Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Vellihousu kirjoitti Ässät-osioon turhan, provosoivan ja kanssakirjoittajia vähättelevän viestin. Pitkän rikehistorian vuoksi kyseinen nimimerkki huilaa seuraavat kaksi kuukautta.

Pelkkä "tämä" ei anna mitään uutta kiekkokeskustelulle. Annamme tästä nimimerkki lake79:n NHL-osioon kirjoitetusta turhasta viestistä viikon pelikiellon.

Nimimerkki abianos ei avaa enää uusia ketjuja.

Sulje ilmoitus

TUTO Hockey 2017–2018

Viestiketju osiossa 'TUTO Hockey' , aloittajana Eesau_65, 18.04.2017 klo 10.19.

 1. Oadie Jäsen

  Kaksi hyvää peliä kotona (tosin RoKi häviää kaikille tällä hetkellä) niin vastineeksi kauden aiemmista surkeista peleistä kaikkein surkein ja sarjajumboa vastaan. TUTO sai vielä tuomareiltakin apua, mutta joukkue oli aivan paska. Maalivahdit Ruusun johdolla hävettävän huonoja.Puolustajien parin metrin syötöt menivät liian usein aivan muualle kuin omien lapaan. Aneeminen esitys, varsinkin kun vastustajakaan ei ollut juuri sijoitustaan parempi pl. Roope Mäkitalo. TUTO:n pelaajat eivät pysty näköjään ollenkaan käsittelemään hyviä pelejä pääkopassaan vaan muutamaa hyvää peliä seuraa aina katastrofi. Joukkue vain kovenee paperilla, mutta esitys tänään oli pohjanoteeraus. Jokila ei esittänyt mitään erikoista, mutta se oli tauon jälkeen odotettavissa. Viikonlopun peleistä ei tiedä yhtään mitä tulossa, ehkäpä se juuri kertoo tämän hetken joukkueesta kaiken..
   
 2. Kaukalon laidalla Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  TUTO kävi Heinolassa ottamassa turpaan sarjajumbolta. Asennevika huokui kauas ensimmäisessä erässä, eikä mv Ruusu saanut kiinni oikein mitään. 3-0 asetelmasta ei sitten missään vaiheessa toivuttu, vaikka TUTO muutamaan otteeseen yhden maalin päähän pääsikin.

  Kokonaisuutena esitys oli heikon ja surkean välimaastossa. Lucenius teki minkä pystyi, ja Juuselakin onnistui siedettävästi. Jokila oli ymmärrettävästi vielä hiukan näkymätön, mutta näiden pelaajien jälkeenkin TUTO:n materiaalin pitäisi hyökkäyspäässä riittää. No, onhan 4 tehtyä maalia vieraskaukalossa kohtuullinen suoritus.

  Mutta omiin meni 6 maalia. Ruusu epäonnistui täysin, eikä toiseen erään tullut Pohjanoksakaan mitenkään mahtavasti torjunut. Puolustus oli hatara, esim. Levo syötti kauniisti isäntien neljännen maalin, ja katsoi kohteliaasti vierestä kun iskivät viidennen. Kaiken kruunasi Peliittojen kuudes maali, alivoimalla tehty. Siihen käytännössä päättyi TUTO:n taistelu, vaikka vieraat vielä yhden maalin tekivätkin.

  Mainittakoon vielä, että Fanseatin selostaja oli surkein kuulemani. Ei osannut rakentaa tunnelmaa, ei lietsoa draamaa, faktat olivat miten sattuivat, ymmärrys pelistä oli heikkoa jne. Toivottavasti tulomatkalla Heinolaan saadut sakot ovat isot.
   
  Viimeksi muokattu: 10.01.2018 klo 21.34
 3. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Eipä paljon ole edellä kirjoittajien kommentteihin lisättävää. Huono peli TUTO:lla. Ruusu tarvitsee toimivan puolustuksen ja sitä ei tänään ollut. Olisin jo kahden maalin jälkeen vaihtanut maalivaahtia. Pohjanoksa on tuollaisessa vaiheessa kuitenkin parempi mielestäni. Täytyy unohtaa nyt tämä peli kokonaan ja toivoa, että seuraavaan peliin lähdetään virheistä oppineena.
   
 4. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Pitää siirtää katseet jo huomiseen peliin. Back-to-back K-Vantaa pelit ja eka Turussa. K-Vantaa kerännyt kolmessa viimepelissä yhden pisteen. KeuPa voitti heidät kotona. Hermes kotona jatkoajalla 4-3. Viimeksi LeKi voitti kotonaan 4-2. Voisi äkkiä ajatella, että alamäki alkanut. Tähän ei kuitenkaan sovi niin suhtautua. LeKi maalissa Heljanko torjui 49 kertaa. Hermes peli tasaisempi ja KeuPa ottelussaan vastustajan maalivaahdilla torjuntoja enemmän kuin heidän omalla. Viimeisessä pelissä siis viimeistely tökki tai vastustajan maalivaahti vain hyvä.
  Kolme keskinäistä peliä, joista kaksi ensimmäistä meni K-Vantaan piikkiin. Joulukuun alussa 3-4 vierasvoitto TUTO:lle. Tästä helposti taas vetäisi johtopäätöksen, että kauden edetessä TUTO on löytänyt avaimet K-Vantaan lyömiseksi.

  Nyt kuitenkin tuli sellainen esitys viimepelissä, että tällaisiin äkkiä vedettyhin johtopäätöksiin ei kannata uskoa. Hyvää on se, että maaleja pystytty tekemään, mutta millä saadaan oma pää tutkittua? Kaksi nollapeliä oli alla ja sitten kuusi päästettyä. Ainoa toivo on, että edellisessä pelissä oli asenneongelma. Jos se nyt kovemman vastustajan tullessa on parempi, niin toivoa on. Ajatus, että jumbo on helppo ja sarjakakkonen vaikea, on väärä ajattelutapa. Mutta jos se nyt on syy esitykseen nollapelien jälkeen, niin seuraavassa pelissä asenne varmaan on kohdalla.

  Kun aiemmin kirjoitin, että Peliitat peli kertoo onko joku asia loksahtanut paikoilleen, niin näyttää että ei. Mennään siis edelleen samaa tahtia. Toivotaan, että jos vielä joku haku on päällä tai tulossa, niin se olisi luotettava oman pään turvallinen pakki.
   
 5. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Useat TuTon pelaajat tekivät pelissä todennäköisesti aika amatöörimäisen virheen ja olettivat pelin olevan läpihuutojuttu. Syitä olettaa pelin menevän helposti oli useita. TuTo oli pelannut pari edellistä peliä erinomaisesti ja veskarikin pitänyt nollat. Lisäksi joukkue vahvistui entisellä pistepörssin voittajalla ja kokoonpano tuntui vahvalta. Aiemmin tällä kaudella Peliittoja vastaan myös pärjätty varsin mallikkaasti ja sarjajumbosta ei pitänyt olla ihmeenpää vastusta. Peliittojen riveistä löytyi kuitenkin paljon potentiaalia. Heiltä löytyy mm. viime kaudella yli pinna per peli pelannut Samuel Salonen ja tulokkaiden pistepörssiä johtova Severi Lahtinen, sekä muutama ex-TuTolainen. Siinä missä TuTolla motivaatiota haettiin Peliitoilla sitä riitti. Lisäksi TuTolla on joukkueessa aika paljon hyökkäysvoimaa (riveissä mm. pistepörssin johtaja, maalipörssin kärki ja puolistajien tilastoykkönen) ja silloin voi puolustuspään asioiden hoitamien helposti unohtua, varsinkin jos on liian kiire kartuttaa pistetilastoja.

  Pudotuspelejä ja runkosarjan loppua ajatellen iso kysymys onkin löytääkö TuTo vielä sen uuden vaihteen, millä näistä amatöörimäisistä viheistä päästään? TuTon vieraspeleihin varsinkin pitää löytää ehdottomasti uusi vaihde. Nykytahdilla ei kotiedun saaminen pudotuspeleihin ole vielä mitenkään varmaa ja silloin pitää pystyä voittamaan myös vieraissa.
   
 6. Isopappa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo Hockey
  Pelitat pelissä pakkipari Levo-Valtola oli lähes jokaisessa takaisku maalissa kentällä. Valtola voisi keskittyä hieman enemmän puolustuspelamiseen ja jättää niiden pisteiden tekemisen hyökkääjille. Kyllä puolustajien pääsääntöinen tehtävä on huolehtia siitä, ettei omissa soi!
   
 7. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Tänään onkin lyöty kaikki junnut pelaamaan omaa tärkeää peliä Jokereita vastaan. Helanto neloskentän laiturina.
   
 8. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Eipä ollut mitenkään helppo peli TuTon edustuksella tänään, vaikka voitto tuli. Ihan kuin olisi välillä ollut jonkunlainen käsijärru päällä ja pelin intensiteettiä ei saatu nostettua oikein millään. Vantaan karvaus aiheitti hieman ongelmia TuTolle ja puolustus avautui välillä kuin kupittaan hallin ovet. Pohjanoksan pari gamesaveria olivat TuTolle todella arvokkaita. Yllättävänkin helposti TuTo pakkeja tänään kierrettiin. Oli sitten harjoituksia tai jotain alla, niin raskaan tuntuista oli usean pelaajan meno ainakin vastustajaan verrattuna.

  Pelin alku oli TuTolle vaikea ja vierailla oli alussa useita tilanteita. Ensimmäinen vieraiden maali hylättiin potkuna, mutta pian sen jälkeen jo verkot heiluivat Pohjanoksan takana. Ensimmäisen erän lopussa Arkiomaa pääsi ylivoimahyökkäykseen ja upotti tarkalla laukauksella pelin tasoihin. Toisen erän alussa taas vieraat hyödynsivät avoimia ovia, mutta Ahoniemi toi TuTon uudestaan tasoin. Pirteästi pelannut Ahoniemi joutui hieman tämän jälkeen Veeti Vainion taklauksen seurauksena koppiin ja ilmeisesti taklaus osui päähän. TuTo pääsi tästä 5-3 ylivoimalle ja Jarmo Jokila onnistui pitkästä aikaa maalin teossa TuTo paidassa. Täm jäi myös pelin voittomaaliksi.Viimeisessä erässä vielä peliin palannut Ahoniemi viimeisteli 4-2 loppuluvut. Luceniukselta mielestäni todella loistava ottelu. Hänen pelissään on tapahtunut kehitystä ja tänään hän oli TuTon kantava voima. Lucenius taklasi ja luisteli erittäin pirteästi, sekä siinä sivussa iski tehot 0+3. Lucenius on Mestiksen pistepörsissä jo hieman karussa ja 27 ottelussa on syntynyt tehot 10+32=42.
   
 9. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Melko samat mietteet kuin yllä olevalla palstatoverilla. K-Vantaa olisi voinut johtaa useammallakin maalilla toisen erän alussa. Tosin Tutollakin oli paikkoja, mutta K-Vantaa selkeästi enemmän niskan päällä. Viisikon tasapaino horjuu liikaa ja kiekon menetyksen jälkeen pelataan jatkuvasti alivoimaisena vastustajaa vastaan. Luistelevaa ja hyvin vastahyökkäyksiä kääntävää joukkuetta vastaan ollaan pahasti köntsät housuissa ajoittain.

  Ahoniemeen kohdistunut taklaus ei fanseatin perusteella osunut suoraan päähän, mutta selkä puolelta ja kädet ohjattuna Ahoniemen ylävartaloon niin että Ahoniemi lensi pää edellä suoraan laitaan. Selvä ulosajo. Aivan naurettavaa ruikutusta Arvoselta filmaamisesta ottelun jälkeen. Kyllä sitä hetken voi polla olla sekaisin kovasta tärskystä, eikä noin kovaa iskua voi jättää huomioimatta ilman lääkärin tarkistusta. Onneksi ei käynyt pahemmin.
   
 10. sumitomo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, kaikesta huolimatta
  Arvonen on aivan oikeassa sillä jos kaveri lähtee muka polla sekasin kentältä koppiin niin kukaan lääkäri ei anna lupaa pelata samassa pelissä, toiminta kertoo selkeästi että Ahonniemi filmasi tilanteessa.
   
 11. Koukkupolvi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat ja tietysti Titu
  Huomenet. Näkemättä kyseistä tilannetta olen todennäköisesti väärässä, kuten niin usein, mutta kyllähän Ahoniemestä saa melko yököttävän kuvan useamman matsin nähneenä. Jalka liikkuu kyllä hyvin ja varmaankin tulee nauttimaan Luceniuksen passeista, kuten Heinolassakin. Kaikki kunnia siitä. Silti herra hakeutuu todella usein tilanteisiin, jossa pikkuruisena on mahdollisuus kellahtaa nutulleen useamman kerran pelissä. Ja saattaa vähän "tattuakin", nyyh. On ärsyttävää nähdä edelleenkin noita futiksesta tuttuja kaatumisia kerta toisensa jälkeen. Viime hetken selän kääntämiseen ei ehdi kukaan reagoida ja se pitäisi tuomareiden Suomessakin huomioida. NHL:ssa näin tehdään. Enkä nyt kirjoita tästä ko. tilanteesta, vaan ihan yleisellä tasolla ja kenestä pelaajasta vain.
   
 12. Espoonmies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Kyllähän ohje on ihan selvä. Jos päähän tulee tälli, niin samassa pelissä ei pelata. Aivotärähdyksen oireet voi ilmetä vasta tuntien kuluttua tärskystä. En ole tilannetta nähnyt, mutta todella vastuutonta on päästää pelaaja vielä peliin mukaan jos on sekavana kaukalosta poistunut. Tai sitten filmausväitteissä on perää.
   
 13. Oadie Jäsen

  Lainaus:
  Ahoniemi kertoo päivän Turun Sanomissa oman kantansa asiasta. "–Menin hakemaan kiekkoa päädystä, ja vastustajan pakki työnsi takaraivosta pleksiä päin. Siinä vähän helisi päässä, mutta kun hetkeksi pääsi koppiin ottamaan happea niin huomasi, että kaikki on ihan hyvin, Ahoniemi kommentoi tilannetta ottelun jälkeen." Sen enempää filmaamisen kantaaottamatta niin tuohan nyt oli täysin selvä ulosajo ainakin katsomoon. Oikeastaan vahingoittamisyritys. Vainio tarttui Ahoniemeä päästä vauhdilla pleksiä päin. Jos Ahoniemi filmasi niin se on väärin, mutta aivan varmasti tuon jälkeen tuskin kukaan olisi noussut välittömästi jaloilleen. Arvonen voisi kysellä riehumisen sijaan myös oman pelaajansa tarkoitusperiä? Nyt täällä on jostain syystä tehty "uhrista" syyllinen. Oma näkemykseni perustuu live-tilanteeseen..

  E. Nyt fanseatilta tilanteen katsottuani niin filmaamisesta puhujat voivat mennä nurkkaan häpeämään. Sen verran on tuskainen Ahoniemikin. Törkeä temppu Vainiolta. 3 peliä kieltoa pitäisi tulla vahingoittamisyrityksestä.
   
  Viimeksi muokattu: 13.01.2018 klo 12.09
 14. sumitomo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, kaikesta huolimatta
  Ahoniemi on se jonka pitäisi mennä nurkaan häpeämään, ei pelaaja joka tuskissaan menee koppiin yleensä tuu kentälle takaisin mutta Ahoniemi tuli, siis filmasi koko tilanteen. Pelikielto ja ulosajo on oikein mutta taklattavan pelaajan käytös ei.
   
 15. Oadie Jäsen

  Lainaus:
  Etkö ole koskaan satuttanut itseäsi niin että olet pienen levon ja säikähdyksen jälkeen pystynyt jatkamaan?? Todella hölmö kommentti kaikin puolin..
   
  Viimeksi muokattu: 13.01.2018 klo 12.37
 16. Devon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Liiga-otteluita olen viimeisten 22 vuoden aikana nähnyt todella vähän, mutta ainakin Mestiksessä tapahtuu säännöllisesti sitä, että pelaaja poistuu tuskissaan koppiin ja palaa samassa tai seuraavassa erässä takaisin peliin. Eikä niihin tilanteisiin yleensä liity mitään kalastelua tai välttämättä edes sääntöjen vastaista toimintaa vastustajalta. Ja kuten Oadie edellä totesi, yleensä pienen tällin jälkeen on hyvä vetää vähän henkeä ja katsoa onko kunnossa.

  Esim. viime keväänä sellainen tunnettu filmaaja kuin Petteri Nummelin poistui ontuen koppiin vastustajan puolittaisen polvitaklauksen jälkeen, mutta palasi kentälle kuitenkin seuraavaan erään. Nurkkaan häpeämään tuollaiset tyypit?
   
 17. Itäpuu Jäsen

  Arvoselta melkoinen lausunto... vittu mikä juntti. Eipä ihme, että valmentaa Mestiksessä.
   
 18. Numero 1080p Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO H
  En juurikaan Änäriä seuraa, mutta muistanpa minäkin nähneeni, kun muuan Paul Kariya matkasi töötin jälkeen Tajukankaalle, mutta palasi vielä seuraavassa erässä tekemään maalin. Käsittääkseni kenellekään kovalle lätkäjälle ei ole koskaan tullut mieleen syyttää tapauksen tiimoilta Kariyaa filmaamisesta. Hullun uhkarohkeaksi kyllä.

  Noin muuten olen aina ollut hyvin allerginen filmaamisen suhteen, mutta melko haastavaa se on usein päätellä, että loukkaantuuko pelaaja oikeasti vai filmaako. Joskus toki, mutta esimerkiksi eilisestä on aivan mahdoton sanoa varmaksi. No Arvonen toki pystyi, kunnia siitä hänelle. On tosiaan ihme, että valmentaa vain Mestistä, eikä Liigaa.

  Vaan ei todella ole TUTOlla helppoa. Kun ei peli kulje, niin puukkoa tulee ja Elomoa ollaan potkimassa ulos, eikä hienon voitonkaan jälkeen juuri kehuja irtoa. Näitä juttuja kun lukee, niin tulee hiukan sellainen olo, että perseelleen meni eilenkin. Tai ainakin väärin voitettiin. Meikäläinen ainakin todisti voittoa sarjan yhdestä ehdottomista kärkijoukkueista. Ihan jees.
   
  Viimeksi muokattu: 13.01.2018 klo 14.50
 19. mrkrw Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO, Habs. sympatiat HCIK, VG, FPS
  Toivottavasti Ahoniemi heittäisi hatullisen tänään ja kävisi iskemässä silmää Arvoselle. Tai vähän tukkaansa heilauttamassa. Sitähän ne ”ämmät” kuitenkin tekee.
   
 20. Numero 1080p Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO H
  Lainaus:
  Asiallinen tiivistys. Lyhyt ja ytimekäs, suoraan pointtiin.
   
 21. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Aika mauttomastihan tuo Arvonen on kommentoinut, mutta veikkaan että ei sarjatasoon viitatessaan tarkoittanut filmaamista vaan sitä miten Ahoniemi pelasi. Ei sille ainakaan yllätys ollut että takana tulee mies. Noita tilanteita voi vielä Liigassakin tulla mutta ei missään hyvässä sarjassa.
   
 22. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Lainaus:
  Olisi Ahoniemi eri tavallakin voinut tilanteeseen mennä, mutta pitikö Vainion nostaa kädet ylös, kun olisi vartalonkin voinut viedä laitaa vasten, mutta päätti viedä pään.
   
 23. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
 24. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Elomolta antoi erinomaisesti ja herrasmiesmäisesti takaisin Arvoselle tänään lehdistötilaisuudessa. Peukut siitä!
   
 25. Numero 1080p Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO H
  Lainaus:
  Referois hiukan?