Devon

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Edelliset kirjoittajat ovat asian ytimessä. Järvinen on ollut käsittämättömän vetelä ja haluton parissa viime pelissä. Heiskanenkin yllättäen huononi sen jälkeen kun siirtoraja umpeutui tammikuun lopussa. Oma lukunsa on pakkipari Oho! ja Eiku!, eli Kai "Olen hyvä" Syväsalmi ja Henri "Pitkäkiekko" Palmroth. Voiko enempää enää alisuorittaa?

Kokonaisuuden kannalta huolestuttaa myös se, kuka nykyään pelaa TuTossa numerolla 39. Tero Forsell se ei ainakaan ole, sillä se Forsell, jonka minä tiedän, antaa ketjukavereille millintarkkoja syöttöjä tilanteessa kuin tilanteessa. TuTon nykyinen 39 on erikoistunut kiekonmenetyksiin ja harhasyöttöihin. Kyseinen pelaaja oli lisäksi eilenkin kentällä kaikkien Hokin maalien aikana.
 
"Suuri osa jääkiekko-ottelun katsojista ei ole kiinnostunut ottelun lopputuloksesta." - Kimmo Rannisto

Torpedo 360

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey & Manchester United
Ja tässä ei ole tarkoitus mollata TuToa kahden tappiopelin jälkeen mutta on pakko sanoa asia oman näkökannan mukaan. Tämä tilanne ärsyttää koska TuTo osaa pelata voittavaa kiekkoa mutta tällä hetkellä TuTon pystyy puolustamaan pimentoon aika kevyesti. Suikkanen sen eilen näytti. Ja Lehkoselta on kauden mittaan alkanut tulla näitä ihme vetoja että eilen esim. ykkösketju istui viltissä puolet ekasta erästä. Ja samoilla linjoilla ollaan että jos Virpiö saa vierelleen jonkun Matti Kuparisen niin tuskin latoo kovin monta häkkiä saati sitten pelaa itseään ykkös-kakkos ketjuihin.
 
"Jos olisin miljardööri, ostaisin Suomen NHL-oikeudet, perustaisin TV-kanavan joka näyttää joka saatanan NHL-ottelun, erätauoilla tulisi pornoa ja kooste edellisen viikon tappeluista".
"Anna kakkua"

TF-79

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO. Pekka Virran nakkipiirakat.
Pallo hukassa!

Siltä ainakin tuntuu, lähes jokaisella. Eilen neloslenttä oli oikeastaan ainoa, joka sai jonkinlaisia tilanteita vastustajan päätyyn. Forsell,Virpiö, Syväsalmi, Järvinen, Palmroth voidaan lukea suurimpiin alisuorittajiin. Mihin miesten pelitahto on kadonnut?
Siintääkö silmissä sitten se liigasopimus, joka lienee jo kirjoitettu... Ei tuolla pelillä ole siellä mitään tekoa muualla kuin vaihtopenkillä! Muutenkaan esimerkiksi Virpiöstä ei ole liigassa mihinkään ilman Forren tasoista syöttäjää.Aika onnetonta on Jonen maalia saada, ellei Forre tee paikkaa eteen. Järvinen ja Syväsalmi, ei kavereita voi sanoa pakeiksi, jos pelaaminen on omassa päässä sellaista sössimistä kuin viime aikoina, vaikka on hyökkäävä pakki, pitäisi kai sitä hiukan osata puolustaakin? Järvisellä on helvetin komeaa viivapelaamista vastustajan päässä, mutta omalla alueella kiekko heitetään pois heti kun se lapaan tulee, ja ihan sama minne. Syöttötaituri Forsell jakeli eilnkin muutaman namusyötön-vastustajan lapaan. Nyt oikeasti pitäisi saada se peli kulkemaan, jos tällä kaudella on muitakin tavoitteita, kuin pudota pleijareista ekalla kierroksella!
 
"Viina pitää miehen tiellä, mömmöt vie helvettiin."

Charlie Horse

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Joukkohysteria

Tämä näyttää aina olevan sama juttu niin kehuissa kuin haukuissakin, että kannattajat alkavat paisuttelemaan asioita. Eli olen osasta asioita hieman eri linjoilla (melkein) kaikkien muiden kirjoittajien kanssa. Taitaa porukka olla tottunut hiukan liian hyvään, vai?

Ok, mitä on tapahtunut? TuTo hävisi kaksi kotipeliä, Sportille ja Hokille. Sportin osalta taulukko valehtelee tällä hetkellä aika reilusti ja Hokki on ollut viime aikoina sarjan kovakuntoisin joukkue. Tappio Sportille oli työtapaturma, joita sattuu silloin tällöin kaikille porukoille. TuTolla oli homma täysin hanskassa, mutta Koiviston haparointi ja joukkueen keskittymisen herpaantuminen veivät pisteet. Sinäänsä tietty ansiokas nousu Sportilta, ei siinä mitään. Kovakuntoinen Hokki taas pelasi taktisesti hyvän ottelun, jossa keskusta otettiin ylhäältä kiinni useamman pelaajan voimin jolloin TuTo ei pystynyt pelaamaan kiekkoa sentterille alhaalla kuten normaalista. Tai jos pystyi niin heti tuli ahdasta. Mitä "uutta" TuTon pelissä on ollut viime aikoina? Enemmän pitkiä kiekkoja, turhia jäähyjä ja kiekonmenetyksiä ja konservatiivisemmat ylivoimakuviot. Niistä lisää alempana. Fakta on kuitenkin, että kummassakin pelissä TuTo on ollut lähellä voittoa ja siinä tapauksessa mollaamista ei tälläkään palstalla olisi yhtään. Rauhoittukaa nyt ihmeessä ja katsellaan runkosarja rauhassa loppuun. Runkosarjan piikkipaikka on täysin omissa käsissä edelleen.

Muutamien yksittäisten pelaajien suorituksista olen muiden kanssa periaatteessa samalla linjalla, mutta en kaikkien. Ainoa pelaaja, jonka suorituksia olen tosissaan viime aikoina ihmetellyt, on Syväsalmi. Tällä hetkellä ei taida ihan olla sydän ja ajatus mukana pelissä, sillä Kaille tulee melkoinen määrä kiekonmenetyksiä ja harhasyöttöjä. Lisäksi puolustuspäässä Kai on välillä luvattoman lepsu. Puolustajista oikeastaan Jortikka ja Pelkonen ovat ainoita, jotka ovat olleet täysin tasollaan, mutta en siltikään ymmärrä esim Palmrothin mollausta. Lehkonen kertoi, että pelityyliä on muutettu ja vaikuttaa siltä, ettei kaikki pelaajat ole täysin vielä sisäistäneet uutta tyyliä, jolloin puolustajille tulee ongelmia avausten kanssa, jos ei ole täysin selkäytimessä, että mihin avaus tulee laittaa ja myös hyökkääjien osalta, että missä milloinkin pitää olla paikkaa hakemassa. Järvisellekin on kieltämättä sattunut muutamia kiekonmenetyksiä, mutta ei Pasikaan yön yli ole sysipaskaksi muuttunut. Heiskanen taas on vaikuttanut mielestäni TuTossa ollessaan aavistuksen todellista tasoaan paremmalta aikaisemmin, mutta nyt, kun joukkueella on ollut hankalaa, niin myös Heiskasen heikkoudet alkavat näkyä. Ja mitä hyökkääjiin tulee, niin esimerkiksi Virpiön otteissa ei mielestäni ole juurikaan ollut huomauttamista, mutta muiden mielestä ilmeisesti sitten on. Hyvä niin. Minä en kyllä keksi muutenkaan hyökkääjien otteista kauheasti haukuttavaa, vaikka miten miettisi.

Se on ihan totta, että hyvät joukkueet pystyvät puolustaamaan TuTon vaikeuksiin, mutta uskoisin tuonkin asian korjaantuvan kun peliin saadaan lisää tunnetta ja panosta loppukaudesta. Lisäksi melkeinpä luulen, että TuTo pitää lopun runkosarjaa parhaat ylivoimakuvionsa visusti salassa playoffeja varten ja luottaa siihen, että peruspelaamisen tasolla pystytään pitään nykyinen yhdeksän pisteen johto loppuun asti.

Eli yhteenvetoa omista ajatuksistani. Joukkueen viime aikainen pieni, sinäänsä ymmärrettävä, notkahdus johtuu:
1) Pelityylin muutosprosessista (joka saadaan kuntoon vielä ennen "tosipelejä")
2) Hienoisesta keskittymisen herpaantumisesta, koska lähes koko kausi on sujunut "liian hyvin" joukkueen oikeaan tasoon nähden
3) Muutaman yksilön hetkellisestä pelintason laskusta
4) Kovavireisistä vastustajista muutamassa viime pelissä, joka on nähtävästi saanut voittokulkuun tottuneet kannattajat hermostumaan.

Ja ennen kuin alatte teilaamaan kirjoitustani porukalla, niin katsellaan nyt ensin rauhassa, että miten pari kolme neljä seuraavaa peliä menevät. Mielestäni tässä on turha, ja varsinkin liian aikaista, alkaa sen enempää panikoimaan.
 
-Pitkän päälle paras-

puumaila

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo, Sport liigaan kaudelle 14-15
Itse olen myös maltillisemmalla linjalla tässä. En esimerkiksi Virpiön asennetta lähtisi kovin helpolla kyseenalaistamaan. Vaikka nyt on ehkä muutaman pelin näyttänyt siltä, että Vuorisalo on ykkösen vahvin lenkki. En kyllä usko yhdenkään pelaajan kautta puolivaloilla päättävän.

Yksi asia on alkanut kieltämättä ärsyttämään, nämä Ikan lausunnot. Sopimuksen purettuaan, on herra alkanut maalailemaan mustia pilviä seuran ylle. Tähän olen toki itse sortunut pahemman kerran, mutta mielestäni Ikan paikka ei ole tätä tehdä. Esimerkkinä mainittakoon tämä kysely Karalahden pelaamisesta Mestiksen kärkijoukkueissa. Muut vastasivat mielipiteensä asiasta, niin Ika käänsi vastauksensa vihjailuihin seuran huonosta taloudellisesta tilanteesta.
 
“Bring back Lippi!”
Newspaper Tuttosport adopts a measured response to the Euro 2008 debut defeat

Charlie Horse

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Joo, kyllä muutenkin tuo Lehkosen kommentointi ja selittely pelaajien motivaatio-ongelmilla alkaa pikkuhiljaa kuullostamaan siltä, että kaveri varmistelee omaa selustaansa, jos käykin niin, että TuTo ei jostain syystä loppupeleissä menesty, kuten kaikki ajattelevat. Ika on saanut nyt vuoden verran paistatella julkisuudessa ja nostanut profiiliaan suomalaisessa kiekkoilussa, joten ei voi olla hänen vikansa, jos menestystä ei tule. Itse olen ymmärtänyt, että pelaajien motivointi kuuluu pääosin valmentajan kontolle, joten turpa kiinni ja jos jollain pelaajalla on ongelmia motivaation kanssa, niin eiköhän sen asian korjaamiseksi pitäisi valmentajan tehdä jotain.
 
-Pitkän päälle paras-

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Turhaa hätäilyä?

Tällä hetkellä tähtäin pitää olla pudotuspeleissä ja niihin oikean vireen ja kunnon löytämisessä. On hyvä vielä muistaa, että tärkeimmät pelit ovat vasta runkosarjan jälkeen, ei aivan vielä. Itse näkisin kaksi viimeistä tappiota vain hyvinä kasvattavina asioina, jos ne käsitellään oikein. Jokaiselle joukkueelle tulee ylä- ja alamäkiä ja TuTonkin pitää nyt vain huolehtia siitä että ollaan aallonharjalla oikeaan aikaan. Paljon mielummin niitä tappioita nyt ottaa vastaan kun siellä pudotuspeleissä.

Sport ottelu ratkesi mielestäni keskittymisen katoamiseen, ei pelin hallintaan. TuTon nuori joukkue pelasi kovalla itseluottamuksella alussa, mikä sitten mureni käsiin Sportin saatua pari nopeaa maalia. Hokkia vastaan ei sitten sitä rentoutta, peli-iloa ja vapautuneissuutta enää löytynyt, mitä Sporttia vastaan alussa nähtiin. Hokki ottelussa ilmeisesti myös treenit näkyivät ja liikkeessä vieraat olivat edellä. Lopussa vielä avainpelaajien "extra" kuormitus sai muutaman kaverin näyttämään todella kömpelöltä.

Ne uutiset, että siirtyminen toiseen seuraan tekisi jostain kaverista huonomman tai paremman voi samantien heittää roskikseen. Samaten ei kukaan parissa ottelussa muuttu loistolupauksesta täysin lahjattomaksi kaveriksi. Tappioiden myötä paineetkin kasvavat ja matka anti-sankarista sankariksi voi olla todella lyhyt. Nyt olisikin hyvä hetki alkaa valmistauta käsittelemään niitä mestarisuosikin paineita, mitkä kohta tippuvat niskaan. Monissa tiukoissa peleissä erot kun löytyvät juuri henkiseltä puolelta.
 

Charlie Horse

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Syviksestä ja Lehkosesta vielä...

No toi Suolakuninkaan kommentti Syväsalmen eri asteisista vaivoista selittää aika paljon, sillä Kain pelitason notkahdus on tosiaan ihmetyttänyt allekirjoittanuttakin jo jonkin aikaa. Olisikohan syytä laittaa mies lasarettiin parantelemaan itseään vielä kun se on mahdollista. Ja sitten hirmuvedossa ratkomaan pelejä, kun sitä todella tarvitaan!

Lehkosesta vielä, että nyt miehellä todellakin on se lupausten lunastamisen paikka osoittaa, että hänen joukkueensa pystyy ottamaan sen ratkaisevan askeleen ikuisesta välieräjoukkueesta finalistiksi. Olen melkein satavarma, että TuTo selvittää itsensä välieriin, mutta siitä eteenpäin marginaalit ovat todella pienet. Vaikka kuinka olisi kotietu ja jatkoonmenijä ratkottaisiin useammassa pelissä, niin siinä vaiheessa yksi ainoa tappio väärässä paikassa voi kääntää ennakkoasetelmat päälaelleen, kuten kävi Jukureita vastaan viime vuonna. Eiköhän TuTo nyt ole jo ihan tarpeeksi harjoitellut häviämistä tärkeimmissä peleissä.
 
-Pitkän päälle paras-

Musashi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Kaksi kotitappiota ja takit kääntyvät tuuliviirenlailla, sekä syyllisiä etsitään sieltä täältä ja luonnollisesti pois lähtevästä Lehkosesta. Onko sitten Lehkosella motivaatio-ongelmia vai pelaajialla? Ovatko ongelmat mahdollisesti taustoissa?

Esim. Virpiön päälle kaataminen on helppoa, varsinkin kun mies satavarmasti pelaa muualla ensi kaudella ja sama pätee Syväsalmen kohdalla, jota vastaavasti ei edes haluta pitää kasvattajakorvauksien toivossa. Virpön kohdalla kyseessä on kaveri, jonka syyllistäminen osoittaa melkoista puusilmäisyyttä, mies nauttii pelata ja vähän heikompikin jakso saa hänet voimaan pahoin kaukalon ulkopuolella. Syväsalmella sen sijaan on ollut jo pidempään pientä ja isoakin vaivaa, mutta eihän nykyisen tiedoituslinjan mukaisesti seurasta tule ulos muuta tietoa, kuin Heinoset + Lehkonen = paha, pelaajien kuten Syväsalmi, Forssell yms.. loukkaantumisista ei kuule mitään.

Sitten se Lehkosen motivaatio, Ika on julkisesti komentoinut tilannetta sekä haastetta pelaajien suhteen. Onko väärä väittämä, että pelaajia TuTosta on lähdössä ja suuri osa pelaajista kuuntelee tällä hetkellä useita erilaisia tarjouksia? Siihen mihin taas Ika viittaa "taustalla" tapahtuvista asioista on sitten taas viittaus siihen, että useat tällä hetkellä TuTossa pelaavat pelaajat eivät ole tietoisia omasta jatkostaan TuTossa, koska heidän kanssa ei ole ollut aikaa keskustella sopimuksesta, tämä taas ajaa pelaajat miettimään muita vaihtoehtoja ja tilannetta muutenkin. Luonnollisesti pelaajatkin tietävät tilanteen, eivät tiedä ensi kauden valmentajaa, eivät ensi kauden tai tulevaisuuden tavotteita. Nythän tilanne on se, että seurassa tällä kaudella pelaavat pelaajat ovat yksinkertaisesti uskoneet olleensa mukana liigaan tähtäävässä joukkueessa, mutta sitten pelaajien suuressa suosiossa ollut V.Heinonen ulostettiin, niin julkisuudessa(keskustelupalstoilla esitetty hallituksen syväkurkkujen versio)että kyseessä on ollut vain Heinosten ja Ikan juttuja. Miten pelaajat tähän sitten reagoivat? Onko heitä kusetettu Ika ja Villen toimesta, vai laskevatko yksi+yksi sitä mukaan kun seurassa viimeisestä neljästä vuodesta vastanneet henkilöt poistuvat?

Jokainen joka vähänkään tuntee Lehkosta millään tavalla, ei ikinä kyseenalastaisi miehen motivaatiota loppu kauden suhteen, Ikalle TuTo-projekti on ollut niin iso työmäärä, että tässä vaiheessa hanskaiden tiskiin lyöminen olisi miehen luonteen vastaista.

Pari heikkoa peliä, taustalla kuohuu kokoajan, mikkihiiret pyörittävät toimistoa,
helppoa? Eih, kyseessä on vain henkisen ja fyysisen kuntohuipun hakeminen playoffeihin, kun joukkue pelaa Suomen toiseksi korkeimman sarjatason voittamisesta. Korkeimmalla sarjatasolla ensi kaudella pelaa A-junnut, jos seurassa sitten rahat siihen edes riittävät.
Olipa taas yksisilmäistä juttua. Jos nyt tähän laitan vähän omaa mielipidettä niin saanko TuTolta palkaa, olenko Veijalaisen hurmaama tai muuten vaan kaikkea menneisyyttä ja ihmisiä vastaan? Ja taas aletaan kirjoittamaan siitä kuinka Lehkosta ja Heinosia aletaan haukkumaan. En ala haukkumaan ketään vaan esitän erimielistä kritiikkiä sitä vastaan mitä osa täällä haarastaa. Pitäisikö laittaa joillekkin ns. vanhoille kirjoittajille tänne, että "suojelukohde" ei saa olla eri mieltä? Homma nyt vaan on niin, että Lehkonen puhuu eilisessä otteluraportissa siitä kuinka pelaajat ovat sekaisin siitä kun oma maha on täynnä ja oma napa lähinnä. Kysyn, että kuka on ollut suurin arkkitehti siihen, että pelaajat noin ajattelevat? Kyllä katse kääntyy vaihtoaition penkin taakse. Ika sanoi lähtönsä syyksi urheiluruudussa, että kun hänen kaverinsa nyt ovat seurasta poistuneet niin hänen persoonallaan ei ole kiinnostavaa ruveta rakentamaan uusia suhteita uusiin toimijoihin. Pointsit tuosta Ikalle kun oli rehellinen. Takit ei mihinkään käänny olen vaan sitä mieltä, että Lehkosen valmennustapa on tuonut TuTolle menestystä mutta koskaan se ei ole riittänyt kuin loppusuoralle asti.

Viime vuonna TuTolla oli 26.3. koossa 14 sopimusta tälle kaudelle. Odotetaan vaikka tohon asti ja katotaan mikä tilanne tänä vuonna on vastaavaan ajankohtaan. En tiedä mitään syytä miksi tilanne ei voisi olla jopa parempi.
Ensi kaudella meillä voi myös olla valmentaja jolla on seurasta jotain hyvääkin sanottavaa, että pelaajienkin usko säilyy loppuun asti.
 
Viimeksi muokattu:
Pidän tulevaisuuden unelmista enemmän kuin menneisyyden historiasta. - Thoman Jefferson

Devon

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Kyllähän joka asiaan tarvittaessa selitys löytyy, ja jollei löydy niin sellaisen voi aina keksiä. Itse vaan toivoisin, että edes yksi kausi voitaisiin mennä läpi ilman näitä iänikuisia puheita avainpelaajien loukkaantumisista tai uuden pelityylin sisäänajosta tai muusta vastaavasta. Huono selitys tappioille on sekin, että kahdessa viime ottelussa on kohdattu kaksi kovaa joukkuetta. Mitenköhän meidän keväällä käy? Siellä voi playoffseissakin tulla näet joku kovakuntoinen joukkue vastaan.

Jos Syvis ja Forre kärsivät loukkaantumisista, niin ei se selitä sitä, miksi Pablo Järvinen koomailee ylimielisen oloisena puolustuksessa, tai että miksi Kestin ketjun yhteispeli ei toimi. On se syy sitten mikä tahansa, niin eilen joukkueen ilme oli jotain ihan muuta kuin sen sarjaa johtavalla joukkueella pitäisi nöyryyttävän Sport-tappion jälkeen olla. Minkäännäköistä ryhtiliikettä ei ollut sen paniikinomaisen lepsuilun jälkeen tapahtunut. Koko viikko puhuttiin siitä, että Sport pelistä otetaan opiksi. Muut ehkä ottivatkin, joukkue näköjään ei.

Runkosarjan voitto ei sinänsä merkitse mitään. Isompi asia on se, miten peli kulkee playoffseissa. Ikan TuTo-historian tuntien luotto siihen pelin kuosissa olemiseen tosipeleissä ei ole järin suurta. Eikä eilinen esitys ainakaan yhtään nostanut toiveita.

Ensi viikon Leki-matsi on tärkeä peli. Toivottavasti pelitavan muutosprosessi on silloin jo edennyt niin pitkälle, ettei Palmrothin tarvitse enää tarjoilla niitä huikeita avauksiaan ihan eri suuntaan, mihin hyökkääjät ovat menossa.
 
"Suuri osa jääkiekko-ottelun katsojista ei ole kiinnostunut ottelun lopputuloksesta." - Kimmo Rannisto

TuTolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Harvoin on tainnut olla sellaista joukkuetta, joka jyrää koko kauden täydellä teholla ilman ensimmäistäkään repsahdusta ja huonoa peliä. Ne kuuluvat jääkiekkoon, ihmisiä ne pelaajatkin vain ovat. Onpa kummallista tekstiä Musashilta taas vaihteeksi, hän joka on koko ajan puolustanut seuraa henkeen ja vereen. Nyt sitten haukutaankin pelaajia. Ehkä se onkin vain seura, jota hän kannattaa, pelaajista viis?? Yksi kiinnostava asia on se, että nyt teilataan valmentaja siitä, että pelaajat eivät pelaa kunnolla, osaa keskittyä oikeaan asiaan jne. Jokainen voi nyt miettiä sitä, että kun jossain vaiheessa itsellään laskee motivaatio omassa työssään niin onko se aina pomosta johtuvaa. Eli ei sitä ihan kaikkea kuitenkaan kannata valmentajien niskaan laittaa. Eikä Ika siellä yksin ole, Niukkanenkin sieltä penkin takaa löytyy. Ja mitä vähääkään valmentajia tunnen niin ei niistä kyllä kumpikaan halua tätä loppu kautta varmastikaan penkin alle vetää. Ja loppu kädessä jokainen ihminen on tasan tarkkaan vastuussa itse itsestään ja siitä, miten haluaa homman hoitaa. Tämä pätee myös pelaajien keskuudessa. Aikuisia, kun pääsääntöisesti ollaan niin totta kai valmentajillakin joku painoarvo on pelaajien motivaatiossa, mutta loppujen lopuksi se on kiinni pelaajasta itsestään.

Kyllä se vähän suun hymyyn vetää, kun itse fanivetäjälle ja muille epäilijöille saa sanoa kehoituksen, että rauha maahan ja katsotaan tosiaan muutama peli vielä, miten tässä käy. Ja meidän fanien tehtävä on kannustaa pelaajat takaisin voiton tielle.
 

Musashi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Harvoin on tainnut olla sellaista joukkuetta, joka jyrää koko kauden täydellä teholla ilman ensimmäistäkään repsahdusta ja huonoa peliä. Ne kuuluvat jääkiekkoon, ihmisiä ne pelaajatkin vain ovat. Onpa kummallista tekstiä Musashilta taas vaihteeksi, hän joka on koko ajan puolustanut seuraa henkeen ja vereen. Nyt sitten haukutaankin pelaajia. Ehkä se onkin vain seura, jota hän kannattaa, pelaajista viis?? Yksi kiinnostava asia on se, että nyt teilataan valmentaja siitä, että pelaajat eivät pelaa kunnolla, osaa keskittyä oikeaan asiaan jne. Jokainen voi nyt miettiä sitä, että kun jossain vaiheessa itsellään laskee motivaatio omassa työssään niin onko se aina pomosta johtuvaa. Eli ei sitä ihan kaikkea kuitenkaan kannata valmentajien niskaan laittaa. Eikä Ika siellä yksin ole, Niukkanenkin sieltä penkin takaa löytyy. Ja mitä vähääkään valmentajia tunnen niin ei niistä kyllä kumpikaan halua tätä loppu kautta varmastikaan penkin alle vetää. Ja loppu kädessä jokainen ihminen on tasan tarkkaan vastuussa itse itsestään ja siitä, miten haluaa homman hoitaa. Tämä pätee myös pelaajien keskuudessa. Aikuisia, kun pääsääntöisesti ollaan niin totta kai valmentajillakin joku painoarvo on pelaajien motivaatiossa, mutta loppujen lopuksi se on kiinni pelaajasta itsestään.

Kyllä se vähän suun hymyyn vetää, kun itse fanivetäjälle ja muille epäilijöille saa sanoa kehoituksen, että rauha maahan ja katsotaan tosiaan muutama peli vielä, miten tässä käy. Ja meidän fanien tehtävä on kannustaa pelaajat takaisin voiton tielle.
Juu olet aivan oikeassa. Kannatan TuToa enkä ketään ihmisiä, koska TuTo pysyy ja pelaajat, toimijat ja valmentajat vaihtuvat. Jos jonkun edellä mainitun tahon toiminta ei ole mielestäni TuTolle hyväksi niin olen valmis kritisoimaan sitä oli se sitten ketä tahansa. Jos pelaajille tulee huono peli niin ei sille voi mitään. Mutta kun kentältä huokuu koko ajan katsomoon asenne, että ei edes yritetä. Jos hävityn ottelun jälkeen pelaajilla ei ole mustelmia ja haisevat dödölle niin kyllä on asenteessa jotain vikaa. Vaikka olisi hävitty 10-0 niin ei sille voi mitään kunhan pelaajilla on edes yritystä mutta sitä en ole viimeiseen neljään erään katsomossa nähnyt. Kannustusta on kyllä ollut eikä varmaan ole siitä kiinni toi menestys. Sitä pitää vaan muuttaa kriittisempään suuntaan ja saada pelaajat sitä kautta ajattelemaan ettei se menestys ja fanien ynnä muiden kunnioitus ole mikään tarjottimella tilattava juttu. Sportille hävittiin ehkä ylimielisyyden takia mutta Hokkia vastaan oli havaittavissa ihan selvää itseluottamuksen puutetta. Kiekko pois lavasta mahdollisimman nopeasti mihin suuntaan tahansa ja sitten vaihtoon. TuTon pelaaja olisi eilenkin voittanut tuon pelin rutiinisuorituksella mutta homma on nyt henkisellä puolella ja vaatii herättelyä esimerkiksi fanikatsomosta. Eilen huudettiinkin kuorossa useaan otteeseen ,että HERÄTYS.
 
Pidän tulevaisuuden unelmista enemmän kuin menneisyyden historiasta. - Thoman Jefferson

Musashi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Jos nyt teoreettisesti oletettaisiin sinun olevan oikeassa, niin eikö Lehkonen toimi silloin oikein? Mestiksessä pelaava joukkue on kasvattajaseura, eikö kasvattajaseuran tule kasvattaa pelaajia liigan ja valmennuksen heitä sitten tarjota eteenpäin.
Aivan typerä väite. Lehkosen siis pitäisi toimia pelaajien mainosmiehenä, jotta kausien jälkeen liigaseurat tulisi ja pumppaisi joukkueen tyhjiin? Valmentajan hyvyyttäkö sitten mitattaisiin sillä montako pelaajaa kaudessa saisi valmennettua ja "myytyä" muualle? Itselle tässä yritetään pelaajia kasvattaa, lähtevät jos lähtevät. Valmennuksen tarkoituksena ei voi olla yrittää valmentaa pelaajia ulos seurasta. Jos Lehkosella on tällainen tarkoitus ja toimintatapa niin on jo aikakin päästä herrasta eroon.

Ihmetyttää kyllä nekin lausunnot joiden mukaan nyt aletaan joukkueeseen ajamaan sisään uutta pelitapaa kun ratkaisupelit ovat tulossa. TuTo on pelannut voittavaa ja hyvää jääkiekkoa koko kauden jos ei lasketa tuota ennen joulua ollutta idänkiertuetta. Ehtiikö pelaajat oppia tuon uuden pelitavan riittävän nopeasti jotta runkosarja voitetaan ja pudotuspelit eivät vaarannu sen takia? Jos ehtivät oppia niin mitä takeita siitä on, että uusi on edes yhtä hyvä kuin vanha saatikka sitten parempi? Kyllä mielestäni sarjataulukko antaa aika vahvan kuvan siitä pelitavasta mitä ollaan Hokki peliin asti pelattu. No kaipa Suolakunkku tietää tämänkin varmasti ja selvittää sen meille tai sitten ihmettelee minua. Olisipa ollut mukavaa kun taas olisimme voineet keskustella TuTosta ja jääkiekosta eikä olisi taas tarvinnut ruveta keskustelemaan toisistamme.
 
Viimeksi muokattu:
Pidän tulevaisuuden unelmista enemmän kuin menneisyyden historiasta. - Thoman Jefferson

Charlie Horse

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Voi, voi, kun se olisikin noin helppoa. Jos olisi, niin kaikki pelaisivat samanlaista kiekkoa, jota on pelattu jo iät ja ajat ja joskus todettu hyväksi. Jos seuraa esim kansainvälisen kiekon tai NHL:n kehitystä, niin siellä on menty pelitavassa eteenpäin kauhealla vauhdilla ja uutta innovointia tehdään jatkuvasti. Täysin sama asia pätee myös alemmalla tasolla ja pienemmässä mittakaavassa lyhyemmällä aikajänteellä. Joukkue X pelaa hyvää voittavaa kiekkoa, niin ei mene pitkään, kun muut joukkueet oppivat pelaamaan sitä vastaan niin, että pystyvät eliminoimaan X:n pelitavan vahvuudet. X:n täytyy jatkuvasti kehittää pelaamistaan, jotta pitäisi etumatkan muihin joukkueisin. Se on jatkuvaa evoluutiota, eikä saman jauhamista kuukaudesta ja vuodesta toiseen. Sama pätee myös varsinkin ylivoimapeliin. Toki peruspelitapa on ollut kasassa jo pitkään, eikä tarkoituksenmukaista ole mitään 180-astetta muutosta tehdä yön yli, mutta nyt on viimeinen hetki säätää pelitapaa lopulliseen kuntoon ennen pleyoffeja. Jotkut pelaajat ovat luonnostaan parempia omaksumaan uusia pelillisiä asioita nopeammin kuin toiset, mutta koko joukkueen virittäminen vie hieman enemmän aikaa. Sama asia pätee kaikissa asioissa kaikkialla yhteiskunnassa, sillä ihmisethän ovat kaikki yksilöitä.
 
-Pitkän päälle paras-

Torpedo 360

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey & Manchester United
Onpas keskustelu taas "räjähtänyt". Devonin kanssa samaa mieltä mutta jos katsoo tuota uutta pelitapaa mitä ajetaan sisään niin puolustuksen ja hyökkäyksen välit ovat liian suuria ainakin verrattuna alku/keski kauden kiekkoon. Kyllä sen on jo huomannut että TuTon pelitapa on ollut erilainen ainakin näissä kahdessa viime kotipelissä. Vielä on aikaista sanoa onko suunta parempi mutta eihän tässä olla täyskäännös vaihtoa tehty vaan viilausta joka ainakin puolustuksen osalta kaipaa vielä treeniä. Tuossa uudessa tavassa on ehkä enemmän pitkiä syöttöjä jotka eivät ainakaan vielä ole osunut oikein kohdilleen sekä puolustus alueella pelataan ehkä jopa liian syvällä eli yhden kaverin kun pystyy pelaamaan ulos niin on liian usein hyvä vetopaikka, (tämä huomio viimepeleistä). Saa valmentajat olla kyllä tyhmiä jos tässä vaiheessa rupeisi pelaamaan aivan eri pelikirjalla ja vielä jos ottelut päättyvät tappioihin. Onneksi tässä on vielä kovia pelejä jäljellä niin näkee että mikä kunto on ennen tärkeitä pelejä.
 
"Jos olisin miljardööri, ostaisin Suomen NHL-oikeudet, perustaisin TV-kanavan joka näyttää joka saatanan NHL-ottelun, erätauoilla tulisi pornoa ja kooste edellisen viikon tappeluista".
"Anna kakkua"

Musashi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Ei auta kuin toivoa, että etumatka pitää runkosarjassa ja pakka on taas kunnossa kun tosi pelit alkavat. Pitäisi antaa toisellekkin maalivahdille vähän peliaikaa mutta tähän paikkaan on kyllä paha päästää ketään Koiviston tilalle kokemusta keräämään. No on TuTolla sentään maalivahteja, jotka pelanneet A-Junnujen pelejä. Vaikuttaako toi Tammikuun lopun siirtoraja jotenkin seuran sisäisiin siirtoihin esim. junnuista edustukseen?
 
Pidän tulevaisuuden unelmista enemmän kuin menneisyyden historiasta. - Thoman Jefferson

Torpedo 360

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey & Manchester United
Ei auta kuin toivoa, että etumatka pitää runkosarjassa ja pakka on taas kunnossa kun tosi pelit alkavat. Pitäisi antaa toisellekkin maalivahdille vähän peliaikaa mutta tähän paikkaan on kyllä paha päästää ketään Koiviston tilalle kokemusta keräämään. No on TuTolla sentään maalivahteja, jotka pelanneet A-Junnujen pelejä. Vaikuttaako toi Tammikuun lopun siirtoraja jotenkin seuran sisäisiin siirtoihin esim. junnuista edustukseen?
Eikös siinä ole se että kuinka monta peliä on pelannut ja onko Mestis/A-junnujen kirjoilla? En varma ole mutta.....
 
"Jos olisin miljardööri, ostaisin Suomen NHL-oikeudet, perustaisin TV-kanavan joka näyttää joka saatanan NHL-ottelun, erätauoilla tulisi pornoa ja kooste edellisen viikon tappeluista".
"Anna kakkua"

puumaila

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo, Sport liigaan kaudelle 14-15
Luottaisin kyllä Ikaan tässä pelitavan muutoksessa. Vaikka eräs suuri kiekkotietäjä on pitänyt Lehkosen heikkoutena sitä, että hän ei malta pitää toimivasta systeemistä kiinni, vaan lähtee tekemään uusia kokeiluja. Nyt haetaan kuitenkin playoffeihin sopivaa pelitapaa ja sarjataulukko antaa jopa mahdollisuuden tämän sisäänajamiseen. En jaksa uskoa, että TuTo onnistuu sarjajohtoaan enää menettämään, se kestää kuitenkin kolme suoraa häviötä, kaverin voittaessa kolme.
 
“Bring back Lippi!”
Newspaper Tuttosport adopts a measured response to the Euro 2008 debut defeat

Charlie Horse

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Kyllähän se niin menee, että Koivistolla tulee olemaan (liiankin?) iso rooli TuTon menestyksessä tai menestymättömyydessä. Pelkästään puolustamalla TuToa on helvetin vaikea voittaa, JOS maalivahtipeli toimii. Ainoa toivo vastustajalla on siinä tapauksessa, että Koivistolle (joka on ainoa mitantäyttävä veskari TuTossa) menee pari helppoa, jolloin TuTo joutuu takaa-ajajaksi ja vastustaja voi keskittyä pelkästään vastahyökkäyksiin. Heikko kohta tuossa on se, että jos TuTo pääsee johtoon, niin eväät alkaa olemaan jo syöty siinä vaiheessa. Maalintekokilpailuun lähdettäessä TuTo on tämän kauden Mestiksessä aika vahvoilla. Mutta tosiaan, siinä on aika paljon yhden miehen varassa. Valitettavasti. Ja tietenkin erikoistilannepelaaminen tulee olemaan toinen iso asia. Onhan näitä kliseitä vaikka muille jakaa, mutta niin se vaan aina menee.

Vielä tuohon pelitapakysymykseen. Kuten kaikki tietävät, niin pelin rikkominen on aina helpompaa, kuin pelin tekeminen, mutta jos loppupeleissä haluaa voittaa jotain suurta, niin silloin on pakko ottaa aloite itselle. Pelkästään rikkomalla ei ole koskaan voitettu mitään. Kaikki on kiinni siitä, että on oikea pelitapa ja oikeat yksilöt toteuttamassa kyseistä pelitapaa, ts. pelitapa täytyy aina suhteuttaa käytettävissä olevaan pelaajistoon. Tällä hetkellä Mestiksessä voi helposti laskea yhden käden sormilla ne joukkueet, jotka edes pystyisivät pelaamaan samalla tavalla kuin TuTo. Eikä TuTon toisaalta kannata lähteä radikaaleihin linjan muutoksiin, sillä TuTon nyky-materiaalilla lähdettäessä esim rikkovaan vastaiskupeliin käy nopeasti niin, että joku muu porukka tekee sen asian paremmin. Tässä vaiheessa kautta kortit on jo peraatteessa jaettu ja kyse on siitä viimeisestä säädöstä. Se on hiukan harmi, että TuTo menetti Kerälän ja Karevaaran viime hetkillä, sillä ilmiselvästi siinä oli sellaiset kaverit, jotka Lehkonen olisi halunnut vielä mukaan. Oli miten oli, välierävaiheessa ja siitä eteenpäin ratkaisut tehdään todella pienillä asioilla.

Asiasta kolmanteen... Toista. Olikos Mestiksessä jotain rahapalkintoja tällä kaudella? Voisi tehdä ihan hyvää, jos talous on niin heikoilla, kun jotkut nimeltämainitsemattomat henkilöt ovat antaneet ymmärtää. Eikös TuTo sentään ole tehnyt plus-merkkistä tulosta jo pari kautta?
 
-Pitkän päälle paras-

Musashi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Mestarille on muistaakseni tiedossa 125000e palkkiota. Uskoakseni nuo heikon talouden jutut on niitä samoja kun ei usko, että seura nykyisellä johdolla pystyy keräämään yhteistyökumppaneita. En ainakaan ole mistään moista kuullut paitsi tällä palstalla olevilta nimimerkkitietäjiltä. En kylläkään pysty sanomaan vaikka joku heistä olisi asemassa jossa oikeesti jotain tietääkin.
Enkä tarkoittanut tota millään pahalla.
 
Viimeksi muokattu:
Pidän tulevaisuuden unelmista enemmän kuin menneisyyden historiasta. - Thoman Jefferson

Devon

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Asiasta kolmanteen... Toista. Olikos Mestiksessä jotain rahapalkintoja tällä kaudella? Voisi tehdä ihan hyvää, jos talous on niin heikoilla, kun jotkut nimeltämainitsemattomat henkilöt ovat antaneet ymmärtää. Eikös TuTo sentään ole tehnyt plus-merkkistä tulosta jo pari kautta?
Niin, tästä olisi kyllä kiva saada lisätietoa. Miten ne rahat nyt sitten yhtäkkiä ovatkin loppu, kun meille vielä syksyllä puhuttiin eräiden henkilöiden toimesta liigaprojektista. Onhan se toki ollut tähänkin asti tiedossa, ettei TuTo kylve rahoissa, eikä noissa tulostiedoissa tietenkään voi laittaa omiaan, mutta jotenkin tämä yhtälö ei toimi.

En jaksanut selata vanhoja uutisia läpi, mutta muistelisin, että se syksyllä 2006 julkaistu sopimus Hartwallin kanssa oli mallia nouseva, eli panostus lisääntyy loppua kohden. Sopimuksen pituus oli muistaakseni 3 vai oliko se peräti 5 vuotta. Joka tapauksessa sieltä suunnalta siis pitäisi ensi kaudeksi tulla enemmän rahaa kuin tällä kaudella. Kysehän oli siitä mainiosta pääyhteistyökumppanitason sopimuksesta. Kyllä kai se edelleen on voimassa, vaikka Hartwall nykyään Heinäkengän omistuksessa onkin. Vai onko se sopimus sellainen, missä rahan sijasta liikkuu vain neste?
 
Viimeksi muokattu:
"Suuri osa jääkiekko-ottelun katsojista ei ole kiinnostunut ottelun lopputuloksesta." - Kimmo Rannisto

puumaila

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo, Sport liigaan kaudelle 14-15
Niin, tästä olisi kyllä kiva saada lisätietoa. Miten ne rahat nyt sitten yhtäkkiä ovatkin loppu, kun meille vielä syksyllä puhuttiin eräiden henkilöiden toimesta liigaprojektista. Onhan se toki ollut tähänkin asti tiedossa, ettei TuTo kylve rahoissa, eikä noissa tulostiedoissa tietenkään voi laittaa omiaan, mutta jotenkin tämä yhtälö ei toimi.
Juu, syksyllä puhuttiin vielä liigaprojektista. Kai tässä eräässä mielessä vieläkin voidaan puhua jostain projektista, mutta siitä, kuinka monen kymmenen vuoden päässä tähtäin on, ei kai kukaan osaa täsmällisesti vastata. Todennäköinen vastaus nykyjohdolta kysymykseen, koskas TuTo aikoo panostaa nousuun tosissaan, olisi varmaan jotain seuraavaa: "Liikevaihdon nostamiseen tarvittavalle tasolle ei riitä kausi, eikä kaksi(kymmentäkään) kautta. TuTo liigaan."
 
“Bring back Lippi!”
Newspaper Tuttosport adopts a measured response to the Euro 2008 debut defeat

Musashi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Juu, syksyllä puhuttiin vielä liigaprojektista. Kai tässä eräässä mielessä vieläkin voidaan puhua jostain projektista, mutta siitä, kuinka monen kymmenen vuoden päässä tähtäin on, ei kai kukaan osaa täsmällisesti vastata. Todennäköinen vastaus nykyjohdolta kysymykseen, koskas TuTo aikoo panostaa nousuun tosissaan, olisi varmaan jotain seuraavaa: "Liikevaihdon nostamiseen tarvittavalle tasolle ei riitä kausi, eikä kaksi(kymmentäkään) kautta. TuTo liigaan."
En halua edes kulla en miltään johdolta, että TuTo liigaan kahden vuoden päästä jos se ei ole todennäköistä. Siitä vaan nousee samanlainen raivo kuin on nytkin noussut kun se ei toteutunutkaa. Ehkä olen väärässä mutta luen Devonin viestin niin, että puhujilla hän ei viittaa nykyjohtoon vaan niihin, jotka liigaprojektista on pitänyt meteliä syksyllä? Miksi siitä on sitten pidetty meteliä jos talous kerran on ihan kuralla? Kuka on sitten pettänyt kannattajat ja pelaajat liian suurilla lupauksilla jos on puhunut suureen ääneen liigaprojektista mutta seura onkin persaukinen? Sitä en voi varmaksi sanoa mitä TuTon sisällä on tuosta liigaprojektista puhuttu mutta sen tiedän mitä siitä on mediassa lausuttu.
 
Pidän tulevaisuuden unelmista enemmän kuin menneisyyden historiasta. - Thoman Jefferson

puumaila

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo, Sport liigaan kaudelle 14-15
En halua edes kulla en miltään johdolta, että TuTo liigaan kahden vuoden päästä jos se ei ole todennäköistä. Siitä vaan nousee samanlainen raivo kuin on nytkin noussut kun se ei toteutunutkaa. Ehkä olen väärässä mutta luen Devonin viestin niin, että puhujilla hän ei viittaa nykyjohtoon vaan niihin, jotka liigaprojektista on pitänyt meteliä syksyllä?
Kyllä käsitit Devonin viestin ihan oikein. Eikä todellakaan ollut tarkoitus aloittaa enää mitään vanhajohto/nykyjohto vastakkainasettelua. Toin vain esiin missä nykyjohdolla käsittääkseni mennään, mitä olen puheista ymmärtänyt. Vähän mielipiteet tulee ehkä liian happamasti, kun yrittää tätä uutta alkua sulatella.

Sinänsä sillä ei oikeastaan ole enää paskankaan väliä, koska hallilla tulee varmaan jatkossakin käytyä, mennään sitten millä mennään.
 
“Bring back Lippi!”
Newspaper Tuttosport adopts a measured response to the Euro 2008 debut defeat

Devon

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Sinänsä sillä ei oikeastaan ole enää paskankaan väliä, koska hallilla tulee varmaan jatkossakin käytyä, mennään sitten millä mennään.
Erittäin hyvin sanottu. Tuossa kiteytyy myös oma suhtautumiseni TuTon jääkiekkoiluun tällä hetkellä.

Syksystä lähtien on ollut hemmetin vaikea luottaa näissä asioissa enää kehenkään tai mihinkään. Totuuksia tuntuu olevan monia, ja sen takia tulee epäiltyä jo kaikkea ja kaikkia. Seuran nykyjohdon tiedotuslinjaan ei usko kukaan, ja pikku hiljaa alkaa esiin nousta merkkejä siitä, että vanhan johdonkin kiitosta saanut tiedottaminen ja tulevaisuuden maalailu oli lähinnä populismia. Toivottavasti olen väärässä kaiken suhteen.
 
"Suuri osa jääkiekko-ottelun katsojista ei ole kiinnostunut ottelun lopputuloksesta." - Kimmo Rannisto
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy