ole idiotismi vaan yksi harvinainen mahdollisuus elämäntavaksi muodostuneen lajin suurimpaan saavutukseen.
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Mikä sitten estää muita isiä tekemästä saman päätöksen, niin ei mikään. Ehkä kuitenkin tilanteet ovat erilaisia - lapset isompia, ei vastasyntynyttä, isovanhemmat lähellä, henkinen lujuus, välinpitämättömyys, kulttuuri... Onhan näitä.

Juuri näin, jokaisen ihmisen tilanne ja arvomaailma on erilainen, ja jokainen on oikeutettu omaan päätökseensä. On koomista kirjoitella kotisohvalta änäripleikkari-taistojen keskeltä mielensäpahoitteluja ja itkua kuinka oikea änäri kohta loppuu kun kaikki lähtee kotiin! Nyyh ja buhaa! Juhani Tammista soveltaen "Big-fuckin'-deal!"
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Kukaan ei tiedä millaisia puheluita siellä on käyty Tuukan ja vaimonsa välillä kuplasta Bostoniin, joten kaikkia päätökseen vaikuttaneita asioita ei tod.näk. nouse pinnalle ikinä. Olen itse seurannut vierestä rankemmanpuoleista synnytyksen jälkeistä masennusta, nähnyt myös härdellin ja ikuisuudelta vaikuttavan väsymyksen kolmen alle 4v. lapsen taloudessa, joten eiköhän tämä nyt ole tässä, ne pelaa, jotka pelaa...
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Aika erikoisia on nämä kommentit, että Raskin päätös lähteä himaan oli ainoa oikea kun kotona on pieniä lapsia. Jos asia on tosiaan noin yksioikoinen, niin silloin ainoa mahdollinen ja looginen johtopäätös tästä on, että ne kaikki muut sadat NHL-pelaajat joilla on myös pieniä lapsia ovat huonoja isiä ja väärässä paikassa. Kakkua ei voi syödä ja säästöä.
Jos ei pysty täysillä keskittymään pelaamiseen kannattaako koittaa pakottaa itsensä peliin? Emme me tiedämme tarkalleen mikä tilanne siellä kotona on.
 

Rautanaamio

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, New Jersey Devils
Varmasti olisi voinut alunperin jättää lähtemättä koko karkeloihin, olisi varmasti välttynyt paljolta paskalta. En kuitenkaan ymmärrä, millä oikeudella ihmiset miehen päätöstä arvostelee ? Rask valitsi perheensä, kun kiekko ei napannut. Niin olisin tehnyt minäkin. Luulen myös, että suurin osa mielensäpahoittajista nukkuu vielä äitinsä pesemissä lakanoissa.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
En kuitenkaan ymmärrä, millä oikeudella ihmiset miehen päätöstä arvostelee ?
Ihmisillä on maksavina asiakkaina siihen kaikki oikeus ja tässä tapauksessa noin 7 miljoonaa syytä.
Ei tätä touhua siksi tehdä, että NHL-pelaajilla on ylenpalttisesti rahaa ja kaikenlaista kivaa. Noille rahoille olisi selvästi tarpeellisempiakin kohteita, kuten vaikkapa koronan takia kärsineet vähävaraiset perheet.
 

muuttohaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Wasa Royals
Tämä käyty keskustelu on mielenkiintoisempaa kuin itse Raskin päätös. Kyseessä oli etuoikeutetun miljonäärin päätös, johon hänellä oli subjektiivista lähtökohdistaan täysi työehtosopimuksen mukainen oikeus ja taloudellinen mahdollisuus. Toisin kuin niillä miljoonilla tavallisilla duunareilla, jotka huippukiekkoa seuraavat ja pelaajia ihailevat ja homman kustantavat. Tämä juuri tekee kysymyksestä mielenkiintoisen. Miksi minä haluaisin taloudellisesti tukea näitä miljonäärejä ja heidän mahdollisuuksiaan.

Eihän Rask pelaamattomuudestaan mitään korvausta saa ja jo tienattu raha on rehellisesti ansaittu. Eivät NHL-pelaajat missään orjuudessa elä, vaikka NHL:n pelaajapolitiikka kaikkine rajoituksineen aika eriskummallinen onkin. Sopimuksesta voi lähteä kävelemään vaikka kesken kauden, samalla toki palkanmaksukin loppuu. Varmasti Rask myös ymmärtää että tämä ratkaisu saattaa vaikuttaa tuleviin sopimuskuvioihin ja on valmis ottamaan sen riskin.

Henkilökohtainen taloudellinen tilanne varmasti helpotti Raskin osalta ratkaisua mutta kyllä tavallinen duunarikin voi joutua tilanteeseen, jossa oma ja perheen hyvinvointi on asetettava työn ja jopa työuran edelle. Tästä omakohtaista kokemusta.
 

RexHex

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Ihmisillä on maksavina asiakkaina siihen kaikki oikeus ja tässä tapauksessa noin 7 miljoonaa syytä.
Ei tätä touhua siksi tehdä, että NHL-pelaajilla on ylenpalttisesti rahaa ja kaikenlaista kivaa. Noille rahoille olisi selvästi tarpeellisempiakin kohteita, kuten vaikkapa koronan takia kärsineet vähävaraiset perheet.

Tykkään tästä "Noille rahoille olisi selvästi tarpeellisimpiakin kohteita"-kohdasta. Tämä toimii tosiaan ihan mihin asiaan vain. Teikäläisen internet-liittymän rahoillekkin olisi tarpeellisimpiakin kohteita, kuten vaikka syöpäsairaiden lasten auttaminen. Tosiaan toimii ihan mihin asiaan vaan.
 

mig24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Oi Luoja, millaisia kommentteja saa lukea. Olisiko se ollut Bruinsin etu, että Tuukka olisi väkisin pelannut ajatukset ihan muualla? Sehän on ihan heidän oma etunsa että parhaat pelaa. Ihmisten pelaamassa lajissa on myös tämä puoli, sitä kutsutaan inhimillisyydeksi. Kaikki ei aina mene optimaalisesti ja jos et pysty antamaan kaikkeasi, on koko joukkueelle parempi että myönnät sen avoimesti.

Jollakin ei selvästi ole mitään kontaktipintaa todellisuuteen, vaan eletään jossain konsolimaailmassa.
 

Barney

Jäsen
No sitä sairasta että meillä tässä Bostonissa tallustelee T. Rask, jolla on omaisuutta miljoonia siksi, että sattuu sattumalta olemaan lahjakas kumilätkän kiinniottamisessa ja on ollut sattumalta sellaisissa tilanteissa, joissa taitoa on voinut jalostaa ja hyödyntää, ja tämä lätkä siis on kesken playoffien kesken, ja sitten on henkensä kaupalla ihmisiä hoitavia sairaanhoitajia, joilla voi tehdä tiukkaa selvitä päivästä toiseen. Rask voisi tästä vetää johtopäätöksen ja oikeasti laittaa sitä rahaa vähän enemmän sinne minne sitä tarvitaan kuin 1000e joukkueen kassaa...
Sinulta puuttuu selvästi ymmärrys siitä miten talous toimii. Raskin työnantaja on ollut sitä mieltä, että hänen työpanoksensa "kumilätkän kiinniottamisessa" on noiden miljoonien arvoista. Tuskinpa Bruinsin organisaatiossa ihan huvikseen maksetaan Raskille tuota noin seitsemää miljoonaa kaudessa, vaan siellä on päädytty siihen lopputulokseen, että samalla rahalla ei saada toista vastaavan tasoista ammattilaista.

Tuo sinun mainitsemasi sairaanhoitajien palkkataso määräytyy myös ihan samalla tavalla kysynnän ja tarjonnan lain mukaan. Ei tämä nyt niin vaikeaa ole.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Eihän Rask pelaamattomuudestaan mitään korvausta saa ja jo tienattu raha on rehellisesti ansaittu.
Kyseessä on hinnoitteluvirhe. Eihän pelaajille oikeasti makseta runkosarjapeleistä koko summaa ja pudotuspelit olisivat ilmaisia talkoita, vaan ne pudotuspelit ovat se syy kilpailulliselta kannalta ajateltuna miksi pelaajista miljoonia maksetaan, vaikka se jyvitetäänkin kaudella tapahtuneeksi. Se taas, että miksi NHL:n omistajat suostuisivat tuollaiseen pelaajasopimukseen, jossa pelaaminen oli tänä vuonna vapaaehtoihommaa oli puhtaasti taloudellinen, eli he olisivat menettäneet niin paljon tuloja jos kausi jäisi pelaamatta. Tästäkin päästään ihan samaan lopputulokseen eli NHL:n tulot ovat liian isot, että ne palvelisivat maksavien asiakkaiden tarpeita.
 

Luoto

Jäsen
Kuplaan meneminen oli vapaaehtoista ja Rask olisi voinut olla menemättä sinne ollenkaan, jolloin asiasta olisi noussut tällaista älämölöä. Kaikkia, edes omia tai muiden perheenjäsenten tunteita ja niiden muutoksia ei voi täysin etukäteen tietää. Rask yritti tätä vaihtoehtoa, fiksu työnantaja ymmärtää ja arvostaa sitä.
Kaverilla olisi varmaan varaa palkata kotiin apulainen vaimolle ja eiköhän isovanhempiakin olisi löytynyt. Tuukka kuitenkin päätti näin ja vaikka en hänen faninsa olekaan, niin kolmen lapsen isänä ymmärrän ja hyväksyn hänen ratkaisunsa täysin.
Lähdön vaikutusta oman tai muiden joukkueiden suhtautumiseen Tuukkaan on vaikea arvioida, voi sillä jotain olla.

Tuollainen eristys tuskin on henkisesti hyvä juttu kenellekään.
Ei se elämä tuolla kuplassa mitään herkkua taida olla. Hotellikuolema on todellista.
Urheilupsykologi Tuomas Grönmanin mukaan "joku introvertti voi tykätä olla kuplassa, se voi olla hänelle kuin lottovoitto". Ihmiset ovat hyvin erilaisia.

 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Tykkään tästä "Noille rahoille olisi selvästi tarpeellisimpiakin kohteita"-kohdasta. Tämä toimii tosiaan ihan mihin asiaan vain. Teikäläisen internet-liittymän rahoillekkin olisi tarpeellisimpiakin kohteita, kuten vaikka syöpäsairaiden lasten auttaminen. Tosiaan toimii ihan mihin asiaan vaan.
Minä voin tuon koko 0e mitä netistäni maksan lahjoittaa lyhentämättämönä syöpäsairaille lapsille.
Sen lisäksi minä oikeasti pohdin parhaillaan, että mitä parempaa käyttöä voisin NHL:lle kohdistamilleni rahoille keksiä ja support your local teams tuli ensimmäisenä mieleen.
 

muuttohaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Wasa Royals
Kyseessä on hinnoitteluvirhe. Eihän pelaajille oikeasti makseta runkosarjapeleistä koko summaa ja pudotuspelit olisivat ilmaisia talkoita, vaan ne pudotuspelit ovat se syy kilpailulliselta kannalta ajateltuna miksi pelaajista miljoonia maksetaan, vaikka se jyvitetäänkin kaudella tapahtuneeksi. Se taas, että miksi NHL:n omistajat suostuisivat tuollaiseen pelaajasopimukseen, jossa pelaaminen oli tänä vuonna vapaaehtoihommaa oli puhtaasti taloudellinen, eli he olisivat menettäneet niin paljon tuloja jos kausi jäisi pelaamatta. Tästäkin päästään ihan samaan lopputulokseen eli NHL:n tulot ovat liian isot, että ne palvelisivat maksavien asiakkaiden tarpeita.

Eihän pudotuspelit täysin ilmaisia talkoita olekaan, vaan pelaajat saa korvauksia erinäisten bonuksien muodossa. Työehtosopimuksessa ei ilmeisesti myöskään ole mitään pykälää joka velvoittaisi pelaajia elämään kuukausia kuplassa erossa perheistään, jolloin pelaajilla on oikeus itse päättää, hyväksyykö muutoksen työehtoihin vai ei. Nämä ovat poikkeuksellisia aikoja, joten aivan turha verratakaan normaalioloihin.

NHL-pelaajien palkkataso on sitten asia erikseen ja ei mielestäni liity tähän asiaan millään lailla.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Voin heittää myös yhden ehdotuksen eli vähävaraiset koronasta kärsineet perheet.
Mielelläni kuuntelen ehdotuksia miten tuo käytännössä hoidetaan? Jatkoajasta tutusti rahaa postilaatikkoon?
Suomen nykyisen hallituksen kautta en halua rahaa kierrättää, koska se kupla kaipaa puhkaisua.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Eihän pudotuspelit täysin ilmaisia talkoita olekaan, vaan pelaajat saa korvauksia erinäisten bonuksien muodossa. Työehtosopimuksessa ei ilmeisesti myöskään ole mitään pykälää joka velvoittaisi pelaajia elämään kuukausia kuplassa erossa perheistään, jolloin pelaajilla on oikeus itse päättää, hyväksyykö muutoksen työehtoihin vai ei. Nämä ovat poikkeuksellisia aikoja, joten aivan turha verratakaan normaalioloihin.

NHL-pelaajien palkkataso on sitten asia erikseen ja ei mielestäni liity tähän asiaan millään lailla.
Kun eihän tässä keskustelussa ole mitään epäselvää siitä, että oliko Raskilla oikeus tehdä niinkuin hän teki vai ei, niin keskustelu keskittyy ainoastaan erilaisiin moraalisiin, eettisiin ja muihin subjektiiviisiin mielipidekysymyksiin. Jotkut tykkäävät ja toiset eivät.
Omana vinkkinä olisin voinut Tuukalle sanoa, että jos hänelle olisi maksavien asiakkaiden mielipiteellä väliä, niin hän olisi suhteellisen pienellä eleellä voinut homman hanskata. Olisi ilmoittanut esim, että lahjoittaa kevään bonukset vaikkapa koronan takia työnsä menettäneille lapsiperheille. Mutta korostetaan, että mitään velvollisuutta hänellä ei ole miettiä kenenkään muiden mielipiteitä, mitä monet ovat nähneet hienona ja arvostettavana luonteenpiirteenä.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
NHL on kovaa businesstä ja managerien on vain sopeuduttava muuttuneisiin olosuhteisiin. Jos tällainen trendi jatkuu, niin loogista toimintaa on vain tulevaisuudessa hinnoitella perheelliset pelaajien sopimuksiin riskilisää samoin venäläispelaajien kohdalla on tehty KHL:n kohdalla.
Niin meinaatko että NHL:ää pelataan jatkossakin ainoastaan eristetyssä kuplassa vai miten koet että perheelliset ovat jotenkin riskialttiimpia palkattavia?
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mielelläni kuuntelen ehdotuksia miten tuo käytännössä hoidetaan? Jatkoajasta tutusti rahaa postilaatikkoon?
Suomen nykyisen hallituksen kautta en halua rahaa kierrättää, koska se kupla kaipaa puhkaisua.

OT: Laita tv päälle mille tahansa kanavalle ja näet päivittäin erilaisia mainoksia, miten voit auttaa. Rahaa voi lahjoittaa ihan kotisohvalla istumalla tekstarilla tai vaikka MobilePaylla. Lisäksi voit liittyä erilaisiin Facebook-ryhmiin, missä voi paikallisesti tukea suoraan apua tarvitsevia. Pk-seudulla on vaikkapa Apuna Ry. Ei tarvitse hallitusta sekoittaa mukaan mitenkään.

Mitä tulee itse Raskiin ja hänen uransa jatkoon, hän varmasti tekee itse omat ratkaisunsa, kun on niiden aika ja pääsevät varmasti yhdessä seuran kanssa molempia osapuolia tyydyttävään ratkaisuun.

Maailmassa on paljon epäkohtia, joiden soisi poistuvan, mutta NHL ei nähdäkseni ole yksi niistä. Kukaan ei pakota siellä pelaamaan eikä kukaan pakota otteluita katsomaan. Jokainen tekee omat päätöksensä eikä kenenkään tarvitse kokea huonoa omatuntoa olipa ratkaisu mikä hyvänsä.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Niin meinaatko että NHL:ää pelataan jatkossakin ainoastaan eristetyssä kuplassa vai miten koet että perheelliset ovat jotenkin riskialttiimpia palkattavia?
Minä nyt luulin, että perusteet olivat aika ilmeiset ja jo kertaalleen kerrottu.
Samalla tavalla kun Venäläispelaajien kohdalla on riski, että KHL houkuttelee, niin jos trendi on että perheellisillä on isompi riski, että muut asiat kuin pelaaminen on tärkeämpää, niin silloin se tulee huomioida palkkauksessa. Jos tarjolla on kaksi yhtä hyvää pelaaja, niin silloin kehityksen jatkuessa kannattaa ottaa se perheetön ohi perheellisen.
Kuten ketjussa todettua, niin pakkohan pelaajien ei ole pelata jos ei huvita, joten ei tämä mikään ainutkertainen riski ole.

Pitää huomata, että NHL on ihan viimeisiin vuosikymmeniin asti ollut paljon pienempi business ja pelaajilla on ollut uran loppuun asti motivaatiota ansaita kaikki saatavilla olevat dollarit. Nyt kun palkat ovat paisuneet yksittäisistä miljoonista kymmeniin ja jopa sataan miljoonaan dollariin, niin tilanne on toisin ja on mahdollista, että meille tulee muista sarjoistakin tuttuja lieveilmiöitä enemmän kun ns täydellinen taloudellinen riippumattomuus loppuelämäksi saavutetaan 25 vuotiaana. Jos sen jälkeen ei kiinnosta, niin ei tartte, vaan kaikenlaiset muut motivaatiotekijät nousevat ihan eri tavalla ratkaiseviksi.
 
Viimeksi muokattu:

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Minä nyt luulin, että perusteet olivat aika ilmeiset ja jo kertaalleen kerrottu.
Nämä sun viestit on ihan ympäripyöreää sönköttämistä vailla mitään oikeaa sisältöä, joten joo ei sieltä mitään ilmeisiä perusteluita ole tullut.

Nyt ollaan poikkeusoloissa ja tästä johtuen pelaajilla on mahdollisuus lähteä pois kuplasta jos siltä tuntuu. Tuukka Rask käytti mahdollisuuden ja koki tärkeämmäksi olla nyt perheensä kanssa. Tätä ei voi mitenkään verrata siihen mitä se normaali NHL-pelaajan arki on. Piste.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös