TUTO Hockey kaudella 2014–2015

  • 356 749
  • 1 330

Isopappa

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo Hockey
Tämä kausi on se kohtalon kausi. Mestis sarjana näivettyy ja yleisö kaikkoaa katsomoista. Tuto:n on tosiaan voitettava sarja, jos haluaa olla kilvoittelemassa liigapaikasta ensi syksynä.

Olen kuitenkin edelleen sitä mieltä, että Suomeen kannattaisi muodostaa kahdenkymmenen joukkueen liiga, joka koostuisi 10 joukkueen A-liigasta ja 10 joukkueen B-liigasta. Televisiosopimuksilla tasattaisiin joukkueiden taloudellista asemaa. B-liigan joukkueet haastaisivat kauden aikana kahdesti kunkin A-liigan joukkueen. B-liigan neljä parasta pelaisivat A-liigan neljän heikoimman kanssa kauden lopussa karsinnat seuraavan kauden A-liigan paikasta.

Nyt tämä suunniteltu suljettu 16 joukkueen Liiga näivettää valitettavasti Mestis kiekkoilun. Nyt siis kiekkoilun hautajaisia tullaan viettämään joko Jukurien tai Tuto:n osalta syksyllä 2015?
 
Suosikkijoukkue
Ässät
AUK olisi kunnossa olessaan varmasti hyvä lisä. Veikkaan kyllä nyt että seuraava lainapelaaja ei ihan saman tasoinen ole kuin edellinen.


Minä taas veikkaan, että tämän kertainen kaveri on edellistä kovempi. Ahlgren on pelannut Ässissä aina pienessä roolissa pääasiassa aika varovaista peliä. Tässä roolissa hän on selviytynyt moitteetta. Ahlgren on kuitenkin sen verran hyvä luistelemaan ja hyvä käsistään, että uskon hänen pystyvän pelaamaan Liigassa isommassakin roolissa.

Itse en ole Kerälän otteita vielä nähnyt, mutta jos Kerälä on Ahlgrenia parempi, niin oon erittäin tyytyväinen. Ilmeisesti Antti on esiintynyt teillä edukseen. Toivottavasti jatkaa hyviä otteita myös Ässissä.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
En halua ketään aliarvioida suoraan ja kun en tunne tai siis ole ehtinyt ja edes kyennyt seuraamaan kaikkia suomen nuoria pelaajia, niin kirjoitukseni oli väärä. TUTO on tällä hetkellä nuorien pelaajien ponnahduslauta. Ahlgren on kieltämättä äkkiä katsottuna juuri sellainen, mitä TUTO hakee. Nuori, josta tehdään tai pyritään hakemaan ne kehityskohteet. Tiedä vaikka saisitte paluupostissa jotain hyvää.
Kerälä on täällä vieraillut useamlan kerran ja niissä kerännyt pisteitä enemmän kuin otteluita.

Hienoa tietysti on, että omien "kait" sopimuspelaajien ollessa vastaanotolla, apua saadaan. Kieltämättä olen myös kiitollinen ennen kautta saadusta harjoitusottelusta.

Lainan pituus on myös pidempi, joten sekin antaa molemille mahdollisuuden. Meillä on tavoitteet ja niin on pelaajallakin. Siitä lähdetään.
 

hokihoki

Jäsen
Oli kyllä sellaista kuraa 90% eilisestä pelistä, että oksat pois! Veskarit pomputtaa ja esim Tuke oli aivan yössä.
Pulliainen heräsi vasta saatuaan Pärssisen rinnalleen, jolloin alkoikin tapahtua.

Pakkien peluutus nikotteli eilen ja pahasti, kavereita heiteltiin kentälle ihan miten sattuu ja tämä johti myös väärään vaihtoon.
Ikalla on samaa vaivaa, kuin aikanaan Nissellä - kun homma ei kulje ei uskalleta kokeilla uutta. Eilisen kamalalla hillola saatiin pelistä kiinni, mutta homma kaatui sitten loppu viimein siihen, että 2 kentää pyörittämällä kaverit ajettiin loppuun.

Tuohilampi, Virkki ja Lehto olivat pakeista kentällä lähes kokoajan 3. erän lopussa, vaikka ei yksikään niin erikoisia viivapeloitteita ole.
Ika voisi koittaa harrastaa sitä kuuluisaa ketjulottoa ja ryhmittää mm. pakit uudelleen.

Pullianen palaa toivottavasti yöstä, sillä kaksi edellistä peliä on ollut 90% kuutamolla. Antaa surkeita syöttöjä, ja puskee väärissä paikoissa.


Omaan silmään pisti rajusti myös se, että Tuto käyttää hyökkäystilanteissa lähes pelkästään hyökkääjiä ja pelin painopiste on päädyssä. Vastaavasti esim. Jukurit käytti tehokkaasti pakkeja myös hyökkäysalueella ja Tuton koko viisikko puolusti aivan liian alhaalla, eikä siltikään saanut siivottua maalin edustaa, jonne Merilä ja Kähkönen sylkivät käytännös kaikki torjunnat.

Ika voisi muistuttaa (vai pitäisikö Ikaakin muistuttaa?), että kyseessä on JOUKKUEPELI ja se joukkue mikä käyttään tehokkaammin kaikkin pelaajiaan kentällä, yleensä voittaa.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Minä taas veikkaan, että tämän kertainen kaveri on edellistä kovempi. Ahlgren...
Ahlgren ei eilisessä pelissä mitenkään vahvistanut Tovereita. Toivottovasti jatkossa parantaa otteitaan. Kerälää olisi tarvittu. Hänen avullaan TuTo olisi voinut voittaakin.

Kyllä kiroilu oli erätauoilla jäähallin käytävillä kovaa. Joku kiteytti pelin tunnelman kahden erän jälkeen toteamalla, että TuTon maalivahdit, puolustus ja hyökkäys ovat kaikki olleet yhtä paskoja. Onneksi kolmannessa erässä Pärssinen ja Pulliainen innostuivat pelaamaan, mikä nosti vähän tunnelmaa hallissa (josta tosin monet olivat jo lähteneet toisen erän jälkeen).

Eilen katsojamääräksi ilmoitettiin noin 1250. Nyt katsojia oli mielestäni kuitenkin paljon enemmän kuin edellisessä Hokki -pelissä, jonka katsojamääräksi oli arvottu tasan 1100. Äsken autossa kuuntelin Ylen Turun toimituksen ohjelmaa, missä haastateltiin Pärssistä ja TuTon uutta tj:tä. Tämä Dani -boy totesi, että TuTon katsojaluvut ovat rajussa nousussa. Missähän todellisuudessa sekin mies elää.
 
Viimeksi muokattu:

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
hokihoki kirjoitti:
Pullianen palaa toivottavasti yöstä, sillä kaksi edellistä peliä on ollut 90% kuutamolla. Antaa surkeita syöttöjä, ja puskee väärissä paikoissa.

Hiukan erimieltä. Tuke on Mestiksen pistepörsissä tällä hetkellä toisena. 7 pelissä tehot 2+10=12, +2. Eilen oli kyllä ajoittain pahasti yössä ja ensimmäisen erän nöyryytyksen jälkeen kultakypäräkin hävisi. Kaikesta huolimatta Tuke oli Jukureita vastaan jokaisessa TuTon maalissa mukana ja oli taka-ajon kantavia voima, vaikka alku oli vaikea.

Peräänkuuluttaisin edelleen muiden ketjujen palasten kokoamista ykkösen takana. Lehtinen, Taavitsainen, Laine jne ovat hyviä laitureita, mutta yhteinen sävel on vielä hakusessa. Taktisesti voisi myös ottaa opiksi Jukureilta monesta asiasta. Eilisessä pelissä usein TuTon pelurit ajautuivat tilanteisiin, missä pieni mietintä kostautui. Kuviot pitäisi tulla nopeammin selkäytimestä ja pieni arpominen kostautuu nopeasti. Esimerkiksi hyökkäyspäässä monesti tuli tilanteita missä kiekollinen TuTon pelaaja ei löytänyt syöttöpaikkaa, ajautui kulmaan, jossa Jukurit nopeasti iski kahdella kiinni. Tuloksena lähes aina kiekon menetys, vaikka olisi ollut vahvakin kaveri vääntämässä. Puolustuksessa taas Jukurien nopea kiekon liikuttelu sai TuTon puolustuksen näyttämään ajoittain todella seisovalta. Kehitettävää riittää vielä.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Kyllä sekin on sanottava, että ketjujen sekaisinmenemisen yksi syy ekassa erässä oli jäähyt. Niitä kun otetaan tuohon malliin, niin kuormitusta joudutaan jakamaan. Omaa peliä ei juuri päästä tekemään. Ika taisi itsekkin sitä sanoa, että nämä pitää kyetä karsimaan.
Tuossa pelissä näkyi myös se sama mikä muutamissa aiemmissakin peleissä. Syötöt hyökkäyksiin lähdössä viipyvät ja lopulta ne menevät lähes paikallaan seisoville hyökkääjille tai syöttä jää sen verran taakse, että hyökkäys hidastuu ellei jopa pysähdy. Välillä syöttö ei lähde lainkaan ja pakki-pakki syöttelyllä jopa mennään taakse päin.
Hyökkäsypäässä on jo useampana vuonna ollut se sama ilmiö, pelataan syvälle ja sieltä yritetään heittoa maalille tai puolustuksen läpi toiselle puolelle. Pakkeja ei siis käyteä juuri. Ja jos kiekko sinne viivalle saadaan, niin ei sieltä juuri laukausta tule. Vastustajankin hyvyyttä tietysti se, että ne paikat peitetään.

Tällä hetekklä TUTO saa ehkä yhden toimivat ketjun kasaan. Sen jälkeen onkin vaikeaa. Voi olla että ongelma korjaantuu, kun löydetään edes hieman toimivat ketjukoostumukset, jotka kehittyisivät sitten ottelu kerrallaan. Löytyykö ne nykyisestä porukasta on sitten toinen asia. Ihan hirvittävästi siihen ei aikaa saisi laittaa.
On tietysti hienoa, että valmennus luottaa ja uskoo, että keväällä ollaan jo ihan muuta. Kömpiminen syksyllä saattaa kuinkin kostautua ei pelkästää kevään ratkaisupeleihin vaan ihan kaikkeen muuhunkin.
 

hokihoki

Jäsen
Itseäni hämmästyttää tällä hetkellä Tuton pakkipeluutus, Viirlas & Virkki tutkapari nauttii selvästi valmennuksen suurta suosiota, mutta kumpaisellakin on huomattavia ongelmia pelin avauksessa. Ne ei vain lähde lavasta riittävän nopeasti ja kun lähtee tulee taakse tai luistimiin. Näkemieni pelien perusteella vastaavaa ongelmaan ainakaan niin suuressa mittakaavassa ei ole esim. Tuohilammella ja Linke napauttelee myös hyvällä prosentilla syöttöjä lapaan, tästä esimerkkinä coas to coast läpisyöttö Taavitsaiselle Hokki pelissä.
Mielestäni Viirlas - Virkki tutkaparin häärääminen on nyt nähty ja aika hajoittoo duo.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Nyt on pari vieraspeliä voitettu. Akatemia ei esittänyt erikoista. Odotin alkukauden tulosten perusteella enemmän. Nähtävästi heiltä kauden tai tähän mennessä heikoin esitys. TUTO:n esitys kuitenkin hyvää. Seuraava ottelu jäi näkemättä, mutta KeuPa nähtävästi tulee olemaan vaikea meille. Paljonko siellä oli lainoja? Alussa tuli kuvitelma, että ei miksikään farmiseuraksi lähde.

Huomenna on kotona sitten näytön paikka taas. Suora voitto pitää tulla.

Muualla on muuten jo aavisteltu TUTO:n luopuneen liigatavoitteesta. Tämä kun jatkuu, niin se antaa hyvän iskupaikan tai jos sen annetaan hiipiä ihon alle, niin alamäki alkanee.

Jäähyvertailua en ole ehtinyt tehdä, mutta jotenkin tuntuu että meillä ei vaan ole ihan ymmärretty linjaa.

Vaikka välillä tuntuu että AV toimii, niin se ei takaa voittoja. Hyvin noustiin Jukureita vastaan. Ihan heidän löysäilyyn en laske sitä. Se olisi heikon joukkueen merkki. Niin paljon ei voi löysätä kukaan.

Akatemian YV tai KeuPa:n ylivoimaa ei pidä ottaa mittatikuksi. Peliitat osoitti sen, että toisena päivänä kaikki voi olla toisin. Yhtään ottelua ei voi lähteä valmistelemaan AV:n varaan. Vähemmän jäähyjä ja saman verran tehoja, niin homma lähtee hyvään suuntaan edelleen. Tehoja löytyy nyt konkareilta ja nuorilta. Eka maali nyt myös puolustajalta. Kiitos Hideenille. Nyt vaan muut perässä.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
3-0 voitto SaPKosta. "Kaikki munat" (Pärssinen--Pulliainen-Keinänen) olivat samassa ketjussa. He rakensivat hyvin tilanteita, mutta tekivät vain yhden maalin ja senkin ylivoimalla. Ville Ahlgren pelasi erittäin hyvin ja oli kentällä kahta TuTon maalia tehtäessä. Loistavat kädet ja hyvä peliäly. Peli sujui hyvin ketjukaveri Oskari Lehtisen kanssa, jonka maalin hän syötti. Virkin komeaan siniviivalta lauottuun maalin ei merkitty syöttäjiä.

Heikoin ketju oli Mikko Laine-OP Heinimäki-Miikka Tuomainen. Mikko Laine on odotuksiin nähden ollut koko alkukauden TuTon suurin pettymys ja tämäkään peli ei tuonut parannusta. Ja Tuomaisessa ihmetyttää, miksi hänenkin kanssaan piti tehdä sopimus jo kauden alettua. Tuomainen ei mitenkään vahvista joukkuetta. Nimettömämpi Ruotsalaisen ketju (Kuru ja Moisio) pelasi paremmin yritteliästä perusvarmaa peliä.

Puolustajat eivät tehneet isompia virheitä (plussana Virkin komea maali) ja Kaapo Kähkönen torjui maalissa kaiken. TuTolla oli ainoastaan yksi jäähy ja katsojia oli noin 1200.
 
Viimeksi muokattu:

Ertzie

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo/ paikallinen kiekkoilu
Olin tänään katsomassa ensimmäistä kertaa Tuton otteita tällä kaudella. On tullut luettua aika paljon joukkueesta ja olin kyllä saanut aivan toisenlaisen kuvan. Tämä joukkuehan oli nopea ja fyysinen. Tuolla joukkueella voi kyllä pärjätä hyvin kunhan ketjut ja kuviot iskostuu kohdilleen. Lehtinen ja Ahlgren jäivät kyllä mieleen tästä illasta erittäin positiivisesti.

Toivottavasti ei tarvitse enää tällä kaudella käyttää kertaakaan laatutakuuta hyväksi, vaan pistäisivät ihan suorilteen n.10€ lippuja kaupan, niin voi käydä toistekin...
 

Isopappa

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo Hockey
Mielestäni Tuto:sta ei löytynyt yhtään heikkoa lenkkiä tänään. Järkevää pelaamista joukkueelta läpi ottelun. Ei ylilyöntejä ja pelattiin kuriinalaisesti. Kyllä Tuomainenkin teki paljon hyviä asioita. Ei häntä joukkueeseen ole varmaankaan hankittu maalinsylkijäksi, hänen apunsa on aivan muut. Ulottuva fyysinen pelaaja, joka varmasti antaa joukkueelle oman panoksensa. Eiköhän se Lainekin sieltä vielä nosta tasoansa, toivotaan niin.

Olen muuten ymmärtänyt, että Tuomaisen kanssa on ottelukohtainen sopimus. Hakee vielä kai pelipaikkaa ulkomailta.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Itse en todellakaan olisi mistään Tuomaisesta huolissaan, tänään oli erittäin aktiivinen ja näkyvä pelaaja. Ainakin omaan silmään osui pari hyvää kiekonriistoa ja "miehekästä pelaamista" (mitä ikinä se nyt tarkoittaakaan, ainakin jonkun sai jään pintaankin kaadettua). Enemmän ihmettelisin case Franssilaa: kaveri on lähes aina omassa päässä pulassa, mutta en nähnyt kaverin pelaavan yhtään ylivoima-vaihtoa. Mitä hyötyä Franssilasta on joukkueelle, jos sitä ei päästetä pelaamaan yv:llä. Älkää siis ymmärtäkö tätä väärin, en todellakaan vihaa Franssilaa, kiekollisilta taidoiltaan taitava ja viihdyttävä pelaaja ja omassa päässäkin pelaa aina kovalla asenteella, mutta se ei vaan miltei koskaan auta. Vastustaja usein "kävelee Franssilan yli" tai siis pystyy jatkamaan hyökkäystä Franssilan estämisestä huolimatta.

Kannattaisikohan muuten tätä Miikaa kokeilla hyökkäysketjussa? Jos tasakentällisin Franssila hyökkäisi ja ylivoimalla heitettäisiin Kri$$e Toholampi kakkosylivoimaan ja Miika Keinäsen kaveriksi. Miika ei kuitenkaan ole niin merkattu mies, kuin Keni.

Lainetta kyllä käy sääliksi. Tässäkin matsissa pelasi 14 vaihtoa hyvällä asenteella, mutta tähdet vaan eivät ole oikeassa asennossa tai jotain. En tiedä saisikohan Mikko jotain aikaan Pärä - AUK - Laine -ketjussa. Niin ja Huhtalan Santtu on ilmeisesti vieläkin vapaana. Toki tykkää kyttyrää heitellä ketään tästä joukkueesta reserviin, koska pidän oikeastaan jokaisesta joukkueen pelaajasta, vaikka joidenkin kanssa on pieniä "mixed feelingsejä". Jos Huhtala liittyisi joukkueeseen, voisi Ika peluuttaa top9 hyökkäystä esim:

Taavitsainen - Pulliainen - Keinänen
Pärssinen - Uusikartano - Lehtinen
Kokkonen - Huhtala - Laine

Tietenkin Kokkonen ei ole vielä näyttänyt, että onko parantanut viime kaudesta, kun on viihtynyt tuolla sairastuvalla ja tottakai Merikin voi samaisesta paikasta kokoonpanoon palatessaan osoittautua vielä paremmaksi pelaajaksi, kuin Santtu. Ja ei varmaan ainakaan olisi niin itsekäs kiekon kanssa. Toisaalta idea ketjusta, missä olisi kaksi kiekko-ahnetta jannua ja yksi strippi-klubin mukaan lempinimensä saanut kaveri, on melko varma merkki siitä, että allekirjoittaneen täytyisi nukkua monen viikon univelat pois, eikä olla tähän aikaan hereillä.
 
Katsoin eilisen pelin sattuneesta syystä (eräs hankinta) streamilta. Pelitti ihan ok, kuten myös Tuto.
Mikko Laine kärsii mielestäni siitä, että vieruskaverit vaihtuu koko ajan. Asenteessa ei ole vikaa, puolustaminen ihan ok, mutta toisinaan silmittömän laukomisen tai sen yrittämisen sijaan voisi käyttää kaveria syöttölautana ja hakea saman tien parempi kulma/paikka laukaukselle. Hyvä esimerkki kakkos-YV, jossa Laine oli "piilossa" syöttäjään nähden ja kun kiekko tuli yläkautta Mikolle, laukaisukulma oli jo peitetty.

Ja mitä tulee lempilapseeni Kalle Moisioon, 0+0 lienee yhä 0?
Kun joku kertoisi sen lisäarvon mitä tuo joukkueelle, mitä kuka tahansa Mestistason peruspelaaja tuo, olisin kovasti kiitollinen ja oppisin taas jääkiekosta ja joukkueen rakentamisesta jotain. Semminkin, jos Kalle (tai kuka tahansa Moisioista) laitetaan pelaamaan peruspeliä, tulos on juuri yllä mainittu ja nimi näkyy vain kokoonpanoluettelossa.
Positiivista kuitenkin joukkueen kannalta, ettei jäähysarakkeessa.

Ahlgren oli pirteä, kuten johtamansa ketjukin.

Pulliainen voisi joskus jättää sokkosyötön antamatta hyökkäyspään maalin takaa, sillä usein sen kiekon taistelee sinne joku muu ja toivotaantoivotaan syötöllä kaverin hyvä työ menee vessasta alas. Luulisi Pulliaisen tasoisen pelaajan pystyvän pitämään kiekkoa edes sen aikaa, ettei tarvitse turhaan lähteä takakarvaan. Kun ei kuitenkaan ehdi.

Tuomaiselta energinen esitys karvauksineen.

Kähkönen pelasi varman ja kypsän pelin.

Tuomarit olivat ilmeisen oolrait?
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Tuomainen tosiaan muutaman kerran onnistui iskemään hyvin kiinni karvatessaan. En tiedä omaako pidemmän mailan tai jotain, mutta muutamassa tilanteessa nappasi kiekon vastustajalta helposti. Tilanteiden jatkona syntyneet paikat olisi voinut paremminkin päättää ja tilanteet valuivat hukkaan. Laineella oli aivan karmea yritys. Vaikea sanoa mistä lopulta tuloksen puuttuminen johtuu, mutta yllättävänkin vähän kunnon vetoja Laine snaipperina sai aikaiseksi.

Eilisessä pelissä merkille pantavaa oli vielä TuTon jäähyilyn väheneminen. Vielä kun pelissä päästäisiin siihen tilanteeseen, että vastustja joutuisi enemmän rikkomaan. SaPKo selvisi TuTon pyörityksestä huolimatta aika vähillä jäähyillä.
 

mrkrw

Jäsen
Kun joku kertoisi sen lisäarvon mitä tuo joukkueelle, mitä kuka tahansa Mestistason peruspelaaja tuo, olisin kovasti kiitollinen ja oppisin taas jääkiekosta ja joukkueen rakentamisesta jotain. Semminkin, jos Kalle (tai kuka tahansa Moisioista) laitetaan pelaamaan peruspeliä, tulos on juuri yllä mainittu ja nimi näkyy vain kokoonpanoluettelossa.
Positiivista kuitenkin joukkueen kannalta, ettei jäähysarakkeessa..

Niin, Kallehan riistää ja raastaa, ja on jopa maalipaikoilla. Kovia ja puhtaita taklauksia, ja jatkuvasti kiinni vastustajassa, varsinkin karvauksessa. Ja ei harrasta minkäänlaista mailalla sörkkimisiä tms yliövereitä taklauksen hakuja. Eilen toisen erän alun kiertely SaPKon molarin ympärillä herätti positiivista värinää myös lehtereillä.

Voinen virallisesti ilmoittaa, että mielipiteeni Kallea kohtaan on muuttunut. Ika näki taas jotain mitä minä en.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Eilinen peli oli positiivinen ihan siitä syystä, että eka erää ei pelattu vajaalla. Näin kerrankin sai nähdä mitä peli oikeasti voi olla.

Täälä on Tuomaista mainittu, niin täytyy sanoa että omasta mielestä ihan hyvin onnistunut. Hieman kun vielä löytäisi riiston jälkeen ketjukaverit ettei mene vain kuljetteluksi. Riistää hyvin välillä ja juuri sillä tavalla teki sen KeuPa ottelussa maalinkin.

Pulliaisen sokkosyötöt ovat sitä "tunne kaverisi" tyyliä. Kun sieltä puutuu nyt yksi tuttu, niin hukkaan menee. Tuo kyllä muuttuu ajan kuluessa ja hyvin syötöt ovat menneet. Vielä kun hakisi itsekkin ratkaisuja. Osaa varmasti.

Moisio varmaan välttelee ylilyöntejä, mutta kyllä vähän joka ottelussa juttua löytää vastustajien kanssa. Toivon kuitenkin että tehoja löytyisi myös hiukan ja kyllä se löytyy.

Nyt samaa peliä jatkossa, niin päästään näyttämään noille kauden "finalisteille" , että ei se aina mene niin kuin olettaa.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Voittojen tiellä on siis jatkettu ja jotenkin tuntuu, että myös jäähypenkkiä on onnistuttu välttelemään hienosti. Tätä samaa linjaa pitäisi jatkaa, koska pisteitä sillä saadaan.
Tuomainen lienee viikko tai ottelukohtaisella "sopparilla" mukana ja on kyllä ihan oiva pelaaja ollut toistaiseksi. Karvauspeli erityisesti toimii.
Voisi kai kohta miettiä jäisikö koko syyskaudeksi ja katsoisi tilannetta sitten keväällä uudelleen.

Kokkosen paluuta odottelen vielä. Ei ehtinyt montaakaan peliä vielä pelata ja kun viimekaudella onnistui paremmin kuin aiemmin ja jatkoa hyvälle odottelisin.

Nyt muutamassa pelissä ei kukaan ole täysin sukkaan vetänyt vaikka molemmissa edellisissä otteluissa onnistuttiin puolustuspäässä antamaan todelliset hasardit, joista parempi kaveri olisi viimeistellyt. Nyt huonompi viimeistely plus hyvä molari pelasti. Tuollaiset hasardit saattaisivat pahimassa tapauksessa vaikuttaa positiivisesti vastustajaan ja negatiivisesti omaan peliin. Siis jos niistä takaisku olisi tullut. Kovemmat vastustajat kyllä saattavat kyetä aiheuttamaan enemmän painetta puolustukseen ja silloin ongelmia voi tulla enemmän. Toisaalta nyt päästy myös pelissä pelamaan hyvää alivoimaa. Ei montakaan maalipaikkaa tai siis hyvää laukaisupaikkaa vastustajalle annettu. Näin kun onnistuttaisiin sitten myös jatkossa, niin hyvää voi odottaa.

Mielenkiinnolla odotan, miten kohtalainen tauko ennen seuraavaa matsia vaikuttaa esiintymiseen. Lähdetäänkö liikkeelle puujaloin vai löytyykö heti oikea vauhti ja voittamisen halu.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
3-1 voitto Lekistä. TuTon loistava ykkösketju tekee kaikki maalit 1-0 Pärssinen (Keinänen, Pulliainen), 2-0 Pärssinen (Keinänen, Pulliainen) ja 3-0 Keinänen (Pulliainen).

Muitten ketjujen tavoitteena näyttää olevan nollan pitäminen, molemmissa päissä. Kakkos yv:tä pelaavat Laine ja Tuomainen eivät saa mitään aikaan yv:llä eikä muutenkaan. Kolmannessa erässä Tuomainen aiheutti kaksi pitkää kiekkoa, kun ei hän ei saanut keskialueella syöttöä haltuunsa ja kolmannella kerralla Tuomainen menetti hyvän mahdollisuuden päästä yksin läpi, kun silloinkaan kiekko ei pysynyt hänen mailansa lavassa.
 
Viimeksi muokattu:

hokihoki

Jäsen
Hieman tuo puolustuksen roolitus/peluutusjärjestys huolettaa. Tuohilammen voisi laittaa 1. vitjaan Viirlaksen pariksi,
2. ketjuun Virkki - Linke ja 3. pariksi Franssila - Hiden, Lehto on ollut useassa pelissä sen luokan hazardi, että voi painella 7. pakkina antamassa tarvittaessa huilivuoroja.

Edelleenkin TUTO hyökkäys ei hyödynnä kuin marginaalisesti pakkeja hyökkäyspäässä, edes pidemmissä hyökkäyksissä (poisukien yv), tämä eroaa monen muun joukkueen pelaamisesta. Ehkäpä Ikan kannattaisi laittaa kiekko kiertämään myös pakkien kautta, jolloin syntyy tilaa ja vetopaikkoja, saattaisin muutkin kuin ykkösnyrkki onnistua maalinteossa. Nyt tuloskunt makaa ihan liikaan Keni-Tuke-Pärä kolmikon varassa.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
penaz kirjoitti:
3-1 voitto Lekistä. TuTon loistava ykkösketju tekee kaikki maalit 1-0 Pärssinen (Keinänen, Pulliainen), 2-0 Pärssinen (Keinänen, Pulliainen) ja 3-0 Keinänen (Pulliainen).
Muitten ketjujen tavoitteena näyttää olevan nollan pitäminen, molemmissa päissä. Kakkos yv:tä pelaavat Laine ja Tuomainen eivät saa mitään aikaan yv:llä eikä muutenkaan. Kolmannessa erässä Tuomainen aiheutti kaksi pitkää kiekkoa, kun ei hän ei saanut keskialueella syöttöä haltuunsa ja kolmannella kerralla Tuomainen menetti hyvän mahdollisuuden päästä yksin läpi, kun silloinkaan kiekko ei pysynyt hänen mailansa lavassa.

Ykkösen jälkeen on tosiaan paljon tyhjää. Mielestäni suurin syy tähän on pelinrakentelussa ja syöttöpelissä. Tässä mielestäni sentterin merkitys korostuu, mutta kyllä laitureidenkin pitää pystyä hakeutumaan tilanteisiin ja viimeistelemään paikoista. Eilen mm. Tuomainen oli tosiaan aika yössä eikä oikein saanut syöttötettyä eikä vastaan otettua kiekkoja. Siinä ei paljon nopeudesta tai fyysisyydestä ole iloa, jos ketjulla ei pysy kiekot hallussa, eikä liikutteleminen onnistu pidemmälle. Maalipaikalle pääsemiseen tarvitaan mielestäni keskimäärin ainakin 4-5 onnistunutta syöttöä putkeen (1. Pakki syöttää toiselle pakille, 2. Avaus keskelle sentterille. 3. Sentteri heittää laitaan. 4. Laituri heittää maalille vastapuolelle. 5. Toinen laituri viimeistelee suoraan syötöstä.) Monesti jos peli pyörii kulmissa, niin syöttöjä tarvitaan moninkertainen määrä. Jos ketju ei saa kuin 2-3 syöttöä perille, ainoa vaihtoehto on jossain maalille heitossa tai läpiajossa.

Toinen asia mikä eilenkin korostui oli erikoistilanteet. YV ei millään tunnu vain toimivan. Viime kaudella oli samoja ongelmia ja ilman toimivaa erikoistilanne pelaamista ei loppukarkeloissa pitkälle pötkitä. Lopussa vielä LeKi jyysti jotain 4 minuuttia melkein ilman veskaria, mistä olisi ilman muuta pitänyt pystyä tappamaan peli.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
TuTossa on ollut pitkään se trendi, että luukku-veskaria ei peluuteta. Jos taas aloittava vahti loukkaantuu, hankitaan tilalle Liigasta joku jannu lainalle.
Nyt tämä on trendi on kuitenkin edistynyt seuraavalle tasolle: luukku-veska lähetetään korkeammalle sarjatasolle, jos tämän hetkinen aloittava veskari on liian hyvä.

Tämä on aika mielenkiintoista ja itse pidän tätä hyvänä asiana: turha jumittaa Kimmon kehitystä istuttamalla häntä Mestis-joukkueen vaihtopenkillä, kun kaveri voi kuitenkin istua myös Liiga-joukkueen vaihtopenkillä (Oh snap!) Ei mutta srsly, olisi hienoa jos #KIBI pääsisi pelaamaan uransa ensimmäistä Liiga-ottelua.

Samaan aikaan, kun tarkistin EP:stä, että onko Meriläinen koskaan pelannut yhtään Liiga-ottelua, huomasin confirmed transfers-feedissä yhden loistavan asian: VVV pääsi vihdoinkin sopimukseen! Tappara siis hankki Vainiolan korvaamaan loukkaantumisvajettaan.

Olisi loistavaa, että Vainiola pääsisi pelailemaan vihdoinkin sitä Liigaa, minne kaveri on kauan aikaa jo kaipaillut. On muuten vähän samanlainen case kuin Kontiolalla, selvä ykkösketjun kaveri alempaan sarjatasoon (KHL/Mestis), mutta ei ole vielä onnistunut korkeammalla sarjatasolla (NHL/Liiga) ja nyt parhaassa iässä (30/29) hakee viimeistä mahdollisuutta päästä tälle korkeammalle sarjatasolle, mutta sitä ennen täytyy vielä kokeilla matalammalla sarjatasolla (AHL/Mestis) eli aluksi Vainiola hakee LeKistä vähän vauhtia. Niin ja tämä ei ollut ollenkaan off-topicia, koska Vilsu on TuTo-veteraani, vaikka Raumalla syntyikin.
Noh, anyways, lopetetaan fiilistely ja tässä lähteet:

Kibi-lähde TuTon sivuilla
Kibi-lähde Ässien sivuilla
Vilsu-lähde jatkoajan sivuilla
Vilsu-lähde Tapparan sivuilla, jossa ihmiset pitävät Vilsun hankintaa huonona. Toivottavasti Vainiola metaforallisesti lyö vihaajiaan turpaan ja vie Josh Greenin pelipaikan.
 
Viimeksi muokattu:

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Hieman tuo puolustuksen roolitus/peluutusjärjestys huolettaa. Tuohilammen voisi laittaa 1. vitjaan Viirlaksen pariksi,2. ketjuun Virkki - Linke ja 3. pariksi Franssila - Hiden, Lehto on ollut useassa pelissä sen luokan hazardi, että voi painella 7. pakkina antamassa tarvittaessa huilivuoroja.
Virkillä tuli siniviivalla ainakin kaksi pahaa kiekon menetystä. Kun Tovereiden hyökkäys on ainakin siltä osin kunnossa, että ykkösketju tekee voittoon tarvittavat maalit ja duunariketjut pitävät nollan omassa päässä, Kaapo torjuu sen pitää, niin eniten joukkue kaipaa edelleen (ja toivottavasti ei tule kaipaamaan kauden loppuun asti) varmasti siniviivalla pelaavaa ja hyvin laukovaa puolustajaa. No nykyiselläkin joukkueella Toverit kyllä haastaa tulevat liigajoukkueet kamppailussa Mestiksen voitosta. Uskon, että Ikan valmennuksessa joukkueen peli paranee vielä kauden edetessä.
 
Viimeksi muokattu:

Toveri -82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO, HPK, ManU & #42 Lada Laatikainen
eniten joukkue kaipaa edelleen (ja toivottavasti ei tule kaipaamaan kauden loppuun asti) varmasti siniviivalla pelaavaa ja hyvin laukovaa puolustajaa.
Sellainen pitäisi kyllä löytää viimeistään tammikuussa. Eetu Heikkinen olisi ollut hyvä haku saada lainalle mutta hän lähtikin kaukaasiaan. Henrik Forsberg olisi ehkä toinen vaihtoehto. Veikkaan että Liigan poppariosastolta tämä pakki löytyy sitten. En tiedä jos tällä hetkellä on vapaana oleva pakki joka sopisi yllä olevaan kuvaukseen?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös