TUTO Hockey 2015–2016 – mistä pelataan ja mitkä ovat panokset?

  • 198 353
  • 768

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
S.Sillanpää lähti sitten HPK:n matkaan. Mahtaakohan vielä Järvinenkin suunnata sinnepäin? Kummasti pelaaja ruletti vain pyörii.
Kyllähän tuo harmittaa kun pelaajia tulee ja menee. Ja jos pelaaja onnistuu niin hän lähtee vielä nopeammin. Sillanpäästäkin oli tiedotettu, että pelaa ainakin tammikuun loppuun asti, mutta niin vain lähti jo nyt. Sunnuntain peli oli hyvin sekavaa (kuten jo on sanottukin) ja puolustuksessa tehtiin karmaisevia virheitä. Positiivista oli Pulliaisen kauden paras peli (muutamia erittäin hyviä syöttöjä entiseen malliin. Proffa is back) ja Virkin laukaukset.
 
Viimeksi muokattu:

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Sillanpään sopimuksessa taisi olla se liiga-optio ja sellaiseen kilpailuun ei kannata TUTO:n mennä. TUTO kuitenkin tarjosi kauden loppuun kestävää sopimusta, niin voisi olettaa että joku voisi vielä sisäänkin tulla. Jos siis sellaisia löytyy ja tuollaista rahaa olisi käytettävissä. Miellään kuitenkin näkisin nykyisten hieman petraavan ja ketjukoostumusten löytymistä. Tuntuu että nyt taas haetaan jotain ja kuitenkin pisteitä pitäisi ottaa ja voitoilla saada sitä uskoa lisää kaikkiin.
Järvinen jos lähtee vielä, niin saa nähdä miten Similä pystyy palaamaan taas kentälle, kun pelikokemus on nolla ja viimeinen piipahdus jäi lyhyeksi ja mailan pirstalointiin.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Pisteet tuli kotiin eilen, vaikka vieläkin tuntui ettei tuo ihan parasta esitystä vielä ollut. Kaksinkamppailuja hävittiin vieläkin omassa päässä vaikka kiekoon meni kaksi omaa ja yksi vastustaja. Onnea oli siinäkin että 1-2 tilanteessa kolmannessa erässä vastustajan pelaaja teki oman ratkaisun vaikka oma kultakupärä taisi olla ihan vapaana toisella puolella. Muitakin virheitä omassa päässä sattui edelleen ja sen mukaan vastustaja pääsi usein pyörittämään peliä. Onneksi kuitenkin homma pyöri enemmän laidoissa ja nurkissa. Voitolla on hyvä jatkaa. K-Vantaa kuitenkin ollut aika hyvässä vireessä, joten voitto ei ollut mitenkään kirkossa kuulutettu.
 

Isopappa

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo Hockey
Tänään uutisoitiin, että Keinänen palaa kokoonpanoon tammi-helmikuussa. Iso menetys jos palaa vasta helmikuun alussa. Aikaisemmin uutisoitiin, että loukaantui Heinolassa 29.12.2015 pelatussa ottelussa. Näin ottelun, enkä kyllä huomannut mitään loukaantumista. Pelasi ottelun loppuun. Pelasiko sitten loukkaantuneena ja tästä johtuen vamma paheni?

Huomisesta ottelusta on pois myös Juusela. Juuselan paikat ei oikein tahdo kestää kun on vähän väliä loukkaantuneena. Kaislehto saadaan pakistoon HPK:sta paikkaamaan pakkitilannetta. Heinimäki pelaa varmaan sentterinä. Huomenna lähdetään altavastaajina koska Peliitat vei pisteet viikko sitten Heinolassa. Huomenna rentoutta siihen pelamiseen ja paikoista kiekot sisään. Seuraavasta kolmesta pelistä mielellään vähintään kahdeksan pojoa olisi suotava saalis!
 
Viimeksi muokattu:

pertteli

Jäsen
No tuskin te altavastaajana lähdette peliin huomenna, mutta toivottavasti tulee tasainen ottelu. Jos peliitat saisi Larmin maaliin ja omat pelaajat Lahdesta, niin yllätysmahdollisuus olisi. Ja kun näin sanon, huomenna peli päättyy 7-1.
 

Isopappa

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo Hockey
Altavastaajat hävisivät pelin lahjamaaleilla. Ensimmäisessä passiivista alivoimapelaamista, toisessa hukattiin kiekko vaarattomassa tilanteessa, kolmannessa pakit katsoivat aitiopaikalta kun kiekko hakattiin sisään maalinedustalta ja neljännessä pakit päästivät Peliitta hyökkääjän yksin läpi.

TuTo:n kotipelit tälläkaudella ovat olleet järjestäin väkinäistä pelaamista. Kaikki maalin pelejä ja liian usein vastustaja on vienyt pisteen tai pisteet mukanaan.

Kotiedun saanti pudotuspeleihin ei tällaisella pelaamisella ole todennäköistä. Peli on liian ailahtelevaa ja ketjukoostumukset muuttuvat liian tiuhaan. Loppukausi pitäisi pystyä vähintään kahden pisteen keskiarvoon, aika näyttää miten onnistutaan.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Säteri kertoi aika hyvin vaikeuden syyt. Kun vastustaja pelaa pssiivisesti omaa maalia suojellen, on TUTO vaikeuksissa. Puolustus jää tällöin heikoksi, kun yritys on jatkuvasti päästä hyökkäykseen. Ratkaisu on nopeuttaa hyökkäyksiin lähtöä ja nopeat kiekon siirrot. Seuraavassa ottelussa tuota voidaan käyttää, mutta siinä kyllä lähtisin mielummin viisikkopuolustuksella. Eli nyt vaan koko ketju satsaa oman pään peluuseen.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Eilen Kupittaalla kolmannessa erässä Tovereiden huonoa peliä katsellessani ajattelin, että jo ensi keskiviikkona on kotipeli ja taas joutuu tulemaan Kupittaalle tätä paskaa katsomaan. Sitten tuli mieleeni vielä synkempi ajatus. Kaikki todennäköisesti jatkuu aivan samanlaisena myös ensi kaudella. Kuulapää valmentajana, joukkueessa käy kauden aikana monenlaista pelaajaa kääntymässä, turpaan otetaan farmijoukkueilta ja kaiken lisäksi sarjasta ovat lähteneet Sport, KooKoo ja Jukurit. Jos Toverit vielä putoaa pleijareiden eka kierroksella jollekin Peliitoille niin aika haastavaa on ensi kauden markkinointi.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Kalle Moisio ei jatka Espoossa, missä oli try outilla. Onko hän palaamassa Tovereihin? Ei Kalle ainakaan huonontaisi joukkueen aneemista hyökkäystä.
 

Isopappa

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo Hockey
Kyllä me tarvittaisiin hyökkääjää, joka ajaa maalille ja on valmis ottamaan mustelmia. Suoraviivaista hyökkäyspelaamista eikä kulmissa vääntämistä.

Moisiolla on tiettyjä avuja mutta ei hänen taitonsa ainakaan toistaiseksi ole riittäneet joukkueen kärkikenttiin asti. Kovuutta löytyy mutta typerät jäähyt eivät edesauta joukkueen menestymistä. Tänä vuonna on kyllä aika hyvin pysynyt poissa boxista, joten hyvä näin.

Hallilla lauantaina huhuiltiin, että Rutanen olisi tulossa. Kaudella 2013-2014 oli kyllä joukkueen kärkihyökkääjiä mutta viime kaudella kun tuli keväällä joukkueeseen ei päässyt ihan samaan lentoon. Mahtoiko pelata silloin loukkaantuneena? On ollut kuulema ainakin syksyn loukkaantuneena. Jos on nyt terve niin hänestä voisi löytyä ratkaisuvoimaa myös maalinteon osalta.
 
Viimeksi muokattu:

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Hyökkäykseen myös UTJ puhui tulevan jonkun. En tiedä viittasiko siinä vaiheessa Moisioon, mutta epäilen että ei. Rutanen olisi tutti kaveri, joten voisi olla hyvinkin mahdollinen. Mutta ei ole koko vuonna pelanut missään, joten mikä mahtaa kaverin panos tässä vaiheessa. Ilkka ei myöskään ole Espoossa päässyt enää oikein pelaamaan, mutta taisi loukkaantua jossain vaiheessa myös. Ilkasta ei siis mitään huhua ole kuulunut, mutta tuli muutoin vain mieleen.
Bluesilta tietysti lähti myös Friman, joka palaa K-Vantaalle lainan päätteeksi. Mutta oliko Moisio myös laina vai miksi Elite hänen kohdallaan sanoo "Unknown" ?
 
Suosikkijoukkue
TuTo
Ymmärtääkseni Moisio on TUTO:n sopimuspelaaja. Kyllä hänelle käyttöä olisi, materiaali ei tällä hetkellä ole kovinkaan laaja. Käytännössä kaikki
laiturit ovat pelaavassa kokoonpanossa.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Tovereiden sopimuspelaaja Kalle Moisio palaa Espoosta Turkuun ja pelaa ehkä jo ensi keskiviikkona. Koko kauden loukkaantuneena ollut Aleksi Rutanen liittyy myös joukkueeseen. Vielä ei ole tietoa, koska hän on pelikunnossa. Molemmat ovat tervetulleita paluumuuttajia.
 

Isopappa

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo Hockey
Ika voisi kokeilla Moisiota ylivoimassa maskimiehenä. Kalle maalin eteen tekemään maskia. Sinne vaan rouhimaan ja hämmentään vastustajan pakkeja. Nyt tuntuu siltä, ettei sinne oikein kukaan halua mennä mustelmia vastaanottamaan.

Toivoisin alivoimapelaamisen myös enemmän liikkuvuutta. Lauantaina Peliittojen tekemässä ylivoimamaalissa alivoimamiehistö ei kyllä yhtään häirinnyt Peliittojen pelaamista.

Tepsin ja TuTo:n yhteistyökuvioon on näköjään tullut suurempikin särö. Ihmetyttää TuTo:n kanssa syksyn ja kevään harjoitelleen Matias Pullin siirto Sapko paitaan. Palveleeko tämä turkulaista lätkää? Epäilen!
 
Viimeksi muokattu:

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Hieman aina mietitityttää nämä uudet sopimuskset, kun pelaaja vasta kutoutumassa. Ei minulla siis Rutasta vastaan ole, mutta ika lailla vastaavia tapauksia on ollut. Tietysti TUTO varmaan ei kauheasti joudu taloudellisesti tällaisiin satsaamaan.
Tuo Moison laittaminen maalin eteen maskiksi ei ole huno ajatus, mutta sinne kyllä voisi muitakin laittaa tuosta vaan. Heinimäki on siinä ollut hyvä, mutta pakkian ei sinne parane mennä. Topi olisi myös sinne hyvä silloin kun paikka tulee (on siinä paikassa muutaman maalinkin saanut aikaseksi). Tuomainenkin voisi sinne nousta ja häntä ei varmaan sieltä helposti pois saisikaan.

Edeleen kuitenkin on tuo oman pään pelaaminen saatava kuntoon. Liikutaan, otetaan vastustaja kiinni, mennään kiekoon kunnolla ja siirretään sitä nopeasti toiselle.

E: Olisi pitänyt lukea tarkemmin tuota uutista Rutasesta. Hän siis tulee mukaan harjoittelemaan, mutta ilman sopimusta.
 
Viimeksi muokattu:

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Ika kiitti lehdistötilaisuudessa Jukureita askelmerkeistä, kun hän nyt tietää, missä mennään. Olisi tuon nyt valmentajan pitänyt tietää jo muutenkin. Jos en olisi sivistynyt ihminen sanoisin, että vittu mikä pelle. Mukavaa jos tuo askelmerkkien tietäminen saa Tovereiden pelin toimimaan tulevaisuudessa. Hyökkäys on ollut viime aikoina saamaton. Laine oli mielestäni tänään paras. Mitä on tapahtunut Lindstenille, Taavitsaiselle ja Kulmalalle, jotka ovat kuin varjoja alkukaudesta. Puolustus on ollut koko kauden huono. Sekä omassa päässä, hyökkäysten rakentamisessa että ylivoimapelissä. Kiinnitin huomiota, että esim. ensimmäisessä erässä kolme puolustajien hyökkäyksen avausta meni pitkäksi kiekoksi. Järvinen torjui mitä torjuttavissa oli. Toivottavasti ei pelaa lähiaikoina liian hyvin tai sekin lähtee.

Vuohtoniemi tuomitsi yhtä huonosti kuten yleensä, joten sopi hyvin tuon ottelun tuomariksi.
 
Viimeksi muokattu:

Probert24

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo, Montreal Canadiens (jo ennen Sakua)
Tämä meidän "valmentaja" juttelee ihan lämpimikseen askelmerkeistä ym. diipadaapasta. Suosittelisin Ikan askeleiden suunnaksi poispäin Kupittaan jäähallista. Joukkueen peli on ollut sekaista kauden alusta alkaen eikä siihen todellakaan ole tullut parannusta, päinvastoin.
Jasperin yhden miehen show alkaa jo kääntymään miestä tseään vastaan kun kiekosta pitäisi osata luopua aikaisemmin, turhautuneisuus paistaa jo läpi.
TUTON hyökkäyksiin lähdöt voi mitata melkein kalenterilla koska on ne ihan älyttömän hitaita tai sitten ne ovat epätoivoisia pitkiä avausyrityksiä.

Tänään oli JOUKKUE vastaan sekaisin oleva joukkio....mutta onneksi meidän koutsi tietää taas mitä muutoksia on tehtävä seuraavaan matsiin.
 

hokihoki

Jäsen
Eipä tässä paljon hyvää sanottavaa eilisestä pelistä löydy.
Lehkosen osaamisen riittämättömyys on kyllä tullut varsin hyvin selväksi kuluneiden kausien aikana. Saatiin parempi veskari, muuta muutosta pelaamisessa ei sitten juuri olekaan tapahtunut. YV on koko Ikan valmennuskauden ollut ihan täyttä paskaa eikä muukaan pelaaminen kehity kauden sisällä merkittävästi - tai ainakaan valmennuksen ansioista.

Todettakoon, että eletään aikoja jolloin on aika pistää #ikaulos.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Paljon on vielä tekemistä ja niin on ollut kauden alusta asti. Aina löytyy otteluiden jälkeen jotain "askelmerkkejä", mutta ei en vaan ole oikein löytynyt niitä.
Olen edelleen sitä mieltä että alkukauden tehoketju pitää saada kasaan uudelleen. Muista ketjuista tehot pitää löytyy muulla tavalla.
Keinäsen puuttuminen näkyy. Ei hän kaikkea ratkaise, mutta puuttuessaan jättää ison aukon kokonaisuuteen. juuselaa kaipaan myös takaisin. Alempiin kenttin työmyyrä. Lisäksi Moisi-Monto-Ollikainen ketju toimi aiemmin, niin se pitäisi palauttaa myös kasaan.
Valmentajan vaihtoa en tässä vaiheessa kannata. Materiaali on kyllä sellainen, että tulos ei tyydytä. Jaksan kyllä edelleen odottaa.
 
Suosikkijoukkue
TuTo
Todettakoon, että eletään aikoja jolloin on aika pistää #ikaulos.

Ikan sopimus jatkuu kauden 2016-2017 loppuun. Ymmärtänet mitä se tarkoittaa?

Peli ei tällä hetkellä näytä hyvältä. Maalivahtipeli on parhaiten toimiva osa-alue, voi vain toivoa että Järvinen pelaa loppukauden TUTO:ssa. Puolustus on sekavassa tilassa, erityisesti Karhu ei tällä hetkellä pelaa Mestistason kiekkoa. Heinimäkeä tarvittaisiin kipeästi avuksi, mutta se ei sentterivajeen takia ole nyt mahdollista. Hyökkäyksellä on vaikeuksia saada tilanteita aikaan, maaleista puhumattakaan.

Mutta pudotuspeleihin on aikaa vielä 2 kuukautta. Kaikki on edelleen mahdollista. Huomenna on taas mahdollisuus uuteen alkuun, Lempäälän iglussa.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Toveritkin sentään joskus voittaa, edes vieraissa, tänään Lekin 1-2. Tilastoista ottelua katsoen Järvinen Toverien maalissa (28 torjuntaa) pelasi hyvän pelin. Kiviaholla Lekin maalissa 19 torjuntaa. Jännitys tiivistyy, koska Järvinen lähtee.

Viime pelin Toverien paras hyökkääjä Laine teki taas maalin ja viime peleissä pirteästi pelannut viime kaudella Peliitoissa pelannut kaksikko Monto-Ollikainen teki toisen maalin. Kehityskelpoisia kavereita ja harvoja valopilkkuja joukkueessa tällä kaudella.

Huomenna Hermes vastassa. Toivottavasti Kalle Moisio on silloin siirtynyt katsomosta (missä näkyi olleen Jukurit -nöyryytyksessä) pelaavaan kokoonpanoon. Mielellään Monton ja Ollikaisen kanssa samaan ketjuun.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Eipä tuo Ika aivan pihalla ole, kun on lehdistötilaisuudessa kehunut Monton ketjua. Vielä parempi olisi, jos Sillanpään paikalla pelaisi Moisio. Tuon ketjun haluaisin nähdä huomenna Kupittaalla.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Jatkoajan otteluanalyysin mukaan Tovereiden ensimmäisen maalin teki Jere Laine. Sen kyllä teki Mikko Laine. Toki näkisin mielelläni Jeren Toverien joukkueessa tälläkin kaudella. Missähän äijä mahtaa nyt pelailla. Muuten viime kaudella Tovereissa oli kolme Lainetta: Jere, Mikko ja Tommi.
 

Isopappa

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo Hockey
Jatkoajan otteluanalyysin mukaan Tovereiden ensimmäisen maalin teki Jere Laine. Sen kyllä teki Mikko Laine. Toki näkisin mielelläni Jeren Toverien joukkueessa tälläkin kaudella. Missähän äijä mahtaa nyt pelailla. Muuten viime kaudella Tovereissa oli kolme Lainetta: Jere, Mikko ja Tommi.

Kiekko Vantaan paidassa pelaa Jere Laine. Itsekin näkisin hänet mielellään TuTo paidassa. Tänään meillä kyllä kävi hyvä tuuri kun saatiin kolme pojoa. Muutama paha nukahdus omissa oli kostautua. Onneksi kerrankin tuuria oli meillä. Jukurit pelissä kiekko pomppi mikkeliläisille ainakin kahdessa osumassa. Huomenna pitää edelleen tarkentaa oman pään pelaamista. Nukahdukset pois ja lisää tarkkuutta omiin laukauksiin. Edelleen hyvistäkin paikoista ammutaan ohi maaliin tai suoraan veskarin syliin.

Tuota Monton kenttää en missään nimessä hajoittaisi. Sillanpää pelaa siinä ihan hyvin. Huomenna pelataan kuuden pisteen matsi, joten huomennakaan ei hyväksytä mitään muuta tulosta kuin kolme pistettä on jäätävä Turkuun!
 
Viimeksi muokattu:

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Monton ketje näyttää tänään jatkavan samassa kokoonpanossa. Moisio pelaa Heinimäen ja Tuomaisen kanssa samassa ketjussa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös