toveri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Idrottsföreningen Kamraterna i Helsingfors
Millä perusteella 20 Mestis-matsissa tehot 3+2 tehnyt hyökkääjä on Mestikseen nimekäs?
Jos vaikka sovitaan, että olet oikeassa, muutuuko iso kuva joukkueen tilasta täysin?
 
"Edellinen valmentaja rakasti pelaajia, sitä edellinen vihasi ja vielä sitä edellinen rakasti itseään. Katsotaan, millainen tästä tulee, täräytti TUTOn urheilutoimenjohtaja Elmo Aittola, joka viittasi Elomoon, Ismo Lehkoseen sekä Juhani Tammiseen."

Jatkoaika 25.9.2019

VapaahetoisGM

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, K-Vantaa, Minnesota Blue Jays, Kapa, VG-62
Jos vaikka sovitaan, että olet oikeassa, muutuuko iso kuva joukkueen tilasta täysin?
Enhän minä sanonut, että iso kuva joukkueen tilasta muuttuu mitenkään, tai edes väittänyt olevani oikeassa :) kunhan esitin kysymyksen.
 
Kaarina on koti ja Paimio synnyinpaikka, mutta sydän sykkii ainoastaan Stadin Kingeille <3

—> "Ainakin Morley oli täysin näkymätön tänään Kunykin verrattuna." - Käyttäjä Jääkaappi perustelee, miksi Kunyk on parempi kuin Morley. Morely ollut viestin kirjoitushetkellä jo useamman viikon loukkaantuneena, eikä pelannut ottelussa...

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Tarmo Reunasen TuTo visiitin taustalla iso tekijä oli TuTon joustavuus NHL;n suuntaan. Alla Reunasen kommentti linkitetystä jutusta:

“There was interest from several Liiga teams but we couldn’t agree on a short-term deal. TUTO was willing to commit short-term giving me the option to go to North America when the season starts. This is the best option for me to prepare for the NHL“, Reunanen explained.

Kotikaupungilla ja täältä löytyvillä mahdollisuuksilla oli myös merkittävä painoarvo. Reunasella on vahvasti tähtäin NHL:n puolella ja ymmärrettävästi kovat pelihalut päästä sinne näyttämään osaamistaan. Pikkaisen tulee mieleen, että olisiko TuTolla vielä pieniä mahdollisuuksia saada joitain Reunasen treenikavereista joukkueeseen? Alexandar Georgiev maalivahtiosastolle ja Kaapo Kakko hyökkäykseen, heh? Siinä olisi sitten joka osastolla NHL vahvistus. Kolme NHL vahvistusta on Mestiksessä viimeksi taidettu nähdä samassa joukkueessa, kun Sami Kapanen, Kimmo Timonen ja Adam Hall pelasivat Kalpassa. Heidän kanssaan samassa joukkueessa pelasi muuten myös Mestis-legenda Aki Keinänen.


Reunasen visiitin myötä TuTon pelit ovat myös NY Rangesissä hieman isomman luupin alla:

 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman mafia, Uplause, HC TPS

Karvonen vahvistamaan Tutoa. Rosterissa ensi viikolla.
Yllättävä hankinta. Minusta joukkue tarvitsee näin alkuun ykkösveskan ja sitten läjän sarjatasolle kykeneviä pakkeja? Tietty jos päästää kuusi ja tekee kahdeksan, niin voittaa otteluita kyllä.
 
Jaa-o, jaa-o. Kyllä?

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Yllättävä hankinta. Minusta joukkue tarvitsee näin alkuun ykkösveskan ja sitten läjän sarjatasolle kykeneviä pakkeja? Tietty jos päästää kuusi ja tekee kahdeksan, niin voittaa otteluita kyllä.
Joukkueen pakisto on nimilistaltaan tämän sarjan eliittiä. Itse viisikkopelaaminen tässä ongelmana on kokonaisuudessa. Kokeneempi maalivahti kyllä tarvittaisiin Piiroisen pariksi. Karvonen oli osuva hankinta Tutoon ja vastasi tarpeisiin.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Elias Karvonen tuntuisi hyvältä palalta TuTon joukkueeseen. Karvonen pystyy pelaamaan hyvin kentän molempiin suuntiin ja alkaa olla peliuransa parhaissa vuosissa. Kokemusta on paljon Liigasta, mutta olisiko sittenkin jotain potentiaalia jäänyt vähän piiloon? Paljon hän on pelannut kohtuu pienessä roolissa, joka ei välttämättä ole hänelle ihan soveltuvin? Edellinen visiitti TuTossa tuntui sujuvan hämmentävänkin hyvin ja odotuksia kasvavasta roolista on ollut myös naapurin puolella. Ilmeisesti Karvonen on myös kohtuu hyvä aloittaja ja niitä aina tarvitaan. Ainoa asia mikä hieman mietityttää on vähäiset ehjät kaudet. Toivottavasti loukkaantumiset olisi nyt saatu kuriin. TuTolla on tällä hetkellä kärkisenttereistä Juho Virtanen sivussa 4-6 vko, joten kyllä Karvoselle olisi roolia tarjolla.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Tulihan se kotivoittokin lopulta. Hyvää taistelua eilisessä pelissä nähtiin molemmilta joukkueilta. TuTo joutui jälleen pitkään takaa-ajoon pelissä ja mitenkään helpolla ei kotijoukkue voittoa saanut. Ensimmäisessä erässä TuTo löi vahvasti painetta ja hallitsi paljolti peliä, mutta mielestäni Vantaa kuitenkin sai enemmän kovia maalipaikkoja. Lopulta yksi näistä paikoista tuotti tulosta kun Nuutti Viitasalo pääsi maalin kulmalta iskemään vieraiden avausmaalin ensimmäisen erän lopussa.

Toisessa erässä TuTo vain kasvatti painostustaan ja vieraat sortuivat vähän myös jäähyilyyn. Maalivahtien erän torjunnnat 3-23 kertovat osaltaan myös pelin painopisteestä. TuTo voitti erässä selvästi myös vaaralliset maalipaikat, mutta Vantaa onnistui puolustuspelissään loistavasti ja osaltaan myös vieraiden maalivahti piti myös joukkueensa pelissä mukana. Sama meno jatkui oikeastaan myös kolmannen erän alussa. Lopuolta TuTon Juho Mäkelä onnistui avaamaan kotijoukkueen maalihanat ja kiekko lähes väkisin survottiin maalin edustalta verkon perukoille. Hieman tämän jälkeen erän puolivälissä TuTo oli onnistua samanlaisessa tempussa uudestaan, mutta videotarkistuksen jälkeen todettiin että kiekkoa ei ihan maalin perukoille asti saatu.

Jatkoajalla 3-3 pelissä molemmilla oli paikkansa, mutta lopulta ratkaisijaksi nousi Tarmo Reunanen jonka hyvä laukaus hieman pienestä kulmasta yllätti loistavasti pelaanneen Vantaan maalivahdin. 1+1 tehot pelissä kerännyt Reunanen pelasi jälleen erittäin vahvan ottelun. Kokonaisuutena TuTon pelissä tuntuisi tapahtuneen kehitystä ja eilisen tapaisella hallinnalla pitäisi vain maalipaikoista lyödä lättyä pussiin. Pientä väkinäisyyttä näkyi edelleen kotijoukkueen pelaajien otteissa ja paljon helppoja virheitä ja huonoja syöttöjä peli sisälsi. Laukauksia saatiin hirveä määrä vastustajan maalille, mutta valtaosa niistä oli aika helppo vastustajan selvittää. Enemmän tarvittaisiin mm. syoraan syötöstä laukauksia. Maalinedustalla pitäisi myös pärjätä paremmin ja TuTolta pitäisi löytyvä vahvoja pelaajia, jotka siellä pärjäävät. Pitäisi myös nousta kulmista enemmän maalille ja saada haastettua vastustajan puolustuksen ydintä. Tämä osaltaan pakottaa vastustajan puolustusta pienempään tilaa, mikä voi avata paikkoja myäs muille maalintekosektoreille. Tänään on sitten jo seuraava peli samoilla joukkueilla ja Vantaala mahdollisuus hakea revanssia eilisestä.

Eilen oli muuten MTV:n tulosruudussa NY Rangersin kehitysvalmentajana toimivan Tuomo Ruudun haastattelu. Haastattelussa Ruutu korosti, että myös monille NHL pelaajille olisi ideaalitilaanne päästä jo pelaamaan. Usealla NHL joukkueella pelitauko on jo venynyt todella pitkäksi ja voi venyä valitettavasti edelleen. Tässä kannattaa jo NHL:ssäkin alkaa enemmän miettiä miten pelaajien kehityksestä ja kunnossa pitämisestä huolehditaan näin pitkällä tauolla. NHL:ssä on monella joukkueella isoja suunnitelmia tulevaisuuden nuorten tähtien varalle ja heidän lupaava kehittymisensä uhkaa nyt pysähtyä. Moniin kokeneisiin pelaajiin on myös investoitu jopa kymmeniä miljoonia ja voi myös kysyä kannattaaisiko näistä investoinneista pitää enemmänkin huolta?
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter
Tänään on vastassa taas K-Vantaa. TuTon kokoonpanosta puuttuvat Tappara -lainat Petteri Puhakka ja Lassi Vanhatalo. Tilalle Tampereelta on tullut tulevaisuuden lupaus 18-vuotias Kasper Simontaival. Valtteri Niemi palaa saikulta TuTon hyökkäykseen. K-Vantaan maalissa on tänäänkin Mestiksen paras (ja Jokereitten kolmosvahti) Jukuri, joka eilen oli lähes mahdoton ohitettava TuTolle.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
4 pistettä toiselta lohkon ennakkosuosikilta. Voisi ajatella, että nyt pitäisi pisteitä kyetä repimään melkein keltä tahansa. Huonoa tässä on ollut se, että lainapelaajat ovat olleet hieman liian näkyviä. Kun heidät vetää pois, niin miten sitten käy.
No nautitaan nyt kun mahdollisuus on.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Huonoa tässä on ollut se, että lainapelaajat ovat olleet hieman liian näkyviä. Kun heidät vetää pois, niin miten sitten käy.
No nautitaan nyt kun mahdollisuus on.
Lainat ovat aina lainoja, mutta oikeastaan kaikilta pelaajilta pitäisi löytyä yhteinen tavoite kehittyä ja päästä eteenpäin niin yksilöinä kuin myös joukkueena. Joukkueen menestys tukee yksilöitä ja yksilöiden joukkuetta. Runkosarjan ensimmäisissä pelit olivat yllättävänkin vaikeita TuTolle ja uusia pelaajia ei heti saatu sovitettua isompiin rooleihin. Nyt uusien hankintojen ja lainojen myötä tilanne on parantunut ja tuntuisi, että joukkue on saanut uutta virtaa tekemiseensä ja se alkaa näkyä myös tulostaululla. Onnistumiset ruokkivat onnistumisa, motivaatio nousee korkeammalle ja uskoa omiin mahdollisuuksiin kasvaa.

Lainat tarkoittavat osaltaan myös sitä, että isoja rooleja voi hyvinkin jälleen avautua TuTossa ja silloin pitäisi pienemmissä rooleissa olevien pelaajien olla paremmin valmiita niiden ottamiseen. Nyt olisi se kasvun paikka. Itse uskon, että uusia pelaajia nousee vielä tällä kaudella parrasvaloihin, mutta se nousu ei koskaan ole helppo. Erittäin mielenkiintoista myös nähdä miten loppukauden sopimuksen tehneen Elias Karvosen peli lähtee rullaamaan. Karvosen pitäisi hypätä kaukaloon jo seuraavassa vieraspelissä K-Espoota vastaan.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Tänään vieraissa kohdataan KOOVEE. Ennen kauden alkua KOOVEE ei ollut erikoisen vahva, mutta kun kokoonpanot vahvistuivat, niin nyt on yksi ennakkosuosikkeja.
Erityisesti heidän YV on ollut paha ja Finley on sellainen, jolle ei tilaa saisi antaa. Hänellä on hyvä ja terävä laukaus.
Lisäksi tuntuu, että heidän puolustuspelaaminen on kohtalaisen hyvää.
TuTo ei siis saisi jäähypenkkiä miehittää ja hyökkäyspäässä pitää maalin eteen päästä häiritsemään ja peittämään maalivaahtia.
Pari peliä on nyt ollut hyvää esitystä ja jos se jatkuu, niin tasaista voi olla. Hieman sitä jo 3 pisteen voittoa ofottaa, mutta tuleeko se tänään ?
 
Sini-puna-valkoinen Savo

OCE

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä, Pesä
Hienoa TUTO upea voitto.
Imatralaisena täytyy sanoa et Niemi oli tosi vaisu koko pelin.
Sit nää Änäri miehet molemmissa joukkueissa, pitäs pystyy parempaan.
Piiroinen on kova.
 
Viimeksi muokattu:

Oadie

Jäsen
Hyvä hyvä.. Kolmas voitto jo putkeen. Surkean alkukauden seisokelun jälkeen pelikin alkaa näyttää jo vauhdikkaalta jääkiekolta. Nyt sama flow päällä perjantaina Espoota vastaan niin sarjataulukkokin näyttää paremmalta.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Välisarjan vastustajista kaikki muut on nyt ainakin kerran voitettu paitsi K-Espoo, joka saadaan seuraavaksi kotona taas vastaan. Pienessä nousussa tuntuisi TuTon peli olevan, joten näinköhän saataisiin perjantaina vielä voittoputkea jatkettua?
Sit nää Änäri miehet molemmissa joukkueissa, pitäs pystyy parempaan
Toki aina voi parantaa. KOOVEE:n Koppanen taitaa olla pistepörssin kärki tällä hetkellä. TuTon Reunanen tehoillut neljässä ottelussa pakin paikalta 2+2=4, +5. Pakistossa Reunanen on kellottanut myös sarjan kovimpia minuutteja peliä kohti (25:30), mutta omissa eivät verkot ole tuona aikana tasakentällisin vielä heiluneet. Kumpa muutkin TuTon pakit pelaisivat edes vähän samalla tavalla.
 

OCE

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä, Pesä
Kumpa muutkin TuTon pakit pelaisivat edes vähän samalla tavalla.
Joo, mut ethan voi pyytää 1000€ omalla rahalla 100 000€ lainaa.
Esim tänään mitä teki Reunanen tuossa KV:n eka maalissa, avas väylän et paina läpi, täysin väärin luettu tilanne.
Mut kiekollisena on hyvä, jopa Mestikseen.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Joo, mut ethan voi pyytää 1000€ omalla rahalla 100 000€ lainaa.
Esim tänään mitä teki Reunanen tuossa KV:n eka maalissa, avas väylän et paina läpi, täysin väärin luettu tilanne.
Mut kiekollisena on hyvä, jopa Mestikseen.
Reunasella oli pitkä tauko peleissä alla ennen TuToon saapumista ja siihen nähden startti on sujunut hyvin, joskin toki aina voi parantaa. TuTolla runkosarjan ensimmäiset pelit olivat todella vaikeita, mutta nyt tuntuisi kelkka olevan kääntymässä. Täytyy näin TuTon kannattajana olla kiitollinen Reunasen saamisesta joukkueeseen ja kyllähän tällaiset pelaajat lisäävät koko Mestiksen mielenkiintoa.
 

OCE

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä, Pesä
Täysin ymmärrettävää et ei oo Reunanen täysin tikissä. Onhan tuo tosi hieno juttu et näitä pelimanneja Mestikseen saadaan.
Täytyy myöntää et itse katson pelejä ehkä liian kriittisellä silmällä.
Mut kaiken kaikkiaan hienoa et TUTO on back in busines.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
TuTon voittoputki sai kuin saikin jatkoa jatkoajalla. TuTo vei pelin 2-1, kun Kasper Simontaival pääsi 3-3 pelissä karkuun ja viimeisteli varmasti. 18 vuotias lahjakkuus oli vahvasti pelissä muutenkin esillä ja sai syöttöpisteen myös hyvin esiintyneen Elias Karvosen pelin avaus maaliin. Karvosen pelissä oli vielä hieman hakemista, mutta myös tietty rutiini myös näkyi. Ylivoimaa TuTo sai paljon ja sen vaarallisuus olisi voinut realisoitua vielä enemmänkin, mutta mm. syötöissä oli vieläkin ongelmia. Esim. rightin Simontaival joutui useaan otteeseen ottamaan kiekon väärältä puolelta haltuun, eikä päässyt suoraan etenemään tai laukomaan.

Koko peli oli hyvää taistelua molemmilta joukkueilta. Ilmaiseksi ei mitään annettu ja molempien joukkueiden maalivahdit nousivat isoihin rooleihin. Piiroinen oli TuTon maalissa voiton takuumies ja sai myös hyvin tukea muulta joukkueelta. K-Espoon maalivahti oli myös joukkueensa tukipilari ja TuTolla oli selviä vaikeuksia saada kiekkoja hänen ohitseen. Kurtis McLean jäi myös mieleen K-Espoosta. Konkari ottaa aloitukset ihaltavan varmasti ja jotenkin aina varmistaa/ohjaa koko kentän katsomalla ympärilleen ennen aloitusta. Pelin komein puhdas taklaus nähtiin TuTon kultakypärältä Aleksi Poikolalta ensimmäisessä erässä. Väkevästi liikkuva Poikola torppasi vastustajan etenemisen varsin näyttävästi.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter
Kari Piiroinen ja Kasper Simontaival on nimetty U20 maajoukkueeseen marraskuussa Ruotsia vastaan pelattavaan kolmeen maaotteluun. Samoin TuTossa pelannut Tapparaan palannut Petteri Puhakka.
 

VapaahetoisGM

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, K-Vantaa, Minnesota Blue Jays, Kapa, VG-62
TuTo vahvistuu näköjään Toronton AHL/ECHL-puolustaja Mac Hollowellillä. Pienikokoinen hyökkäävä pakki. Ei ehkä sitä, mitä TuTo juuri nyt kaipaisi eniten, mutta todella mielenkiintoinen haku!
 
Kaarina on koti ja Paimio synnyinpaikka, mutta sydän sykkii ainoastaan Stadin Kingeille <3

—> "Ainakin Morley oli täysin näkymätön tänään Kunykin verrattuna." - Käyttäjä Jääkaappi perustelee, miksi Kunyk on parempi kuin Morley. Morely ollut viestin kirjoitushetkellä jo useamman viikon loukkaantuneena, eikä pelannut ottelussa...

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
TuTo vahvistuu näköjään Toronton AHL/ECHL-puolustaja Mac Hollowellillä. Pienikokoinen hyökkäävä pakki. Ei ehkä sitä, mitä TuTo juuri nyt kaipaisi eniten, mutta todella mielenkiintoinen haku!
Juu, ehkä ei juuri sitä mitä tarvitaan ensisijaisesti. Kaikki dominoinnin merkit ennakkoon tähän sarjaan on kuitenkin odotuksissa. Sen verran kovasta vahvistuksesta kyse.
 

VapaahetoisGM

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, K-Vantaa, Minnesota Blue Jays, Kapa, VG-62
Juu, ehkä ei juuri sitä mitä tarvitaan ensisijaisesti. Kaikki dominoinnin merkit ennakkoon tähän sarjaan on kuitenkin odotuksissa. Sen verran kovasta vahvistuksesta kyse.
Edellytykset kyllä, mutta kannattaa ottaa huomioon muutama asia: Mac ei ole koskaan pelannut kotimaansa ulkopuolella, saati isossa kaukalossa.
 
Kaarina on koti ja Paimio synnyinpaikka, mutta sydän sykkii ainoastaan Stadin Kingeille <3

—> "Ainakin Morley oli täysin näkymätön tänään Kunykin verrattuna." - Käyttäjä Jääkaappi perustelee, miksi Kunyk on parempi kuin Morley. Morely ollut viestin kirjoitushetkellä jo useamman viikon loukkaantuneena, eikä pelannut ottelussa...

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Levon poissaolo on siis pidentynyt. Mac ei häntä yksi yhteen korvaa, mutta varmaan tähän tilanteeseen sopivasti tarjottu.
Isompi ongelma voi olla Piirosen poissaolo, kun maajoukkue kutsuu. Urpolahti saa silloin mahdollisuuden ja toivotaan parasta hänelle.
 
Sini-puna-valkoinen Savo
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy