TUTO Hockey 2018–2019

  • 201 148
  • 707

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Keni siirtyy nyt valmennuspuolelle. Tuleekohan edustuksen vai A-nuorten puolelle. Hieno homma ja jos oikein hyvin käy, niin tietyt jutut sitten jatkuvat Vuorisalo - Keinänen- ???
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Keni siirtyy nyt valmennuspuolelle. Tuleekohan edustuksen vai A-nuorten puolelle. Hieno homma ja jos oikein hyvin käy, niin tietyt jutut sitten jatkuvat Vuorisalo - Keinänen- ???

Loistava uutinen.

Keinänen jos kuka tuntee Mestiksen erityispiirteet ja sen miten sovittaa kaikki asiat yhteen pelaamisen vaatimusten kanssa. Asenne on Keinäsellä aina ollut timattisen kova ja siitä ei homma hänen osaltaan ole koskaan jäänyt kiinni. Hänellä on varmasti myös näkemystä moneen muuhunkin asiaan ja jos edes hitusen saa omia oivalluksiaan siirettyä eteenpäin voi hänestä olla iso apu monelle pelaajalle.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Pakkien osalta loukkaantumiset ehkä helpottamassa? Näin voisi ainakin päätellä siitä, että Niklas Murto on siirtynyt TuTosta Nokian Pyryyn. Eli ilmeisesti hänelle ei ollut käyttöä/tarvetta Mestiksessä.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Niklas Murto taisi pelata A-nuorissa. En nyt heti muista, että edustuksen mukana olisi ollut. Eli en tiedä tarkoittaako tuo mitään tervehtymisen kannalta.
Paljon on poissaolevia eli lasaretissa eikä se lukumäärä taida pienentyä. Miro Mäkinen taitaa olla siellä lasaretin puolella myös.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Sellainen peli sitten takana. Ensimäisen erän aikana oltiin vastaantulijoina. YV peliä ei saatu toimimaan ja vastustaja iski kaksi maalia. Toisessa erässä näkyi jo parempaa esitystä ja muutamia paikkoja oli. Tarkuus huonoa ja pientä epäonneakin oli. Tuossa erässä olisi pitänyt saada edes yksi maali. Näytti että paine alkoi kasvaa. Tämä näkyi sitten kolmannessa erässä enemmän ja vastustajan kolmas maali taisi sitten kasvattaa sitä enemmän. Kaksi viimeistä vastustajan maalia ei kannata oikeastaan enää laskea. Niillä ei enää sellaista merkitystä ollut.
Jotenkin se tehottomuus tai maalien tekemisen vaikeus, on niin tuttua. Pitää kuitenkin luottaa siihen, että jos ja kun kokoonpano palaa normaaliin, niin myös niitä maaleja saadaan aikaan ja voittojen määrä kasvaa.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Jotenkin se tehottomuus tai maalien tekemisen vaikeus, on niin tuttua. Pitää kuitenkin luottaa siihen, että jos ja kun kokoonpano palaa normaaliin, niin myös niitä maaleja saadaan aikaan ja voittojen määrä kasvaa.

Poissa on paljon hyviä pelureita, mutta tietyllä tapaa on myös nähtävissä jonkunlaisia ongelmia. Sentteriosastolla kärkisentteri Kokkala on 6 pelissä iskenyt lukemat 1+1=2, -2. Tällä hetkellä sentteriosaston ykkösnimi on viime kaudella enimmäkseen nelosessa pelannut Juho Mäkelä ja onneksi edes hän on vastannut huutoon. Laitureista varjojen mailla tuntuu vaeltavan Timi Lahtinenkin, jolla runkosarjan pistetili on vielä avaamatta. Mäkisen veljekset ovat myös ilman tehoja vielä runkosarjassa, vaikka harjoituspelit sujuivat heiltä hyvin. Pakistossa Levolla on 6 peliin +/- tilastossa -7 lukema, millä ollaan lähes pakkastilaston tämän hetken kärjessä. Kaiken tämän lisäksi tuntuu, että Pohjanoksa on välillä todella pitänyt TuToa peleissä mukana. Ei tosin maalivahdinkaan itseluottamukselle tee hyvää ottaa tällaisia 5-0 tappioita.

Jollain tapaa tuntuu, että jotain on pielessä verrattuna viime kauteen. Viime kaudella runkosarjan ensimmäisten kuuden pelin maaliero oli 28-16. Tälle hetkellä TuTon maaliero on 13-20. Suurin ero on todellakin hyökkäystehoissa, joista yli puolet on kadonnut. Puolustuksessakin on tosin ollut ongelmia viime kautta enemmän. Jollain tapaa peliä pitäisi parantaa paljon. Toisaalta onko taktisesti nykyinen pelisysteemi TuTolle sopiva? Pitäisikö pelata yksinkertaisemmin ja puolustusvoittoisemmin, jos sentteriosastolla ei avaavat syötöt löydä perille ja tulee pahoja kiekon menetyksiä keskialueella? Elomon voisi olla muutenkin hyvä hieman päivittää pelisysteemiä, johon vastustajat ovat varmsti jo tottuneet. Jotain tarvitsisi tehdä ettei ajauduta toistuviin tappioputkiin.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Tänään olisi sitten Peliitat ja Laineen Mikko vastassa. Vielä näyttää TUTO:n kokoonpano olevan vajavainen. Ehkäpä se tuosta täyttyy vielä. Peliitat voitti vieraissa K-Vantaan 3-1. Muuten heilläkin kausi mennyt ehkä huonommin. Tuo oli eka voitto heille. Kyllä tänään pitäisi ehdottomasti repiä voitto. Onnistumisia soisi tulevan juuri nyt hieman alakanttiin menneille. Paine kasvaa helposti, jos mikään ei onnistu.

Edit: Naapurista Pajuniemi ja 2 maalivahti A-nuorista. Lonkila A-nuorten mukana?
 
Viimeksi muokattu:

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Mikke Levo ja kolmen pisteen ilta. Miltäs pelinsä näyttää?

Tähän asti tiennyt nimen vain myllystä Nemo Niemistä vastaan ja kuinka huhuttiin Ässiin muutama vuos sitten, mutta olisko selotettu Aleksi Mäkelään.
 

Numero 1080p

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO H
Saatiinpa sentään voitto. Vain parin pojon sellainen, mutta voitto mikä voitto. Julleahan on pitkälti kiittäminen siitä, että voitto ylipäätään oli mahdollinen, mutta olin kyllä toisaalta ajoittain näkevinäni joitain valon pilkahduksia.

Eipä ole illasta jälkipolville raportoitavaa. Mutta se kai tuli kaikille selväksi, että tämä Pajuniemi pelasi tänään ihan väärässä sarjassa. Kova on TPS, mikäli ei peliaikaa kunnolla Artukaisissa löydy. Ja jos/kun näin on, niin fiksu vetohan tuo on, että tuupataan meille ottamaan isoa vastuuta, niin on sitten entistä valmiimpi pelaaja naapurissa. Ei ole edes vuosien kysymys se, että tuosta pojasta tulee todellinen ratkaisija. Ennemminkin kuukausien.

Ja kelpaa toki mulle. En usko että kovin kauaa saa meillä pelata, mutta jokainen peli joka annetaan, otetaan kyllä vastaan. Olihan tuo kivaa nähdä tulevaisuuden tähti edes yhden pelin ajan omassa joukkueessa.

Oho, tulikohan jo liikaa ylisanoja? No, en edes usko. Onhan TUTO ollut hyvä ponnahduslauta monellekin pelaajalle, mutta harva on näin hyvää vaikutusta tehnyt, näin nopeasti. Lahjakkuuden huomasi jo avauserän aikana. Perhanan taitava, hyvä pelisilmä ja vaarallinen kuti.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Perhanan taitava, hyvä pelisilmä ja vaarallinen kuti.
Pajuniemen peliä oli ilo
katsoa ja hyvä, että hyökkäykseen oli saatu edes yksi laina. Mutta hyvältä ei näytä, että kolmella ketjulla mennään vielä pitkään, jos lisävahvistuksia hyökkäykseen ei saada.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Tuttu Aki Juusela lainaan maaottelutaukoon asti. Ei ole Ässissä lähtenyt oikein homma käyntiin ja peliaika kortilla
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Tuttu Aki Juusela lainaan maaottelutaukoon asti. Ei ole Ässissä lähtenyt oikein homma käyntiin ja peliaika kortilla
Toivottavasti Juuselan pelit alkavat TuTossa sujua entiseen malliin.TuTolle on melkoinen menetys, kun joukkueen vain kaksi ottelua pelaamaan pystynyt ykköspuolustaja Jere Rouhiainen on sairaslomalla ainakin helmikuuhun asti. Ehkä koko hänen kautensa on paketissa.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Löyttymäki tuntuu hiljalleen pääsevän paremmin peliin sisälle Mestiksessä. KOOVEE ei ehkä ole se paras tason mittari, mutta nyt siis Löyttymäellä 7 peliä ja niissä tehot 3+4=7 ja sijoitus TuTon sisäisessä pistepörisssä TOP-3:ssa ja +/- tilastossa joukkueen paras +4. Näillä näytöillä peliaikaa tulee varmaan lisää.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kalle Hokkanen siirtynyt Suomi-sarjasta TuToon ja on jo tänään kakkosvahtina. Kaudella 2015-16 pelasi kourallisen Mestis-pelin ja on vissiinkin teitin omia kasvatteja. Suomi-sarjassa pelannut vakuuttavin tilastoin.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Kalle Hokkanen siirtynyt Suomi-sarjasta TuToon ja on jo tänään kakkosvahtina.
TuTo tarvitsi jonkun varaveskariksi, kun toiseksi maalivahdiksi hankittu Samu Lonkila näyttää nyt olevan A-junnujen ykkösmaalivahti. Tämä on Lonkilan kannalta hyvä asia, kun hän saa pelata paljon. Edustuksessa Pohjanoksa pelaa kaikissa peleissä.

Kokoonpanosta tänään puuttuvat Eetu Elo ja Roope Laavainen, joka lienee palannut Hämeenlinnaan. Nopea ja notkea Sami Salonen on liittynyt joukkueeseen.
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Hyvä, että saatiin laajuutta lisää MV-osastolle. Lonkila ei vakuuta edes junnuissa. Tänään kaksi minuuttia jäällä ja vaihtoon.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Välillä sitä konkreettisesti huomaa, kuinka paljon TuTossakin on lyhyen periodin lainapelaajia ja kuinka vieraantunut sitä itse on nyky-TuTosta ja sen rosterista, jossa pysyvyys on olematon ja vaihtuvuus liki päivittäistä.

Torstain TuTo-uutinen siitä, että Sami Salminen palaa TuTon joukkueeseen löi hetken aikaa tyhjää. Kuka palaa, ja koska hän on pelannut? No viime kaudella tietenkin, kymmenen matsia runkosarjassa plus pudotuspelejä, joissa ei kummassakaan maaleja syntynyt yhtään. Nyt sitten syntyi "paluuottelussa" yksi maali. En suoraan sanottuna muistanut koko Salmista viime kauden perusteella.

Hyvä asia, että TuToon haluava pelaaja teki comebackin joukkueeseen ja vielä parempi, että sopimus kattaa loppukauden eikä kyse ole vain lyhyestä piipahduksesta, mutta on se jotenkin ankeata, että näitä pelaajia tulee ja menee ympäriinsä ja jos on joskus pelannut pari peliä TuTossa niin sitten on jo ns. paluupelaaja seuraavalla alle kauden mittaisella piipahduksella.

Vaikea sitoutua enää henkisesti juuri mitenkään TuTon pelaajiin joukkueena kun vaihtuvuus on niin suurta ja pelaajarosterista vaihtuu kausittain niin valtavasti pelaajia. Kun tietää, että iso osa vain käy kääntymässä yhden tai korkeintaan kahden kauden sopimuksilla tai piipahtaa muutamaksi matsiksi hakemaan pelituntumaa ja/tai buustia liigauralleen, niin ei sitä tule paljoa kannustettua yksittäisiä pelaajia tai tarkkailtua heidän otteitaan kovin suurella antaumuksella. Samalla menee tuntumaa myös koko joukkueeseen koska ainakaan runkosarjasta ei muodostu urheiludraaman kaaren vaatimaa "tarinaa" porukasta, joka hitsautuu yhteen ja muodostuu hiljalleen tiimiksi. Nyt jää lähinnä fiilis erilaisista ja usein vaihtuvista varamiespalvelu- ja vuokratyöläisistä jotka voivat olla yhdessä matsissa TuTon nutussa ja seuraavassa vastustajaseuran nutussa riippuen siitä mikä on päivän työtilanne.

Pelionnea kuitenkin Sami Salmiselle, toivottavasti jäät mieleen yhtenä tutolaisista etkä vain täällä piipahtaneista pelaajista.
 

Tarasov

Jäsen
Turun Sanomien urheilutoimittaja Jussi Leppäsyrjän mielestä eilinen ottelu TUTO-Jokipojat oli erinomainen ja TUTO sai vahvalla otteellaan pisteen sekä pelasi kauden parhaan ottelunsa. Olikohan ko toimittaja edes paikalla tai seurasiko hän lainkaan ottelua vai millä "asiantuntemuksella" hän kirjoittaa tälläisia kommentteja lehteen. Hänen näkemyksensä ja käsityksensä sekä ammattitaitonsa ovat yleensäkin kaukana urheilutapahtumien todellisesta kulusta. Varsinkin TUTOn peli oli sekavaa ja ajoittain peliajatus oli kateissa sekä maalipaikkojen hyödyntäminen heikolla tasolla eikä Jokipojatkaan mitään erityistä esittänyt eli pelin viihdearvo oli heikko.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Varsinkin TUTOn peli oli sekavaa ja ajoittain peliajatus oli kateissa sekä maalipaikkojen hyödyntäminen heikolla tasolla eikä Jokipojatkaan mitään erityistä esittänyt eli pelin viihdearvo oli heikko.
TuTo onnistui luomaan maalintekopaikkoja Jokipoikia paremmin, mutta sen viimeistely oli surkeaa. Samoin voittolaukauskisassa. Kuudesta yrityksestä turkulaiset onnistuivat vain kerran maalinteossa.
 

Numero 1080p

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO H
Välillä sitä konkreettisesti huomaa, kuinka paljon TuTossakin on lyhyen periodin lainapelaajia ja kuinka vieraantunut sitä itse on nyky-TuTosta ja sen rosterista, jossa pysyvyys on olematon ja vaihtuvuus liki päivittäistä.

Jaa välillä? Mun mielestä olet jo muutaman vuoden ajan tasaisin väliajoin kirjoitellut, miten nyky-Mestis tutoineen kaikkineen on niin muovinen ja panokseton, ettei jaksa kiinnostaa. Ei ole epäselväksi jäänyt.

Peli perjantaina ei tosiaan suuria tunteita tarjonnut. Kumpikaan joukkue ei parhaimmillaan ollut, eikä fyysistä rymistelyäkään ollut edes nimeksi. 65 minuuttia sählinkiä ja loppuun vielä kolikonheittokisa, jota myös rangaistuslaukauskisaksi kutsutaan. Mun makuun todellinen antikliimaksi pelille kuin pelille. Yhtä hyvin voisi pitkää tikkua vetää.

Ja luonnollisesti kun kerran tuli täällä foorumillakin hiukan kehuttua Nickersonia, niin mies päätti pelata tähän astisista huonoimman ottelunsa. Ei nyt varsinaisesti paska ollut, mutta normaalia enemmän virheitä ja harhasyöttöjä. Ja menihän se Jokipon maalikin pitkälti kaverin piikkiin.
 

VapaahetoisGM

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, K-Vantaa, Minnesota Blue Jays, Kapa, VG-62
Jaa välillä? Mun mielestä olet jo muutaman vuoden ajan tasaisin väliajoin kirjoitellut, miten nyky-Mestis tutoineen kaikkineen on niin muovinen ja panokseton, ettei jaksa kiinnostaa. Ei ole epäselväksi jäänyt.

Peli perjantaina ei tosiaan suuria tunteita tarjonnut. Kumpikaan joukkue ei parhaimmillaan ollut, eikä fyysistä rymistelyäkään ollut edes nimeksi. 65 minuuttia sählinkiä ja loppuun vielä kolikonheittokisa, jota myös rangaistuslaukauskisaksi kutsutaan. Mun makuun todellinen antikliimaksi pelille kuin pelille. Yhtä hyvin voisi pitkää tikkua vetää.

Ja luonnollisesti kun kerran tuli täällä foorumillakin hiukan kehuttua Nickersonia, niin mies päätti pelata tähän astisista huonoimman ottelunsa. Ei nyt varsinaisesti paska ollut, mutta normaalia enemmän virheitä ja harhasyöttöjä. Ja menihän se Jokipon maalikin pitkälti kaverin piikkiin.

A) Rankkarit on kaikkea muuta kuin tuuripeliä, kiinni psyykkeestä ja taidosta.

B) Nickersonilta ei vahva peli, mutta kyllä Jokipon maali meni 100% Karlssonin piikkiin. Pakkien pitää porrastaa tuossa kohtaa, mutta alemmalla ”portaalla” ollut kapteeni säntäsikin yhtäkkiä vaihtoon, vaikka hyökkäys oli tulossa. Kannattaa katsoa koosteet varmuudeks ennen kirjottelua :)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös