Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Voi olla keskiviikkona hiljaista hallilla. Poissa ovat siis ykkäskentästä kaksi ja sairasosastolta apuja ei kai tule kuin maksimissaan yksi. Taktiikka pitänee olla ihan toinen nyt eli kaikki omaa maalia puolustamaan. Pitäisi jatkossa penkin taakse saada joku rauhoittamaan pelaajia aina vaihtojen välissä.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

Devon

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Yksi kaikkien aikojen parhaista hyökkäyskalustoista on poikimassa yhden kaikkien aikojen huonoimmista runkosarjasijoituksista. Tästä touhusta tulee lähinnä mieleen Venäjä kotikisoissaan 2000. Joukkueen kolmella kokeneimmalla pelaajalla ei pää tunnu kestävän yhtään. Ennen Keni ratkaisi otteluita laukauksellaan, nykyään tyhmillä jäähyillään. Toisaalta, Luceniuksen ärtymisen kyllä ymmärtää, koska käytännössä hän on jo monta viikkoa vastannut joukkueen menestyksestä yksin. Viime aikoina on ollut erittäin epätodennäköistä, että kiekko päätyy vastustajan maaliin, jollei Lucenius ole kentällä. Ärtymisen siis ymmärtää, tekoa ei. Kaverin seuraava liike olisi ilmeisesti ollut vyörytys ja siitä sitten juntan kautta siltaan. Ja nyt siis puhutaan jääkiekko-ottelusta ja painikaverina tuomari.

Sairaslista on pitkä, ja on helppo sanoa, että kuusi niistä sairastupalaisista pelaisi minkä tahansa Mestis-joukkueen ykkös-kakkosketjussa. Niinpä, nimenomaan pelaisi, TUTOssa he ovat lasaretin puolella, ja sekin herättää ihmetystä kaudesta toiseen. Joka kausi tuntuu kaatuvan enemmän tai vähemmän loukkaantumisiin, joten jossain on jotain pahasti pielessä. Valmentaja selittää, ettei ole ikinä kokenut tällaista, että pelataan vajaalla kolmella kentällisellä, mutta käytännössä täydestä kokoonpanosta puuttui lauantainakin vain yksi hyökkääjä. Silti pari kaveria istui koko matsin penkillä, ja onhan Elomo monessa matsissa tiivistänyt pelaavaa kokoonpanoa niin, että kolmas erä pelataan kolmellä kentällisellä. Uuden toimitusjohtajavalinnan myötä Elomon jatkosopimus on lähempänä kuin potkut kesken sopimuskauden, joten tulevaisuus ei tällä hetkellä näytä kovinkaan valoisalta.
 
"Suuri osa jääkiekko-ottelun katsojista ei ole kiinnostunut ottelun lopputuloksesta." - Kimmo Rannisto

hokihoki

Jäsen
Alkaa kieltämättä Toverien tilanne olemaan huolestuttava.
Pisteissä takaa hengitetään niskaan ja pelisuoritukset ovat heikkoja, puhumattakaan siitä että ratkaisupelaajat ovat paketissa, pelikiellossa ja syväjäässä.

Sijoitus taulukossa ei sinänsä yllätä itseäni ja nyt alkaa todella realisoitumaan valmentajavalinta. Kauteen lähdettiin paperilla kovalla nipulla, mutta koko kausi on ollut melkein jatkuvaa alisuorittamista tulosten valossa. On aivan sama paljonko maaleja on sarakkeessa jos pisteitä ei tartu.

Olin ja olen edelleen sitä mieltä, että Elomo oli alunperinkin todella surkea valinta päävalmentajaksi. Kokemusta ennen pestiä on todella vähän, josta näytöt pelkästään junnuista. Naapurin pääjoukkuueen valmennuskeissiä on turha edes analysoida.

Elomon lausunnoista paistaa jatkuvasti läpi
Startegisen ymmärryksen puute, eikä mies muutenkaan erityiseltä älyköltä vaikuta. Tähän kun yhdistetään kokemattomuus niin eipä ihme ettei miehen omassa tekemisessäkään tapahdu mitään kehittymistä.
Valitettava fakta on se, että Elomo oli ja on tyhjä arpa ja nuori joukkue vaatisi osavan ja peliä startegisesti ymmärtävän valmentajan. Tähän päälle Elomon tottaalinen pelisilmänpuute, joka näkyy pelaajien t heittämisenä bussin eteen.

Miika nyt on aika katsoa peiliin ja miettiä miten voisit toimia paremmin. Nykyisellä tyylillä urasta ei tule pitkä ja menestyksekäs.

Valitettavasti Tuton kassa on varmasti melkoisen tyhjä, joten päävalmentajan vaihtoa on turha toivoa. Kaipa tässä vielä seuraava kausi saadaan katsoa tuota pelleilyä penkin takana.
 

Oadie

Jäsen
Koko teksti
Loistava kirjoitus TUTO:n nykytilanteesta ja valitettavasti myös mahdollisesta tulevaisuudesta. Kaikille on jo varmaan käynyt selväksi, että Elomosta ei ihmeiden tekijäksi ole. Tuolla materiaalilla nykytilanteeseen pääsemiseen vaaditaan jo aikamoista epäonnistumista. Kiprusoffista ainakin noin nopeasti ajatellen myöskään tuskin paljoa apua ole. Tuo peluutus jo itsessään on aivan älytöntä. Itketään ettei ole pelureita, mutta silti muutama ukko istuu penkillä. Touhusta paistaa pakonomaisuus.

Valmennuksen valinta on mennyt siis totaalisen poskelleen. Tämä kausi lienee taputeltu ja sitä saattaa olla jo myös seuraavakin. Play offeihin päästäkseen joukkue vaatii vain ja ainoastaan Luceniusta. Nyt kun herra on telakalla niin suurimmat toiveet tästäkin ovat poissa. Keinäsestä ei ole nykyään enää ratkaisijaksi. Ilman Luceniusta olisi Keninkin pistepussi aika tyhjä. Jos tästä nyt jotain positiivista hakee niin nyt saavat Lehtimäki, Mäkelä ja kumppanit todellisen näytönpaikan, ellei Herra Päävalmentaja sitten peluuta Kangasmäkeä 60 minuuttia. Ja ainakin kärkipelaajat saavat kunnon huilin niin jaksaa taas muutaman pelin painaa puolen tunnin peliajalla..
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
CCCP, ILVES
Miten Mikke Levon kausi on sujunut?
Ilveksessä hyvä junioriputki, murtautuminen liigapelaajaksi ja sitten jäähdyttelyä Suomi-sarjassa kauden verran.

Ilmeisesti päätti vielä kokeilla urheilijan elämää.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Miten Mikke Levon kausi on sujunut?
Ilveksessä hyvä junioriputki, murtautuminen liigapelaajaksi ja sitten jäähdyttelyä Suomi-sarjassa kauden verran.

Ilmeisesti päätti vielä kokeilla urheilijan elämää.
Kyllä hän tuossa omassa roolissaan ihan hyvin on pelailut. Valtolan pakkiparina kun on, niin täytyy pysyä enempi puolustamassa ja oman maalin edessä ihan ok suorituksia. Parannettavaa tietysti aina on.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Tämä on nyt vain toiveajattelua keskiviikkoon. Viimeisin uutinen vemppaosastolta oli:
Päivitys loukkaantumistilanteeseen
Jarmo Jokila alavartalovamma 1 viikko
Eetu-Ville Arkiomaa ylävartalovamma päivä kerrallaan
Tomi Wilenius ylävartalovamma 1-2 viikkoa
Timi Lahtinen ylävartalovamma 3-4viikkoaa
Manu Honkanen keskivartalovamma 4-6 viikkoa
Aki Juusela alavartalovamma 1-2 viikkoa

Jos hyvä onni kävisi ja kaikki 1-2 viikkoa olisi vain yksi viikko, niin riveihin voisi tulla Jokila, Arkiomaa, Wilenius ja Juusela. Tuo nelikko antaisi hieman toivoa. Tuohon sitten todella oman puolustuspeliin painotus. Mikään mahdottomuus pisteiden ottamiseen ei silloin olisi.
Tosi on, että Luce ja Keinänen on tärkeä kaksikko ja kun molemmat ovat kentällä, niin maaleja odotetaan. Itse odotan kyllä muiltakin. Normaalitilanteissa tämä ei saisi kaatua heidän puuttumiseen, mutta jos samalla tuo iso loukkaantuneiden lista on päällä, niin vain ihme tuo pisteitä keskiviikkona. Yritin katsoa keitä kentälle saataisiin worst case tapauksessa ja aika vaikealta näyttää. Pakko tuossa on mennä A-nuorten puolelta hakemaan lisätukea.
Enemmän kuin haastava projekti edessä valmennuksessa.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

Isopappa

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo Hockey
Kyllä tilanne on melko toivoton. Keupalle tiedossa helppoja pisteitä keskiviikkona. Samoin viikonlopun peleistä ei ole paljon pistelisäysodotuksia.

Herää kysymys miksi herra Lucenius oli kentällä Savonlinnassa viimeisellä minuutilla. Taululla oli kolme nolla. Kaveri oli pelannut suuria minuutteja ja tulosta ei oltu saatu. Ennen Lucen ylilyöntiä jo kaksi kärki äijää lentänyt suihkun puolelle. Kyllä valmennuksen olisi pitänyt huolehtia siitä, ettei enää tossa vaiheessa tule ylilyöntejä. Tämä oli jo toinen kerta Lucelta kun syylistyy tollaiseen ylilyöntiin pelin lopussa.

TuTo tarvitsee ehdottomasti Juuselan, Arkiomaan, Jokilan ja Wileniuksen kokoonpanoon keskiviikkona ja viikonloppuna muuten viikosta uhkaa jäädä pussin pohjalle nolla pistettä.

Lisämiehiä mielellään myös palloseurasta ketjullinen pariksi viikoksi! Kahdeksan paikkaan pääsy on nyt tosi uhattuna.
 
Sarjat auki. Liigan neljä viimeistä kohtaa Mestiksen neljä parasta. Karsinnan neljä parasta saa liigapaikan!

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Luceniukselle näköjään peräti 5 ottelun pelikielto tuomareiden kanssa sekoilusta aivan pelin lopussa. Iso takaisku TuTolle ja nyt on todellakin muiden aika nousta kantamaan vastuuta.

Tuton Luceniukselle viiden ottelun pelikielto – heitti tuomarin jäähän takavyöheitolla - Urheilu - Turun Sanomat

Itse toivon vielä, että Elomolla on joku ässä hihassa ja tilanne ei ole niin paha miltä näyttää. Pelitavan muuttamisella voi tulos muuttua vielä huomattavasti. Nykyinen pelitapa taitaa olla isolle osalle pelaajia liian vaativa ja jos lähdetään siirtämään painopistettä enemmän tuloksen tekoon pelaajien kehittämisestä voi tilanne vielä heilahtaa isostikin.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Ei tuo Luceniuksen tuomarin selätys nyt ihan selvä tapaus tainnut olla, ainakin näin omien lasien läpi katsottuna. Tilanteessa näyttäisi ainakin jaloissa pyörivän pelaajan maila ja jos Lucenius siihen luistimellaan tökkäsi, niin mahdollisesti siitä lensi selälleen aika näyttävästi. Kokonaisuutena kuitenkin aika turhaa painia lopussa ja antoi tuomarille mahdollisuuden tähän pelikieltoon. Sinänsä kyllä kapteenin pitäisi näyttää esimerkkiä, olla periksi antamaton ja näyttää tunnettakin pelissä. Kaiken takana pitäisi kuitenin olla oman joukkueen etujen ajaminen, ei joukkueen aseman huonontaminen.

Selätys vai ei? Tapahtumat ajasta 2:15.

SaPKo - TuTo I 20.1.2018 - YouTube
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,SaPKo,Tappara,NY Rangers,Jokerit
Ei tuo Luceniuksen tuomarin selätys nyt ihan selvä tapaus tainnut olla, ainakin näin omien lasien läpi katsottuna.
No heh, heheh. Ei tuossa ollut tasan mitään epäselvää. Tai selätyshän se ei ollut vaan mahatus. Minua jäi tuossa ihmetyttämään että ennen tuota tökkäsi /koukkasi lavan kärjellä Lämsää mahaan josta olisi aika moni tuomari viheltänyt keihästämisen. Ei ole mikään härski mutta noissa on yleensä oltu aika tarkkana.

Tässä ei kannata myös käyttää ylilyönti tai turhautumissanoja koska Elomo itse puhui lehdistötilaisuudessa näiden käytösrangaistusten olleen joukkueesta välittämistä.
 
"You lost your soul, it’s such a pity. It’s rock ‘n roll, it isn’t pretty.”

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
No heh, heheh. Ei tuossa ollut tasan mitään epäselvää.
Kyllähän siellä maila selvästi pyörii Luceniuksen luistinten vieressä. Pikaisen kun siihen luistin tökkää ja tuomari halaa, niin näyttää että vetää tuomarin mukanaan? Painopisteen ollessa huono ja luistimen osuessa mailaan tasapaino menee aika helposti, varsinkin jos mailaan ei kiinnita jaloissa mitään huomiota.

Tässä ei kannata myös käyttää ylilyönti tai turhautumissanoja koska Elomo itse puhui lehdistötilaisuudessa näiden käytösrangaistusten olleen joukkueesta välittämistä.
Ei tainnut vielä silloin Elomo ihan käsittää, että tuollaista penaltia paukkuu, vaikka jotain taisi olla jo tulossa. Kymppitilien täyttyminenkin voinut tulla vähän yllätyksenä. Itse olen kyllä sitä mieltä, että ei näitä pelejä jäähypenkiltä tai katsomosta voiteta. Loppuun asti pitää pelata, mutta ei siihen tarvita mitään hölmöilyjä, jotka heijastuvat seuraaviin otteluihin. Mikäli yritettiin päästä vielä vähän vastustajan "ihon alle" niin sekin kyllä epäonnistui surkeasti.
 
Suosikkijoukkue
TuTo
Vallitseva tilanne on vaikea, mutta ehkä tuhkan ripottelemisen kanssa voisi hiukan vielä odottaa. TUTO on pudotuspeliviivan yläpuolella, runkosarjaa on vielä runsaasti jäljellä ja kaikkia joukkueen poppariosaston pelaajia odotetaan takaisin kaukaloon lähiviikkojen aikana. Tämän jälkeen katsotaan, onko TUTO:sta taistelemaan kirkkaiden lamppujen alla päivien pidentyessä.

Loukkaantumissuma on jokseenkin uskomaton, ja on kaiken lisäksi kohdistunut vain ja ainoastaan hyökkäykseen. Nyt vielä ehjät ykköskorin hyökkääjät ovat selvästikin väsyneet kuorman alla, Elomon peluutus hämmästyttää paljonkin. On oikein hyvä kysymys; miksi Lucenius on jäällä SaPko-pelin lopussa, ottelu on hävitty ja kapteeni on selvästikin kuumana kuin hellankoukku.

Keskiviikon ottelussa KeuPaan vastaan ei ole kuin voitettavaa. Kaksi parasta hyökkäysketjua on sivussa, joten alempien ketjujen soturit saavat mahdollisuutensa. Viikonloppuna reissataan taas kaukana kotoa, ja silloin ainakin Keinänen on taas pelikelpoinen. Hyvällä säkällä muutama muukin palaa kokoonpanoon, ja pisteistä voidaan taas taistella hiukan paremmista lähtökohdista.
 
TuTon kannattaminen ei ole harrastus, se on elämäntapa.

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Nico Friman loppukaudeksi TUTO-paitaan. Vieraskiertueelle saadaan ehkä siis joitakin loukkaantuneiden listalta. Kaarlehto palannee myös?
Ruusun paluu myös tulossa ellei Ilves vielä jatkossa häntä tarvitse.
 
Sini-puna-valkoinen Savo
Suosikkijoukkue
SaPKo, Tappara
Nico Friman loppukaudeksi TUTO-paitaan. Vieraskiertueelle saadaan ehkä siis joitakin loukkaantuneiden listalta. Kaarlehto palannee myös?
Ruusun paluu myös tulossa ellei Ilves vielä jatkossa häntä tarvitse.
Onko minulta mennyt jotain ohi, vai millä perusteella Kaarlehto yhtäkkiä palaisikin TuTon paitaan TPS:n sopimuspelaajana, kun tällä hetkellä laina jatkuu ainakin kuun loppuun SaPKossa.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Onko minulta mennyt jotain ohi, vai millä perusteella Kaarlehto yhtäkkiä palaisikin TuTon paitaan TPS:n sopimuspelaajana, kun tällä hetkellä laina jatkuu ainakin kuun loppuun SaPKossa.
Tällaista TUTO:n sivulla kirjoitettu:
Tällä hetkellä SaPKon riveissä torjuvasta Karolus Kaarlehdosta TUTOlla on edelleen voimassa oleva sopimus TPS:n kanssa. Aittolan mukaan Kaarlehto on palaamassa Kupittaalle jo lähiaikoina.

"Olimme yhdessä joulukuussa sopineet, että TPS voi hakea Kaarlehdolle peliaikaa muualta Mestiksestä ja hän palaa meille helmikuun alussa"
 
Sini-puna-valkoinen Savo
Suosikkijoukkue
SaPKo, Tappara
Tällaista TUTO:n sivulla kirjoitettu:
Tällä hetkellä SaPKon riveissä torjuvasta Karolus Kaarlehdosta TUTOlla on edelleen voimassa oleva sopimus TPS:n kanssa. Aittolan mukaan Kaarlehto on palaamassa Kupittaalle jo lähiaikoina.

"Olimme yhdessä joulukuussa sopineet, että TPS voi hakea Kaarlehdolle peliaikaa muualta Mestiksestä ja hän palaa meille helmikuun alussa"
Selvä, tosiaan mennyt itseltä ja varmaan monelta muultakin SaPKofanilta tämä tieto ohi, hallilla peleissä monet ovat olleet siinä toivossa jotta Kaarlehto jatkaisi täällä kauden loppuun. Kaikkinensa ihan mielenkiintoinen kuvio, kiitos vaan valaisusta!
 

Isopappa

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo Hockey
Kaarlehto on käynyt hakemassa peliaikaa toisessa Mestis joukkueessa. Alkukausi oli tosi hankala hänelle. Itseluottamus oli tipotiessään ja kiekot eivät tarttuneet millään. Nyt on saanut pelistä taas kiinni ja eiköhän anna taas kovan haasteen Pohjanoksalle ja Ruusulle kun palaa TuToo:n.

Mielenkiintoista nähdä kun Sapko tulee Turkuun helmikuussa niin TuTo:n tolppien välissä pelannee Kaarlehto.
 
Sarjat auki. Liigan neljä viimeistä kohtaa Mestiksen neljä parasta. Karsinnan neljä parasta saa liigapaikan!

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Selvä, tosiaan mennyt itseltä ja varmaan monelta muultakin SaPKofanilta tämä tieto ohi, hallilla peleissä monet ovat olleet siinä toivossa jotta Kaarlehto jatkaisi täällä kauden loppuun. Kaikkinensa ihan mielenkiintoinen kuvio, kiitos vaan valaisusta!
Kaarlehdolla on todella tapahtunut paljon tällä kaudella ja TuTon veskariosastolla on riittänyt myös vilskettä ja vilinää. Tuskin nämä kuviot ovat selvillä täällä ihan kaikilla TuTon kannattajillakaan. Ympäri mennään ja yhteen tullaan. Toivottavasti tilanne hiljalleen vakautuisi ja palikat alkaisivat olla kasassa.

Nico Friman on kyllä potentiaalinen 30 pinnan peluri, joskin Hermeksessä taisi olla myös omat vaikeutensa tällä kaudella. Rightin pelurina tuo myös uusia vaihtoehtoja Elomolle ketjujen rakenteluun. Mahtaisiko huomenna olla jo debyytti?
 

Isopappa

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo Hockey
Kyllä Frimanin pitäisi jo huomenna pelata. Arkiomaa palaa myös kokoonpanoon.
Mielenkiintoinen nähdä saadaanko neljä kentää huomiseksi? A-nuorista varmaan tulossa paikkaajia?

Keupa kyllä lähtee tähän peliin selvänä suosikkina, joten lähdemme kaukaa takamatkalta. Keupa on neljän pelin voittoputkessa ja pisteiden jääminen Turkuun on kyllä melkoinen yllätys.
 
Sarjat auki. Liigan neljä viimeistä kohtaa Mestiksen neljä parasta. Karsinnan neljä parasta saa liigapaikan!

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Wilenius ja Arkiomaa mukana. Lisäksi haettu A-nuorista Laurila ja Vuorio. Naapurista Otto Nieminen. Maalissa aloittaa Ruusu.
Ei täysin ylitsepääsemätön urakka edessä, mutta yhtään virhettä ei saisi tehdä. Tällöin mahdollisuus olisi piste tai pisteitä ottaa.
Toivon mukaan vastustaja aliarvioisi oikein kunnolla. Hyvä maalivaahti heillä on myös, joten omat paikat pitäisi käyttää tehokkaasti.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter
TuTo saa tänään jalkeille joukkueen, jolla on kaikki mahdollisuudet voittaa KeuPa.

Ykkösketjussa pelaa Näpin ja Kangasmäen kanssa Otto Nieminen, joka on tällä kaudella pelannut Tepsissä 27 peliä. Kakkosketjun keskushyökkääjäksi tulee sairastuvalta Eetu-Ville Arkiomaa Salzburgin junioreissa aikoinaan samaan aikaan pelanneiden Nico Frimanin ja Niko Ahoniemen seuraksi. Kolmosessa pelaa niin ikään sairastuvalta palannut Tomi Wilenius Juho Virtasen ja Matias Lehtosen kanssa ja nelosketjun muodostaa Juho Mäkelä yhdessä A-junnuista nostettujen Veeti Vuorion ja Mikke Laurilan kanssa. Laurila pelaa uransa ensimmäisen Mestis-ottelun. Puolustuksen parit ovat Jere Karlsson ja Anssi Virkki, Kalle Valtola ja Mikke Levo sekä Matias Haaranen ja Samu Suominen. Ja maalissa aloittaa Markus Ruusu.
 

Isopappa

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo Hockey
TuTo:n kokoonpanon julkistuksen jälkeenkin Keupa on edelleen selkeä ennakkosuosikki. TuTo:lta puuttuu ne herrat, jotka ovat tehneet ne maalit. Maalinteko on piiputtanut vaikka on selkeästi hallittu useampia pelejä. Kokoonpanossa on uusia nimiä ja on yllätys jos heti syntyisi tulosta uudessa joukkueessa. Yllätys on siis edelleen jos pisteet jää Turkuun.

Missä on puolustaja Olli Kaskinen?
 
Sarjat auki. Liigan neljä viimeistä kohtaa Mestiksen neljä parasta. Karsinnan neljä parasta saa liigapaikan!
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy