TUTO Hockey kaudella 2014–2015

  • 356 921
  • 1 330

Toveri-76

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo Hockey
Viiden pelin voittoputki päällä ja täällä huudellaan vahvistusten perään. Ennemminkin huutelisin yleisön perään. Missä yleisö? Ei silti, viime pelissä oli yllättävänkin hyvin porukkkaa paikalla ottaen huomioon, että kyseessä oli keskiviikkopeli ja vastassa LeKi. Eli ehkä yleisökin alkaa hiljalleen löytää halliin, kun ulkona alkaa olla kylmempi kuin Kupittaan hallin katsomossa. Joukkue pelaa mielestäni tällä hetkellä hyvää kiekkoa. Alkukauden aikana on noussut uusia mukavia tuttavuuksia esille, joten en olisi huolissani. Eiköhän runkosarjassa pysytä siellä kolmen sakissa lopulta, vaikka tulisi jossain vaiheessa vähän notkahduskin. Pleijarit ovat sitten aivan oma stoorinsa. Ainakin valmennus ja johto on vakuutellut, että tällä joukkueella on paremmat mahdollisuudet mennä loppuun asti. Aika näyttää. Pleijarit on aina pienestä kiinni, kuten viime keväänä huomattiin ja kuten Sport sai karvaasti kokea jo ensimmäisellä kierroksella. Ja jälleen kerran, mukava nähdä, että kärjessä ei olekaan se, jonka siellä piti päivän selvästi olla ylivoimaisesti kovimmalla rosterillaan. KooKoo taisi voittaa kaikki harkkapelit, mutta ei olekaan mitenkään dominoinut alkukautta. Kärjessä onkin Jukurit. Erittäin kutkuttava asetelma tällä hetkellä kaikin puolin. Jukurit pitäis pystyä kampeamaan lopussa. Mielellään jo kauden aikanakin.

Mukavaa, että VVV pääsi Tapparaan ja Kibi Ässiin kokeilemaan. Toivon molemmille onnistumisia. Olisivat toki tervetulleita edelleen TUTOssakin pelaamaan.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Otin Mestiksen Topit ja flopit -yleisketjusta tännekin lainaan penazin viestin:

TuTon uusi toimitusjohtaja sanoi YLE:n Turun paikallisradiossa, ettei TuTolla ole resursseja liigaan. Eli suurinta mitä Toverit tällä kaudella voi saavuttaa on, on voittaa ensi kauden liigajoukkue KooKoo ja tulevaisuuden wanna be liigajoukkue jukurit.

Sekä oman vastaukseni siihen, koska asia on niin olennainen, että sitä on syytä TuTon omassa osiossa käsitellä:

Missä ja koska TuTon toimitusjohtaja on tämmöistä sanonut? Laita ihmeessä lisätietoa TuTon omiin ketjuihin, tai vaikka haastattelulinkki.

Jos on toimitusjohtaja tämmöistä todennut ja vähäinenkin usko (tai illuusio) paremmasta on hylätty seuran johtoportaankin toimesta, niin mitäpä sitä kannattajatkaan enää sen enempää panostamaan. Pillit pussiin ja se on siinä viimeistään sitten kun Jukurit nostetaan viimeisenä joukkueena liigaan ja Mestiksestä sammutetaan valot. Eipä erityisemmin kiinnosta katsella "omien poikien" kasvatusprojekteja vailla mitään tulevaisuutta ja otteluita vailla yhtään mitään merkitystä tai edes näennäistä panosta. Edustusjoukkueen voi sitten ajaa alas ja keskittyä seuran juniorityöhön, panokseton läpsyttely suljetussa mehukannusarjassa ei tule jatkossa olemaan muuta kuin taloudellisesti rajusti tappiollinen kuluerä.

EDIT: Jos toimitusjohtaja on sanonut, että tällä kaudella ei ole resursseja liigaan niin se on eri asia, mutta jos lausunto koskee TuTon tulevaisuutta yleisestikin ja jos on virallisesti luovuttu liiganousu-unelmasta, niin sellainen sanoma vaatii huomiota ja siitä on seurauksensa.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Itseäni kiinostaa myös, mitä on sanottu ja miten sanominen tulkittu. Edelleen yksi asia, minkä varmasti on sanonut, on talouden korjaaminen, kannattajamäärän kasvattaminen ja Mestiksen voitto. Liiga on mainittu tavoitteksi muutaman vuoden aikana. On kyllä puhuttu, että nämä tavoitteet pitää saada kuntoon. Sen jälkeen katsotaan. Jos tämä on todettu nyt jo mahdottomaksi, niin avoimuus hienoa, mutta tulevaisuus mustaa.

Itse uskon, että kun muut asiat saadaan paremmalle tolalle, niin liiga ei mahdoton ole. Mestaruuden ottaminen antaa lisäaikaa siihen.
 
Viimeksi muokattu:

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Missä ja koska TuTon toimitusjohtaja on tämmöistä sanonut?
Jos toimitusjohtaja on sanonut, että tällä kaudella ei ole resursseja liigaan niin se on eri asia, mutta jos lausunto koskee TuTon tulevaisuutta yleisestikin ja jos on virallisesti luovuttu liiganousu-unelmasta, niin sellainen sanoma vaatii huomiota ja siitä on seurauksensa.
Auvinen sanoi niin 1.10.2014 YLE Turun iltapäivälähetyksessä. Hän myös valitteli viime vuosien tappioita, mutta kehui TuTon rajusti kasvanutta myyntiä ja katsojalukuja. Samassa lähetyksessä haastateltiin myös Pärssistä.

Onhan toisaalta TuTo ilmoittanut Auvisenkin suulla seuran tavoitteena olevan liiganousun. Eli ilmeisesti unelmaa ei ole haudattu. Missään ei kylläkään ole sanottu, että koska halutaan tämän tavoitteen toteutuvan ja minkälaisilla edellytyksillä. Esim. onko se edes TuTon nykyomistajien lähiajan tavoite vai unelmoidaanko TuTon pelaavan joskus 2020-luvulla Liigassa. Asiasta olisi mukava saada seurasta selkeä kannanotto. Pelkäänpä, ettei sellaista saada.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Se vain on niin, että jos ei TuTo pelaa lähivuosina liigaa, niin ei se sitä sitten pelaa luultavasti koskaan. Ei liiga loputtomiin laajene, ja jos/kun A-nuorten sarjan sääntöjä muutetaan siten, että yli-ikäisiä saa siellä pelata, niin A-nuorten sarjasta tulee "uusi Mestis" ja nyky-Mestis taantuu jonkinlaiseksi Suomi-sarjan ylälohkoksi, jossa pelaillaan parinsadan ihmisen yleisöille harrastemielessä. Siinä sarjassa ei ole mahdollisuuksia nostaa taloudellista tilannetta riittävästi eikä ylläpitää joukkuetta, jonka runkoa tai kärkipelaajia voisi ajatella liigatasollekin.

Ei tietysti kannata pistää rahaa palamaan "kyllä lottovoitto tulee"-periaatteella, mutta kyllä seuran pitäisi nyt erittäin aggressiivisesti yrittää saada lisää rahoittajia ja laajentaa omistuspohjaa sillä lähtökohdalla, että Mestis-mestaruus voitetaan nyt tai viimeistään ensi vuonna (jos ei Jukurit voita mestaruutta jo tällä kaudella) ja nousu varmistetaan keinolla millä hyvänsä.

Vaikeaa tietysti, koska jääkiekko on Suomessa pian auringonlaskun laji mikäli Jääkiekkoliitto ja liigahallitus jatkavat samalla ylimielisellä ja todellisuudesta irtaantuneella tiellä, jossa urheilullisuudella ei ole mitään arvoa ja jossa kohta säälipleijareitakin edeltää säälisäälipleijarikierros. Mutta mitä mahdolliseen liigataipaleeseen tulee, niin SaiPakin on näyttänyt, että pienemmällä pelaajabudjetilla ja vaatimattomammalla kalustolla voi pärjätä ja tehdä voittoakin kunhan asenne on joukkueessa kunnossa.

Toinen vaihtoehto on tietysti sitten avoimesti ilmoittaa, että nousuhaaveet olivat tässä ja että menköön viimeinen liigapaikka Jukureille, TuTo keskittyy jatkossa alueelliseen juniorityöhön ja peluuttaa "omia turkulaispoikia" rautalankabudjetilla ja minimiorganisaatiolla, vähän Paksalin viimeisten kausien tapaan. Moni varmaan muisteleekin ilolla näitä vuosia, kun yleisöä oli n. 800, joukkue sarjan pohjalla ja riemu oli ylimmillään.

Ei yllämainitussakaan sinänsä mitään ongelmaa ole jos se ilmoitetaan avoimesti, mutta alan henkilökohtaisesti olla kurkkuani myöten täynnä eripituisia "liigaprojekteja", joita aina käynnistellään vähän väliä ja jotka sitten vähin äänin haudataan kunnes taas tulee uusi "kolmen vuoden päästä liigaan"-projekti, eikä myönnetä missä mennään saatika sitä, että mitään nousutavoitetta ei kulissien takana välttämättä edes ole. Mieleen tulee satu paimenpojasta joka huusi sutta turhaan, kunnes sitten viimeisellä kerralla susi tuli ja söi paimenpojan lauman, eikä ketään kiinnostanut koska kukaan ei enää uskonut varoituksiin.

Kyyninen talousrealisti minussa ymmärtää PR-toiminnan ja imagon ylläpidon arvon, mutta tunteenomainen ja niin monta kertaa pettymään joutunut fani minussa tuntee väkevän voimakkaasti, että taasko ollaan mattoa viemässä jalkojen alta.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
TUTO:n omilla sivuilla laatutakuun yhteydessä kirjoitettu "Julkaistu to 02 loka 20:49
Viime kausien aikana TUTO Hockey on tarjonnut kannattajilleen vauhdikasta ja voittavaa kiekkoviihdettä Marli Areenalla. Tämän vuoden joukkue on nuori, mutta erittäin nälkäinen. Se tulee tarjoamaan varmasti voitokkaita ja viihdyttäviä hetkiä monessa ottelussa kauden aikana.
Alkukauden kasvukivuista huolimatta tiedämme joukkueen olevan vahva ja taistelevan ensi keväänä Mestiksen mestaruudesta ja sitä kautta mahdollisuudesta anoa paikkaa Liigasta. Matkalla tavoitteeseen tarvitsemme kannattajiemme tukea."

Tämä siis kumoaa osan näistä puheista. Jos ja kun voitamme sarjan, niin anomus voidaan laittaa. Itse epäilen, että jos ihmeitä ei tapahdu, niin vastaus olisi negatiivinen. Tämä antaisi sitten lisää aikaa ja runkopelaajat tai siis nyt tehokkain ketju on edelleen riveissä. Siitä siis on taas paikka lähteä uusimaan mestaruutta ja kohentamaan taloutta.
Kaikki tämä kuitenkin liian aikaista puhetta. Nyt vaan voitosta voittoon ja katsotaan minne se vie. Aikaisempien vuosien hehkutus ja näkyvyys on laimentunut, niin epätietoisuus kohoaa. Kyllä se sieltä esille tulee ja joukkueessa on nyt useampi pudotuspelejä kokenut ja niissä menestynyt, joten sen puolesta asia on kunnossa.

Ennen kevään kiihkeitä otteluita sitten katsotaan tarvitaanko vahvistuksia ja mihin paikkaan. Nyt vielä katsotaan, miten tämä porukka pärjää näitä kovempia vastustajia vastaan ja löytyykö tahtoa ja voittamisen halua myös pakkopulla otteluissa.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
"Alkukauden kasvukivuista huolimatta tiedämme joukkueen olevan vahva ja taistelevan ensi keväänä Mestiksen mestaruudesta ja sitä kautta mahdollisuudesta anoa paikkaa Liigasta. Matkalla tavoitteeseen tarvitsemme kannattajiemme tukea." Tämä siis kumoaa osan näistä puheista. Jos ja kun voitamme sarjan, niin anomus voidaan laittaa.
Onko tavoite Liigapaikka vai mahdollisuus anoa liigapaikkaa? Jos Toverit ei aio anoa Liigapaikkaa niin mitä iloa tuosta mahdollisuudesta on? Tai jos Tovereilla on niin paskat resurssit, että se tietää jo anomuksen tehdessään siihen tulevan kielteisen vastauksen niin mitä iloa siitäkään on.

Haluaisin Aaviselta kuulla ilman kaikkia kommervenkkejä ,onko Toverit hänen mielestään seuraavan kolmen vuoden aikana valmis pelaamaan Liigaa (jos se sinne pelaamalla pääsee) vai eikö ole. Minulle sopivat molemmat vaihtoehdot ja peleissä tulen käymään, mutta onko liikaa vaadittu selkeä tiedotus.
 
Viimeksi muokattu:

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Aavisen tietysti olisi hyvä ehkä kommentoida asiaa, jos tällainen huhu laajensi kulovalkean lailla. Nyt en tiedä onko se tehnyt sellaista.
Nykyisin siis liigaan voi päästä vain anomalla. Tavoite on kertottu olevan siellä ellei ekalla kertaa niin jatketaan kunnes se toteutuu. En ole kuullut aiemmin mainittua radiolähetystä, niin en tiedä onko joku muuttunut muista sanomisista. Voisin kuvitella, että lausunto resursseista viittaa tämänhetkiseen tilanteeseen, jonka kaikki tietävät. Talous edellä mennään. Edelleen mestiksen voitto antaa mahdollisuuden ja se hoidetaan myös tällä kaudella. Mitä sen jälkeen, siihen vastauksen antaa muut. Nautitaan nyt tästä mitä kentällä tapahtuu.
 

Isopappa

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo Hockey
Katsokaa tämä Pärssisen sopimuksen julkistamisvideo. Tässä toimitusjohtaja Aavinen toteaa ihan selkeästi TUTO:n tavoitteet. Kolme tavoitetta ja kun ne toteutuvat mahdollistuu nousu liigaan.



Lehkonen ja Pärssinen puhuvat samasta asiasta. Tavoitteena Liiga!
 

Ertzie

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo/ paikallinen kiekkoilu
Maihtaisko sieltä kukaan sanoa suoraan jos tavoite ei ole liigassa? Voisi vetää katsomot totaalisen tyhjiksi, joten omasta mielestä nää spekulaatiot on tyhjänpäiväisiä kun ei julkisuuteen kuitenkaan voida kertoa muuta kuin se mikä sopii kannattajille.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Maihtaisko sieltä kukaan sanoa suoraan jos tavoite ei ole liigassa? Voisi vetää katsomot totaalisen tyhjiksi, joten omasta mielestä nää spekulaatiot on tyhjänpäiväisiä kun ei julkisuuteen kuitenkaan voida kertoa muuta kuin se mikä sopii kannattajille.

Kyllä aikeet tulisi rehellisesti kertoa, koska se vasta hylkimisreaktion aiheuttaakin jos paljastuu, että katsojille ja faneille on systemaattisesti puhuttu palturia siinä toivossa, että nämä kantavat rahansa seuralle tukeakseen olematonta "liigaunelmaa". Toki jokainen täysijärkinen ymmärtää, ettei rahaa tule mistään taikaseinästä, mutta jos sanat ja teot eivät kohtaa, niin se vie toiminnalta uskottavuuden samalla lailla.

En minäkään ole kahta vuosikymmentä putkeen TuTon peleissä käynyt sen takia, että nyt noustaan juuri tällä tai seuraavalla kaudella liigaan, mutta kyllä liigaan paluu on koko ajan - myös heikkoina vuosina - ollut kannattajanäkökulmastakin tavoite ja unelma. Näitä unelmia on vuosien varrella pistetty säpäleiksi monta Jääkiekkoliiton yms. toimesta, mutta on näitä liigaprojekteja TuTonkin toimesta nähty turhan monta kertaa vailla mitään muuta kuin paluuta lähtöpisteeseen tai sen alle.

Syitä on moninaisia, mutta juuri sen takia pitäisi ilmoittaa suoraan, jos nykyisellä omistuksella ja seurajohdolla ei ole aikeita liiganousua tavoitella. Sen jälkeen voisi joko tyytyä seuran hiipumiseen pois tai sitten pyrkiä vaihtamaan seurajohto ja omistus mahdollisuuksien mukaan sellaiseen kokoonpanoon, joka olisi tosimielessä liikkeellä. Jos taas tehdään toista ja annetaan ymmärtää toista, niin sen seuraukset voivat olla katsojaluvuissa paljon katastrofaalisemmat pidemmän päälle.

Muuten asialla ei olisi niin kiire, mutta kun se vain on valitettava fakta, että ne viimeisetkin paikat liigajunan hattuhyllylle ovat jaossa tämän tai viimeistään viime kauden jälkeen. Mahdollisesti ne voi olla jo jaettu jos ja kun KHL romahtaa lähivuosina ja Jokerit palaa paraatiovista suoraan takaisin liigaan, mutta jos näin ei ehdi vielä käymään parin seuraavan kauden sisällä, niin se seuraava KooKoon jälkeinen liigapaikka on tasan tarkkaan viimeinen paikka, mitä tarjolla on. Jos jo tässä vaiheessa luovutaan leikistä ja annetaan suosiolla paikka muille (=Jukurit), niin se tarkoittaa sitten pysyvää sijoituspaikkaa jämävitsien kaatopaikalla eli entistä aneemisemmassa Mestiksessä. Ja se taas tarkoittaa joko vääjäämätöntä konkurssia tai sitten tavoitteetonta pelailua omilla junnuilla ja opiskelijapojilla, kenties suorana farmiseurana.
 

Ribals

Jäsen
Ässät jatkaa pelaajien lainaamista Tovereihin. Nyt teille tuttu mies Patrik Parkkonen tulee lainalle. Lainan pituus on ei ole tiedossa, on ilmoitettu vain 'toistaiseksi'.

Pelaajasta ei teille tarvitse sanoa sen enempää, mutta mahtuisi kyllä Ässienkin pakistoon. Syytä siihen miksi ei pelaa, ei tiedä kovinkaan moni.
 
Suosikkijoukkue
TuTo
Ässät jatkaa pelaajien lainaamista Tovereihin. Nyt teille tuttu mies Patrik Parkkonen tulee lainalle. Lainan pituus on ei ole tiedossa, on ilmoitettu vain 'toistaiseksi'.

Pelaajasta ei teille tarvitse sanoa sen enempää, mutta mahtuisi kyllä Ässienkin pakistoon. Syytä siihen miksi ei pelaa, ei tiedä kovinkaan moni.

TUTO:lla on tosiaan kokemusta Parkkosesta. Ja muistot ovat hyvin positiiviset, Parkkonen olisi hyvällä asenteella pelaava, luisteluvoimainen puolustaja. Ehkä TUTO:n puolustus pystyisi hänen myötä antamaan enemmän tukea hyökkäykselle, tuen puute on vaivannut joukkuetta ottelusta toiseen. Parkkonen osaa kuljettaa kiekon vastustajan päähän, eikä jäädy ylittäessään hyökkäyssinisen. Toiveikkaana siis, tervetuloa, Patrik.
 

hokihoki

Jäsen
Varmasti kaveri paikallaan, mutta itse en näistä lainoista aina niin iloitse, elleivät ole muotoa loppukausi.

Vie yhden runkopakin paikan kokoonpanosta ja keväällä pelit vasta ratkaistaan. Kuvastaa hyvin valmennuksen strategisen ajattelun puutetta.. helpotetaan tilannetta väliaikaisesti ratkaisulla joka hyvin mahdollisesti heikentää tilannetta myöhemmin. Ja tällä viittaan nimeomaan yhden oman pelaavan pakin pudottamista pelaavasta kokoonpanosta. Mikä näkyy otteissa, kun Parkkosen mahdollinen laina on päättynyt. Valmennuksen pitäisi pystyä tekemään päätöksiä, joiden vaikutuksia punnitaan koko kauden ajalta. Toki Parkkosen avulla voidaan hankkia extra pisteitä syksyllä, mutta edelleen ne ratkaisut pelit pelataan 2015 puolella.
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Nyt jo Mikkeliläisen kirjoittajan kolumnissa kerrottiin että Aavinen oli paikallisradiossa sanonut että TUTOlla ei rahkeita liigaan. Voisiko TUTO oikeasti nyt tulla ulos rohkeasti tavoittaen kaikki halukkaat kuulijat ja kertoa mitkä tarkalleen ovat tavoitteet, kun tuo paikallisradio kerran Mikkelinkin tavoittaa niin ehkä voitaisiin meidän paikalliset fanitkin. Mestaruus joka tapauksessa on se urheilullinen tavoite, mutta halutaanko vielä siitä edetä auditointiprosessiin vai jätetäänkö kokonaan paperit lähettämättä ja tyydytään vain Mestis-paikkaan. Onko TUTO edes kartoittanut mahdollisia rahallisia tukijoita Liiga paikkaan vai pidetäänkö sitä niin kaukaisena asiana että ajatus on ehkä sitten joskus kymmenen vuoden päästä.

Omaan kannattamiseen tämä ei vaikuta. Olisi vain pirun hauska tietää missä mennään.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Kyseessä siis Jatkoajan tämänpäiväinen kolumni "Liiganousun tiellä ainoastaan mikkeliläiset katsojat", kirjoittanut Simo Arkko.

Arkon kolumni alkaa siis näin:
TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja Dani Aavinen kertoi perjantaiaamuna Turun paikallisradiossa, ettei TUTOlla ole rahkeita Liigaan. Jukureiden kilpakumppaniksi liigapaikasta kaavailtu TUTO antoikin avaimet Jukureiden ja mikkeliläisten omiin käsiin.

Kun nyt kerran asiasta uutisoidaan jääkiekon kärkimedioissa ja Auvinen on kertonut radiossakin, että TuTo heittää hanskat tiskiin ja pistää pillit pussiin liiganousun suhteen, niin asiasta olisi tosiaan syytä saada virallisempikin tiedote ja ilmoitus, mistä on kyse. Ei tätä enää voi mitenkään peitelläkään tai kiistääkään, joten silloin olisi järkevintä tulla reilusti julkisuuteen kertomaan asiasta sen sijaan, että villit huhut lähtevät kiertämään ja aiheuttavat lisää vahinkoa. Ja olisihan se fanienkin kannalta korrektia saada tietää seuran asioista seuralta itseltään eikä kautta rantain ties mistä muualta.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Itseäni hämää tuossa jatkoajan jutussa mainittu "viime perjantaina" ja jonkun toisen mainitsema 1.10 ( vai oliko tuo päivämäärä virheellinen?) No nyt itse kaipaisin saada kuulla tuon lähetyksen, että mitä on sanottu. Tietysi riittää myös se, että joku tulisi esille ja kertoisi mitä sanoi ja tarkoittiko sillä jotain ja ehkä vielä kertoisi että mitä.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Musta Nuoli kirjoitti:
Kun nyt kerran asiasta uutisoidaan jääkiekon kärkimedioissa ja Auvinen on kertonut radiossakin, että TuTo heittää hanskat tiskiin ja pistää pillit pussiin liiganousun suhteen, niin asiasta olisi tosiaan syytä saada virallisempikin tiedote ja ilmoitus, mistä on kyse. Ei tätä enää voi mitenkään peitelläkään tai kiistääkään, joten silloin olisi järkevintä tulla reilusti julkisuuteen kertomaan asiasta sen sijaan, että villit huhut lähtevät kiertämään ja aiheuttavat lisää vahinkoa. Ja olisihan se fanienkin kannalta korrektia saada tietää seuran asioista seuralta itseltään eikä kautta rantain ties mistä muualta.

Aika erikoinen ulostulo, joskin realistinen. Erikoisuudella tarkoikoitan toivon kuoppaamista. Ei TuTon olisi mikään pakko luukuttaa, että Liiga haave ei toteudu ja hanskat on tiskissä. Kannattajille ja varmaan joukkueellekin on tärkeää olla unelmia, en siis oikein ymmärrä miksi toimitusjohtaja amppuu näitä alas? Fiksumpaa olisi ollut jättää porttia auki ja sanoa, että tällä hetkellä unelma on aika kaukana, mutta sitä ei ole kuopattu. Mikä sitä estää kabinetteihin menoa? Tuoretta mestaruutta ei tarvita ja kaikista muista asioista voidaan neuvotella, hakea poikkeuslupia jne.

Realistista on, että taloudelliset rahkeet eivät tahdo riittää Liigaan. Oikein suunnattuna kuitenkin uskon myös pienemmillä resursseilla voivan pärjätä. Jos nyt kuitenkin Liigaa ollaan hautaamssa, toivoisi seuran johdolta näkemystä tulevaisuudesta ja siitä mitä tavoitellaan. Pelkkä Mestiksen Mestaruuden tavoitteleminen ei mielestäni riitä. Tarvitaan jotain suurempaa, jotain kunnian himoista.

Pieni pelko myös hiipii mieleen, että onko taas omistajavaihdoksia tulossa? Olisiko naapuri ostanut kilpailijan pois markkinoilta?
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Ei vaan löydy kyseistä lähetystä mistään, mutta edelleen mainitaan matkalla liigaan tavoitteet tälle kaudelle. Samalla kysellään twitterin ihmeellisessä maailnassa jatkoaikaan kirjoittaneelta onko "tarkistanut lähteet".

Tiedä tästä nyt, mikä enää on totta. Keskityn seuraavaan kotimatsiin, minkä taidan taas päästä paikalle katsomaan.
 

Oadie

Jäsen
Kun nyt kerran asiasta uutisoidaan jääkiekon kärkimedioissa ja Auvinen on kertonut radiossakin, että TuTo heittää hanskat tiskiin ja pistää pillit pussiin liiganousun suhteen, niin asiasta olisi tosiaan syytä saada virallisempikin tiedote ja ilmoitus, mistä on kyse.

Hei pientä silmää noihin kirjoituksiin. Kirjoittaja on mikkeliläinen lukiopoika, joka päätti kirjoittaa Jatkoaikaan kolumnin. Tuollaista radio-ohjelmaa perjantaina ole varmaan ollutkaan, paitsi mikkeliläisten puska-radiossa korkeintaan. Enemmän ihmetyttää, että Jatkoaika julkaisee etusivun otsikolla tuollaisen jutun. Toisaalta kolumni on kolumni, vaikka se olisi vailla totuuspohjaakin. Hienoahan se on että nuoret kirjoittelevat, mutta ehkä pientä lähdekritiikkiä tulisi harrastaa, eikä Jatkoajan huhun perusteella vetää päätelmiä. Eihän Jukureiden nimimerkitkään ole tuohon reagoineet, kun varmasti ymmärtävät mistä on kyse.

E. No perkele, Steus ehti jo yllä jakaa TUTO:n tiedotteenkin asiasta.
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Kiitos taas TUTOlle nopeasta ulostulosta ja vastauksesta näihin mieltä vaivanneisiin kysymyksiin. Saatiin näiltä ihme huhuilta katkaistua siivet jotka kantoivat valtakunnan lätkän luetuimman sivuston kolumneihin.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Kiitos taas TUTOlle nopeasta ulostulosta ja vastauksesta näihin mieltä vaivanneisiin kysymyksiin. Saatiin näiltä ihme huhuilta katkaistua siivet jotka kantoivat valtakunnan lätkän luetuimman sivuston kolumneihin.

Hyvä juttu, että tiedote julkaistiin ja esille tulleisiin kysymyksiin tuli vastauksia.
 

Ertzie

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo/ paikallinen kiekkoilu
Kyllä aikeet tulisi rehellisesti kertoa, koska se vasta hylkimisreaktion aiheuttaakin jos paljastuu, että katsojille ja faneille on systemaattisesti puhuttu palturia siinä toivossa, että nämä kantavat rahansa seuralle tukeakseen olematonta "liigaunelmaa". Toki jokainen täysijärkinen ymmärtää, ettei rahaa tule mistään taikaseinästä, mutta jos sanat ja teot eivät kohtaa, niin se vie toiminnalta uskottavuuden samalla lailla.

En minäkään ole kahta vuosikymmentä putkeen TuTon peleissä käynyt sen takia, että nyt noustaan juuri tällä tai seuraavalla kaudella liigaan, mutta kyllä liigaan paluu on koko ajan - myös heikkoina vuosina - ollut kannattajanäkökulmastakin tavoite ja unelma. Näitä unelmia on vuosien varrella pistetty säpäleiksi monta Jääkiekkoliiton yms. toimesta, mutta on näitä liigaprojekteja TuTonkin toimesta nähty turhan monta kertaa vailla mitään muuta kuin paluuta lähtöpisteeseen tai sen alle.

Syitä on moninaisia, mutta juuri sen takia pitäisi ilmoittaa suoraan, jos nykyisellä omistuksella ja seurajohdolla ei ole aikeita liiganousua tavoitella. Sen jälkeen voisi joko tyytyä seuran hiipumiseen pois tai sitten pyrkiä vaihtamaan seurajohto ja omistus mahdollisuuksien mukaan sellaiseen kokoonpanoon, joka olisi tosimielessä liikkeellä. Jos taas tehdään toista ja annetaan ymmärtää toista, niin sen seuraukset voivat olla katsojaluvuissa paljon katastrofaalisemmat pidemmän päälle.

Muuten asialla ei olisi niin kiire, mutta kun se vain on valitettava fakta, että ne viimeisetkin paikat liigajunan hattuhyllylle ovat jaossa tämän tai viimeistään viime kauden jälkeen. Mahdollisesti ne voi olla jo jaettu jos ja kun KHL romahtaa lähivuosina ja Jokerit palaa paraatiovista suoraan takaisin liigaan, mutta jos näin ei ehdi vielä käymään parin seuraavan kauden sisällä, niin se seuraava KooKoon jälkeinen liigapaikka on tasan tarkkaan viimeinen paikka, mitä tarjolla on. Jos jo tässä vaiheessa luovutaan leikistä ja annetaan suosiolla paikka muille (=Jukurit), niin se tarkoittaa sitten pysyvää sijoituspaikkaa jämävitsien kaatopaikalla eli entistä aneemisemmassa Mestiksessä. Ja se taas tarkoittaa joko vääjäämätöntä konkurssia tai sitten tavoitteetonta pelailua omilla junnuilla ja opiskelijapojilla, kenties suorana farmiseurana.

No mitkä fiilikset nyt kun Aavinen avasi sanallisen arkkunsa?

Omasta mielestä olisi kiva jos saisi jostain numeroita, oikeastaan olisi ollut paras jos Aavinen olisi kertonut jotain miten rahoittaa mahdollinen Liiga-nousu. Heikot on ajat monella yrityksellä, eli alueelllisia sponsoreita ei varmasti ole mitenkään turhan paljon, kun täällä meidän tuppukylässä niistä kilpailee suurimpina HC TPS, FC TPS sekä FC Inter. Aikamoinen lottokuponki tuo ajatus että sponsorit maksavat tämän leikin. Eikä kukaan halua mennä katsomaan pelkkiä tappioita sinne Liigaan....

Miten kallis tämä nykyinen joukkue on? Miten paljon tuo Marli-Areenan kapasiteetin nosto mahtoi maksaa? Entä se jumbotroni?
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Paljon diipadaapaa vähän konkretiaa. Aavisen kommentista on joka tapauksessa luettavissa, että nykytilassa Tovereilla ei ole resursseja Liigaan (toisin kuin Jukureilla ilmeisesti on).

Mestiksen voittaminen on selkeä mitattava tavoite. Kaksi muuta (tervehdyttää talous ja laajentaa kannattajakuntaa) ovat ympäripyöreitä.

Toivoisin jonkunlaisen arvion siitä mikä nyt on seuran talouden tila, millä konkreettisin keinoin sitä aiotaan tervehdyttää ja minkälaisessa kunnossa Tovereiden talouden pitää olla, jotta seura on valmis hakemaan auditointia, jos Toverit Mestiksen sattuisi voittamaan. Kannattajakunnan laajentamistavoitteesta haluaisin kuulla, minkä tavoitteen Toverit on asettanut kauden keskimääräiseksi kotiotteluiden katsojaluvuksi, jotta tuo tavoite kannattajakunnan laajentamisesta toteutuisi.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös