tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Hermeksen kaikki maalit tehtiin ihan maalin edestä. Osa avoimesta paikasta ja osa sitten irtokiekiekoista. Tuo kun otetaan haltuun, niin ollaan taas hieman paremmassa asemassa. Tietysi nyt kun tämä sarja on paras kolmesta ja turhautumista näkyi, niin vaikeata tulee olemaan. Tietysti, jos TuTo onnistuisi alussa karkamaan parin maalin karkumatkalle, niin vaputunut tunnelma voisi tuoda ratkaisevan pelin Turkuun. Paperilla TuTo on ehkä parempi, mutta tahto ratkaisee näissä. Se on nähty monesti. Kumalla tahto ja halu on suurempi vie sarjan.
Itse olen vähän samaa mieltä. TuTo hävisi kamppailuja paljon maalinedustalla ihan "venytyksillä". Omissa hävittiin hieman enemmän, kuin hyökkäyspäässä voitettiin ja sieltäkin saatiin paljon maaleja maalin edustalta. Ei Hermeskään mitenkään loistava ollut ja heillä oli samoja ongelmia, mutta "kiimaa" oli tilanteissa hitusen enemmän laitta kroppaa likoon ja vaikka puskea kiekko maaliin. TuTo ei saanut parastaan irti ja parempaan pitäisi jatkossa pystyä.

Huomenna ollaan sitten selkä seinää vasten. Pahalta tuntuu joukkueen taaperrus, mutta silti äärettömän hienolta että näitä pelejä taas päästään pelaamaan. Tätä on odotettu, että joukkuetta punnitaan tosipaikassa. Nyt nähdään se, mitä lopulta ansaitaan.

Kyllä tämä tahto ja halu on kanssa yx älytön hokema, jota meritoituneet pelaajat ja valmentajatkin usein hokevat voitetun ottelun jälkeen kuin opetetut marakatit..Kun ei ole kanttia sanoa, että oltiin onnekkaampia, niin käytetään "piiloviestinä" tahtoa ja halua..
Onnellakin on merkitystä, mutta itse ainakin olen taivupainen siihen ajatukseen, että sekin pitää tavallaan ansaita ainakin pitkässä juoksussa. Taitavakin pelaaja voi pelata erittäin löysästi pelin molemmissa päissä jos ei esim. vain kiinnosta. Tilastoista voi myös nähdä, että jotkut pelaajat tosiaan syttyvät pudotuspeleihin ja saavat tasoaan hilattua ylöspäin. Raja voi olla myös hiuksen hieno ja yliyrittäminen voi näyttää myös huonolta. Tästäkin on toki tullut jo aikamoinen hokema, joka varmasti kyllästyttää. Mennään eteenpäin...


 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter
TuTon hyökkäys on vahvistunut edellisestä pelistä, kun kokoonpanoon ovat palanneet Juho Mäkelä ja Tino Siren. Puolustuksesta puuttuu viime pelissä huonosti pelannut Jere Karlsson. Tänään voitto ja lauantaina pelit jatkuvat.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Elossa. Voitto kauden tärkeimmässä pelissä. Ehkä tässä on eväitä vielä tarinalle harvinaisesta korona-ajasta TuTollakin, Todella hienoa nähdä uskoa omiin kykyihin tiukassa paikassa., Jännitettävää vielä riittää. Hermes ei ole helppo vastus, vaikka siltä näyttää.

Molempien joukkueiden katkaisupelissä punnittaan todella myös Hermestä. Kumpi avaa grillikauden?


 

Simolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsirannikko
Olipaha matsi. Olisi voinut päättyä kumman tahansa voittoon. Onneksi ei ole peräkkäisiä pelipäiviä, sillä TUTO kuormitti loppua kohti pelaajia paljon epätasaisemmi ku Hermes.
Heino ohjaus ja tuollaiseen viivatoimitukseen ei vahingossa osu. Lisäksi yllätti Blomqvistin sekä tuomarinkin, joka lensi samalla hämmästyksestä perseelleen.
Jotenkin tuntuu, et henkinen yliote käänty pikkasen TUTO:lle.
Toivotaan samanlaista mv-peliä ja paremmalle voittoa.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Hermes olisi voinut viedä pelin, mutta edellee olen sitä mieltä että pelillisesti TuTo on ollut lievästi edellä. Edellisessä ottelussa tietysti Hermes sai hyviä paikkoja ratkaista pelin, mutta onni ei ollut myötä. Lisäksi TuTo sai ehkä anteeksi pari mahdollista jäähyä. Toisaalta TuTo sai kyllä pitkän pyörityksen, jossa ei vaan tulosta saatu. Huomenna nähdään miten tässä käy, mutta uskon omiin.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Jotenkin tuntuu, et henkinen yliote käänty pikkasen TUTO:lle.
Kyllähän tuollainen voitto jatkoilla ainakin antaa uskoa. Viimeiset minuutit vaikutti enemmän siltä, että milloin Hermes sen viimeisen naulan arkkuun lyö ja kuka sen maalin iskee tyhjiin, mutta yksi kiekko maalia kohti voi kaiken muuttaa.
 
Jokerit: "Ne, jotka eivät asioista tiedä, voisivat luulla, että kyse on vain jääkiekosta - heille vain hymyilen"
11.12.2011 Taurun mielipide Jokereista Jokerit - Saipa pelissä tilanteessä 5-2:
"Jokerit on kovanluokan jengi. Siellä ei pienipalkkaisia kentälle päästetäkään"

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
TuTon kesälomat alkoivat ja kausi pakettiin. Edellisessä pelissä kauden tärkein voitto ja tänään kauden raskain tappio, mutta enempää ei ansaittu. Jotenkin kuvaavaa, että vaikka TuTo sai peliin loistavan alun, niin sekään ei riittänyt. Piiroinen antoi vielä joukkueelle mahdollisuuden, mutta vyöry oli lopulta liikaa. 2 erästä pelin loppuun TuTo hävisi laukaukset 26-76.
 

Oadie

Jäsen
Sama on kaiku askelten. Tästä(kään) kaudesta ei voi kovin hyviä pisteitä antaa. Joukkue vajosi hyvän alun jälkeen pohjamutiin varmistelemalla ja Hermes päästettiin peliin. Ei silti kannattajana tähän on jo turtunut. Ensi kaudella sitten taas ja toivottavasti ihan katsomossa.
 

Simolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsirannikko
Huh, onneksi sama valmennus jatkaa ensi kaudellakin. Olisiko sittenkin pitäny panostaa määrän sijasta, samalla rahalla, laatuun?
Vähän jäi oikeesti ilonaiheita tästäkään kaudesta.
Itse asias jos poistetaan ajatuksista pelaajat joidenka valmentamisessa TUTO: n valmennuksella ollut mitään osaa, aika hiljaista on.
Mark Viitasella oli pieni suonenvetohetki.
Jesper Larinmaalla ihan ok eka miesten kausi.
Mikke Levo oli ainoa joka nosti tasoaan kauden loppua kohti.

Muilta melko epätasaista suorittamista, mutta jos ei valmennukselta saa mitään palikoita, kai se tollasta sitten on?

Piiroista oli kiva katella, onneksi valmennus ei ehtinyt pilata. Ainoa valopilkku isossa kuvassa, lainamies.
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Sama on kaiku askelten. Tästä(kään) kaudesta ei voi kovin hyviä pisteitä antaa. Joukkue vajosi hyvän alun jälkeen pohjamutiin varmistelemalla ja Hermes päästettiin peliin. Ei silti kannattajana tähän on jo turtunut. Ensi kaudella sitten taas ja toivottavasti ihan katsomossa.
Ottelu oli kuin pienoismuodossa kuvaus viimeisen vuosikymmenen kauden päättävistä playoff sarjoista. Ollaanko me oltu nyt neljä kertaa 3-1 johdossa ottelusarjassa ja hävitty. Tätähän joka keväistä sulamista voisi kutsua Kupittaan taudiksi.

Ensi kauteen ei kauheasti odotuksia ole. Hankitaan taas joukkue täyteen möttösiä ja kentällinen lainoja, jotka häipyy keväällä kuin pieru saharaan. Sellaisia kykynsä jo Mestiksessä näyttäneitä isossa roolissa olleita pelaajia ei ole aikoihin Tutoon tullut.
 

Devon

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Jos tämä puuhastelu kelpaa pääomistajalle, niin mikäs siinä, puuhastelkaa vaan. Näin sivusta seuraavana on vaan vaikea ymmärtää sukulaisen ja kavereiden työllistämistä, A-junnujen huonon menestyksen palkitsemista edustusjoukkueen valmennuspestillä, täysin nobodyjen palkkaamista hatusta vedettyihin uusiin tehtäviin jne.

Piiroinen ja muut Tappara-lainat, Reunanen sekä Hollowell tekivät tämän kauden Tutosta uskottavan jääkiekkojoukkueen. Siitä uskottavuudesta oli kauden ratkaisuhetkellä vain Piiroinen jäljellä.

Mikään ei tule muuttumaan, joten eipä tässä tarvitse henkeä pidätellä syksyä odotellessa. Muistetaan kuitenkin tilata Tuto-kortit toukokuun loppuun mennessä, niin saamme ehkä hakea ne jostain kioskista juuri ennen runkosarjan alkua. Tänä vuonna Tuto ei ole tainnut vielä julkaista yhtään uutta strategiaa. Sitä odotellessa.
 
"Suuri osa jääkiekko-ottelun katsojista ei ole kiinnostunut ottelun lopputuloksesta." - Kimmo Rannisto

Simolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsirannikko
Löysin unessa hieman lisää pelaajaplussia kauteen.
Poikola, nosti tasoaan viime kaudelta.
Valtola, ok tekemistä ekaan miesten kauteen.
Mikseipä Kalliokin, nyt jo vakituisesti peliaikaa. Kärsii kyllä heikosta luistelustaan ja vielä heikommasta laukaukssestaan.
No, molemmille voi tehdä itse jotain, jos huvittaa.

Mutta onneksi on sellainen valmennusnippu ensi kaudelle, että innokkaimmille tulijoille pitäää varmaan sanoo ei.
Varmaan useampi jopa maksaisi, että pääsisi kehittymään.

Ja kyllä tässä tosiaan uutta urheilustrategiaa jo kaipaisi. Edellisellä on jo ikää 10(?) kuukautta.
Ja koska meni ihan nappii, ni nyt on uuden aika. Vai avattiinko sitä hieman tuossa valmentajajulkaisujen lomassa?
 

Simolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsirannikko
Mietin vielä hieman tuota valmentaja-probleemia.
Uskallan väittää, et kaikki TUTO:n nykyvalkut, jotka ovat raivanneet tiensä vallmentajien ykkösketjuun omalla vuosien työllään hämmentyvät yhtä lailla 10 vuoden kuluttuu, kun Timo Töppönen (ei koskaan valkkuna missään) nimitetään Liigaan tai Mestikseen valmentajaksi.
Mutta kun on löyhä moraali, niin on löyhä moraali.
 

Probert24

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo, Montreal Canadiens (jo ennen Sakua)
Ja kyllä tässä tosiaan uutta urheilustrategiaa jo kaipaisi. Edellisellä on jo ikää 10(?) kuukautta.
Ole Simolainen huoletta, eiköhän sieltä tule kesään mennessä powepoint esitys valmennuspolun kehittämisestä.Jotenkin pystyy TuTon kannattajana samaistumaan Pedron tarinaan...
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Tyhjä on olo vieläkin ja mietityttää, että miten ihmeessä tästä pohjakosketuksesta löytyisi jotenkin uskottava polku TuTolle seuraavaan kauteen? Tällä kaudella paketti levisi monesta suunnasta, eikä Koronan asettamasta haasteesta selvitty kunnialla (haasteet kaikille kuitenkin pitkälti samat). Mestiksessä seurat sortuivat riitelyyn mm. tuista ja aika moni syyttävä sormi osoitti tässäkin kohtaa TuToa, eikä välttämättä ihan syyttä. Vaikeata oli myös seuran sisällä ja erilaiset ongelmat kasvoivat kauden aikana. Yritystä oli paljon seuran edestä, mutta varmasti monet ovat pettyneet että kaikesta huolimatta tulos jäi monin tavoin aika laihaksi. Pettymykset syövät motivaatiota ja muutenkin sekava tilanne saattoi johtaa myös siihen, että monet eivät edes uskoneet kauden jatkumiseen. Kauden "yllättäen" jatkuessa takamatka oli kasvanut liian isoksi. TuTon karavaani starttasi todella kehonosti koronatauon jälkeen ja ei millään ehtinyt tavoittaa pudotuspelien vaatimaa tasoa.

Muualta tulleisiin lainoihin luotettiin paljon TuTossa ja täytyy sanoa, että suurelta osin lainat olivatkin TuTon kärkeä silloin kun niitä saatiin. Osaltaan kuitenkin lainapelaajien vaihtuvuus oli myös selvä akileenkantapää joukkueessa. Oma runkopelaajisto ei oikein saanut juurrutettua roolejaan joukkueessa ja harvoja poikkeuksia lukuunottamatta edistysaskeleet jäivät vähiin. Vahva oma kärkiketju/syömähammas puuttui oikeastaan koko kauden. Oma pelaajarunko on ehkä juuri se huolestuttavin asia tulevaisuudessa ja mietityttää miten TuTo valmennus saa nostettua pelaajia seuraaville tasoille? Pelaajat haluavat päästä sellaisten valmentajien riveihin, jotka antavat heille hyvän mahdollisuuden päästä urallaan eteenpäin. TuTon valmennuksella on tällä hetkellä selvästi painolastia parista viime kaudesta ja se luo seuraavalle kaudelle lisää haastetta joukkueen kasaamiseen.

TuTon pitäisi tulevaisuudessa rakentaa oma "rautainen" pelaajarunko joukkueeseen. Tekisi itsekin mieli yrittää luopua lähes kokonaan jo lainapelaajista (omia kasvatteja olisi silti ihan kiva välillä lainailla). Tämä tuo isoja haasteita, mutta myös mahdollisuuksia. Isoin haaste on pelaajabudjetti. Se pitäisi varmasti vähintään 2-3 kertaistaa, että saataisiin houkuteltua isompia kaloja ja paikattua lainojen jättämää aukkoa rosterissa. Kärkipelaajilla on myös arvonsa koko joukkueen uskottavuudelle ja hyvään rymään on aina helpompi etsiä seuraavia täydennyksiä. Positiivisena asiana pelaajaruletin väheneminen varmasti yhdistäisi ja tiivistäisi joukkuetta, mikä toivottavasti näkyisi kauden lopussa parempana pelaajien kehityksenä. TuTon A-nuorille on tiiviissa paketissa varmasti paikkansa, mutta nyt olisi hyvä saada kaikki sekavuus minimiin ja tiiviys maksimiin. Selvät sävelet helpottavat monta asiaa ja tietyt jutut voisi lyödä jo kauden alussa lukkoon, millä mennään koko kausi.
 

Tautine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Tauti Urheilupodcast
Elmo Aittola kävi Turu Tauti Podcästis haastattelus, ja kertos semmoset rapiat puoltoist tuntii Tuto meiningist. Käykääs ny ihmees kuuntelemas mil reseptil otetaa 163 jäähyminuuttii 14 pelis! Tosa o linkki alla ni ei pal helpommaks enää men. kiitoksii hei

 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Elmo Aittola kävi Turu Tauti Podcästis haastattelus, ja kertos semmoset rapiat puoltoist tuntii Tuto meiningist. Käykääs ny ihmees kuuntelemas mil reseptil otetaa 163 jäähyminuuttii 14 pelis! Tosa o linkki alla ni ei pal helpommaks enää men. kiitoksii hei

Viitsiikö kuunnella? Varmasti puhuu asiaakin, mutta miehestä haisee kyllä katkeruus kaikissa kommenteissaan sosiaalisessa mediassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy