TUTO Hockey 2021–2022

  • 125 517
  • 559

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Tamihan oli jo TuTon viime kotipeliä katsomassa. No en todellakaan halua häntä. Olen odottanut, että ketsuppipullo aukeaisi ja maalinteko alkaisi sujua, kun pelaajamateriaali on aika laadukas. Huomenna SaPKoa vastaan on pakkovoiton paikka.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Jos valmentajan vaihtoa oltaisiin tekemässä, niin ei sitä uutta mistään katsomosta saada. Pitäisi oikeasti olla saatavilla, sitten joku joka oikeasti olisi kokenut.
Tuolla kyllä on pelaajia, joilla ei nyt vaan onnistumisia tule ja osa varmaan johtuu ihan siitä että paikoille ei päästä tai jopa hieman huonoa tuuria on.
Yksi ongelma on syöttöjen taso. Kiekot eivät oikein osu lapaan tai sitten se osuma on niin kova, että kiekkoa vaan ohjataan eteenpäin.
Nuo hitaat lähdöt myös ovat hieman ongelmallisia. Nyt odotellaan ja lähdetään liikkeelle. Ja kuin ollakkaan hyökääjä lähtee myös ja joutuu pysähtymään kiekkoa odottamaan. Ja kun tuo ei toimi, niin kova syöttö tai kiekko päätyyn ja toivotaan oman ehtivän sinne ensin.
Nyt on otettu nokkiin monelta sellaiselta, jotka olisi pitänyt voittaa. Tänään vastaan tulee haastavampi vastustaja (en tiedä heidän tilannetta tarkemmin, onko poissa olijoita) ja nykyisellä tavalla ei juuri suurta toivoa ole.
Nikulin, joka on se syöttökone nytkyään taisi loukkaantua jotenkin. No huonossa tuurissa voi olla nyt myös jotain positivista eli ketjumuutoksia odotelatavissa.
Jollakin tavalla pisteitä olsi hiljalleen saatava, jota päästäisiin keväällä pelamaan muita kuin karsintapelejä.
Ja juu, minä se olin, joka vielä oli sitä mietä, että pelejä on vielä jäljellä. Myönnän kuitenkin, että tältä viikolta odottelin jo pisteiden alakavan tulla. Pahalta näyttää.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
TuTon ykkösketjusta ilmeisesti loukkaantui eilen Alexander Nikulin. Siitä on kauan ollut sivussa pitkäaikaispotilas Jesper Larinmaa. Nyt ykköseen Joonas Larinmaan kanssa pelaamaan on nostettu nelosesta try outilla sopimuksen saaneet Niklas Konttila ja Jesse Leppikoski. Hyvin U20 joukkueessa pelanneet Leo Ring ja Rasmus Kiik pääsevät pelaamaan kakkosketjuun Juho Virtasen kanssa. Ring pelasi eilen uransa ensimmäisen Mestis -pelin ja Kiik pelaa tänään. On mielenkiintoista nähdä, miten nuoret pelimiehet onnistuvat, kun saavat vastuuta. Maalissa aloittaa muutaman pelin tauon jälkeen Jere Huhtamaa.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Pakon sanelmia muutoksia ketjuihin tuli. Hienoa että korvaavia pelajia löytyy omasta takaa, vaikka hieman se U20 joukkoeelta on pois (3-6 tappio tänään).
Huhtamaalla on pieni näytön paikka tänään. Hänen pitää pystyä tarjoamaan muille tukea luotettavuudella. Ja muun joukkueen pitää pystyä tukemaan häntä.
Äkkiä kun katsoin vastustajan kokoonpanoa, niin näyttää sekin hieman oudolta. Yleensä tulkitsen nuo ilman kuvaa olevat pelaajat jostain kyseiseen peliin hankittuja. Nyt siellä on niitä aika paljon. Voi tietysti olla, että tulkintani on totaalisen väärin. Joku vakipelaaja sieltäkin muistikuvani mukaan puutuu.
Tänään olisi pakko voitto jo tulla. Tein päätösen, että ajan leuan vasta kun seuraava voitto tulee. Tiedä sitten kuinka kauan kotona minua viitsitään katsoa.
 

Makopide

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo FOREVER, Liverpool
Kohtahan sie kompastut partaas, kannattaa ruveta kävelee kuin vanha sikojen pyydystäjä. ;)
SaPKohan ei saa mistään kiekkoa sisään nykyään joten kyllä Eesau kuusvitosen leuka on huomenissa jo sileää sorttia.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Tänään lienee tarjolla kahden kriisijoukkueen kohtaaminen. SaPKo vaihtoi jo valmentajaa ja TuTossakin paniikkinappula on lähellä painua pohjaan. TuTolla on alla 5 ottelun tappioputki ja SaPKollla alla nyt "vain" 2 tappiota. Kumpikin on kahdessa viime pelissä tehnyt vain 2 maalia ja päästänyt 6. Kumman putki kasvaa ja kumman katkeaa nähdään tänään. Olisiko tänään tarjolla vielä "Oktoberfest" teemapeli, joten voi olla että tunteet nousevat tänään pintaan myös katsomossa.

Pienenä detaljina täytyy todeta, että Joonas Larinmaa on ollut uskomattoman tehokas TuTon tappioputkesta huolimatta. 5 viime pelissä hän on iskenyt tehot 2+3=5 ja samalla jaksolla TuTo on tehnyt vain 7 maalia. Joonas Larinmaata lukuunottamatta TuTon hyökkäyskalusto on ollut aika kipsissä viime peleissä ja tehoja tarvittaisiin laajemmalta rintamalta. Tässä suhteessa voi olla hyväkin, että TuTon U20 joukkueesta muutama pelaaja pääsee tänään kehiin ja heillä on varmasti eväät yllättää positiivisesti. Lainapelaaja Teissala saattaa pelata myös tänään viimeistä kertaa TuTo paidassa ja toivottavasti hänkin saisi tänään onnistumisa aikaiseksi.
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Ensimmäistä kertaa jätän pelin katsomatta loppuun asti. Eihän tuota paskaa pysty katsomaan mielenterveyttä menettämättä. Olisi edes jotain yritystä, mutta kun ei paria junnua lukuunottamatta ketään kiinnosta.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Pelissä tänään ei ollut muuta positiivista kuin katsojamäärä (926), vaikka TuTo oli viiden ottelun tappioputkessa ja nyt kuuden. Kiinnostusta TuTon pelejä kohtaan siis on, mutta joukkue ja sen valmennus tekevät kaikkensa karkoittaakseen katsojat hallilta.
 

Oadie

Jäsen
TUTO:lla tässä vaiheessa kautta 13 pistettä suoraan pudotuspelipaikkaan ja seitsemän säälipleijareihin sekä karsintapeikon välttämiseen. Eilisen ja muutaman aikaisemman pelin perusteella on syytä alkaa pian henkisesti valmistautua karsimaan sarjapaikasta. Ellei sitten tule joku seppä ja käännä totaalisesti tuota kelkkaa. Ei olisi kyllä kauden alussa uskonut, vaikka tiedettiin ettei valmennus ole vahvin osa-alue tällä hetkellä.
 

Simolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsirannikko
TUTO:lla tässä vaiheessa kautta 13 pistettä suoraan pudotuspelipaikkaan ja seitsemän säälipleijareihin sekä karsintapeikon välttämiseen. Eilisen ja muutaman aikaisemman pelin perusteella on syytä alkaa pian henkisesti valmistautua karsimaan sarjapaikasta. Ellei sitten tule joku seppä ja käännä totaalisesti tuota kelkkaa. Ei olisi kyllä kauden alussa uskonut, vaikka tiedettiin ettei valmennus ole vahvin osa-alue tällä hetkellä.

Ketkä uskoo, ketkä ei. Valmennus on nyky Tuton heikoin lenkki. Mutta joku sen ”valmennuksenki” on sinne ”scoutannu”. Näyttöjen perusteella...eiku....
Harmittaa pelaajien puolesta koko homma. Yhtään työkaluu et saa valmennukselta.
Itelle ei tuu yhtään kurssin kääntävää seppää mieleen, ku Tommi Elomokin lopetti koutsaamisen...no, se oli vitsi.
Mut ei tota hommaa Virtasen Antin syliin voi kaataa, joku luuli, et ku on joskus pelannu ihan kivasti, ni sitte osaa koutsata.
 

Devon

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Onhan tässä nyt pelillisesti menty selkeästi eteenpäin parin viikon takaisesta. Enää ei hukata kahden maalin johtoja niin kuin vielä toissa viikolla. Se on mitätön sivuseikka, ettei enää edes päästä kahden maalin johtoon. Nyt Ana voisi nissemäisesti vielä julkisesti haukkua joukkueen tähtipelaajat, niin aletaan olla hyvin lähellä ikimuistoista kautta 2010-11.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Täs vaihees odotetaan seuran lausuntoo, et valmennuksel on täys luottamus. Sillon yleensä alkaa tapahtuu.

Jotain tuntuisi olevan tapahtumassa. Alla oleva tiedote näyttäisi löytyvän TuTon facebook julkaisujen joukosta. Avoimuus on sinänsä hyvä asia, mutta kysymyksiä herättää jo tilanteen "pääarkkitehteihin" kuuluvan A.Virtasen mahdollinen poissaolo. Nyt tarvittaisiin vastuunkantajia ja vastuunpakoilu kertoo jostain ihan muusta.

Tilanne huutaa johdolta ja varsinkin valmennukselta kovaa analyysiä siitä mistä kaikki johtuu ja ratkaisuvaihtoehtoja tilanteen korjaamiseksi. Siinä vaiheessa, kun olisi jonkunlaiset raamit olemassa tilanteen korjaamiseksi sitä voitaisiin kannattajillekin hieman esitellä. Ellei mitään ole, niin kannattajien huutoäänestys ei taida nykytilanteessa paljoa auttaa ja huoli voi jopa kasvaa.

Kauden lopussa joitain joukkueita odottaa kovat karsinnat ja se on tuonut aivan uuden ulottuvuuden sarjan hännlille. Edessä voivat olla vielä "infernaaliset" panokset ja pieni polte tuntunee jo TuTon kannattajissakin. Tämä on tavallaan "karmean" hienoa ja tappioiden tuskassakin on nyt myös erityistä kirpeyttä. TuTon vaikeuksista huolimatta ainakin itse olen vahvasti näiden isojen karsintojen kannattaja ja se tulos on otettava vastaan mikä lopulta ansaitaan.

Olemme saaneet viime aikoina paljon palautetta erinäisiä kanavia pitkin. Haluamme kiittää teitä siitä, että välitätte, elätte ja hengitätte jääkiekkoa kanssamme tunteella ja otatte aikaa kirjoittaaksenne meille palautetta. Olemme lukeneet jokaisen viestinne, ja teitä on kuultu.
Tiedostamme, että alkukausi ei ole lähtenyt suunnitellusti ja pyrimme jatkuvasti löytämään ratkaisuja ja teemme kaikkemme korjataksemme tilanteen. Emme ole pystyneet suorittamaan toivomallamme tavalla. Olemme tässä täydellä sydämellä ja tunteella mukana, ja haluamme saada homman toimimaan.
Tahdomme kutsua teidät keskustelemaan mahdollisista avoimista kysymyksistä ja teitä askarruttavista asioista kanssamme. Järjestämme kaikille avoimen keskustelutilaisuuden Kupittaan Legendalla torstaina 4.11. kello 16:00-17:45. Paikalla keskustelemassa kanssanne olemme me, TUTO Hockeyn hallituksen puheenjohtaja Tuomas Haanpää, toimitusjohtaja Dani Aavinen ja kehitysjohtaja Kai Jansson. Tervetuloa!
Mikäli et pääse paikalle, voit lähettää kysymykset ja palautteet etukäteen sähköpostitse toimisto@tutohockey.fi
Tuomas Haanpää
Dani Aavinen
Kai Jansson
 

Simolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsirannikko
Vai et avoin keskustelutilaisuus. pistän tähän muutaman kysymyksen, jotka näköjään löytää tiensä tilaisuuteen:

1. kuka päätti ylipäänsä Antti Virtasen palkkauksesta alunperin?
2. millä kriteereillä valinta tehtiin? (Kokemus ja näytöt ei ole oikee vastaus)
3. Millä kriteereillä valitttiin tehtäväänsä Jouni Virpiö? (Kokemus ja näytöt ei oo oikee vastaus)
4. Millä kriteereillä valittiin tehtävään Kai Jansson? (Kokemus ja näytöt ei taaskaan oo oikee vastaus)
5. Kuinka kauan valmennus saa kuukausipalkalla harjotella valmentamista?
6. Mitä nykyvalmennus on tuonu Tutoon ekstraa, koska tulokset heikkenee koko ajan?
7. Kuinka pirun huonosti pitää suorittaa, että asiaan tulee muutos?
8. Onko valmennuksen vaihtoo mietitty ja mihin tulokseen on päädytty?
9. Määritelkää Tuton vetovoima valmennuksen vuoksi?
...ja sitte tärkein:
10. Missä ihmees täst tilaisuudesta on valmennus?

tossa noita, saa kysyy jos menee paikalle. En koviin monee odota rehellist tai konkreettist vastausta.
 

mrkrw

Jäsen
Vai et avoin keskustelutilaisuus. pistän tähän muutaman kysymyksen, jotka näköjään löytää tiensä tilaisuuteen:

1. kuka päätti ylipäänsä Antti Virtasen palkkauksesta alunperin?
2. millä kriteereillä valinta tehtiin? (Kokemus ja näytöt ei ole oikee vastaus)
3. Millä kriteereillä valitttiin tehtäväänsä Jouni Virpiö? (Kokemus ja näytöt ei oo oikee vastaus)
4. Millä kriteereillä valittiin tehtävään Kai Jansson? (Kokemus ja näytöt ei taaskaan oo oikee vastaus)
5. Kuinka kauan valmennus saa kuukausipalkalla harjotella valmentamista?
6. Mitä nykyvalmennus on tuonu Tutoon ekstraa, koska tulokset heikkenee koko ajan?
7. Kuinka pirun huonosti pitää suorittaa, että asiaan tulee muutos?
8. Onko valmennuksen vaihtoo mietitty ja mihin tulokseen on päädytty?
9. Määritelkää Tuton vetovoima valmennuksen vuoksi?
...ja sitte tärkein:
10. Missä ihmees täst tilaisuudesta on valmennus?

tossa noita, saa kysyy jos menee paikalle. En koviin monee odota rehellist tai konkreettist vastausta.

Koska nettisivut tulevat ajan tasalle?

Miksei seura näy somen ulkopuolella perinteisissä medioissa?

Koska seura julkaisee virallisesti A-junnujen kokoonpanon? Ei ole nettisivuilla, eikä ole ollut facebookissa. (Junnujen omaa instagramia en laske viralliseksi tiedoituskanavaksi, sillä tuskin kovin moni seuran kannattaja edes tietää tuosta)

Onko Kehitysjohtaja onnistunut työssään, kun jo edellämainitsemani perusasiat ovat huonommassa jamassa kuin vielä viime kaudella ennen hänen saapumistaan? Vai mitä Kehitysjohtajan pitäisi kehittää?
 
Viimeksi muokattu:

Nopsajalka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tuto Hockey, Tampereen Ilves
Vai et avoin keskustelutilaisuus. pistän tähän muutaman kysymyksen, jotka näköjään löytää tiensä tilaisuuteen:

1. kuka päätti ylipäänsä Antti Virtasen palkkauksesta alunperin?
2. millä kriteereillä valinta tehtiin? (Kokemus ja näytöt ei ole oikee vastaus)
3. Millä kriteereillä valitttiin tehtäväänsä Jouni Virpiö? (Kokemus ja näytöt ei oo oikee vastaus)
4. Millä kriteereillä valittiin tehtävään Kai Jansson? (Kokemus ja näytöt ei taaskaan oo oikee vastaus)
5. Kuinka kauan valmennus saa kuukausipalkalla harjotella valmentamista?
6. Mitä nykyvalmennus on tuonu Tutoon ekstraa, koska tulokset heikkenee koko ajan?
7. Kuinka pirun huonosti pitää suorittaa, että asiaan tulee muutos?
8. Onko valmennuksen vaihtoo mietitty ja mihin tulokseen on päädytty?
9. Määritelkää Tuton vetovoima valmennuksen vuoksi?
...ja sitte tärkein:
10. Missä ihmees täst tilaisuudesta on valmennus?

tossa noita, saa kysyy jos menee paikalle. En koviin monee odota rehellist tai konkreettist vastausta.

Hyvä kysymyspatteristo johon tuskin tulee kovinkaan suoria vastauksia.
No, toivotaan että paikalle joku vaivautuu kyselemään ja ennen kaikkea että tulisi muutoksia. Viime pelien ainoa positiivinen asia on ollut Teissala. Onneksi jatkaa ainakin vielä tämän viikon Turussa.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Kai te nuo kysymykset laitatte sähköpostilla ellette pääse paikanpäälle? Itse en pääse, mutta ajattelin muuttaman oman kyssärin laittaa sähköpostilla.
 

Simolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsirannikko
Kai te nuo kysymykset laitatte sähköpostilla ellette pääse paikanpäälle? Itse en pääse, mutta ajattelin muuttaman oman kyssärin laittaa sähköpostilla.

nuo mun kysymykset saa tosta kuka tahansa mun luvalla laittaa vaikka ominaan eteenpäin. huumoriksihan tää menee muutenkin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: OCE

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
En ota tilanteeseen sen enempää kantaa, mutta hieno ele johdolta tällainen keskustelutilaisuus. Tietävät varmasti, että selkääntaputtelijat ovat vähissä ja kyyti tulee olemaan kylmää. Saa sitten nähdä mikä lopullinen anti on, mutta rohkeita kavereita ovat.
 

Simolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsirannikko
En ota tilanteeseen sen enempää kantaa, mutta hieno ele johdolta tällainen keskustelutilaisuus. Tietävät varmasti, että selkääntaputtelijat ovat vähissä ja kyyti tulee olemaan kylmää. Saa sitten nähdä mikä lopullinen anti on, mutta rohkeita kavereita ovat.

no rohkeus on vähän väärä sana, kun lauteil on ko. kolmikko. Rohkeet kaverit tekee päätöksiä, hyvii ja huonoja, mut tekee niitä ja nostavat lapasen pystyyn ku on virhe tullu tehtyä. Jos nyt tollaseen esiintymiseen rohkeutta tarvii, niin sitä ois voinu vähän edes jakaa valmennuksel, et ilmestyisivät paikalle. Nyt kuullaan selittelyjä, sanokaa mun sanoneen.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Pelillisesti jos koittaa TuTon tappioita vähän näin maallikkona analysoida, niin hämmästyttävän samanlaisesti TuTo on hävinnyt ainakin kolme edellistä kotipeliään. Vastustaja lyö puolustuksessa liinat kiinni ja TuTo yrittää murtaa muuria laihoin tuloksin. Toisessa päässä tilanteet hyödynnetään hieman kovemmalla prosentilla, mikä oikeastaan kääntään pelin. Mikä TuTon taktiikassa mättää, että parhaat tilanteet sinaantuvat monesti vastustajille? TuTolla on näin omasta mielestä kyllä asenne ollut peleissä kunnossa, mutta energiaa on hukattu hirveästi, kun väkisin koitetaan tehdä maaleja. Parhaiten tämä on näkynyt ylivoiman tehottomuudessa. TuTo ei taida olla tehnyt yhtään ylivoimamaalia sitten runkosarjan avausottelun. Vaikea se on 5 vs 5 pelissä tehdä maaleja, jos ei 5 vs 4 pelissä edes tule onnistumisia.

Ei ole helppoa TuTon kannattaminen ja kummasti erilaisia haasteita tuntuu aina riittävän. Joskus myös raskaissa vaiheissa pieni kevennys voi olla paikallaan. Viime kaudella TuTossakin oli laina Torontosta ja siellä on aikanaan käynyt näköjään myös Conan o'brien vähän antamassa omia ohjeitaan.,,



 

Devon

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Jos nyt tollaseen esiintymiseen rohkeutta tarvii, niin sitä ois voinu vähän edes jakaa valmennuksel, et ilmestyisivät paikalle.

Se tästä nyt vielä puuttuukin, että valmentaja tulee paikalle kuuntelemaan fanien peluutusohjeet ja fantasiakokoonpanot. Huonosti on mennyt, mutta uskoisin, että A.Virtanen tietää sen itsekin ilman, että hänelle kerrotaan se jossain keskustelutilaisuudessa. Tai jollei tiedä, niin sitten seuraava valmentaja voidaan ihan oikeasti valita arvalla Kupittaan yleisön joukosta.

Joskus takavuosina vastaaviin tilaisuuksiin otettiin muutama fiksu ja sanavalmis pelaaja mukaan toimimaan ikään kuin iskunvaimentimena kannattajien ja seurajohdon välillä. Siinä mielessä ihmettelen, ettei Tuohilampi ole osallistujien joukossa.
 

Simolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsirannikko
Se tästä nyt vielä puuttuukin, että valmentaja tulee paikalle kuuntelemaan fanien peluutusohjeet ja fantasiakokoonpanot. Huonosti on mennyt, mutta uskoisin, että A.Virtanen tietää sen itsekin ilman, että hänelle kerrotaan se jossain keskustelutilaisuudessa. Tai jollei tiedä, niin sitten seuraava valmentaja voidaan ihan oikeasti valita arvalla Kupittaan yleisön joukosta.

Joskus takavuosina vastaaviin tilaisuuksiin otettiin muutama fiksu ja sanavalmis pelaaja mukaan toimimaan ikään kuin iskunvaimentimena kannattajien ja seurajohdon välillä. Siinä mielessä ihmettelen, ettei Tuohilampi ole osallistujien joukossa.

niinno, enpä mä nyt tuota tarkoittanut, itselleni ei tullut mieleenkään peluutusohjeet tai fantasiakokoonpanot, mut jos joku noinkin sen näkee, niiin fine.
Koska kukaan ei voi vastata valmentajan puolesta, ei pelaajakaan, niin siksi itse oisin kaivannut koutsia paikalle. Tai ees valmennuksen edustajaa.
Pelaajilla on pelaajien jargonit, erittäin harvoin pelaaja analysoi kokonaisuutta. Koutsilta olisi voinu vaikka kysyä:
1. Miten on omasta mielestä valmennusura Tutossa sujunut?
2. onko vika rosterissa vai valmennuksessa, kun tukkoiselta tuntuu joka kausi, vaik pelaajat vaihtuu?
3. pelaako mielestäsi jokainen pelaaja tasolla jolla pystyy?
4. Miten kurssi korjaantuu?
5. mikä on kauden tavoite?
...jne...mut ei kai sitte...
 

Devon

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Koutsilta olisi voinu vaikka kysyä:
1. Miten on omasta mielestä valmennusura Tutossa sujunut?
2. onko vika rosterissa vai valmennuksessa, kun tukkoiselta tuntuu joka kausi, vaik pelaajat vaihtuu?
3. pelaako mielestäsi jokainen pelaaja tasolla jolla pystyy?
4. Miten kurssi korjaantuu?
5. mikä on kauden tavoite?

Hyviä kysymyksiä, jotka seurajohdon pitäisi, tai olisi pitänyt jo ajat sitten, kysyä valmentajalta. Tuollainen kaikille avoin keskustelutilaisuus on ihan Happy Family -meininkiä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös